Diskuse s wikipedistou:Jakub Sochor/Archiv02

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Jakub Sochor v tématu „2020
Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation
Toto je uživatelská podstránka uživatele Wikipedie.

Nejedná se o encyklopedický článek. Pokud tuto stránku vidíte na jiném serveru než na Wikipedii, pravděpodobně se jedná o kopii Wikipedie. Uvědomte si, že si prohlížíte neaktuální kopii a uživatel, kterému tato stránka patří, zřejmě nemá s tímto serverem žádné vztahy. Originál uživatelské podstránky najdete na https://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse_s_wikipedistou:Jakub_Sochor/Archiv02.

Rok 2013

Dobrý den, díky za snahu vytvořit portál o městu Blovicích. Chystáte se ho nějak udržovat? --G3ron1mo 11. 3. 2013, 08:57 (UTC)

Portál mi byl zamítnut a bylo mi řečeno, že bude smazán. Jinak bych ho ale velmi pečlivě udržoval. – Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Jakub.blovice (diskuse • příspěvky)
A kde Vám ho zamítli? Podle současného stavu je totiž portál opravdu ke smazání právě proto, že není pečlivě udržovaný. --G3ron1mo 11. 3. 2013, 13:40 (UTC)
Kdysi jsem vytvořil šablonu, kde byly všechny články o Blovicku. Poté jsem založil portál Blovice a někdo mi napsal (už nevím kdo), že když je šablona, nepotřebuje se portál. Bylo mi vzkázáno, abych na tento portál nic nedával, že bude smazán. Tak jsem na něj přestal chodit a přestal se o něj zajímat. Po měsíci mi zrušili i šablonu a já byl líný znova žádat o vytvoření portálu :( Toť vše. --jakub.blovice (diskuse) 11. 3. 2013, 15:44 (UTC)
Klidně se toho portálu znova ujměte. Pokud ho přetvoříte alespoň na miniportál, nebude třeba ho pravidelně udržovat. --G3ron1mo 13. 3. 2013, 14:10 (UTC)
Děkuji, hned se na něj vrhnu, pokud už jsem nezapomněl jak se edituje. Naposled jsem editoval před déle něž rokem. --jakub.blovice (diskuse) 13. 3. 2013, 14:24 (UTC)
Dobrý den, jelikož jste se na něj hned nevrhnul, jak jste přislíbil, navrhnul jsem portál na smazání. Pokud ho přeci jen budete chtít dodělat, můžete si ho nechat obnovit/přesnout na vaše pískoviště. --G3ron1mo 22. 3. 2013, 06:19 (UTC)

Rok 2014

V tento rok se mne opět nikdo nezeptal. Možná to bylo způsobeno tím, že jsem na Wikipedii přestal přispívat.

Rok 2015

Blovický incident

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Blovický incident. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Horst (diskuse) 7. 11. 2015, 21:58 (CET)

Dobrý den, děkuji za upozornění. S odstupem času taky vidím, že tento "střet" není až tak encyklopedicky významný. Informace z tohoto smazaného článku (mám je stále v počítači) budou převedeny do nově přestavovaného článku o městu Blovice, konkrétně do sekce o historii města. Omlouvám se za přidělávání starostí a za poněkud pozdní odpověď. S pozdravem a přáním hezkého dne, Jakub Sochor (diskuse) 17. 11. 2017, 20:39 (CET)

Rok 2016

V tento rok se mne opět nikdo nezeptal. Možná to bylo způsobeno tím, že jsem na Wikipedii přestal přispívat.

Blovice

Dobrý den, přes šablonu Pracuje se jsem odstranil sekci Historie s výplňkovým textem Lorem ipsum..., který se na Wikipedii nepoužívá. I přestože na stránce pracujete, mohou si článek zobrazit čtenáři, které nesmyslné texty nezajímají. Jinak děkuji za rozšiřování článku a prosím o důkladnější zdrojování referencemi. --Petr Kinšt (diskuse) 28. 10. 2017, 22:16 (CEST)

Dobrý den, omlouvám se za použití Lorem ipsum, ale potřeboval jsem vědět, jestli se mi vejdou níže uvedené grafiky do textu a zasahovaly mi do infoboxu, tak jsem potřeboval text trochu "nastavit". Omlouvám se za jeho použití a už se to nebude opakovat. Děkuji za upozornění na reference, budu se jim věnovat důkladněji. S pozdravem a přáním hezkého večera, Jakub Sochor (diskuse) 28. 10. 2017, 22:32 (CEST)
V pořádku, nic se neděje. Pro příště k podobným experimentům slouží pískoviště. --Petr Kinšt (diskuse) 28. 10. 2017, 22:47 (CEST)
Ještě mě napadlo: podívejte se na Wikipedie:WikiProjekt České obce/Články, kde najdete doporučovanou osnovu článků věnovaných sídlům i s náměty na obsah sekcí. --Petr Kinšt (diskuse) 28. 10. 2017, 22:50 (CEST)
Děkuji za odkaz. Strukturu jsem se snažil vzít z nejlepších článků o městech, ale na tuto stránku jsem nenarazil. Upravím a doplním informace na editované stránce podle tohoto odkazu. Jakub Sochor (diskuse) 28. 10. 2017, 22:53 (CEST)

Vítání uživatelů bez editací

Dobrý den, obvykle není vhodné vítat uživatele bez editace, co se zrovna zaregistrovali. Většinou je vhodné vyčkat na nějaké alespoň minimální projevy. Nezapomínejte se, prosím, podepisovat S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 1. 11. 2017, 20:24 (CET)

Dobrý den, děkuji za upozornění. Žil jsem v přesvědčení, že vítání je hned po registraci (alespoň takto si to pamatuji já, ale spíše už mám špatnou paměť) a podepisovat se v případě vítání nemusí, protože je univerzální a měl by ho dostat každý. Děkuji za rady, již se jich budu držet. Jakub Sochor (diskuse) 1. 11. 2017, 20:28 (CET)
Dobré rady k patrole jsou na WP:Patrola, doporučuji k přečtení :). --Martin Urbanec (diskuse) 1. 11. 2017, 20:30 (CET)
Díky! V této oblasti jsem poněkud nový, takže rady ocením a netušil jsem, že tato stránka s radami existuje. Ještě jednou děkuji! Jakub Sochor (diskuse) 1. 11. 2017, 20:31 (CET)
Nemáte vůbec za co. A ještě jedna rada, když tak koukám na Diskuse s wikipedistou:78.45.34.173. Experimentační šablony se vkládají pomocí {{subst:Experimenty}}. Je to vhodné k jejich zakonzervování v čase, aby se diskusní stránky už v čase neměnily. Alternativně je možné je vkládat pomocí zkratek (pro mírnou exp šablonu pak {{subst:E1}}). --Martin Urbanec (diskuse) 1. 11. 2017, 20:36 (CET)

Podpis

Dobrý den, poprosil bych Vás, abyste si svůj podpis více přiblížil uživatelskému jménu, takto je to matoucí (v historii článků a jinde je jméno zobrazeno jinak). Viz Wikipedie:Podpis, bod první, cituji: „má obsahovat zvolené uživatelské jméno na české Wikipedii, případně jen mírně upravené, ale přesto musí zůstat snadno a jednoznačně spojitelný s uživatelským jménem“. --Pavel Krupička (diskuse) 1. 11. 2017, 20:40 (CET)

Dobrý den. Tento podpis jsem si změnil zhruba před týdnem, neboť jsem usoudil, že moje pravé jméno se bude k Wikipedii hodit lépe než nick. Děkuji však za upozornění na pravidlo, kterého jsem si nevšiml. Již jsem požádal o přejmenování účtu a věřím, že moje žádost bude kladně vyřízena. Do té doby však upravím svůj podpis tak, aby se shodoval s mým uživatelským jménem. Jakub Sochor (diskuse) 1. 11. 2017, 21:04 (CET)

Blovice

Dobrý den, prosím o opravu referencí (":1", ":2") v hesle Blovice. Děkuji --Jvs 2. 11. 2017, 13:03 (CET)

Dobrý den. Děkuji za upozornění, reference opraveny. Jakub Sochor (diskuse) 2. 11. 2017, 21:52 (CET)

Spojník vs. pomlčka

Ahoj, u Blovic jsem to zatím upravila, tak pozor na to i u zbytku :).

Editační okno Wikipedie. Pod ním speciální znaky. Pomlčka je oznčena červenou tečkou a textem „Pomlčka“
Pomlčku vidíte zvýrazněnou červeně

Dobrý den, musím Vás upozornit na rozdíl mezi spojovníkem, což je toto: (-), a pomlčkou, což je toto: (–). Vidíte ten rozdíl? Spojovník se používá logicky pro spojování slov, jako je například Brno-střed. Spojovník tedy spojuje především dvě slova nebo dvě části slova v jeden celek a vkládá se bez mezer. O použití pomlčky si můžete přečíst zde. Prosím, abyste místo spojovníku používal(a) pomlčku.

Jak se pomlčka vkládá?
Pod tlačítky Uložit změny a Ukázat náhled naleznete určité modré znaky a písmena. Mezi nimi najdete i pomlčku. Konkrétně je za uvozovkami, které následují po malém písmenu „ž“. Vizte obrázek. Také je možné ji vložit držením klávesy Alt a vyťukáním čísel 0, 1, 5 a 0 na numerické klávesnici.

Doufám, že teď už si nebudete plést tyto dvě „čárky“ a v pravou chvíli použijete spojovník nebo pomlčku. Děkuji. S pozdravem --Leome 323 ♥ (diskuse) 6. 11. 2017, 16:18 (CET)

Ahoj, děkuji za opravení pomlček/spojovníků v článku Blovice. V dalších článcích to opravím také a dám si na to pozor. Jsem rád za tuto upozornění, neboť v minulosti jsem se tomuto rozdílu příliš nevěnoval, jak jsi sama mohla vidět. Ještě jednou děkuji za upozornění, opravu a doufám, že se z mé strany tato chyba už nebude opakovat. S pozdravem a přáním hezkého dne, Jakub Sochor (diskuse) 6. 11. 2017, 21:27 (CET)

Historická složení zastupitelstva města Blovic

Ahoj, informuji tě, že jsem založil diskusi o smazání k článku Historická složení zastupitelstva města Blovic. Prosím tě o vyjádření. Srdečně, --Martin Urbanec (diskuse) 10. 11. 2017, 09:32 (CET)

Ahoj, děkuji za upozornění. Omlouvám se za prodlevu, která vznikla nemožností přístupu k internetu na území Slovenské republiky. Můj návrh řešení i s komentářem je již na diskuzní stránce. S díky a přáním hezkého večera, Jakub Sochor (diskuse) 13. 11. 2017, 22:06 (CET)

Revertér

Doporučuji právo revertéra. Dnes podáte a v sobotu již budete moci revertovat pouze vandalismy jedním klikem. OJJ, Diskuse 23. 11. 2017, 17:57 (CET)

Dobrý den. Děkuji za důvěru ve mně vloženou. Koukal jsem se na seznam revertérů a na české Wikipedii jich tolik zase není. Kdybych právo získal, bojím se, že v případě mé delší absence mi bude právo s ostudou odňato (jako že jsem nevykonával pořádně činnost mně svěřenou - tomuto postupu přikládám malý počet uživatelů s tímto právem). Myslíte si tedy, že má právo smysl (i třeba když nebudu moci týden v kuse patrolovat, například z důvodu práce či dovolené) a měl bych o něj zažádat? Také se bojím lidské chyby - že omylem (spíše technickým nedopatřením) smažu nevinnou editaci a bude to řešeno například AV. S díky a přáním hezkého večera, Jakub Sochor (diskuse) 24. 11. 2017, 20:30 (CET)
Víte proč je lidí málo? Páč to nikdo nedělá. :-) A když se někdo o poslední změny stará a chyby nedělá, proč to nedělat jednodušeji. Za nesprávné kliknutí Vás jistě nikdo před AV tahat nebude. OJJ, Diskuse 25. 11. 2017, 12:28 (CET)
Jenom poznámka k případnému omylu, vzhledem k tomu, že v 90% času používám dotykovou obrazovku (pokud nepíši článek), tak se mi opravdu několikrát povedlo revertovat editaci omylem. Nic tak strašného se nestalo, prostě jsem uvedl článek do původního stavu s vysvětlením ve shrnutí, případně jsem se omluvil v diskusi. Myslím, že každý rozumný člověk to pochopí, není třeba se toho bát...--Perid (diskuse) 25. 11. 2017, 12:38 (CET)
Dobře, děkuji za vysvětlení a podporu. Žádost o práva si tedy podám v nejbližších chvílích a doufám, že Vaši důvěru ve mně vloženou nezklamu :) S pozdravem a přáním hezkého dne, Jakub Sochor (diskuse) 26. 11. 2017, 15:02 (CET)

Patrola

Ahoj, na základě tohoto tedy přidávám nějaké postřehy. Tady podle mě nemá smysl lepit tu samou šablonu krátce po sobě. Pokud je vandalismus/experimenty intenzivní, je lepší počkat na zásah správce nebo o něj rovnou požádat na NS. Něco podobného zde, podle mě také nemá smysl být v komunikaci s vandalem příliš formální a slušný a přát jim třeba hezký večer, ale to je můj názor a třeba bys na to časem přišel sám :) Zase neříkám, že neslušný, ale dejme tomu korektní. Ona je tato komunikace totiž téměř vzdy jednostranná a když někdy není, tak taky vypadá, jak vypadá (i když tohle je už asi trochu extrém, zase Tě nechci od patroly odrazovat :-)) Tohle spíš na šablonu e1 než e2 (nic nepoškodil, nevymazal, nikoho neurazil). Ale spoustu věcí děláš určitě dobře. --Pavel Krupička (diskuse) 26. 11. 2017, 23:00 (CET)

Ahoj. Předem bych chtěl moc poděkovat za rady a tipy do začátku. Děkuji za tip s nástěnkou správců. Nevěděl jsem, že se tam můžu obracet i s takovýmihle dotazy, tedy spíše žádostmi. Tak ohledně slušnosti a přání hezkého večera - nedávno jsem viděl diskuzi s nějakým Wikipedistou (bohužel už teď netuším s jakým), kterému bylo vytýkáno, že není v diskuzích příliš slušný a jaksi formální. Proto to přání hezkého večera, kterým nikoho neurazím a vypadá to dobře. Ale máš pravdu, že v některých případech je to naprosté "nošení dříví do lesa". A při příštích upozorněních si již budu dávat pozor na rozdíl mezi šablonami e1 a e2, i když to bude chtít pravděpodobně trochu praxe a cviku :) Ještě jednou děkuji za rady, a pokud v mé činnosti uvidíš něco, co by se dalo zlepšit, napiš, prosím, ať vím, kde mám ještě co vylepšovat. Díky! S pozdravem a přáním hezkého večera, Jakub Sochor (diskuse) 28. 11. 2017, 21:34 (CET)

Právo revertéra

Na základě úspěšné kandidátky (6 pro, 0 proti) jsem Ti přiřadil právo revertéra. Nyní by se Ti měl v Posledních změnách, Sledovaných stránkách, historiích článků i příspěvcích uživatelů objevit nový odkaz [rychlý revert], který okamžitě vrátí všechny poslední příspěvky provedené jedním uživatelem. Prosím, využívej jej pouze na revertování vandalismů (při nějaké chybě Ti nicméně rozhodně okamžité odebrání práv či Žádost o opatření nehrozí, spíše upozornění na diskusi). Ve Tvém nastavení rovněž doporučuji ze začátku zatrhnout možnost Bezpečný rychlý revert (s potvrzením); zvláště na dotykových zařízeních je snadné se ukliknout. Pozor také, pokud vandal edituje z více IP adres/účtů, v takovém případě rollback vrátí pouze příspěvky posledního uživatele a zbytek vandalských editací může v článku zůstat. Tak, tolik teorie a teď to koukej uvést do praxe. ;) Mnoho štěstí a třeba jednou druhý, úspěšný, ŽoPS. --OJJ, Diskuse 28. 11. 2017, 16:13 (CET)

Děkuji velmi moc za přiřazení práva. Udělátko s bezpečným rychlým revertem jsem si již aktivoval a rychlý revert vyzkoušel. Budu se tedy snažit používat toto právo zodpovědně, ve prospěch Wikipedie samozřejmě, a i dál ve stejné míře bojovat proti vandalům. Ještě jednou děkuji! S pozdravem a přáním hezkého dne, Jakub Sochor (diskuse) 28. 11. 2017, 21:29 (CET)
Zapojení do potenciální editační války, jak jsi sám přiznal, však není nejlepší. Varování. OJJ, Diskuse 29. 11. 2017, 19:21 (CET)
Děkuji za upozornění. Budu se tomu snažit vyhnout, již se to nestane. Jakub Sochor (diskuse) 29. 11. 2017, 19:22 (CET)

Vitvoření

Přesněji nevim jak vubec udělat něco nového :) jak například něco co už neni rozjeté -- Tento příspěvek přidal(a) Techno152 (diskuse) 16:11, 29. 11. 2017 (CE(S)T)

Dobrý den. Pokud chcete vytvořit nějakou stránku, která ještě na Wikipedii není, pročtěte si tento odkaz: Nápověda:Jak vytvořit článek. Najdete tam i formulář, kterým novou stránku založíte. Klidně se doptejte ještě dál, pokud Vám bude něco nejasné. A je zvykem se na diskuzních stránkách podepisovat - viz Vaše diskuzní stránka. Děkuji za pochopení. S pozdravem a přáním hezkého dne, Jakub Sochor (diskuse) 29. 11. 2017, 16:14 (CET)

Mapa Blovic

Zdravím a děkuji za pěkná doplňování článku Blovice. Měl bych ale jeden podnět, co takhle mapku Blovice - všechna k. ú.png doplnit o názvy katastrálních území (podobně jako je tomu u dalších katastrálních map)? Návštěvníkovi stránky by to dalo další důležité informace navíc. --Vlout (diskuse) 10. 12. 2017, 09:56 (CET)

Zdravím! Především bych se chtěl moc omluvit za moji poněkud pozdní reakci, ale ta je způsobena velkým množstvím jiné práce v poslední době. Jednak moc děkuji za poděkování ohledně Blovic a zároveň děkuji za radu; během následujících dní mapu upravím a přidám názvy katastrálních území. Mám udělat i mapu s názvy základních sídelních jednotek, nebo to není na Wiki obvyklé? Jakub Sochor (diskuse) 12. 12. 2017, 22:28 (CET)
To záleží jen na Vás, tahle mapa je myslím jen s hranicemi katastrálních území, ale kdybyste chtěl dá do článku podrobnější, bylo by to možná i lepší. Záleželo by na přehlednosti, aby čtenář v sekci věnované členění města měl i snadnou vizuální informaci. Každopádně proč ne. --Vlout (diskuse) 13. 12. 2017, 01:03 (CET)

Zdravím. Nemáte-li teď čas, můžu názvy katastrálních území do mapy doplnit sám, jestli souhlasíte. (Mapa se základními sídelními jednotkami může být kdykoli později, ostatně myslím, že ještě v žádném článku tak podrobná není.) --Vlout (diskuse) 17. 12. 2017, 21:02 (CET)

Mapku jsem načetl, můžete zkontrolovat. --Vlout (diskuse) 17. 12. 2017, 22:16 (CET)

Zdravím. Moc Vám děkuji a omlouvám se za moji neaktivitu a tak jste tu mapku musel nakonec (bohužel) udělat sám. Děkuji za trpělivost, ale ještě jednou i za mapku! Jakub Sochor (diskuse) 17. 12. 2017, 22:19 (CET)

Substituce

Zdravím Jakube. Tvoje upozornění na diskusi u IP 87.249.135.22 jsem nahradil vhodnějším, snad se nebudeš zlobit. Co jsem si ale všiml a proč Ti píšu je to, že jsi upozorňovací šablonu vložil bez substituce. Prosím, dávej na to pozor, šablony vkládané do diskusních stránek zpravidla (ty co upozorňují téměř všechny) substituujeme, provádí se to pomocí slůvka subst a dvojtečky v šabloně. Příklad {{subst:Experimenty|Dějiny Švýcarska}} --~~~~ . Předem díky že na to budeš dávat pozor a budeš to zapisovat správně. Zdraví --Jan KovářBK (diskuse) 27. 12. 2017, 20:38 (CET)

Zdravím. Děkuji za upozornění a budu si na to do budoucna dávat samozřejmě pozor. Pokud jsem pochopil správně, tak jde o zmenšení celkové velikosti stránky. Nebo se substituuje z jiného důvodu? A jinak u této editace jsem předpokládal (i vzhledem k tomu, že zatím žádný prohřešek neměl), že daný uživatel chtěl pouze něco přidat, ale omylem danou část smazal (mně se to při editacích stává taky, že omylem označím větší část textu a nevšimnu si toho), zazmatkoval a uložil. Ale samozřejmě se v tomto případě jedná o subjektivní pocit a o zkušenosti při patrolování, snad jich časem naberu více. Děkuji za upozornění a pokusím se na to dávat pozor. S pozdravem a přáním hezkého večera, Jakub Sochor (diskuse) 27. 12. 2017, 20:56 (CET)
A až nyní při pohledu do posledních změn jsem si všiml, že si za mne opravil všechny takovéto chyby za poslední dobu. Jsem Ti za to velmi vděčný a jsme rád, žes mne na tuto chybu upozornil, neboť se nejednalo o ulehčování práce, ale o neznalost. Ještě jednou děkuji! Jakub Sochor (diskuse) 27. 12. 2017, 20:58 (CET)
No, asi Ti to nenapíšu úplně odborně, ale nejde o zmenšení celkové velikosti stránky (tam se to chová právě naopak), ale o uchování aktuální podoby šablony v čase, ve kterém šablonu do diskuse vložíš. Substitucí se vlastně přepíše celý textový obsah té šablony (proto se naopak jiné šablony nesubstituují) do diskuse. Je-li později text v šabloně změněn, danému uživateli tak zůstane ten text, který si uložil ty v ten čas, kdy jsi jej uložil. Teď jsem převedl pár Tvých uvítacích šablon, schválně si to projdi a pomocí porovnání verzí se podívej, co to udělalo. Příjemný večer přeje --Jan KovářBK (diskuse) 27. 12. 2017, 21:05 (CET)
Není vůbec zač. Je mi jasné že to není samozřejmost (sám jsem kdysi neznal smysl, jen jsem postupoval podle dokumentace šablony). --Jan KovářBK (diskuse) 27. 12. 2017, 21:05 (CET)
Jo takhle. Dobře, děkuji za vysvětlení a nyní již chápu, proč se ona substituce dělá a dám si na to pozor. Editace si projdu a opravím to i v dalších příspěvcích. Ještě jednou velmi děkuji! Jakub Sochor (diskuse) 27. 12. 2017, 21:07 (CET)
Super, díky za spolupráci. Ještě tip pro ušetření úderů do klávesnice: šablona {{Experimenty}} se dá uložit jako {{subst:E1}}, šablona {{Experimenty2}} jako {{subst:E2}} a podobně. --Jan KovářBK (diskuse) 27. 12. 2017, 21:13 (CET)
Upravil jsem všechny mnou vložené šablony za poslední měsíc na substituované. Pokusím se tak učinit i u dřívějších diskuzních příspěvků. Ještě jednou se omlouvám za moji chybu, učinil jsem tak z nevědomosti a budu si již na to dávat pozor. Děkuji a přeji hezký večer, Jakub Sochor (diskuse) 27. 12. 2017, 21:45 (CET)

Dobrý den, totéž platí pro urgentní šablony jako {{Urgentně upravit}}. Je potřeba vložit vždy se "subst:", anebo zapsat čas včetně sekund - je to nezbytné kvůli řazení (od té doby, co se řadicí klíč vyhodnocuje jako číslo). --Jvs 2. 1. 2018, 20:30 (CET)

Dobrý den. Rovněž děkuji za upozornění a budu si dávat pozor na substituci i u urgentních šablon. Omlouvám se, ale opět byly tyto chyby způsobeny mojí nevědomostí, nikoliv leností. S pozdravem a přáním hezkého večera, Jakub Sochor (diskuse) 2. 1. 2018, 22:02 (CET)

2018

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě

Ahoj Jakube, článek Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě by se měl dodělat, resp. přeložit. Podle údržbové šablony už by měl být smazán, zatím jsem ho zachoval, protože sis s ním dal asi dost práce a byla by to škoda. Případně ho můžu přesunout do Tvého osobního prostoru a můžeš si na něm v klidu pracovat. --Perid (diskuse) 7. 3. 2018, 23:55 (CET)

Ahoj, děkuji za upozornění, této úpravy jsem si nevšiml. Vytvořil jsem článek na úroveň pahýlu s tím, že ho třeba někdo rozšíří. Což se tedy stalo, bezmála dva měsíce po mém založení, abšak pouze zkopírováním onoho anglického textu, se kterým je samozřejmě problém (onen pravděpodobně Rus mi nenapsal s žádostí o přeložení a sám jsem se na stránku nepodíval od onoho 24. února). Ještě jednou děkuji moc za upozornění, protože této úpravy jsem si nevšiml a v nejbližší době s tím něco udělám. Prosím tedy ještě o odložení smazání a děkuji za Tvůj přátelský přístup - velmi se ho vážím! S úctou a přáním hezké noci, Jakub Sochor (diskuse) 8. 3. 2018, 00:01 (CET)

2020

Blovice-Vlčice

Ahoj Kubo, při editaci článku Seznam železničních stanic v Česku jsem narazil na Blovice-Vlčice. Nemáš ponětí, zda-li to byla zastávka, či železniční stanice? Díky! Fanda Poirot12345 T (diskuse) 5. 1. 2020, 18:52 (CET)

@Poirot12345 T Ahoj Fando, stanice Blovice-Vlčice je pouze plánovaná zastávka na trati 191 mezi dnes existujícími stanicemi Blovice a Ždírec. Vzhledem ke skutečnosti, že obě sousední stanice jsou stanicemi, předpokládám, že se jednalo pouze o zastávku. Avšak všechny informace mám pouze z jednání zastupitelstva města Blovic, případně obce Vlčice, které se o výstavbu stanice snažily v polovině minulého století. Zatím jsem v místním archivu (ani na ředitelství ČSD v Plzni) nenašel žádné "pořádné" informace. S pozdravem a přáním hezkého večera, Jakub Sochor (diskuse) 5. 1. 2020, 21:20 (CET)
Díky! Poirot12345 T (diskuse) 5. 1. 2020, 21:23 (CET)

Poděkování

Díky za udělenou bronzovou medaili za věrnost. Zdraví Vás --Jarda Šerák (diskuse) 1. 2. 2020, 02:06 (CET)

Fara Pičín

--DFH 71 (diskuse) 16. 2. 2020, 20:23 (CET)Dd, článek již dále šířit nebudu to je v poho, jen prosím kdo umíte opravit tu fotku tj. Fara.pičín jpg je úplný nesmysl na fotce je bytovka bývalého JZD u staré tvrze fara je o půl km dál.--DFH 71 (diskuse) 16. 2. 2020, 20:23 (CET)

Zlatá hvězda za účast ve #wikivšem

Ahoj! Gratuluji k úspěšnému splnění výzvy #wikivšem v podobě 30 nových článků pro českou Wikipedii. Stal jsi se úspěšně 6. přihlášeným, který toho dosáhl. Také bych rád poděkoval za to, že ses rozhodl editovat Wikipedii po delší době a obohatit ji o články z různých oblastí. Z vděčnosti z účast ti tímto uděluji zlatou hvězdu účastníka výzvy! Aktron (|) 21. 4. 2020, 21:46 (CEST)

Děkuji za udělení zlaté hvězdy a zorganizování výzvy. Doufejme, že to vydržím až do té stovky :-) Přeji hezký večer, Jakub Sochor (diskuse) 21. 4. 2020, 22:57 (CEST)

Úprava nových článků

Ahoj, díky za tvorbu nových článků o zaniklých vesnicích! Měl bych pár drobných připomínek:

  • v infoboxu České sídlo se do parametru "země" nevkládá stát (ČR), ale historická země (viz popisek a odkaz v něm) - Čechy/Morava/Slezsko
  • Cílem Wikipedie není mít každé slovo modré, odkazy slouží pro zvýraznění důležitých a méně známých pojmů. Proto neodkazujeme na obecné pojmy a všeobecně známá témata, rovněž s odkazy na letopočty a data by se mělo dost šetřit (v zásadě jen na ty významné), nevhodné je také opakovat stejné odkazy. Viz WP:KO.
  • Není úplně špatné věnovat více pozornosti referencím: "Sedláček, August, 1843-" není příjmení; do parametru "počet stran" se neuvádí ani slovo "pages", ani zkratka "s.", ale jen číslo; v parametru "vydání" se také píše jen číslo (bez tečky); nevkládá se URL na worldcat.org. Asi to pochází z automatického citačního nástroje (já ho nepoužívám), ale myslím, že to jde ještě před uložením ručně upravit.

Jako vzor dávám úpravu v článku Lbáně. Díky a ať se daří! --Harold (diskuse) 1. 5. 2020, 14:05 (CEST)

@Harold: Ahoj, za parametr "země" se omlouvám - nedostatečně jsem si přečetl dokumentaci k infoboxu. Stejně tak děkuji za upozornění na citace (ano, přiznávám, že se jedná o citace automaticky vytvořené, které dál již nekontroluji - což se nyní změní). A za upozornění na odkazy taktéž děkuji. Již si na tyto věci budu dávat větší pozor. Kdybys při kontrole mých článků našel další problémy, neváhej mně na ně upozornit - nechci přidělávat zbytečně práci ostatním. S pozdravem a přáním pevného zdraví, Jakub Sochor (diskuse) 1. 5. 2020, 14:46 (CEST)