Baltijskaja (stanice Moskevského centrálního okruhu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Baltijskaja
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik10. září 2016[1]
Linky Moskevský centrální okruh
Přestup na stanici Vojkovskaja
Technické informace
Počet nástupišť1
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Baltijskaja (rusky Балтийская) je stanice na Moskevském centrálním okruhu. Ze stanice Baltijskaja je možné uskutečnit bezplatný přestup na cca 700 metrů vzdálenou stanici Vojkovskaja Zamoskvorecké linky.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Baltijskaja se nachází ve Vojkovském rajonu (Войковский район) v Severním administrativním okruhu severovýchodně od křížení Malého okruhu Moskevské železnice s Leningradským šosse (Ленинградское шоссе).

Stanice má jedno ostrovní zastřešené nástupiště a jeden vestibul, který se nachází nad nástupištěm a je propojen s nadchodem. Východ z něj ústí přímo do obchodního centra Metropolis a přes něj se lze dostat na Polščaď Ganěckogo (Площадь Ганецкого) a dále na stanici metra Vojkovskaja, na druhou stranu od stanice pak východ ústí k ulici Admirala Makarova (Улица Адмирала Макарова). Vstupní pavilon je v bílé barvě. Na obou stranách nástupiště jsou slepé koleje, kde vlaky stojí v noci a mimo špičku.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Балтийская (станция МЦК) na ruské Wikipedii.

  1. [stroi.mos.ru/news/k-momientu-zapuska-mtsd-otkroiutsia-vsie-stantsii-na-protiazhienii-zh-d-kol-tsa Dostupné online]. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


Metro v MoskvěMoskevský centrální okruh
Strešněvo Baltijskaja Koptěvo
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad RostokinoBělokamennajaBulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo Sokolinaja GoraŠosse Entuziastov AndronovkaNižegorodskaja NovochochlovskajaUgrešskajaDubrovka Avtozavodskaja ZIL Věrchnije Kotly Krymskaja Ploščaď Gagarina Lužniki Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha Chorošovo Zorge Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja KoptěvoLichobory