Novochochlovskaja (stanice Moskevského centrálního okruhu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Novochochlovskaja
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik10. září 2016[1]
Linky Moskevský centrální okruh
Přestup na stanici Novochochlovskaja
Technické informace
Počet nástupišť1
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Novochochlovskaja (rusky Новохохловская) je stanice na Moskevském centrálním okruhu. Je pojmenována podle ulice, se kterou se Moskevský centrální okruh kříží.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Novochochlovskaja se nachází ve čtvrti Nižegorodskij rajon mezi ulicemi Novochochlovskaja a Nižnaja Chochlovka (Нижняя Хохловка) severovýchodně od křížení Moskevského centrálního okruhu s Novochochlovskou ulicí i kurským směrem Moskevské železnice.

Na této stanici funguje jedno ostrovní nástupiště. Drážní těleso se nachází na náspu, stanice disponuje dvěma vchody do vestibulu z obou stran železnice, jsou laděny do bílé a červené barvy. Jedná se o druhou nejméně vytíženou stanice na Moskevském centrálním okruhu, v roce 2017 ji průměrně využilo 3 tisíce lidí denně.

V roce 2018 zde byl zprovozněn nový dopravní uzel Novochochlovskaja, který kromě stanice Moskevského centrálního okruhu zahrnuje i zastávku Novochochlovskaja na kurském směru moskevské železnice, která je obsluhována vlaky na lince MCD-2. Obě dvě stanice jsou propojeny krytým přechodem, vzdálenost mezi oběma nástupišti činí přibližně 200 metrů. Cestující zde mohou využít obchod, lékárny, kavárny a podniku rychlého občerstvení.[2]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Новохохловская (станция МЦК) na ruské Wikipedii.

  1. [stroi.mos.ru/news/k-momientu-zapuska-mtsd-otkroiutsia-vsie-stantsii-na-protiazhienii-zh-d-kol-tsa Dostupné online]. 
  2. С электрички на МЦК: ТПУ «Новохохловская» облегчит пересадку на метро пассажирам Курского направления МЖД / Новости города / Сайт Москвы. Сайт Москвы. 2018-05-21. Dostupné online [cit. 2018-08-30]. (rusky)  Archivováno 30. 8. 2018 na Wayback Machine.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Metro v MoskvěMoskevský centrální okruh
Nižegorodskaja Novochochlovskaja Ugrešskaja
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad RostokinoBělokamennajaBulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo Sokolinaja GoraŠosse Entuziastov AndronovkaNižegorodskaja NovochochlovskajaUgrešskajaDubrovka Avtozavodskaja ZIL Věrchnije Kotly Krymskaja Ploščaď Gagarina Lužniki Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha Chorošovo Zorge Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja KoptěvoLichobory