Diskuse s wikipedistou:Zik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Zveme Vás na editaton Československo ve Hradci Králové (+ online)

Diskuze od 25. 12. 2007 do 6. 8. 2012 se nachází na stránce Diskuse s wikipedistou:Zik/Archiv.


Řád strážců[editovat zdroj]

Dobry den zalozil jsem clanek řád strážců, predpokladam že jste tam dal vy šablonu o významnosti. Dle meho nazoru to ze se tento rad stal predmetem jednani v parlamentu vypovida o vyzamnosti. Osobne me toto tema zajima a zbiram dalsi informace, ktere hodlam publikovat. Prosim odstrante tu sablonu, pokud mate nejake dalsi pozadavky napiste ja se pokusim dopnit. Na wikipedii jsem zacatecnik proto prosim omluvte mou neznalost. Dekuji DN -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Devlnull (diskusebloky) 2. 9. 2012, 15:28‎ UTC

Případné reference doplňte přímo článku, ne do mojí diskuze. Potom lze uvažovat o odstranění šablony, případně po konzultaci s dalšími editory Wikipedii. --Zik (diskuse) 9. 9. 2012, 12:49 (UTC)
Doplnění: Aha, tak vy už jste to udělal. Zkonzultuji významnost s dalšími uživateli na stránce Žádost o komentář/Řád strážců.--Zik (diskuse) 9. 9. 2012, 12:53 (UTC)

Übersetzungshilfe.[editovat zdroj]

Ahoj, Kollege. Ich hab' dein Hilfsangebot auf der Seite Wikipedie:Velvyslanectví gelesen. Kannst du mir folgenden Satz übersetzen: „S těmito projevy oscilujícími mezi neokonzervatismem a pravicových populismem, přicházejí dnes nejčastěji Murray Rothbard a Ayn Rand.“ Der Satz ist von hier, S. 100. Der Artikel von Novotný ist ein Plagiat von hier (S. 33ff.). Vielen Dank im voraus und freundliche Grüße in die Tschechische Republik.--Wiguläus (diskuse) 28. 11. 2012, 10:30 (UTC)

Hallo, ich schlage diese Übersetzung vor: „Mit diesen Äußerungen, die zwischen dem Neokonservativismus und dem Rechtspopulismus schwanken, kommen zurzeit meinstens Murray Rothbard und Ayn Rand.“ Die Ausbau der deutschen Satz wirst du vielleicht verbessern, der Sinn ist aber sicher bewahrt. --Zik (diskuse) 28. 11. 2012, 11:26 (UTC)
Danke. Ich war mir nicht sicher, weil der Sinn des Satzes etwas unbeholfen/holprig auf mich wirkte. Wenn du juristische Literaturrecherche in deutschen Bibliotheken brauchst, stehe ich gerne zur Verfügung. Mit freundlichen Grüßen --Wiguläus (diskuse) 28. 11. 2012, 11:53 (UTC)
Es sieht auch auf tschechisch ein Bißchen holprig aus, aber der Sinn scheint mir klar zu sein. Nicht zu danken, danke für deine nette Angebot. --Zik (diskuse) 28. 11. 2012, 12:04 (UTC)


Dobrý den ! Obracím se s prosbou o pomoc s vložením fota Albíny Honzákové. do její stránky. Nevím si rady, jsem dost hendikepován, vázán na lůžko = ochrnutý i na ruce - zejména zápěstí a prsty jedné ruky, druhá je úplně nehybná stejně jako nohy. Klepu do klávesnice občas 1-2 hod. když na lůžku sedím. Na dlani a dvou prstech mám navlékací ťukátko. Jde mi to moc pomalu. a snažím se.....Mám foto A.H. a popiskou : Albína Honzáková, středoškolská pedagožka, feministka. Foto z 1920-1922 asi z archivu Elišky Krásnohorské,zdoj z internetu - Prosím, můžete foto, = poslal bych Vám mailem, (ale nemám Vaší @ adresu) - vložit do stránky. (zkoušel jsem RE na Váš mail z WIKI = hláška zpět – nedoručitelné. Díky předem za odpověď. --Táborák2 (diskuse) 30. 12. 2012, 15:24 (UTC)

Dobrý den, samozřejmě není problém, abych vám pomohl s nahráním fotky do databáze Wikipedie. Pokud je fotografie skutečně z archivu Elišky Krásnohorské, měla by být bez autorských práv, protože Eliška Krásnohorská je již déle než 75 let po smrti. Dal byste mi prosím adresu té stránky? Já zjistím, jak to je s těmi právy, a případně obrázek nahraju na Wikimedia Commons a přidám do článku. Vyřešíme to tady, bude to transparentnější než e-mailová komunikace. E-maily z Wikipedie se generují automaticky v systému a nedá se na ně odpovídat, nic mi nepřijde. Obdivuji vaše pracovní nasazení i přes váš handicap a přeji hodně zdaru při tvorbě Wikipedie. --Zik (diskuse) 30. 12. 2012, 15:44 (UTC)
Pokud chcete, aby vám bylo možno zasílat e-maily z wikipedie, musíte mít v Nastavení v Údaje o uživateli mít dole v Nastavení e-mailu nastavenu funkční e-mailovou adresu a zaškrtnuto Povolit e-mail od jiných uživatelů (odpovídat se pak na ně samozřejmě dá).--Zdenekk2 (diskuse) 30. 12. 2012, 22:14 (UTC)
Já jsem možnost posílat e-maily záměrně zakázal, protože chci věci řešit na Wikipedii. Kolega patrně dostal nějaké upozornění o tom, že jsem editoval jím vytvořenou stránku. --Zik (diskuse) 30. 12. 2012, 23:49 (UTC)


Dík za odpověď a nabídku pomoci stránka s Alb.Honzákové, mnou vložená (ve spolupráci s autorkou knihy "Anna Honzáková a jiné dámy") je ve Wikipedii pod jménem Albína Honzáková Níže je odkaz na stránku s foto Alb.Honzákové http://aa.ecn.cz/aaa/img.php?src=/img_upload/98970713cfa7f924af1e5c39426eba61/Alb_na_Honz_kov_.jpg&w=550 Popiska by byla (PhDr.Albína Honzáková - česká středoškolská profesorka a feministka, foto z roku 1920-1922 Váš --Táborák2 (diskuse) 31. 12. 2012, 13:44 (UTC)

Dobře, zjistím, jak to je s autorskými právy a pak fotku do článku přidám. --Zik (diskuse) 1. 1. 2013, 16:55 (UTC)

POZN.: Diskuze dokončena na diskuzní stránce uživatele. --Zik (diskuse) 12. 2. 2013, 16:29 (UTC)

Copyvia - umazání starých záznamů[editovat zdroj]

Ahoj, odmazal jsi staré záznamy ze seznamu možných porušení, ale na jednotlivých stránkách to dosud vyřešeno nebylo. Věřím, že to dáš do pořádku :) Příjemný večer přeje --Krochoman (diskuse) 26. 12. 2012, 22:11 (UTC)

Ahoj, podle instrukcí na stránce jsem pochopil, že se staré záznamy automaticky mažou, bez ohledu na jejich stav, protože kompletní seznam copyvií je tady. Mýlím se? V tom případě tam ta nevyřešená, mnou smazaná copyvia vrátím. --Zik (diskuse) 26. 12. 2012, 22:30 (UTC)
V minulosti jsem měl dojem, že podezření vyřizuje správce a to tak, že předně zkontroluje problematickou stránku, kde v případě potvrzeného copyvia "zneviditelní" dotčené editace (proto správce, bo běžný editor k tomu nemá oprávnění) a na závěr správce odmaže ze stránky již vyřízené řádky podezření. Větička na seznamu podezření "Je možné mazat copyvia z.." nejspíš slouží pouze pro orientaci správce, že uplynula doba, ve které by se měl autor problematického textu vyjádřit, zda se skutečně jedná o jeho dílo. Přiznávám ale, že jsem tu tak málo, že můžeš mít pravdu a pak se omlouvám. --Krochoman (diskuse) 26. 12. 2012, 23:55 (UTC)
Kolega Krochoman má pravdu, nevyřešená copyvia jsem vrátil.--Zdenekk2 (diskuse) 27. 12. 2012, 07:32 (UTC)
Děkuji, kolegové (za upozornění a za vyřešení). Příště nechám tuto kratochvíli správcům, ale navrhuji, aby to na stránce bylo jasněji řečeno. --Zik (diskuse) 27. 12. 2012, 09:44 (UTC)

Diskuse k landsmanšaftu[editovat zdroj]

Ty nesmysly jsem tenkrát citoval z oddílu Historie oficiálních domovských stránek www.sudeten.de a v diskusním příspěvku jsem na jejich autory myslím jednoznačně poukázal. Neměl jsem a nemám v úmyslu tyto podrobnosti uvádět v textu článku WIKIPEDIE. Jak se zdá, měl můj soukromý dopis možná trochu vlivu, ty největší ubohosti jsem v aktuálním textu Historie už nenašel. Zdraví--Ryj (diskuse) 9. 1. 2013, 08:32 (UTC)

Vážený kolego, stěžujete si, že v článku "zcela chybí konkrétní názory (idealismus, politické názory atp.!" Chtěl jsem předně požádat, abyste takové důležité sdělení dával raději do diskuse, ve Shrnutí se snadno přehlédne a ztratí. Co do obsahu máte pravdu, protože příslušnou pasáž jsem kdysi z článku přesunul do samostatného článku Platónova nauka (viz Související články).

Důvod je prostý: kdo Platóna trochu víc zná a čte, měl by se stručnou formulací jeho "nauky" dnes velký problém, nehledě na Platónovo výslovné odmítnutí v Sedmém listu (viz článek). V článku Platónova nauka se podává tradiční schéma "Platóna" podle Störigovy učebnice, s triádou, "idealismem" atd., které se současným stavem poznání (v češtině viz např. citovaný Reale nebo Patočka) a s pohledem článku nejde dohromady. Přesto jsem je nechtěl smazat, právě proto, že je to obsah mnoha učebnic, slovníků atd. Dnes se dají popsat např. "konkrétní" politické názory Ústavy nebo Zákonů, příp. Sedmého listu, ale Platónovy dost těžko, mj. proto, že je sám většinou podává Sokratovými ústy - viz oddíl "Platón a Sókratés". Viz též Patočka, Platónova péče o duši a spravedlivý stát.

Tohle je v článku řečeno (možná ne dost zřetelně), ale jiné řešení mi nenapadá, než různé formy a interpretace nauky od osoby oddělit.

Zdraví --Sokoljan (diskuse) 5. 2. 2013, 21:00 (UTC)

Dobrý den, pane profesore, přiznám se, že jsem si odkazu na článek Platónova nauka nevšiml, protože je úplně dole v souvisejících článcích, a ještě na konci. Dal jsem tedy, a doufám, že s tím souhlasíte, pod nadpis „Dílo“ šablonu „Hlavní článek“ s nepřehlédnutelným odkazem na článek Platónova nauka. Mažu šablonu „pahýl“. Doufám, že je toto řešení pro vás přijatelné. --Zik (diskuse) 5. 2. 2013, 21:08 (UTC)
Ano, to je lepší. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 9. 2. 2013, 10:46 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, používejte při editacích Šablona:Nejnovější aktuality správnou českou typografii, tj. pomlčku (–) namísto spojovníku (-). Když už ne jinde, tak alespoň na hlavní straně by to mělo být správně. S pozdravem. — Draceane diskuse 25. 3. 2013, 14:23 (UTC)

Beru na vědomí. --Zik (diskuse) 25. 3. 2013, 15:07 (UTC)

Politický kompas[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Politický kompas. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem Littledogboy (diskuse) 1. 4. 2013, 18:24 (UTC)

Přesunuji vaši odpověď ke článku. Littledogboy (diskuse) 2. 4. 2013, 13:53 (UTC)

Wikidata[editovat zdroj]

Dobrý den, z Vašeho článku Mazzini jsem odstranil interwiki, protože se již v současné době nedávají do článků starým způsobem, ale nahrávají se přes Wikidata. Přidávání je poměrně jednoduché. Stačí třeba na anglické Wikipedii kliknout na odkaz „Edit links“ (pod seznamem interwiki), dostanete se (v tomto případě) na stránku s číslem Q6799105, dole pod nadpisem „List of pages linked to this item“ kliknete vpravo dole na odkaz „[add]“, v první položce (site) vyberete kód jazyka (cs) a v druhé sekci (article) vložíte název článku v češtině. Pak dáte uložit (save). S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 9. 4. 2013, 15:41 (UTC)

Dobrý den, tak už jsem se to naučil, přidal jsem do do WD, ale nic se neděje. Jak to tak dlouho trvá? Předem děkuji. --Zik (diskuse) 7. 5. 2013, 09:37 (UTC)
Trvá to pár minut. Většinou to naskočí skoro hned, někde to trvá delší dobu. --Marek Koudelka (diskuse) 7. 5. 2013, 11:43 (UTC)

Zdravím. Věty "Dle Maxe Broda"--z toho vyplývá, že jsou z jeho knihy, která je dole uvedena v literatuře. Nechápu tedy, proč Vám to nestačí, a olepil jste to poznámkou Zdroj. A to ještě oceňuji, že jste rovnou nesmazal,jako někteří Wikipedisté s chováním generálních ředitelů... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Kajan112 (diskusepříspěvky)

1) Podpisujte se, prosím.
2) Mohl byste mi laskavě naznačit, o kterém článku se tady bavíme? Já si opravdu nepamatuji všechny editace, které jsem kdy udělal, takže vám na to nemohu kvalifikovaně odpovědět.
3) Pokud citujete informaci z knihy (a z toho, že jsem ji označil, nejspíš plyne, že mě ta informace nějak překvapila, že je kontroverzní nebo mimořádně důležitá), uveďte do reference i stránku, aby si mohl kdokoliv vaše tvrzení ověřit. Uvedení knihy bez dlšího určení, a ještě k tomu v odkazech místo v referencích, nestačí. --Zik (diskuse) 27. 4. 2013, 15:56 (UTC)

Erving Goffman: Všichni hrajeme divadlo[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za tuto úpravu v článku Erving Goffman. Nicméně nesrovnalost mezi daty vydání 1956 a 1959 už je tam podrobněji vysvětlena v poznámce pod čarou. --Bazi (diskuse) 9. 5. 2013, 11:17 (UTC)

Dobře, tak se omlouvám, dělam jsem to narychlo uprostřed jiné práce. Mimochodem jsem tam taky přidal interwiki, za chvíli se určitě zobrazí. --Zik (diskuse) 9. 5. 2013, 14:48 (UTC)
Ok, v pořádku. --Bazi (diskuse) 9. 5. 2013, 17:03 (UTC)
Teda kecám, interwiki (ty nové) a originální název jsem přidal do článku Všichni hrajeme divadlo. --Zik (diskuse) 9. 5. 2013, 17:36 (UTC)

Křečík džungarský[editovat zdroj]

Prosím, co mám dělat? už 2krát jsem na wikipedii opravovala článek o křečíkovi džungarském, kde je napsáno např. .Křečíky džungarské je možno chovat dohromady klidně dva, tři, čtyři jedince, nebudou se nudit, a budou živější, (klec je také vhodná) minimálně 20 krát 30 krát 30 cm. Vím, že to není pravda, a pokaždé, když to opravím, někdo to zas dá zpátky. Když si to tady přečte nějaký začátečník, a zařídí se podle toho, bude křeček zbytečně trpět. Píše sem někdo, kdo tomu nerozumí a nechápe křečky, a když to opravím, za chvíli to tam je zas. Poraďte mi prosím, co mám dělat? {{--Rezek (diskuse) 29. 5. 2013, 13:19 (UTC)|Rezek}}

Dobrý den, není mi zcela zřejmý smysl vašeho editačního konfliktu s uživatelem Wawaend. Bude patrně nejlepší, když se s ním na jeho diskuzní stránce dohodnete (klikněte v článku na položku historie verzí, tam ho najdete; nezapomeňte se podepsat). Upozorňuji, že opakované shodné editace se považují za vandalismus. Skutkový stav, tj. sociální zvyky křečíka džungarského, mi není znám. Bude dobré, když svoje tvrzení podložíte literaturou - za informaci v článku vložte například takovou šablonu: <ref>Jan Křeček. Křečci. Nakladatelství Křeček, Praha 2013. Strany 10-15.</ref> (citační norma ISO-690 je tady, ale v zásadě bude asi stačit, když referenci doplníte i neodborně, hlavně nějak). Pokud by byl ještě nějaký problém, neváhejte se na mě obrátit. --Zik (diskuse) 24. 5. 2013, 19:53 (UTC)

já jsem uživateli psala. důkaz o tvrzení, že křečíky Nechováme pohromadě, je, jak je v článku o křečíkovi dž. odkazy, tak jak je tam jeden odkaz, a k tomu jsem to napsala. to nepomohlo. Nevím, co mám dělat, ať se nějaký křeček netrápí, když si to tu nějaký začátečník přečte, a zařídí se tak. {{--Rezek (diskuse) 29. 5. 2013, 13:19 (UTC)|Rezek}}

Poslal jsem uživateli napomenutí, v případě přetrvávajícího vandalismu by bylo nutné se obrátit na správce, což já nejsem (nejsem oprávněn uživatele blokovat). Je ale skutečně nutné přidávat reference jednak způsobem, který jsem vám popsal v odpovědi na vaše původní zprávu, za druhé použijte důvěryhodnější zdroj, nejlépe tištěnou knihu, jistě doma jako chovatelku křečků nějakou máte. --Zik (diskuse) 29. 5. 2013, 14:18 (UTC)

Bohužel, nemám knížku, ale věřím zkušeným chovatelům, já mám 1 křečíka hybrídka džungar+campbellák , ale četla jsem si hodně o křečcích na internetu, a fakt se na té diskusi X krát řešilo, že nědo choval 2, a zabili se.knížku určitě budu mít, ale teď nemám, potom sem dám název. Moje Lilly žije sama, a nevypadá, že by ji to stresovalo, vystačí si sama. I když je to napůl Campbell, a ti se Můžou chovat spolu. ale hybridi asi nemůžou, protože je to napůl džungar tak jako tak............... [[--Rezek (diskuse) 29. 5. 2013, 18:45 (UTC)]]

Obávám se, že tyto informace nemůžu nijak posoudit, křečkům nerozumím, edituji převážně články o dějinách, kultuře a místopise. Věřím, že seženete nějakou knihu a doplníte referenci podle předepsaných pravidel do článku. --Zik (diskuse) 29. 5. 2013, 20:12 (UTC)

To chápu, ale nevím, kdy budu mít nějakou knížku. Možná to doplní někdo jiný. --Rezek (diskuse) 30. 5. 2013, 12:49 (UTC)


Už zas psal to samé, a ještě do diskuse sprostoty.má se fakt čím chlubit, že týrá zvířata (vím, že vy nás nemůžete rozsoudit, protože nerozumíte křečkům, jak píšete výše), ale už nevím, co dělat. nejlíp to asi vyřešil kdosi, kdo smazal část kapitoly Chov, která se pořád měnila podle toho, kdo to editoval naposled, jestli já nebo wawaend. Nevím už, jak to řešit, nejlíp, kdyby tam napsal někdo třetí. -- Tento nepodepsaný komentář přidala uživatelka Rezek (diskusepříspěvky)

Poslední editace je od správce, který vám do shrnutí editace napsal, že už máte další informaci o chovu dodávat jen s referencemi. Protože už mě boj o křečky moc nebaví, požádal jsem o komunitu o pomoc na stránce Wikipedie:Potřebuji pomoc#Křečík džungarský. Můžete se tam k problému vyjádřit. --Zik (diskuse) 1. 6. 2013, 20:52 (UTC)

Ano, díky, doufám, že se to už nějak vyřeší. -- Tento nepodepsaný komentář přidala uživatelka Rezek (diskusepříspěvky)

Nesprávně adresovaná upozornění[editovat zdroj]

Kolego Ziku, zdá se mně, že jste se dopustil dvou přehlédnutí.

  • Zde jste vložil šablonu {Nepodepsáno|Wawaend} k textu, který vložila uživatelka Rezek a nikoli Wawaend
  • O něco dříve jste zde vložil šablonu {Experimenty2} - pokud za nevhodné editace napomínáte uživatelku Rezek, pak se mně nezdá ideální to vkládat na diskusi Wawaend (protože mnoho lidí si o minulých prohřešcích uživatele udělá názor po letmém povšimnutí, kolik má na své stránce "experimentačních" šablon). A pokud se jich dopustil Wawaend, pak je to formulováno nejasně, protože to vypadá jako odpověď Rezkovi.

Pokud jsem něco pochopil chybně, neváhejte se prosím ohradit. --Pavel Jelínek (diskuse) 2. 6. 2013, 08:27 (UTC)

Dobrý den, v prvním případě jde o omyl a děkuji vám za jeho korekci. V druhém případě o omyl nejde, skutečně byla šablona adresována Wawaendovi, který svévolně odstraňuje text z článků, nereaguje na výzvy k diskuzi a vulgárně napadnul uživatelku Rezek. Pokud se ale domníváte, že to vypadá jako odpověď Rezkovi, souhlasím s úpravou diskuze. --Zik (diskuse) 2. 6. 2013, 11:13 (UTC)
Podle mě to skutečně jednoznačně vypadá, že odpovídáte na slova Rezka bezprostředně nad tím. Já bych mezi to vložil alespoň nadpis sekce. Ale nechám na Vás, zda a co s tím uděláte. Přeju příjemný večer --Pavel Jelínek (diskuse) 2. 6. 2013, 17:27 (UTC)
Uživatel si napomenutí z diskuze smazal, domníváte se tedy, že ho mám znovu vložit? --Zik (diskuse) 3. 6. 2013, 16:01 (UTC)
Omlouvám se, to je moje nepozornost. Když jsem to viděl v historii, neověřil jsem si, zda ten stav trvá i v nynější podobě stránky. Tím je vše vyřešeno. --Pavel Jelínek (diskuse) 4. 6. 2013, 08:00 (UTC)

ad razie 2013[editovat zdroj]

Ahoj, jen k názvu tebou iniciovaného článku... zátah proti kmotrům je podle mě nevhodné jméno. Kmotr je termín spíše publicistického žargonu, mnozí ze zatčených nejsou navíc kmotři ani v tomto volném smyslu. Navrhuji Razie ÚOOZ v červnu 2013. --Davcza (diskuse) 14. 6. 2013, 09:42 (UTC)

Kmotr nepochybně je lidový název, máš pravdu, že Nagyová do té definice asi úplně nezapadá. Ale co to zkratka? Ta se mi v názvu článku nelíbí. --Zik (diskuse) 14. 6. 2013, 09:48 (UTC)
Jo jo, tak asi bych to rozepsal,--Davcza (diskuse) 14. 6. 2013, 09:59 (UTC)
Tak zatím je to Razie proti organizovanému zločinu 2013 (rozepipsaný ÚOOZ by byl dost dlouhý), samozřejmě to není definitivní. --Zik (diskuse) 14. 6. 2013, 10:13 (UTC)

Kategorie Knihy roku 1505[editovat zdroj]

Kategorie již existuje :-) --Qasinka (diskuse) 16. 9. 2016, 11:46 (CEST)Odpovědět

Díky. :) --Zik (diskuse) 16. 9. 2016, 12:24 (CEST)Odpovědět

Šablony[editovat zdroj]

Kolego, nechcete místo neustálého přidávání údržbových šablona na nějakém tom článku sám zapracovat? --Dominikosaurus (diskuse) 22. 9. 2016, 15:16 (CEST)Odpovědět

Můj čas je drahý a pracuju jen na tématech, o kterých si myslím, že něco vím. Když vidím problemtický článek, chci na něj upozornit. Ale jistě, dělat to vcelku nemusím. --Zik (diskuse) 24. 9. 2016, 12:07 (CEST)Odpovědět
Neberte si to nějak osobně. Jen mi vadí, že pak u článku, kde se vyskytuje pár menších problémů musí vyset šablona Upravit. S pozdravem --Dominikosaurus (diskuse) 24. 9. 2016, 13:33 (CEST)Odpovědět

Nový Žďár[editovat zdroj]

Hallo, südlich von Asch bei Nový Žďár liegt das Waldgebiet Neuenbrand-Revier. Wie lautet die tschechische Bezeichnung dafür. In Mapý.cz ist nichts zu finden. Vielen Dank. LG --62.227.201.205 1. 7. 2017, 16:30 (CEST)Odpovědět

Hallo, das ist mir leider gar nicht bekannt. Ich empfehle, sich an das Gemeinde zu wenden. --Zik (diskuse) 1. 7. 2017, 20:37 (CEST)Odpovědět
Danke! LG--62.227.201.205 1. 7. 2017, 22:47 (CEST)Odpovědět

Wikipedie:Editaton/Prachatice 2 - zveme k distanční účasti - náměty v rubrice články[editovat zdroj]

--Elektracentrum (diskuse) 18. 9. 2019, 09:08 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Zveme Vás na editaton Československo ve Hradci Králové (+ online)[editovat zdroj]

Hezký den,

v rámci wikipedické výzvy Československo Vás ve čtvrtek 23. listopadu zveme na editaton Československo. Nebudete to na něj mít daleko, bude se konat v Muzeu východních Čech v Hradci Králové v Gayerových kasárnách. Zúčastnit se lze i online!

  • 📚 Budeme společně psát články o událostech, osobách a tématech týkajících se Československa.
  • ⏱️ Začínáme v 15:30.
  • 📍 Kde? V Gayerových kasárnách.

Editaton je určen jak pro úplně nováčky, tak pro zkušené wikipedisty a wikipedistiky. Vstup je zdarma. Pokud jste nikdy na Wikipedii nic needitovali, nebojte, naučíme vás to! ❤️🤍💙 ✅ Přispějete tak mapování historie Československa na české Wikipedii, ✅ setkáte se se svými wikipedistickými druhy a družkami, ✅ prvních 100 účastníků výzvy vyhraje ponožky od Klubu Pánů z Ponožkovic, ✅ zařadíte se do soutěže o krásné knižní ceny od nakladatelství Academia a nakladatelství Historického ústavu AV ČR.

Uvažujete o tom, že se editatonu zúčastníte? Vyplňte prosím registrační formulář. Všechny další potřebné informace najdete na stránkách soutěže.

Těšíme se na Vás,

--janbery (diskuse) 14. 11. 2023, 11:58 (CET)Odpovědět