Sergej Nikolajevič Lazarev

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Možná hledáte: ruského zpěváka Sergeje Lazareva.
Sergej Nikolajevič Lazarev
Rodné jménoСергей Николаевич Лазарев
Narození4. září 1952 (71 let)
Jejsk
Alma materHerzen University
Petrohradská státní univerzita
Fakulta psychologie Petrohradské státní univerzity
Povoláníparapsycholog, spisovatel, psycholog, filozof, senzibil, malíř a vědec
OceněníPetropol
Prize for the Good of the World
Weblazarev.ru
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Sergej Nikolajevič Lazarev (* 4. září 1952 Jejsk, Sovětský svaz) je praktický filosof, parapsycholog a badatel. Zabývá se zkoumáním zákonů duchovního života člověka a jejich vlivu na zdraví a osud.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se 4. září 1952 v ruském městě Jejsk. Vystudoval Ruskou státní pedagogickou univerzitu A. I. Gercena a zároveň absolvoval 11měsíční rekvalifikační kurz na Petrohradské státní univerzitě, kde získal kvalifikaci jako praktický psycholog.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Věnuje se zkoumání informačních a energetických polí člověka od začátku 80. let. Od roku 1993 pořádá semináře, prezentace a přednášky v Moskvě, Petrohradě a dalších ruských městech, ale také v Německu, Izraeli, Polsku, Česku a na Ukrajině. Od začátku 90. let vyšlo 25 knih Sergeje Lazareva z knižní řady „Diagnostika Karmy" a „Člověk budoucnosti".

Sergej Lazarev se zajímá o spojitost mezi vnitřním stavem duše člověka a jeho zdravím a osudem a mezi náboženským a morálním stavem lidstva a perspektivami jeho existence v moderním světě. V této oblasti objevil Sergej Lazarev empirickou metodou řadu posloupných zákonů, díky kterým dokázal vytvořit ucelený filozofický systém vnímání světa.

Výzkumu informačních a energetických polí člověka se Sergej Lazarev začal věnovat v letech 1980–1981 a koncem 80. let se začal profesionálně zabývat léčitelstvím. Po osvojení diagnostiky člověka na dálku v laboratoři Vadima Poljakova (Sankt-Petěrburg) u sebe Sergej Lazarev objevil schopnost získávat informace o zdravotním stavu v poli člověka, a to nejen ve vztahu k jeho přítomnosti, ale i minulosti a budoucnosti.

Na počátku své léčitelské praxe pracoval Sergej Lazarev s energetickými poli, které lidské tělo vyzařuje. Pole tedy bylo ve vztahu k tělu druhotným. Tělo bylo příčinou a pole následkem. Ve své badatelské práci nicméně S. Lazarev rozvíjel také hypotézu o existenci jiného druhu polí. Polí, která by byla ve vztahu k tělu a jeho orgánům prvotní. Poté, co se Sergej Lazarev přesvědčil, že veškeré informace o povaze, osudu, minulosti i budoucnosti člověka a dokonce i o minulých vtěleních musí být uložena v jeho individuálním poli, začal S. Lazarev k tomuto tajemnému úložišti informací hledat přístup.

Na jaře roku 1990 S. Lazarev po několika letech vyčerpávající práce, diagnostikování, léčby nemocných a různých experimentů poprvé uviděl prvotní informační a energetické pole člověka. Začalo být zřejmé, že zatímco husté povrchové vrstvy individuálního pole člověka a jeho aury závisí na těle a jsou mu podřízeny, tyto hlubinné, jemné vrstvy pole tělo naopak řídí. Kromě toho se také ukázalo, že tyto struktury určují nejenom zdraví, ale i povahu, osud a budoucnost člověka.

To motivovalo Sergeje Lazareva k napsání knih a pořádání seminářů. Doposud napsal a vydal přes 20 knih, které jsou překládány do řady cizích jazyků (angličtiny, němčiny, polštiny, češtiny, španělštiny, bulharštiny, rumunštiny, řečtiny, francouzštiny maďarštiny a japonštiny). Sergej Lazarev pravidelně pořádá semináře, prezentace a přednášky, a to jak v Moskvě, Sank-Petěrburgu a celé řadě dalších ruských měst, tak v zahraničí, například v Německu, Izraeli nebo na Ukrajině.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

BNF: 144495672 NDL: 01240156 РГБ: 000085443 LNB: 000011659