Panfilovskaja (stanice Moskevského centrálního okruhu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Panfilovskaja
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik8. listopadu 2016[1]
Linky Moskevský centrální okruh
Přestup na stanici Okťabrskoje Pole
Technické informace
Počet nástupišť2
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Panfilovskaja (rusky Панфиловская) je stanice na Moskevském centrálním okruhu. Ze stanice Panfilovskaja je možné uskutečnit bezplatný přestup na 700 metrů vzdálenou stanici Okťabrskoje Pole Tagansko-Krasnopresněnské linky. Jedná se o jednu z pěti stanic, které nebyly spuštěny spolu se zprovozněním linky, tato stanice byla na Moskevském centrálním okruhu otevřena jako poslední.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Panfilovskaja se nachází na hranici čtvrtí Sokol (Сокол) a Ščukino (Щукино) mezi ulicí Panfilova (Улица Панфилова), ulicí Narodnogo Opolčenija (Улица Народного Ополчения) a ulicí Alabjana (Улица Алабяна).

Stanice má dvě nástupiště, obě jsou zastřešena, jedno je bokové a druhé ostrovní. Stanice disponuje dvěma vestibuly, východ ze západního míří k ulici Narodnogo Opolčenija, západní přimyká k ulici Panfilova. Vestibuly jsou v bílé a oranžové barvě.

Vedle nástupiště bude vybudován stejnojmenný dopravní uzel. Celková plocha dopravního uzlu bude 15,8 tisíc m². Vedle nástupiště se počítá s vybudováním autobusových zastávek, kde bude zajištěn pohodlný přestup mezi oběma druhy dopravy. Podle projektu bude počet cestujících v dopravním uzlu Panfilovskaja během špičky činit asi 5,2 tisíce osob.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Панфиловская (станция МЦК) na ruské Wikipedii.

  1. Archivovaná kopie [online]. [cit. 2024-03-05]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2021-11-22. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


Metro v MoskvěMoskevský centrální okruh
Zorge Panfilovskaja Strešněvo
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad RostokinoBělokamennajaBulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo Sokolinaja GoraŠosse Entuziastov AndronovkaNižegorodskaja NovochochlovskajaUgrešskajaDubrovka Avtozavodskaja ZIL Věrchnije Kotly Krymskaja Ploščaď Gagarina Lužniki Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha Chorošovo Zorge Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja KoptěvoLichobory