Strešněvo (stanice Moskevského centrálního okruhu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Strešněvo
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik10. září 2016[1]
Linky Moskevský centrální okruh
Přestup na stanici Vojkovskaja
 Strešněvo
Technické informace
Počet nástupišť2
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Strešněvo (rusky Стрешнево) je stanice na Moskevském centrálním okruhu. Je pojmenována podle čtvrti, v blízkosti které se nachází. Ze stanice Strešněvo je možné uskutečnit bezplatný přestup na 900 metrů vzdálenou stanici Vojkovskaja Zamoskvorecké linky. V těsné blízkosti se nachází stejnojmenná železniční zastávka, kterou obsluhují vlaky na lince MCD-2, vzdálenost pro přestup mezi oběma linkami je pouze 20 metrů.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Strešněvo se nachází na hranici čtvrtí Sokol (Сокол) a Ščukino (Щукино) v blízkosti hranic čtvrti Pokrovskoje-Strešněvo (Покровское-Стрешнево).

Stanice má dvě nástupiště, obě jsou zastřešena, jedno je bokové a druhé ostrovní. Stanice disponuje dvěma vestibuly, východ ze severního míří k stejnojmenné železniční zastávce, východ z jižního směřuje do 1. Krasnogorského projezdu (1-й Красногорский проезд), Světlého projezdu (Светлый проезд), ulici Konstantina Carjova (Улица Константина Царёва) a Volokolamského šosse (Волоколамское шоссе). Vestibuly jsou v bílé barvě, s nástupišti jsou propojeny pomocí nadchodu.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Стрешнево (станция МЦК) na ruské Wikipedii.

  1. [stroi.mos.ru/news/k-momientu-zapuska-mtsd-otkroiutsia-vsie-stantsii-na-protiazhienii-zh-d-kol-tsa Dostupné online]. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


Metro v MoskvěMoskevský centrální okruh
Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad RostokinoBělokamennajaBulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo Sokolinaja GoraŠosse Entuziastov AndronovkaNižegorodskaja NovochochlovskajaUgrešskajaDubrovka Avtozavodskaja ZIL Věrchnije Kotly Krymskaja Ploščaď Gagarina Lužniki Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha Chorošovo Zorge Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja KoptěvoLichobory