Diskuse s wikipedistou:Pan BMP/archiv1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítejte a tak dále... --marv1N 16:18, 11. 4. 2008 (UTC)

Ahoj, Bond3 založil Portál:Automobil, všim sem si že občas taky něco o autech uděláš, nechceš se taky přidat?--Horst 13. 8. 2008, 15:23 (UTC)

Portálu jsem si všiml a částečně ho sleduji, děkuji za pozvání :) --Puppenbenutzer 13. 8. 2008, 15:33 (UTC)

Díky za korektury. Přesto jste udělal dvě věci, se kterými se jen těžko smiřuji:

1) nahrazení přehledných odrážek nepřehledným homogenním odstavcem

2) vřazení obecné reference použité na mnoha místech jako obecný a klíčový zdroj a proto uvedený na konci článku v referenci na jendo vytipované místo v textu(a ještě chybně).

oba se pokusím napravit, není-li k tomu zásadní důvod. enemy 17. 8. 2008, 21:10 (UTC)

Jak mi bylo řečeno: refernce není zvykem dávat „mimo“ a je dobré je dávat přímo k určitému faktu, pokud se reference pojmenuje je možné ji použít na více místech v textu (podívejte se třeba na článek Johnny Cash, který jsem překládal z en a je to tam na několika místech)
Odrážky jsem nahradil protože se mi text zdál opticky rozbitý ale netrvám na tom, že to tak musí být.
Pokud jsem přidal reference chybně tak je to samozřejmě chyba (Začal jsem se změnami po jedné vaší editaci a když jsem se změny snažil uložit došlo k editačnímu konfliktu, takže jsem se vše snažil dát dohromady ale možná se to nepovedlo.) --Puppenbenutzer 17. 8. 2008, 21:24 (UTC)
Já rozumím, že reference se má dávat věcně a že ji lze opakovat. Ale zkuste si vzít tři živočichopisi a pak na ně 15x odkazovat. Tato hlavní věta je zde, vedlejší tady... Je to nepřehledné, špatně se s tím pracuje, upravuje. O některých skutečnostech není sporu, proč tedy mít každou větu ozdrojovanou. Nepletu-li se např. Testimonium flavianum. Johnny Cash má spoustu částí bez zdroje, někdo si to v EN vymyslel? Asi ne, proč by to dělal. Já je strkám mimo a říkám tyhle jsou klíčové a na nich to stojí, detaily jsou odtud.

enemy 17. 8. 2008, 21:55 (UTC)

Já naprosto chápu, že nechcete zdrojovat každou větu, ani já to nedělám, po nikom to nechci a těch referencí je v článku dle mého názoru dost (tedy až na fakta kterým jsem už před časem přidal šablonu fakt? a v žádném textu jsem je nenašel). Dle mého názoru je vhodné zdrojovat odstavce (nebo jiné logické celky) ale především sporná místa. To co jsem chtěl říci: že není zvykem uvádět „obecné reference“ pod textem, pokud nezdrojují neprosto všechny informace v článku a proto jsem je přidal do textu který s nimi souvisel (pokud ne, tak se omlouvám).
V mé editaci jsem se snažil ozdrojovat především literární ceny a to, že ho AI vyhlásila vězněm měsíce--Puppenbenutzer 17. 8. 2008, 22:27 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

vyznamenání „Nováček“
vyznamenání „Nováček“

Dovlte, můj milý wikipedisto nepoto, abych Vám tímto co nejmilostivěji a nejslavnostněji udělil Vaše první vyznamenání, vyznamenání „Nováček“, neboli „Za 200 editací za nejméně jeden měsíc“. Tímto se řadíte mezi zasloužilé wikipedisty a je třeba nechápat ho jako jenom další vyznamenání na Vaší hrudi, ale jako výzvu k metám mnohem vyšším. A abych nezapomněl, tak Vám uděluji právo používat opis, „Za to jak jsi mi to dneska pěkně připravil.“ ve zlatě vyrytý na podstavci. Uvědomte si, že tohoto práva se ještě nikdy nikomu nedostalo a buďte na to náležitě pyšný.
Podepsán --marv1N 21. 8. 2008, 19:19 (UTC) v. r.

Hudební portál[editovat zdroj]

Dovoluji si vás upozornit na existenci Portálu hudba na této cs-Wiki. Protože také tvoříte hesla o hudebních skupinách, prosím na spodní jejich část uvádět šablonku propagující tento portál (je v něm obsažená). A případně portálu pomoci třeba tím, že po vzoru Portálu kosmonautika do něj oznámíte existenci nového hesla z hudební oblasti. Děkuju předem --Zákupák 23. 11. 2008, 02:52 (UTC)

Přeji pěkný den,
nerad obtěžuju, nicméně chtěl bych Vás poprosit, zda byste mohl vyjádřit svůj názor, ať už je jakýkoli, v tomto hlasování: Wikipedie:Hlasování/Úroveň nadpisů
s úctou --Decebalus 23. 2. 2009, 10:30 (UTC)

Automobily[editovat zdroj]

Ahoj. Vím že se zajímáš o auta. Už dlouho se tě chci zeptat, které automobily nebo které automobily nebo které oblasti z automobilismu tě konkrétně zajímají?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 18. 3. 2009, 22:28 (UTC)

Tak různě... spolu s wiki, idnes a dalšími pár weby mám auto.cz stále otevřené v panelech prohlížeče abych věděl co se děje :) Na wiki jsem zatím nejvíc editoval fiaty, škodovky a založil třeba Kaipana... --Puppenbenutzer 19. 3. 2009, 11:08 (UTC)

Aha, já se vrtám skoro ve všeh autech a v rallye. A pak sem trochu fanatik na kategorizace, chtěl sem se tě zeptat na tvůj názor s těma rádoby sportovníma Fordama. Já si myslím že ta kategorie hot-hatch by šla. Jo a propos škodovky, spousta je jich v obecný kategorii osobní automobily a chtělo by je specifikovat, ale netušim kam. Rozměrově sou to skoro malé automobily ale na tehdejší dobu taková nižší střední třída, ne?--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 19. 3. 2009, 17:17 (UTC)

S hot-hatchema souhlasím, přímo do sportovních bych jednotlivá auta určitě netahal. U starších aut je ta kategorizace problém, nevím, asi máš pravdu, rozhodně je nelze kategorizovat podle dnešních měřítek. --Puppenbenutzer 19. 3. 2009, 17:35 (UTC)

Tak že bych to založil? ať je s tim jednou provždy klid? Stejně tady do těch kategorií jinak asi nikdo nic nedělá a je tu kolem toho mrtvo--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 19. 3. 2009, 18:56 (UTC) P.S. Taky mám na kontě pár Fiatů, ale vzhledově a ani obsahově nejsou až tak, hmm, jak bych si je představoval. Já sem spíše přes Volkswageny. Tak sem tě chtěl poprosit, kdyby ses mi kouknul na Fiat Ritmo, jestli bys nevěděl něco navíc, díky. Jo a ještě sem si vzpoměl, Je tu spousta článku Škoda 105, 120, 125, 130, 135, 136, a Rapid, Spíš bych to viděl na sloučení a rediry než takhle mít 5 vět o každém čísle, co myslíš?

Je tu také Škoda 742 kam by se to dalo sloučit (a už jsem o tom uvažoval), není to sice očekávaný název, ale myslím, že prozatím by jeden článek stačil.--Puppenbenutzer 19. 3. 2009, 19:20 (UTC)

Očekávaný neni ale zastřešuje to hezky. A když se z ostatních udělají rediry tak je to OK.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 19. 3. 2009, 19:46 (UTC)P.S. neumíš upravovat tabulky?

Co konkrétně upravovat? --Puppenbenutzer 20. 3. 2009, 08:50 (UTC)

Konkrétně šablony automobilek, občas chybí nějaké modely a podobně. Já v nich umim jen opravovat odkazy...--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 20. 3. 2009, 12:12 (UTC)

No myslím, že bych něco přidat mohl... pokud víš o něčem akutním tak mi sem přidej odkaz. --Puppenbenutzer 22. 3. 2009, 01:16 (UTC)

Oki, kdyžtak se ozvu. Jo, nevěděl by sis rady s tématy Nárazník, Přístrojová deska, Náprava s proměnlivou tuhostí, Sedadlo, Posilovač řízení, Dešťový senzor, Euro emisní limity, Rally Bohemia nebo Steyr-Puch? Cokoliv z toho by pomohlo --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 22. 3. 2009, 18:18 (UTC)

Všiml jsem si, že bez jakéhokoliv shrnutí jsi odstranil zdroje v článku o homofobii. Prosím používej shrnutí a neodstraňuj zdroje bez důvodu. --DeeMusil 19. 3. 2009, 16:27 (UTC)

Jako dostatečné shrnutí editace považuji informaci o tom, že je to revert, důvody jsem uvedl v diskusi protože by se mi do shrnutí nevešly. (Považuji to za naprosto korektní postup) --Puppenbenutzer 19. 3. 2009, 16:49 (UTC)

Žádost o komentář[editovat zdroj]

Prosím o vaše vyjádření k žádostem o komentář související s tématy, na nichž jste v nedávné době spolupracoval a účastnil se i diskusí. Děkuji.

Upřimně řečeno, článek Homosexualita ani Léčení homosexuality nemám ve sledovaných článcích a diskusi okolo sleduji jen velmi okrajově. Celé se mi to nechce příliš číst a ŽoKy nemám příliš v oblibě... vyjádřím se výhledově. --Puppenbenutzer 22. 3. 2009, 01:13 (UTC)

Mazání kategorií[editovat zdroj]

Ahoj, prosím nedávej do kategorií požadavek na smazání. Vedly na ně interwiki a boti je musí na jiných wiki odstranit. Vkládej tam prosím toto {{Zastaralá kategorie|1950-1959}}, s odkazem na novější kategorii.--Faigl.ladislav slovačiny 29. 3. 2009, 23:43 (UTC)

Ahoj. Všiml sem si že je tu heslo jak Octavia Tour tak Octavia. Jednak se tyto články překrývají tematicky a jedna zde neni zvykem mít o každé generaci vlastní článek. Kdybys měl náhodou chvilku a kouknul na to, ale nespěchá to. Chtělo by to asi sloučit, ale po Felicii už si ve škodovkách tolik jistý nejsem. Díky.--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 7. 4. 2009, 19:00 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Děvka. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Ioannes Pragensis 18. 5. 2009, 05:59 (UTC)

Děkuji, já tam ale žádné informace nepřidal, zdroje teď hledat nebudu, pokud to zmizí, je to imho lepší než redirekt - jak už jsem naznačoval. Jinak nerad bych aby ten spor nějak eskaloval kvůli takové hlouposti, někdy s vámi zcela souhlasím (komentáře k B21) jindy ne. Mějte se. --Puppenbenutzer 18. 5. 2009, 12:29 (UTC)

Portál SPPG[editovat zdroj]

(Doufám, že můžu tykat) Ahoj, jak možná víš na wiki odedneška existuje Portál o SPPG a jak se tak koukám, ty ho zřejmě máš rád taky, tak bych tě chtěl pozvat na společné spravování portálu (už jsem pozval Mostlyho Harmlesse - díky němu vlastně portál vznikl a už pomoc přislíbil a marv1Na) ----El Barto slova měnímv činy 7. 7. 2009, 13:00 (UTC)

Raději si stopaře čtu, než abych si četl o něm (a nebo o něm psal). Uvidím. --Puppenbenutzer 9. 7. 2009, 20:05 (UTC)

Řád kvalitní šablony[editovat zdroj]

blueprintová hvězda Řádu kvalitní šablony

Je mi vysokou poctou udělit Vám, náš milý Puppenbenutzře, Řád kvalitní šablony v jediné kategorii, která existuje – v kategorii blueprintová hvězda (čímž se řadíte víte kam a také mezi takové velikány, jako Miraceti). Důvodem se stala rekonstrukce {{Infobox film}}, který už mnoho let své podivné existence byl kritizován, žádán o přepracování a pod., ale až Váš neohrožený zásah přinesl klidného spočinutí fantomům infoboxů položek a dalších kostlivců v infoboxu, kteří tam strašili. Užívejte modrotisk pro vyšší slávu Vaší, vší Wigipédie a všeho, co si to zaslouží.
--marv1N 8. 7. 2009, 22:40 (UTC), v. r.

Děkuji mnohokrát. --Puppenbenutzer 9. 7. 2009, 20:05 (UTC)
Učeň

Všiml jsem si, že Vám chybí vyznamenání za více než 1000 provedených editací.--Sumivec 9. 8. 2009, 17:37 (UTC)

Děkuji. Myslel jsem, že už to do dalšího puzzlíku vydržím do dvou tisíc a ono ne :) --Puppenbenutzer 10. 8. 2009, 21:48 (UTC)

Umis i nemecky? Moje cestina neni nejlepsi. Pozdrav --AK09 10. 9. 2009, 21:17 (UTC)

Spíš pasivně, takže můžeš německy psát a snad to pochopím. Můžu psát anglicky. (Mein Deutsch ist nicht sehr gut, aber Du kanst sprechen Deutsch. Ich verstehe es. :) Ich kenne Englisch besser.)

...The second generation of Octavia is definitely as large as the cars of middle class but it is usually labeled as lower middle class (because of its platform and other parameters - i added a link there) It is the same with Superb - but its second generation is even smaller then the first one (and it is not "real sedan") Superb is comparable to Passat. --Puppenbenutzer 10. 9. 2009, 21:47 (UTC)

Mira vs. Myra[editovat zdroj]

Máte pravdu. Zmátla mě zpráva http://www.christnet.cz/magazin/zprava.asp?zprava=18853 Chtěl jsem se přesvědčit jestli i na Wiki je dnešní znění jeho rodiště – Demre. Někde v mé dávno zasuté vzpomínce byla také Mira. Tak jsem to opravil. Teď jsem sáhl po odborné literatuře a tedy – omlouvám se. --Kenad 5. 1. 2010, 14:43 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Ahoj, přejmenoval jsem tě na Wikipedista:Pan BMP, užívej :) Jinak snažil jsem se opravit nějaká přesměrování, ale asi ne všechno se povedlo a udělal jsem, tak prosím to případně proběhni ještě jednou. S pozdravem --Chmee2 17. 1. 2010, 23:29 (UTC)

Díky --pan BMP 18. 1. 2010, 00:27 (UTC)

S přejmenováním souvisí i vznik dvojitých přesměrování Speciální:Dvojitá_přesměrování. Nechci ti to editovat jen tak. Buď si to oprav, nebo řekni a já to udělám. --Tlusťa 20. 1. 2010, 18:55 (UTC)

Odkazované podstránky se můžou klidně smazat (nejen kvůli přejmenování, ale i kvůli tomu, že jsem si css udělátka přesouval z monobooku na vector. --pan BMP 20. 1. 2010, 19:30 (UTC)
Provedeno. Díky za spolupráci :) --Tlusťa 21. 1. 2010, 07:05 (UTC)

Zeditování stylů[editovat zdroj]

Ahoj, dovolil jsem si zeditovat Tvůj stylový předpis, v dosavadní podobě lezl do kategorie s porušeními práv, po zápisu entitami už nebude. :) Zdravím, — Jagro 2. 2. 2010, 22:31 (UTC)

Jasně, díky. --pan BMP 2. 2. 2010, 23:11 (UTC)
Student
Student

Nebudete tomu věřit, ale „jakož jest Pán Bůh všemohoucí, v jehož rukou všech potentátův knížat a vrchností tohoto světa srdce zůstavají a od něhož všelijaké proměny v zemích pocházejí, to způsobiti ráčil,“ že už zase jste Vážený pane, pane, pane BMP dosáhl k další metě naší cžeské Wykipedie a od nynějška (vlastně již nějakou dobu nazpět) můžete používat titul „student české Wikipedie“, stejně tak jako veřejně užívat odznak přináležící k tomuto titulu (v pravých barvách vyveden nalevo). Tak jsem vlastní rukou napsal a svým časovým razítkem stvrdil v sobotu před Květnou nedělí toho času již přinejmenším druhým rokem wikipedista Marvin, --marv1N 27. 3. 2010, 01:00 (UTC)

Ahoj, mrkni prosím sem, snažím se tam rozpoutat debatu nad přestavbou infoboxu. Díky za každou připomínku.--Slfi 12. 4. 2010, 18:01 (UTC)


Tomáš Špidlík[editovat zdroj]

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. --pan BMP 21. 4. 2010, 12:25 (UTC) (přeneseno z Diskuse s wikipedistou:158.194.16.11)

Dobrý den, je nám líto, že nevíme, s kým jednat při úpravách hesla Tomáš Špidlík, a bohužel, ani z Vaší reakce jsme se to nedozvěděli. Podobně jako Vy jste nemohl tušit, kdo je upravovatelem. (Wikipedie je v tomto směru celkem nepřehledná) I když jsme přesvědčeni, že úpravy jsou natolik nepatrné, že nebylo třeba reagovat! V hesle jsme upravili pouze webové adresy stránek Centra Aletti a nakladatelství Refugium na hypertextové odkazy, aby čtenáři nebyli nuceni pracně adresy kopírovat. Možná by bylo pro Vás přijatelnější hypertextové odkazy umístit do části externí odkazy. Druhou věcí bylo přidání obrázku kardinála Tomáše Špidlíka s daty jeho narození a úmrtí, který se nachází na stránkách Centra Aletti a Refugia pod Vaše první dva obrázky. Byli bychom rádi, pokud by tyto úpravy mohly být provedeny. Děkujeme. S pozdravem --Centrum Aletti 22. 4. 2010, 06:59 (UTC)
http://www.aletti.cz/tomas-spidlik/
Dobrý den, Wikipedii editují nezávislí uživatelé, kteří se snaží dodržovat její pravidla. Pokud by Vám moje odpověď nestačila, můžete se pro další informace obrátit na WP:Pod lípou, WP:Potřebuji pomoc nebo WP:Nástěnka správců. Pokud jde o odkazy, není zvykem je dávat přímo do textu, pokud je považujete za důležité, externí odkazy pod článkem budou asi vhodnější. (Mělo by být jasné kam odkazy směřují a proč jsou pro čtenáře užitečné, aby bylo jasné, že nejde o spam) Pokud jde o obrázek, nemyslím že je pro Wikipedii příliš vhodný (je malý, a podobné medailonky se do článků nedávají) v době, kdy jsem ho ze článku mazal mu navíc chyběly důležité informace o zdroji. Všechny obrázky které sem nahrajete, nahráváte pod svobodnou licencí - zjednodušeně: kdokoli je může dále použít, musí pouze uvést autora). --pan BMP 22. 4. 2010, 12:12 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Ahoj, věnuj se Wikipedii, nikoli diskuzím jiných wikipedistů. Díky. --Kacir 30. 6. 2010, 14:53 (UTC)

Wikipedii se věnuji, ale rozptyluje mě od toho, že posledními změnami resp. sledovanými stránkami čas od času proběhne něco, co bych rozhodně nenazval správným shrnutím editace.--pan BMP 30. 6. 2010, 15:19 (UTC)
Rozptyluje Tě to? Tak to pak chápu, že je to závažný přohřešek. :) --Kacir 30. 6. 2010, 15:23 (UTC)

Ahoj, koukal sem, žes přidal stránku o rallye Bohemia. Plánuješ se tomuto tématu věnovat více? Bylo by to senza, kdyby tu přes to byl další člověk--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 5. 7. 2010, 21:30 (UTC)

Ahoj, v nejbližší době mám v plánu založím asi ještě minulý ročník bohemky a sehnat nějaké fotky (popř. ještě něco málo kolem ní - páč ji mám blízko :) ), ale do budoucna ode mě moc systematické práce kolem rallye obecně spíš nečekej... Založil jsem dneska ještě základ Mezinárodní mistrovství České Republiky v rallye 2010 pak jsem koukal, že už jsi založil asi dva ročníky... a že jsem to pojal trochu jinak. --pan BMP 5. 7. 2010, 21:55 (UTC)
Nevadí, i tak se každý kousek do rally počítá. Já byl na Bohemce jen jednou v roce 2003 a bylo to senza. Sosnová a serviska, to sou vzpomínky na celej život. Jinak to mistrovství neni špatný. Připomíná mi to systém z ewrc. Teoreticky by možná šlo ty koncepce skombinovat. Třeba že by takováto tabulka byla místo celkového hodnocení v mém podání. --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 5. 7. 2010, 22:14 (UTC)

Maginotova linie[editovat zdroj]

Dobrý den, z 99% jsem napsal článek o Maginotove linii (a dal jsem si na tom celkem záležet). Podotýkám, že se problematice zevrubně věnuji zhruba 15 let. Pokud jste nyní moji práci razantně zpochybnil přidáním varování před "vlastními výzkumy" a "neověřenými tvrzeními", mohl byste do diskuse napsat, co Vám vadí?

Těžko mohu vycházet z poznámky jiného wikipedisty, která už tam nějakou dobu je, že to není nejdokonalejší systém. Pokud uvádím, že je linie "považována za nejdokonalejší systém opevnění" (ne, že je to je objektivní jistota), netvrdím tím, že se zcela osvědčila. V článku je naopak celkem podrobně popsáno, v čem byla slabá místa Maginotovy linie jako celku a jak se projevila v bojích. "Obejití linie zezadu" je laická formulace, ke které se ani nedá jednoduše vyjádřit. Maginotovu linii nebylo možné obejít, ačkoli se to do omrzení opakuje v populární literatuře o historii, jejíž autoři se domnívají, že Maginotova linie je systém gigantických dutých kopců na hranici s Německem, z nichž trčí obrovská děla (jiná část autorů se domnívá, že je to systém obřích betonových krychlí se střílnami na všechny strany). Linii museli Němci prorazit na slabých úsecích, což se také stalo a poté byly některé úseky skutečně dobyty zezadu, zatímco u většiny se to nepovedlo ani zezadu. Konkrétní průrazy linie byly především výsledkem katastrofy v Belgii, která si vynutila přesun pěších jednotek a dělostřelectva jinam. Italové nedobyli absolutně nic.

Nebo Vám v článku vadí něco úplně jiného, o čem bohužel nemám tušení? Nedostatek referencí - je nutné pracně uvádět reference, pokud je v podstatě vše shrnuto ve čtyřech knihách, ocitovaných níže v článku? Budou nyní všechny české články bez referencí zpochybňovány? Ještě můj mail: o.filip@worldonline.cz a stránky. Ondřej Filip 8. 9. 2010, 09:01 (UTC)

Dobrý den, tématem se nezabývám a nemohu tu vést odbornou diskusi, na článek jsem se tehdy dostal náhodou, ze článku Renault Dauphine o kterém se píše jako o nejméně efektivním kousku francouzských inženýrů od dob Maginotovy linie., (což je citát z nějakého anglického magazínu, který je i v anglickém článku o tom renaultu - vůbec netvrdím že to tak je, ale oni očividně linii za zázrak techniky nepovažují) když se člověk podívá do článku o linii, je to docela rozdíl - hned v první větě několik superlativů zavánějících vyhýbavými slovy.
Zkuste prosím přidat řádkové reference (kdo že to linii považuje za nejdokonalejší - mimochodem co je to "dokonalé opevnění"? - já třeba mohu za dokonalý považovat Hadriánův val, protože ve své době dobře sloužil (pokud vím)). Uveďte i kritičtější ohlasy... a nebo (a to je dle mého názoru nejjednodušší a nejlepší varianta) omezte hodnotící tvrzení, zvláště v začátku článku. Co třeba první odstavce upravit podobně jako na anglické wiki, nebo je tam nějaká faktická chyba?
Pokud narazíte na článek ve kterém jsou "podezřelá tvrzení" bez referencí, upravte ho, pokud si na něj netroufnete, přidejte šablonu, která (snad) upoutá pozornost zkušenějších. --pan BMP 8. 9. 2010, 19:27 (UTC)
Díky za rychlou reakci, zkusím se nad tím zamyslet. Nelze zaměňovat hodnocení samotného opevnění (které bylo velmi kvalitní) a toho, jak katastrofálně proběhla válka v roce 1940. Použít pojem "nejdokonalejší opevnění" jsem si dovolil z konkrétního důvodu - jedná se o poslední skutečně velký pevnostní systém v dějinách, pozdější systémy již byly stavěny více či méně úsporně nebo improvizovaně. Proto Vaše přirovnání k Hadriánovu valu vůbec nesedí. Uvedu další příklady - bitevní lodě třídy Missouri jsou považovány za nejdokonalejší bitevní lodě všech dob (i když je hned poté nahradily lodě letadlové). Americké vzducholodi Acron a Macon byly zřejmě technicky nejdokonalejší velké vzducholodě (i když se obě zřítily). Čili se jedná o poslední zástupce techniky, kde vývoj velkých systémů skončil. Třeba pojem "nejlepší tank všech dob" by se použít nedal, protože vývoj pokračuje.
Bohužel úroveň článků o opevnění na české Wikipedii je až na výjimky velmi nízká a některé jsou nesmyslné. Kategorie jsou zmatečné. Faktograficky kvalitní články píší fanoušci československého opevnění, jenže bohužel zapomínají, že nemohou obecné pojmy definovat jako pojmy týkající se našeho opevnění. Takže když se článek zpochybní, tak to bude zřejmě napořád. Mimochodem, v článku o Maginotove linii v angličtině je samotná definice pojmu mylná a z toho pak vyplývají další omyly. Ondřej Filip 9. 9. 2010, 14:03 (UTC)

Tvorba infoboxu[editovat zdroj]

Ahoj, hodláš dodělat návod jak vytvořit infobox? Netuším, co na něm bylo zastaralého a tak nějak nechápu, proč jsi to prováděl, ale dám ti šanci - změň to - je to snažší, než to tvořit složitě s tabulkami a tak.--frettie.net 16. 10. 2010, 00:11 (UTC)

Ahoj, byl bych rád, kdybys pochopil co mě k tomu vedlo, byť s tím samozřejmě nemusíš souhlasit. Založil jsem Wikipedie:Žádost o komentář/Pravidla pro Infoboxy, doufám že se to nezvrhne jako většina diskusí tady, předejde se nedorozuměním a ve finále budeme mít nejen nápovědu o tom, jak vytvořit infobox, ale jak vytvořit dobrý infobox :) . --pan BMP 16. 10. 2010, 01:36 (UTC)
Jo, tohle je dobrej krok, jen nemusel trvat rok. :) Já si myslím, že taktika "vytvoř si infobox z nějakých dílů" není vůbec špatná.--frettie.net 16. 10. 2010, 08:53 (UTC)

Talkback[editovat zdroj]

Původní šablonu mažu, po diskusích zde, zde a zde; obsah šablony je zachován na mojí uživatelské stránce, část soukromé šablony. (mj. inspirace vámi.. :-)); mimochodem, kdyby vám ta neexistující šablona vadila, určitě ji odstraňte, já jen dodržuji pravidlo, že co jednou řeknu, nemohu jentak vymazat, maximálně škrtnout, díky za pochopení --Mates245 11. 4. 2011, 15:03 (UTC)

Sloučení zatím není připraveno[editovat zdroj]

Dobrý večer, vstoupil jste do revertační války jako mediátor a navrhl sloučení s již existujícím článkem. Ačkoliv jsem to neměl původně v úmyslu, možná by se to udělat dalo. Ale ne za tohoto zatím "syrového" stavu. Wikipedie:Aktualizovaný seznam Wikipedií Tedy můj názor je, že to zatím není vhodné řešení. Pořebuje to, IMHO, stále dost úprav. Ale pokud na tom trváte, nemám nic proti tomu. Dík. --S pozdravem ♥ FaktneviM 4. 5. 2011, 23:23 (UTC)

Já ani nepředpokládám, že by se okamžitě slučovalo. Domnívám se, že na první pohled jsou ty stránky duplicitní a nemá cenu je mít obě, ale dávám Vám (nebo někomu jinému) prostor pro to, abyste obhájili, co je které vaši verzi lepší (zatím to není kvůli "syrovosti" moc poznat). --pan BMP 5. 5. 2011, 00:02 (UTC)
Moje má nové údaje. Popis v češtině, který by asi(?) stačil, tam je taky. Ale pokud by to mělo být předělané do podoby článku Wikipedie:Seznam jazyků Wikipedie, tak tam nejsou vůbec wikifikované české funkce, (celý český obsah - když kliknete na edit, je tam) kdežto tady je všechen popis v angličtině (napsal jsem sice krátkou legendu, ale i tak). Těch šablon "upravit" jsem tam dal vícero. Kdyby mi někdo pomohl, bylo by lepší. Každopádně moje verze půjde bez problémů aktualizovat třeba každý týden (pokud se mně, nebo jiným bude chtít). Současný článek "Seznam jazyků Wikipedie" je naopak tak nemotorný, že už od roku 2008 ho nikdo neaktualizoval, a ani se nedivím. Byla by to hrozná dřina, tak se nikomu nechce. --S pozdravem ♥ FaktneviM 5. 5. 2011, 00:20 (UTC)
Kdybych si myslel, že to je duplicitní, tak bych editoval ten článek, co už byl. Navíc v tzv. "úvodu" to explicitně uvádím, že se nejedná o duplicitu, ale něco jiného, snad lepšího. --S pozdravem ♥ FaktneviM 5. 5. 2011, 00:29 (UTC)
Pokud se ukáže, že požadavek na smazání byl součáástí nějaké trolovací kampaně a nikdo jiný se k tomu nevyjádří, může se to nechat. Já tam ty výhody zatím moc nevidím a osobně si myslím, že by bylo vhodné aktualizovat tyto seznamy nějakým botem než ručně. Další argumenty k ponechání/sloučení/smazání by bylo asi lepší přidávat do tamní diskuse.--pan BMP 5. 5. 2011, 12:46 (UTC)

Ahoj, v ŽoKu Wikipedie:Žádost o komentář/Nová podoba hlavní strany jsem, pro přehlednost, dosavadní výsledky hodil do tabulky. U tvého příspěvku jsem to ale nerozklíčoval na konkrétní požadavky, takže máš možnost jedle vlastního uvážení doplnit osobně;-) Zdraví --Nadkachna 18. 6. 2011, 17:14 (UTC)

Hlasování o logu[editovat zdroj]

Wikipedie:Pod lípou#Hlasování Slaigo 29. 6. 2011, 20:33 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Kostel Nanebevzetí Panny Marie (Mohelnice nad Jizerou), který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 20. 8. 2011, 20:10 (UTC)

P. S. Jen připomínám, že v české církevní provincii nejsou děkanáty, nýbrž vikariáty (opravil jsem).

Ahoj, obracím se na tebe, protože nevím na koho jiného rozumného, přece jenom jsi mě říkal, že je lepší se věnovat wiki místo hádání se. Podívej se na Diskuse_s_wikipedistou:MiroslavJosef#Rage a řekni mě tvůj názor, přijde mě, že jedná dost pokrytecky. --Paxan 7. 10. 2011, 14:56 (UTC)

Všiml jsem si té váší debaty a dost jsem zvažoval zásah. Máš pravdu, bohužel, i kdybys MJ odkázal na nějaké jednoznačné pravidlo, tak tě pošle do háje úplně stejně ([1]), několikrát byl blokován za podobnou aroganci k nováčkům ale patrně se nic nezměnilo.--pan BMP 7. 10. 2011, 19:19 (UTC)

Hlavní strana[editovat zdroj]

Ahoj, už se uzavřel ŽoK. Mohl bys případně vložit sem svůj/své návrhy hlavní strany? Díky ti. --Chmee2 13. 10. 2011, 13:46 (UTC)

Pozvánka na sraz wikipedistů[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

1. liberecký sraz se uskuteční
ve čtvrtek 24. listopadu 2011 od 17.30 hodin v (konkrétní místo bude upřesněno)
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.

--Juandev 2. 11. 2011, 06:52 (UTC)

Přes týden se vyskytuji spíše v Praze, takže toto půjde mimo mě.--pan BMP 2. 11. 2011, 14:38 (UTC)

K editaci[editovat zdroj]

[2] - Halík nepatří k vysokému kléru, pokud vím je to jen řadový kněz stojící v čele farnosti u kostela svatého Salvátora, v médiích je často jen z důvodu, že zastává podobnou ideologii jako novináři. S Vlkem asi vynikají vztahy neměl, ale již v té době lze zaznamenat posun (asi z obou stran; Klaus se stal z ekonomického liberála větším konzervativcem, ŘKC nemá tak úzké vztahy s KDU-ČSL jako když Vlk kritizoval podporu jiných stran než této), např. mše na začátku Klausova funkčního období. Velmi dobré vztahy s Dukou jsou známá věc, teď se za něja navíc jasně postavila ČBK http://domaci.eurozpravy.cz/politika/35140-ceska-biskupska-konference-se-postavila-za-prezidenta-klause/ (byť předpokládám, že třeba s Graubnerem se v dílčích otázkách jako odsun Němců neshodne. --Dezidor 2. 11. 2011, 08:04 (UTC)

O Dukovi je jeho blízkost ke Klausovi/ODS celkem známá. V tuhle chvíli než upozorňování na to že Halík je "jen kněz" (což je samozřejmě pravda) by bylo dobré doplnit zdroje k tomu, kdo další z ČBK má s Klausem dobré vztahy (netvrdím, že jsou vyloženě špatné). Ty českoněmecké vztahy jsou dobrým příkladem, kde se Klaus neshodne/neshodl pravděpodobně nejen s Graubnerem. Možná by stálo za to zdůraznit vývoj vztahů ke KC na pozadí od ekonomického liberála k většímu konzervativci a ne tam mít současný vztah k Dukovi hned za smlouvou s Vatikánem. --pan BMP 2. 11. 2011, 14:34 (UTC)

Udělejte mi radost[editovat zdroj]

Udělejte mi radost a přestaňte se jednou provždy starat o moji osobu. O Vaši pozornost vůbec nestojím, je mi zcela lhostejná. Děkuji za pochopení. MiroslavJosef 21. 1. 2012, 09:10 (UTC)

Ubezpečuji Vás, že o Vaši osobu nejde. Na wiki jsou nicméně věci (zvyky), které ji dle mého poškozují a ke kterým se vyjadřovat budu, abych se nemusel tolik stydět, že jsem "wikipedista".--pan BMP 21. 1. 2012, 18:24 (UTC)