Přeskočit na obsah

University of New York in Prague

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
University of New York in Prague
Základní údaje
Právní formaspolečnost s ručením omezeným
Datum založení1998
SídloPraha, Česko
Adresa sídlaLondýnská 506/41, Praha, 120 00, Česko
Souřadnice sídla
Identifikátory
Oficiální webhttps://www.unyp.cz/cs/
IČO25676598
Některá data mohou pocházet z datové položky.

University of New York in Prague, s.r.o. (UNYP) je soukromá vysoká škola v Praze, která poskytuje bakalářské a magisterské programy v angličtině. Jako jedna z největších anglicky vyučujících vysokých škol v zemi nabízí UNYP studijní programy ve spolupráci s prestižními univerzitami ve Spojených státech a Evropě, což studentům umožňuje získat jak americké, tak české diplomy. University of New York in Prague se vyznačuje multikulturním prostředím se studenty z více než 80 zemí a pedagogickým sborem z více než 30 zemí.

University of New York in Prague (UNYP) byla založena v dubnu 1998 ve spolupráci se State University of New York, New Paltz, a State University of New York Empire State University. Díky této spolupráci nabízí UNYP svým studentům příležitost získat mezinárodně uznávaný americký titul bakaláře ze State University of New York. UNYP také úzce spolupracuje se svou sesterskou vysokou školou New York College v řeckých Aténách. New York College má více než dvacetileté zkušenosti s nabídkou mezinárodních bakalářských a magisterských programů, včetně mezinárodních programů MBA v rámci partnerství s akreditovanými americkými i evropskými univerzitami.

Oficiální státní uznání bylo soukromé vysoké škole uděleno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR v roce 2001, kdy byly akreditovány její první studijní programy, které od té doby získávají každé čtyři roky novou akreditaci. Původně sídlící v historickém centru Prahy na rohu ulic Mikovcova a Legerova se UNYP v roce 2014 přestěhovala do nového kampusu na adrese Londýnská 41 na Vinohradech (Praha 2).

Studijní programy

[editovat | editovat zdroj]

UNYP nabízí akreditované bakalářské programy, magisterské programy a MBA programy programy v angličtině, ve spolupráci s univerzitami ve Spojených státech a po celé Evropě. Více než 60% členů fakulty má doktorský titul, nejčastěji z Univerzity Karlovy nebo Vysoké školy ekonomické v Praze. UNYP je členem British Accreditation Council for Independent Further and Higher Education.

Akreditace

[editovat | editovat zdroj]

UNYP je uznávána českým Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy jakožto soukromá vyšší vzdělávací instituce. V současné době je šest studijních programů[1] na UNYP akreditováno českým Ministerstvem školství / Českým Národním akreditačním úřadem pro vyšší vzdělávání, a tyto programy vedou k udělení bakalářského nebo magisterského titulu na UNYP.

Mezinárodně je UNYP akreditována Britskou akreditační radou (BAC),[2] a její obchodní studijní programy (MBA a tříletý bakalářský program) jsou akreditovány americkou Mezinárodní akreditační radou pro obchodní vzdělávání (IACBE).[3] V České republice je rovněž od roku 2003 Českou asociací MBA škol[4] akreditován studijní program MBA na UNYP.

UNYP se připojila k Americké obchodní komoře v České republice v roce 1999, ke Kanadské obchodní komoře v České republice v roce 2014 a k České asociaci MBA škol (CAMBAS) v roce 2003. UNYP je rovněž členem organizace CEEMAN (Central and East European Management Development Association), asociace poskytovatelů obchodního vzdělávání ve střední a východní Evropě.

Externí odkazy

[editovat | editovat zdroj]