Wikipedista:Kolomaznik/archiv

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Moje články Pískoviště Wikimonarchisté Knihovna Pomoc Nejnovější články Archiv

Vítejte na mé uživatelské podstránce, pojmenované podle své funkce archiv. Zde archivuji a budu archivovat starší a pouze vyřešené položky z mé diskuze. Řazení je zde podle mé diskuze nejstarší nahoře, nejnovější dole. Najdete zde tedy pouze uleželé a již dávno definitivně vyřešené problémy. Na tuto stránu nepřispívejte ani jí needitujte, dit je to právě jenom archiv!

Pro větší přehlednost je archív rozdělený na roky, kdy se daná událost řešila.

Rok 2008 [editovat | editovat zdroj]

Velká Albánie[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, prosím Tě, až budeš příště odstraňovat šablonu "Neověřeno", bylo by vhodné, kdybys nejdříve vyhověl žádosti, která je v šabloně obsažena, a sice "doplňte prameny (literaturu apod.), které dokládají uvedená tvrzení." případně še řídil pravidlem Wikipedie:Ověřitelnost. Taky by bylo dobré informovat ostatní ve Shrnutí editace. Díky. --Ladin 18:38, 31. 3. 2008 (UTC)

Sry ve zpěchu jsem to nak nedotahnul...ale vynasnazim se nechybovat..pro dobro wikipedie(cs)

Ještě jednou k Velké Albánii trochu jinak. Díval jsem se, že umísťuješ do článků o historii Albánie, Jugoslávie a dalších odkaz na Velkou Albánii jako na státní útvar pod italským protektorátem. Nevím z čeho tady vycházíš. V článku samotném se píše, že Velká Albánie je myšlenkový koncept, případně označení pro nějaké myšlené území. Ano, tomuto území odpovídal svou rozlohou nejvíce asi právě ten italský protektorát, ale to je tak vše, co spolu měli společné. Nikde jsem nenašel, že by se mu říkalo Velká Albánie. Toto spojování mi připadá matoucí. Třeba podle en.wiki se stát tehdy jmenoval Albanian Kingdom. Takže závěrem, prosím ještě jednou zvaž své odkazy na dosti pochybný - bez referencí a s dosti špatným zpracováním - článek na české wikipedii. --Ladin 20:35, 31. 3. 2008 (UTC)

caw, tak bud jsme špatně informován neboje tu neschoda v tom jak jsem to myslel. Albánské království to bylo proto, že v roce 1928 se Zogu ,,prohlásil králem,, a to není legální??? a po obsazení ALbánie Itálií zogu ,,utekl,, a Viktor Emanule III. (II.)přijal titul krále Albánie a když byla připojena další uzemí a hlavně kosovo tak tak to italové nazvali Velká Albánie... můžu až budu doma uvést 2 knihy ze kterých to vím...ona by debata o tom molhí být dost dlouhá...(a tím padem kdo má pravdu.. ale ,wiki, není o hádkach že ..)
Pokud o tom máš nějakou literaturu, měl by se podle toho předělat celý článek o VA, případně rozděli na dva, jeden o myšlence VA a druhý o konkrétním období za druhé světové, a samozřejmě uvést zdroj, ať je vidět že je to něčím podloženo. Jinak souhlasím, že je lepší se nehádat, ale na druhé straně diskutovat můžem. --Ladin 11:00, 1. 4. 2008 (UTC)
Já taky rád diskutuji... ale ovšem většinou doma tam mám čas... ale napad rozdělit ten článek by se my zamlouval...

Fotka u Beretta 81[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nazačátek se přiznám, že zbraním rozumím poměrně málo, ale asi před týdnem jsem upravoval článek Beretta 81, hledal jsem k němu na commons obrázek, ale žádný přímo 81 jsem nenašel, Ty jsi k článku dneska přidal obrázek Soubor:Beretta_84F-JH01.jpg, který ale podle popisku zobrazuje typ 84. Všimnul jsem si, že třeba v AJ je článek pro . Mohl by jsi prosím uvést, proč jsi přidal fotku jiného typu, je to z důvodu, že jsou hodně podobné, nebo z nějakého jiného? Díky za vysvětlení, --Jagro 09:55, 20. 4. 2008 (UTC)

Caw, jsou si hodně podobné a to laik nepozná a stačí mu tato fotka aspon, aby vedel jak ta pistole vypadá. o zbraně se zajímám ale Berettu 81 a 84 bych na 1. pohled nerozeznal...a fotka je z německého článku o této zbrani...--Kolomaznik 10:05, 20. 4. 2008 (UTC)
Upravil jsem trochu popisku toho obrázku, aby přímo "nelhal", ale říkal pouze že se jedná o zbraň stejné řady. IMHO je to lepší řešení, než o 84 tvrdit, že je to 81, i když jsou si na chlup podobné... --Jagro 18:59, 20. 4. 2008 (UTC)

SIG Sauer[editovat | editovat zdroj]

Nerad vkládám šablony, radší to řeším kontaktem s autorem, ale jde mi o tohle: SigArms neni není starší název společnosti Sig Sauer, ale jde o dceřinou společnost této zbrojovky, sídlící v USA Dál v článku chybí spejení se společností J.P. Sauer&Sohn (Sauer a syn). Jinak si myslím, že je článek velice dobře napsaný. Teď se bohužel práci nemohu plně věnovat, ale případně bych článek rozvedl sám. Dále by si jistě zasloužil zmínku spoušťový systém DAK. Děkuji za pochopení, případný kontakt prosím do mojí diskuse. S pozdravem:--Gravedigger 14:07, 23. 4. 2008 (UTC)

Takhle, nechtěl jsem bejt jedovatej, ani z tebe udělat v..a. Ale jak jsem psal, nerad vkládám šablony. Teď nebudu mít čas vyhledávat tu historii, ale pak se na to vrhnu. --Gravedigger 15:45, 23. 4. 2008 (UTC)

co do ,,ocenění,, jsme tu za nováčka ale myslím že ten článek určitě nějak zvelebíme...

Pozdrav[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, pane kolego! Jsem rád, že zde nacházím aspoň jednu spřízněnou duši, pokud se týká myšlenky monarchismu :-) Snažím se pomocí wikipedie rozšiřovat v českém národě povědomí o jiném zřízení než je tato nedůstojná republika, dále pak o našem králi a jeho nejbližší rodině (viz články Ota Habsbursko-Lotrinský, Karel Habsbursko-Lotrinský atd.) a vyvracet nesmyslný názor velké části české veřejnosti, že Habsburkové nám ubližovali a podobně. Takže, do budoucna přeji mnoho zdaru a úspěchů. S pozdravem Deus, Rex, Patria! Vít. --Vit001 07:50, 6. 7. 2008 (UTC)

Írán – císařství[editovat | editovat zdroj]

Omlouvám se, ale vrátil jsem vaše zakategorizování Íránu mezi císařství – jednak je tento krok vzhledem k současnému státnímu uspořádání země nepatřičný (islámská republika), jednak nemá ani historické opodstatnění, jednoduše proto, že se pro Írán či Persii nikdy nepoužíval a nepoužívá (pro starověk překládáme termín šáhanšáh jako král, pro novověk šáh). Děkuji za pochopení a přeji hezký den. Jirka O. 18:56, 6. 7. 2008 (UTC)

Barrett M82 - Prosba[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, vím, že se věnuješ zbraním, tak pokud budeš mít někdy čas a náladu, tak se prosím mrkni na tenhle subpahýlek - Barrett M82. Přeji hezký den, --Jagro 13:49, 14. 7. 2008 (UTC)

Jasně du na to.

Grumman E-2 Hawkeye[editovat | editovat zdroj]

A co zdroje? Zdroje podle vás k článku nepatří??? Pokud jste to přeložil, tak musíte vložit zmínku o překladu! A to se týká všech vašich článků. Pamatujte na ně, prosím! (Šokuje mě, že mnoho uživatelů zdroje ignoruje. :( ) IoannesM 17. 8. 2008, 20:13 (UTC)

Zobrazená IP[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, Tvůj problém se mi před časem stal na Commons. Pokud nechceš zveřejňovat svojí IP, což plně chápu, tak si založený článek zkopíruj a řekni mi, já ho smažu a pak ho znova založíš přihlášenej. Pokud je Ti jedno, jestli tam ta IP bude zobrazená, tak to klidně nech být. ;) -- Jagro 26. 10. 2008, 11:21 (UTC)

ahoj, no mohl by jsi ten článek (jihoafrická unie)tak za 5 minut teda smazat? ja to zkopnu a vytvořim znova --Kolomaznik 26. 10. 2008, 11:23 (UTC)
OK, stalo se. ;) Můžeš to znova založit. Přeju hezký den, -- Jagro 26. 10. 2008, 11:30 (UTC)
Dík, moc --Kolomaznik 26. 10. 2008, 11:42 (UTC)

Infobox[editovat | editovat zdroj]

Pokusil jsem se ti opravit infobox, podívej se na článek Dynastie Přemyslovců, jestli sis to tak představoval --DavidSpanel 16. 12. 2008, 19:48 (UTC)

Dějiny Řecka[editovat | editovat zdroj]

ahoj, hele na na svym pískovišti vytvářim dějiny Řecka, nevadí, když ten článek dost zančným zpúsobem upravim? Kdyžtak moje pískoviště je tady. Chtěl se s tebou dohodnout, jak oba ty články skloubit dohromady. Předem dík a přeju pěknýho silvestra ;-) --Mozzan 31. 12. 2008, 11:37 (UTC)

Znovu Dějiny Řecka :-)[editovat | editovat zdroj]

Čau, tak ten článek je prakticky hotovej, ale pokud chceš, ještě to klidně zkoukni (je to pořád u mě na pískovišti) a když se ti tam něco nebude líbit, tak mi případně napiš ;-) --Mozzan 16. 3. 2009, 20:49 (UTC)

Ahoj, dovoluji si řící perfektní idkyž mi muj článek dal dost práce ten tvuj dal SPOUSTU práce, jen bych udělal nějakej začáteční úvod. Paráda to je. --Kolomaznik 16. 3. 2009, 21:34 (UTC)
Neboj, úvod bude, ale až na konec :-) ;-) díky moc, když to pude, pokusim se zařadit ho aspoň mezi dobrý články :-) hele, když se ještě koukneš dolů na pískoviště, tak tam mám rozdělaný moderní dějiny Řecka, kdybys chtěl, můžem se nějak dohodnout na spolupráci ;-) --Mozzan 17. 3. 2009, 17:24 (UTC)
Jo jasně, klidně --Kolomaznik 17. 3. 2009, 17:37 (UTC)
Tak já se ti pak nějak ozvu, až bude víc času (momentálně mě zaměstnávaj přijímačky na vysokou :-( )... asi bych si to pak rozdělil na nadpisy a každej si udělal část, kterou budeme chtít. Pokusim se do tý doby získat co nejvíc zdrojů, přece jenom čerpat z jedný knížky je blbý :-( Zatim čau a měj se ;-) --Mozzan 17. 3. 2009, 17:52 (UTC)

Rok 2009 [editovat | editovat zdroj]

Přesměrování a spol.[editovat | editovat zdroj]

Zdravím pěkně, mám několik připomínek. Když vytváříte přesměrování, ověřte si, že cíl opravdu existuje nebo zda se nejedná o další přesměrování. Takhle vznikají dvojitá přesměrování, která je docela otrava opravovat. A dále, není možné vymazat obsah článku a udělat z něj přesměrování na jiné přesměrování. Chcete-li článek přesunout, nahoře máte k tomu záložku. Pokud vám přesun nepůjde, požádejte si na nástěnce správců. Díky moc za pochopení a přeji hezký večer. -- Mercy (|) 9. 1. 2009, 19:57 (UTC)

Redirecty[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosím nevytvářej redirecty na neexistující hesla. Díky, měj se pěkně, --Podzemnik 17. 1. 2009, 10:15 (UTC)

ahoj, víš na této stránce: Wikipedista:Kolomaznik/pískoviště právě tyto články (Cod 4 a Cod 5) vytvářím... Tak jian kneví mco ti na to říci, že za 30min tam oba budou... --Kolomaznik 17. 1. 2009, 10:20 (UTC)
Aha, to už samozřejmě chápu, ale to já nemohl vědět. Ty redirecty se vytvářejí až po vytvoření daného článku, jinak splňují kritéria pro rychlé smazání, viz Wikipedie:Rychlé smazání#Přesměrování. Doufám, že je vše v pořádku, došlo jen k mini nedorozumění, takže díky za Tvůj čas, vše nej, --Podzemnik 17. 1. 2009, 11:05 (UTC)
Jj, no ono vás to sice mate ale mě se stadněji dělá když to udělám vše před vytvořením článku, já neví mbud to udělám až po vytvoření ale itak když vytvořim redirect tak ten článek během pár minut vytvářim. --Kolomaznik 17. 1. 2009, 11:07 (UTC)

Ahoj, právě jsem Ti chtěl napsat také kvůli redirektům, takže pokud vytváříš redirekt na neexistující článek, pak do shrnutí editace uveď, že cílový článek bude v blízké době vytvořen. Chystal jsem se na redir umístit Smazat. --Kacir 5. 2. 2009, 17:54 (UTC)

Licence a popisy obrázků[editovat | editovat zdroj]

Zdravím,

vidím, že se snažíte Wikipedii obohacovat o obrázky, což je samozřejmě skvělé a díky za to. Bohužel se vám však příliš nedaří plnit nezbytné požadavky, které stanoví autorské právo a naše pravidla. Je nutné, abyste byl mnohem opatrnější s licencemi obrázků, které nahráváte, a informacemi o nich. Samotný fakt, že jste vy nějaký obrázek třeba nahrál na Commons, z vás ani zdaleka nedělá jeho autora, takové obrázky označovat jako „moje dílo“ nemůžete. Pokud je nějaký obrázek na anglické Wikipedii označen červeným symbolem copyrightu a šablonou Non-free logo, tak ho nemůžete na Commons označit jako Gfdl-en. „Zdroj: internet“ je možná v novinách běžný, ale rozhodně nestačí. Stejně tak nestačí uvést jako zdroj „wiki“. Uvádějte přesná označení zdrojů, odkud jste obrázek vzal, a dodržujte přesně licenci, pod kterou jste ho tam získal. Sebe jako autora můžete uvádět pouze u obrázků, které jste sám plně vytvořil – tedy například fotografie, kdy jste mačkal spoušť, obrázek, který jste z ničeho vytvořil v Malování či Inkscape, apod. Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte se na mě obrátit.

Díky za pochopení, --Mormegil 5. 2. 2009, 21:41 (UTC)

Nadpisy[editovat | editovat zdroj]

Přeji pěkný den,
nerad obtěžuju, nicméně chtěl bych Vás poprosit, zda byste mohl vyjádřit svůj názor, ať už je jakýkoli, v tomto hlasování: Wikipedie:Hlasování/Úroveň nadpisů
s úctou --Decebalus 23. 2. 2009, 10:12 (UTC)

Shrnutí a kat.[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nebudu Ti sem dávat šablonu shrnutí, ale prosím vyplňuj jí.... Další věc, proč přidávat kategorie, které ještě nejsou založené, pochopil bych kdyby jsi tu Kategorie:Americké federální agentury založil a pak do ní přidal články, ale takhle se mi to zdá jako za špatnej konec... S pozdravem --Elm 8. 3. 2009, 10:42 (UTC)

Estonská vlajka[editovat | editovat zdroj]

Máte prosím nějaké zdroje o údajně nově zvažované podobě vlajky, kterou jste před časem zařadil na stránku Estonská vlajka? Pokud vím, je to věc stará několik let (2001, 2002), a už vůbec ne aktuální. Pokud nemáte novější údaje o tom, že by to někdo ještě dnes vážně navrhoval, pak ten dodatek vymažu. --Mmh 16. 3. 2009, 15:16 (UTC)

Ty máš k Estonsku podstatně blíže, takže konej podle svého. --Kolomaznik 16. 3. 2009, 16:02 (UTC)

Velkovévodství livonské[editovat | editovat zdroj]

To Livonské velkovévodství máte prosím odkud? --Mmh 28. 3. 2009, 20:20 (UTC)

En. wiki, článek na en.wiki tam to je, samozdřejmě anglicky. --Kolomaznik 28. 3. 2009, 20:21 (UTC)
Našel jsem to tam jen v odkazu na jakousi formulaci v jedné knize, nikoli však v textu samotném. Nevím o jediném dokladu, kde by byl takto nazván tento státní útvar jako takový.
I když to připustíme, rozhodně to není "známo" jako Velkovévodství livonské. Zařadím to tedy mezi jména, a Vy prosím případné doplňky čiňte s nějakou tou štábní kulturou (tedy bez odkazu na přesměrování na tutéž stránku, ideálně v řadě s ostatními alternativními pojmenováními atd.). --Mmh 28. 3. 2009, 21:00 (UTC)

Jihokorejský znak[editovat | editovat zdroj]

Já to nechápu, to co jste udělal je další jazykový paskvil na Wikipedii - nic víc, nic míň - správně má být "Jihokorejský státní znak" ** --MiroslavJosef 7. 5. 2009, 14:57 (UTC)

Ahoj, tak to teda prosim, když se ti to tak nelíbí vrat puvodni verzi, ale podle šablony se tak jiné články jmenují! Ale to jde vyřešit přesměrováním. --Kolomaznik 7. 5. 2009, 15:00 (UTC)

Líbye[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Kolego, ty mapy, které jste přidal do článků o Triplsku, Kyranajce a Fezzánu jsou chybné. Mám doma okopírovanou mapu z atlasu světa z 60. let a tam jsou zakresleny i hranice těchto 3 celků a byly úplně jiné. Mrkněte se prosím na anglické verze článků o těchto regionech. Přidal jsem tam mapu, kde jsem hranice korigoval podle této staré mapy. --Kirk 7. 5. 2009, 19:26 (UTC)

zdravím, já jsem chtěl hlavně nahradit malé a anglické mapy českými a v lepším rozlišení, v atlase z roku 2004 jsou naznačeny hranice kolonií z roku 1923 a ty se z většiny schodují až na střední úsek Tripolskéí hranice s Fezzánem. Pokud máte stejně nebo více kvalitní (myslím rozlišením, popř. češtinou) mapy tak nevidím důvod dál používat ty mé. --Kolomaznik 7. 5. 2009, 19:37 (UTC)
Hlavní chybou dotyčných map je to, že údajné hranice těchto regionů jsou zakreslené tak, že do detailu kopírují hranice současných správních celků Libye, což je špatně. To je asi totéž, jako kdybyste udělal mapu Moravy, kde by byla její hranice zakreslená tak, aby vedla po hranici současných obcí nebo současných krajů. Tohle prostě nelze. Ani jeden z obou případů - ať už libyjské historické provincie nebo Morava, nejsou prostým součtem existujících správních celků. --Kirk 7. 5. 2009, 20:21 (UTC)
To je zajímavě vystiženo... No možná se pokusím jestli to pude sehnat/udělat správnou mapu. --Kolomaznik 8. 5. 2009, 05:41 (UTC)

Seznam hlav českého státu[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, v návaznosti na Vaši poznámku ve shrnutí Vám tímto píši před tím, než Vaši editaci zrevertuji. S pozdravem --Poko 12. 5. 2009, 22:14 (UTC)

Zdravím, rád bych tedy slyšel rozumný důvod odstaranění editace, jelikož jsem monarchista a vím co jsem v seznamu udělal. --Kolomaznik 13. 5. 2009, 16:39 (UTC)
Dobrý den. Wikipedie v takovýchto záležitostech respektuje faktický stav. Stejně jako nepopisuje současný jih Itálie jako existující Neapolské království v čele s panovníkem z dynastie Murat, leč zahrnuje jej pod Italskou republiku, tak i tento seznam nezahrnuje osoby činící si nárok na vládu bez jejího faktického výkonu resp. uznání od ostatních států. S pozdravem --Poko 13. 5. 2009, 21:56 (UTC)
  • Zdravím kolego, dneska jsem se na večeři bavil s panem Srbem z KČ a shodli jsme se, že mnoha důvodů bude lepší uvádět na Wiki JV Ottu jako korunního prince českého (i když se mi přiznal, že až bude mít KČ kancelář, tak na zdi bude portrét JV s královskými tituly :-)Souhlasíte?--Yopie 10. 12. 2009, 20:40 (UTC)
Zdravím, když teda tak, tak souhlasím, ale Ottu bych v seznamu nechal ale napsal byhc že titul krále neužívá, atd... --Kolomaznik 11. 12. 2009, 07:06 (UTC)

Hl. jm prostor[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, redir Řád protivandalských rytířů v hlavním NS byl asi omyl, žejo--Horst 14. 5. 2009, 10:35 (UTC)

Slučování[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, pokud chceš slučovat nebo přesouvat stránky, přečti si prosím nejdříve Wikipedie:Slučování, kde najdeš, jak na to, nelze to dělat stylem Ctr+c --> ctrl+v... Měj se pěkně, --Podzemnik 21. 6. 2009, 17:08 (UTC)

A koukni kdyžtak na diskusi k Palaiologům - je tam vysvtělený, proč by to mělo zuůsatat tak jak je :-) zatim se měj --Mozzan 21. 6. 2009, 17:54 (UTC)

Zdroj česká Wikipedie[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer,

mám k Vám jednu věc. Všiml jsem si již několikrát Vašeho způsobu vytváření nových článků, kdy použijete jakjo zdroj českou Wikipedii. Také možnost, nicméně chtěl jsem se optat, zda opravdu myslíte, že vytvářením článků tím, že zkopírujete 85 procent jednoho, aby ten text posléze tvořil 85 procent druhého je opravdu ta pravá cesta? Výhrad bych k tomu měl vícero (pro lepší ilustraci vezmu teď příklad mexického císařství, ale ten problém je vpodstatě obecnější)

  • první věc je, že takhle se na vlas stejný text vyskytuje na více místech, což třeba může znechutit uživatele, které téma císařství zaujme (čtenář si přečte císařství, bude chtít nějaké detaily o panovníkovovi a ejhle, žádné detaily tam nebudou, bude tam to samé, to jest jako kdyby tam nebylo nic)
  • pak, vzhledem k tomu, že císařství čerpá text z článku o císaři, tak i podle toho vypadá; císařství není zdaleka jen o císaři, mělo by tam být víc věcí (ideálně něco o ekonomice, státní správě, demografii atd.), které v císařově článku nenajdete.
  • a třetí věc, která se toho týká je, že nemůžete jen tak přesouvat „info z cs“ (tj. zrovna u toho m. císařství 15 000 bytů) z jednoho článku do druhého bez uvedení, odkud to bylo. Vím, že správci často upozorňují uživatele, kteří to takhle dělají; Wikipedie je sice kolektivní, ale nikoliv volné dílo a proto i s texty kolegů tady na projektu musí být zacházeno za stejných podmínek (tj. licence), jako třeba při překladu z jiné Wikipedie.

Snad jsem Vás teď neznechutil od Vaší jinak příkladné práce, nicméně myslím, že dříve či později by Vás na to někdo upozornil (správce, či nějaký autor, který by poznal svůj překopírovaný text).

S přáním hezkého večera, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 2. 8. 2009, 18:47 (UTC)

Dobrý večer,
určitě jste mě neznechutil, ale není 85 % méně než 100% pokud ano ta kvždy je něco cěho je více a to klidně o 15 %... Doufám, že jste tohle pochopil. Víte česká wikipedie snad detaili nějak moc neřeší, ale právě u mexického císařství je na českých stránkáhc, dokumentech, atd... zoufale málo, když někdo přeloží německou či anglicko uverzi toho článku uvítím to, ale s tou kvalitou článků jenž česká wikipedie má (ikdyž kvalitně podle mě předčí wiki polskou, která je asi spíš o kvantitě..), se solidní článek o mexickém císařství sestavit moc nedá, o tom druhém díky obsáhlému článku o císaři Maxmiliánovi I. ano a to je právě ono ten článek je z 85 % snad (odhad) jen o jeho mexickém dobrodružství a jiné detaily snad v životě neměl, u části zabívajícím se prvním císařstvím jsem alespon podle mě neměl moc na výběr v české wiki. Doufám, že tomu textu rozumíte, a že mě chápete, jinak hodně mích článku má zdroj cs a en, popř. jen en. wiki, tento však je spíše zkopírování již napsaného (co by jste k tomu tak ješte z cs wiki napsal za informace?). Bwt. tento článek byl vytvářen tak do 22 hodiny takže moc vlastního psaní nepícházel uvahu :( . Jinak děkuji za pochválení mé práce a přeji hezký zbytek večera --Kolomaznik 2. 8. 2009, 19:02 (UTC)

Tak jistě, že vždy je lepší něco než nic. Jde však o to, aby se nemuseli odrazovat čtenáři tím „to je to samý“ (opravdu pochybuji, že člověk bude chtít číst dvakrát to samé – nudil by se.). Když takhle kopírujete, zkuste třeba ten originál o něco zkrátit, nebo převyprávět vlastními slovy. Když se člověk zabývá důkladně jedním tématem, často se stává, že píše pořád jednom a tom samém. Když jsem se dříve věnoval křížovým výpravám, tak to taky bylo dokola pořád jedno, ale kopírování jsem se vyhýbal a psal pkaždé trochu jinak, aby právě nebyla nuda to číst.

Máte pravdu v tom, že Maxmiliánův článek je v větší části o jeho vládě v Mexiku, akorát že ten článek je vskutku stavěný na jeho osobu a zkopírování tohoto textu do císařství, nebo do článku mexický císař, už nebude to pravé ořechové. Vezměme si třeba příklad na článku mexický císař: je sice dlouhý, ale opravdu pojednává jen o těch dvou osobách, téměř supluje práci za samostatné články, ale o tom samotném titulu neříká nic (tj. co vlastně vyjadřoval ten císařský titul? Jaká byla otázka nástupnictví? Jaké měl císař jako takový pravomoci, bez ohledu tedy, kdo ten úřad zastával. atd.), jediná přidaná hodnota je ten seznam na konci. Lepší bych viděl z těch pánů udělat jen krátký úvod s odkazem na samostatné články a v článku o titulu se zaměřit právě na věci, které se nevejdou do článků o lidech, či státu. Méně je někdy více.

S nedostatkem kvalitních pramenů bych to taky neviděl tak černě. O dějinách Mexika vyšla minimálně kniha Dějiny Mexika v Nakladatelství Lidové Noviny a v angličtině toho bude jisté také hodně (např. [1]). Sám si říkám, že bych se na dějiny Ameriky měl zaměřit více, když už mám doma oba obrovské Prescottovy svazky o dějinách Mexika a Peru i Dějiny amerického lidu od Woodrowa Wilsona. :) Snad bude čas a chuť.

Snad ještě, když překopírováváte text z českého článku do jiného, tak ve shrnutí musíte uvést zvláště ten původní článek, aby se nechali nalézt původní autoři přesunovaného textu. أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 2. 8. 2009, 19:45 (UTC)

No, mohl bych s vámi většinou souhlasit, ale jeslti tedy vytvořete stáránku, či své nebo to můžete udělat i v mém pískovišti, kde bude místo pro mexické císařství a mexického císaře, společně pokud vá mto nevadilo by se dal takoví lepší článek(y) než je ted upravit či vytvořit. Oboje by chtělo zkrátit ten mexický císař urcitě u maxmiliána ... --Kolomaznik 2. 8. 2009, 19:50 (UTC)
OK. Zkusím něco vymyslet a článek o titulu trochu zkrátit a přepracovat (třeba část en:List of Emperors of Mexico#Titular Emperors (pretenders to the throne, House or Habsburg-Lorraine) je pro ten článek jak vyšitá). Vzhledem k tomu, že článek již existuje, pískoviště tedy nebude třeba. Hezký večer, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 2. 8. 2009, 20:01 (UTC)
Jen bych vás chtěl upozornit, že si myslim, že části věnující se prvnímu císaři a císařství jso udostatečně krátké(ale mám z ne. wiki pár vět, které to nějak prodlouží a to u obou článků... A také na to že článek o císařství jsou schopen trošku zkrátit, ale ten o císaři jak jsem na to koukal, tak jsem prozatím něměl moc jisto co smazat, ale to jistě zvlátnete. --Kolomaznik 2. 8. 2009, 20:05 (UTC)

Dobré odpoledne. Jak jste si jistě všiml, tak jsem pokrátil a lehce upravil ten článek mexický císař; řekl bych, že je lepší, než předtím. Akorát ohledně té poslední kapitoly v anglickém článku, tak když jsem jí pročetl, tak mi připadá jako esej bez jediného zdroje a tak jsem jí nakonec nepřeložil. I tak myslím, že ten článek není špatný. Díky za spolupráci! Měte se pěkně, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 4. 8. 2009, 14:44 (UTC)

Dobrý podvečer, i já děkuji a těším se na příští řešení wiki problémů --Kolomaznik 4. 8. 2009, 16:47 (UTC)

Hohenzollernové[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer. Mohu vědět, proč tento článek opakovaně dáváte do tak obecných kategorií jako je Prusko a spol.? Dívala jsem se na ostatní wiki a žádnou podobnou kategorizaci jsem nenašla. V budoucnu vám je pravděpodobně někdo odstraní.S pozdravem --Lenka64 19. 8. 2009, 21:39 (UTC)

Ahoj, jelikož během 1-2 editací bude článek podle mého plánu dokončen, tak plánuji nechat tam ty kategorie, idkyž kategorie dynastie zrovna ne. Proč? Prusko, Německo a Rumunsko patří k Hohenzollernům, a proč by oni nemohli patřit do těchto kategorií, jedině změnit přeba na Kategorie:Dějiny Německa, atd... S pozdarvem --Kolomaznik 20. 8. 2009, 07:15 (UTC)
No ano, tak jsem to myslela. Dát to, když už, tak do nějaké specializovanější kategorie. Až bude někdo dělat čistku např. kategorie:Německo, tak to překategorizuje nebo smaže. --Lenka64 20. 8. 2009, 19:12 (UTC)

Králové a císaři[editovat | editovat zdroj]

"Král je zpravidla nezávislý panovník většinou národního státu, existuje (existovalo) však pár výjimek ve státech jako Německé císařství, Svatá říše římská nebo Uganda."

Ahoj, uvedené větě v článku Král trochu nerozumím. Ty výjimky znamenají, že ve zmíněných státech existovali králové, kteří nebyli nezávislí, nebo že se nejedná o národní státy? A nebo obojí? Současná formulace mi připadá trochu nejasná, ale nechci Ti do toho zasahovat, protože nevím, co přesně jsi tím myslel. --Joker Island 21. 9. 2009, 22:38 (UTC)

Ahoj kolego, jde spíše o to, že nad králi daných ckůvždy stál někdo mírně či víc nadřazený viz např Svatá říše římská a její pokračovatel Německé císařství....Není to tam přímo řečeno,ale klidně to pomě oprav. PS:mám vadný mezerník(space). --Kolomaznik 22. 9. 2009, 17:03 (UTC)

Pruské vévodství[editovat | editovat zdroj]

Když uže seš v tom Prusku, nemohl bys dodělat Pruské vévodství. Zatím je to jenom minipahýl. --Wikipedista:BobM d|p 26. 9. 2009, 08:20 (UTC)

Ahoj, to víš že mohl (ani nevíš jak jsi mě ve vytvoření toho článku i ve psaní zprávy předběhl...). Prusko se ted nějak stává mím hlavním zájmem v současné době jelikož pruské království je dokončené, právě edituji krále Fridricha I. a chystám se na Dějiny Pruska, pruské symboly a jmenováné pruské vévodství. Víš článek pruské vévodství jsem měl v plánu hned po pruském království, ale jak jsem o sobě zjistil to, že jsi to vytvořil ty a jen jako minipahýl ve mě vyvolalo pocit to upravit hned a né až bych si na to udělal čas, takže díky. PS: nevadil oby ti kdybych si jak království tak vévodství hodil na stránku vytvořených článk" (ikdyž jsi je vytvořil ty!) --Kolomaznik 26. 9. 2009, 08:26 (UTC)
Né nevadilo. --Wikipedista:BobM d|p 26. 9. 2009, 08:28 (UTC)

Sjednocení Německa[editovat | editovat zdroj]

Nechceš se podívat na Sjednocení Německa? Pomoc s rozšířením by se mi hodila. --Wikipedista:BobM d|p 21. 10. 2009, 18:45 (UTC)

Ahoj, to víš že jo, zařadím si ho na svůj seznam Aktuálně rozpracovaných článků a jelikož jsem nemocný tak snad půlku toho seznamu zvládnu... --Kolomaznik 21. 10. 2009, 19:12 (UTC)
Jo to by bylo dobrý, házím ti to tam. --Wikipedista:BobM d|p 21. 10. 2009, 19:14 (UTC)
Když se toho pustíš, mám článek rozpracován na Wikipedista:BobM/work/Sjednocení Německa, tak ho můžeš upravovat tam. --Wikipedista:BobM d|p 22. 10. 2009, 12:20 (UTC)

Vyznamenání a prosba[editovat | editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)
Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Ahoj, za tvojí dlouhou a pilnou práci na článcích o rodech a státech (nejen) :-) střední a jihovýchodní Evropy ti chci udělit hvězdu kvalitního wikipedisty. Gratuluju! :-)

Zároveň bych tě chtěl poprosit, zda ti nebude vadit, že bych v budoucnu rozšířil článek Chorvatské království (já vím, je to takové déja vu, ale bohužel se zajímáme o stejné oblasti) a pokud by to šlo, tak zda bys mi nepřenechal i polsko-litevskou unii, pokud jí tedy do budoucna neplánuješ. Oba články by měly zpracováním odpovídat tomuto. :-) --Mozzan 25. 10. 2009, 09:27 (UTC)

p.s. ještě drobnost - pls koukni se na Dějiny Turecka, teď jsou v hodně špatnym stavu.
Ahoj, velmi děkuji ani nevíš jak mě to vyznamenání potěšilo (hodiny strávené u wiki a občasné i technické problémi a psaní skoro udělaných článků z hlavy znova..), určitě v psaní neustanu. A žádná pomoc a ještě od zkušenějšího wikikolegy mi rozhodně nevadí. K polskému království > tam to plánuji rozšířit alespon v hlavním článku trochu, a období polska jako součást polsko-litevské unie ti klidně přenechávám (polsko je už tak velmi obsáhlé :( ). Polské království by v budoucnu mohlo být celkem obsáhlý článek stejně jako chorvatské království, které ještě dnes plánuji rozšířit do trošku čitelnější podoby (budu ještě týden doma takže i tak mám času), jinak je klidně tvoje. Navíc gruzínské království by mohlo mýt taky lepší stav a myslím něco o byzantské říši víš a gruzínské království k ní mělo celkem blízko. A k polsko-litevské unii tam byhc osobně klidně přidal aspon infobox pokud by Ti to nevadilo a oddělil úvod od zbytku jiank je to tvé, přeci jemom mám na seznamu ještrě nějaké ty věci na větší rozšíření popř. založení věcí. Navíc musím "rejpat" do Tadeáše.Dohňanského a Hohenzollernové se pořád nějak nehýbou z místa... A k Dějinám Turecka, tam plánuji rozšírit alespon část dějiny za Osmanské říše. Snad je to už vše co jsem k tomu chtěl. k tomu déja vu, dějiny řecka pokud jsi je myslel, tak to je ale práce hodná obdivu ;). Díky moc --Kolomaznik 25. 10. 2009, 10:14 (UTC)
Hele, s polským královstvím si dělej co chceš, pokud jde o Polsko, tak chci rozšiřovat jenom tenhle článek: polsko-litevská unie. ;-) Zbytek ti milerád přenechám :-) --Mozzan 25. 10. 2009, 15:05 (UTC)

Zdravím! Již pár dní v hlavě nosím, že Vám za Vaše články o monarchiích celého světa ještě nepřišel poděkovat, tak jsem Vás dnes odpoledne připsal na seznam nositelů hvězdy Karla IV. – a pak zjistím, že mě někdo (Mozzane! :P) předběhl :D Každopádně Vám, Kolomazniku, gratuluju k vyznamenání! Za všechny ty články si jej plným právem zasloužíte. Mějte se pěkně, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 25. 10. 2009, 12:39 (UTC)

Jsem mrcha, Emíre, uznávám. :-D Taky už se mi to ale stalo... mě takhle zase předběhla Bosquete, když jsem chtěl Acomě udělit vyznamenání za věrnost :-D --Mozzan 25. 10. 2009, 15:05 (UTC)

Nesprávné tvary v názvech článků[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Nevytvářejte zde prosím redirekty obsahující chybné gramatické tvary, jako například "Dějiny Egyptu". To už by zde taky mohly být názvy článků se špatným i/y apod... To že existují negramotní mamlasové, kteří například na chatech píšou zhovadilosti v podobě "z tebou" nebo "s Brna", ještě neznamená, že se kvůli nim bude mrvit Wikipedie. --Kirk 28. 10. 2009, 11:30 (UTC)

Mě ta chyba po chvíli došla, ale to už jste jednal Vy. Nicmémě musím Vám řici, že na wiki nechodím chatovat... ani si dělat blog.. --Kolomaznik 28. 10. 2009, 11:33 (UTC)

No já neříkám, že tu chatujete apod. Jen mě napadlo, jestli jste tím nechtěl zohlednit možnost, že by na wikipedii přišel nějaký magor neznající gramatiku (na chatech je jich plno) a hledal článek o dějinách Egypta. --Kirk 28. 10. 2009, 12:07 (UTC)

Austrofašismus[editovat | editovat zdroj]

Všiml jsem si ve Vašem novém článku austrofašismus neobvykle velkého množství překlepů. Protože se do tohoto tématu nechci sám nořit, chtěl bych Vás poprosit, zdali byste se na článek nemohl ještě jednou mrknout a ty překlepy opravit. Díky --Tchoř 31. 10. 2009, 10:16 (UTC)

Jistě, to víte dělal jsem to v noci a to pak člověk s radostí hned uloží. --Kolomaznik 31. 10. 2009, 12:09 (UTC)

Lotrinkové[editovat | editovat zdroj]

Měl bych dotaz. V článku o lotrinském rodě jsi navrátil už jednou prodiskutovaný a odstraněný výraz Lotrinkové. Můžeš uvést zdroj, který by potvrdil jeho relevanci? Díky Dogbert 11. 12. 2009, 18:16 (UTC)

Omlouvám se šlo zdřejmě o nějaký zkrat, na který si ani pořádněš nepamatuji. Takže tam už není co řešit, ale to že by teoreticky měli Lotrinští mít nárok na slovenský a podkarpatoruský trůn bych viděl jako pravdivou informaci, protože jako Uherští králové ovládali obě tyto území. Ale nerad bych tím nevyvolával zmatky či hádky. --Kolomaznik 11. 12. 2009, 22:09 (UTC)
V pohodě, to se upraví. Ovšem, co týče trůnů, žádný slovenský či podkarpatoruský trůn nikdy neexistoval. Ovládali území, to ano, ale výraz trůn implikuje představu konkrétního vladařského stolce, vztahujícímu se k území s vlastním právním statutem. Dogbert 12. 12. 2009, 13:42 (UTC)

Nasavsko[editovat | editovat zdroj]

Zdravím kolego, koukala jsem, že jste se pustil do tohoto článku. Pěkná práce:) V úvodu jsem Vám mezi číselnými údaji zaměnila pomlčku za až, snad se nebudete zlobit, ale v textu je to vhodnější než matematické pomlčky.

Jinak v tomto odstavci Zakladatel rodu Nasavských hrabě Dudo-Oldřich sídlil na hradě Laurenburg, který se nachází několik kilometrů od Nassau na horním toku řeky Lahn. Jeho syn Robert I. nechal postavit v Nassau hrad zpřibližně roku 1125 a sám se nazýval "hrabětem z Nassau". mi není jasně, co znamená označní Nassau v první větě? Město, knížectví, vévodství? Ve druhé to bude nejspíš město? Pak mi také není jasný rozdíl mezi nasavským hrabětem a hrabětem z Nassau? Trošku mě také matou počeštěné a původní názvy. Např. V tomto odst. Hrabě Jindřich II. získal Weilburg... se uvádí hrabství Nasavsko-Weilburg ale o kus dál V roce 1806 Nassau-Weilburg, jaký je mezi nimi rozdíl?! Vím, že by to spíš patřilo do diskuze na stránku, ale nejsou to žádné podstatné připomínky, jen mé subjektivní nejasnosti.--Bosquete 17. 12. 2009, 22:24 (UTC)

Faruk[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, ten článek jsem smazal, text jsem přemístil na stránku Farúk I., kam bývá i odkazováno, aby zůstal zachován. Zdraví, --Ria 23. 12. 2009, 11:21 (UTC)

Díky, ušetřil jste mi trošku práce. --Kolomaznik 23. 12. 2009, 11:26 (UTC)

Rok 2010[editovat | editovat zdroj]

Japonské císařství[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, článek Japonské císařství jsem na tvou žádost smazal. Zdraví, --Ria 23. 1. 2010, 09:48 (UTC)

Díky moc, vrhám se na něj. --Kolomaznik 23. 1. 2010, 09:48 (UTC)

Moskevská knížata[editovat | editovat zdroj]

Prosím, nevpisuj mi ty nesmysly do hesel ke středověkým moskevským knížatům. Až do konce 14.století veliké knížectví moskevské neexistovalo! Dmitrij Donský nebyl synem Ivana Kality, to by se musel narodit 9 let po otcově smrti apod. Díky! --Di 23. 1. 2010, 13:57 (UTC)

Dobře, promin. Když sem viděl že editace se neujala uznal jsem omyl. Omlouvám se za přidanou práci. --Kolomaznik 23. 1. 2010, 15:41 (UTC)

Fajn, díky. Trochu se v tom vyznám. Tak si třeba počteš, ale to ještě bude chvíli trvat. Zdravím --Di 23. 1. 2010, 17:04 (UTC)

Nizozemí na kvalitě[editovat | editovat zdroj]

Bylo by vhodné tam dopsat cíl (DČ nebo NČ). Jinak článek je pěkný! --Hagar 24. 1. 2010, 19:07 (UTC)

Já si jen dovolím upozornit, že jste porušil licenci Wikipedie tím, že jste překopíroval významnou část článku Nizozemská revoluce bez toho, že byste to kamkoliv uvedl. A já Vás výše upozorňoval, že tento přístup není OK. أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 24. 1. 2010, 19:12 (UTC)

Ano to je pravda právě proto je také článek přidán na recenzi, jen si od začátku nejsem jist jakou formou a kam do článku mám původ části článku uvést (šablona, atd...). A cíl zdřejmě DČ a rady ostaních na vylepšení. --Kolomaznik 24. 1. 2010, 19:19 (UTC)

Copyvio[editovat | editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Unie Korun, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Důrazně Tě žádám, aby jsi uváděl konkrétní zdroj svých příspěvků. Není možné zdrojovat stylem "cs wiki", je třeba uvést konkrétní link na konkrétní článek a revizi. Už jsi byl na to mnohokrát upozorňován, že tímto porušuješ licenci Wikipedie. Taky bych se zamyslel nad tím, k čemu je překopírovávání celých odstavců z jednoho článku do druhého; duplicity přece nechceme. --Podzemnik 25. 1. 2010, 11:23 (UTC)

Ahoj, díky za upozornění ohledně tohoto sám sem si všiml, že je to ode mně lajdáctví a lenivost v poslední době. Rozhodně přepíši vlastními slovy a jinak. Doufám že to stačí. --Kolomaznik 25. 1. 2010, 16:09 (UTC)

Maloněmecká koncepce + prosbička[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, prosímtě BobM navrhuje přesun článku Maloněmecká koncepce na Maloněmecké řešení. Osobně mám za to, že současný název je správný, alespoň tak jsem se jej učil. Je však také pravda, že lösung se překládá jako řešení. Psal jsi, že v souhrnu, že současný název je podložený knihami, proto bych tě chtěl poprosit, jestli bys ten současný neorefnul. Díky a pěji pěkný den :)

P.S.: Ještě jsem si vzpomněl, když už jsem tu. Nemohl bys napsat alespoň něco kratičkého o en:Syria-Lebanon Campaign? Bojovali tam i Čechoslováci, ale hlavně by se mi to hodilo jako link do článku Jicchak Rabin, který mám zrovna v recenzi. Byl bych ti vděčen. --Faigl.ladislav slovačiny 27. 1. 2010, 13:46 (UTC)

Sardinské království[editovat | editovat zdroj]

Smazal jsem i provedl přesun. Zdraví, --Ria 28. 1. 2010, 16:55 (UTC)

Redirect[editovat | editovat zdroj]

Můžete mi prosím vysvětlit jaký smysl má zakládání podobných nesmyslných redirectů jako Jindřich I. Brodantský? --Saltzmann 31. 3. 2010, 19:28 (UTC)

Dobrý večer, na svou obhajobu bych rád řekl že v seznamu vévodů lotrinských je jako syn Gottfrieda VIII. Lovaňského uveden Jindřich I. Brodantský (1190–1235), jenže to je ta samá osoba jako právě Jindřich I. Brodantský (1190–1235), co je na tom špatně, tedy? --Kolomaznik 31. 3. 2010, 19:34 (UTC)
No třeba to, že na internetu jediný odkaz na Jindřich I. Brodantský (nebo i Jindřich Brodantský) je odkaz právě na Vámi zmíněnou stránku. Není Vám to podivné? Nebo víte třeba o nějaké knize, kde se uvádí jako Jindřich Brodantský? Není to třeba jen překlep autora? --Saltzmann 31. 3. 2010, 19:40 (UTC)
No já bych to viděl asi tak, že je to asi spíš chyba autora, takže je to asi přesměrování na nic. ;) Dobrou noc --Kolomaznik 31. 3. 2010, 19:47 (UTC)

Menelik I.[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, a nebylo by pak logičtější přesunout Menelika I. Etiopského na Menelika I.? Když tedy žádný jiný Menelik I. není? Jirka O. 9. 4. 2010, 20:17 (UTC)

Dobrý večer i Vám, no o přesun my právě jde, ale já co vím článek smazat nemůžu a tak ten přesun nemůžu provést. ;) --Kolomaznik 9. 4. 2010, 20:24 (UTC)
Provedeno :-) Jirka O. 9. 4. 2010, 20:30 (UTC)

Mezinárodní integrace[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, díky za snahu o záchranu článku. Vložil jsem šablonu Urgentně ověřit, chybí jakékoli zdroje. Bohužel se domnívám, že v této chvíli je článek neencyklopedický, měl by imho primárně obsahovat text o formách, stupních integračních procesů (jako např. u ekonomické integrace)... ale to je jen poznámka pod čarou. Zdraví --Kacir 5. 5. 2010, 02:27 (UTC)

Ahoj, snaha to byla protože podle mě byl článek míněn dobře a na wiki tu zrovna on místo má .. iodkyž víc než přeš text jako takový seznam/rozcestník, můžu se pokusit ho nějak důkladněji vylešit, pokud to půjde. --Kolomaznik 5. 5. 2010, 14:04 (UTC)

AfD o Seznam českých panovníků[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, chci ti oznámit že jsem založit diskusi o smazání článku Seznam českých panovníků --Wikipedista:BobM d|p 16. 5. 2010, 12:51 (UTC)

Antické technologie[editovat | editovat zdroj]

Všiml jsem si, že předěláváš ty antické technologie a nevím, jestli jsi srozumněn s tímto. Já jen, abys to nedělal zbytečně. S pozdravy --Silesianus 28. 5. 2010, 08:03 (UTC)

Ahoj, fakt díky vůbec jsme o tom nevěděl a ted už je to vlastně k ničemu akorát sem ztratil cenný čas. Deo-byrokracie... ! --Kolomaznik 28. 5. 2010, 09:54 (UTC)
Zvláštní je, že byla smazána jen ta antická, podobné např. tollánské technologie zůstaly zachovány, a to jsou přitom stejně významné a stejně ozdrojované... --Silesianus 28. 5. 2010, 10:04 (UTC)
No koukám, že to (škoda že beze mně :() posuzovali lidé co asi vůbec nechápu téma.. aspoň část z nich. Podle mě by to mělo vše zachováno a zarážející je jen to že když už tak by to mělo být opačně... vždyt většina ras používá technologie Antiků jako své... bud jako Asgardi a Lidé, Tolláni nebo parazité Goauldi. Prostě bez Antické technologie by se nebylo o čem bavit, ale na tom se pozná kdo o tom nic neví (prý vlastní výzkum...) a jen maže, maže ,maže... Ale to je jen opět můj osobní problém... --Kolomaznik 28. 5. 2010, 10:08 (UTC)

Prosba[editovat | editovat zdroj]

Kolomazniku, snažně tě prosím, přestaň s tím kopírováním. Už ti to tady říkalo spousta lidí a ty si nedáš pokoj a kopíruješ dál. Vždyť to ničemu nepomůže, naopak to toho čtenáře odradí, když na třech stárnkách najde ten samý text! Právě jsem projížděl Dějiny Gruzie a 80% celého článku je zkopírován z článku Gruzie, kde navíc kdosi upozornil, že některé části týkající se Sovětského svazu jsou pravděpodobně faktograficky špatně. Skutečně tě prosím, nedělej to! Přiděláváš práci sobě a zejména ostatním, kteří to po tobě musí opravovat a stále to s tebou do úmoru řešit. V případě, že bys od toho nadále neodstoupil, budu muset podat žádost o arbitráž, protože přes všechny domluvy pořád vedeš svou. Je mi to líto, protože jsi jinak na wiki odvedl kus setskara dobré práce, ale už vážně nevím, co dělat, abys to pochopil. :-( Měj se --Mozzan 26. 6. 2010, 07:33 (UTC)

Žádost o komentář[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, moc mě to mrzí, ale protože jsi nereagoval a nevyjádřil ses, co s tím hodláš dělat, podal jsem žádost o komentář. Můžeš se zde vyjádřit se svým názorem, pokud chceš. Promiň, že to řeším takhle, ale už vážně nevím, co dělat. :-( --Mozzan 4. 7. 2010, 08:14 (UTC)

Seznam perských panovníků[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, váš článek jsem označil šablonou {{urgentně upravit}}. Proč? Protože je to jednak nekriticky sesbíraný slepenec z různých jiných seznamů, co už na Wikipedii jsou, jednak tam toho moc chybí (Elam, Médie, arabské dynastie – např. Zaffárovci, Bújovci atd., Mongolové neboli ílcháni, Akkojunlu...) a navíc je terminologie všude tam, kde pro to zatím nejsou na Wikipedii podklady, chybná (u Kádžárovců např. Fath Alí, Násiruddín atd.). Nemám momentálně čas to celé předělávat, po celou dobu své činnosti na Wikipedii se snažím terminologii pečlivě zjišťovat, což trvá určitý čas. Díky za pochopení. Jirka O. 15. 7. 2010, 18:23 (UTC)

Chtěl jsem jen dodat, že neříkáme Tahiridové, ale Táhirovci, Samanidové, ale Sámánovci, Ziyáridové, ale Zijárovci. Viz Felix Tauer, Svět islámu, s. 274 (seznamy). Nelze přece tvořit něco, kde nemáte zjištěny alespoň elementární pojmy.
Rozhodně nechci být "protivný", ale aspoň sem se snažil, a počítal stím že někdo lepší ty názvy panovníků přeba opraví, ale u Kadžárovců nic a tady poprask (tak já nevím). Nikdo a obzvláště já, jak všichni z členstva Deo-byrokratů zde víte nejsem dokonalý (kromě Vás samozdřejmě). Snaha některých vandalů je cenněna více. A co do nějaké té i malé snahy.. nic. Vy jste bohové tak prosím potrestejte mě za tu neposlušnost. A jiné seznamy panovníků budou asi taky špatně předpokládám. Fakt už neví co říct víc?! --Kolomaznik 15. 7. 2010, 19:03 (UTC)
Taky nejsem dokonalý a už vůbec ne bůh, snaha je určitě fajn, na druhé straně bychom měli na Wikipedii zdrojovat, mít korektní terminologii (z toho jsou i ty občasné pře tady, protože dobrou terminologii chceme) – a obecně vzato někdy je lepší méně nežli více. Vůbec mi nevadí, když se pustíte do Persie (mám ji rád), ale nemělo by to být tak, že vám půjdu po stopách a budu opravovat základní termíny. Na Wikipedii se do značné míry (u zavedených uživatelů) spoléháme jeden na druhého. Vemte si Tauerovu knihu (je v každé knihovně) a udělejte tu věc pořádně. Přece se nebudete hněvat za to, když vám někdo něco vytkne, seznam můžete na základě kvalitních knih udělat kvalitně, stejně jako jiné věci. Jirka O. 15. 7. 2010, 19:20 (UTC)

Lodě v Hvězdné bráně[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, koukam, že si označil některé články s touto tematikou {{Pracuje se}}. Jen t2 chci upozornit, že jsou v nich copyvia z různých zdrojů [2], [3], [4],... a podle data jde text převzatý sem. Čili se s tím musímě nějak vypořádat, ale nechci ti do toho zasahovat, když na tom děláš. Navrhni prosím co dál, odstranění copyvií z historie se ale nevyhneme. Jo a co to vyhnanství v kombinaci s {{Pracuje se}}? :) --Tlusťa 28. 7. 2010, 12:12 (UTC)

Těch copyvií jsem si některých vědom a už jsem pracoval na Asgardských vesmírných lodích, když mi do toho začal kompletně skrz hvězdnou bránu zasahovat nováček-vandal 81.201.60.156. Podle mé představy by měl článek Vesmírné lodě ve Hvězdné bráně vypadat nějak podobně jako Technologie ve Hvězdné bráně, jestli mě chápeš. Jinak klidně edituj(te) tu stránku jak potřebuješ, přizpůsobím se. A k tvé otázce... o kombinaci jsem nepřemýšlel jen sem chtěl dodelat připravené věci, když už nejsem "člen wkomunity" a pak do článků začal NĚKDO zasahovat i přes šablony, atd. --Kolomaznik 29. 7. 2010, 12:04 (UTC)

"Dvojčinném režimu"[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, založil jste dnes stránku s podivným názvem "Dvojčinném režimu" s redirektem na Spoušť (mechanismus). Sice se v problematicce nevyznám, ale tipuji to na omyl - za očekávatelnější název bych považoval "Dvojčinný režim". Proto doporučuji stránku přejmenovat. Pochopitelně, jsem-li mimo mísu, se omlouvám - v takovém případě mou poznámku v této diskusi ignorujte. --Petr Karel 29. 7. 2010, 10:45 (UTC)

Vám taky, děkuji za upozornění sám jsem si toho ani nevšiml. Máte pravdu má to být jak "říkáte". Díky --Kolomaznik 29. 7. 2010, 12:04 (UTC)

Karel IV. Španělský[editovat | editovat zdroj]

Vážený kolego, pustil jsem se do článku o Karlu IV. a nedal tam šablonu. Článek mám připravený, ale teď vidím, že jste ji tam dal Vy. Považoval bych za nejlepší, kdybych mohl svoji verzi uložit a požádat Vás, abyste na ní případně pokračoval. Díky za odpověď! --Sokoljan 5. 9. 2010, 14:04 (UTC)

Ahoj, klidně na tom pracujte (byl jste první), až skončíte kouknu co zkopírovaného bych tam přidal. --Kolomaznik 5. 9. 2010, 15:19 (UTC)
Dík, hotovo! --Sokoljan 5. 9. 2010, 16:27 (UTC)

Smazané šablony[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, o jaké smazané šablony šlo? Rád pomůžu. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 9. 2010, 16:39 (UTC)

Ahoj, jde o šablony: Italští princové, Rumunští princové a Havajští králové. --Kolomaznik 17. 9. 2010, 16:47 (UTC)
Obnoveno :) Hlavně je někam vlož, ať nestraší mezi nepoužívanými šablonami. Jinak přeju hezký víkend. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 9. 2010, 16:51 (UTC)

Spojovník vs. pomlčka[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, vrátil jsem tebou přesunuté články na původní název s ohledem na Wikipedie:Název článku#Opatrně se zvláštními znaky. Pomlčky (–) se nahrazují v názvech spojovníky (-), neboť na klávesnici nejdou jednoduše napsat. --Harold 23. 10. 2010, 14:13 (UTC)

2011[editovat | editovat zdroj]

Kraňské vévodství[editovat | editovat zdroj]

Kolego, nemyslím si, že je přísliš smysluplné, aby zde existovaly dva různé články o Kraňsku. Existence více článků o Moravě smysl má, protože existovala jako politický útvar jak za Rakouska tak i po něm, ale Kraňsko je od konce roku 1918 čistě historickou zemí, jejíž politické instituce byly tehdy zrušené. --Kirk 22. 12. 2010, 23:32 (UTC)

Kategorie:Panovníci, kteří abdikovali[editovat | editovat zdroj]

Dobrý večer, zadržte, prosím s tím přidáváním kategorií – máte chybu v názvu, před "kteří" se píše čárka. Už jsem založil novou. Srdečně zdraví Jirka O. 4. 2. 2011, 20:41 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Arnošt August Brunšvicko-Lüneburský, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství (přestože mě maličko uniká, jak může jít současně o protestantského panovníka a římskokatolického biskupa). Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 16. 4. 2011, 14:09 (UTC)

Linie následnictví nizozemského trůnu[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nie je tam kráľovnin prostredný syn, neviem o tom, že by bol vylúčený z následníctva. Pekný deň. --Lalina 15. 5. 2011, 14:27 (UTC) P.S. Ten hokej je nejaký divoký, ale dúfam, že vyhráme. Držím palce.

Beriem späť, zabudla som, že parlament nedal súhlas na sobáš a tak sa vzdal titulov. Opravila som len chybičky v dátumoch a tituloch. --Lalina 15. 5. 2011, 14:36 (UTC) P.S. Nejako nám ta naša obrana zaspáva, dúfam, že to ešte otočíme.

Na nic[editovat | editovat zdroj]

Wikipedie:Diskuse o smazání/Šablona:Řecká královská rodina a Wikipedie:Diskuse o smazání/Šablona:Královské a knížecí rodiny. --Elm 27. 5. 2011, 09:27 (UTC)

Poznámky[editovat | editovat zdroj]

Mám dvě poznámky. Tato kategorie je na smazání? Vyprázdněním obsahu stránku/kategorii nesmažete, vložte tam šablonu {{smazat}}. Druhá věc, co mají znamenat takováto shrnutí editace: [5], [6], [7]? Přečtěte si prosím Wikipedie:Shrnutí editace a řiďte se podle toho. Díky. --Harold 14. 6. 2011, 18:57 (UTC)

Hm, podruhé ti píšu. Tohle shrnutí má jako znamenat co? Přečti si prosím Wikipedie:Shrnutí editace, k čemu tato věc slouží. Děkuji. --Harold 27. 9. 2011, 19:41 (UTC)

Pákistán[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, proč?--Faigl.ladislav slovačiny 5. 11. 2011, 23:45 (UTC)

Ahoj, proč ne? --Kolomaznik 6. 11. 2011, 08:47 (UTC)

2012[editovat | editovat zdroj]

Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation
Toto je osobní stránka uživatele Wikipedie.

Nejedná se o encyklopedický článek. Pokud tuto stránku vidíte na jiném serveru než na Wikipedii, pravděpodobně se jedná o kopii Wikipedie. Uvědomte si, že si prohlížíte neaktuální kopii a uživatel, kterému tato stránka patří, zřejmě nemá s tímto serverem žádné vztahy. Originál uživatelské stránky najdete na https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Kolomaznik/archiv.