Diskuse s wikipedistou:Qasinka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Evangelický hřbitov v Požděnicích[editovat zdroj]

Dobrý večer, můžete opravit nadpis výše uvedeného článku? Je tam překlep. Můžete upravit infobox Evangelického hřbitova ve Faustynově? Tj. vložit tam některou z fotek, které jsem dala do galerie. Názvy fotek jsou Faustynov mezera 1 až 10. Tyto úpravy neumím. Díky --Houstička (diskuse) 26. 1. 2020, 19:44 (CET)Odpovědět


Doporučoval bych osobně Váš článek Otroctví ve starověkém Izraeli vtělit do již existujícího Otrokářství; mohu tak učinit sám, budete-li chtít. --Dodo 19:06, 11. 12. 2005 (UTC)

Vtělil jsem tam odkaz; obsah stránky Otrokářství mi připadal takový, že počítá s dílčími texty na téma otrokářství v jednotlivých společnostech.

Existuje tendence vytvářet spíše systematičtější články, dovolím si upravit. PS: K podepsání stačí napsat čtyři vlnovky (viz výše). --Dodo 19:14, 11. 12. 2005 (UTC)

O.K. Vy jste starý harcovník, já jsem tu nový :)Qasinka 19:16, 11. 12. 2005 (UTC)

Richard Wurmbrand[editovat zdroj]

Vážený kolego, velmi bych zvážil zařazení autora coby teologa -- v jeho dílech nejde o teologii v akademickém smyslu, ale spíše o svědectví. Nepopírám jeho zásluhy, ale v uzším vymezení teologa se do této definice těžko vejde. --Dodo 22:31, 25. 12. 2005 (UTC)

Já bych ho tam přece jen nechal. Část jeho spisů je svědecká ale ne všechny; četl jste ale třeba jeho Vítěznou víru? To jsou dle mého soudu theologické rozpravy. Navíc je vůbec otázkou, jak definovat theologa v užším smyslu? Je to jen vyučující na theologické fakultě? To mi připadne příliš zužující, nehledě k tomu, že na theologické myšlení církve jako celku mají často daleko větší vliv neakademičtí teologové než akademičtí - třeba takový de Mello, Yancey; a jestli se nepletu tak ani Jan Hus nebyl mistrem teologie ale pouze svobodných umění :)
--Qasinka 09:45, 26. 12. 2005 (UTC)

Wurmbrandovy knihy neznám - a právě kvůli tomu se ptám, do jaké míry je relevantní. U teologa předpokládám kromě obecně křesťanských základů vědeckou metodiku. Rozpravy pak nejsou teologická studie, monografie, přehled... Sám bych např. de Mella nepovažoval za teologa (věnoval se spíš spiritualitě), Yancey je výborný popularizátor, ale nesrovnatelný (jakože si ho vážím a mám ho rád) s teology současnosti, kteří se k teologickým tématům (zde konkrétně k otázce církve) vyjádřili systematicky nějakým dílem, které nakonec mělo akademický dosah (a nejen ten). V širším smyslu za teologa považuji toho, kdo se teologii věnuje, tudíž např. i sebe (a přesto se do seznamu neřadím:-)). --Dodo 15:56, 28. 12. 2005 (UTC)

Hm, možná by bylo dobré pro ty teology largo sensu vyrobit nějakou speciální kategorii, ale zrovna mě nenapadá, jak by se mohla jmenovat.
--Qasinka 19:33, 28. 12. 2005 (UTC)

Nechal bych to buď jako Křesťanští myslitelé nebo Náboženští myslitelé - pod to se vejde leccos. --Dodo 20:32, 28. 12. 2005 (UTC)

Tak jsem založil ty "Křesťanské myslitele". To je O.K.
--Qasinka 06:16, 29. 12. 2005 (UTC)

Ahoj Quasinko[editovat zdroj]

Mohl by jsi se prosímtě zapsat na Portál:Náboženství do chlívku wikipedisté - podle vzoru - tedy jestli chceš? Dík!--Juan de Vojníkov 15:36, 11. 1. 2006 (UTC)

Jakosi żeś łońskigo tydnia malućko na polskij wikipedyji zawitowoł, toch się zarejestrowoł na czeskij Wikipedyji :) Chciołech Ci doć znać, żech startnył nowy wątek na Twojij dyskusyji. Ja, mógłbyś mie też jakosi po czesku mie opisać, co by inni tukej skapowali kim, żech je, pokiel się czeskigo nie nauczym. Tyn opis to może być aji taki ajnfachowy, ale na knap... Mogym liczyć na kamrata stela ? :) D T G 21:06, 15. 1. 2006 (UTC)

Jo też móm sesje teroz, sie muszym uczyć, ale i tak nie zdóm ;P Mógłbyś cosikej dopisać, o tym, że ludzie mogóm ze mnóm próbować rozmowiać po czesku, nibych sie nigdy jego nie uczył, ale skyrs tego żech jest stela, w mojij gwarze jest dużo z czeskigo, pozatym nie roz byłech z kamratami na piwie we Czeskim Cieszynie (baju Zlaty Bazant :)), toch powinien bez problymu zrozumieć :) Gorzej z pisaniym ;) Ze Słowiokami też żech sie jakoś dogadywoł, byłech tam trzi, abo i cztyry razy na szkolnych wycieczkach. Zdravim - dobrze? ;P D T G 15:36, 18. 1. 2006 (UTC) P.S. Wy tukej ni mocie jeszcze definicyji Těšínska??? Oj synek, synek, nie chcym poszklybować, ale podle mie to je gańba ;P
Żyjesz? Isto żeś się nastawił uż jyny na czeskóm wikipedyje, tóż jo do tego nic ni móm. Jaktóż żech sie zarejestrowoł tukej, mogym jakosi pomóc? My uż mómy 200 tysiency haseł i wyprzedzili my Japóńców, teroż jeżeśmy czworci 8) D T G 17:41, 3. 2. 2006 (UTC) P.S. Myślisz że z somego czytania Waszej Wikipedyji nauczym się czeskigo? ;) Chciołbym cosikej Wóm dopomóc.

Spotkanie Wiki-Cieszynioków - jutro w Cieszynie o 12 przy Florianie (na rynku). Będziesz? D T G 14:46, 11. 2. 2006 (UTC)


v. o. s.[editovat zdroj]

Zajímalo by mě, proč vlastně nemůže zkratka a spol. být označením veřejné obchodní společnosti.. Ve škole jsme se učili, že ano, navíc tady (3. odstavec) to tak je taky... --Aktron 19:52, 18. 2. 2006 (UTC)

Omlouvam se, v.o.s. ma výjímku, je to, jak jste napsal.--Qasinka 19:57, 18. 2. 2006 (UTC)

Holdingová společnost[editovat zdroj]

Nerozumím tomu, co je na tom hesle tolik špatně... Text sem napsal (jako i u jiných hesel) z hlavy a upravil podle naší učebnice ekonomiky (zelená A5 učebnice ekonomiky pro SŠ, autorem je Dagmar Preislerová, rok 2002). Přece si běžně publikované učebnice neodporují se zákonníkem... Aktron 18:49, 2. 3. 2006 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Tlusťa

Je tam uvedeno fotografie Úřadu vlády ČR, avšak nejsem si jist, zda takovou fotografii jako je osobní prezentace ministra lze považovat za úřední dílo. --Li-sung 08:04, 4. 9. 2006 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 22:24, 28. 1. 2007 (UTC)

Rezignace[editovat zdroj]

Tak jsem se rozhodl škrtnout ze správy portálu nábožensví. Už od počátku to byla chyba, že jsem do toho šel. Za jedno na to nemám tolik času, za druhé to není zcela můj obor a za třetí ho asi ani nepotřebujete. Kdyby jste se toho někdo chtěl ujmout, tak by to bylo fajn. Nenaplnil jsem si ani předstevzetí, které jsem si k tomu dal (změna vzhledu, zpravodajsvtí z liturgického života, namlouvání článků, větší dialog mezi wikipedisty, nalákat více lidí s oboru). Smažu teďka stránky ke konferenci a uložím zbytek jejich osahu. Jediné malé plus - podařilo se mi protlačit odkaz na portál na stránky www.religionistika.cz. --Juan de Vojníkov 08:35, 7. 11. 2006 (UTC)

Co říkal?[editovat zdroj]

Byl to poněkud delší rozhovor zprostředkovaný člověkem se kterým se znají, mohu klidně i nějaký výcuc. V době, kdy jsem se problematikou zabývala mi nešlo o problematiku Wikipedie, ale o problematiku užití fair use v případě, že je server v USA, ale píšu česky a šířím články pod "volnou licencí"- Tedy stav velmi obdobný české Wikipedii. Ja nejsem ani student prav, cili to byl hovor pravnika s nepravnikem, pokud máte zajem, tak klidne i pres e-mail, pokud si povolite e-mailovou adresu. Nějaké lepší shrnuti dám nejdříve až po horách, spíše po zkouškovém. Diky --Vrbova 20:34, 25. 12. 2006 (UTC)

Prosil bych, abyste na diskusní stránce článku odůvodnila vloženou šablonu, nebo ji budu muset odstranit. Takovéto šablony se musí odůvodnit - a slovo vady ve shrnutí editace rozhodně není dostatečným odůvodněním. Cinik 10:33, 25. 2. 2007 (UTC)

Týjo Kvaško, dík za skvělej odkaz do Mikulova. Ta první práce Emira Canera někde na internetu k nahlédnutí je nebo není, nevíš? --Danel 08:41, 10. 4. 2007 (UTC)

Ochranov[editovat zdroj]

viz Diskuse:Ochranov, -jkb- (cs.source) 13:41, 22. 4. 2007 (UTC)

interwiki u šlechtických kategorií[editovat zdroj]

Prosím zadrž, mám v úmyslu sjednotit podkategorie v kategorii Panovníci tak, aby jejich názvy obsahovaly vždy slovo panovníci. Např. Polští panovníci potom obsáhnou jak knížata, tak krále. Pokud k současným králům zavedeš panovnické interwiki, utvrdíš současný zmatek a bude se to muset u nové kategorie Polští panovníci všechno přepsat. Viz i diskuzi u mě. --Jid 13:52, 29. 4. 2007 (UTC)

Prozatím nechám panovnické a šlechtické kategorie v současném stavu. Ideál to zdaleka není, ale v mnoha případech zatím nemá cenu vytvářet jednočlenné kategorie. Budu se je snažit opatrovat a v případě znepřehlednění dále členit. Interwiki klidně vytvářej, jen dej víc než jindy pozor, aby přesně odpovídaly termínům v jazyce Wikipedie, se kterou naše heslo spojuješ. Panovníky k panovníkům, krále ke králům a podobně. I cizí (včetně anglické nebo německé) v tom mají často hokej.--Jid 18:39, 12. 5. 2007 (UTC)

Zdravím, chci se zeptat, zda jste autorem souboru Pietak biskup.jpg. Tváří se totiž jako fotografie přetransformovaná filtry nějakého grafického programu. V tom případě by to ovšem bylo odvozené dílo na které se vztahují původní autorská práva. Mohl byste, prosím, upřesnit, jak a z čeho vzniklo? Díky. --Martin Kozák 11:08, 13. 5. 2007 (UTC)

Viola Těšínská[editovat zdroj]

ahoj Qasinko, Václav III. se v říjnu 1305 vzdal svatoštěpánské koruny ve prospěch Oty Bavorského a Violu si vzal pravděpodobně 5.10.1305. Pochybuji, že ji můžeme nazývat uherskou královnou... Acoma

Prosim Te muzes se vyjadrit k tomuhle Wikipedista diskuse:Vrba#Bratrská jednota baptistů v ČR Dik moc --Vrba 12:41, 19. 5. 2007 (UTC)

Zdravím, mohl bych poprosit o doplnění zdroje souboru Vladislav Volný.jpg? Díky. --Martin Kozák 10:47, 20. 5. 2007 (UTC)

Ahoj, tomu obrázku pořád chybí uvedení zdroje – pokud jste autorem Vy, prostě to tam napište. Díky. --Tlusťa 09:19, 21. 5. 2007 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 21:13, 23. 5. 2007 (UTC)

Po naszymu[editovat zdroj]

Czesc Qasinka. Dlugo my razym nie pisali. Co u Ciebie nowego? Chciolech Cie popytac o jednom rzecz. Jaksi czas tymu zes do artykulu o naszej gwarze na EN Wiki dodala referencje na ksionzke Kevina Hannana. Mosz tom ksionzke w domu? Idzie o to, ze by bylo trzeba zklaryfikowac kwestie, pod jaki jynzyk naszo gwara spado. Esi lingwistycznie spado pod jynzyk polski albo esi to je jyny jaki slonski dialekt z przewaznym wplywym polskigo. Dziynka fest. - 193.179.26.19 / czyli Darwinek

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 08:50, 25. 6. 2007 (UTC)

Vzhedem ke stáří litografie je autorskoprávní ochrana vyloučena. Protomyslím, že žádné údaje o "zdroji" Vám pro posouzení oprávněnosti zařazení uvedeného obrázku nejsou potřebné. --Qasinka 12:25, 26. 6. 2007 (UTC)

Každý obrázek musí mít uveden zdroj. Jen tak se dá ověřit licence. Počítám, že víte odkud se obrázek vzal, tak to tam prosím doplňte. Díky. --Tlusťa 12:32, 26. 6. 2007 (UTC)

Obrázek Jana Karafiáta[editovat zdroj]

Dobře, že jste sehnal nový obrázek. Smazaný byl možná jasnější, ale zase s příliš hrubou sítí. Váš je také dobrý. Bude ale třeba připojit zdrojové informace, nebo to zase někdo smaže. Okarina 18:21, 13. 8. 2007 (UTC)

Děkuji za globalizaci článku. Všiml jsem si, že Vámi odkazovaný Ústavní soud je pouhým redirektem na Ústavní soud České republiky. Nechtěl by jste to změnit? :-) S pozdravem--PaD 11:28, 21. 8. 2007 (UTC)

Díky za příjemnou zprávu. Kontrolu odkazů, aby odkazovaly tam, kam mají, si dám do svého interního TODO listu. S pozdravem--PaD 21:38, 23. 8. 2007 (UTC)

Błyndowice[editovat zdroj]

Ni ma za co. Rod pojeżdżym a pofocym nasze miejscowości. :) Darwinek.

Kiedroń[editovat zdroj]

Czau. Mógbyś pyty przesunóć artykuł o biskupie Kiedroniu pod nazwe Władysław Kiedroń? Był to Polok, podle tego co żech słyszoł w dómu tak aji patriota. Aji na grobie mo polski miano. Dziynka. - 193.179.26.19 20:13, 23. 9. 2007 (UTC) / D.

WPF - okres FM[editovat zdroj]

Ahoj Qasinko, chtěl bych tě upozornit na Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Požadované#Okres Frýdek-Místek, jakožto podnět k horlivějšímu a soustředěnějšímu fotografování. Vidím, že sféry vlivu jsou docela rozdělené: ty východ, já západ :) Ale vzájemnému míšení se nebráním :) Akorát teď začínám ve škole v Praze a to se pak FM fotí trochu špatně. Ale o víkendech by se s tím něco "na západě" dalo udělat :) S přáním pěkného dne Daniel Baránek 17:24, 1. 10. 2007 (UTC)

Ahoj Qasinko, šťastné a veselé a prosím jukni na to, je to asi napsané špatně:) --Podzemnik 10:59, 24. 12. 2007 (UTC)

presun stranek[editovat zdroj]

Dobry den, stranku nemuzete presouvat zkopirovanim, protoze pak poskodite jeji historii coz je nezadouci, pokud chcete neco presunout, presunte to tlacitkem presunout, pokud to nejde, napiste to na Wp:Nástěnka správců, spravci tu jsou i od toho, aby to vyresili. Diky --Vrba 12:21, 24. 12. 2007 (UTC)

národnost biskupů[editovat zdroj]

Zcela jednoduše. Podle jména a přijmení, které je rozhodně polské. Navíc jejich národnost potvrzuje i to, že jsou vesměs z obcí, kde převažují Poláci. --Kirk 15:47, 15. 1. 2008 (UTC)

Ahoj. Mogbys pyty przesunoc artykul Evžen Balon do Eugene Balon? Pan Balon, znom go osobiscie, mogym Ci poslac aji fotki esi chcesz, je znany w calym swiecie akademickim jako Eugene Balon. Esi idzie o jego pochodzyni, to nima zodnych pochyb, ze je Polok. Mom w domu jego dluugi zywotopis a tam mo aji napisane do jakich szkol chodzil. W roku 2007 byl z nim aji interview w Zwrocie. Dziynka, Darwinek / 193.179.26.19 20:03, 18. 1. 2008 (UTC)

Dziynka. No jo z nim o tym mowil zeszle wakacje jak byl u nas a on to biere czysto biologicznie-naukowo. Jo se go glownie pytol tymu, bo w USA som rozne religijne kierunki, kiere se starajom darwinizm zdyskredytowac. Tymuch se go pytol. On ganc odrzuco religijne argumenty jako bluzniercze a idiotyczne, on to mysli czysto naukowo. Starol se mi to wytlumaczyc, ale jo nima biolog, tak zech se w tym moc nie pochytol :). Pamiyntom akurat, ze prawil, ze dzisio je straszny tlak na wszystkich naukowcow, kierzi myslom inaczi. On skonczyl wtedy po tym tlaku, kiery na niego byl. Prawil, ze darwinizm je wyznowany bezkrytycznie jako kult a nie do se go krytykowac bez tego abys nie oberwol. On se to moze teraz pozwolic, bo je na emeryturze uz a jezdzi po calym swiecie zbiyrac honoris causa. Jego wyklad wtedy zech zrozumiol tak, ze on wierzy w ewolucje, ale ni w tom teorie z kierom przyszel Darwin. Miolech aji w rynce tom broszurke farewell to darwinism a je to kruto nauka teda. Ogolnie jego ksionzki som fakt brutalne, nic do sirsi verejnosti, jyny do dalszych naukowcow. Gdybys miol jaksi pytani na niego konkretne, tak napisz, mogym mu maila napisac. - 193.179.26.19 17:09, 19. 1. 2008 (UTC)

Miloš Šolc starší[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Miloš Šolc starší. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako pahýl. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|Ω) 13:30, 2. 2. 2008 (UTC)

Joachim Mencelius[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Joachim Mencelius. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako pahýl. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Ragimiri 14:41, 3. 2. 2008 (UTC)

Projekt:Křesťanství[editovat zdroj]

Zdravím! Jako autora tvořícího většinou články z patřičné oblasti bych si Vás dovolil přizvat k projektu křesťanství, jehož cílem je přivést k hojnému počtu a dokonalosti články o křesťanství a věcech souvisejících. --Cinik 04:59, 4. 3. 2008 (UTC)

Ahoj. Mohl by ses prosím podívat na článek Anděl v křesťanství a doplnit (jsi-li schopen) někam vhodně to, jak se na anděly dívají nekatolické církve? (Je-li jejich pohled jiný, pokud ne, pak informaci o tom, že se neliší) Díky. --Bab dz 23. 8. 2008, 02:26 (UTC)
Ještě jedna prosba. V článku Láska v křesťanství bylo v diskusi nějaké reptání, že článek tam nemá dostatek nekatolických zdrojů. Zhodnotili sme to nakonec jako neopodstatněné, ale stejně... Kdybys mohl, tak tam pls dopiš nějakou literaturu nekatolickou na téma. Popř. jak jsou teologická vymezení, tak jestli jsou zase nějaká protestantská, která se odlišují nebo tak. Díky za tvojí práci! --Bab dz 23. 8. 2008, 17:35 (UTC)

Červený kostel ve Varnsdorfu[editovat zdroj]

Milý kolego, zdravím, mám jen drobnou poznámku, červený kostel ve Varnsdorfu by se podle mě měl správně jmenovat Evangelický kostel ve Varnsdorfu, červený kostel je lidový název, tak jsem aspoň udělal redirect.--Mirek256 14:54, 14. 4. 2008 (UTC)

Dobrý den. Koukala jsem na tento pahýlek, nemáte o něm něco víc? Pravděpodobně významný bude, ale z toho textu to není až tak zřejmé. Z Googlu mi lezou téměř samé stránky v maďarštině. Neexistuje něco o něm na netu v přístupnějším jazyce:)? S pozdravem. --Lenka64 06:31, 11. 5. 2008 (UTC)

Já bych se tedy přimlouvala za dodání aspoň nějakého zdroje. Článek je na hranici subpahýlu, ani maďaři ho nemají a google hází odkazy převážně v maďarštině. Dáme-li prohledat wikipedia.org, najde to jen stránky na cs. Na článeček jsem dala šablonu ověřit (i když urgentně ověřit by asi bylo lepší). Splňuje vůbec kriteria významnosti? --Karakal 27. 7. 2008, 14:22 (UTC)

Těšínské knížectví[editovat zdroj]

Kolego, nechápu, jak jste to myslel, že by Těšínské knížectví po zrušení vrchnostencké správy nadále existovalo. To co pak existovalo, již nemělo s původním knížectvím mnoho společného, protože tento celek ztratil veškerý zbytek autonomie stejně jako všechny správní funkce, a nadále se jednalo jen o nějakou formu majetkových držav jednoho rodu. Budete-li mi odpovídat, tak prosím piště na moji diskusní stránku (ne vždy si pamatuju, komu a kde jsem co psal. Díky.) --Kirk 14. 9. 2008, 21:26 (UTC)

Jestliže tomu bylo takhle, tak co tedy bylo s jednotlivými status minor? --Kirk 16. 9. 2008, 16:33 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Ahoj. Jen bych tě chtěl upozornit na Kategorie:Křesťanští teologové a její podkategorie. Zemjména Kategorie:Evangelikální teologové. Pokud o nějakém teologovi vytvoříš článek, pak ho do těchto kategorií kdyžtak umísti. Kdyžtak tam umísti i ty, co jsi již vytvořil, pokud to jsou skutečně teologové, tzn. teologičti vzdělaní a ne pouze duchovní. Díky. --bab_dz 11. 12. 2008, 15:35 (UTC)

Juan Pablo Bonet[editovat zdroj]

Kolegyně, prosím Tě, při zakládání nového článku vkládej taky do seznamu jazykových verzí (interwiki) na enwiki oznámení o nové české verzi - cs:Juan Pablo Bonet. Uvědomíš tak roboty, že to mají ve všech verzích doplnit. Díky--Feťour 5. 1. 2009, 16:46 (UTC)

Biskupství / diecéze[editovat zdroj]

Dobrý den, mrkněte se prosím na diskusi k návrhu na sloučení článku biskupství českobudějovické, a máte-li k této problematice co říci, uveďte to tam. Díky. ABC2 20. 1. 2009, 23:18 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Zdravím. Můžete prosím příště napsat shrnutí srozumitelně česky a ne latinsky? Děkuji. --Kirk 8. 2. 2009, 13:50 (UTC)

Zdravim. Jen jsem tě chtěl upozornit na šablony, který se ti můžou hodit. Děláš hodně o duchovních a teolozích, tak aby tam nemusel být ta obecná biografie. Měj se. --bab_dz 17. 2. 2009, 11:11 (UTC)

Aleksander Gabryś, Alexandr Havránek[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Aleksander Gabryś. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Jklamo 6. 4. 2009, 13:23 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Alexandr Havránek. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Jklamo 6. 4. 2009, 13:28 (UTC)

Frederiek Nolf[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Frederiek Nolf. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 18. 5. 2009, 12:46 (UTC)

Domovina[editovat zdroj]

Prosím nevkládejte opakovaně článek Domovina do kategorie Dějiny Prahy. Uvedený spolek má s Prahou společné jen to že zde sídlil. Pokud by do této kategorie mělo být vkládáno vše co kdy sídlilo v Praze byla by kategorie zcela přeplněna a ztrácela by svůj smysl. Do této kategorie patří jen to co ovlivnilo Prahu jako takovou. Děkuji --Jowe 24. 6. 2009, 18:56 (UTC)

... Váš článek domovina měl navíc nevhodné obecné jméno, proto jem jej přejmenoval na Domovina (spolek) ** Zdravím vespolek --MiroslavJosef 24. 6. 2009, 19:26 (UTC)

Ahoj, díky za hlas v Wikipedie:Hlasování o smazání/Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická v Ústí nad Labem, ale hlasování již bylo ukončeno a proto byl Tvůj hlas odstraněn. Díky za pochopení --Faigl.ladislav slovačiny 30. 10. 2009, 16:09 (UTC)

Švandaluzie[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Švandaluzie. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold 11. 11. 2009, 20:31 (UTC)


Děkuji Vám za informace v článku Richard Pohl (1983). Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Kacir 21. 12. 2009, 11:10 (UTC)

Zdravím, kolego. Stránku Alexander Winkler jsem si dovolil přesunout na správnější jméno a mj. jsem opravil odkaz na Pržno na pravděpodobnější variantu Pržno (okres Frýdek-Místek). Prosím opravte to, pokud zjistíte nebo si jste jistý, že je to Pržno (okres Vsetín). Stejně by to chtělo vyřešit v článku Českobratrské hlasy, kde je zatím odkaz na Pržno (rozcestník). --Gumruch 21. 1. 2010, 00:19 (UTC)

Portál a Projekt[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych tě srdečně pozvat na nově vznikající portál:Slezsko a chtěl bych se tě zeptat, jako jednoho z posledních přispěvatelů tam, zda by ti nevadilo, kdybych přetvořil wikiProjekt Slezsko k obrazu svému. S pozdravy --Petr Losert 26. 2. 2010, 07:37 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Gratuluji, jako prvnímu ti uděluji titul velkokřižovníka řádu slezské orlice za více jak 100 článků se slezskou tématikou (bylo to dlouhé počítání ;-). Ještě jednou gratuluji. --Silesianus 19. 3. 2010, 23:15 (UTC)

Portál náboženství[editovat zdroj]

Chtěl bych nějak výrazněji přepracovat portál náboženství k lepšímu. Zajímá mne zda byste na tom aktivněji spolupracoval. Více a odpověď prosím zde: Diskuse_k_portálu:Náboženství#Revize_portálu. Zdraví --DeeMusil 17. 5. 2010, 16:30 (UTC)

Zdravím Vás, pane kolego! Upozorňuji na diskusi u shora uvedeného článku. Nemýlím-li se, jste mluvčí těšínského nářečí, možná by Vás proto tato diskuse zajímala, resp. mohl byste do ní vnést zajímavý vklad.--Dr. Králík 17. 6. 2010, 13:29 (UTC)

Evangelické matriky[editovat zdroj]

Zdravím Vás, Quasinko. Chtěl bych se zeptat, jestli nemáte více informací o matričních knihách Německé evangelické církve v Mor. Ostravě. Snažil jsem se je dohledat na Úřadě městs. obv. Mor. Ostrava a Přívoz či v Zemském archivu v Opavě, ale bez úspěchu. Nevíte, kde by se dnes mohly nacházet? Díky, porist D E C 26. 7. 2010, 13:08 (UTC)


Ondřej Mazaný[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Ondřej Mazaný. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Jowe 14. 9. 2010, 14:08 (UTC)

Šablona Soudy v česku[editovat zdroj]

Hm, a u článků Okresní soud, Krajský soud a Vrchní soud být může? Stejně jako třeba šablona české akademické tituly u článku Titul, kde jsou i tituly cizí? Hustoles 20. 11. 2010, 08:45 (UTC)

Reference[editovat zdroj]

Zdravím. Uvítal bych, kdybyste uváděl reference trochu pečlivěji než tady. Pokud napíšete jen URL adresu bez údaje o tom, na co odkazujete, tak se odkaz stává prakticky bezcenným ihned poté, jakmile se umístění souboru trochu změní nebo text přestane být on-line. Pokuste se vždycky uvádět základní údaje jako název zdroje (např. článku), název média (např. webu) a vydavatele, autora (je-li uveden), datum (buď datum vydání, je-li text datován, nebo datum přístupu). Údajnou zprávu ČEA jsem na webu ČEA hledal marně - a vy jste ani neuvedl dokonce ani to URL či jiný zdroj, kde ta údajná zpráva měla být publikována. A když jste neuvedl ani nadpis té zprávy, to se pak hledá těžko. --ŠJů 7. 1. 2011, 22:25 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrýž den, děkuji za Váš nový článek Bazilika Matky Boží Bolestné Královny Polska, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 24. 3. 2011, 14:17 (UTC)

Zbór Stanowczych Chrześcijan w RP[editovat zdroj]

Cześć, wrzuciłem na commons zdjęcia File:POL Wisła Malinka Zbór Stanowczych Chrześcijan 1.JPG i File:POL Wisła Malinka Zbór Stanowczych Chrześcijan 2.JPG i chciałem zapytać, bo jesteś obeznany w temacie, czy to nie jest przypadkiem jedyna świątynia tego kościoła w Polsce: pl:Zbór Stanowczych Chrześcijan w RP? Nie wiem jak to sklasyfikować, a co bym nie googlał to mnie kieruje tylko na adres tego właśnie budynku. Pozdrawiam D_T_G (cs) (pl) 18. 5. 2011, 21:16 (UTC)

Dzięki za info, ciężko się połapać z kościołami w tej Wiśle, fajny artykuł: http://archiwum.polityka.pl/art/wnbsp;siedem-dni-dookola-biblii,377594.html D_T_G (cs) (pl) 20. 5. 2011, 15:36 (UTC)

Dobrý den, nemohu se zbavit dojmu, že Šebestián Aerichalcus Přeštický není nějak „specificky křesťanská“ osobnost (i když jistě byl pokřtěn apod., jak bylo v té době naprosto běžné). Podle obsahu článku byl pedagogem, nikoliv snad knězem, biskupem, mnichem nebo náboženským spisovatelem či myslitelem. Ani nebyl prohlášen za svatého či blahoslaveného. Zařazení článku do kategorií také ničemu takovém nenapovídá. Pokud se pletu, prosím opravte mě. Zdraví Fagnes 22. 5. 2011, 12:21 (UTC)

Nové články[editovat zdroj]

Díky za Vaše nové a neotřelé články i za přidání odkazu do Nových článků na portálu Křesťanství. Jenom bych Vás chtěl poprosit, zda byste mohl současně nevyřazovat další odkazy, neboť jejich vyřazování je (v souladu s „návodem k použití“ prováděno v rámci údržby portálu tak, aby tak každý odkaz zůstal alespoň jeden týden). Hezký den a spousty dobrých editací přeje Fagnes 6. 8. 2011, 09:31 (UTC)

... nicméně pokud přidáte odkaz na Vámi nově založený článek, určitě budu rád. Zdraví Fagnes 17. 9. 2011, 20:18 (UTC)

Dobrý den, nějak se mi nezdá zařazení článku Zbraslav (syn svatého Václava) do nových „křesťanských“ článků. Ač jde o syna světce, žádný speficický vztah ke křesťanství u něj nenacházím. Co byste říkal mému návrhu odkaz z nových článků vyřadit? Řekl bych, že článek i osobnost patří tematicky spíš k historii než ke křesťanství. Zdraví Fagnes 1. 10. 2011, 12:17 (UTC)

O.K.--Qasinka 1. 10. 2011, 12:24 (UTC)
Díky a nemějte mi prosím mou připomínku za zlé. Hezký den přeje Fagnes 1. 10. 2011, 12:28 (UTC)

Michal Mazel[editovat zdroj]

Dobrý den, upřesněte rok narození, liší se v čl. a kategorii.--Kacir 14. 10. 2011, 07:18 (UTC)

Jan Wacławek[editovat zdroj]

Kolego, Vy jste mě předešel, ač jsme oba současně vytvářeli článek o jednom člověku. Vytvořil jsem článek Jan Wacławek, zatímco Vy Jan Waclawek. Zapracoval jsem tedy přebývající informace z „Vašeho“ článku do „mého“ článku (který je jinak o něco obsáhlejší) a dovolil si navrhnout sloučení. Zdraví Fagnes 17. 10. 2011, 09:39 (UTC)


Jindřich Daxer[editovat zdroj]

díky za doplnění článku- Můžu poprosit uvést zdroj těch nově přidaných informací, stačí link pokud je to online, díky, --Davcza 11. 11. 2011, 10:18 (UTC)

Taky by mě to docela zajímalo. Musím uznat, že kdo umí, ten umí. Doufám, že nemáte zdroje jen o evangelících :) Fagnes 11. 11. 2011, 10:42 (UTC)
Díky, --Davcza 11. 11. 2011, 11:24 (UTC)

Náboženství v Belize[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Váš nový článek o náboženství v Belize (jsem rád za každý nový článek tohoto druhu, tj. neotřelý, věnující se něčemu jinému než „notoricky se opakujícím“ tématům). Jenom bych se chtěl pozeptat, zda plánujete článek ještě nějak rozšiřovat (čemuž by napovídalo, že se článek skládá z částí Demografie a Náboženská svoboda, ale nad nadpisem Demografie není nic), nebo zda to již považujete víceméně za hotovou verzi. Hezký den přeje Fagnes 25. 11. 2011, 15:34 (UTC)

Osobnosti a články měsíce[editovat zdroj]

Zásoba navrhovaných článků pro Osobnost a Článek měsíce na portálu Křesťanství se ztenčuje. Nevěděl byste prosím o nějakých přiměřeně kvalitních článcích, které by se tam daly zařadit? Ideálně, pokud by to byl článek alespoň s jedním použitelným obrázkem. Pokud o nějakém takovém článku víte, prosím doplňte ho do návrhů. Hezký den přeje Fagnes 1. 12. 2011, 14:16 (UTC)

Dragutin Pelikán[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Dragutin Pelikán. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Feťour 13. 12. 2011, 18:15 (UTC)

Křesťanské události[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych se na Vás obrátil ohledně událostí na portále Křesťanství. Snažím se tam dávat odkazy na významnější události spíše dlouhodobějšího charakteru, ale pokud možno ne takové události, které se permanentně (např. každoročně) opakují. V minulosti tam bylo: Neumann/Národní pouť Prachatice, beatifikace Jana Pavla II., Noc kostelů (poněkud v rozporu s tím, co jsem uvedl výše), jmenování biskupa Vokála. Nyní tam zbyl jen rok sv. Anežky. Vzhledem k tomu, že i ten bude nutno v nejbližší době vyřadit, bych se s Vámi rád poradil, jak s tím dál. Nabízelo by se tam dát rok biřmování, ale myslím, že pak by to skončilo tak, že by tam stále visel nějaký ten rok vyhlášený papežem, což by bylo přeci jenom poněkud unifikované a nevyvážené. Podle mého názoru by bylo dobré, kdyby tam vždy byly tak 1 až 3 položky, žádné RSS. Nenapadá Vás něco, co by se tam dalo v nejbližší době dát z nekatolického prostředí? Nebo myslíte, že pokud se nic neděje, tak to zrušit, přičemž v budoucnu by se to mohlo v případě potřeby zase obnovit? Zdraví Fagnes 3. 1. 2012, 21:47 (UTC)

Zdravím Vás. Osobně si myslím, že pravidelná aktualizace rubriky Události by vyžadovala dost velké úsilí, a nevím, zda je třeba suplovat na Wikipedii křesťanské informační portály. Možná by se ale rubrika mohla přejmenovat (třeba Aktuální témata) a mohly by tam být uváděny nějaké dlouhodobější projekty v rámci církví - právě jako je např. Rok sv. Anežky. Třeba pravoslavní vyhlásili rok 2012 rokem sv. knížete Rostislava [1], němečtí evangelíci a. v. mají v rámci Lutherovy dekády rok reformace a hudby[2] apod.
Dobrý den, díky za Vaši odpověď. Nemyslel jsem to tak, že by se to muselo aktualizovat pravidelně, stačilo by jen občas a podle potřeby. Určitě by tím neměly být suplovány informační portály. Možná, že název není úplně nejtrefnější, ale snažil jsem se volit název krátký a jednoduchý. Z hlediska charakteru zařazovaných událostí si myslím, že by tam mohly být věci jak dlouhodobějšího charakteru (to byl právě ten rok sv. Anežky, která měla aspoň tu výhodu, že žila před reformací, takže by se k ní mohli do určité míry hlásit i protestanti), tak krátkodobější – třeba nějaká významnější neopakovaná konference (ne třeba charismatická konference, která se koná každý rok) či jiná akce (Velehrad 2013) nebo ustanovení někoho do významné funkce (např. nový synodní senior ČCE nebo patriarcha CČSH apod.). Vámi uváděné odkazy jsem procházel, ale myslím, že není vhodné je zařazovat (pravoslavná církev je u nás opravdu poměrně málo rozšířená a aktivity německých evangelíků jsou pokud vím bez většího vlivu na ČR). Pokud se nestane něco nepředpokládaného, řešil bych to tedy asi tak, že nechám doběhnout tu Anežku a až skončí výstava o ní (25. března), odkaz vyřadím a počkám, co nového se zase někdy objeví. Akorát bych nejspíš zařazoval (aspoň krátkodobě, na pár dnů) odkaz na noc kostelů, což je sice periodicky opakovaná akce, nicméně má myslím i určitý ohlas mezi nevěřící veřejností. Zdraví Fagnes 4. 1. 2012, 09:42 (UTC)

Překládání názvů[editovat zdroj]

Dobrý den, v diskusi o tom, zda názvy kapitul překládat do češtiny, či nikoliv, jsem byl přehlasován a zvítězil tedy názor překládat. Na základě toho jsem navrhl pravidlo o nečeských reáliích. Zatím to však vypadá tak, že se dva nebo možná tři lidé vyjádřili ve stylu „raději bych byl opatrný“ nebo „mně se to nějak nezdá“, aniž by však vznesli nějaký jiný návrh. Nerad bych, aby to skončilo jako mlácení prázdné slámy – všichni se odvolávají na pravidla a zvyklosti, které však nejsou přijaty, takže je to o ničem. Nechcete se také zapojit do diskuse? Fagnes 17. 1. 2012, 12:51 (UTC)

Pravoslaví biskupové[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za přísun nových článků o pravoslavných biskupech a současně si dovoluji navrhnout souhrnně přejmenování s těmito variantami:

  • Jiří (Stránský) -> Jiří (arcibiskup) nebo Jiří (pravoslavný arcibiskup)
  • Arcibiskup Dorotej -> Dorotej (arcibiskup) nebo Dorotej (pravoslavný arcibiskup)
  • Ján (Kuchtin) -> Ján (pravoslavný arcibiskup) nebo Ján (arcibiskup)

Zdraví Fagnes 20. 1. 2012, 21:55 (UTC)

Zdravím, já bych naopak navrhoval u všech pravoslavných arcibiksupů sjednoti nátvy na Mnišské jméno (občanské příjmení), prootože pravoslavných arcibiskupů Dorotejů je spousta, a zbytečně složitě by se pak rozlišovali. Stejný systém, jaký navrhuji, má např. ruská wikipedie (byť jen ve většině případů - viz [3].
Díky za zprávu, promyslím to. Fagnes 22. 1. 2012, 11:59 (UTC)

SCEAV - kategorie, sablon[editovat zdroj]

Dobry vecer, muzu vas prosit o opravu, pokud je nutna a pripadne doplnovani informaci pro kategorie a sablony, ktere jsem dneska pridala (zatim pro senioraty)? Treba mela jsem problem s FS SCEAV v Pisku, jestli je nebo neni (na strone SCEAV v organizacni strukture neni, ale nasla jsem jejich sborovou stranku). A tak nevim presne kam patri. Taky nenasla jsem jmena senioru a senioratnich kuratoru, pokud jsou. A take, prosim muzete se podivat na konkretni jmena pro konkretni sbory (v sablonach pro senioraty) jestli jsou spravne napsane

Senioraty:

Kategorie:

Sablony:

Moc dekuji! Zgrzewa 15. 2. 2012, 17:11 (UTC)

Obrovske dik za odkaz ten rejstrik!!! A taky dekuji za opravy. No a asi.. tesim se na spolupraci :) Zgrzewa 16. 2. 2012, 10:43 (UTC)

Herberstein[editovat zdroj]

Díky za portrét Karla Herbersteina! Článku pomohl. --Portorico (diskuse) 28. 3. 2012, 12:51 (UTC)

Názvy článků o klášterech[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych upozornil na můj příspěvek v diskusi k portálu Křesťanství. Zdraví Fagnes (diskuse) 17. 7. 2012, 08:46 (UTC)

Antonín Bichler[editovat zdroj]

Zdravím, díky za doplnění biografických údajů do článku Antonín Bichler. Jen bych tam rád dal info, kde je pohřben a tedy i odkud jsou čerpány informace o jeho úmrtí apod. Díky, --Davcza (diskuse) 21. 9. 2012, 08:10 (UTC)

Svěřenský fond[editovat zdroj]

Dobrý den, napadá vás něco proti začlenění vašeho článku svěřenský fond do článku trust (viz diskuze tam)? Díky, Littledogboy (diskuse) 26. 2. 2013, 20:14 (UTC)

Ještě jedna terminologická konzultace, buďte taký dobrý. V angličině v tom mám jasno: The common law adopts an ‘adversarial’ system, civil law ‘inquisitorial’ (or ‘accusatorial’) system.Inkviziční řízení je tedy tam, kde má být (nehledě na poměrně nesmyslný text), zato "obžalovací řízení (též akuzační řízení)" se mi zdá jako nesmyslný překlad. Mé slovníky navrhují adversární nebo kontradiktorní systém (nebo řízení, to je jedno). Nacházím ale někde na internetu v různých bakalářkách apod. též názor že adversarial=akuzační. Díky! Littledogboy (diskuse) 1. 3. 2013, 14:23 (UTC)

Wikidata[editovat zdroj]

Dobrý den, z Vašeho článku Societas Jablonoviana jsem odstranil interwiki, protože se již v současné době nedávají do článků starým způsobem, ale nahrávají se přes Wikidata. Přidávání je poměrně jednoduché. Stačí třeba na anglické Wikipedii kliknout na odkaz „Edit links“ (pod seznamem interwiki), dostanete se na stránku s číslem Q2296836 (v tomto případě), dole pod nadpisem „List of pages linked to this item“ kliknete vpravo dole na odkaz „[add]“, v první položce (site) vyberete kód jazyka (cs) a v druhé sekci (article) vložíte název článku v češtině. Pak dáte uložit (save). Pokud budete mít nějaké dotazy, pokusím se na ně odpovědět. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 29. 3. 2013, 09:16 (UTC)

Evangelistář[editovat zdroj]

Dobrý den, dovoluji si upozornit na můj příspěvek v diskusi k článku o evangelistáři. Zdraví Fagnes (diskuse) 23. 5. 2013, 11:25 (UTC)

Alexis Vlasto[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Alexis Vlasto. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Marek Koudelka (diskuse) 18. 6. 2013, 18:07 (UTC)

Stejně tak článek Zoltán Vörös, šablonu tam dávat nebudu, pevně věřím, že jej rozšíříte. --Marek Koudelka (diskuse) 22. 6. 2013, 07:13 (UTC)


Uuras Saarnivaara[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Uuras Saarnivaara. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Тома646 (diskuse) 20. 8. 2013, 20:39 (UTC)

Zdravim, do článku jste sice dopsal jeho díla, ale furt v článku není ani jeden odkaz na zdroj informací, ani na stránky gde se o tomhle člověkoj píše. V každym případě by bylo dobry napsat i cokoliv o jeho životě, misto narození, gde studoval, co během života udělal atd. Do článku som vám přidal taki infobox, vy ho už jen vyplňte.--Тома646 (diskuse) 21. 8. 2013, 14:22 (UTC)

Do článku sem doplnil odkazy a protože máte pokročilu znalost angličtiny určitě vám pude ještě něco z tych odkazů vypsat.--Тома646 (diskuse) 21. 8. 2013, 14:50 (UTC)

Superintendenci[editovat zdroj]

Cześć,

czy możesz podać źródła na podstawie jakich podałeś w haśle Evangelická církev v Rakousku (1781-1918) superintendentów? Stworzyłem niedawno na pl-wiki pl:Superintendenci austriaccy kopiując Twoją listę, ale przydałyby się źródła. Pozdrawiam, D_T_G (cs) (pl) 10. 10. 2013, 12:57 (UTC)

W każdym razie, gdybyś sobie przypomniał to możesz je podać na de-wiki, bo tam właśnie zostałem o nie poproszony: de:Diskussion:Liste der evangelischen Superintendenten in Österreich. Nie ściga się i myślę, że z czasem się te listę uzupełni. Natomiast całkowice brakuje superintendentów dla najmniejszej superintendentury w Ašu, bo taka też istniała, na pewno w 1875 i 1913, miała tylko 3 zbory, ale była. D_T_G (cs) (pl) 13. 10. 2013, 12:05 (UTC)

Občanské sdružení ← Spolek[editovat zdroj]

Dobrý den. Musím informovat, že ŠJů navrhl znovu vyloučit občanské sdružení z článku spolek. Zdůvodnění je sice vadné, ale bylo dobré, kdybyste to vedl v patrnosti. --Otrok posledního soudu (diskuse) 1. 4. 2014, 19:03 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Pavel Hanes. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Chalim Kenabru (diskuse) 6. 4. 2014, 16:11 (UTC)

Citace právního předpisu[editovat zdroj]

Zdravím, opět jsem otevřel diskusi na téma citace právního předpisu. Vzhledem k tomu, že občas také publikujete či upravujete články s právní tématikou, Vás prosím o vyjádření zde. Děkuji --Alf.M (diskuse) 2. 8. 2014, 10:51 (UTC)

Jan Dobeš (fyzik)[editovat zdroj]

Zdravím, heslo Jan Dobeš (fyzik) je třeba rozšířit na pahýl; zatím se jedná o {{Subpahýl}}.--Kacir 4. 12. 2014, 20:10 (CET)Odpovědět

Global account[editovat zdroj]

Hi Qasinka! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskuse) 14. 1. 2015, 01:58 (CET)Odpovědět

Významnost[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Severin Tůn. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem

Kolego vložil jsem do článku šablonu významnost, jelikož po projití všech 54 hitů z Googlu jsem nenabyl přesvědčení, že osoba splňuje WP:2NNVZ. --Horst (diskuse) 4. 7. 2015, 22:05 (CEST)Odpovědět

Tomáš Svoboda (myslivec)[editovat zdroj]

Zdravím, je možné toto založené heslo ozdrojovat? Zatím tam není ani jedna reference a Jiráskovo Temno je přece jen pouze beletrie a nikoliv odborný zdroj. Díky OISV (diskuse) 10. 7. 2015, 17:46 (CEST)Odpovědět

Kostel Matky Boží ustavičné pomoci v Lodži (ul. Żeromského)[editovat zdroj]

Je v Lodži tolik kostelů, že musí mít článek „Kostel Matky Boží ustavičné pomoci v Lodži (ul. Żeromského)“ ten rozcestník rozlišovač? --Jan Polák (diskuse) 15. 9. 2015, 14:00 (CEST)Odpovědět

Přesunuto z Diskuse s wikipedistou:Jan Polák
V Lodži jsou 2 kostely s tímto zasvěcením. Stejné rozlišení má polská wikipedie.--Qasinka (diskuse) 16. 9. 2015, 08:34 (CEST)Odpovědět
Je zvykem odpovídat tam, kde diskuze začala. Přesunul jsem tedy Vaši odpověď sem. Pokud chcete na diskuzi kolegu mimo jeho diskuzní stránku upozornit, lze využít šablonu {{Re}} a příbuzné.
Když už by jinak nešlo kostely rozlišit, je umístění opravdu součástí názvu? Přijde mi, že by to mělo být Kostel Matky Boží ustavičné pomoci (Lodž, Żeromského), když by tedy byla potřeba i ulice. Protože ale druhý kostel zde zatím článek nemá, mělo by prozatím stačit Kostel Matky Boží ustavičné pomoci (Lodž). Možností by mohlo být i přejmenování tohoto článku na Nová modlitebna moravských bratří s prohozením přesměrování. S pozdravem --16. 9. 2015, 09:09 (CEST), Utar (diskuse)
@Utar, Jan Polák: Souhlasím s přesměrováním na Kostel Matky Boží ustavičné pomoci (Lodž, Żeromského); já jsem pouze přeložil název z polské Wiki bez zkoumání, zda odpovídá pravidlům české Wiki na označování kostelů. Označení Nová modlitebna moravských bratří mi nepřijde dostatečně distinktivní (je to podobné jako Nový evangelický kostel), nových modliteben Moravských bratří může být po světě povícero; dovedu si ale představit přesměrování na Nová modlitebna moravských bratří (Lodž).--Qasinka (diskuse) 16. 9. 2015, 09:36 (CEST)Odpovědět

Přesměrování[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za nové články. Pokud ale může být daný termín hledán i pod jiným názvem, je vhodné založit tzv. přesměrování z tohoto alternativního názvu. Založil jsem tak, po letmém kouknutí na poslední Vámi založené články, přesměrování Nová modlitebna moravských bratří a Isaac Henry Theodore Balie. Více viz Wikipedie:Přesměrování. Děkuji. S pozdravem --16. 9. 2015, 09:01 (CEST), Utar (diskuse)

Významnost[editovat zdroj]

Zdravím, žádné zdroje k Lambert Teubner jsem nenašel, pro splnění formálních náležitostí sem lepím šablonu:

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Lambert Teubner. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Horst (diskuse) 13. 11. 2015, 15:52 (CET)Odpovědět

Albert Cruciger[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Albert Cruciger. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Marek Koudelka (diskuse) 9. 3. 2016, 17:50 (CET)Odpovědět

Definitiva[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Definitiva. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 10. 3. 2016, 18:38 (CEST)Odpovědět

Gelehrte Neuigkeiten Schlesiens[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Gelehrte Neuigkeiten Schlesiens. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Nadvšenec (diskuse) 13. 3. 2016, 12:47 (CEST)Odpovědět

Zdravím, nenašel byste pár informací o tom časopise? S kolegy se nám nedaří nic dohledat. --Palu (diskuse) 15. 3. 2016, 00:23 (CET)Odpovědět

Smilstvo[editovat zdroj]

Kolego, můžete se prosím podívat na poslední úpravy článku Smilstvo? Nejsem si jist, zda jde v tomto případě o vandalismus, nebo o poněkud svérázný, ale reálně existující výklad Písma... Děkuji, --Hnetubud (diskuse) 9. 6. 2016, 23:22 (CEST)Odpovědět

2NNVZ[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Vilém Spratek. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Horst (diskuse) 14. 6. 2016, 14:53 (CEST)Odpovědět

Jakou autora "článku" vás upozorňuji vás na toto AfD. Hezký den. --Auvajs (diskuse) 27. 6. 2016, 23:32 (CEST)Odpovědět

Carsten Rentzing[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Carsten Rentzing. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Ivannah (diskuse) 6. 7. 2016, 22:03 (CEST)Odpovědět

Lukáš Kubenka[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Lukáš Kubenka. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Pán hor (diskuse) 21. 8. 2016, 09:05 (CEST)Odpovědět

Duchovní písně[editovat zdroj]

Odpověď viztež zde :) --Pán hor (diskuse) 23. 8. 2016, 19:23 (CEST)Odpovědět

A abych Vám také trochu pomohl, dovoluji si Vás upozornit na existenci následujících ev. hřbitovů: v KH kraji ev. hř. Bolkov (souč. obce Rudník), v dnešní době nepoužíván a poničený, ležel u ev. kostela, ev. hř. Lánov kolem komunisty odstřeleného kostela v centru obce (dochovala se pouze márnice přestavěná na chatku) a v LB kraji ev. hř. Horní Štěpanice (severně nad kostelem s katolickým hřbitovem). Snad Vám to bude k něčemu --Pán hor (diskuse) 23. 8. 2016, 19:37 (CEST)Odpovědět

Kategorie Knihy roku 1505[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl jsem Vás jenom upozornit na to, že kategorie Knihy roku 1505, kterou jste vložil do mnou založeného článku Franusův kancionál, neexistuje. Předem děkuji za vyřešení, s pozdravem --Zik (diskuse) 16. 9. 2016, 11:42 (CEST)Odpovědět

Varmužová[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Alena Varmužová. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Sokoljan (diskuse) 1. 10. 2016, 11:44 (CEST)Odpovědět

Evangelický hřbitov v Gutech[editovat zdroj]

Zdravím. Asi špatné souřadnice (jsou to Oldřichovice). Mělo by být správně https://mapy.cz/letecka?x=18.5965518&y=49.6499378&z=16&source=coor&id=18.595883619826253%2C49.65038212532963&q=Guty%20h%C5%99bitov Opravo jsem neprovedl.--Zoner60 (diskuse) 1. 11. 2016, 14:01 (CET)Odpovědět

Ano, díky za upozornění. Už jsou souřadnice správně.--Qasinka (diskuse) 1. 11. 2016, 14:08 (CET)Odpovědět

Hřbitovy v Třinci a okolí[editovat zdroj]

Zdravím. Námět k zamodření--Zoner60 (diskuse) 1. 11. 2016, 17:04 (CET)Odpovědět

Díky. Viz Seznam protestantských hřbitovů v Česku#Moravskoslezský kraj--Qasinka (diskuse) 2. 11. 2016, 08:30 (CET)Odpovědět

Římskokatolická farnost Ivanovice na Hané[editovat zdroj]

Zdravím, dohledal jsem podrobnější tištěný zdroj a přeformuloval pasáž o roku 1624. Prosím mrknout, zda je to lepší. Díky OISV (diskuse) 8. 11. 2016, 23:21 (CET)Odpovědět

Díky. Je to perfektní.--Qasinka (diskuse) 9. 11. 2016, 08:29 (CET)Odpovědět

Obdobně jsem upravil Velký Újezd, včera v noci jsem to už nestihl. Mělo by to být v pořádku.OISV (diskuse) 14. 3. 2017, 21:45 (CET)Odpovědět

Evangelický hřbitov v Hrádku[editovat zdroj]

Zdravím. Nesedí souřadnice. [4]. Neopravoval jsem.--Zoner60 (diskuse) 10. 11. 2016, 10:00 (CET)Odpovědět

Díky za upozornění. Opraveno.--Qasinka (diskuse) 10. 11. 2016, 11:55 (CET)Odpovědět

Danuta Gerke[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Danuta Gerke. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Ivannah (diskuse) 30. 11. 2016, 08:50 (CET)Odpovědět

Kurátor (církev)[editovat zdroj]

Ahoj, nejsem si jist, jak je to u SCEAV a nerad bych vařil z vody, můžeš se na to prosím podívat? Díky, --Lukáš Král (diskuse) 4. 1. 2017, 22:41 (CET)Odpovědět

Díky :) --Lukáš Král (diskuse) 6. 1. 2017, 11:16 (CET)Odpovědět

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[editovat zdroj]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[editovat zdroj]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[editovat zdroj]

(Sorry to write in English)


2NNVZ[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku David Novák (teolog). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Sokoljan (diskuse) 26. 4. 2017, 17:42 (CEST)Odpovědět

Gedeoni[editovat zdroj]

Omlouvám se za rollback, je to tvz. rychlý revert a uklepl jsem se na mobilu. OJJ, Diskuse 12. 6. 2017, 12:30 (CEST)Odpovědět

Ludvík Klobása[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Ludvík Klobása. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem Požadavek přišel od nepřihlášeného uživatele, doplňuji jen nutné procesní náležitosti. S přáním pěkného dne --Bazi (diskuse) 10. 8. 2017, 13:00 (CEST)Odpovědět

Ano požadavek přišel od IP, rovnou upozorňuji, že jde o „loutkohru“, kterou bychom ale hrát neměli, postačí doplnění zdrojů.--Horst (diskuse) 10. 8. 2017, 13:11 (CEST)Odpovědět
Osoba člověka, který objevil problém, s věcnými problémy nemůže z podstaty souviset, takže tu loutkohru hrajme a dodejme nebo obhajme zdroje. V tomto případě jsou podle mě zdroje doloženy v dostatečné kvalitě a závislé na Ludvíkovi Klobásovi nejsou. --Palu (diskuse) 10. 8. 2017, 13:16 (CEST)Odpovědět

Setkání[editovat zdroj]

Zdravím! Nemáte zájem přijít na setkání Wikipedistů 21. března do knihovny v Havířově? Setkání se uskuteční od 14:30 do cca 17 hodin v pobočce knihovny, Šrámková 2 v Havířově-Podlesí. V blízkosti je autobusové nádraží. Ikcur (diskuse) 18. 3. 2018, 12:01 (CET)Odpovědět

další termíny jsou uvedeny Pod reálnou lípou. Ikcur (diskuse) 22. 3. 2018, 11:31 (CET)Odpovědět

Michal Blažek[editovat zdroj]

Ahoj, jde mi o datum úmrtí Michala Blažka. Na náhrobku je zcela jasně 20.11.1827, v článku je jiné datum zdrojováno matrikou, kam jsem se sice díval, ale nevyznám se tam (zdroj přidal Wikipedista:Martin wolf). Nevíš, kde jsi vzal zdroj toho Tvého doplnění [5]?--Ben Skála (diskuse) 16. 4. 2018, 10:20 (CEST)Odpovědět

V matrice zemřelých je jasně psáno, že zemřel 10. listopadu, pohřben byl 14. listopadu , zemřel ve věku 75 let jako důvod je uvedeno, že zemřel stářím - poslední zápis na levé stránce úplně dole--Martin wolf (diskuse) 16. 4. 2018, 12:34 (CEST)Odpovědět

Jan Beneš[editovat zdroj]

Ahoj, zase obtěžuji, tentokrát ohledně data úmrtí Jana Beneše. V knize o historii nosislavského sboru I zůstávali v učení apoštolském (Q52925362) se na str. 54 (a na str. 193) píše, že zemřel 18.11.1883 ve Vanovicích. Nepamatuješ si zdroj svého tvrzení? Díky.--Ben Skála (diskuse) 9. 5. 2018, 18:18 (CEST)Odpovědět

Zdroj si nevybavuji, možná se bude jednat o překlep. Pokud máš věrohodný zdroj, tak to oprav.--Qasinka (diskuse) 10. 5. 2018, 22:51 (CEST)Odpovědět

BIO[editovat zdroj]

Ahoj, tituly vždy jen v infoboxu > [6], a WP:BIO, díky--Horst (diskuse) 23. 5. 2018, 09:34 (CEST)Odpovědět

Římskokatolická farnost Horka nad Moravou[editovat zdroj]

Zdravím, Horka sice není součástí Olomouce, ale Chomoutov (součást farnosti) ano. Proto by tam uvedená kategorie měla být.--OISV (diskuse) 2. 7. 2018, 12:38 (CEST)Odpovědět

Beloslav Riečan[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Beloslav Riečan. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 30. 8. 2018, 19:31 (CEST)Odpovědět

+1[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Gertrude von Petzold. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.

A soustředil bych se i na WP:2NNVZ, en ani dewiki dámu nezná, což je jaksi podezřelé--Horst (diskuse) 23. 9. 2018, 21:52 (CEST)Odpovědět

Marie Schliepsová[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Marie Schliepsová. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Sokoljan (diskuse) 5. 6. 2019, 16:05 (CEST)Odpovědět

Jerzy Harwot[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Jerzy Harwot. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem Vážený kolego, opravdu si myslíte, že tenhle jistě zasloužilý člověk je dnes v ČR encyklopedicky významný? Zdraví --Sokoljan (diskuse) 26. 8. 2019, 11:37 (CEST)Odpovědět

Pán si prostě s vkládáním nemístných šablon prostě nedá pokoj...--Qasinka (diskuse) 26. 8. 2019, 11:41 (CEST)Odpovědět

Mírový kostel v Lovosicích[editovat zdroj]

Zdravím. Všímám si, že se docela věnuješ luterským a evangelickým kostelům. Nechtěl bys zpracovat článek taky o Mírovém kostele v Lovosicích? V jednu dobu se v něm scházely tři církve - evangelíci, husité a baptisté. Více info o kostele zde: https://pamatkovykatalog.cz/kostel-cirkve-ceskoslovenske-husitske-zvany-mirovy-14485353. Cheltanod (diskuse) 17. 9. 2019, 23:20 (CEST)Odpovědět

Dílo započato: Mírový kostel (Lovosice).--Qasinka (diskuse) 18. 9. 2019, 09:23 (CEST)Odpovědět
Vidím, že už je i hotovo. Vřelé díky! Cheltanod (diskuse) 19. 9. 2019, 22:28 (CEST)Odpovědět

Johannes Jaenicke[editovat zdroj]

Navrhuji uvést české jméno jako první (viz Štěříková). Jak to mají lidi najít? :-) --Houstička (diskuse) 31. 10. 2019, 19:30 (CET)Odpovědět

@Houstička Vycházel jsem z toho, že působil v Německu, a proto je více známější pod německou variantou svého jména. Ale nebráním se uvést na české wikipedii českou variantu jako primární. V česky psané literatuře je možná častější.--Qasinka (diskuse) 1. 11. 2019, 08:18 (CET)Odpovědět

Marian Eleganti[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Marian Eleganti. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 14. 12. 2019, 19:09 (CET)Odpovědět

Evangelický hřbitov v Mořkově[editovat zdroj]

Ahoj, máš k tomu evangelickému hřbitovu v Mořkově nějaké prameny na jeho založení? --Jan Polák (diskuse) 14. 1. 2020, 15:38 (CET)Odpovědět

@Jan Polák Článek jsme založil, informací je prozatím poskrovnu.--Qasinka (diskuse) 15. 1. 2020, 09:46 (CET)Odpovědět

Andrzej Cieślar[editovat zdroj]

Dobrý večer, dovoluji si Vám, jakožto autorovi daného článku dát na vědomí, že jsem otevřel diskusi o jeho potencionálním smazání. Pokud se vyjádříte, budu jedině rád. Děkuji a hezký zbytek dne přeji --Hudebni teoretik (diskuse) 5. 2. 2020, 23:46 (CET)Odpovědět

Husův sbor (Lužná)[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím, co mám v hesle vylepšit? Zkrátit? Problematika vzniku sboru a stavby je zajímavá, nerada bych vynechala. Prosím, poraďte. Jrnka ka (diskuse) 9. 4. 2020, 09:28 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, pokusila jsem se heslo zkrátit a vynechat vše obecné, zpracuji samostatně heslo Církev československá v okrese Rakovník. Víc referencí nemohu doplnit, čerpala jsem víceméně vše ze studie v Rakovnickém historickém sborníku. Snad je takto správně. Jrnka ka (diskuse) 12. 4. 2020, 14:43 (CEST)Odpovědět

Nová kategorie pro Nový kalvinismus?[editovat zdroj]

Zdravím kolego, hledal jsem vhodnou kategorii pro Nový kalvinismus, ale nenašel, proto jsem to frknul do kategorie Nová náboženská hnutí inspirovaná křesťanstvím, kde je například i Charismatické hnutí. Vy jste kategorii změnil na Dějiny křesťanství v novověku. Tato kategorie ovšem také není adekvátní, neboť 21. století do novověku nepatří. Navrhuji založit zcela novou kategorii - Dějiny křesťanství v moderní době - a tam Nový kalvinismus dát, spolu třeba s charismatickým a letničním hnutím apod. Co vy na to?--Cheltanod (diskuse) 14. 5. 2020, 14:24 (CEST))Odpovědět

Brandan Robertson[editovat zdroj]

Vaše informace, že Robertson se distancoval od evangelikálů není zcela přesná a také neseděla v daném kontextu. Nahradil jsem to jiným textem, aby se nevytratil původní smysl odstavce, jak jsem jej při zakládání článku zamýšlel. Pokud chcete informaci o Robertsonově vztahu k evangelikalismu vrátit, je třeba větu kvalifikovat a tedy zmínit, že se distancoval od politického evangelikalismu (v článku z r. 2016 uvádí, že nesouhlasí se zapojením evangelikálů v Trumpově politice). A též ji dát jinam, než původně byla. S pozdravem, --Vilem10 (diskuse) 24. 5. 2020, 00:12 (CEST)Odpovědět

@Vilem10 Osobně si myslím, že označení evangelikál na Robertsona "nesedí" ani subjektivně, ani objektivně. Tento článek uvádí, že sám Brandon se přestal označovat jako Evangelical a začal používat Christianish. Pokud se týče objektivní stránky - nemá-li být pojem evangelikalismus zcela vyprázdněný a všeobsažný, pak rozhodně Brandon stojí mimo jeho obvyklé vymezení. Nehodlám se však pouštět do nějakých editačních válek - už s ohledem na to, že v minulosti Brandon zřejmě po určitou dobu evangelikálem byl. Zvažte sám, nakolik je tato kategorie dnes vhodná.--Qasinka (diskuse) 25. 5. 2020, 08:45 (CEST)Odpovědět
Článek na tomto soukromém blogu několika autorů není vůči Robertsonovi zcela férový. Je třeba brát v úvahu primární zdroje spíše než sekundární. Evangelikalismus je dnes hodně rozkročený, takže se tam Robertson vejde. Zcela jistě však stojí mimo konzervativní evangelikalismus. Proto by bylo vhodnější rozšířit heslo evangelikalismus o další vrstvy jako například výše zmíněný konzervativní proud. Ale nemám na to čas, proto přenechávám jiným.--Vilem10 (diskuse) 30. 5. 2020, 12:58 (CEST)Odpovědět

Národní muzeum Přemyšlska[editovat zdroj]

Vážený pane kolego,

děkuji Vám za upozornění - bylo to špatně. Vytvořil jsem nový článek "Budova Národního muzea Přemyšlska". Bohužel ale nemám oprávnění ke zrušení svého původního článku ("Národní muzeum Přemyšlska"). Prosím o jeho zrušení - děkuji Vám!

S pozdravem --Stepet49 (diskuse) 2. 7. 2020, 19:01 (CEST)Odpovědět

Franz Wihan[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, díky za úpravu článku. Ale možná by bylo záhodno před odstraněním urgentní šablony také odstranit nesmyslné odstavce („Jan Stříbrný“, co to je?), dvojtečky v nadpisech, upravit literaturu „v jedné kopě“, vyřešit sekci „Prameny“ (co to je, reference?)... atd. --Mario7 (diskuse) 3. 7. 2020, 07:50 (CEST)Odpovědět

Národní muzeum Přemyšlska[editovat zdroj]

Vážený pane kolego,

pokud to je ještě možné, prosím, nerušte ten můj původní článek ("Národní muzeum Přemyšlska") - upravím ho tak, aby obsah odpovídal jeho názvu. Děkuji! --Stepet49 (diskuse) 3. 7. 2020, 10:05 (CEST)Odpovědět

Děkuji Vám za Vaši, pro mne velmi příznivou, odpověď - článek "Národní muzeum Přemyšlska" jsem již upravil. Přeji Vám příjemný, ve zdraví a pohodě prožitý víkend!

S pozdravem--Stepet49 (diskuse) 3. 7. 2020, 11:52 (CEST)Odpovědět

Protestantský hřbitov ve Feriköy[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Protestantský hřbitov ve Feriköy. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jvs 15. 7. 2020, 19:36 (CEST)Odpovědět

Přesun stránek[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, přesun stránek BJB Praha 4 na nový název Baptistický sbor Na Topolce rád udělám; právní aspekty již pominuly. Jen ještě přemýšlím, jestli je nutné také přesouvat diskusi, do které jste byl zapojen. Přikláním se k tomu, že nikoliv, neboť vše v diskusi je passé. Článek je aktuální a na váš příspěvek o nevyváženosti víc než rok nikdo nezareagoval. Pokouším se na to nahlížet také v kontextu Vašeho nového článku o Biblickém společenství křesťanů v Kroměříži, kde důvody o odchodu tohoto sboru z BJB také nejsou uvedeny. Bylo by dobré měřit všem stejným metrem a proto se přikláním k tomu při přesunu diskusi vynechat. S pozdravem, --Cheltanod (diskuse) 30. 10. 2020, 15:24 (CET)Odpovědět

Dobrý den kolego, je podstatný rozdíl, pokud se určitá skutečnost uvede jednostranně nebo neuvede vůbec. Klidně i u sboru na Topolce by nemuselo být o důvodech uváděno nic, ale je-li uvedena jedna strana sporu, musí být pro vyváženost uvedena i druhá strana. Žádný dvojí metr neuplatňuji. --Qasinka (diskuse) 30. 10. 2020, 16:21 (CET)Odpovědět
Dobře, zredukujme to tedy také u sboru Na Topolce. Odstranil bych v části "Historie a současnost" předposlední větu i s referencí a poslední větu této části bych upravil na "Od roku 2019 sbor rozvíjí baptistickou tradici v České republice v právně ukotveném svazku Společenství baptistických sborů". S těmito změnami již nebude při přesunu stránek přesouvat diskusi nutné.--Cheltanod (diskuse) 31. 10. 2020, 01:25 (CET)Odpovědět

Křesťanská akademie mladých[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Křesťanská akademie mladých. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Tomas62 (diskuse) 11. 11. 2020, 13:49 (CET)Odpovědět

Evangelický kostel (Bludovice)[editovat zdroj]

Zdravím, dovolil jsem si trochu upgradovat článek o bludovickém kostele, jelikož se mi do ruky dostaly cenné spisy o jeho historii. Původní úvod článku jsem částečně zredukoval, tyto informace jsou totiž nyní obsaženy v historii. Nešel by změnit i titulek celého článku? "Evangelický kostel (Bludovice)" je příliš obecné a ne úplně přesné, navrhuji nový titulek "Evangelický kostel v Bludovicích."

Kontrola a oprava (diskuse) 24. 2. 2021, 19:28 (CET)Odpovědět

Pozdrav a spolupráce[editovat zdroj]

Přeji krásný dobrý den, kolego. Prvně děkuji za vaši neúnavnou evangelickou práci na Wikipedii. Jako farář zde se věnuji příbuzným tématům, která třeba načala nebo nestihla založit Ewa Jelinek aka Zgrzewa. Proto jsem se chtěl zeptat na spolupráci, pokud na něčem právě pracujete nebo na to naopak nemáte čas. A otázka na okraj, je možné, že se známe osobně? S (bratrským) pozdravem --Lukáš Král (diskuse) 27. 1. 2022, 14:55 (CET)Odpovědět

Konvent, synod[editovat zdroj]

Milý bratře kolego, na jedné ze sborových wikistránek jsem narazil na češtinářský problém: Jak psát akce jako konvent a synod? Všude nacházím spíše malé písmeno (zasedání synodu). Když ale na druhou stranu píšeme "Sjezd (nejen evangelické mládeže", tu váhám. Stanovisko ÚJČ se přiklání k velkému písmenu. Osobně bych ale spíš psal, že jsem na konventu/synodu. Jak to vidíte? Díky a zdravím ze Kdyně. --Lukáš Král (diskuse) 9. 3. 2022, 12:30 (CET)Odpovědět

Peter Heyling[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Peter Heyling. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Bilykralik16 13. 3. 2022, 07:36 (CET)Odpovědět

Jaroslav Pleva[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Jaroslav Pleva. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --KPX8 (diskuse) 19. 1. 2023, 12:54 (CET)Odpovědět

Kniha Hospodinových bojů[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Kniha Hospodinových bojů. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Matěj Suchánek (diskuse) 18. 3. 2023, 09:32 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Září 2023[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace ve článcích Evangelický hřbitov ve Zvěstovicích a Henrik Stubkjær. Bohužel jejich rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článků rozšířit alespoň do té míry, abychom je mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takové články úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Lukša (diskuse) 19. 9. 2023, 13:33 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:50 (CEST)Odpovědět