Diskuse s wikipedistou:Chmee2/Archiv06

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

MiroslavJosef[editovat zdroj]

Buďte tak laskav a příště mi na moji diskusní stránku nic nevypisujte. Váš poslední příspěvek pokládám za čirý nesmysl a není mi jasné proč jste mne vlastně napadl ** Tykat Vám v žádném případě nehodlám, za kamaráda Vás nepovažuji ** S pozdravem --MiroslavJosef 22. 2. 2009, 23:28 (UTC)

Fotografický workshop[editovat zdroj]

Ahoj, snažím se dát dohromady vhodný termín pro spáchání fotografického workshopu, o který jsi vyjádřil zájem. Pokud tvůj zájem trvá a máš nějaké časové preference, tak je prosím připiš na stránku do oddílu Kdy a kde. Díky :-) --che 25. 2. 2009, 20:05 (UTC)

Stříbrná medaile za kosmonautiku[editovat zdroj]

Stříbrná medaile za kosmonautiku

Medaile se uděluje za významný přínos v oblasti kosmonautiky, zejména za významný podíl na dotažení kosmonautického článku mezi dobré.

Srdečně Vás na té dovolené zdravím, možná jste si všiml, že portál kosmonautiky na cs.wiki překonal v těchto dnech evidovanou hranici 1000 hesel. Výročí bývají příležitost k oceňování. A protože jste dotáhl heslo Voyager 2 mezi dobré články a tím napomohl ke zkvalitnění celého portálu, připněte si prosím náš nový metál na svou desku cti. Děkuji nejen za sebe --Zákupák 4. 3. 2009, 19:34 (UTC)

velice děkuji, rád pomůžu. Budu muset zas najít čas na pokračování planet, ať se nám ten vesmír někam hýbne dále :) Jinak držím vám všem v kosmonautice pěsti, ať to klape jako do dneška... --Chmee2 5. 3. 2009, 14:25 (UTC)

křivé nařčení[editovat zdroj]

Dnes mi přišla zpráva, že jsem dnes někde editoval něco špatně. Já jsem ale nic takového neudělal. Příště si zkotroluj komu píšeš, protože tohle je opravdu dost postavené na hlavu, když je někdo obviněný z nečeho co nikdy neudělal. S pozdravem 79.98.156.190 5. 3. 2009, 16:45 (UTC)A ještě dodatek: Prosím nepiš at si vytvořím účet, protože to zásadně nedělám.

dobrý den, účet Vám doporučovat nebudu, když nechcete :)
jinak z Vaší IP adresy dnes někdo udělal editaci:
5. 3. 2009, 15:15 (rozdíl) (Kniha smazaných stránek) (Obnovit) . . Lastura a mušle (Nová stránka: blbci ste vsichni)
Je dost možné, že máte sdílenou IP adresu s dalšími lidmi, takže někdo jinej udělal z tohoto IP bordel a tomu samému člověku byla ta zpráva určena. Jelikož nemáte ale unikátní účet, tak jste dostal/přečetl si varování Vy. Nebojte se, kontroluji si, komu píši. Dle IP a editace jsem tedy napsal na naprosto správné místo. S pozdravem --Chmee2 5. 3. 2009, 16:53 (UTC)

Koubavit[editovat zdroj]

AHoj, jen bych si rád ujasnil malou nejasnost. 1) Proč nebyl smazán z uživatelské stránky Koubavit jen její obsah (případně ńevložena šablona DUP podle pravidel), ale přímo došlo ke smazání uživatelského účtu? Je možné, že mylně rozumím tomuto doporučení. 2) Proč nebyla s uživatelskou stránku smazána i její diskuzní stránka? Díky za odpovědi. Zdraví --Kacir 6. 3. 2009, 08:59 (UTC)

ahoj, uživatelský účet smazán nebyl. To ani technicky nejde. Byla smazána pouze uživatelská stránka. Uživatel tady stále je, jenom si má (dle mého) založit novou uživatelskou stránku. Stále může editovat a vše, co se týká, Stejně tak si může okamžitě založit novou uživatelskou stránku. Diskuse tedy pak nebyla mazána z toho důvodu, že stále je aktivní a stále je to funkční účet (a i kdyby funkční nebyl, tak by se nemazala :))
PS: jinak uživatelskou stránku jsem nemazal, dával jsem návrh na její smazání. Nevložení důvodu rozhodnutí smazání na diskusi je nepříjemné přehlédnutí, které chce sjednat nápravu. DUP bych zatím nevkládal, počkal bych, jak na smazání zareaguje + připomínku v diskusi (jinak včera už jsem tam revertoval blogový příspěvek, takže uživatel si krapet plete k čemu Wikipedie slouží). --Chmee2 6. 3. 2009, 09:07 (UTC)
Díky, věc je jasná, vím že jí na Tvůj návrh smazal Mercy, který již DUP vložil. --Kacir 6. 3. 2009, 09:14 (UTC)

AD: Duplicita[editovat zdroj]

OK, nevěděl jsem jak jsou kategorie provázané, proto jsem to uváděl do všech. Už se napravím. Dik za zpr. --Jofre 6. 3. 2009, 22:21 (UTC)

Děkuju za ozdravující smích, který jsi mi navodil svou předešlou editací... :)) Zdraví --Kacir 13. 3. 2009, 18:17 (UTC)

Díky za opravu té závorky[editovat zdroj]

Děkuji, za takový zásah do uživatelské stránky jsem jedině vděčný. --Mmh 17. 3. 2009, 00:02 (UTC)

ahoj, nemáš vůbec zač. Dělám to poměrně často :) Hezký večer --Chmee2 17. 3. 2009, 00:03 (UTC)

na obrázku[editovat zdroj]

Je opravdu nutné doplňovat to "na obrázku", když u obrázku je správně vyplněn popis, takže se ukáže po najetí myší a je tudíž i vyplněn parametr "alt"? Nemyslím si, že by nějak moc hrozilo, že by si někdo mohl myslet, že na obrázku je indický filosofa Vasubandhua, Těšínské divadlo nebo vodní dýmka. --Luděk 17. 3. 2009, 09:45 (UTC)

myslím si, že to vhodné je + myslel si to i nějaký anonym (či dva?) na jehož podkladu jsem tuto změnu provedl. Vidím v tom pouze přínos, negativa mi tak jasné nejsou. --Chmee2 17. 3. 2009, 09:50 (UTC)

Wikiprojekt?[editovat zdroj]

Ahoj, Sdružení monachistů wikipedie - wikiprojkt , jo klidně tak jeslti chceš tak mi sti mted ypomož.. (jeslti ne vrat editaci zpet.) --Kolomaznik 17. 3. 2009, 15:23 (UTC)

Nová verse screenshotu[editovat zdroj]

V současné podrážděné atmosféře můžete za mým dotazem hledat nějaké postranní úmysly, ale ptám se čistě jen ze zvědavosti: Proč jste nahrál novou versi Soubor:Vady šablony citáty.jpg? Jinak na onom screenshotu nijak nelpím, může být klidně smazán. —Guy Peters 22. 3. 2009, 08:49 (UTC)

"oříznutí copyright částí" Aha. Už je to jasné. Dík. —Guy Peters 22. 3. 2009, 08:51 (UTC)

jj, napoprvé sem udělal chybu a nahrál starou verzi místo té ořízlé, pomíchali se mi soubory na ploše. S pozdravem --Chmee2 22. 3. 2009, 08:53 (UTC)

Geo foto[editovat zdroj]

Ahoj
promiň že s tím zatěžuji zrovna Tebe, ale napadl jsi mne jako nejvhodnější osoba:
dneska jsem byl s kamarádem geologem trochu prolézat Hády v Brně a při tom jsem pořídil několik fotek. Bohužel však o téhle oblasti na wiki toho moc nevím, tak jsem chtěl požádat, pokud bys měl chvilku čas a chuť, aby ses podíval jestli takové věci má vůbec cenu někam na commons nahrávat (hodí-li se k nějakému použití). Pokud ano, můžu si s fotkama na chvilku v postprocessingu pohrát, dát je ve vyšší kvalitě a připsat k nim popisy.
Fotky jsou tady:
http://misc.hvozd.eu/hady/
--Spock [lone wolf] 22. 3. 2009, 17:12 (UTC)

jdu kouknout --Chmee2 22. 3. 2009, 17:13 (UTC)
  1. jo - stratigrafie, vrásnění, vrásy
  2. ne, myslim, že je hodně podobná jak 1 a 3
  3. jo - stratigrafie, vrásnění, vrásy (subjektivně hezčí jak 1, takže bych dal jen jí)
  4. jo - těžko říct z fotky, ale vypadá to na krystalický vápenec (ta věc napravo protkaná bílýma žilkama)
  5. jo, hooooooooodně pěkný vrásy/vrásnění a určitě se na tom bude dát ukázat ramena vrás, vrchol, minimum atd.
  6. jo, ještě asi o kousek hezčí vrásy/vrásnění a určitě se na tom bude dát ukázat ramena vrás, vrchol, minimum atd.
  7. spíš ne, taková nemastná neslaná (oproti těm ostatním)
  8. tam byla jeskyně? nešlo by upřesnit, kde to bylo? vypadá to jako něco, co by tam němělo vůbec být :)
  9. jo - vrásy/vrásnění - je tam zajímavé, jak jsou tam dva druhy horniny (odolnější/méně) a jak se rozdílně drolí
  10. jo - vrásy/vrásnění - je tam zajímavé, jak jsou tam dva druhy horniny (odolnější/méně) a jak se rozdílně drolí
  11. pěkná fotka, jestli bude o lokalitě článek tak jo, jinak v levo je talus (osyp), ale viděl jsem na commons lepší případně
  12. nevzal sis kousek sebou? bychom mohli v sobotu vymyslet, co to je zač. Jinak bych jí nahrál, jen bude sranda to určit
  13. tak nevim, kterou z nich :)
  14. hm tak to vypadá na nějakou břidlici a nebo nějakej prachovec, asi bych jí taky nahrál
  15. celková pěkná

S pozdravem --Chmee2 22. 3. 2009, 17:46 (UTC)

Takže děkuju moc za konzultaci a něco málo z mé strany:
Ty fotky jezírek jsem si vzal jen jako ilustrační, protože mně zarazilo to jaká to byla zelená voda, v podstatě v zimě, takže bez řas a sinic. Zřejmě je to způsobené tím bílím kaolinitovým podložím (což je pro mě další záhada - kde se vzal ve vápencovém lomu - na Hádech byl těžen především Vilémovský vápenec), které způsobuje to nezvyklé zabarvení vody. Skoro mi to trochu přišlo jako sirná jezírka :). Takže celkové fotky ap. nafotím raději někdy až bude lepší počasí, dnes jsme tu měli šílenou inverzi a ty fotky nestojí za to je uploadovat. Jinak ta fotka s "jeskyní" je zhruba na tomhle místě:
http://www.mapy.cz/#x=138293872@y=132899056@z=16@mm=FP@ax=138292992@ay=132899584@at=tady@ad=..
a sice tam je zajímavá dutina (přímo na místě jsem si jí nevšiml a nevěnoval jí pozornost), ale přeci jen je to v lomu, takže to mohlo vzniknout např. po odstřelu, kdy se to celé o kus hnulo. Zkusím se na to podívat jestli se tam někdy zas dostanu.
Kousek té rozsypané horniny jsem si bohužel nevzal, možná bych si ještě našel chvilku tam skočit přes týden, ale jistý si tím nejsem. Zřejmě je to něco mezi břidlicí (která tam všude je jak je vidět z fotek) a jílovcem (který se tam nachází na několika místech také, i v červenozelené variantě) s karbonátovým dobarvením (na pár místech jsem měl skoro pocit že jde o grafit - ale tam jen prosakovala voda). Hodně se to drolí a tvrdost bych řekl že má tak 4 nejvíc, ale rýpat jsem tím zkusil jen do vápence. Fotil jsem to kvůli tomu, že jsem ještě neviděl nic tak pěkně se rozsýpat.

--Spock [lone wolf] 22. 3. 2009, 18:42 (UTC)

Kytička za perutýna[editovat zdroj]

Milý Chmee2, za Dobrý článek Perutýn ohnivý Vám uděluji wikivyznamenání - kytičku. Vaše akvárium je opravdu impozantní projekt. Nechcete časem zamířit s perutýnem do Nejlepších?--Ioannes Pragensis 23. 3. 2009, 18:41 (UTC)

Myslím si, že perutýn na to dlouhodobě nemá, je moc krátký. Spíš bych vkládal naděje do manty a nebo do sépie. Ale mám projektů rozdělaných moc :/ akvráko, planety (chci do konce roku udělat všechny)... tak to slíbit nechci. Ale děkuji za námět a za ocenění, budu se snažit i nadále mořské mršky rozšiřovat --Chmee2 23. 3. 2009, 18:43 (UTC)
Ta sépie je pěkná, vůbec jsem o ní nevěděl, hned jsem jí strčil stříbrnou hvězdičku, takže ještě jednou gratuluji a doufám, že brzy zezlátne.--Ioannes Pragensis 23. 3. 2009, 21:30 (UTC)
ona je stará od pátku, zrovna je v projektu kvalita, kde čeká na recezne, ale s ní by se snad ten NČ udělat dal. Akorát nejsem moc pevný v popisu té ryby (nejsem biolog, mám to jen jako koníčka), takže tam to bude chtít případně spíš spolupráci někoho od fochu. Ale opět moc děkuji :) --Chmee2 23. 3. 2009, 21:33 (UTC)

Kandidatura[editovat zdroj]

Pokud to opravdu myslíš vážně, napiš to do té kandidatury. Ale myslím, že je to škoda. Radši tam napiš omluvu a přidej vlastní odstavec o své představě. JAn 27. 3. 2009, 07:27 (UTC)

:No tak dobře, pokusím se opravit odůvodnění. --Wikipedista:BobM d|p 27. 3. 2009, 07:30 (UTC)

Stahuji kandidaturu. --Wikipedista:BobM d|p 28. 3. 2009, 08:52 (UTC)
PS: omlouvám se ti za zmatky kolem stažení. --Wikipedista:BobM d|p 28. 3. 2009, 09:04 (UTC)

OK, staženo. Se zmatkem si nelam hlavu, ono se to podá :) Měj se a dík, že jsi to zkusil --Chmee2 28. 3. 2009, 10:02 (UTC)

Zjištění vandala[editovat zdroj]

Prosím, smazal jsi stránku 951357 a ten vandal, co to vložil, zůstal nepotrestán. Nedalo by se zjistit jeho jméno či IP? Děkuji. --Kmenicka 28. 3. 2009, 15:42 (UTC)

ahoj, dal jsem mu dodatečně experimenty. Díky za patrolování. S pozdravem --Chmee2 28. 3. 2009, 15:46 (UTC)
No, já jsem odsud. --Kmenicka 28. 3. 2009, 15:49 (UTC)

A ještě pro ty méně chápavé: Co bylo na založení výše zmíněného hesla za vandalismus? Děkuji --marv1N 28. 3. 2009, 15:53 (UTC)

Neencyklopedické to bylo, mohlo to být delší a nemělo to význam. --Kmenicka 28. 3. 2009, 15:57 (UTC)
ahoj, vandalského asi jako ve smyslu vandala zákeřně škodícího encyklopedii nic, jako experimenty pokusné nevhodné do encyklopedie dle mého ano. Mám to heslo sem vytáhnout, ať se můžeš případně kouknout, co tam bylo? --Chmee2 28. 3. 2009, 15:57 (UTC)
No vandalské to nebylo, ale nebylo to encyklopedické. --Kmenicka 28. 3. 2009, 16:02 (UTC)
Nemyslím, že by se Wikipedie bortila bez toho článku, ale když jsem viděl, jak kolega Kmenicka chce přesnou polohu bydliště, vcelku jsem se lekl možných důsledků. Takže nic se tahat nemusí, ale propříště bych byl (lépe: ne já, ale vy ;-)) pro jistotu pečlivější v rétorice... --marv1N 28. 3. 2009, 16:04 (UTC)
Jakou polohu bydliště?? --Kmenicka 28. 3. 2009, 16:05 (UTC)
To by se dalo označit za nadnesené, ale snažit se zjišťovat IP nebo jméno kvůli smazané stránce (a o vandalismu při jejím založení se může přinejmenším pochybovat), to mně přišlo jako přinejmenším přehnaná reakce, a proto jsem zareagoval nadneseně (mimo jiné – tak jsme to nemyslel – i z IP lze za šťastné souhry okolností lze bydliště zjistit). --marv1N 28. 3. 2009, 17:27 (UTC)
Jo. --Kmenicka 28. 3. 2009, 17:36 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Myslím, že vzhledem k obsahu stránek máš kandidáta na kouzelné tlačítko. :) Díky, — Jagro 9. 4. 2009, 12:52 (UTC)

JAn už vyřešil… Kam se jinak mají psát podobné žádosti? Na Wikipedie:Změna uživatelského jména by se asi mezi žásdosti uživatelů moc nehodily, či ano? — Jagro 9. 4. 2009, 13:07 (UTC)
ahoj, buď přímo byrokratům a nebo asi by to šlo i sem. PS: Jinak mám rád věci, které se vyřeší dříve, než je začnu studovat :) --Chmee2 9. 4. 2009, 13:12 (UTC)

Neuznávání účasti v hlasování[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že massově neuznáváte mou účast v hlasování. Prosím, abyste si znovu přečetl pravidlo Wikipedie:Účast v hlasování a řídil se jím. Děkuji. —Guy Peters 11. 4. 2009, 07:38 (UTC)

četl jsem a řídil jsem se jí. Váš hlas prostě platný nebyl. S pozdravem --Chmee2 11. 4. 2009, 19:57 (UTC)

Ahoj, rád bych si vytvořil sjednocený účet se jménem Aum. Našel jsem devět účtů stejného jména, všechny jsou však prakticky neaktivní - šest zcela bez editací, ostatní s 1, 2 a 4 editacemi. Kromě českého účtu Aum mám ještě Aum-en na anglické wiki. Jak mám postupovat? Díky předem za pomoc nebo informaci na koho se obrátit. --Aum 12. 4. 2009, 21:32 (UTC)

ahoj, budeš muset podat žádosti o usurpaci na každé wikipedii, kde se ten účet vyskytuje. Tam pak bude muset každý lokální byrokrat rozhodnout, jestli to přejmenování bude či nebude možné. Začal bych na stránce žádost o uzurpaci tady, je tam myslím interwiki na další podobné stránky, tak třeba některé budou odpovídat wiki, kde potřebuješ. V případě, že ne, bude potřeba napsat přímo byrokratům tam. Pro sloučení účtu anglického bude asi potřeba udělat anglickým účtem editaci v diskusi českého účtu, aby bylo vidět, že to je skutečně tvůj účet a pak tam požádat opět byrokrata. Bohužel vyjma rad ti s tímhle nebudu moc pomoci, moje pravomoce jsou omezeny jen na českou Wikipedii. Kdybys potřeboval poradit s něčím dalším, klidně napiš --Chmee2 13. 4. 2009, 07:18 (UTC)

Děkuji. Bylo by možné začít zde změnou jména na AUM? Mám žádat o usurpaci také u jmen lišících se pouze malými/velkými písmeny?

Ahoj, nechtěl bys raději rezignovat na všechny své wikifunkce? Myslíš, že by si wikipedisté měli psát otázky „Dosly argumenty, nevis co napsat a nebo je potreba si jen tak kopnout? “ a to ještě na diskusní stránky? Myslíš, že bys měl kázat „…je asi potreba, abychom se vzajemne respektovali.“ a přitom ani neuznávat účasti v hlasování. Atd. --snek01 10. 5. 2009, 16:06 (UTC)

Ahoj, rezignovat bych nechtěl, ale jestli si myslíš, že bych měl, nechám se potvrdit. Problém s tím nemám. Pěkný večer --Chmee2 10. 5. 2009, 19:23 (UTC)
Díky za reakci. Ale já si myslím, že bys měl rezignovat. Potvrzování nevyžaduji. --snek01 10. 5. 2009, 21:07 (UTC)

@Snek01: A nechtěl bys Ty dělat něco užitečnějšího než jen neustále prudit, předhánět sám sebe v absurdních návrzích (reakce na ně myslím mluvily samy za sebe) apod? Na tu tvoji rádoby inteligentně vtipnou parodii na můj podpis jsem nereagoval, neb mi přišlo pod mou úroveň jakkoliv reagovat na takovýto dětinský vtípek, ale toto mi vážně už přijde příliš. Zkus jednat, alespoň trochu v zájmu projektu a napiš třeba článek nebo rozšiřuj subpahýly, uděláš líp. --Faigl.ladislav slovačiny 10. 5. 2009, 19:51 (UTC)

Ladislave, neurážej mě, jo? To je proti pravidlům. --snek01 10. 5. 2009, 21:07 (UTC)
O tom, kdo koho uráží by šlo s úspěchem diskutovat… Je naopak pozitivní, že nezareagoval výrazněji, bylo by to lidsky dost pochopitelné. Je podivuhodné, jak sebekritika chybívá velmi často těm, kteří by ji dost možná měli předevšemi zapotřebí. Jak lidská pýcha vede k tomu, že mají být za to, že se opovážili s postiženým nesouhlasit, odvoláváni byrokraté… --Martin Kozák 15. 5. 2009, 17:06 (UTC)

@Snek01: Obávám se, že stejným právem bych mohl požadovat abys Ty přestal editovat Wikipedii. Odůvodněné je to asi tak stejně dobře. Možná dokonce lépe. --Martin Kozák 10. 5. 2009, 20:02 (UTC)

To jsem nevěděl, že jsem něco udělal špatně. Ale díky za informaci, přestávám, napiš mi zdůvodnění na moji diskuzní stránku. Díky. Ještě můžeš připsat jak jsi myslel to „stejným právem“ ale vidím, že jsi použil slovo "Odůvodněné", což znamená, že z něčeho budeš vyvozovat důsledky. Snad nebudeš bránit Chmee2 taky editovat wikipedii, to bych si nepřál. --snek01 10. 5. 2009, 21:07 (UTC)
I když mi nepřísluší mít konečné slovo ve výkladu slov Martina Kozáka, upozorňuji, že věta „Odůvodněné je to asi tak stejně dobře“ může mít a IMHO má význam „Odůvodněné je to asi tak stejně špatně“ a rovněž upozorňuji na to, že Martinův požadavek v první větě je v podmiňovacím způsobu. Tedy reagovat hned přerušením editování Wikipedie podle mě není na místě. --Beren 10. 5. 2009, 21:21 (UTC)
Přesně. Díky za upřesnění. --Martin Kozák 11. 5. 2009, 10:41 (UTC)

Po neaktivitě oprav chyb Chmee2 a po slovech Martina Kozáka již potrvrzení Chmee2 vyžaduji. Díky. --snek01 15. 5. 2009, 09:16 (UTC)

Na to máte jistě právo. Nicméně bych se přimlouval, aby Chmee2 akceptoval tuto žádost jen v případě, že nespokojených osob ochotných podpořit tuto žádost bude více. Odstartovávat hlasování, které nemá žádnou naději na úspěch, komunitu jen otravuje. --Beren 15. 5. 2009, 17:00 (UTC)
P.S. Možná jsem se nepřesně vyjádřil, "úspěchem" zde míním výsledek v souladu s přáním původního vyzyvatele, tedy zbavení práv.
@snek01 Mám pocit, že úplně zbytečně děláš dusno. Nechceš si dát pauzu od wiki? Já si ji klidně dám s tebou, třeba na týden. Co ty na to? -- Mercy (|) 15. 5. 2009, 17:09 (UTC)
Vyžaduješ potvrzení od Chmee2 mj. proto, že něco napsal Martin Kozák? Ach Snek01u, dřív jsem měl dojem, že wiki docela pomáháš, ale teď... --Packa 15. 5. 2009, 19:48 (UTC)

Chmee2, založíš tu potvrzovací stránku sám? --snek01 15. 5. 2009, 22:14 (UTC)

+1 Beren. Je na to trefné přísloví: kvůli jedné vylezlé žížale pršet nezačne. Tu žížalu nemyslím na Snek01a. Prostě žádné zbytečné hlasování. --Packa 15. 5. 2009, 22:30 (UTC)
Taktéž +1 Berenovi. --che 16. 5. 2009, 00:17 (UTC)
Osobně si myslím, že chování a vyjadřování Chmeea2 ne vždy odpovídá úrovni, kterou mají uživatelé právo vyžadovat u správce. Žádost Sneka01 podporuji. --Cinik 16. 5. 2009, 08:48 (UTC)

Mohl by jsi, prosím, odstranit z mé diskuzní stránky spornou větu, aby bylo zřejmé, že se od ní distancuješ a dát tak mě i ostatním wikipedistům najevo, že taková věta již není hodná následování? Děkuji. --snek01 17. 5. 2009, 10:11 (UTC)

jistě, odstranit to šlo. Rád se pro změnu dočkám smysluplné odpovědi, proč jsi zesměšňoval Ladislava. S pozdravem --Chmee2 17. 5. 2009, 10:21 (UTC)

Proboha jaké zesměšnění? Proč by se měl Ladislav cítit zesměšněn tím, že Snek01 jeho odkazy slova-činy napodobil žertíkem sova-číny? Mně to připadá jako nevinný banální žertík, který Ladislava nijak neuráží. Trapné mi připadá spíš to takhle rozmazávat. Být Ladislavem, tak se cítím ještě poctěn tím, že můj originální podpis někoho inspiruje k takovým parodiím. --ŠJů 20. 5. 2009, 13:32 (UTC)

Geniální vlk[editovat zdroj]

Ty neznáš Geniálního vlka? Vždyť je to osobnost,která si zaslouží stránku jako každá jiná! Jak neencyklopedické?

neznám, ještě jsem neměl tu čest. Jinak o jeho významu prosím dva nezávislé zdroje. S pozdravem --Chmee2 16. 5. 2009, 21:25 (UTC)

Řád tří korunek[editovat zdroj]

Řád tří korunek
Řád tří korunek

Milý Chmee2, rád bych ti tímto udělil řád tří korunek. Moc dobře vím, že nebýt onoho časového limitu v pravidlech, tak bys již měl řády nejvyšší. Bohužel to však tak je, a tak doufám, že tě alespoň tento první stupeň řádu tří klenotů potěší. Jinak jak už jsem psal na IRC, moc díky za to rozšíření sexuálních článků. Sám to mám v plánu, jen teď času moc není. Přeji pěkný večer :-) --Faigl.ladislav slovačiny 21. 5. 2009, 18:57 (UTC)

Změna username[editovat zdroj]

Ahoj, bohužel nejste s Honzou ani jeden na IRC, tak aspoň takhle. Změň prosím uživatelské jména:

Už jsou zablokovaní. Díky moc --Faigl.ladislav slovačiny 23. 5. 2009, 11:36 (UTC)

tak to tak vypadá, že už je to vyřešeno což? Omlouvám se, že píšu takle později, ale měl jsem teďka dost na pilno. --Chmee2 29. 5. 2009, 16:31 (UTC)

Změna nicku[editovat zdroj]

Ahoj, měj v patrnosti Wikipedista diskuse:Mart.in. Dík. A jak se pořád maj?--Horst 4. 6. 2009, 18:41 (UTC)

ahoj, díky, dal jsem si do sledovaných. Maj se dobře, ale moc pracovně, na nic vůbec není čas :/ A Jak u tebe? Dlouho jsem tě neviděl se zelenat --Chmee2 4. 6. 2009, 18:49 (UTC)
Já už sem na to moc starej:-)) Ne taky čas nemám a je a bude to horší a horší. Už sem to tady málem vzdal, ale závislost...--Horst 4. 6. 2009, 18:52 (UTC)

Přejmenování užvatele Mart.in na Martin 02[editovat zdroj]

Ahoj ty jsi přejmenovával tohoto uživatele? Těch TLD je poravdu mnoho - to budem zakazovat opravdu všechna jména s TLD a tečkou? Čemu to vadí?--Juan de Vojníkov 7. 6. 2009, 18:55 (UTC)

Navíc by bylo dobré při přejmenování uživatele začátečníka, které je vyvolané ze strany jiného Wikipedisty byrokrata, aby pak došlo k přejmenovální na ostatních projektech, které byly v SUL, protože je jasné, že uživatel začátečník to neudělá.--Juan de Vojníkov 7. 6. 2009, 18:55 (UTC)

Ahoj, ano. Nevim jestli všechny, ale ty, na které někdo upozorní, že jsou v rozporu s doporučením, tak ano. Je to reklama. Pokud se nepletu, tak nemám jako byrokrat právo přejmenovávat uživatele nikde jinde, než tady. Pokud to je jinak, omlouvám se, nevěděl jsem. S pozdravem --Chmee2 9. 6. 2009, 00:32 (UTC)

No, nevěřím tomu, že by to bylo z reklamních důvodů. Když se někdo bude chtít jmenovat Google, tak je ostatně jedno, jestli Google, nebo Google.in. Mart.in je docela vtipný nick díky tomu "In", ale to teď nechme stranou. Ne, ty nemáš právo nikde jinde. Jen se ti snažím naznačit, že jako provádějící byrokrat by jsi měl nahlédnout do jeho SULu a upozornit ho na to, že nebude automaticky přesměrován všude a případně upozornit na tuto skutečnost byrokraty na ostatních projektech. Protože je to nový uživatel, který prostě nemůže vědět co se stane, že se bude muset ručně sjednotit, až ho všude přejmenují. Tak že nejlépe mu vysvětlit i toto a případně mu nabídnout pomoc, že mu s tím pomůžeš.--Juan de Vojníkov 9. 6. 2009, 05:40 (UTC)

Kytička za sépii[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, za sépiii vějířovitou nechť Ti náleží wikikytička. Důvody pro odebrání stříbrného puzzliku podle mě pominuly a článek bez problému splňuje podmínky pro DČ. Měj se pěkně, jen více takových, --Podzemnik 9. 6. 2009, 11:04 (UTC)

Díky za čas a za vrácení puzzlíku sépii. Když budeš mít chuť a čas, koukni ještě na Merkur :) --Chmee2 9. 6. 2009, 11:25 (UTC)

Obrázky na české wikipedii[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda je na české wikipedii možné něco jako upload autorsky chráněných obrázků (třeba já nevim logo TV společnosti, nebo obrázek snapnutý z filmu), míním ty obrázky co nejsou "free". Na anglické nebo maďarské verzi wikipedie tam mají něco jako kombinaci "tágů": {{Non-free logo}} a {{GFDL}} a spousta tabulek prohlašující "Fair use" použití, ale tady nevím jak to správně použít. A také jsem slyšel věc, že české zákony "fair use" nějak nepodporujou nebo co. Ptám se právě tebe, protože jsi správce a tak zřejmě budeš zkušený wikipedista a proto jsem přišel právě za tebou, dík předem za odpověď ;). RockandDiscoFanCZ 20. 7. 2009, 14:40 (UTC)

Ahoj, obrázky pod licencí Fair Use není možné na české Wikipedii použít. Naše zákony to nedovolují. Bohužel se tedy u nás s logama a se screenshotama atd. nedá nic dělat (leda se je pokusit ručně nějak obklikou nafotit), ale i tak je to problematické. Bohužel tedy --Chmee2 21. 7. 2009, 18:00 (UTC)
Díky za vysvětlení. RockandDiscoFanCZ 24. 7. 2009, 18:22 (UTC)

Ahoj, se snad ani jeden nekoukáte na nástěnku byrokratůch, ne? Pls přejmenuj Wikipedista:JIP.cz, u něj v diskusi je i přání na jaký nick. Ne, že by mi vadily urgující maily ale ať to nevypadá, že nic neděláte:-) (no a když sem ho do toho uvrtal)--Horst 20. 7. 2009, 14:47 (UTC)

ahoj, doptávám se ho na diskusi, jak odpoví, vykonám. --Chmee2 21. 7. 2009, 18:01 (UTC)
No jo, já myslel, že reaguješ na předchozí a toho linku jsmsi nevšiml... Holt to chce nový, nepřepracovaný byrokraty. JAn 21. 7. 2009, 19:32 (UTC)

nabídka fotograntu[editovat zdroj]

Dík za nabídku, ale momentálně mám v háji 320GB harddisk a čekám než budu mít nový a počítač zase budu mít v pořádku. Pak bych o přijetí tvojí nabídky mohl uvažovat. Měj se. --Kirk 22. 7. 2009, 13:50 (UTC)

Fotogrant[editovat zdroj]

Ahoj Chmee, prosímtě, pročítal jsem podstránku o Grantu pro fotografování a nějak jsem nenašel jak vlastně začít, předpokládám, že je třeba i nějak předem informovat pobočku, ne? Jinak, zájem bych měl, pravděpodobně za 14 dní, takže se ptám, komu a jak poslat předběžnou informaci. Mám zkušenosti z grantu jiného a tam bylo to nejhorší ze začátku, je to tady taky tak?--frettie.net 23. 7. 2009, 10:46 (UTC)

Ahoj, jestli mohu jako spoluautor grantu aspoň stručně odpovědět za Chmee2: žádná předběžná informace není třeba. Prostě začni fotit podle postupu. Ta malá nutná byrokracie se udělá, až pošleš zprávu o své první fotocestě. --Packa 23. 7. 2009, 16:35 (UTC)
dobře, díky moc, prostuduju to a uvidiíme. :)--frettie.net 23. 7. 2009, 20:11 (UTC)

Frettie: tady začít fotit a schovávat si účtenky a vyplňovat to, co jsem kde vyfotil, nahrávat na Commons dle popsaných postupů. Jediné, co pak za byrokracii budeme muset spolu udělat je ta, že pokladník a naše zákony trvají na tom, že každá platba musí být podepsaná osobou, které ty peníze vyplatím, takže se budem muset dohodnout, jak ty peníze budeš chtít pak předat a taktéž jen na začátku mi nahlásit přibližnou polohu výchozího bodu, od kterého se bude většina tvojich cest odvíjet. Kdyžtak bych to asi řešil emailem raději. Napiš nám případně na grant.fotografovani@gmail.com a tam se domluvíme, co a jak přesně se po tobě bude chtít :) Chmee2 23. 7. 2009, 23:12 (UTC)

@Packa: platí tedy Grant_fotografovani@gmail.com ? Nepodarilo se mi tam zrovna tedka nahlasit. Chmee2 23. 7. 2009, 23:12 (UTC)

Geologie Západních Karpat[editovat zdroj]

Ahoj. Mrkni prosímtě na tuhle žádost o recenzi, myslím, že líp než Ty to jen tak někdo nezkoukne (aspoň já určitě ne :) Díky moc, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 3. 8. 2009, 14:16 (UTC)

dám si to do pořádníku a časem kouknu --Chmee2 31. 8. 2009, 13:57 (UTC)

Fotografie[editovat zdroj]

Dobrý den. Koukal jsem, že sháníte fotografie z různých míst české republiky. Protože rád fotografuji i cestuji, mohu nabídnout forografie z různých míst České republiky. Jelikož však nemám zkušenosti s editováním článků, radši bych je nabídl někomu konkrétnímu, aby se v nich probral a případně zde něco uplatnil. Určitě rád pomohu v rozvoji české verze wikipedie. Mohl bych tedy někomu konkrétnímu z wikipedistů poslat vzorek pro případnou kritiku? Děkuji za odpověď M.L.

Dobrý den, zdá se že kolega Chmee2 momentálně není po ruce, takže vzorek můžete poslat třeba mně. Bohužel do poloviny příštího týdne nebudu skoro online, ale nevadí-li Vám prodlevy v komunikaci tak mi napište na adresu petr.novak(zavináč)cosmoboy.cz. S pozdravem --che 5. 8. 2009, 13:17 (UTC)
Vyřešil to již Che? Pokud ne, rád pomohu a na vzorník kouknu :) --Chmee2 31. 8. 2009, 13:57 (UTC)

Sopečné plyny[editovat zdroj]

Soubor:Ferdinandea.jpg Tady jsem si dovolil, za dobrý článek Sopečné plyny, jsem si dovolil, udělit tento malý obrázek z naší galerie. :-) Hodně zdaru. --Reaperman 13. 8. 2009, 08:56 (UTC)

Děkuji --Chmee2 31. 8. 2009, 13:57 (UTC)

Kategorie:Druhy půd[editovat zdroj]

Nazdar Chmee, trochu jsem kontroloval, v jakym stavu jsou články o půdách a kromě samotného kostrovitého článku Půda (pedologie) jsem se zarazil i u Kategorie:Druhy půd. Byla by to dobrá kategorie, kdyby zrovna v tomhle případě nehrálo roli slovíčkaření... V kategorii jsou jednak půdní druhy a jednak půdní typy. Protože hlavní článek kategorie je Půdní typ, měly by v kategorii být články o jednotlivých půdních typech (černozem, hnědozem, kambizem, podzol atd...), jenže jsou tu i články o půdách dělených podle zrnitosti (a tomu se právě říká půdní druhy - jílovité půdy, písčité půdy atd.). Vzhledem k názvu kategorie by v ní asi měly být jenom půdy rozlišované podle zrnitosti ("druhy půd" je snad to samé jako "půdní druhy" - i když člověk taky neví:)) Já bych to vyřešil tak, že bych v kategorii Pedologie udělal podkategorii Půdy (tady by byl hlavní článek Půda (pedologie) a mohly by se sem plácnout články jako třeba cihlářská hlína, což asi není žádný odborně rozlišovaný druh ani typ půdy). V kategorii Půdy by pak byly podkategorie Půdní druhy a Půdní typy. Kategorii Druhy půd bych radši úplně vypustil...

Co ty na to? Jsou to sice detaily, ale takhle je v tom docela chaos (aspoň pro školáka, kterýho to ve škole učí takhle rozlišovat a tady to najde pohromadě).--Nissαn 18. 8. 2009, 18:45 (UTC)

Jsem pro, zní to, jakože to má smysl :) Popravdě sic jsem geolog, ale půdy já docela nerad, tak bych se v nich osobně moc hrabat nechtěl, ale jak to píšeš, vypadá to na skutečně dobré řešení --Chmee2 31. 8. 2009, 13:57 (UTC)


Článek týdne[editovat zdroj]

Nějak se mi nepodařilo zjistit, kdo je odpovědný za podobu současné hlavní strany, ani jak ji editovat, tak snad nepláču na špatném hrobě. Podle mě je začátek článku týdne nešťastny, změnil bych „Starověké římské vojenství se skládalo…“ na „Starověké římské vojsko se skládalo…“. --Gumruch 25. 8. 2009, 13:57 (UTC)

asi už to nebude aktuální že? Pokud ano, napravím

Revoluce 1848[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2, recenzní připomínky k článku Revoluce 1848-1849 v Rakouském císařství jsem konečně dneska ráno zapracoval, tak kdybys to mohl prosím zkouknout. Rád bych to dotáhl na DČ. Díky moc. --Daniel Baránek 24. 9. 2009, 12:46 (UTC)

Ahoj moc se ti omlouvam uz nebudu zkouset experimenty prosim porad mi jak dat obrazek do clanku.

Železná hvězda kvalitního wikipedisty[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Ahoj, takže díky moc za článek Neptun (planeta)! Spolu se slunečnou sobotou přeju hodně další NČ. S pozdravem --Podzemnik 3. 10. 2009, 08:45 (UTC)

ahoj, děkuji velice. Jinak slunečnou sobotu jsem strávil na cestách a focení vesniček, takže snad byla úspěšná i ta :) --Chmee2 3. 10. 2009, 14:26 (UTC)
Připojuji se s gratulací, ty články o planetách a jiných vesmírných záležitostech vzaty dohromady jsou impozantní práce. Klobouk dolů.--Ioannes Pragensis 3. 10. 2009, 15:33 (UTC)
Taky ti gratuluju, jen jsme ho 1000x zpomalily. Už dobrý. --Tlusťa 3. 10. 2009, 15:55 (UTC)

@ Ioannes Pragensis - děkuji, měl jsem předsevzetí do konce roku dát všech 8, ale asi to nevyjde, tak snad na přesrok :) @ Tlusta - tak víš jak, aspoň nám nikam neuteče, co se mají hvězdy tak rychle prohánět po obloze :) --Chmee2 3. 10. 2009, 17:18 (UTC)

Ještě Merkur[editovat zdroj]

Ahoj, vidím, že řešíš překlad té třetí teorie vzniku Merkuru s těžkým železným jádrem. Díval jsem se, co uvádí [1] Weidenschilling. Předpokládá, že planetární mlhovina byla centrálně kondenzovaná, tzn. že čím blíže k jejímu středu, tím byla hustší. V oblasti, kde se pohybuje Merkur byla mlhovina tak hustá, že vznikající shluk materiálu, ze kterého později vznikl Merkur, se musel prodírat hustým plynem, který ho brzdil a strhával z něj lehčí materiály, především silikáty (železo zůstávalo), takže dnešní podíl železa je takhle vysoký.

Snad jsem to pochopil dobře, radši to ještě s někým zkonzultuj. Jinak článek je moc pěkný a myslím, že se mezi nejlepšími bude dobře vyjímat;-). Zdraví --ZK001 9. 10. 2009, 08:26 (UTC)

vypadá to docela logicky :) zkusil jsem to upravit, kdyby se ti to nezdálo, neboj se to editovat. Jinak moc díky! Fakt to pomohlo --Chmee2 12. 10. 2009, 07:19 (UTC)

Jiří Schelinger[editovat zdroj]

Cau, do OTRS dorazil ticket ohledne Jiřího Schelingera. Muzes zacit nahravat a pak mi dej vedet, ze to mam oznacit. -- Mercy (|) 13. 10. 2009, 13:38 (UTC)

ahoj, super. Pak napíšu, musim to ale nejprv někde nascenovat, takže jdu zjistit, kdo má scener. --Chmee2 13. 10. 2009, 16:30 (UTC)
Za to, jak jsi sehnal, oběhal a vyřídil fotografie Jiřího Schelingera si zasloužíš nminimálně hubičku :) --Tlusťa 16. 10. 2009, 10:28 (UTC)
To by jeden blil :) --Chmee2 16. 10. 2009, 10:29 (UTC)

Encourage star[editovat zdroj]

Ahoj, nechť Ti náleží encourage star za Tvou odvahu, (1) s jakou ses pustil do nominace Merkuru a Saturnu a (2) s jakou sis kdysi předpojal dostat mezi NČ všechny planety. No a v neposlední řadě to je samozřejmě za Tvůj zatím poslední NČ Merkur :-) Měj se, --Podzemnik 16. 10. 2009, 21:34 (UTC)

ahoj, moc děkuji za hvězdičku, patří všem, co mi s článkem pomohli a to jak ho vylepšovat, tak i psát na něj kritiky. Každá takováto pomoc si zaslouží ocenění, jelikož toto není individuální práce, ale je nás potřeba všech na to. Takže tedy Vám všem děkuji, každému kousek této hvězdy patří! Jinak už jen 3 planety a splním předsevzetí, není to zlé, už se rýsuje konec :) --Chmee2 17. 10. 2009, 09:12 (UTC)

Free travel Shirt[editovat zdroj]

Hi Chmee2,

you showed interest in the Free-Travel Shirt in Praha on Monday [2], but you didn't vote for a time to meet. Maybe the time I suggested was to early? It would be great if you could add you preferred time - to find the best time for all of you. Best regards, --Ukko 17. 10. 2009, 10:54 (UTC)

Hi Chmee2, thank you very much for you kind offer I really appreciate that! However, my arrival is already organized and I'll busy until our meeting on Monday afternoon. I'm looking forward to meet you! --Ukko 17. 10. 2009, 23:16 (UTC)

Linky na správce[editovat zdroj]

Samozřejmě, že jsem čekal požadavky na konkrétní linky, ale já si statistiku nevedu, protože by toho bylo hodně, naposledy třeba viz Podzemnik. Jasně formálně všechno v pohodě, ale o opravdu nestranné aplikaci práv se obecně mluvit nedá. O správcovské klice se dále rozvádět nebudu, každý normální editor se už s ní musel setkal. --Elm 28. 10. 2009, 18:33 (UTC)

To by mne zajímalo, kdo do té kliky patří? Za celou dobu svého správcovství jsem jen jednou kvůli Destinerovi kontaktoval Mercyho a jednou kvůli jistému bloku Joweho. Jinak vše probíhalo veřejně na wiki. Jirka O. 28. 10. 2009, 18:36 (UTC)
Tipoval bych to na desítky mých zkušeností, kdy přijde správce s editací, já jí vrátím s důvodem a okamžitě se objeví další revertující správce, zase vrátím, zase další správce a to ne na základu argumentů, tj. je jeden správce s názorem, ale za 5 minut už jsou 3 zcela se stejným názorem, kteří prosadí své ne na základě konsenzu a argumentů, ale počtu. Jinak IRC rulezzz. --Elm 28. 10. 2009, 18:42 (UTC)
Správci jsou orgánem komunity, jsou odvolatelní a nejsou žádnou kastou. Sám jsem kdykoli připraven nést kůži na trh a správcovství se vzdát (když udělám nějakou zásadní botu). Neexistuje ani nějaká názorová jednota mezi správci, jen společná snaha bránit projekt a zabraňovat přím a hádkám. Pokud máte výhrady ke konkrétním krokům, zásadním věcem (kromě Podzemnika), sem s nimi a půjdeme to řešit. Jirka O. 28. 10. 2009, 19:00 (UTC)
To to chcete řešit retrospektivně, když byl problém se správcem, řešil jsem to s ním, ale popravdě nic moc se nevyřešilo, nebyli jsme si rovni, měl za sebou vždy několik dalších "přikyvujících" správců a mé argumenty většinou ani nestály za odpověď, jen se objevil další správce ve smyslu souhlasím s tímto správcem, bez toho aniž by reagoval na mé argumenty. To je pak těžké... --Elm 28. 10. 2009, 19:13 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Dobrý den, kolega nováček s dlouhým jménem požádal na své diskusi Wikipedista diskuse:VOŠZ a SŠZ v Ústí nad Labem, Palachova 35 o přejmenování. Mohl byste mu prosím asistovat?--Ioannes Pragensis 30. 10. 2009, 12:04 (UTC)

ahoj, vyřešeno (ps: překvapilo mne vykání, mám pocit, že jsme si vždycky tykali) --Chmee2 30. 10. 2009, 12:14 (UTC)
Děkuji za pomoc. Nejsem si tykání vědom, ale klidně, tykejme si. Hezký víkend,--Ioannes Pragensis 30. 10. 2009, 12:28 (UTC)

Thomayerova nemocince[editovat zdroj]

Díky za perfekní fotky!

Díky moc za perfektní fotky z podzemí Thomayerovy nemocnice, kam se běžný čtenář (snad) nikdy nepodívá. Zase je na Commons o spoustu velmi zajímavých fotek víc! — Jagro 7. 11. 2009, 23:54 (UTC)

Ahoj, moc děkuju za uznání. Bylo to tam zajímavé a už dávno jsem se naučil, že ať potkám cokoliv zajímavého, tak to fotit :) Ono se to vždycky bude hodit :) Tak se toho držím a snažím se fotit, co jde... --Chmee2 8. 11. 2009, 14:48 (UTC)

Chmee2, Ty jsi zase klesnul (tentokrát do podzemí :) Výborný nápad toto vyfotit! --Packa 8. 11. 2009, 15:47 (UTC)

Fotografie - Pardubický kraj[editovat zdroj]

Cau, bydlím ve Vysokém Mýtě a denně jsem v Pardubicích. Proto se ptám jak to vypadá s fotografiemi obou měst (případně Chocně). A taky jak to je s tím grantem, ptž bych byl potom ochoten vyfotit i okolní města (pokud je cesta dopravním prostředkem, tak není problém vlastní proplacení - já sám si zaplatím cestu). Problém by právě vznikl ve chvíli kdy to je mimo tyto možnosti po finanční stránce (jízda autem a atd...).--Paxan 11. 11. 2009, 18:58 (UTC)

Ahoj, všechno je dle mého kvalitně popsané na stránce grantu, jak se proplácí, co se proplácí a dokonce i to, jak se musí fotit a co, aby se proplatilo. Packa k tomu udělal i pěkné obrázky, takže je to fakt hodně dobře ilustrativní. Jinak pokud by ses rozhodl jezdit vlastním autem po okolí, my ti proplatíme benzín respektive počet ujetých km*3,60 Kč. Musí se ale splnit některé základní podmínky (např. nesmíš jet dále než 100 km od bydliště, musíš vyfotit více než 3 fotky na každou obec, musíš fotit víceméně všechno, co je pak po cestě a ne jednu vesnici, ujet 30 km, pak další atd. Není to ale nic složitého a jak jsem psal, vše je popsáno na stránkách grantu). Rád ti případně poradím v nejasnostech, ale nepřijde mi jako dobrá cesta tady celou tu stránku přepisovat znovu :)) Budem ale velice rádi, když se k nám přidáš :) --Chmee2 11. 11. 2009, 19:58 (UTC)

Ještě mám dotaz, jaký je názor na fotky v zimě pod sněhem? Jestli je umisťovat sem taky nebo ne? (pro někoho krása, pro jiné otravné, protože nejsou vidět detaily) --Paxan 12. 11. 2009, 08:10 (UTC)

osobně zastávám názor, že i zimní fotky mají cenu. Samozřejmě ale s ohledem na předmět focení (pokud někdo půjde vyfotit něco, co je zcela pod sněhem a není to vidět, tak to pak smysl nemá). Ale pokud jde o focení vesnic v zimě, já jsem pro, i taková fotka má vypovídající hodnotu. --Chmee2 12. 11. 2009, 09:56 (UTC)

Uzavření žádosti[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych Tě požádat, jestli budeš mít chvilku, jestli bys prosím mohl uzavřít mojí žádost (Wikipedie:Žádost o práva správce/Ria), aby jsi na to nemusel myslet, případně nezapomněl ve spoustě důležité práce na Wikipedii. Moc díky, :) --Ria 18. 11. 2009, 18:42 (UTC)

Záznam z prezentace[editovat zdroj]

Čau, nechceš dát taky šanci těm co se nedostali na konferenci a vyhotovit jakési shrnutí sem: Wikipedie:Konference/Wikikonference 2009? Jistě by to mohlo motivovat i příští rok k větší účasti. Jinak pokud budeš nahrávat i nějakou prezentaci, tak to se zapisuje ještě sem: meta:Presentations/cs.--Juan de Vojníkov 7. 12. 2009, 05:44 (UTC)

Mohl bys prosím omrknout tento článek ? Díky. --Trachemys 7. 12. 2009, 19:23 (UTC)

ahoj, jj kouknu, dám si to do TO DO listu --Chmee2 7. 12. 2009, 21:46 (UTC)

Zajímavosti[editovat zdroj]

Srdečně zdravím. Odpověděl jsem na Vaši reakci u návrhu hesla Orální sex do sekce Zajímavosti. Když už se ale bavíme o Zajímavostech, rád bych této příležitosti využil k malé žádosti. Protože vím, že píšete zajímavá hesla, mrkněte prosím, jestli některá z nich nevyhovují pravidlům pro jejich uvádění, zejména co se týká zdrojů (případně se můžete podívat též na nový upřesňující návrh těchto pravidel). Jsem si jist, že řada jich bude bez problémů vyhovovat. Kvalitních a dobře zdrojovaných návrhů není nikdy dost, takže zvesela navrhujte :-)

Velmi Vám děkuji. Jan.Kamenicek 13. 12. 2009, 15:35 (UTC)

Ahoj, prvně, asi spíš bych tykal, jestli nemáš proti tomu nějaké výhrady. Mám pocit, že tady na wiki nevykám skoro nikomu a nechtěl bych to zavádět. Dělá mi problém si pak pamatovat, komu mám jak... takže to prostě řešim jako hulvát a všem tykám :)
jinak já bych moc rád pomohl, ale nevím, jestli k tomu mám možnosti. Jelikož já když něco napíšu, tak už jsem ve stádiu, že si dávám na tom většinou záležet a natáhnu to nějak více a to je ten problém, pač pak to většinou navrhuji na hlavní stranu do článku týdne. Mám strach, aby se nám pak nedělo to, že budu opakovat témata. Přišlo by mi to zbytečné. Jinak proti novým pravidlům nic, zpřísňování by mělo být, jen je možná škoda, že na jednu zajímavost se pak bude muset dávat mnohem více energie, jelikož například napsat jednu zajímavost = vlastně přepsat celý článek :) ale uvidíme, doufám, že se bude dařit. Možná zase jednou vytáhnu knížku se zajímavostmi a zkusím jich pár dodat, ale neslibuji... Odevzdání diplomky se pomalu blíží :) Ale budu na to myslet, to slíbit můžu :) --Chmee2 13. 12. 2009, 15:50 (UTC)
Klidně mi tykej, já v tom ale mám někdy hokej, takže se nezlob, když to budu střídat :-)
Co se týká toho, že heslo bylo v článku týdne, tak to vůbec nevadí, pokud to není krátkou dobu po sobě. Podívej třeba jak stoupla návštěvnost hesla Turek (stroj) když byl na HS jako Článek týdne a jak stoupla úplně stejným způsobem, když se o několik měsíců později objevil v Zajímavostech. Čili důležité spíš je, jestli je zajímavost zajímavá, než to, jestli na HS už někdy před tím byl, stačí když se dá mezi tím nějaká pauza (i když by mohla být asi delší, než v uvedeném případě).
Co se týká té energie, tak ta se nevynakládá jen proto, aby mohl být jeden údaj v zajímavostech, ale hlavně proto, aby se zlepšila kvalita daného hesla. Ideální je, pokud autor, který chce heslo dostat na Hlavní stranu, ho už rovnou napíše kvalitně, i když ne vždy třeba moc obsáhle. Ale s tímhle problém nemáš.
Ještě jednou díky. Jan.Kamenicek 13. 12. 2009, 16:21 (UTC)

Skvělý, vidím, že jste se mě rozhodl zasypat návrhy, a to je přesně to, co potřebuju! Do budoucna by snad bylo možné uvažovat i o týdenním cyklu, ale to záleží nejvíc právě na množství dobrých návrhů.

Velice zajímavý článek je i Surtsey a určitě by byl ozdobou Zajímavostí. V souladu s novými pravidly bych ale chtěl poprosit, jestli by ho bylo možné dozdrojovat. Pokud právě teď nemáte čas, může to být samozřejmě i později.

Ještě jednou děkuji. Takových návrhů není nikdy dost, takže klidně i houšť a větší kapky :-))

nemáš zač. Nemůžu tě v tom zcela nechat. Já jak teďka na něco narazím a nebudu moc líný, tak to tam hodím. Zajímavých článků vzniká denně spousty a já jich dost čtu, pač mne to zajímá :) S tim Surtsey... no časem určitě, až půjde do revize na NČ, ale teďka mám zde a tady rozdělanou práci, tak se mi popravdě vůbec nechce si přibírat další téma :) (a to fakt nemluvím o té diplomce na téma Vulkanismus na Marsu, které se termín ďábelsky blíží a jsem na straně 6 ze cca 100 ://) --Chmee2 14. 12. 2009, 20:37 (UTC)
OK, v pohodě. No ale jestli už máš 6 stran, tak už stačí jenom trochu zvětšit písmo :-D Jan.Kamenicek 14. 12. 2009, 20:53 (UTC)

Kytička za Etnu[editovat zdroj]

Milý Chmee2, už zase další vyznamenání, tantokrát za Dobrý článek Etna. Obdivuji Vaši činorodost. Nebude Etna časem mířit mezi nejlepší? Ještě by to chtělo projet češtinu a udělat něco s těmi pidikapitolkami na konci, ale jinak si myslím, že už to tam pomalu směřuje. Prožijte hezké vánoce,--Ioannes Pragensis 18. 12. 2009, 12:48 (UTC)

Ahoj, moc děkuji za kytičku a uznání, ale nevím, jestli jsem hoden si jí připnout a přijmout jí. Dle mého není Etna ještě jako taková hotová ani na status DČ, chtěl jsem na ní ještě do budoucna pracovat, akorát teďka ale musím se věnovat dalším věcem, tak na to nebyl pár dní čas. Vánoce na krku a příprava přednášky zabralo moc času. Jinak jsem skutečně zaskočen, jak s touto kytičkou teďka naložit. Doufám, že se nebudeš zlobit, až jí přijmu až tehdy, když ten článek dopracuji do podoby, abych s ním byl i já spokojen :) Moc si ale vážím toho, že už teďka si myslíš, že to na DČ má. Taktéž přeji hezké prožití Vánoc a hodně knih pod stromeček, abychom mohli pak doplňovat zdroje :) --Chmee2 18. 12. 2009, 12:54 (UTC)
Určitě si myslím, že to na DČ má a že si kytičku plně zasloužíš už teď. Podle mne DČ znamená "dostatečně obsáhlý článek s přijatelným zdrojováním, na který nelze oprávněně umístit žádnou údržbovou šablonu," a nikoli jenom stadium těsně před nominací na NČ. Myslím si, že DČ by mělo být desetkrát víc než NČ a měly by tam patřit i třeba články jako Tvoje Etna po hrubém překladu nebo třeba moje Benátská republika, která by na NČ zas musela být o dost delší a lépe zdrojovaná. Zkrátka mezi oběma kategoriemi by měl být jasný odstup a u nejhorších DČ by měl člověk na první pohled vidět, že toto opravdu není NČ. Myslím, že zkušený editor s podklady po ruce by měl DČ napsat z nuly za jedno dvě odpoledne, zatímco NČ je piplačka na týdny. Potřebujeme motivaci i pro méně zkušené nebo méně časem obdařené wikipedisty, aby si mohli sáhnout na ocenění a viděli, že udělali slušný kus užitečné práce.
Také Ti přeji hezké knížky pod stromečkem a věřím, že za Etnu brzy budeš mít i zlatou :-) --Ioannes Pragensis 18. 12. 2009, 17:48 (UTC)

Zajímavosti2[editovat zdroj]

Opět jsem tady, abych poděkoval za návrhy Zajímavostí, tentokrát to byla pěkná smršť :-) K řadě z nich jsem zatím napsal nějaké námitky, většinou ohledně zdrojů (chybějící, věrohodnost, nefunkční externí odkaz), párkrát také o přesnosti uváděných údajů. Ovšem pět hesel si myslím může na hlavní stranu zcela bez obav, a to je velká pomoc, tolik návrhů málokdo dodá. A jak sis asi všiml na mé diskusní stránce, (nejen) Danny navrhuje týdenní obměnu. Ostatní články jako takové jsou opět maximálně zajímavé, byl bych velice vděčen, kdyby se postupně ty námitky podařilo vyřešit. Hlavně ale doufám, že se nenecháš těmi námitkami odradit :-)

Ještě jednou díky. Jan.Kamenicek 18. 12. 2009, 21:40 (UTC)

Fishbase.org mi funguje (dnes). Nevim proč, ale mívají často výpadky. Na druhou stranu je to to nejlepší, co o rybách je. Tedy bych argument nefunkčního zdroje ignoroval (občas prostě funguje, občas ne, my to nemáme jak ovlivnit). --Chmee2 19. 12. 2009, 14:50 (UTC)


Dobrý večer dle informací na vašich stránkách se ale asi neznáme, i když mé rodné místo je blízko Vašeho místa. Žiju již 10 let jinde. Jste rodák? Nebo jste se přiženil či přistěhoval? D71STSI 22. 12. 2009, 23:17 (UTC

Veselé vánoce[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2, přeji Ti (vlastně už podruhé, ale tentokrát zvláštní poštou) veselé vánoce, úspěšný nový rok a všechno dobré vůbec. Srdečně, Ioannes Pragensis 23. 12. 2009, 20:46 (UTC)

Ahoj, moc děkuji za přání a přeji taktéž hezké svátky a hodně klidu a pohody. Věřím, že se příští rok budem zas hodně potkávat na recenzích a u kvality a já si snad i slíbím, že už konečně doklepu ty zpropadené planety... --Chmee2 23. 12. 2009, 20:50 (UTC)

Recenze hesel Projektu Kosmonautika[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2, nechtěl bys nám prosím svými skvělými (míněno naprosto vážně) postřehy pomoci se sepsáním věcí, které by se měly dotáhnout u hesel na stránce projektu kosmonautika? Myslím u těch, která bychom v příštím roce rádi nominovali na DČ? Hlavně raketoplány, tj. STS? :-) Vím, že máš mraky práce s Jupiterem a dalšími planetami, sleduji to, ale třeba by sis našel chvilku... děkuji ti a přeji (ač se to řešilo pod lípou) krásný rok 2010. --Krvesaj 30. 12. 2009, 21:20 (UTC)

ahoj, zkusit to můžu, ale prosím, dej mi nějaký odkaz, ať vím, kam se podívat. A taky přeji vše nej. --Chmee2 31. 12. 2009, 12:05 (UTC)
Díky moc, ten odkaz je ZDE. Díky ti. --Krvesaj 31. 12. 2009, 12:47 (UTC)

Wikikytička za článek Uran (planeta)[editovat zdroj]

Vyznamenání za článek Uran (planeta)
Vyznamenání za článek Uran (planeta)

Milý Chmee2, asi poslední letošní vyznamenání je zde, za vzhledově nejnudnější ale jinak docela zajímavou planetu naší soustavy. S přáním dobrého nového roku,--Ioannes Pragensis 31. 12. 2009, 13:09 (UTC)

Ahoj, díky moc. Letos jsme s těma planetama zahejbali, jen škoda, že se mi je nepovedlo dodělat všechny a potáhne se to i do příštího roku, ale zas, už chybí jen málo :) Pak už snad přestanu v projektu Kvalita otravovat furt s tímto tématem :) Pěkný nový rok --Chmee2 31. 12. 2009, 13:24 (UTC)

Namátkově jsem prohlédl tvoji tvorbu a našel dosti článků (Planetární diferenciace, Eric Rücker Eddison, z poslední doby, Sluneční světlo, Dazhbog Patera, Řepa červená, Dub různolistý aj.) které měly být označeny šablonou { {upravit} }. Proč tomu tak není? Za současného stavu asi proto, že pokud se někdo honosí množstvím ocenění a dobou strávenou na wikipedii (to nemyslím jen tebe) nemusí respektovat propagovaný encyklopedický styl nebo si tu někteří hrají do ruky a pravidla platí jen pro někoho? A proč to zmiňuji? Protože, když nový přispěvatel udělá nový článek, nejenže mu je vyhrožováno smazáním šablonou { {UU} } ale navíc se stane terčem trvalé perzekuse ze strany správců pod smyšlenými osobními útoky a jinými záminkami. Daleko horší jsou zásahy do článků, které v nich vytvoří chyby a je bráněno jejich opravě ze strany správců.

Když se podívám na udělovaná ocenění tak si nelze nepovšimnout, jak si je udělejute mezi sebou navzájem, čímž se utvrzujete jak to děláte dobře. Bohužel se tak uzavíráte před vnějším světem a vytváříte si iluzi dokonalosti. Zarážející je i hodnocení osobních útoků, které zcela vypovídá o zaujatosti a neschopnosti objektivně vyhodnotit situaci, kdy za písmenný přesmyk je uděleno blokování a za to, když je někdo označen za vola je uděleno tatínkovské "ty ty ty kloučku".

K tomu vzájemnému udělování ocenění ještě toto: když nový uživatel začne psát obsažnější články, začne tím ohrožovat dosavadní zažitou praxi udělování metálů za několika větné články a to je pro zavedený systém nebezpečné, protože pak by zdroj takovýchto, vzájemně udělovaných, ocenění logicky vyschnul.

Smutné je, že se mnozí chlubí tisícemi editací článků ale neuvědomují si, že dělají jen poloviční práci. Pokud je v článku třeba jen stylistická chyba je potřeba ji opravit na všech místech článku a nikoliv jen v jednom místě. Takto utrpí vzhled a styl wikipedie daleko více (roztříštěností a nejednotností) než pokud je článek ponechán v původním stavu. Chlubení se takýmito editacemi je podle mého názoru poněkud diskutabilní. Na druhou stranu musím ocenit práci jiného uživatele, který si dal tu práci a opravil větší část (možná již všechny) chybných zápisů zkratky "m n.m." ... toto je opravdu editace a práce, která stojí za uznání. A kdo si toho ze "zasloužilých" uživatelů wikipedie všimnul? NIKDO!

Zrovna tak je velmi vhodné při rozhodování zvážit danou situaci a hlouběji se seznámit s problémem. Mazání příspěvků (nejen tebou) nebo reakcí nelze chápat jinak, než projev slabosti. Takovou situaci si potom nelze vyložit jinak než, že kritika je nanejvýš oprávněná a pravdivá. Potom je potřeba takovou kritiku smazat z diskusí a autora žádně potrestat. Nebo to snad není pravda? Proč jsi nesmazal např. i článek Sphinx (observatoř) a průběžně nerevertoval úpravy, které jsem prováděl v době probíhajícího bloku? Mazání mých diskusních příspěvků je jistě zásadové, ale neměla by zásadovost platit globálně nebo ji používáš jen když se to hodí? U tebe jsem předpokládal více uvážlivosti a méně mladické zbrklosti. Mýlit se je lidské, jen někdo to všask přizná.

Nemyslím si, že moje názory jsou ojedinělé a vypovídá o tom nejen kritika z veřejných zdrojů na internetu ale i vyjádření nadace wikipedie US, které jsem obdržel, kdy situaci na zdejší cs:wikipeda označili za flustrující ohledně přístupu k aktivním přispěvatelům.

Zcela neskromě ale i snad i oprávněně si myslím, že mnou vytvořené nové články nebo re-editace (před následnými, rádoby odbornými, úpravami ostatních) přispěly ke kvalitě a obsažnosti wikipedie daleko více, než mnozí "zasloužilí" wikipedisté nebo správci. Bohužel motto wikipedie o otevřenosti pro každého již dávno ztratilo na významu i pravdivosti a je z něj pouze zaprášené klišé. K tomuto se hodí citát "Nemáš-li sílu, abys hořel a šířil světlo, aspoň je nezacloňuj. [Tolstoj]. ".

Popravdě, jsem zvědav jestli tento příspěvek a kritiku ustojíš a dokážeš odpovědět nebo s ním naložíš jako s nepohodlným. S pozdravem --W.Rebel 31. 12. 2009, 15:58 (UTC)

Musím se kolegy zastat. Vámi zmiňované články nejsou zralé na šablonu upravit. Co by jste na nich chtěl upravovat? Dále je třeba říct, že ocenění si navzájem neuděluje jen určitý okruh uživatelů, tento okruh se vlastně stále rozšiřuje a když někdo přestane pracovat, tak žádná ocenění nedostává.
Jinak také co se týče oprav typu m n. m., od toho sou zde roboti, aby to všude rychle opravili. Viz: Wikipedie:Bot/Žádosti o provedení práce. Jinak není žádná "nadace wikipedie US", čili vskutku nevím kdo Vám psal. Existuje pouze nadace Wikimedia Foundation, kterou asi máte na mysli. Pokud Vám psali, tak se jistě i tak podepsali, čili proč komolit jejich jméno?--Juan de Vojníkov 31. 12. 2009, 18:40 (UTC)
Kolego "Rebele", mohl bych prosím znát vámi zmiňované vyjádření nadace wikipedia US? Děkuji. --Krvesaj 31. 12. 2009, 18:49 (UTC)
@wrebel:Kolega Chmee2 nemá vyznamenání za několikavětná hesla, musíte se pořádně podívat, za co je dostal. Protože jsem se díval na Vaše hesla, tak předpokládám, že tím člověkem, který ohrožuje systém psaním obsažných článků, zcela jistě nemyslíte sebe. Možná by bylo lépe, kdybyste dotyčného jmenoval, rád se na jeho příspěvky mrknu a případně mu vyznamenání udělím. Jan.Kamenicek 31. 12. 2009, 19:52 (UTC)

Ahoj, proč bych se měl bát kritiky? Jinak tvé namátkové hesla nic moc neukazují. Věřím, že až napíšeš nejlepší článek pochopíš, proč se zakládají krátká hesla, jen aby definovala termín. Mezi jeden z požadavků patří zamodřování. Jinak já si poměrně snadno taky vytáhnu dost hesel Etna, Mars (planeta), Jupiter (planeta), Venuše (planeta), Paúhoř elektrický, manta obrovská, sopečné plyny, štítová sopka, Slunce, Meloun, Merkur (planeta), Surtsey, plastový vojáček, lak na nehty, atd. atd. :) Tvé výběrové ukázání pár článků nic moc objektivní není. Jinak proč nemají šablonu? Protože si jí pravděpodobně nezaslouží. Šablona upravit se používá, pokud tam jsou formátové nedostatky jako např. chybějící wikilinky, špatné úrovně nadpisů atd. to ty články nemají a v tomto ohledu jsou v pořádku, i když jsou krátká. Pokud chybí zdroje, na to slouží jiné šablony a neboj se je označovat. Jinak věřím, že chápeš, jak funguje Wikipedie. Každý napíše něco, co ví. Pokud napíšeš krátké heslo, časem se rozroste a na konci z toho bude dlouhý článek. Tak to prostě chodí. S pozdravem --Chmee2 1. 1. 2010, 12:48 (UTC)

Je mi to líto - kolega WRebel bohužel nechápe, že Wikipedie dosáhla svých výsledků právě proto, že je kolektivním dílem. To mj. znamená, že můj názor dost často není většinou uživatelů akceptován. To musím překousnout a jet dál. A obávám se, že to WRebel právě neumí. --Packa 1. 1. 2010, 17:18 (UTC)

Ani mě nepřekvapuje tvoje odstranění přehledu historie z článku Riffelalptram, je to jednodušší než napsat nový článek nebo odpovědět na všechny body kritiky. Tímto mě jen utvrzuješ v tom, co si o místním společenství na Wikipedii myslím. Mimo jiné nevím, že by takovýto přehled by nějakým pravidlem zakázán. --W.Rebel 1. 1. 2010, 22:14 (UTC)

Kritizuješ a i pláčeš asi na špatném hrobě kolego. Někteří z nás píšou, jiní diskutují. Zajímavé, že tebe se tady ptá ca 3 lidi na otázky a ani jednomu jsi neodpověděl. Pravidlům to pravděpodobně neodporuje, jen Wikipedie prostě není telefonní seznam, články mají tvořit celé věty a ty informace jsou obsaženy v odstavci předtím, což je dostatečné.
PS: kdyby sis dal tu práci a prošel si mojí odstraňovací editaci, tak bys viděl, že jsem heslo editoval i dále a pomohl ho vylepšit. Ale chápu, že plivat, kritizovat a kopat je snazší. :) --Chmee2 1. 1. 2010, 22:19 (UTC)
Když to po sobě čtu po uložení, je to ostřejší, než jsem to mínil. Omlouvám se ti za to. Dle mého narážíš nato, že chceš reformovat něco, co se reformovat nemusí. Nech si od kolegů občas poradit, věřím, že časem se zaběhneš a bude tě editování bavit. Chtělo by to ale se naučit respektovat to, že to, co sem založíš, bude nemilosrdně editováno a občas i mazáno. Takto prostě chodí, to je Wikipedie. Ne všechno co ty a nebo já napíšeš, je to nejlepší a nejgeniálnější, je vždy jisté, že přijde někdo lepší a zcela to předělá... Musíme se s tím naučit všichni žít, co chceme editovat. --Chmee2 1. 1. 2010, 22:22 (UTC)

Proti tomu vylepšení nic nenamítám, tedy tvrdé mezery, překlepy, třeba slovosled a pod. S tím pliváním a kritikou máš úplně pravdu, jen aplikuji to, co jsem se zde naučil od ostatních. Některí věci se já ale i jiní nově příchozí naučí velmi rychle. Určitě jsem sem nezačal psát články abych se s někým hádal a po někom plival. To je ta wikipedie kterou tu celou dobu kritizuji. Mimo jiné to plivání beru jako osobní útok, i když to asi tak nebylo myšleno. Podle zažitých pravidel správce Mercyho by jsi teď měl být blokován na 14 dní za něco, co jsi ani tak nemyslel a pak se to snažil napravit. Přesně za to (hodně podobné) jsem měl blok já. To jsem zvědav jestli jsi chlap a ten blok si dáš nebo tento příspěvek smázneš jako jsi mi smazal jiné v jiné diskusi. --W.Rebel 1. 1. 2010, 22:37 (UTC)

Auschwitz-Birkenau[editovat zdroj]

Zajímavosti

Se srdečným pozdravem Jan.Kamenicek 4. 1. 2010, 15:08 (UTC)

Petrologie[editovat zdroj]

Ahoj, nechtělo by se Ti ten článek petrologie trošku doplnit? Byla vznesena připomínka, že se může jednat o cp, tak kdyby jsi to nějak upravil/doplnil/přepracoval, už by to tak nemuselo být :-) Měj se pěkně, --Podzemnik 6. 1. 2010, 12:31 (UTC)

Hello, you are a bureaucrat? Would you mind looking at my usurpation request at this page? Thanks, SJK

Done. Best regards --Chmee2 8. 1. 2010, 21:53 (UTC)

Děkuji Ti za úpravu článku pokovování. (vložení odkazů)

Chtěl bych se zeptat, když mám slovo kovů, jak mám nastavit odkaz na stránku kov? Děkuji moc za odpověď.

Tonda Novák

ahoj, nejsnazší je to udělat [[kov]]ů, ale funguje taktéž udělat to jako [[kov|kovů]]. Obecně, pokud máš stejný kořen slova, stačí dát do dvou závorek jen ten, to co je pak za závorkami se k tomu přidá. My děkujeme za článek jinak, když budeš chtít další radu, ptej se, zkusím odpovědět, případně jsme na IRC kanále dost lidí, co poradí se zbytkem :) S pozdravem --Chmee2 9. 1. 2010, 12:56 (UTC)

Hi, you contacted me about the failed rename of this account I'm using here to Baa. I did try to login under Baa but couldn't so you will need to usurp the account as it's still under a different password which I guess is preventing you from renaming this account. Treelo 18. 1. 2010, 00:18 (UTC)

Done it, now you are Baa. Enjoy --Chmee2 18. 1. 2010, 00:21 (UTC)
And there I am, diky! Baa 18. 1. 2010, 00:30 (UTC)

Konečně jsem našel čas na dodělání magnetického pole, o které jsem byl požádán. Dovolil jsem si předělat i již přeloženou část (a odstranil tak drobné fyzikální nekorektnosti - "indukce" místo intenzita, správná jednotka a řád u mg. dipól. momentu vlastního pole). Oddíl jsem raději přejmenoval na "Magnetické pole", protože jako "Magnetosféra" se podle některých definic uvádí jen oblast, kde převládá vlastní pole (a u Ganymedu je to podstatný rozdíl). Použil jsem obdobný, ale jiný obrázek, u kterého jsou popisky "internacionální" - spin, orbit, Jupiter, nebude problém s překladem. Použil jsem odkazu na poznámku 6, i když mně připadla (z pohledu neastronoma) trochu zvláštní; já sám bych za přivrácenou polokouli považoval tu k Jupiteru, ne tu ve směru orbitálního oběhu. Jinak uvítám jakékoli opravy a úpravy k lepšímu; také celkový rozsah by se možná mohl zkrátit, aby byl vyvážený s ostatními oddíly - to už nechávám na jiných. Přeji hodně sil k dokončení článku, případně k dovedení mezi opuzzlíkované.--Petr Karel 19. 1. 2010, 17:27 (UTC)

Ahoj, moc díky a jdu se na to podívat! Fakt to moc pomohlo. Rovnou se optám, když budu dělat další těleso sluneční soustavy, chceš se zas podílet na magnetosférách? :) Mne tyhle oddíly moc neberou, pač jim zcela nerozumim a jinak za opravy jsem rád té již přeložené části, každá oprava vede k lepší Wikipedii a to je to, oč nám tu jde :) Ještě jednou moc díky! --Chmee2 19. 1. 2010, 19:30 (UTC)
Ale jistě. Když na to budu stačit a najdu čas, pochopitelně se tomu nebráním. Ještě poznámka ke Ganymedu - nevěděl jsem, zda se i pro ne-zemská tělesa používají "zeměpisná" délka a šířka - zeměpisná jsem dal raději do uvozovek, je-li to však standardní termín, měly by se uvozovky smazat.--Petr Karel 20. 1. 2010, 09:07 (UTC)

Piloun mnohozubý[editovat zdroj]

Srdečně zdravím a oznamuji, že pro týden od 25. do 31. ledna 2010 byla na hlavní stranu vybrána zajímavost z hesla Piloun mnohozubý, jehož jsi hlavním autorem. Na stránce WP Article Statistics se můžeš podívat na jeho návštěvnost. I když ve tvém případě to není potřeba, pro jistotu dodávám nezbytnou větu: Pokud víš o nějaké další zajímavosti vhodné pro uvedení na hlavní straně, neváhej, a opět ji navrhni :-) Přeji hezký den. Jan.Kamenicek 25. 1. 2010, 08:37 (UTC)

Wikivyznamenání za NČ Uran (planeta)[editovat zdroj]

Řád Galilea Galilei za NČ Uran (planeta)

Milý Chmee2, jsem tady s vyznamenáním, Tvoje práce má skutečně kosmické rozměry a energii. Tak ať se Ti to pořád tak dobře daří.--Ioannes Pragensis 26. 1. 2010, 09:55 (UTC)

ahoj, děkuji ti. Snad se zadaří i s dalšími postupně... --Chmee2 26. 1. 2010, 09:58 (UTC)
... a ještě gratuluji i k Io, je to velmi výjimečné, kdy někdo takto elegantně protlačí dva články do NČ najednou. Dobrá práce!--Ioannes Pragensis 26. 1. 2010, 13:10 (UTC)

Ahoj, mohl by ses prosím jako neutrální důvěryhodný správce podívat na Wikipedie:Diskuse o smazání/Fabiano Golgo a pokusit se to nějak uzavřít? Nikdo se k tomu jaksi nemá, ale bylo by to potřeba udělat. Dík,--Ioannes Pragensis 27. 1. 2010, 12:07 (UTC)

ahoj, vyřešil už Che. --Chmee2 31. 1. 2010, 21:37 (UTC)

Magnetosféra[editovat zdroj]

Ahoj. Čtu si knížku Hvězdy, planety, magnety (Petr Kulhánek, Jakub Rozehnal). Souhlasím, že prvních pár desítek stran působí poněkud chaoticky – chvíli dost odborné, chvíli jako pro nejširší veřejnost. Když se tím ale prokoušeš, další části jsou výrazně čtivější a srozumitelnější. Termíny jsou v textu vyznačeny, vysvětleny a doplněny nákresy Ivana Havlíčka. Podívej se třeba na stranu 124 a určitě uznáš, že přečtení by ti bylo taky užitečné. ;-) Mimochodem, je někde přehledně seznam NČ, na kterých jsi hodně pracoval? Rád bych je postupem času beze spěchu prošel a konstruktivně okomentoval/vylepšil. Měj se prima! --egg 29. 1. 2010, 17:47 (UTC)

viz zde. Budu rád --Chmee2 31. 1. 2010, 21:37 (UTC)

žádost o podání hlasu[editovat zdroj]

U hesla telepatie se v diskusi hlasuje o podobě prvního odstavce hesla. V rámci objektivity a podpory dobré věci Vás žádám o podání hlasu a vyjádření. Děkuji Vám za účast a nezávislý úsudek. http://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse:Telepatie#Hlasov.C3.A1n.C3.AD--94.74.204.239 29. 1. 2010, 20:17 (UTC)

help/pomoc[editovat zdroj]

Please help with this page... Metro v Bělehradu ...molimte pomogni sa ovom stranicom... (76.29.100.8 31. 1. 2010, 02:30 (UTC)).

Trnucha modroskvrnná[editovat zdroj]

Tak jsem opět zde, jako prakticky každý týden, abych oznámil radostnou novinu, že pro týden od 1. do 7. února 2010 byla na hlavní stranu vybrána zajímavost z tvého hesla, tentokrát trnucha modroskvrnná. Na stránce WP Article Statistics se můžeš podívat na jeho návštěvnost. Velice děkuji a jen tak dál! Přeji hezký den. Jan.Kamenicek 1. 2. 2010, 09:47 (UTC)

prosba o radu/pomoc[editovat zdroj]

Ahoj, prosím o radu, co dělat, mám-li dojem, že některý článek je přinejmenším značně mizerný? viz Sojuz_TM-1 nebo Richea_scoparia. díky --82.113.40.115 4. 2. 2010, 08:45 (UTC)

Ahoj, první možnost je pokusit se ty články sám vylepšit. To je moje preferovaná a dle mého nejlepší rada. Další je je označit šablonami, které dávají jistý čas na jejich úpravu a pokud se tak nestane, tak se po měsíci smažou, aby česká Wikipedie udržovala nějakou úroveň. Jedná se například o {{urgentně upravit}}. Preferuji ale zkusit na článcích zapracovat a pomoci jim, je škoda zbytečně něco mazat, pokud je to věcně správně. S pozdravem --Chmee2 4. 2. 2010, 08:48 (UTC)

Záboří (Protivín)[editovat zdroj]

Ahoj Bdělče, :) Nemělo by se náhodou tohle 1 smazat jako sebepropagace a neencyklopedické? Přeji hezký víkend--Feťour 5. 2. 2010, 13:02 (UTC)

Ahoj, promazal jsem to. Jinak mimochodem, musí se nechat smazat i obrázek textu, jelikož je to porušení autorských práv. Napíšu to podzemníkovi. S pozdravem --Chmee2 5. 2. 2010, 13:05 (UTC)
Jak to myslíš, porušení práv? Fotil jsem to sám a jde o turistickou informační tabuli. Ty myslíš, že na ni má někdo copyright?--Feťour 5. 2. 2010, 13:18 (UTC)
Ahoj, Podzemnik psal, že sám si není jist. Ale jakýkoliv text je autorsky chráněn, i ten, který je na informační tabuli. On to zákon definuje tak, že je z toho vyřazen text trvale umístěn na tabuli a existují rozpory v interpretaci toho, co je trvalé umístění. Pamatuji si, že se řešilo, že pokud přijdeš a můžeš tu ceduli prostě sundat např. šroubovákem, že to trvale umístěné není (to jsou třeba pamětní desky na zdech baráků). Ale jak vidím ten bordel na Commons, tak to přežije. Omlouvám se tedy za vystrašení (jinak já z tohohle titulu radši žádné cedule nefotím, ale je to moje řešení). --Chmee2 5. 2. 2010, 13:23 (UTC)
Tak se zkusím zachovat podobně. V Milenovicích jsem tu tabuli zfotil, text oskenoval a upravil do historie, tak aby to nebylo copyvio, ale tady mi bylo líto toho obrázku, a vůbec mi to připadalo autentičtější. BTW tuhle tabulku asi šroubovákem jen tak nesundáš. Měj se--Feťour 5. 2. 2010, 13:28 (UTC)

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Milý Chmee2, děkuji Ti za článek Babočka kopřivová, který jsem zařadil mezi Dobré články a na němž jsi se podílel. Blahopřeji a uděluji Ti toto wikivyznamenání. Srdečně,--Ioannes Pragensis 5. 2. 2010, 13:24 (UTC)

děkuji. Je radostí po rybách, planetách, geologii zas věnovat něčemu novému :) --Chmee2 5. 2. 2010, 13:41 (UTC)


Tak jsem se nějak popral s tou oběžnou dráhou, jak jsem nejlíp dovedl, ale kdyby po mě někdo chtěl, abych za to položil hlavu na špalek, asi bych se trochu zdráhal. Určitě to po mě ještě projdi, nejlepší by bylo, kdyby se na to podíval nějaký fyzik. Jan.Kamenicek 5. 2. 2010, 20:36 (UTC)

Ahoj, moc díky. Zkusím na to poštvat Egga, Miracetiho anebo Powera. Doufaje, že budou mít čas, je to s nima těžké. Ale fakt ještě jednou moc a moc a moc díky za pomoc. --Chmee2 5. 2. 2010, 20:41 (UTC)

Opět zdravím, rád bych tě jenom jako autora hesla Meloun požádal o vyjádření ohledně jednoho sporného údaje. Moc díky. Jan.Kamenicek 6. 2. 2010, 12:40 (UTC)