Sny o Krkavcích

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Sny o Krkavcích
AutorCarmen Carter
Původní názevDreams Of The Raven
ZeměSpojené státy americké
Jazykangličtina
ŽánrStar Trek novel
VydavatelPocket Books
Datum vydáníkvěten 1987
Předchozí a následující dílo
Deep Domain The Romulan Way
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sny o Krkavcích je název knihy z prostředí Star Treku, jejíž autorem je Carmen Carter. Originální název knihy vydané v angličtině v USA roku 1987 je Dreams of the Raven.

Obsah[editovat | editovat zdroj]

Jak v TV seriálu , tak knihách včetně této na seriál navazující je v popředí děje trojice tvořená kapitánem Jamesem Kirkem, prvním vědeckým důstojníkem Spockem z planety Vulkán (zde vystupuje mimořádně jako korvetní kapitán) a vrchním lékařem Dr. Leonardem McCoyem. Tuto trojici doplňují další důstojníci – vrchní inženýr Montgomery Scott, komunikační důstojnice Nyota Uhura a dvojice navigačních důstojníků Hikaru Sulu a Pavel Čechov.

Na svých cestách vesmírem se posádka vesmírné lodi Enterprise setkala s rasou jimi nazvanou Krkavci pro odporný vzhled. Těm se daří mentálně obsazovat lodě a stanice mnoha civilizací, na Enterprise zaútočili zprvu z jimi obsazené obchodní lodě. Když útočníka Enterprise zničí, naleznou uvnitř pozůstatky mimozemšťanů s dvěma mozky a odporným vzhledem Krkavců. Pak Krkavci zaútočí znovu přes doktora Leonarda McCoye, který po úderu do hlavy ztratil část svých vzpomínek a chce se vrátit na Zemi jako obyčejný doktor.[1] Vybavil si je zpět až při operaci téměř umírajícího Spocka.

České vydání knihy[editovat | editovat zdroj]

Do češtiny knihu přeložili Vladimír Klíma v roce 1993 a vydalo ji nakladatelství Albert Boskovice téhož roku se souhlasem původního nakladatele Bonus Praha [2]. Její očíslování, velikost publikace i grafická úprava jsou shodná, jako měly předchozí knihy z počátků u vydávaných knih Star Treku, např.:Hrozba z vesmíru a Pátrání po Spockovi. Drobná knížka formátu B6 má 201 stran a je opatřena barevnou obálkou, stála tehdy 48 Kč.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Pavel Beneš. Vivisektor. Ikarie. Únor 1994, čís. 2, s. 59. ISSN 1210-6798. 
  2. CARTER, Carmen. Star Trek 3 Sny o Krkavcích. Boskovice: Albert, 1993. ISBN 80-901305-4-2. Kapitola Titáž, s. 4. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]