Diskuse s wikipedistou:Podzemnik/Archiv diskuse 3

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Archiv
Archiv:
do března 2008
do července 2008
do ledna 2009
do července 2009
do prosince 2009
do května 2010
do června 2011
do října 2016
do prosince 2022

Refování v úvodu[editovat zdroj]

Ahoj, zdá se, že se shodujeme v názoru na refování v úvodu - tedy že toto není nutné, pokud se to dále objevuje v textu. Diskutovali jsme o tom na Wikipedista_diskuse:Vojtech.dostal#Refování úvodu s Juanem, a ten si myslí, že bychom o tom měli nějak informovat komunitu (podle mě bychom to prostě měli přiadt do wikipedie:reference). Mám jen jednu výjimku - „je nutné vkládat ref, pokud je v úvodu daný předmět nějak definován a ta definice by mohla být sporná. Definice se už totiž zpravidla dále v článku neobjevuje, a tak ji není kde jinde citovat.“ Myslíš, že bys mohl podniknout další kroky ty? Nějak nevím, jak na to. A chtělo by to asi urychleně, protože se o tom diskutuje v mnoha článcích v NNČ, nejen u the doors, ale i např. u tolštejna bakterií. --Vojtech.dostal 2. 8. 2008, 07:49 (UTC)

Ahoj, nevím, co máš na mysli těmi dalšími kroky, zkusím třeba pak napsat do té diskuse k článku o referencích. Měj se pěkně, --Podzemnik 2. 8. 2008, 10:59 (UTC)

hele, mohl by si zabudovat na hlavní stranu wpk link na: Wikipedie:WikiProjekt Kvalita/brožura?--Juan de Vojníkov 2. 8. 2008, 21:25 (UTC)

Ahoj, dal jsem ho tam. --Podzemnik 3. 8. 2008, 05:42 (UTC)

Dík.--Juan de Vojníkov 3. 8. 2008, 05:54 (UTC)

Blek a Lean zdroje[editovat zdroj]

Pracuje se na tom, uvedu jak literaturu, tak internetové zdroje. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Blek (diskusepříspěvky)

Děkuji moc, to by bylo skvělé. O takovýchto méně známých tématech je dobré tyto zdroje dávat, jelikož často někdo vznáší podezření, že to je nevýznamné apod. S dodáním zdrojů by si článek měl zajistit své místo zde natrvalo. Mějte se pěkně, --Podzemnik 8. 8. 2008, 09:17 (UTC)

Zdroje a literatura[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, doplnil sem nejake zdroje a odkazy. Ještě neumím udělat ty citace, ale to se zvladne v kratke době. Prostě se to naučím ovládat. Za literaturu ručím, jsou to zdroje považované za takové "bible oboru" co se týče cizích autorů, to co je česky, jsou jedny z mála přeložených věcí a dá se říci, že je to na úrovni jak odborné tak obsahové. Zatím se měj, Blek

Infoboxi pro ruzné vojenské velitele[editovat zdroj]

Zdravím, teď jsem zkoumal diskusi, které se vedla porůznu na diskusních stránkách německého velitele Cassiuse Chaereai atp. a nejsem z toho zrovna moudrý, ale vím, že výsledek je 30 šablon konkrétních a jedna aspoň trošku obecná. Vím, že jsi říkal, že nějakou uděláš a nepochopil jsem jestli se tak stalo. Tu diskusi jsem pochopil tak, že jsem si dovolil vytvořit sám jeden {{Infobox Vojenský velitel}} a myslel jsem, že by se mohl dodělat tak, aby byl používán obecně. Kdybys měl trochu času mohl bys mi říci, jestli to mělo cenu, nebo jsem přišel s křížkem po funuse? --marv1N 8. 8. 2008, 12:43 (UTC)

Ahoj, no já se hlavně snažil zabránit tomu, aby vznikly šablony typu Šablona:Infobox Američtí velitelé, Šablona:Infobox Japonští velitelé, Šablona:Infobox Sovětští velitelé atp. Jenže Wikipedista:Cassius Chaerea si přál, aby ty infoboxy byly různě barevné podle toho, k jaké národnosti daný velitel náležel. Řekl jsem dobře, ale nemusí se přece dělat tolik šablon, stačí tam nějak vychytat jednu položku, která bude měnit barvu infoboxu dle potřeby, jak je tomu třeba u Šablona:Infobox Album. Jenže to si já ani v nejmenším netroufl, Cassius Chaerea to taky neuměl, tak jsem to nechal být. Tvůj infobox je teda ten, co by měl odpovídat en:Template:Infobox Military Person že? Ten je podle mě dostačující a mohl by nahradit ty ostatní boxy pro americké, sovětské velitele apod... Já se ale vojenskými věcmi nezabývám, zkus se raději obrátit přímo na Cassia Chaerea a domluvit (ne)používání těchto boxů a s ním. Měj se pěkně, --Podzemnik 10. 8. 2008, 13:08 (UTC)

Když nemaj tolik infoboxů ani na anglický wiki, tak to skoro nemá cenu na český, mam takovej pocit. No napíšu mu, myslel jsem, že by s tebou mohla být větší domluva. ;-) --marv1N 10. 8. 2008, 13:34 (UTC)

No abych byl upřímný, přesně nevím, co po mě chceš;-) --Podzemnik 10. 8. 2008, 13:44 (UTC)

Já myslel, že jste tak trochu ve spojení s kolegou CC (alespoň co se týče té šablony), a tak jsem myslel, že bude lepší napsat tobě, později se ukázalo, že jsi byl spíše takový host a přihlížitel. Ale jak říkám, napíšu mu (někdy) a bude vystaráno. --marv1N 10. 8. 2008, 13:59 (UTC)

The Doors[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku!
Za nejlepší článek The Doors tě jdu odměnit touto Mozartovou hvězdou. Doufám že časem nominuješ nějakej další zajímavej článek. Měj se fajn!:) أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 12. 8. 2008, 15:17 (UTC)

Díky moc al-Keraku! --Podzemnik 15. 8. 2008, 10:59 (UTC)

Pozitivní noviny[editovat zdroj]

Zdravím, nepřipadá ti tohle: Pozitivní noviny jako SPAM? :-)

Pozitivní noviny[editovat zdroj]

Zdravím, nepřipadá ti tohle: Pozitivní noviny jako SPAM? :-) --Gothic2 16. 8. 2008, 20:11 (UTC)

No, nejdřív jsem myslel, že je ten článek vtip, ale jak to tak vypadá, tak asi ne;-) Je to pěkný spam, navíc je většina šlánku copyvio z http://www.louzecky.cz/vydavatelstvi/pozitivni-noviny.php. Koukám na film, teď nemám moc času se tím zabývat;-) --Podzemnik 16. 8. 2008, 20:29 (UTC)

Re:The Doors[editovat zdroj]

Hi! Thanks for your message, I'm really glad that my work helped you making your Doors article one of the best here. I hope there's more people like you in other Wikipedia project, specially in the english one. Best regards, SOAD KoRn 17. 8. 2008, 23:32 (UTC)

Monobook[editovat zdroj]

Dovolil jsem si zkopírovat pár věcí z tvojeho monobooku. Fungují výborně, takže pokud to nevadí, moc díky :-)) Jan.Kamenicek 19. 8. 2008, 19:30 (UTC)

Nevadí nevadí, možná by ale nebylo špatné alespoň ve shrnutí uvést, odkud jsi ho zkopíroval. Já jsem to taky neuvedl, tak jsem to napsal do diskuse k monobooku - to (jak mi bylo řečeno) je proto, aby se dal vyhledat původní autor těch položek (pročež těch složitějších, jako jsou ty citační položky, kde se Ti automaticky vypíše datum, je Danny B). Má to tam třeba napsané i Emír. Měj se pěkně, --Podzemnik 19. 8. 2008, 19:39 (UTC)
OK, uvedu. Jan.Kamenicek 19. 8. 2008, 20:11 (UTC)

Wikipedista II. stupně[editovat zdroj]

Rád bych ti za tvou aktivitu na wikipedii udělil vyznamenání za věrnost: Wikipedista II. stupně i přesto že už brzy budeš mít nárok na I. stupeň. Pro udělení tohoto vyznamenání (II. stupeň) je zapotřebí 8000 editací a minimálně dva roky působení na wikipedii. Gratuluji a jen tak dál! --Faigl.ladislav 21. 8. 2008, 18:13 (UTC)

Ach, Ladislave, děkuji mnohokrát, leč mne mrzí, že toto ocenění nejspíše nebudu moci přijmou, jelikož na wikipedii nepůsobím ani rok a půl, natož pak roky dva. Proto se nezlob, ale zatím si ho „nepřipíchnu“, ale budu na to pamatovat, a až bude čas, dovolím si jej připíchnout Tvým jménem;-) Měj se pěkně, --Podzemnik 21. 8. 2008, 20:36 (UTC)

Mickey a ostatní[editovat zdroj]

Kolego, nebylo by lepší spojit všechny ty mickejovské pahejly do jediné solidní stránky Animované filmy Walta Disneyho?--Feťour 22. 8. 2008, 22:10 (UTC)

Přeji pěkný večer,
nevím, co máš na mysli těmi „mickejovskými pahejly“, asi tím myslíš staré epizody typu Plane Crazy, co jsem v poslední době vytvářel. Když se trochu rozhlídneš po ostatních článcích o nějakém seriálovém díle, jsou tady (namátkou vybírám Mys hrůzy (Simpsonovi), Sebeovládání (Dr. House) nebo Jak kočka dostala padáka). Nevidím tedy důvod, proč tu nemít články o jednotlivých, ve své době často průkopnických dílech Mickeyho Mouse (třeba takový Parník Willie je vůbec první animovaný film se zvukem). Jinak animovaných filmů Walta Disneyho budou určitě stovky;-)
Pokud Tě zajímá můj názor, tak ho mám asi podobný jako Ty - tj. sloučit jednotlivé články o dílech do jednoho většího článku, třeba „Epizody Simpsonů první řady“ (příklad u Dr. House na italské wiki: it:Episodi di Dr. House - Medical Division (prima stagione). Leč u krátkých filmů typu Mickey Mouse to je trošku složitější, netvoří řady apod., tudíž si nedovedu představit, podle jakého klíče by se měly seřazovat. Měj se pěkně, --Podzemnik 22. 8. 2008, 22:33 (UTC)
Dobré ráno přeji, Tvoje vysvětlení mi připadá rozumné, nelze s ním než souhlasit. Děkuji--Feťour 24. 8. 2008, 06:09 (UTC)

Wikiprojekt historie[editovat zdroj]

ahoj, napadlo mě vytvořit nový wikiprojekt historie a rád bych znal tvůj názor :-). Máš-li nějaké nápady či připomínky, napiš mi je prosím na tuto stránku. Jakákoliv spolupráce je vítána. :-) --Mozzan 31. 8. 2008, 12:10 (UTC)

Moc děkuji za pozvání, historie mne zajímá, leč myslím, že zde jsou lidé, kteří tomu rozumí více než já. Uvidím, jak se bude projekt rozvíjet, mohu případně s něčím pomoci, zatím se ale mezi účastníky připisovat raději nebudu. Měj se pěkně, držím palce s projketem, je to jistě dobrý nápad, --Podzemnik 1. 9. 2008, 09:28 (UTC)

User page...[editovat zdroj]

Hi, i don't know Czech language. But i want to translate my user page to Czech. Can you help me? Děkovat to you:) ZoRCoCuK 4. 9. 2008, 18:41 (UTC)

Hi Emre,
user Mercy translated this. Iyi geceler ;-) --Podzemnik 4. 9. 2008, 19:02 (UTC)

knížka[editovat zdroj]

Díky za odkazy na knížku! Až budu mít čas a trpělivost;), zkusím se ji taky v nějakým antiku sehnat. Měj se fajn:)) أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 4. 9. 2008, 19:32 (UTC)

Nemáš zač, jsem jen rád, že se Tě nedotklo, že jsem Ti zasáhl do podstránky;-) --Podzemnik 5. 9. 2008, 06:47 (UTC)

Ahoj jsem tu opět s prosbou. V článku Ježkovice jsem obsahově vyčerpal všechny dostupné zdroje. Tak tě chci poprosit (než dám článek k recenzi) o pomoc. Je asi potřeba dodělat správné prolinkování, opravit slovosled a češtinu, opravit pravopisné chyby a popřípadě vložit šablony chybí zdroj. Dělám ten článek už hodně dlouho a potřebuji i jiný úhel pohledu než ten svůj. Navíc o obci neexistuje žádná publikace jen kusé odstavce v menších brožurách, tak je to fuška. Prolezl jsem několikrát městskou knihovnu a navštívil obec. Budu moc rád za pomoc, když nebudeš chtít tak se zlobit nebudu. S pozdravem --Pernak1 5. 9. 2008, 10:15 (UTC)

Program na mapy[editovat zdroj]

Ahoj, koukal jsem, že sis v NNČ Emírova článku postěžoval ohledně programu na mapy. Zkus kouknout sem: http://www.arcdata.cz/produkty-a-sluzby/software/esri/arcgis-desktop/ Jsou to fakt super programy, dělali jsme v nich ve škole a dělal jsem v nich mapy jako třeba Image:Zide-usa-county.jpg. Pravda je to celkem makačka se v tom naučit a potom taky mít datové vrstvy, ale stojí to pak za to. Tu mapku jak jsem na ni hodil link jsem dělal 5-6 hodin. Člověk by neřekl, kolik těch county tam mají :-D.

Jinak budu rád, když koukneš na NNČ Izraele, když už jsi mi kdysi dal ono vyznamenání, na něž jsem stále tak hrdý. Už se pilují ty poslední pidi detaily. Měj se hezky --Faigl.ladislav 5. 9. 2008, 22:55 (UTC)

Jaj, teď jsem si až četl to s tím vyznamenáním. To jsem nějako přehlídnul tu délku působení.--Faigl.ladislav 5. 9. 2008, 22:56 (UTC)
Dík za info, prostuduju si to;) Jinak tu nominaci samozřejmě sleduji, článek se chystám ještě pročíst a taky hlasovat. Pěkný den, --Podzemnik 6. 9. 2008, 07:48 (UTC)
Díky za připomínky v NNČ :-) Vše vyřízeno.--Faigl.ladislav 6. 9. 2008, 22:05 (UTC)

Co to bylo ?![editovat zdroj]

Doufám, že tato editace byl jen omyl. Doufám, že podepisování diskuzních příspěvků cizími jmény nebudete opakovat. Jedudědek 7. 9. 2008, 18:25 (UTC)

Ups tak to mi fakt ujelo, to se moc omlouvám, jen jsem nakouknul do historie, uviděl jsem Sumivec a napsal Chamtivec. Fakt to nebyl záměr, nevím, jak se mi to mohlo podařit, napíšu mu a omluvím se. Pěkný večer a moc díky za upozornění i opravu, --Podzemnik 7. 9. 2008, 18:36 (UTC)
No hned jsem si myslel, že to od vás byla jen náhodná, nezáměrná slovní asociace;-) Stane se. Jedudědek 7. 9. 2008, 18:51 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Za hadždž
Za hadždž

Tak Vám jdu zase rozmnožit zahrádku, milý Podzemniku, tentokrát za hadždž v Dobrých článcích. Je to velmi pěkné, hezky rozvržené.

A mimochodem jsem se chtěl zeptat, zda jste na diskusní stránce NNČ zaregistroval tuto diskusi a zda byste se náhodou nechtěl stát jedním z historicky prvních pověřenců pro NNČ?--Ioannes Pragensis 12. 9. 2008, 19:52 (UTC)

Moc děkuji za kytičku, Ioanne, jsem rád, že se článek líbí. Toho návrhu jsem si všiml, leč jsem na něj úplně zapomněl, hned se na to podívám. Pěkný večer přeji; --Podzemnik 12. 9. 2008, 20:41 (UTC)

dekuji za foku, je to jedina slusna sveho druhu na webu - jedna je ted i na BioLibu ale ne moc kvalitni. hned jsem tu vasi pouzil a doplnil do clanku encephalartos altensteinii. Mate ale pravdu s tim svetlem, myslim ze bude potreba to jeste nafotit. Rad bych videl i ten zbytek co mate, jsem schopen to urcit - pripadne muzete zalozit databazi fotek pro Lednici.

Kazdopadne tu fotku jsem vzal, trochu to barevne upravil a znovu vlozil pod vasim jmenem zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Encephalartos_Altensteinii-oldest_european_cycad_450yrs_in_Lednice_greenhouse.jpg. --PeregrinusX 15. 9. 2008, 20:41 (UTC)

Přeji pěkný večer,
založil jsem kategorii Lednice Greenhouse, kde najdete opravdu několik málo fotek, které jsem měl a které celkem ušly. Něco z toho by mohly být i cykasy, což však já nepoznám – navíc chyběly ty popisky, což byla děsná škoda. To světlo bylo opravdu špatné a mám dost obyčejný foťák, takže jsem nebyl schopen to nějak zredukovat. Takže aspoň tak, doufám, že jsem Vás alespoň trošku potěšil;-) Kdyby jste něco z těch kytek identifikoval, prosím připište to do popisku k fotce a případně zařaďte do kategorií. Mějte se pěkně, --Podzemnik 15. 9. 2008, 21:54 (UTC)

mate popsany vsechny cykasyktere jste nafotil. to ostatni je palma, kapradina a dalsi veci. nejcennejsi jsou dve fotky:

  • nejstarsi cesky cykas, jedina slusna fotka na ceskem webu (ale chce to jeste nafotit, pak to dam i do hlavniho clanku cykasy)
  • samci sistice dioon edule, jedina na wikipedii, hned jsem ji dal do kategorie k cykasum a pouziju ji i do clanku k dioon edule, tahle kytka by se dala vyuzivat k oplodnovani vsech ostatnich, v CR, treba te samice v Brne co prve kvete a vyfotil ji mercy--PeregrinusX 16. 9. 2008, 05:10 (UTC)

Jeste by tam nekde meli mit cykas druhu Zamia furfuracea --PeregrinusX 16. 9. 2008, 05:40 (UTC)

Nový návrh[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o reakci na svůj nový návrh na Wikipedie diskuse:Nominace nejlepších článků/Návrh NNČ 01 dole. Zdravím,--Ioannes Pragensis 16. 9. 2008, 08:32 (UTC)

Newím proč my dáváš ty upozornění když sem u nich měl zdroje,jestli sem nemůžu dávat články ani z vlastní encyklopedie tak se na to můžu vykašlat. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Skin-rome (diskusepříspěvky)

Ahoj, zdroje se mají uvádět, to je správné, leč nemůžeš texty jen doslova opsat či zkopírovat. Jsou totiž chráněny autorským právem. Pokud k nim autorská práva vlastníš, je třeba poslat e-mail do OTRS, aby se dalo ověřit, že jejich autorem jsi skutečně Ty. Díky za pochopení, pěkný večer přeji. --Podzemnik 16. 9. 2008, 16:46 (UTC)

takže když napíšu nějaký článek,který jsem odněkud z kopíroval,ale dám sem odkud to je,a že ty práva jsou jeho,tak je to správně,děkuji za odpověd -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Skin-rome (diskusepříspěvky)

Pozor, tady si nerozumíme: ze zdrojů se má čerpat, ne je opisovat. Když něco opíšete, pořád to je ten samý text, který je chráněn autorským právem. Text je třeba napsat svépomocí znovu. --Podzemnik 16. 9. 2008, 16:58 (UTC)

Aha,takže když ten text pozměním a uvedu zdroje tak mi to nesmažete?? díky za odpověď --Skin-rome 16. 9. 2008, 17:00 (UTC)

Ano, tak to správci nesmažou;) Neměly by se však vyskytovat stejné formulace apod. Nejlépe by bylo použít reference, viz Wikipedie:Reference. Je tam i celkem srozumitelný návod, jak na to. V praxi to můžete vidět třeba na kratičkém Těšínském divadlu či delším Izraeli. --Podzemnik 16. 9. 2008, 17:04 (UTC)

Děkuji -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Skin-rome (diskusepříspěvky)

Rádo se stalo. --Podzemnik 16. 9. 2008, 17:09 (UTC)

Dobré články[editovat zdroj]

Promiň ale chci požádat o vyřazení 2 článků, které dle mého nemají úroveň dobrého článku. A to George Berkeley a Slezská církev evangelická augsburského vyznání - hlavně mi vadí nedostatek referencí a spousta dalších chyb. S pozdravem --Pernak1 20. 9. 2008, 10:13 (UTC)

Ahoj Pernaku, jak jistě víš, může to udělat každý;-) --Podzemnik 20. 9. 2008, 10:22 (UTC)
Jo to vím, ale než to udělám ptám se na tvůj názor, jelikož jsi podle historie, tyto dva články do dobrých vložil. --Pernak1 20. 9. 2008, 10:27 (UTC)
No při prvním pohledu vidím, že Slezská církev evangelická augsburského vyznání nemá jedinou řádkovou referenci, tudíž do DČ nepatří. Do seznamu DČ jsem ty články jen připsal. Projížděl jsem články, které mají hvězdičku a kontroloval je se seznamem DČ, zda to sedí. Nesedělo, takže jsem doplnil do seznamu DČ ty články, které byly opatřeny hvězdičkou. Skutečností, zda dosahují úrovně Dobrého článku, jsem se v tu chvíli jednoduše nezabýval. --Podzemnik 20. 9. 2008, 10:33 (UTC)
Děkuji vyřazeno! Prosím zkus projít i ostatní. Některé jsou dle mého na hraně. S pozdravem --Pernak1 20. 9. 2008, 10:36 (UTC)

Ahoj, díky moc za placku! Udělala mi velkou radost :-) Jinak, dojdeš na ten zítřejší sraz? --Gothic2 23. 9. 2008, 07:22 (UTC)

Nemáš zač, to já rád;) No na zítřejší sraz nedojdu, snad příště. --Podzemnik 23. 9. 2008, 07:24 (UTC)

Nové NNČ[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, zaarchivoval jsem hlasování o pověřencích, byli sme svoleni jasnou většinou. Dal sem taky nový text na WP:NNČ, tak už se docela těším na nový nominační proces:). Měj se pěkně أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 30. 9. 2008, 19:21 (UTC)

Čau Emíre, díky Ti za to, paráda. Před chvílí mě napadlo – nezřídíme si něco jako Nástěnku pověřenců? Asi ji moc potřebovat nebudem, ale když už by chtěl někdo něco sdělit svým dvěma kolegům, ať to nemusí každému psát do diskuse. Dobrou noc, --Podzemnik 30. 9. 2008, 22:02 (UTC)
Dobrý den / ahoj (navrhuji Vám tykání, Emíre a Podzemniku, ať si v pracovním kolektivu nemusíme vymýšlet zbytečné zdvořilůstky). Taky děkuji! Nápad se založením nástěnky správců vítám, na její "přední" straně by mohli ostatní wikipedisté psát požadavky a dotazy na nás, diskusní stránku bychom mohli použít pro nás na vzájemnou domluvu.--Ioannes Pragensis 2. 10. 2008, 06:28 (UTC)
Děkuji Ioanne, nabídky k tykání si vážím a milerád ji přijímám. Založil jsem Wikipedie:Nominace nejlepších článků/Nástěnka pověřenců - další diskuse o nástěnce, o pověřencích a vůbec o všem okolo NNČ prosím už na tamější diskusi. --Podzemnik 2. 10. 2008, 08:53 (UTC)
A jé, já myslel že už jsem ti, Podzemniku odpovědel, ale koukám že má odpověď tu není:(... Zpočátku jsem byl vůči nástěnce trochu skeptický, ale nakonec myslím, že to je dobrý nápad. Musíme nějak zkorigovat naše postupy (už teď mám jednu věc v hlavě, co tam hned napíšu), ani wikipedie koneckonců neběží podle pravidel, ale i podle nepsaných zvyků, které se v praxi prostě osvědčily, a dát lidem prostor, kde se nás budou moct ptát, pokud jim nebude něco jasné. أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 2. 10. 2008, 09:01 (UTC)
PS:s editačním konfliktem, zrovna jsem ti odpověď psal:))

Obrázky[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, jdu tě otravovat s obrázky:). Prosimtě, neuměl bys udělat z tohohle erbu svg erb ve stylu commons:Category:Coats of arms of crusader states? Moc by mě to pomohlo a sám na to nemám fidlátka. Předem dík. أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 13. 10. 2008, 14:17 (UTC)

No já se svg teprv začínám a na tohle si ani v nejmenším netroufám. Soudě podle tohohle popisku k obrázku by na to schopnosti měl Tlusťa. V svg umí jistě líp než já Jagro či Dan Beránek. Možná bych Ti mohli pomoct zde na wikiverzitě. Vektorová grafika je věc parádní, já však mám pořád malé schopnosti v práci s ní, zmůžu se tak na překlad mapek či převodu zcela jednoduchých jpg souborů do svg, víc zatím ani ťuk. Ale pokud s tím obrázkem nespěcháš, myslím, že za pár let bych měl být schopen Tvému požadavku vyhovět;) Pokud by jsi se do ní chtěl pustit sám, doporučuju inkscape;-) Takže u mě nic, měj se, --Podzemnik 13. 10. 2008, 14:43 (UTC)
Něva, díky za snahu, pudu otravovat zas jinam. Měj se;) أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 13. 10. 2008, 15:09 (UTC)

Ahoj, tak jsem tu opět zas. Na mou diskuzi jsi mi psal, že pokud zas narazím na něco zajímavého, ať dám klidně zas vědět. Tak tedy dávám další tip - en:Zenarchy. Neni to sice zas tak zajímavý téma a je i dost krátký, ale možná se Ti zalíbí.

P.S. Vim, že máš dost práce, ale říkám si co kdyby jenom přece :) Měj se --Elm 15. 10. 2008, 08:36 (UTC)

Čau Elme, zajímavý námět, podívám se na to, spíše ale časem. Na en to je docela krátké, chtěl bych napsat trošku více. Ale fakt díky za info, když nebudu vědět coby kdeby, vrhnu se na to. Taky se měj;) --Podzemnik 15. 10. 2008, 13:18 (UTC)

Článek týdne[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, mám na tebe prosbu ohledně článku Atentát na Johna Fitzgeralda Kennedyho. Chtěl bych jej v termínu od 17. do 23. listopadu zveřejnit na titulní straně jako článek týdne, protože letos 22. 11. uplyne přesně 45 let od této události. Je ale potřeba udělat nějaký výcuc, který se pak vrazí do toho okna, pomůžeš mi s tím prosímtě? :-)) Díky moc a zdravím --Gothic2 17. 10. 2008, 16:31 (UTC)

Ahoj, dobrý nápad, v nejbližší době na to juknu. --Podzemnik 19. 10. 2008, 12:31 (UTC)
Je to tady, výcuc s úvodního výcucu, je spousta času na dopilování;) Měj se pěkně, --Podzemnik 19. 10. 2008, 15:08 (UTC)
Díky moc, přesně tak jsem si to představoval :-) --Gothic2 25. 10. 2008, 14:02 (UTC)
Není zač, jsem rád, že jsi si to našel i přes můj špatně uvedený odkaz. --Podzemnik 25. 10. 2008, 14:53 (UTC)

Byrokrat(i) se nudí[editovat zdroj]

Ahoj, co takle nám přidělat práci? :) Už je tvůj čas :)) --Chmee2 24. 10. 2008, 19:55 (UTC)

Ahoj Chmee2, nechám si to projít hlavou. Tento rok však již nic podnikat nebudu. --Podzemnik 25. 10. 2008, 09:21 (UTC)

Sliby se maj plnit :) --Chmee2 27. 10. 2008, 23:01 (UTC)

Jsem poctěn, trošku se červenám a děkuji. --Podzemnik 27. 10. 2008, 23:15 (UTC)

Šampaňské víno[editovat zdroj]

Kolego, prosím Tě, jak získáš to číslo za jménem, když smrskáváš odkazy: (ref name="McLean279")? Předem díky za poučení :-)) --Feťour 28. 10. 2008, 09:19 (UTC)

Ahoj Feťoure, je to zcela prosté, hezky to je popsáno v sekci Wikipedie:Reference#Celkové zdroje a dílčí reference. --Podzemnik 28. 10. 2008, 09:27 (UTC)
Díky--Feťour 28. 10. 2008, 13:30 (UTC)

Revize překladu[editovat zdroj]

Ahoj, myslím, že už jsem tě kdysi žádal, ale chtěl bych tě požádat ještě jednou, jestli by jsi mohl u šablony {{Překlad}} vyplňovat parametr revize, který upřesňuje, kterou verzi jsi používal pro vytvoření článku na cs.wiki. Zakládáš hodně článků a jsi zkušený uživatel, tak si myslím, že by to pro tebe neměl být problém a ještě když to dáš do sekce Reference, tak to bude nejlepší. Mohlo by to vypadat nějak takto:

==Reference==
{{Překlad|en|článek na enwiki|2545642565}}

Opravdu tě tím nechci nějak otravovat, ale pozdější dohledávání revize, kterou jsi použil, podle data je zbytečně zdlouhavé a přidává to práci ostatním. Předem děkuji za pochopení mé žádosti. S přáním hezkého dne --Sevela.p 31. 10. 2008, 14:39 (UTC)

Ahoj Sevelo.p, už jsme se o tom samozřejmě bavili. To číslo revize u článků používám, avšak tam, kdy je článek „skutečným“ překladem (myslím tím je z větší části založen na překladu a přeložil jsem toho víc, viz např. dějiny Indie či islám). Sice netuším, čím ostatním přidělávám práci, když ve článku Svatojakubská cesta neuvedu revizi překladu, ale opět slibuji, že tu revizi budu používat, i když mi to připadá zbytečné (argumentaci typu když to nedělají ostatní, poč já? raději používat nebudu). Měj se; --Podzemnik 1. 11. 2008, 10:20 (UTC)

Zámek Mikulov[editovat zdroj]

Milý kolego Podzemníku,
rád bych Ti poblahopřál k opravdu pěknému rozšíření článku. V této chvíli s Tebou nemohu než souhlasit. Takový článek do Wikipedie opravdu patří a dělá jí čest. Klobouk dolů--Feťour 10. 11. 2008, 00:05 (UTC)

Děkuji moc, Feťoure,
jsem rád, že se článek líbí. Měj se pěkně, --Podzemnik 10. 11. 2008, 08:53 (UTC)

Hubbleův dalekohled[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, mám na tebe dotaz. Jakmile dotáhnu ty dvě nominace, mám v plánu nominovat na NČ další článek a to sice: Hubbleův vesmírný dalekohled. Nejsem si ale jistý jedním pravidlem. Četl jsem totiž, že nominaci by měl podat buďto výhradní autor, nebo pokud jich je víc tak všichni. My jsme ten článek stvořili (řekl bych půl napůl) s Mydlinkou, která se bohužel už před poměrně dlouhou dobou zcela odmlčela. Mám právo ten článek nominovat i já sám? Díky za odpověď --Gothic2 23. 11. 2008, 11:42 (UTC)

Nominovat jej můžeš určitě sám. Možná by nebylo špatné jen hodit Mydlince do diskuse krátkou hlášku, že se chystáš na jeho nominaci nebo že jsi jej nominoval. Jak řekl Ioannes, ten odstavec tam je hlavně jakýmsi opatřením kvůli trollům a wikikariéristům. A taky aby se zabránilo podobným nedorozuměním jako při první nominaci Izraele, kdy Hidalgo944 v dobré víře článek nominoval. Jeho hlavní autor Faigl.ladislav to měl sice v plánu, ale až později, až dodělá dějiny Izraele apod. Díky tomu novému pravidlu by se mělo zamezit hlavně takovým situacím, čili nedělej si s tím vůbec hlavu. Měj se pěkně, --Podzemnik 23. 11. 2008, 12:01 (UTC)

Dík moc za opravu. Četl jsem to po sobě několikrát, ale i tak jsem to přehlídnul. --Faigl.ladislav 23. 11. 2008, 17:08 (UTC)

To nic, normálně bych to nechal být, prakticky nikdy nikomu do ničeho nezasahuji, ale ta žádost je taková veřejná, takže jsem se neudržel;-) Jinak jsem moc rád za kandidaturu, držím při ní palce! --Podzemnik 23. 11. 2008, 17:12 (UTC)

Kostel Narození Panny Marie (Roudnice nad Labem)[editovat zdroj]

Dobrý den, označil jste stránku Kostel Narození Panny Marie (Roudnice nad Labem) jako copyvio. Můj postoj k tomu je zcela indiferentní, já jsem tento článek vytvořil pouze vyčleněním ze stávajícího článku Roudnice nad Labem, neboť mám v plánu tento článek doplnit a rozšířit na základě dalšího pramene, který mám k dispozici, avšak dosud jsem tak neučinil (a ještě nějakou dobu se k tomu určitě nedostanu, ale věřím, že někdy určitě ano). Proto Vás prosím, resp. žádám, abyste se ohledně této záležitosti obrátil na toho, kdo tam text zakládající podezření na copyvio vložil, což by měl být buď některý z editorů článku Roudnice nad Labem, nebo 89.203.134.130, který článek dnes značně rozšířil. Řešením by také bylo vrácení textu před dnešním rozšířením, což nejspíš učiním, pokud se v dohledné době (řekněme do jednoho týdne) nenajde řešení lepší. Zdravím. 88.101.252.246 25. 11. 2008, 18:25 (UTC)

Tak to se Vám omlouvám, při podívání se do historie článku jsem přehlédl, že článek editovaly dvě jiné IP adresy a považoval jsem Vás, čili 88.101.252.246, za 89.203.134.130. Nezlobte se prosím na mne, bylo to mé přehlédnutí a má chyba. Vrátil jsem to na Vaši verzi článku, zároveň odmazávám chybně vloženou šablonu copyvio z Vaší diskuse. Mějte se pěkně, vše nej, --Podzemnik 25. 11. 2008, 18:39 (UTC)
Díky, vše je OK. (I když teda ta předchozí verze není v pravém slova smyslu moje, já jsem udělal víceméně jen to vyčlenění do samostatného článku, maximálně snad jen nějaké drobné úpravy.) Přeji Vám hezký den. 88.101.252.246 25. 11. 2008, 19:02 (UTC)

Reakce na Wikipedista diskuse:Márton CZ-HU

Samozřejmě, já bych tam uvedl zdroje, jenomže je tu takový problém. Jednak jsem čerpal z několika zdrojů a pokud bych tam všechny vypsal, byla by reference někdě větší než samotný článek. A jednak co tam mám napsat, když jsem čerpal i (třeba i především) z wikipedie??? --Márton CZ-HU 26. 11. 2008, 15:08 (UTC)

Ahoj, no pokud si čerpal z jiné wikipedie, používá se šablona {{překlad}}. Pokud článek vyčleňuješ z jiného (tj. třeba z článku Praha vyčleníš samostatný článek Dějiny Prahy), je zvykem to uvádět to shrnutí. No spíš ne je zvykem, ale měla by to být povinnost kvůli dohledání autorů původního textu. Pokud jsi čerpal z velkého množství zdrojů, bylo by fajn uvést alespoň ty hlavní do sekce Literatura nebo tak. Jak už jsem psal, ideální je samozřejmě použití reference. Stačí pár na celý článek a pořád lepší, než nic;) Jinak jsi klidně mohl odpovědět u sebe v diskusi, všiml bych si toho. --Podzemnik 26. 11. 2008, 16:26 (UTC)
OK. Já do reference napíšu ty nejdůležitější knižní zdroje, ale ještě mi prosím více upřesni, jak tam mám dát zdroj z České wikipedie. --Márton CZ-HU 26. 11. 2008, 18:05 (UTC)
Já moc totiž nechápu, jak můžeš brát jako zdroj českou wikipedii? To snad ani nejde ne? Jako že si přečteš článek o Maďarsku a podle toho napíše článek o Maďarském království? Pokud je tomu tak, do zdroje to samozřejmě nepiš. --Podzemnik 26. 11. 2008, 18:24 (UTC)
Jednoduše. Např. Pokud si přečtu článek týkající se historie Maďarska, a poté za pomoci knižních a vlastních vědomostí to zformuluji či přepracuji a vytvořím článek. --Márton CZ-HU 26. 11. 2008, 18:33 (UTC)
Aha, no jak už jsem řekl, to si myslím, že je nevhodné psát. --Podzemnik 26. 11. 2008, 22:13 (UTC)
Dobře. A potom ještě posledí věc. Znalosti naučené ve škole při hodinách národní historie a vlastenectví, a dále pak na přednáškách a kurzech. Myslím, že v tomto případě zase nic, jelikož název školy by asi jako zdroj neposloužil. --Márton CZ-HU 27. 11. 2008, 17:50 (UTC)
No to asi taky ne, prostě uvádět to, co si bude čtenář moci ověřit. --Podzemnik 27. 11. 2008, 19:46 (UTC)

Angkor Wat[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, tak jsem se snažil poprat s těmi připomínkami WP:Q ke článku Angkor Wat a chtěl bych se tě zeptat, zda bychom mohli dát článku statut DČ? Co ty nato? Zdraví --Gothic2 27. 11. 2008, 09:39 (UTC)

Haha, právě na to koukám u vaření. Ještě to skouknu jednou a dáme puclik --Podzemnik 27. 11. 2008, 09:45 (UTC)
Ti čtu myšlenky co? :-D --Gothic2 27. 11. 2008, 10:07 (UTC)
No jo, moc se nesměj, přihodil jsem Ti tam ještě tři bodíky;-) --Podzemnik 27. 11. 2008, 11:51 (UTC)

Indické státy[editovat zdroj]

Zdravím. Všiml jsem si, že jsi před chvilkou do článku Indické státy a teritoria dodal interaktivní mapku Indie. Rád bych upozornil a požádal, jestli bys to nemohl pojmout formou šablony {{Indické státy a teritoria}}. Já jsem už pár takových šablon vytvořil a začal jsem je dávat do kategorie Kategorie:Šablony - Mapy administrativního dělení států. Co kdybys to taky tak udělal? Není to nic závažného, jen tak pro orientaci a sladěnost s ostatními státy. S pozdravem :-) --Unpocoloco 29. 11. 2008, 17:45 (UTC)

Ahoj, letmo jsem to už konzultoval a došel jsem k závěru, že zakládat takovou šablonu je docela zbytečné, protože nemá dalšího využití než v jednom článku, a to o daném dělení země. Nebo počítáš s jejich dalším využíváním? --Podzemnik 29. 11. 2008, 17:48 (UTC)
No těch pár šablon, co jsem dělal, jsem vložil přímo do článku o tom státu a pak do článku o administrativním členění, nebo i do Portálu o té zemi. Tak si myslím, že nevadí, že je to šablona, ale to je subjektivní --Unpocoloco 29. 11. 2008, 17:51 (UTC)
No já to raději zakládat nebudu. Jeden z wikipedistů navíc měl problém se zobrazením takové mapy - lezla mu do textu článku. Proto bych ji moc do článků neumisťoval, pokud se tenhle nedostatek nějak nevychytá. V tom článku Indické státy a teritoria to tak nevadí, jelikož se text drží vlevo. --Podzemnik 29. 11. 2008, 18:00 (UTC)

Nesvobodná licence[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku prosímtě existuje nějaká možnost nahrát tento obrázek na enwiki, který má nesvobodnou licenci k nám na cs wiki? Dost by se mi hodil do článku Atentát na Roberta Francise Kennedyho. Díky za případnou radu --Gothic2 1. 12. 2008, 09:14 (UTC)

To bohužel není, fair use není u nás povoleno... U nás můžou být jen ty, co jsou na commons, a ten hle tam neprotlačíš, takže nic. Pod stejnou licencí jsou třeba i přebaly knih, časopisů, alb apod. --Podzemnik 1. 12. 2008, 09:20 (UTC)
Takže asi jedině zkusit napsat do New York Times a požádat o povolení co? --Gothic2 1. 12. 2008, 09:33 (UTC)
Jo;-) Ne pár let počkat, až tam budeš moct šoupnout {{PD-old}} ;-) --Podzemnik 1. 12. 2008, 09:38 (UTC)
Prosímtě, sorry že ještě otravuju, mrkni na tohle [1] pod ten obrázek. Je tam napsaný, že "Original content available for non-commercial use under a Creative Commons license, except where noted." Co ty nato? :-) --Gothic2 1. 12. 2008, 09:45 (UTC)
Nekomerční užití je z hlediska Wikipedie nesvobodná licence a tudíž nepoužitelná. Bohužel. --Tlusťa 1. 12. 2008, 09:49 (UTC)

Ahoj Podzemniku prosímtě mám na tebe ohledně toho obrázku jednu záludnou otázku. :-) Jeden můj kamarád studuje uměleckou školu a je strašně šikovnej kreslíř - pokud by ten obrázek ručně překreslil, je možné jej potom nahrát na commons pod GNU licencí? To už přece není porušení práv toho původního obrázku nebo je? Díky za radu --Gothic2 11. 12. 2008, 11:49 (UTC)

No podle mě to takhle nejde. Jednou jsem se na to ptal, viz Wikipedie:Potřebuji pomoc/Archiv6#Obrázek Eliadeho. Jinak souhlasím s tímhle (což znamená, že máš zase smůlu :-():
Přesně jak říká Ioannes: Pokud je kresba pouhým překreslením fotografie, jde o odvozené dílo a tedy zatížené kromě práv autora kresby také právy autora původní fotografie. --Beren 12:45, 16. 1. 2008 (UTC)

No, tak holt uvedu, že to je nakresleno alá „představa umělce“ :-D a kdo mi dokáže opak :-) --Gothic2 11. 12. 2008, 15:43 (UTC)

Blesk.cz - zkopírované pasáže z wikipedie[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, nevěděl jsem, na koho se obrátit tak bych se chtěl zeptat tebe. Jaký máš názor na tohle: Blesk.cz Před 45 lety zastřelili Kennedyho! - blesk do toho článku doslovně zkopíroval většinu úvodu z článku Atentát na Johna Fitzgeralda Kennedyho a pokud dobře rozumím podmínkám licence GNU, měli by uvést alespoň zdroj toho textu, což ovšem neučinili. Co si o tom myslíš? Není to porušení licenční podmínek? --Gothic2 7. 12. 2008, 09:43 (UTC)

No ta podobnost tam je v určitých úsecích dost jasná a Blesk by měl při nejmenším uvést, že čerpal z wikipedie. No buď jim můžeš napsat, nebo to prostě nechat být a připsat se do Wikipedie:Wikipedie jako zdroj pro média#Nepřiznané citace ;) --Podzemnik 7. 12. 2008, 10:16 (UTC)

Fotky hradeb[editovat zdroj]

Zdar. No něco jsem nafotil znova fujifilmem, tak to asi aktualizuju. Zkusím tam ale něco dopsat. --Kirk 11. 12. 2008, 16:34 (UTC)

Děkuji moc! --Podzemnik 11. 12. 2008, 20:50 (UTC)

Zdravím a sděluji, že se jedná o monogram (můj). Některé - pro mne důležité snímky si proto značím. --Jofre 11. 12. 2008, 18:27 (UTC)

Aha, děkuji, ukojil jste mou zvědavost;-) --Podzemnik 11. 12. 2008, 20:52 (UTC)

ad foto BL[editovat zdroj]

Bohužel je opravdu v tomto rozlišení a umístil jsem jej provizorně, byl dělán pův. mobilem. Chystám se na místo, teď již s novým aparátem a "úlovek" pak vyměním. Srdečně zdravím. --Jofre 11. 12. 2008, 23:56 (UTC)

Aha tak to je škoda, že nemáte obrázek v lepší verzi. Tak snad Vámt o příště vyjde lépe. Hezký den, --Podzemnik 12. 12. 2008, 08:31 (UTC)

Ahoj, když přidáváš obr pomocí [2] sundej param , thumb je vždycky vpravo. Až dodělám co tu mám rozděláno napíšu mu aby to sundal z toho scriptu, ale dík a měj se--Horst 14. 12. 2008, 14:10 (UTC)

Dobře, --Podzemnik 14. 12. 2008, 14:11 (UTC)

Atentát na RFK[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, promiň, že otravuju ;-) chtěl bych se zeptat jestli bychom mohli dát puzzlíka článku Atentát na Roberta Francise Kennedyho − tu haldu připomínek jsem už doufám úspěšně umořil :-). PS: ty Brněnské hradby se ti fakt povedly, paráda!! Zdraví --Gothic2 15. 12. 2008, 18:29 (UTC)

Díky za pochvalu, Harold se taky o ně zasloužil. Podívám se na článek ještě dneska. Jo a kdyžtak se můžeš někdy stavit na IRC a domluvíme se na tom obléhání Brna nebo tak;) (irc://irc.freenode.net/wikipedia-cs) --Podzemnik 15. 12. 2008, 18:33 (UTC)
Jasně díky. No hele ja s tím IRC nevím, k tomu je potřeba instalovat nějakej program ne? Já sem na wiki totiž připojenej většinou z firemního PC a nechce se mi na to nic doinstalovávat aby někdo neřval víš :-D Nemáš ICQ? Na to se dá připojit i přes webový rozhraní bez nutnosti instalace...--Gothic2 15. 12. 2008, 18:38 (UTC)
No já ICQ vůbec nepoužívám. Jen IRC a bohužel k tomu potřebuješ program, má ale pár mega... --Podzemnik 15. 12. 2008, 18:53 (UTC)

Ahoj Podzemniku, promiň, že zas otravuju, ale několikrát dokola jsem si pročetl podmínky [3] a [4], co se nahrávání obrázků s nesvobodnou licencí týče. Je podle nich naprosto zjevné, že nahrání tohoto [5] obrázku za těchto [6] podmínek možné je. Užití neodporuje zákonům USA ani ČR, zachycuje velmi významnou historickou událost („by mělo sloužit k ilustraci historicky významných událostí“), je v podstatě nezbytný ke kvalitní ilustraci článku Atentát na Roberta Francise Kennedyho a nikde nelze sehnat stejnou nebo podobnou verzi pod svobodnou licencí („není dostupný žádný soubor se svobodnou licencí, který by byl schopen hrát stejnou vzdělávací roli, a nelze očekávat, že by jej bylo možné získat“). Jaký máš nato názor? --Gothic2 21. 12. 2008, 08:42 (UTC)

Hm zběžně jsem na to koukal, teď nemám moc času to studovat. Já zas takový odborník na autorské právo nejsem, to spíš zkus třeba Vrbovou, Tlusťu, Berena, Mormegila a tak. Stejně si ale myslím, že užití není možné, na naší wiki jsou povolené jen svobodné obrázky a pokud jsem dobře četl [7], tak commercial use is restricted a Anyone wishing to use any of these files or images for commercial use, publication, or any purpose other than fair use as defined by law, must request and receive prior written permission from the Smithsonian Institution. - to tedy není není svobodný obrázek, lze jej použít jako fair use na en a spol., ale ne u nás. Už musím;-) --Podzemnik 21. 12. 2008, 08:57 (UTC)

Kortizol[editovat zdroj]

Nerozumím Tvému hrubému výmazu mého oddílu un block z článku s editací "jeden stačí bohatě"? Takto se snad wikipedie netvoří? Sešli jsme se s kolegou v jeden okamžik, jistě v Tebou smazaném textu byly informace, které druhý kolega nepřidal. Snad normální by bylo oba dva oddíly sloučit a ne rovnou jeden z nich celý smazat! Jaké je zdůvodnění, proč byl smazán zrovna oddíl Patofyziologie? Oba dva oddíly později sloučím, pokud tak neučiní kolega. --Kacir 16. 12. 2008, 14:52 (UTC)

Ahoj, tady se stala někde chyba, milý Kacíři. Odstraňoval jsem jen nějaké prázdné řádky, ale před tím jsem se díval do historie článku, takže jsem pracoval jen s trošku zastaralou verzí, takže se mi povedlo Tebou vložený text odstranit. Vědom si této chyby jsem sám sebe ihned revertoval - viz historie článku. Proto se nezlob, myslím, že se nakonec nic nestalo;-) Měj se pěkně, vše něj, --Podzemnik 16. 12. 2008, 15:06 (UTC)
Text mého příspěvku považuj za bezpředmětný. Jedná se o nedorozumění. Srdečně --Kacir 16. 12. 2008, 15:09 (UTC)

Rád České republiky[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku!
Rád bych Ti udělil tento řád za Tvoje krásné články o českých tématech, a zejména za dobrý Brněnské hradby. Je to krásná práce, hodně úspěchů přeje أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 18. 12. 2008, 15:45 (UTC)

Hmmm tak to mnohokráte děkuji Emíre, potěšilo mě to. Pecka. --Podzemnik 18. 12. 2008, 15:50 (UTC)

Ahoj Podzemniku, přidávám se ke gratulaci a děkuji za parádní článek! --Gothic2 19. 12. 2008, 10:21 (UTC)

Děkuji moc taky, snad se nám podaří dostat mezi DČ i starou radnici a spol.;) Jinak velký dík patří i Haroldovi;-) --Podzemnik 19. 12. 2008, 16:04 (UTC)

Orangeclimber[editovat zdroj]

Díky za upozornění. --Orangeclimber 18. 12. 2008, 16:26 (UTC)

Opakované reference[editovat zdroj]

Všiml jsem si u diskuse k Saturnu vaší připomínky, návrhu, jak upřesnit číslo stránky knihy, z níž bereme informaci. Teď jsem vkládal do hesla Brenná odstaveček o zachovalé pověsti. Je to ze stejného zdroje, jako je již udaný v referencích i literatuře. Dole mi to v referencích opakuje stejné znění, což je nepěkné. Potřeboval bych vložit k první referenci číslo stránky 70, k druhé číslo 12. Zkuste to někam tam vepsat, já to začnu používat u všech hesel, zvláště budu-li využívat různé zdroje. Děkuju předem--Zákupák 27. 12. 2008, 09:39 (UTC)

Zdravím, myslel jste to takhle? U Saturnu jsme se jen bavili o tom, že je asi lepší dávat do šablony jen první referenci a další stačí jen vypsat ve tvaru „Název knihy. s. xx.“ (nebo nějak podobně). --Podzemnik 27. 12. 2008, 09:57 (UTC)
Moc děkuji, přesně to jsem potřeboval. Hezký víkend --Zákupák 27. 12. 2008, 10:00 (UTC)

Prosím tě, jak se dělají ty odkazy na dobré a nejlepší články, co máš na své uživatelské stránce nahoře nad linkou vpravo od jména stránky? --Cinik 30. 12. 2008, 13:11 (UTC)

Viz Wikipedista:Podzemnik/Top a [8] - buď si ten kód dáš přímo na stránku nebo na zvláštní (jako já), kde to pak vytáhneš pomocí těch závorek jako u šablon. --Podzemnik 30. 12. 2008, 13:14 (UTC)

Děkuji. --Cinik 30. 12. 2008, 13:26 (UTC)

Ahoj! Moc děkuji, že jsi do mého příspěvku o letišti Kastrup přidal obrázek. Zároveň se chci zeptat, jak se dají obrázky do článků vkládat... Díky moc. A s tím zdrojem... Čerpal jsem z anglické wikipedie, tak to tam, prosím, vlož. Čao --Tadeáš.Dohňanský 2. 1. 2009, 17:34 (UTC)

Ahoj, už Ti odpověděl Jagro, ale odpovím Ti i já - viz stránku Nápověda:Obrázky. Taky se třeba koukni do toho editačního pole té stránky (zde). Vložený obrázek je to první, tj. to, co začíná [[File:bla bla... Měj se pěkně, --Podzemnik 2. 1. 2009, 17:40 (UTC)


Hradisko u Obřan a autorská práva[editovat zdroj]

Dobrý den, se zpožděním zdravím v novém roce!

Ráda bych vložila (no, vložila ... vám poslala, abyste s ním udělal, co je třeba) k článku o obřanském Hradisku letecký snímek lokality, ale autor je (stokrát bohužel) již po smrti. Snímky dělal v rámci svých pracovních aktivit pro svůj podnik; bylo by třeba žádat o souhlas dědice nebo stačí obrátit se na příslušnou instituci? To by samozřejmě bylo jednodušší, dědiců je několik. Varan 3. 1. 2009, 09:56 (UTC)

Přeji pěkný den, chtělo by získat svolení od současného držitele autorských práv těch fotek, takže je třeba zjistit, kdo jím je. I kdyby dotyčný nebyl ještě po smrti, bylo by třeba získat svolení od něj. Poté by jsme ty fotky mohli nahrát na Commons. Pokud fota nebudou, na jaře či v létě se tam vydám a něco nafotím sám. --Podzemnik 3. 1. 2009, 10:04 (UTC)
S obrázky jako takovými v zásadě není problém - svolení k použití plánu z Encyklopedie hradišť jistě dostanu, možná i k použití kresebné rekonstrukce hradiska; bylo by možno nafotit nějaké nálezy v depozitáři; a na kopec koukám z okna a procházkou to mám půl hodiny, jenže ty letecké fotky jsou lepší než toto všechno dohromady... takže jdu shánět dědice. Nicméně ještě dotaz: jak jsem psala, dělal to v rámci své pracovní náplně, platil to (ne málo) podnik - má k tomu ten nějaká práva, resp. je nutno získat svolení i od něj? Varan 3. 1. 2009, 10:26 (UTC)
Budu upřímný a řeknu, že nevím. Podle mě to ale chce vědět více podrobností, z těchto obecných informacích se to nedá rozhodnout. Hezký den, --Podzemnik 3. 1. 2009, 10:39 (UTC)


děkuji--Antal 5. 1. 2009, 21:45 (UTC)
Dobrý večer. Sic nevím, zač mi děkujete, jelikož Vaše první dva příspěvky směřovaly na mou diskusi, ale určitě nemáte zač ;o). --Podzemnik 5. 1. 2009, 22:10 (UTC)

Až někdy budete mít čas, zkuste (prosím moc) dokončit ten návod na Comons. Zadání: Návod na vložení své (Vámi vytvořené) fotografie do nějakého hesla. Bod po bodu, pro úplné laiky. Máme tam první tři kroky, klidně to smažte a udělejte na tom projektu odkaz Návod vložení pořízené fotografie. Bude to odhaduji 10-15 kroků, začíná to zaregistrováním a nastavením češtiny. Mám uložený na ploše obrazovky soubor fotky vyfocený v létě. Tak co dál? --Zákupák 10. 1. 2009, 14:29 (UTC)

Dobře, udělám návod k návodu;) --Podzemnik 10. 1. 2009, 14:37 (UTC)



Ahoj! Prosímtě, mohl bys mi pomoct? Vytvořil jsem článek Letiště Unalaska a rád bych tam vložil obrázek... Ale ať se snažím, jak chci, nemůžu přijít nato, jak... Kdybys měl tak n á h d o u čas, vlož tam prosím obrázek z téhle stránky :http://farm1.static.flickr.com/227/506378938_068449dd75.jpg?v=0 Díky moc--Tadeáš.Dohňanský 10. 1. 2009, 18:29 (UTC)

Zdravím kolego, na tento obrázek se s největší pravděpodobností vztahují autorská práva, použít jej tedy nelze --Gothic2 10. 1. 2009, 18:37 (UTC)

Prosba 2[editovat zdroj]

Aha... Tak to nevadí. Kdybyste ale sehnali jakýkoli obrázek k tomu letišti, byl bych moc rád, protože je to velmi pěkné letiště a kdyby nebylo, asi bychom se s rodinou do Unalasky nepodívali. Tak díky moc. Zároveň prosím o přidání páru těch foteček k příspěvku Unalaska. Dík, čao.--Tadeáš.Dohňanský 10. 1. 2009, 19:03 (UTC)

Náhodou jsem sem zabrousil a všiml si dotazu. Nahrál jsem jednu fotku z enwiki na Commons a vložil ji do článku. Jan.Kamenicek 11. 1. 2009, 23:11 (UTC)

Vyhodnocení 2008[editovat zdroj]

Ahoj! Tak jsem se pustil do vyhodnocení recenzí za rok 2008, celý je to už na diskusi žádostí o recenzi. Příliš jsem si netroufal na nějaké hlubší úvahy a závěry, to by chtělo spíš člověka, který se v tomu věnoval průběžně po celý rok. Tak se mrkni a kdyžtak posuď. Hezký den! أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 11. 1. 2009, 11:33 (UTC)

Průběžně jsem mrkal už v době vytváření, mrkám i teď, super, díky moc Emíre. Mrknu v nejbližších dnech i více, i Tobě hezký den;-) --Podzemnik 11. 1. 2009, 11:37 (UTC)