Lokomotiv (stanice Moskevského centrálního okruhu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lokomotiv
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik10. září 2016[1]
Linky Moskevský centrální okruh
Přestup na stanici Čerkizovskaja
Technické informace
Počet nástupišť2
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lokomotiv (rusky Локомотив) je stanice na Moskevském centrálním okruhu. Zde je možné přestoupit na stanici Čerkizovskaja na Sokolničeské lince moskevského metra, která se nachází v těsné blízkosti. Stanice je nazvána po blízkém stadionu, kde hraje své domácí zápasy i stejnojmenný fotbalový klub.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Lokomotiv se nachází v čtvrti Preobraženskoje mezi Čerkizovským parkem a průmyslovou zónou na západě čtvrti Goljanovo, konkrétně mezi ulicemi Okružnoj projezd (Окружной проезд) a Severo-vostočnaja chorda (Северо-восточная хорда) na sever od jejich křížení s Velkou Čerkizovskou ulicí (Большая Черкизовская улица), respektive Ščjolkovským šosse (Щёлковское шоссе).

Stanice disponuje celkem dvěma vestibuly. Přístup na dvě ostrovní nástupiště je možný jednak z nového vestibulu, jenž je laděn do bílé barvy, a kde přístup na nástupiště zajišťuje nadchod, a jednak i ze starého vestibulu stanice metra Čerkizovskaja, který je s novým vestibulem propojen. U hrany nástupiště blíže k vestibulům zastavují vlaky, které jedou ve směru hodinových ručiček, u vzdálenějšího nástupiště zastavují vlaky, které jedou naopak.

Na rok 2018 je naplánována výstavba severního terminálu, který propojí stanici Moskevského centrální okruhu a severní vestibul stanice Čerkizovskaja.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Локомотив (станция МЦК) na ruské Wikipedii.

  1. [stroi.mos.ru/news/k-momientu-zapuska-mtsd-otkroiutsia-vsie-stantsii-na-protiazhienii-zh-d-kol-tsa Dostupné online]. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


Metro v MoskvěMoskevský centrální okruh
Bulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad RostokinoBělokamennajaBulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo Sokolinaja GoraŠosse Entuziastov AndronovkaNižegorodskaja NovochochlovskajaUgrešskajaDubrovka Avtozavodskaja ZIL Věrchnije Kotly Krymskaja Ploščaď Gagarina Lužniki Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha Chorošovo Zorge Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja KoptěvoLichobory