Diskuse s wikipedistou:Radiosaltbird/Archiv 3

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V okrese[editovat zdroj]

Koukám, že jste se pustil do jakéhosi polorobotického zakládání článků o amerických obcích. Dávám ke zvážení, zda nepoužívat raději tvar šestého pádu „v okrese“. Domnívám se, že je to tak obvyklejší.--Tchoř (diskuse) 17. 1. 2013, 18:43 (UTC)

OK, díky za upozornění. --Marek Koudelka (diskuse) 18. 1. 2013, 10:58 (UTC)

Správcování[editovat zdroj]

Ahoj, neuvažoval jsi někdy o správcování? Jak tak sleduji Tvé editace, zejména když mažu to, co jsi označil (a následně blokuji vandaly), myslím, že by se ti správcovská práva hodila. Zkušenosti se psaním článků již máš, na Wikipedii jsi dostatečně dlouho a nevybavuji si momentálně nic, co by tomu mohlo bránit. Popřemýšlej. --Faigl.ladislav slovačiny 25. 1. 2013, 12:32 (UTC)

Ahoj, už v říjnu mi to nabízel Loupeznik :-) Nějak výrazně se nic nezměnilo, stále jsem na RC aktivní jen občas. I tak děkuji za nabídku, zvážím to. --Marek Koudelka (diskuse) 25. 1. 2013, 12:46 (UTC)

Galerie Václava Špály[editovat zdroj]

Můžu se zeptat, proč jsi odebral kategorii František Zelenka ze článku Galerie Václava Špály? --Gampe (diskuse) 26. 1. 2013, 12:11 (UTC)

Nebyla založená a nic jiného v ní nebylo. Pokud ji založíš, klidně mou editaci zruš. --Marek Koudelka (diskuse) 26. 1. 2013, 12:13 (UTC)

Ok. provedeno --Gampe (diskuse) 26. 1. 2013, 19:36 (UTC)

Měnění kategorií[editovat zdroj]

Dobrý večer,

nechtěla jsem se Vás nijak dotknout, ale prohlížela jsem si wikipedii co se týká komiksů - plánuji v rámci vysokoškolského projektu nějaké rozšíření právě v této oblasti wikipedie - doplnění článků atd. - a při prohlížení tématu jsem zjistila, že jsou tady články zbytečně rozděleny na kategorii Komiks a Komiksy, což snižuje provázanost. Proto mě napadlo, že by nebylo špatné je sloučit - alespoň tak bude více komiksů na jednom místě. Nebo má ono rozdělení nějaký důvod? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Sidna.samowar (diskuse) 27. 1. 2013, 19:40 (CE(S)T)

Dobrý večer taktéž, do kategorie „Komiks“ bych řadil věci s komiksy související (fotokomiks, webový komiks) a do kategorie „Komiksy“ pak samotné články o různých komiksech (Salad Fingers, The Men in Black). Pokud budete příště nějakou kategorii chtít sloučit, použijte raději šablonu {{Sloučit kategorii}}. --Marek Koudelka (diskuse) 27. 1. 2013, 20:07 (UTC)
Ahoj, právě jsem ji tam přidal :D Problém bych raději řešil v diskuze kategorie, Diskuse ke kategorii:Komiksy. Dám odkaz ještě pod lípu. --27. 1. 2013, 20:10 (UTC), Utar (diskuse)

Autorská práva - Majka Piskořová Veselá.[editovat zdroj]

Pane Koudelko, jsem na wikipedii nováčkem, proto omluvte můj dotaz. Ale má stránka byla jaksi "prokrácena" z důvodu porušování autorských práv. Vzhledem k tomu, že autorem všech textů, které byly na wikipedii přidány jsem já, jakožto PR manager Majky Piskořové Veselé a občanského sdružení Pop Balet, myslím, že by o porušování autorských práv jít nemělo. Nebo jsem snad na omylu? Děkuji za odpověď Ok88 (diskuse) 30. 1. 2013, 17:06 (UTC) ok88

I tak musíte odeslat e-mail s potvrzením na adresu info-cs@wikimedia.org. Více informací naleznete zde Wikipedie:OTRS. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 1. 2013, 17:58 (UTC)

Sterling Morrison[editovat zdroj]

Ahoj! Za článek Sterling Morrison, který jsem dnes označil za dobrý, Ti chci dát další Wikikvítí. Jaro za dveřmi... tak zvolím tematickou květinu - bleduli (protože sněženky jsou moc mainstream :D). Díky za článek, všechny připomínky byly dočlánku zaneseny a mně již dobrý připadá. Těším se na další! S pozdravem --Mates (diskuse) 5. 2. 2013, 20:44 (UTC)

Ahoj. Jsem rád, že jsem nedostal mainstream. Mainstream nemám moc rád a proto píšu o The Velvet Underground a ne Led Zeppelin :D Jo a na další se těš, ale slibovat nebudu, protože Nico jsem slíbil do konce minulého roku a jak dopadla… (ale chtěl bych ten článek dopsat) --Marek Koudelka (diskuse) 5. 2. 2013, 20:49 (UTC)

Přejmenování kategorie[editovat zdroj]

Dobrý den,

kategorie http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Heavymetalov%C3%A9_skupiny_podle_n%C3%A1rodnosti, resp. její název neodpovídá obsahu, nejsou tam jen heavy metalové skupiny, ale i skupiny hrající jiné "podžánry" metalu. Rád bych se proto zeptal, zda se dá kategorie přejmenovat a případně kde o to mám požádat, na nástěnce správců? A nebude to pak mít vliv na články, které jsou v kategorii již zařazené?

Hezký den--Fagot1 (diskuse) 7. 2. 2013, 11:25 (UTC)

Dobrý den, o přejmenování kategorie „zažádáte“ pomocí šablony {{přejmenovat kategorii}}. Vložíte ji na začátek stránky jako {{Přejmenovat kategorii|nový název bez slova Kategorie}}, v tomto případě asi jako {{Přejmenovat kategorii|Metalové skupiny podle národnosti}}. Na články v ní vložené to mít vliv bude, ale o to se již postará ten kdo kategorie přejmenoval (respektive jeho bot). --Marek Koudelka (diskuse) 7. 2. 2013, 11:34 (UTC)
Děkuji, podívám se ještě pořádně na to, jak jsou tam ty kategorie provázány, a pak budu postupovat dle vaší rady. --Fagot1 (diskuse) 7. 2. 2013, 11:37 (UTC)

Ahoj, kdyby se ti chtělo zarecenzovat, tak jsem právě dokončil velmi zajímavý článek Linda Lovelace. Vím, že je to mimo tvůj obor, ale hádám, že tu na tohle nebude asi odborník (leda laický) nikdo :))). Dík --Faigl.ladislav slovačiny 8. 2. 2013, 15:02 (UTC)

Ahoj, je fakt, že jsem článek už obdivoval v tvém sandboxu :-) a i když si ho čtu teď, pořád nějak nevím co by mělo být jinak. Takže na mé jméno v diskusi nejspíš nenarazíš. Na ty recenze celkově nějak nejsem; asi proto, že vlastně sám pořádně neumím psát…
P.S.: A přece je tam trochu schovaný můj obor; je tam zmíněna jedna kapela, kterou sice ke svým oblíbeným neřadím, ale uznávám ji :D --Marek Koudelka (diskuse) 8. 2. 2013, 15:54 (UTC)

Správce[editovat zdroj]

Gratuluji k úspěšné kandidatuře, na základě které jsi se stal správcem. --Tchoř (diskuse) 12. 2. 2013, 12:20 (UTC)

Přidávám se ke gratulaci a těším se na Tvé spravování Wikipedie :) --DobyvatelCZ (diskuse) 12. 2. 2013, 12:23 (UTC)
Rovněž gratuluji a jen doufám, že Vám funkce nebude přílišnou přítěží při psaní nových článků.––RPekař (diskuse) 12. 2. 2013, 12:28 (UTC)
Děkuji všem za důvěru při hlasování. A nové články psát budu, nebojte :-) --Marek Koudelka (diskuse) 12. 2. 2013, 13:31 (UTC)

Zpráva o významnosti, nevýznamnosti článku o Falešné struně[editovat zdroj]

Zdravím Marku Koudelko, přidal jsem do Wikipedie článek o punkové skupině z 80-tých let, která nebyla ani zakázána, neboť nikdy nebyla povolena. Vystoupila tehdy před pomalu 30 lety na několika soukromých koncertech ve zkušebně pro uzavřenou společnost, nyní vystupuje na malých party především pro zvané. Není to významná skupina, naopak. Na druhé straně její příběh zapadá jako ukázkový příklad totalitní represe vůči non-konformním uměleckým aktivitám. Proto se neskromně domnívám, že zmínka na Wikipedii je smysluplná a má své opodstatnění. Další vymazávání by mi přišlo ironicky přiznačné :-) Díky, Petr Špirko, baskytara FS

Odkazy na Falešnou strunu:

http://www.youtube.com/watch?v=mVHn34LOymk http://www.chapeaurouge.cz/interpreti/vse/F/140-falesna-struna/ http://www.pragueout.cz/articles/thesads-falesnastruna-ism-live

-- Tento příspěvek přidal(a) 94.230.152.6 (diskuse) 12. 2. 2013, 14:57 (CE(S)T)

Dobrý den, Wikipedie je encyklopedie a měla by obsahovat pouze články, které jsou významné. Přečtěte si prosím stránky, na které jsem Vás odkázal na Vaší diskusní stránce. Zkuste najít alespoň dva zdroje. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 2. 2013, 15:07 (UTC)

Zdravím, jelikož nejsem natolik zkušený, chtěl bych se informovat, zda se pravidla pro propagaci a Copyvio vztahují také na Uživatelské stránky (např. Quote_cz). Díky za objasnění a přeji pohodový den. --DobyvatelCZ (diskuse) 12. 2. 2013, 14:58 (UTC)

Taktéž zdravím, pokud něco na něco podobného natrefíte, rovnou to navrhněte na smazání. Ani na uživatelských stránkách nesmí být copyvio text ani reklama. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 2. 2013, 15:14 (UTC)

pridanie externeho odkazu[editovat zdroj]

dobry den, reagujem na: http://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse_s_wikipedistou:Podhubie

nerad porusujem pravidla wikipedia, ale nie je mi jasne preco je na danej stranke ovela viac externych odkazov na sukromne web stranky? su tieto platene? text na mojej stranke ma informativny charakter, nepropaguje komercne aktivity, preto som pridal odkaz.

ake externe odkazy je mozne pridavat zadarmo?

vdaka za odpoved, -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Podhubie (diskuse) 13. 2. 2013, 08:25 (CE(S)T)

Dobrý den, zaprvé žádné odkazy na Wikipedii nejsou placené. To znamená, že všechny externí odkazy můžete přidávat zadarmo. Například zde se píše veľmi obľúbenými wellness a relaxačnými miestami, ktoré ponúkajú mnoho možností odpočinku…, což podle mě propagace je. Přečtěte si prosím Wikipedie:Externí odkazy. --Marek Koudelka (diskuse) 13. 2. 2013, 13:43 (UTC)

š:Seznam skladeb[editovat zdroj]

Ahoj, Ty jsi v tom zběhlý. Doplnil jsem šablonu k soundtracku v čl. Leaving Las Vegas, ale nezobrazuje se parametr autor? Nevíš, kde je problém? Díky.--Kacir 15. 2. 2013, 19:42 (UTC)

Ahoj, měl jsi tam ještě jedno prázdné pole |autor = čímž se to první vyprázdnilo. Jinak pěkný článek :-) --Marek Koudelka (diskuse) 15. 2. 2013, 19:49 (UTC)
Dvakrát díky, za opravu i film. Parametr jsem přehlédl. :n --Kacir 15. 2. 2013, 21:45 (UTC)

Ahoj, asi sis všiml, o čem jsme se s Utarem bavili na diskusní stránce projektu hudba. Zde je realizace toho, jak bych si to já představoval. Tak se na to koukni, jestli se ti to líbí a napiš tam na diskusi, jestli to nějak upravovat apod. Vytvořil jsem i nástěnku, o kterou žádal Utar, můžeš se taky kouknou, její výstup je taky v dílně. --Mates (diskuse) 17. 2. 2013, 14:46 (UTC)

Průběžně sleduju tvé příspěvky, takže jsem si všiml. Kdybych něco našel, napíšu. --Marek Koudelka (diskuse) 17. 2. 2013, 14:51 (UTC)

Reaguji na váš vzkaz ohledně významosti. Jde o sportovce, kteří reprezentují ČR v zahraničí. Většina z nich není dvakrát úspěšná uznávám. Nepíše se o nich v českých médiích, ale judo je jeden z nejrozšířenějších sportů ve světě. Informace o těchto sportovcích budu postupně doplňovat. Věřte že kdybych si nebyl jistý jejich významností tak bych jim profily nezakládal. Dokonce si stojím za tím, že jejich významnost je větší než u druholigových fotbalistů jako Lukáš Schut, kteří ani nebyli v širší nominaci reprezentace. Více zde: Judo 2013 - výsledky českých reprezentantů. Tyytoo (diskuse) 22. 2. 2013, 14:30 (UTC)

Chápu, že mohou být významnější než někteří čeští fotbalisté. Pokud ale jsou významní, tak o nich musí někde (tisk, internet) něco napsáno. Když říkáte, že česká média je nezná, zahraniční ano? Pokud žádné zdroje neexistují, tak asi významní nebudou… --Marek Koudelka (diskuse) 22. 2. 2013, 14:34 (UTC)
Upozorňuji na toto doporučení, konkrétně na větu „Sportovci, kteří hrají v plně profesionální lize nebo...“. Pokud vaši judisté něco z té věty splňují (včetně poznámky), dali by se považovat za encyklopedicky významné (ale i tak by to bylo sporné, protože uvedený odkaz je jen doporučení, nikoliv závazné pravidlo).--Zdenekk2 (diskuse) 22. 2. 2013, 15:06 (UTC)

Rozpracovaný článek[editovat zdroj]

Děkuji za tip na možnost dát na začátek stránky upozornění, že je ve výstavbě. Jsem nováček a tohle jsem v nápovědě přehlédla. Snad už mi teď nedokončený článek nikdo nesmaže :)

Rivallien -- Tento příspěvek přidal(a) Rivallien (diskuse) 23. 2. 2013, 14:41‎ (CE(S)T)

Nemáte za co :-) Ale radši si tam tu šablonu vložte nebo Vám článek nějaký správce smaže. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 2. 2013, 14:44 (UTC)

Spavá nemoc, editace z IP adresy[editovat zdroj]

Zdravím, Marku Koudelko. Zobrazila se mi stránka tohoto znění:

Diskuse s wikipedistou:93.91.150.9 Dobrý den, díky, že experimentujete s Wikipedií. Váš experiment na stránce Spavá nemoc fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. Děkuji. --Marek Koudelka (diskuse) 30. 1. 2013, 14:52 (UTC)

Toto je diskusní stránka anonymního uživatele, který si dosud nevytvořil účet nebo ho nepoužívá. K jeho identifikaci proto musíme použít IP adresu. Jednu IP adresu však může sdílet více uživatelů. Pokud jste anonymní uživatel a máte pocit, že jsou Vám adresovány irelevantní komentáře, prosíme, vytvořte si účet nebo se přihlaste – tím se vyhnete možné záměně s jinými anonymními uživateli. Registrací také zajistíte utajení své IP adresy. [Whois • RBLs • Traceroute • Geolocate • Tor • Zablokované rozsahy • Příspěvky jinde • Globální zablokování] • [Registr: Evropa • Amerika • Asie • Afrika • Jižní Amerika]


Skutečně moje IP: je 93.91.150.9 ale nevím NIC o tom, že bych vůbec kdy editoval cokoliv na wIkIpeDIi. A IP je výhradně moje - tedy není nikým sdílena. Nevím tedy o jakou editaci jsem se měl pokoušet... Pokud tedy došlo k nějaké editaci - opravdu to není moje práce. Pro nějakou odezvu bych napsal svůj email - ale když má být toto veřejný příspěvek, pak nikoliv. Lze mne tedy upozornit stejným způsobem: zobrazením noticky při načtení wiki-stránky. sem vstupuji relativně často.

Zdravím, 93.91.150.9

Odpovím za kolegu. Z vaší IP adresy vyšla tato editace, čili experimentování v článku Spavá nemoc, proto bylo na vaší diskusní stránku User talk:93.91.150.9 doručeno toto oznámení. Řešením je tento text, ketrý je každé diskusní stránce anonymního uživatele: „Pokud jste anonymní uživatel a máte pocit, že jsou Vám adresovány irelevantní komentáře, prosíme, vytvořte si účet nebo se přihlaste – tím se vyhnete možné záměně s jinými anonymními uživateli. Registrací také zajistíte utajení své IP adresy.“ Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 3. 3. 2013, 12:19 (UTC)
Dobrý den, když jste needitoval Vy, patrně IP adresa nebude jen Vaše … nebo editoval někdo jiný z Vašeho počítače. --Marek Koudelka (diskuse) 3. 3. 2013, 12:57 (UTC) (Díky Matěji.)

Technická: Adresa může být pouze jeho (poslední měsíc) a nemusel z ní nikdo editovat (poslední měsíc).--Zdenekk2 (diskuse) 3. 3. 2013, 21:36 (UTC)

Poznámka[editovat zdroj]

Ahoj, dostal jsem se náhodou k Tvému článku Maureen Tuckerová, který máš momentálně v recenzi, a zjistil, že v článcích (překvapivě i těch oceněných) opakuješ řadu chyb. Původně jsem chtěl psát do diskuse k jednotlivým, ale asi bude lepší napsat Ti sem.

Dobré a nejlepší články musí být vzorem pro ostatní články, a jako takové je nanejvýš záhodno, aby odrážely pravidla a doporučení Wikipedie. Všiml jsem si, že poměrně s oblibou přehazuješ pořadí sekcí v rámci závěrečných sekcí, konkrétně, že literaturu dáváš před reference či poznámky. WP:VaS říká poměrně jasně jak by měly být závěrečné sekce strukturovány, samozřejmě úroveň je věc vkusu. Rovněž jsem si povšiml, že argumentuješ tím, že v literatuře je dle tebe citace rozepsaná, a tak proč ji rozepisovat znovu. Tenhle argument ale není zcela vhodný. Pokud v řadkových citacích, tj. referencích, vynecháš první kompletní citaci dané knihy, pak jsou citace nenormativní. Navíc je to dost matoucí. Nikde nemáš vysvětlen původ zkratek. Navíc, jak jsem koukal na Tvé DČ, v nich nejsi konzistentní. Buď používej příjmení autora či titul knihy, ale nestřídat. Sám jsem se v tom ztratil. Pokud používáš titul knihy, měl by být kurzívou, obdobně, jako je titul formátován dle citačních norem.

Vysvětlení toho zkráceného tvaru přichází právě v první rozepsané řádkové citaci, zpravidla se k tomu používá parametru "poznámka". Např:

  • JOVANOVIC, Rob. Velvet Underground pod slupkou. Překlad Jiří Kleňha. Praha: Pragma, 2012. ISBN 978-80-7349-335-6. S. 19. Dále jen: Jovanovic. 

a následně už můžeš psát:

  • Jovanovic. s. 151

a nikdo se v tom neztratí.

Zůstaňme ještě chvíli u citací/referencí. Nejvíce chyb jsem našel v článku John Cale. V mnoha případech ti chybí místo vydání knihy. Vím, že se hůře dohledává (třeba Amazon jej neuvádí). Já používám web knihovny amerického Kongresu a mohu ho jen doporučit. Za místo se považuje město, nikoliv stát (viděl jsem u Calea uvedenou Itálii apod.). Dle citačních norem se tato místa nepočešťují. Takže pokud vyšla knihy v Londýně, tak se píše London, pokud v Jeruzalémě, tak Jerusalem, apod. Rovněž dle norem se u vydavatele neuvádí typ společnosti (s.r.o., Ltd. apod.), ale ani slova „vydavatel, publisher, publishing house“ apod. Press se používat může.

Často též zbytečně v citačních šablonách necháváš prázdné nevyplněné parametry. Zbytečně se tím natahuje velikost článku a objem dat, který čtenář stahuje. Myslím, že u všech článků jsem narazil na problémy s typografií. Na konci řádku nemají být jednopísmenné předložky a spojky („a“ bývá sporné). Vím, že se nezlomitelné mezery ručně vkládají pracně, tím spíš, když jde o rozsáhlý článek, ale i na to už máme nástroje.

Uff, celkem jsem se rozepsal. Neber to prosím jako nějaké kázání, ale radu, aby byly články v pořádku. DČ/NČ by být měly a rovněž i články správce by měly odrážet pravidla a doporučení Wikipedie. Kdybys měl nějaké otázky, tak je rád zodpovím. --Faigl.ladislav slovačiny 9. 3. 2013, 17:58 (UTC)

Ahoj … takže od začátku: Pořadí sekcí od příště, první citace s šablonou, další zkráceně atd. − jasně, takže taky od dalšího článku. Ten titul knihy jsem používal proto, že byli autoři dva (Nadoraz), jinak používám autora. Jak tedy v případě, že jsou autoři dva?
Ad Cale: Ten článek byl můj první DČ, je v hrozném stavu a to nejen z typografického hlediska − pořád se tam opakují stejné formulace jako jsou třeba „v roce XXXX hrál na albu skupiny YYYY nazvaném ZZZZ“ − nějak jsem tam chtěl nacpat všechno na čem se podílel a dopadlo to takto (a stejně tam není vše). Na tu literaturu se tedy při první příležitosti podívám, díky za odkaz. Nevyplněné parametry jsem nechával dřív, ale po Tvé radě (myslím u Iron Maiden) jsem je začal mazat. O nezlomitelných mezerách samozřejmě vím, o nástroji taky, ale dosud jsem nebyl s to se s ním naučit.
Díky za rady, otázkou budiž snad jen ta ohledně dvou autorů. --Marek Koudelka (diskuse) 9. 3. 2013, 19:07 (UTC)
Ahoj. Ad dva autoři. osobně si nedělám násilí a píšu obě příjmení (např Twitchett, Grimm, s. 306. v Jing-cung). Nicméně v "Metody citování literatury a strukturování bibliografických záznamů podle mezinárodních norem ISO 690 a ISO 690-2" (google ukáže pdf) na s. 8 a 10 si v příkladech vystačí s příjmením prvého autora (tedy Twitchett, s. 306.). Zdraví --Jann (diskuse) 9. 3. 2013, 20:08 (UTC)
To se tedy přikláním spíš k oběma, uvádět jednoho se mi nelíbí. Díky. --Marek Koudelka (diskuse) 9. 3. 2013, 20:11 (UTC)
Jann mne předběhl. Já osobně neuvádím ve zkrácené podobě autora, ale titul (viz Chana Senešová#Reference). Tam takovýto problém odpadá. Jinak bych příjmení určitě vypsal obě. --Faigl.ladislav slovačiny 9. 3. 2013, 21:39 (UTC)
Díky. --Marek Koudelka (diskuse) 10. 3. 2013, 08:34 (UTC)

Když už zde máme tento pahýlek, mohl byste jej prosím správně pojmenovat? BD+20° 1790b. Jinak zde není interwiki, k takovým článkům jsem v astronomii velice skeptický, další jsou 18 Cephei, V407 Cygni, naštěstí je to ojedinělé. Moc děkuji.--Mirek256 10. 3. 2013, 12:51 (UTC)

Nejprve k interwiki: v diskusi u článku je uveden odkaz na článek na en.wiki, ale bez toho „b“. Teď k ostatnímu: tohle přes {{DISPLAYTITLE:}} nepůjde, ale znak pro stupeň (°) by snad ani v názvu vadit neměl (na en nevadí) takže bych to normálně přesunul na BD+20° 1790b. --Marek Koudelka (diskuse) 10. 3. 2013, 13:01 (UTC)
Ale tak se nepřesouvá, za to jsem už byl káraný, kvůli autorství článku. A muselo se to vrátit.-:)))--Mirek256 10. 3. 2013, 13:52 (UTC)
Teď vůbec nechápu. Jaké autorství článku? --Marek Koudelka (diskuse) 10. 3. 2013, 14:03 (UTC)
Ztratí se historie verzím asi jsem se špatně vyjádřil.--Mirek256 10. 3. 2013, 14:25 (UTC)
Pokud se přesune podle pravidel (Wikipedie:Slučování a přesun stránek#Přejmenování (přesun)), tak se nic neztratí… --Marek Koudelka (diskuse) 10. 3. 2013, 14:30 (UTC)

Editace článku Bruno Gröning[editovat zdroj]

Dobrý den, pane Koudelko. Coby aktivní uživatel Wikipedie jsem naprostý nováček - právě jsem si zřídil účet. Rád bych se Vás zeptal, jaké úpravy článků jsou přípustné. Konkrétně jde o článek o Bruno Gröningovi a o jeho externí odkazy. Článek má bohatou historii. Původní autor článku vložil externí odkaz na celosvětové sdružení příznivců učení Bruno Gröninga, tzv. Kruh přátel Bruno Gröninga (vytvořeno 21.12.2007). 14.2.2010 anonym zrušil tento odkaz s tvrzením, že jde o propagandu. Odkaz byl později obnoven, aby ho wikipedista Dansker 3.1.2011 opět zrušil s tímtéž tvrzením. Nakonec 20.6.2011 wikipedista LukinD (Lukáš Drexler) vložil odkaz na svůj dehonestující článek v revue Theofil, který popisuje případ psychicky nemocného člověka, jenž údajně díky kontaktu s učením Bruno Gröninga skončil na psychiatrii. Protože jsem si sám na sobě mohl vyzkoušet, jak učení Bruno Gröninga funguje (zbavil jsem se mnoha dlouholetých zatížení), nejsem nadšen tím, že jediný odkaz v článku o Bruno Gröningovi ve Wikipedii směřuje právě na článek pana Drexlera a může tak odradit nemocné lidi, kteří hledají pomoc. I když bychom zůstali ve zcela neutrální rovině, nevidím žádný rozdíl v odkazu na Kruh přátel a na pana Drexlera - můžeme to obojí považovat za propagandu buď v pozitivním nebo v negativním smyslu. Poslední pokus nějakého anonyma vrátit do článku odkaz na Kruh přátel se uskutečnil 27.12.2011, kdy tento anonym vymazal odkaz na pana Drexlera a vložil odkaz na Kruh přátel. Tento návrh jste Vy zamítnul, proto se na Vás také obracím s prosbou o radu. Já osobně bych byl, jak jistě tušíte, spokojen s tou poslední navrženou úpravou a když jsem si asi před hodinou poprvé přečetl aktuální verzi článku o Bruno Gröningovi, napadlo mě, že bych rád udělal totéž. Chápu, že v zájmu zachování objektivity je třeba u sporných témat dát prostor všem názorům a že zřejmě tedy nelze jen tak smazat negativní odkaz, který se mi nelíbí. Pak ale bych také čekal, že z článku nebudou mazány externí odkazy s pozitivním vyzněním s odůvodněním, že je to propaganda. Rád bych opět vrátil externí odkaz na Kruh přátel Bruno Gröninga do článku - můžete mi, prosím, poradit, jak na to, abych se neprohřešil proti platným pravidlům? Předem děkuji za radu a za Váš čas. AHusek (diskuse) 11. 3. 2013, 01:30 (UTC)

Dobrý den, já jsem editaci z 27.12.2011 zrušil proto, že autor odstranil kategorie a interwiki, na externí odkaz jsem nekoukal. Odkaz tam tedy vracím, podle mě tam nevadí. Co se týká smazání odkazu uživatelem Dansker, moc bych to nebral, protože právě toto byla jeho jediná editace. --Marek Koudelka (diskuse) 11. 3. 2013, 13:30 (UTC)
Kolega Zdenekk2 odstranil oba odkazy, případně ho můžete kontaktovat na jeho diskusní stránce. --Marek Koudelka (diskuse) 11. 3. 2013, 15:21 (UTC)
Dobrý večer, v němčině je o Bruno Gröningovi skvělý článek. Existuje prosím nějaký standardní mechanismus, jak přeložit článek v cizojazyčné Wikipedii a přenést ho do české Wikipedie? Nebo musím vyjít z existujícího českého článku a jednotlivé části německého článku tam prostě navkládat (samozřejmě po překladu)? Akceptují se v českých článcích cizojazyčné citace? Děkuji. --AHusek (diskuse) 11. 3. 2013, 22:02 (UTC)
Dobré nadránem. Tak mi to nedalo a šel jsem to zkusit předělat z německé verze. Prosím o rady, kde jsem udělal chyby. Vím, že mám špatně odkazy do jiných jazykových mutací, ale v tuhle hodinu už to nedám - nastuduji co nejdříve a opravím. Budu vděčný za radu. Děkuji. AHusek (diskuse) 12. 3. 2013, 03:29 (UTC)
Dobrý den, německé citace samozřejmě vůbec nevadí. Do článku jsem vrátil kategorie, které jste možná nechtěně odstranil, naopak jste přidal interwiki, které se v současné době již nepoužívají (načítají se přes Wikidata — tento článek je dostupný pod číslem Q62363). Překlad by měl být v pořádku, jen při překládání se nakonec článku přidává šablona {{Překlad}}, aby bylo jasno, odkud článek pochází. Případné další rady o překládání článku naleznete zde. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 12. 3. 2013, 13:39 (UTC)

Welcome to Czech Wikipedia![editovat zdroj]

Thank you very much for welcome. --Kolega2357 (diskuse) 16. 3. 2013, 15:38 (UTC)

No problem :-) --Marek Koudelka (diskuse) 16. 3. 2013, 15:41 (UTC)

John Cale[editovat zdroj]

No problem. I love his music. 86.89.72.124 28. 3. 2013, 17:33 (UTC)

I too. Thanks. --Marek Koudelka (diskuse) 28. 3. 2013, 17:58 (UTC)

Maureen Tucker[editovat zdroj]

Jarní kvítí
Jarní kvítí

Buď zdráv. Rád bych Ti za pěkný DČ o Maureen Tucker předal toto jarní kvítí. Snad nám již přinese jaro. Jinak kdyby se ti chtělo recenzovat, tak jsem dnes dokončil svůj nový článek, který bych rád dostal mezi NČ. Případně předem dík. Měj se --Faigl.ladislav slovačiny 2. 4. 2013, 11:16 (UTC)

Ahoj a díky (a to i za použití nepřechýlené formy jména). Článek si určitě přečtu (o víkendu) a pokud mě něco napadne, klidně napíšu (ale jak znám Tvé články, tak se k tomu napsání ani nedostanu). Ještě jednou díky, --Marek Koudelka (diskuse) 2. 4. 2013, 14:21 (UTC)

Proč mi vkladaš do článku pitomosti? misto abys je tam vkládal tak si to moh upravit. Sám článek je z polského článku z wikipedie. Ani nemaš tušení co mito dalo práce.. a ty mi tam vyhrožuješ že to smažeš? - skus to... a potom uvidiš co skusim ja! Mistr kopr (diskuse) 5. 4. 2013, 11:04 (UTC)

Nevypadá to, že by Vám to dalo moc práce. Google či nějaký jiný online překladač výsledek vyhodí hned. Já to nesmažu, ale pokud to do uvedeného data neupravíte, smaže to někdo jiný. --Marek Koudelka (diskuse) 5. 4. 2013, 11:09 (UTC)

dotaz ohledně stránky Mariky Procházkové[editovat zdroj]

Dobrý den, před okamžikem jsem založila stránku herečce Marice Procházkové,ale bohužel byla pozastavena z důvodu podezření z porušení autorských práv.Můžete mi prosím poradit jak postupúovat,když informace jsem použila z oficiálních stránek Mariky,které jsem oso bně vytvořila. Na ofic. stránkách sice není uveden autor těch stránek,ale jsem to opravdu já a potřebuji poradit jak Vám to mohu prokázat,aby ta stránka o ní byla zde na wikipedii vidět. Byla bych moc ráda,kdyby i zde mohla mít stránku,která se při hledání na googlu hned objeví. Děkuji moc za odpověď. Renáta B.Renáta B. (diskuse) 5. 4. 2013, 21:00 (UTC)

Dobrý den, bude potřeba odeslat potvrzující e-mail na adresu info-cs@wikimedia.org. Více na stránce Wikipedie:OTRS. Odpověděl jsem rovněž na Váš e-mail. --Marek Koudelka (diskuse) 6. 4. 2013, 06:45 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Milý wikikolego, děkuji za pomoc s tím článkem Astro'n'out‎. Mívám občas problém, když mi čeština nenabídne automaticky u Wikidata – Upravit odkazy, abych mohl přidat českou verzi k ostatním. Neměl byste nějaký tip? V úctě Martin Davídek (diskuse) 20. 4. 2013, 18:41 (UTC)

Ahoj, když si do svého common.js přidáš
importScriptURI("//www.wikidata.org/w/index.php?title=User:Yair rand/WikidataInfo.js&action=raw&ctype=text/javascript");
budeš mít odkaz na Wikidata i u položek, které zatím nejsou propojené. Viz Wikipedista:Utar/common.js. --20. 4. 2013, 18:53 (UTC), Utar (diskuse)
Dobrý večer, Utar mě s odpovědí předběhl, pokud budete ještě něco chtít, klidně se ptejte. Utar: Díky za odpověď, které jsem využil i já. --Marek Koudelka (diskuse) 20. 4. 2013, 19:03 (UTC)

Mám na tebe prosbu, mohl bys, jestli to jde, odstranit jedno z několika přesměrování k této Marii Imakulatě? Jde o název Marie Imakuláta Rakousko-Toskánská. Nenašla jsem žádný odkaz s tímto názvem z jiných článků na její osobu (dcery, synové, sourozenci, rodiče) a chtěla bych ho použít u její dcery, která je pouze pod názvem Marie Imakuláta. S pozdravem --Jecko700 (diskuse) 22. 4. 2013, 15:47 (UTC)

Chápu to dobře, že chceš udělat přesměrování z „Marie Imakuláta Rakousko-Toskánská“ na „Marie Imakuláta“? Pokud ano, stačí to upravit zde. --Marek Koudelka (diskuse) 22. 4. 2013, 16:16 (UTC)

Chci udělat přejmenování z Marie Imakuláta na Marie Imakuláta Rakousko-Toskánská. --Jecko700 (diskuse) 22. 4. 2013, 16:25 (UTC)

Aha, takže přesunuto. --Marek Koudelka (diskuse) 22. 4. 2013, 16:34 (UTC)

Děkuju --Jecko700 (diskuse) 22. 4. 2013, 17:11 (UTC)

Autorská práva[editovat zdroj]

Ahoj, mám ještě dotaz. Je porušení autorského práva, opsaná věta z knížky a u té věty zadaná reference? --Jecko700 (diskuse) 23. 4. 2013, 13:40 (UTC)

Ano, pokud to není nějaký citát nebo tak něco. Uvést zdroj, v tomto případě tedy referencí, nestačí. Musí být odesláno potvrzení do OTRS, že autor knihy souhlasí s použitím na Wikipedii, což je v tomto případě asi nereálné. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 4. 2013, 13:45 (UTC)
Dobře. Já jsem totiž ze začátku (asi tak 2. měsíce zpátky) nějaké články přímo opsala, tak je teď předělávám, aby z toho nebyl nějaký průšvih a nemusely se smazat. --Jecko700 (diskuse) 23. 4. 2013, 14:26 (UTC)
@Marek Koudelka: Varianta uvolňuji text (jen) pro Wikipedii není pro cswiki možná, to je už moc blízko Fair use. Je třeba uvolnit obecně pro všechny. --23. 4. 2013, 14:32 (UTC), Utar (diskuse)
Utar: Jasně, jen jsem se blbě vyjádřil. Jecko700: Máš nějaký seznam všech článků, které jsou opsané? Pokud články upravíte, bude nutné skrýt revize, které porušují AP. Ty které nebudou upraveny, pevně doufám že budou všechny, bude nutno smazat. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 4. 2013, 14:42 (UTC)

Seznam dohromady dám, mám ti ho někam poslat ještě před úpravou článků nebo až je upravim. --Jecko700 (diskuse) 23. 4. 2013, 14:49 (UTC)

Nejlepší asi bude seznam dát na nástěnku správců, případně odtud odkázat na tuto diskusi, aby bylo jasno. O kolik článků se bude jednat? A jakou část máš upravenou? Bylo by vhodné články upravit co možná nejrychleji. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 4. 2013, 15:27 (UTC)

Tak jde o 10. článků, ty jsem zatím neupravovala, a přemýšlím jestli je nenechám radši smazat a pak bych je postupně znovu vytvořila. No a pak 4. články, u kterých jsem přidávala text. Dám tedy ten seznam na nástěnku správců, s aby se ty články smazaly. --Jecko700 (diskuse) 24. 4. 2013, 14:57 (UTC)

Dobrý den, rád bych smazal svou stránku Wikipedista Testis, ale neumím to. Můžete mi pomoci? Díky --Testis (diskuse) 24. 4. 2013, 05:42 (UTC)

Stačilo na nástěnku správců, nebo navrhnout šablonou {{smazat|důvod}}. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 24. 4. 2013, 12:06 (UTC)
Testis: Do shrnutí jsem uvedl, ať ji označíte pod svým účtem a ne pod adresou 78.45.153.175. I když to bylo pravděpodobné, nemohl jsem vědět, že jste stránku označil na smazání opravdu Vy. (Díky, Matěji.) --Marek Koudelka (diskuse) 24. 4. 2013, 13:12 (UTC)

Bureau County[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Bureau County. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Feťour (diskuse) 11. 5. 2013, 08:08 (UTC)

Jak myslíš (i když si nejsem jist, jestli šablona {{Urgentně upravit}} byla úplně nejvhodnější pro tento případ). Článek jsem upravil, případné odstranění šablony nechávám na Tobě. --Marek Koudelka (diskuse) 11. 5. 2013, 08:19 (UTC)
Bezva, díky, hned je to lepší než ten dvouvětný pahýl ☺ --Feťour (diskuse) 11. 5. 2013, 12:02 (UTC)

Pahýl města v Georgii[editovat zdroj]

Zdravím,nechápu proč pod každým městem je že můj článek je příliš stručný, ano chápu, a v 90 % všech článků na us wikipedii jsou žvásty typu že 83 % populace jsou bílí,,,od 25 let do 64 tam bydlí 47 % žen...Připadne mi to zbytečné tam toto dávat stejně to číst nikdo nebude. Víc info tam zkrátka dát nejde jelikož jen pár měst má webovky a jen o pár městech se dá přečíst víc.

--Dalibor Šustek (diskuse) 12. 5. 2013, 15:44 (UTC)

Také zdravím a nechápu, jaký má tato přípomínka [u mě] smysl. Ke většině měst se nějaká historie dohledat dá, to je i na anglické Wikipedii. Ale to je jedno, já to do svých článků taky nedávám. Přidal jsem do nějakého z Vašich článků šablonu {{pahýl}}? Myslím že ne, ale plést se mohu. Každopádně bych Vás poprosil, abyste se lépe věnoval těm rozlišovačům, o kterých už jsem Vám psal. Třeba ten Chatsworth má naopak více významů a Vy jste rozlišovač nepoužil. Stejně tak Carl, kde to je primárně jméno. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 5. 2013, 15:50 (UTC)
No, města která mají 250 obyvatel, o těch se nedá najít nic...v us wiki tam neudávají ani starosty a radši tam dají žvásty typu kolik tam žije hispánců to stejně nikdo číst nebude v české wiki..jestli jsem nedal rozlišovač tak jsem nedával pozor asi, jelikož si to dost hlídám. -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Dalibor Šustek (diskusepříspěvky) 12. 5. 2013, 16:13‎ (CE(S)T)
S tím rozlišovačem je to v pořádku; stane se, že člověk zapomene. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 5. 2013, 16:21 (UTC)

195.113.207.217[editovat zdroj]

Ad: "K tomu jsou potřeba práva správce?" - To možná ne, ale z ciziny je to méně snadné... --Kusurija (diskuse) 24. 5. 2013, 20:14 (UTC)

Co Vám z cizici znemožňuje zaslat nějaký e-mail na adresu info@gymnsostelc.cz? --Marek Koudelka (diskuse) 25. 5. 2013, 06:00 (UTC)

Prosba o recenzi[editovat zdroj]

Ahoj, po dlouhé době mě konečně opustily studijní povinnosti, a tak jsem se vrhnul do psaní. Zajímal by mě tvůj názor na článek 77 Bombay Street, jestli si myslíš, že by takový na první pohled sice krátký, ale vzhledem k tématu docela obsažný článek, mohl aspirovat na dobrý. Jakožto pisatele mnoha dobrých hudebních článků bych tě prosil o nějaké nastínění dříve, než bych dal článek vůbec do recenzního řízení. S pozdravem --Mates (diskuse) 26. 5. 2013, 01:17 (UTC)

Ahoj, vítej zpět, už jsem myslel, že se tak nestane :D Ta krátkost je v pořádku, skupina je mladá a víc by toho o ní snad ani napsat nešlo (když jsem psal Sterlinga Morrisona, tak jsem zpočátku vůbec nečekal, že bych to na DČ mohl dotáhnout). --Marek Koudelka (diskuse) 26. 5. 2013, 06:42 (UTC)

Ahoj na tvém pískovišti 2 máš první nástřel poznámek k Nico, jak jsi chtěl místo díků za tvou recenzi u toho článku. --Mates (diskuse) 28. 5. 2013, 17:14 (UTC)

Ahoj. Mezitím jsem odpověděl tam. Možná jsi mě trochu blbě pochopil, myslel jsem to tak, že až článek dokončím budu chtít poznámky, ne hned. Ale určitě kvůli tobě práci urychlím. Každopádně díky, o víkendu − až budu doma − na to kouknu (teď jsem si ani tvé poznámky nepřečetl, jen začátek a konec). Takže pokud to dobře půjde, článek tak do dvou týdnů dokončím. --Marek Koudelka (diskuse) 28. 5. 2013, 17:19 (UTC)
Ok, tak já to pozdržím, ale jak si psal, že úvod si chtěl nechat takto, tak tam už poznámky máš, když tak to můžeš pak přesunout do diskuse k Nico. Nikam nespěchej, času dost. Ale na ten článek se těším :-).--Mates (diskuse) 28. 5. 2013, 21:45 (UTC)
Tak jsem to dodělal už teď. Pokud chceš, můžeš se vyjádřit v diskusi. --Marek Koudelka (diskuse) 1. 6. 2013, 10:44 (UTC)

Asi chyba v adrese, ne? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 185.5.225.244 (diskuse) 30. 5. 2013, 13:16‎ (CE(S)T)

O čempak mluvíte? --Marek Koudelka (diskuse) 30. 5. 2013, 13:18 (UTC)

Smazání stránky Svět byznysu[editovat zdroj]

Dobrý den. Snažil jsem se doložit významnost záznamu doložením odkazujících nezávislých zdrojů, informaci jsem uložil do mé diskuse k žádosti o doložení významnosti, ale nezískal jsem reakci, zda je toto dostačující a záznam byl smazán. Je potřeba to doložit nějak jinak? Děkuji.Phaze (diskuse) 10. 6. 2013, 16:04 (UTC)

V článku byly dva odkazy, ani jeden nebyl nezávislý. Pokud jde o to z Vaší diskuse, tak jste odkázal pouze na nějaké vyhledávání, což encyklopedickou významnost opravdu doložit nemůže. Pokud dodáte nějaké nezávislé, netriviální a věrohodné zdroje (viz odkaz), mohu článek obnovit. --Marek Koudelka (diskuse) 10. 6. 2013, 16:13 (UTC)

Seznam nejbohatších lidí světa[editovat zdroj]

Já- 37.188.237.28 -žebříček nejbohatších lidí světa jsem hned uvedl zpět:-). Jen sranda:-D -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 37.188.237.28 (diskuse) 12. 6. 2013, 16:03 (CE(S)T)

Ne, neuvedl, udělal jsem to až . Pokud si chcete editaci jen vyzkoušet, použijte zdejší „pískoviště“. Děkuji. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 6. 2013, 16:08 (UTC)

Alexis Vlasto[editovat zdroj]

Nemám bohužel zrovna čas na rozšiřování článku, myslím, že informace o specializaci, pracovišti a základních dílech je u vědce dostatečná, aby byl článek pokládán za pahýl a nemusel být mazán. Minimální požadavky na rozsah splňuje. --Qasinka (diskuse) 19. 6. 2013, 06:32 (UTC)

Pokud ho nerozšíříte, bude po týdnu smazán; článek o jedné větě (+úvod) je subpahýl. Navíc by bylo dobré doložit významnost. --Marek Koudelka (diskuse) 19. 6. 2013, 13:15 (UTC)

Zneužití práv[editovat zdroj]

Dobrý den, vyjádřete se prosím na nástěnce správců. Díky. --Beren (diskuse) 20. 6. 2013, 16:39 (UTC)

Hmm, i když jsem původně nechtěl, tak to udělám. Díky, --Marek Koudelka (diskuse) 20. 6. 2013, 16:42 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Medaile profesionálního uživatele

Nevím, jestli to sleduješ, ale již od 6. 3. 2013 máš nárok na Medaili profesionálního uživatele (16 000 editací, 3 roky na Wikipedii) - potvrzení zde. Kéž bychom tu měli více tak aktivních a kvalitních editorů. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 2. 7. 2013, 18:41 (UTC)

Díky za vyznamenání i uznání. --Marek Koudelka (diskuse) 2. 7. 2013, 18:55 (UTC)

Symphony Prague[editovat zdroj]

Ahoj, přišlo mi od tebe upozornění na možné neoprávněné kopírování. Text je opravdu zkopírován ze stránek, které jsou uvedeny níže, ale mám k tomu plné oprávnění a již jsem poslala e-mail OTRS. Takže děkuji za pochopení Griss (diskuse) 4. 7. 2013, 13:44 (UTC)

OK. Až to někdo z OTRS přidá na tamní diskusní stránku, sám text vrátí. --Marek Koudelka (diskuse) 4. 7. 2013, 13:54 (UTC)

Karel Srp - seznam výstav a knih[editovat zdroj]

Dobrý den, potřebovala bych poradit zde: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Karel_Srp&diff=next&oldid=10494606

životopis časem upravím, teď jsem ho smazala. Ale vztahuje na seznam knih a výstav - které jsem rozšířila podle své knihovny a znalostí - autorský zákon?? Co s tím mám udělat?:-)

Díky --Dansa (diskuse) 6. 7. 2013, 10:36 (UTC)příležitostný wikipedista

Potvrzení tedy neseženete? Pokud ne, napiště a já staré verze skryji. Každopádně bude nuto dořešit ten text (aby článek nebyl smazán) a jeho významnost. Ten seznam knih a výstav by autorskému právu podléhat neměl. --Marek Koudelka (diskuse) 6. 7. 2013, 10:44 (UTC)
Jaké potvrzení?:-) --Dansa
Psal jsem Vám o tom do diskuse než jste její obsah odstranila… Přečtěte si to oznámení. --Marek Koudelka (diskuse) 6. 7. 2013, 10:51 (UTC)
Jistě, jenomže databezeknih.cz není autorem. Infobox je původem z http://zpravy.idnes.cz/kladivo-uradu-zabusilo-do-srpa-dz3-/kavarna.aspx?c=A080801_142439_kavarna_bos - tzn. bude rozumné ho smazat a já časem nějaký napíšu. Je to řešení? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Dansa (diskuse) 6. 7. 2013, 11:00 (CE(S)T)
Do článku a do Vaší diskuse jsem Vám vložil šablony s instrukcemi, co máte pro doložení významnosti a rozšíření článku dělat. --Marek Koudelka (diskuse) 6. 7. 2013, 11:05 (UTC)
Děkuji. Nicméně je to jeden z nejvýznamnějších kurátorů GHMP a znalců českého výtvarného umění. Má velmi bohatou a kvalitní publikační činnost, která přece musí sama dostačovat pro složení testu významnosti, ne? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Dansa (diskuse) 6. 7. 2013, 11:19 (CE(S)T)
Pokud článek rozšíříte, musíte mít nějaké zdroje, z kterých jste čerpala a právě ty by bylo vhodné tam uvést. Určitě o něm byly publikovány nějaké články, třeba zde, takže zkuste ještě nějaké podobné najít a do článku je uvést. --Marek Koudelka (diskuse) 6. 7. 2013, 11:24 (UTC)

Asi jako většina správců umíte škodit a bohužel jako i ostatní nechcete číst reakce a souvislosti!!! je mi Vás pane líto!!![editovat zdroj]

@Marek Koudelka & Hon-3s-T: Jestliže tak vehementně bráníte stránky wikipedie, tím že vracíte smazanou diskuzi, na kterou prozatím nikdo z VÁS "WIKIPEDISTŮ" relevantně neodpověděl, budu nadále mazat text diskuze až do té doby, dokud mi někdo srozumitelně a věcně neodpoví!!!----HambergerPavel (diskuse) 9. 7. 2013, 16:32 (UTC)

Hmm. Ten text nebudete mazat do té doby, než někdo srozumitelně a věcně odpoví, ale do té doby, než Vás někdo zablokuje. --Marek Koudelka (diskuse) 9. 7. 2013, 16:38 (UTC)

Malá poznámka[editovat zdroj]

Doporučil bych vám v hlavičce této diskusní stránky odstranit ten nowrap. Na mém monitoru mi totiž ten tučný text (Pokud mi zde zanecháte vzkaz ...) ošklivě přečuhuje vpravo mimo dohled (musel bych posouvat posuvníkem). --Vachovec1 (diskuse) 12. 7. 2013, 09:54 (UTC)

Díky. Abych byl upřímný, je to jen moje lenost, protože u notebooku mi to dělá taky. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 7. 2013, 10:42 (UTC)

Správce[editovat zdroj]

Dobrý den, jak je možné ze sebe udělat správce? odpověz mi Marku Koudelko, prosím, na mé diskuzní stránce. Díky za odpověď.Vojtako (diskuse) 14. 7. 2013, 11:52 (UTC)

Odpovězeno na Vaší diskusní stránce :D --Marek Koudelka (diskuse) 14. 7. 2013, 12:44 (UTC)

pomoc prosím!!![editovat zdroj]

Dobrý večer Marku Koudelko, rozvinete prosím stránku "Vlastík plamínek"?! Moc děkuji za odpověď na mé diskusní stránce. Vojtako (diskuse) 15. 7. 2013, 16:02 (UTC)

Ne. Doložte významnost a bude OK. Příště použijte stránku Wikipedie:Potřebuji pomoc. --Marek Koudelka (diskuse) 15. 7. 2013, 16:48 (UTC)

pomoc prosím!!![editovat zdroj]

Já právě potřebuji od vás prosím pomoc s tou významností. dík za odpověď.Vojtako (diskuse) 15. 7. 2013, 19:07 (UTC)

Ale stačí se podívat sem a sem. Na to ani není nutné zakládat novou sekci. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 15. 7. 2013, 19:12 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Dobrý večer, Marku, děkuji za opravy v kategoriich, já sám jsem na to zapomněl :(. --Mario7 (diskuse) 26. 7. 2013, 22:08 (UTC)

To ani nestojí za řeč :-) --Marek Koudelka (diskuse) 27. 7. 2013, 07:44 (UTC)
P.S.: Přesměrování jako Emilie Demant Hatt se po přesunu na přechýlenou formu nemažou; jelikož to jméno používala, tak přesměrování musí zůstat (nehledě na to, že tam pořád nějaké články odkazují). --Marek Koudelka (diskuse) 27. 7. 2013, 07:53 (UTC)
OK :) --Mario7 (diskuse) 27. 7. 2013, 16:45 (UTC)

Wagner, Verdi, La clemenza di Tito[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego. Byl jste proti tomu, aby v článcích o Wagnerovi a Verdim byly krátké zmínky o 200. výročí narození letos. Nešlo by to ale zatím aspoň dát na Portál:Hudba? Nevím, jak to udělat, a byl bych Vám vděčný, kdybyste se Vy toho ujal. Jsou tam už nějaká výročí.

Druhá věc. Máme na cs:wiki dvě opery La clemenza di Tito. Tento link vede ale jen na tu Myslivečkovu operu, ale tato stránka má přitom hlavní název Shovívavost Titova (Mysliveček). Mnohem známější je ovšem opera Mozartova, La clemenza di Tito (Mozart). Je to trochu problematické. Já sám nevím, jak to se šablonami udělat, aby tady bylo rozlišení. Krom toho bych byl rád, kdyby se ta opera od Myslivečka našla také pod názvem La clemenza di Tito (Mysliveček). Tyto italské názvy jsou u obou oper originální. Myslivečkovo dílo se ale bohužel sotva kde a kdy dává. Na druhou stranu Mozartovu operu zná celý svět pod názvem La clemenza di Tito, a ne pod jiným názvem, jak tady byla původně, tedy Titus (opera). Krom toho měla tato Mozartova opera svou světovou premiéru v Praze, a to samozřejmě pod názvem La clemenza di Tito. Již předem díky za odpověď. --Zbrnajsem (diskuse) 28. 7. 2013, 14:37 (UTC)

Promiňte, že zčásti odpovídám za kolegu: vytvořil jsem na La clemenza di Tito rozcestník, který teď odkazuje na obě opery a bohdá může i na další stejného jména.--RPekař (diskuse) 28. 7. 2013, 16:49 (UTC)
Děkuji mockrát, pane kolego RPekař. Vaší akcí je tato část mého dotazu skvěle vyřešena. Zdravím Vás! --Zbrnajsem (diskuse) 28. 7. 2013, 17:39 (UTC)

Díky RPekařovi :-) Zbrnajsem: Je tam sekce „Výročí“, kde je Wagner zapsán (Portál:Hudba/Výročí/22. květen), Verdi ne, protože ho tam nikdo nezapsal, což můžete napravit (ale pozor, aby na každé stránce s výročím zůstalo jen deset položek). Můžete to rovněž zapsat na stránku Portál:Hudba/Informace a objeví se to i na hlavní straně portálu. Ale určitě bych tam nepsal jen o tom výročí, ale spíš něco o nějakých akcích, ale pokud to bude dlouhé, tak to nebude vypadat moc dobře. P.S: Wagner byl navíc v únoru jako článek měsíce na portálu. --Marek Koudelka (diskuse) 28. 7. 2013, 18:11 (UTC)

Nedožitá léta[editovat zdroj]

Ahoj Marku, pro odchytávání tohoto sleduj toto, jeden z mých prvních filtrů. Brzy k tomu přibude i značka. Příjemné léto. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 29. 7. 2013, 18:09 (UTC)

Ahoj, jelikož to dělá pořád jeden a ten samý člověk, tak není problém si to pohlídat jinak (navíc to často udělá v mnou sledovaných článcích, čímž se to pro mě ještě zjednoduší). I tak dík a i tobě hezké léto. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 7. 2013, 18:16 (UTC)

Svislítko v kategorii[editovat zdroj]

Děkuju, toto by mně asi nikdy nenapadlo, že se to dá takto udělat. Již jsem to použil. --Chalupa (diskuse) 1. 8. 2013, 12:25 (UTC)

Není zač. --Marek Koudelka (diskuse) 1. 8. 2013, 12:30 (UTC)

Nico (článek v nominaci)[editovat zdroj]

Ahoj, narazil jsem na ten článek "v nominaci", ale vypadá nějak mrtvě :( Nevíš co s ním je? Přesněji, mám úpravy udělat přímo, nebo je vypsat v diskuzi k tomu článku? Zdraví --Krochoman (diskuse) 9. 8. 2013, 17:15 (UTC)

Ahoj, jo, teď v létě je ohledně recenzí mrtvo. Pokud jde o nějaké maličkosti, tak to uprav, ale pokud jde o něco víc, tak napiš do diskuse … ale můžeš tam dát i ty maličkosti, mě to nevadí a klidně to upravím, pokud budu vědět co mám upravit :-). --Marek Koudelka (diskuse) 9. 8. 2013, 17:23 (UTC)
Ok a neměj strach, píšu veeeeelmi pomalu :) --Krochoman (diskuse) 9. 8. 2013, 17:31 (UTC)

Bernadette Lafont[editovat zdroj]

Dobrý večer, Marku, chci Vám jen poděkovat za vytvoření článku Bernadette Lafont, potěšilo mě to :). S pozdravem --Mario7 (diskuse) 15. 8. 2013, 19:54 (UTC)

Článek jsem chtěl vytvořit hned potom, co zemřela, ale nebyl čas. Teď jsem viděl její poslední film a musel jsem to udělat :-) --Marek Koudelka (diskuse) 16. 8. 2013, 08:47 (UTC)

film Tady hlídám Já[editovat zdroj]

Dobrý den, jsem na wikipedii nováčkem. Založila jsem příspěvek o filmu Tady hlídám Já. Jsem producentkou tohoto filmu (Beatriz Šajmovičová) a použila jsem naše vlastní texty pro tento příspěvek. Ano, máte pravdu, že se shodují s texty na webové stránce filmu. Napsal jste mi, že se může jednat o porušení autorských práv. Myslím si však , že vzhledem k výše uvedenému, by o porušení autor. práv jít nemělo. Předem vám děkuji za zohlednění uvedeného důvodu. B.Šajmovičová,--Betty182 (diskuse) 20. 8. 2013, 15:09 (UTC)

Promiňte, že se do toho míchám, kolega odpustí. I když jste jednou z autorek textu, ale přesto musíte poslat e-mail do OTRS. Zdraví --Pechy1422000 (diskuse) 20. 8. 2013, 15:17 (UTC)
(po E.K.) Dobrý den, pokud je to tak, napište na e-mail info-cs@wikimedia.org podle vzoru na stránce Wikipedie:OTRS. --Marek Koudelka (diskuse) 20. 8. 2013, 15:19 (UTC)

Pavel Kožíšek[editovat zdroj]

Odstranil jsem z "článku" šablonu významnost. Dotyčný je mistrem světa, ředitelem mezinárodního festivalu a prezidentem Českého magického svazu – to Vám, kolego, nestačí? Co byste pak ještě chtěl? Aby k tomu hrál hokej či kopal první ligu? Nebo měl, s odpuštěním, vnady číslo 6 a všude je ukazoval? Teď pomíjím skutečnost, že jde o copyvio, a jde mi čistě jen o Váš IMHO poněkud přehnaný požadavek na významnost. Zkusíte-li Google, vyhodí Vám celou řadu linků včetně dvou docela nezávislých zdrojů. Myslím tedy, že byste tuto šablonu neměl vracet a příště se před jejím použitím trochu víc zamyslet. S pozdravem--Feťour (diskuse) 23. 8. 2013, 10:24 (UTC)

Významnost doložena nebyla, v článku mají být zdroje, má je dodat autor, ne já, nestačí pouze říct, ať se kouknu na Google. A že se do článku s šablonou {{copyvio}} vkládá i jiná urgentní šablona není čistě jen můj výmysl, dělají to i jiní správci. Ale víc se tím zabývat nebudu. --Marek Koudelka (diskuse) 23. 8. 2013, 11:35 (UTC)

Filmový portál září 2013[editovat zdroj]

Dobrý večer, Marku, nechtělo by se ti podívat se rychle na Portál:Film/Článek/2013/9.? Zkopíroval jsem tam (pro jistotu, je poslední den) úvod článku, ale nějak normálně připravit podobnou sekci pro portál svedeš určitě lépe, jako já. Doufám, že nebudeš myslet, že tě úkoluji :). Předem díky. --Mario7 (diskuse) 31. 8. 2013, 17:18 (UTC)

Dobrý večer. Já jsem na vedlejším portálu udělal totéž − taky jsem zkopíroval úvod − ale tam ten úvod byl trochu lepší… Zkusím se na to později večer kouknout, zatím jsem přesunul na správný název (s tečkou na konci), jinak by to zítra nefungovalo. --Marek Koudelka (diskuse) 31. 8. 2013, 17:23 (UTC)
Díky. --Mario7 (diskuse) 31. 8. 2013, 17:43 (UTC)
Něco jsem doplnil (hlavně z děje) a pár věcí upravil. Pokud si najdete chvilku času, můžete zamodřit nějaké herce (červené odkazy tam nevypadají pěkně), já sám také některé z nich založím. --Marek Koudelka (diskuse) 31. 8. 2013, 18:41 (UTC)
Snad ano. Díky. --Mario7 (diskuse) 31. 8. 2013, 20:04 (UTC)

OznámeníRC[editovat zdroj]

Ahoj, díky za přehradu. Nějak mi to ujelo a dal jsem tam špatný odkaz. :-) --Jan Polák (diskuse) 26. 9. 2013, 13:26 (UTC)

V pořádku :-) --Marek Koudelka (diskuse) 26. 9. 2013, 13:31 (UTC)

Šablona:Čfn film[editovat zdroj]

Opatrně s šablonami! Touto editací jste šablonu dokonale rozbil. Návrh na přesun je samozřejmě v pořádku, ale nesmí rozbíjet šablonu. Už jsem to opravil, ale pro příště si prosím dejte pozor! Děkuji. --Vachovec1 (diskuse) 27. 9. 2013, 13:27 (UTC)

OK. Stejnou editaci jsem provedl i v šabloně {{Čfn osoba}} (můžete to opravit, protože já nevím jak). --Marek Koudelka (diskuse) 27. 9. 2013, 13:32 (UTC)
Opravil kolega Mario7. Trochu jsme si "lezli do zelí", ale nyní by mělo být vše OK. --Vachovec1 (diskuse) 27. 9. 2013, 13:57 (UTC)
Ano, potvrzuji, vše je OK. --Mario7 (diskuse) 27. 9. 2013, 14:55 (UTC)

zamena stranky s jejim rozcestnikem[editovat zdroj]

Zaujala mne nemoznost zameny stranky s jejim rozcestnikem. Nebo jsem neco nepochopil? ...mne to presun odmita, protoze v cili uz neco existuje.

  • takze neco to detekuje, OK.
  • kdyz uz to ale validuje, taky by si system mohl zjistit, jestly uz ty stranky nejsou v paru, a pak presun povotit/provest, stranky zamenit... Trosku chytrejsi.

Co ty na to? To je proste pruda, kdyz je neco natolik ocividne, ale v systemu "to nejde"... ;)

Takze jsem si vylil srdicko, mozna na spatnem miste, mozna to nejaky efekt mit bude... Kazdopadne diky! :) --Franta Oashi (diskuse) 29. 9. 2013, 18:31 (UTC)

Musel jsem nejprve cílovou stránku smazat, aby byl možný přesun. Tyhle možnosti mají jen správci, takže pokud budeš něco podobného potřebovat, obrať se na nástěnku správců. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 9. 2013, 18:36 (UTC)

Nebe nad Berlínem[editovat zdroj]

Zdravím srdečně a chci "jen" poděkovat za článek k úžasnému filmu, na který se chystám asi 2 roky a nejsem schopen si ho pustit, natož o něm napsat. Pořád to odkládám z obav, že jsem si ho zidealizoval a napodruhé po tolika letech budu zklamán. Ale teď mi nezbývá, než si ho opravdu pustit a doplnit alespoň děj. Už se nemůžu vymlouvat :-) Ještě jednou díky! --Hadonos (diskuse) 6. 10. 2013, 22:04 (UTC)

Budu rád, když jej rozšíříte. Já článek zakládal jen proto, že se mi nelíbil červený odkaz v jiném článku. --Marek Koudelka (diskuse) 7. 10. 2013, 13:13 (UTC)

Jsem rád, že jste mé pochybení promptně napravil, vřelý dík a klidný pondělní večer--Aristarch (diskuse) 7. 10. 2013, 15:55 (UTC)

Není zač děkovat. Založení stránky na správném názvu nechávám na Vás. --Marek Koudelka (diskuse) 7. 10. 2013, 15:58 (UTC)

Wikipedie:Úvod[editovat zdroj]

Koukám na stránku, která je teď narušována, a ten návod je zvláštní: Vidíte nahoře tlačítko Editovat? Zmáčkněte ho a editujte... Někdo to vzal doslova. --Uacs451 (diskuse) 12. 10. 2013, 16:29 (UTC)

No, to je pravda :-) Klidně to můžete nějak upravit, ale aby to zas nebylo moc složité. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 10. 2013, 16:31 (UTC)
Úprava provedena a zamknuto... možná ještě lepší by bylo Vídáte místo Vidíte. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 12. 10. 2013, 16:33 (UTC)

Veterán III. třídy[editovat zdroj]

Díky. --Marek Koudelka (diskuse) 13. 10. 2013, 18:28 (UTC) P.S. Nějak ta šablona nefunguje, máš tam jen polovinu podpisu (předpokládám, že to dělá svislítko mezi diskusí a příspěvky a šablona si myslí, že to za svislítkem je další parametr). --Marek Koudelka (diskuse) 13. 10. 2013, 18:28 (UTC)
Hele, neviň šablonu, je to moje vina :-) Podpis změněn. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 13. 10. 2013, 18:52 (UTC)

Přehrada Desná[editovat zdroj]

Ahoj, dovolím si upozornit, že probíhá hlasování o zařazení článku Přehrada Desná mezi zdejší nejlepší. Je to článek, na jehož současné podobě ses také podílel. Budeš-li mít proto chuť, vyjádři, prosím, svůj hlas. Díky. --Jan Polák (diskuse) 16. 10. 2013, 20:54 (UTC)

Myslím na to. --Marek Koudelka (diskuse) 17. 10. 2013, 12:38 (UTC)

Hromadné skrývání[editovat zdroj]

Ahoj, myslím, že to hromadné skrývání co provádíš, nemá v ničem oporu a provádět bys jej rozhodně neměl. Skrývat blokování sprostých jmen, zvlášť těch, které nikoho konkrétního neuráží (navíc s několika měsíčním zpožděním) není podepřeno žádným konsenzem (dokonce se někde diskutovalo s přesně opačným výsledkem). --Tlusťa 24. 10. 2013, 14:23 (UTC)

To se týká mě, ne? Nicméně já skryl jen ty, co se projevili, zbytek nechám... Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 24. 10. 2013, 14:38 (UTC)
Omlouvám se, sem to nepatří, patří to správně Matějovi. --Tlusťa 24. 10. 2013, 14:42 (UTC)

Pochvala[editovat zdroj]

Ahoj,chtěl bych ti poděkovat jménem celé wikipedie za tvoje editace ve wikipedii.

S pozdravem Werner.v

Nick Cave – recenze[editovat zdroj]

Ahoj, věřím, že Ti nevadí to mé zasahování do „Tvého“ článku o Nicku Cavovi. Můžeš, prosím ten článek proběhnout, zda jsem v těch úpravách neudělal nějakou „botu“ a nezměnil význam Tebou uvedených informací? Díky. --Jan Polák (diskuse) 2. 11. 2013, 09:50 (UTC)

Právě na tom dělám :-) --Marek Koudelka (diskuse) 2. 11. 2013, 09:52 (UTC)

Angus MacLise – gratulace[editovat zdroj]

Kytička za došťouchání hesla Angus MacLise mezi Dobré

Tak jsem usoudil, že Angus MacLise je již kvalitně zpracován a zalouží si stříbrný puclík.--Juandev (diskuse) 3. 11. 2013, 15:10 (UTC)

Díky moc i Vám za připomínky. --Marek Koudelka (diskuse) 3. 11. 2013, 15:13 (UTC)

Cenzura mé osobní diskusní stránky[editovat zdroj]

Proč cenzurujte moje příspěvky na moji diskusní stránce? --Kreator007 (diskuse) 9. 11. 2013, 15:14 (UTC)

Viz kolegova odpověď. --Marek Koudelka (diskuse) 9. 11. 2013, 15:41 (UTC)

smazaná stránka Jean-Philippe Toussaint[editovat zdroj]

Založila jsem novou stránku belgického spisovatele "Jean-Philippe Toussaint", při jejím editování jsem vycházela ze mnou vytvořené české stránky na autorově webu jptoussaint.com . Marek Koudelka a poté ještě Jvs mnou vytvořenou stránku smazali pro podezření z porušení autorských práv. Já jsem ale už předtím posílala zprávu na OTRS, jak mi bylo doporučeno, kde jsem potvrdila, že práva neporušuji, neboť cituji jen ze svého textu. Na jptoussaint.com jsem mezi editory uvedená (dole na stránce http://www.jptoussaint.com/contacts.html pod titulkem Česká republika), na webu je "česká" stránka o autorovi, jeho díle a překladech také podrobnější, než jak jsem ji vytvořila na Wikipedii: http://www.jptoussaint.com/tchequie.html

Je možné mnou vytvořenou stránku na Wikipedii zase obnovit? Nebo zacházíte s prací druhých takhle svévolně bez možnosti nápravy? Můj čas je drahý, chtěla jsem jen pomoct rozšířit Wikipedii o informace, které v jiných jazycích dostupné jsou: http://fr.wikipedia.org/wiki/Jean-Philippe_Toussaint

Děkuji za odpověď.

Jovanka Šotolová -- Tento příspěvek přidal(a) Jovanka (diskuse) 11. 11. 2013, 21:30‎ (CE(S)T)

Pokud jste skutečně e-mail odeslala, zeptám se kolegy z OTRS a uvidíme. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 11. 2013, 16:36 (UTC)
Stránka obnovit jde. Nicméně chybí ono povolení, v systému OTRS jsem nedokázal nic najít. Kdy jste ono povolení posílala a poslala jste jej skutečně na adresu info-cs@wikimedia.org? --Harold (diskuse) 12. 11. 2013, 17:03 (UTC)


to už nevím, kam jsem psala, myslím, že jsem jen klikla na poučení o systému OTRS a tam jsem vzkaz vložila - zkusím tedy ještě poslat na adresu, kterou uvádíte. Děkuji. Jovanka Šotolová--Jovanka (diskuse) 15. 11. 2013, 21:49 (UTC)
Je potřeba jej zaslat mailem na onu adresu, nikoliv jej vkládat kamkoliv jinam do Wikipedie. --Harold (diskuse) 15. 11. 2013, 22:06 (UTC)

Kategorie:Vyučující na olomoucké teologické fakultě[editovat zdroj]

Zdravím. Smazání Vyučující na olomoucké teologické fakultě nebyl dobrý nápad. Jde o to, že v ní byli kategorizováni i vyučují jako např. Theodor Kohn. Ta olomoucká bohoslovecká fakulta totiž existovala mnohem dřív, než z ní byla Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého (Univerzita Palackého až od 1946), chápete. --Horochodec (diskuse) 17. 11. 2013, 12:52 (UTC)

Kontaktujte spíš kolegy Mario7 (který ji označil na sloučení) nebo G3ron1mo (který ji označil na smazání a přesunul články z ní do Kategorie:Vyučující na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci). Já to jen smazal podle návrhu. --Marek Koudelka (diskuse) 17. 11. 2013, 12:56 (UTC)
OK, díky za vysvětlení. --Horochodec (diskuse) 17. 11. 2013, 12:58 (UTC)

Kategorie:Lounské osobnosti[editovat zdroj]

Zdravím, chtěl bych se zeptat, na základě čeho byla nahrazena kategorie Lounské osobnosti kategorií Osobnosti z Loun. Chápu, že došlo ke standardizaci názvů, ale tím se zcela změnil smysl kategorie a kategorie tak není konzistentní se svým názvem (viz její popis jejího určení v ní uvedený). --Palu (diskuse) 17. 11. 2013, 18:58 (UTC) Vypadá to jako iniciativa G3ron1ma, obrátím se na něj. --Palu (diskuse) 17. 11. 2013, 19:06 (UTC)

Noelle a Extra Playful[editovat zdroj]

Ahoj, nehledě na tu probíhající diskusi o přechylování, chci se Tě zeptat na jednu věc. Ty máš to album asi doma, kde je Noelle napsaná na přebalu. Hledám to různě po internetu, ale článek o albu, kde by byla uvedená, ne a ne najít. Dokonce ani na slavném Allmusic není v jejím credits Extra Playful uvedené (koukni, fakt ne!). Máš nějakou představu, kde bych to mohl najít, abych tu referenci mohl přidat jak do Extra Playful, tak do Noelle Scaggs? Díky moc :-), zdraví --Mates (diskuse) 18. 11. 2013, 22:28 (UTC)

Ahoj. Předem se omlouvám za pozdní odpověď, neměl jsem přes týden čas. Normálně bych ti doporučil Discogs, což je na tohle lepší než Allmusic (jména jsou tam napsaná stejně jako na obalu alba, kdežto na Allmusic tak, jak jsou v jejich databázi). Zde je to ovšem trochu složitější. Na Discogs to je, ale není tam fotka obalu, kde jsou ta jména. U CD verze alba (vinyl zatím nemám) je to uvedeno pod CD, takže ho musíš vyndat a tam to je napsané. Ale k tvému účelu asi poslouží i odkazovaná stránka na Discogs. Ještě k tomu Allmusic, ono to není u alba (je tam jen Cale jako „primary artist“), takže je jasné že to nebude u ní. Ale pokusím se jim napsat, aby to doplnili :-). --Marek Koudelka (diskuse) 23. 11. 2013, 14:46 (UTC)

Nominace G. Millera[editovat zdroj]

Ahoj Marku, snad by neměl být problém stáhnout z nominace na leden toho Millera a dát ho jak jsi plánoval na březen. Mám to udělat já, nebo Ty? --Krochoman (diskuse) 24. 11. 2013, 13:52 (UTC)

Vůbec to nedělej! Vždyť je jedno, jestli je tam výročí nebo ne. Já mám takhle naplánováno víc věcí a nevadí mi, že to někdo udělá jinak. Na březen by měl být navíc nominován i Bedřich Smetana (pokud si na to někdo vzpomene; tak nějak jsme se v hlasování před časem dohodli), takže s ním by Miller stejně v hlasování neměl šanci. Tu připomínku jsem nemyslel tak, že mě to naštvalo, spíš naopak … jsem rád, že se do nominace zapojuje víc lidí --Marek Koudelka (diskuse) 24. 11. 2013, 13:59 (UTC)
Tak ok, nechám ho tam. Já bych se toho článku popravdě asi nevšimnul, kdyby tu nebylo to zvadlo na W-konferenci (konference->Cheva tam má příspěvek->tak jsem mrknul na její články). Měj příjemný večer --Krochoman (diskuse) 24. 11. 2013, 14:55 (UTC)

Ahoj. Mám na Tebe prosbu. Nekouknul by ses znova na článek 77 Bombay Street, podle mě je ten článek téměř hotový, ještě se pokusím získat nějaké obrázky, ale jinak už moc nevím, co dál vylepšovat (samozřejmě možná najdu nějaké informace navíc a ty pak přidám). Dneska budu věnovat čas zamodření zbývajících odkazů. Zdraví --Mates (diskuse) 14. 12. 2013, 13:35 (UTC)

Během odpoledne na to kouknu. --Marek Koudelka (diskuse) 14. 12. 2013, 13:37 (UTC)