Moskva-Siti (stanice Moskevského centrálního okruhu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Moskva-Siti
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik10. září 2016[1]
Linky Moskevský centrální okruh
Přestup na stanici Moskva-Siti
 Testovskaja
 Moskva-Siti
Technické informace
Počet nástupišť1
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Moskva-Siti (rusky Москва-Сити) je stanice na Moskevském centrálním okruhu. Je pojmenována podle obchodního centra Moskva-City, v blízkosti kterého se nachází. Stanice je součástí dopravního uzlu spolu se stejnojmennou stanicí na Filjovské lince metra a dále zastávkami na linkách MCD-1 a MCD-4. Do 31. března 2024 se nazývala Dělovoj centr (rusky Деловой центр).

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Moskva-Siti se nachází ve čtvrti Presněnskij rajon (Пресненский район) na estakádě mezi Třetím dopravním okruhem a ulicí Erismana (Улица Эрисмана).

Stanice má jedno ostrovní nástupiště, které je chráněno od větru a deště průhlednou zelenou stěnou. Vestibul stanice se nachází přímo pod estakádou a přiléhá k vestibulu stanice metra Meždunarodnaja. Pomocí podchodu se pak lze dostat na obě strany Testovské ulice (Тестовская улица), dále pak k univerzitní botanické zahradě. Dále se v těsné blízkosti nachází zastávka na lince MCD-4 Moskva-Siti. Několik minut pěší chůze na sever se pak nachází zastávka Testovskaja na lince MCD-1.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Москва-Сити (станция МЦК) na ruské Wikipedii.

  1. [stroi.mos.ru/news/k-momientu-zapuska-mtsd-otkroiutsia-vsie-stantsii-na-protiazhienii-zh-d-kol-tsa Dostupné online]. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


Metro v MoskvěMoskevský centrální okruh
Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad RostokinoBělokamennajaBulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo Sokolinaja GoraŠosse Entuziastov AndronovkaNižegorodskaja NovochochlovskajaUgrešskajaDubrovka Avtozavodskaja ZIL Věrchnije Kotly Krymskaja Ploščaď Gagarina Lužniki Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha Chorošovo Zorge Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja KoptěvoLichobory