Diskuse s wikipedistou:Ladin/archiv01

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Svinov (Ostrava). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Zirland 11:06, 14. 12. 2006 (UTC)

Ahoj Zirlande, moc se ve wiki ještě neorientuji, ani nevím, jak Ti mám vlastně napsat. Co se týká Poruby, myslím že nemá smysl to mazat, je to na netu už dost dlouho. Prozatím opravuji aspoň češtinu, přes Vánoce bych něco přidal. Co by tam podle Tebe mělo MINIMÁLNĚ být, aby to byl pahýl (nebo nějaký příklad vzorně provedeného podobného hesla)? Díky za odpověď. -- Ladin 22:36, 14. 12. 2006 (UTC)
oprava, reagoval jsem na Porubu, a ne na Svinov. S tím máš samozřejmě pravdu.--Ladin 13:03, 15. 12. 2006 (UTC)


Vítám srdečně v české Wikipedii a zkusím odpovědět místo Zirlanda.
Jde o to, aby třebas i kratičký článeček podával základní informace. Aby to nebyl jen štěk nebo hluboká pravda ve stylu "Země je planeta". Někdy třeba stačí tři čtyři věty. Koukněte se například na článek Moravská Ostrava a Přívoz či Ostrava-Jih, co by pro začátek stačilo. Také nejsou nijak dlouhé. Zkuste něco podle toho. S infoboxem (rámečkem vpravo) se zatím nezatěžujte, pokud se Vám to zdá složité. To zas třeba doplní někdo jiný a Vy se podíváte, jak to udělal. Kategorie můžete opsat z té Moravské Ostravy a Přívozu, když si ten článek otevřete pro editaci. Zkuste tedy třeba napsat, ve které části Ostravy se nachází, jestli tam je něco významného, jak se to jmenovalo dříve (mně osobně by zajímalo, proč je na nádraží ve fasádě obnoven nápis "Schönbrunn"?). Jestli se tam nachází nějaká známá fabrika apod. Kdybyste měl nějaké nejasnosti k článku, nevěděl, jak něco udělat, tak to napište na diskusní stránku k článku, tedy Diskuse:Svinov (Ostrava) (diskusní stránky slouží jako redakční porada k článkům). Hlavně se nebojte, editujte s odvahou, kdyby něco, vždy je možnost se vrátit k předchozí verzi. Než svou úpravu uložíte, podívejte se na náhled (tlačítko Ukázat náhled) a vyplňte shrnutí editace, aby se na stránce posledních změn objevilo, čeho se Vaše úpravy týkaly (např. rozšíření, historie, oprava překlepů apod.).
Ještě Vám sem vložím uvítací letáček (to dáváme místo chleba se solí), který obsahuje základní informace pro nové přispěvatele. Všimněte si tam například, že se v diskusích podepisujeme a jak se podepisujeme. Přeji hodně štěstí při dalších editacích! --Luděk 22:00, 14. 12. 2006 (UTC)

--Luděk 22:00, 14. 12. 2006 (UTC)

Atol Palmyra[editovat zdroj]

Chtěl bych upozornit, že nelze přesouvat články pomocí copy&paste, jelikož se tím ztrácí historie článku, tedy kdo co napsal. Viz také Nápověda:Přejmenování stránky. --Luděk 16:36, 20. 1. 2007 (UTC)

Ještě jednou. Koukal jsem, že do článku Palmyra jste napsal něco jiného než bylo v Atol Palmyra, přičemž jste řadu věcí z původního článku vynechal. Udělejte tedy tu věc, že doplňte své informace do článku Atol Palmyra a až to budete mít, tak na Wikipedie:Nástěnka správců požádejte o přesun článku na jméno Palmyra. Po Vaší akci už to mohou udělat jen správci, jelikož i článek Palmyra má nyní historie a před přesunem se musí Palmyra smazat. Kdybyste nevkládál informace do Palmyra, tak jste mohl Atol Palmyra na ono jméno přesuout sám, mediawiki by poznala, že se má přesměrování a obsah zaměnit. --Luděk 17:02, 20. 1. 2007 (UTC)

Tak napotřetí. Zdá se, že jsem po Miracetově upozornění už pochopil, že jsem si nevšiml, že se zde jedná o dvě různé Palmyry - o atol a syrské město. Takže správný postup byl ten, že jste měl přesunout pomocí záložky "přesunout" článek Atol Palmyra na Vámi správně navržené jméno [[Palmyra (atol)][ (nikoliv pomocí copy & paste). Vámi provedené změny v článku Palmyra byly v pořádku a hned to po sobě napravím. --Luděk 17:11, 20. 1. 2007 (UTC)

Malá změna[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat, abyste změny, při kterých z textu odstraníte celý odstavec, neoznačoval jako malé viz např. [1]. Je to nevhodné a matoucí. Děkuji. --Fnn 08:04, 29. 1. 2007 (UTC)

Omlouvám se, ale jenom jsem smazal něco, co už jsem předtím přesunul v textu jinam, čili to tam bylo dvojmo. --Ladin 08:24, 29. 1. 2007 (UTC)

Miloš Melčák[editovat zdroj]

Myslím, že není přesné říci, že Melčák byl do 10. února poslancem za ČSSD. Osobně výraz "být v parlamentu za nějakou stranu" cítím tak, že ten poslanec podporuje tu stranu v parlamentu. A Melčák přestal ČSSD podporovat (tedy aspoň její "hlavní proud") už dřív :-) Takže datum vyloučení z ČSSD asi není to podstatné. Nebo to cítíte jinak? --Packa 22:10, 10. 2. 2007 (UTC)

Ano, něco na tom bude. Ale předchozí formulace v článku "poslanec za ČSSD" byla podle mě ještě horší. Možná ještě "poslanec zvolený za ČSSD" by odpovídala realitě. Nebo bychom se mohli shodnout na tom, že je prostě poslanec parlamentu. Pokud souhlasíte s některou variantou, tak to opravte v tomto smyslu. --Ladin 13:41, 11. 2. 2007 (UTC)

Dík, neuvědomil jsem si, jak to bylo dřív. Opravím to, že byl zvolen za... Mimochodem, Bin Ladin byl zvolen do čela Al Kaidy za koho? :) --Packa 13:47, 11. 2. 2007 (UTC)

No já bych řekl, že můj hodně vzdálený strejda Bin Ladin nebyl zvolen, ale prosadil se do čela svou plnou pokladničkou. Já osobně se svou přezdívkou hlásím spíše ke starému dobrému orientálnímu Aladinovi. Bohužel ten Bin Ladin je poslední dobou nějak víc na tapetě, ale to doufám časem přejde. --Ladin 14:11, 11. 2. 2007 (UTC)

To vás šlechtí, že se hlásíte spíš k tomu pohádkovému, ale ani Usamah bin Muhammad bin Awad bin Ladin ani Aladin tady nemá své heslo. Neměl by s tím právě Ladin něco udělat? --Packa 18:52, 13. 2. 2007 (UTC)

Musím říct, že jste mě v první chvíli vyděsil. Už jsem si říkal, na jakémže to projektu vlastně spolupracuji, když tady není přitomen guru všech teroristů Usáma bin Ládin. Naštěstí je mezi námi. Nicméně máte plnou pravdu, že toho aLadina nemůžu nechat jenom tak chybět. Když už jsme u těch nicků, packa odkazuje kam? --Ladin 20:12, 13. 2. 2007 (UTC)

No jo, když ty přepisy arabských jmen přes angličtinu do češtiny... – to jméno pak může mít 10 podob. Ale nachytal jste mě, že neumím na Wiki hledat. Jinak další diskuzi bych přesunul na ICQ nebo mail, jinak nám zase Luděk vynadá, že diskuze se má týkat "výlučně článků" :-) Jestli chcete... --Packa 21:04, 13. 2. 2007 (UTC)

ćuprija[editovat zdroj]

Je to skutečně most? Jako že bosenština slovo most má, ale ne v tomto případě. Tady půjde o něco jiného, pro co v češtině výraz nemáme (mostek?). Jako že nevadí mi ten překlad, jenom to sem přidávám pro menší informaci :-) --Aktron (d|p) 18:50, 15. 2. 2007 (UTC)

je možné, že to slovo neznamená česky most, ale jako český název bychom to mohli uvést ne? --Ladin 18:53, 15. 2. 2007 (UTC)
Hmm, ano. No já to radši dělám tak že když to vypadá že by se něco překladem zkazilo tak to dám v originálu. Ale právě tohle je proč se tomu překladu nebráním. Vadil by mi přesun. --Aktron (d|p) 19:03, 15. 2. 2007 (UTC)

Battle for Wesnoth[editovat zdroj]

Ahoj, pokud pochybuješ o tom, že - "Přes svůj jednoduchý vzhled a snadné pochopení pro začátečníky má hra značnou hloubku.", tak si jí prostě nainstaluj do počítače a chvíli hrej. Myslím, že rychle pochopíš co chtěl básník říci touto větou. Nemám k tomu nějaký další "zdroj" a zdá se zbytečné ho hledat... --Michal.Pohorelsky 09:36, 23. 2. 2007 (UTC)

Možná bude problém v tom, že to heslo psali básníci na základě vlastních dojmů, viz.Wikipedie:Žádný vlastní výzkum a ne na základě věrohodných zdrojů. Jenom mi vysvětli tu hloubku, možná by stálo za to ji trochu rozvést, to bude asi myšlenková nebo filosofická hloubka, že? --Ladin 16:42, 23. 2. 2007 (UTC)

Celkem by mě zajímalo co je neencyklopedické na předmětech v primě.

--Pilgrim6 17:49, 11. 3. 2007 (UTC)

Především se mě ptáte na diskusní příspěvek jiného wikipedisty (myslím že Aktrona). Ale ať už to napsal kdokoliv, musím s ním souhlasit v tom, že nevím proč by měl být v tak krátkém článku o gymnáziu, kde chybí další daleko podstatnější informace, vyjmenovány jenom předměty primy, proč zrovna takovým jazykem atd. Na druhou stranu já jsem mazání ani nenavrhoval, ani předměty nemazal, jenom jsem kdysi opravil styl jazyka tak, aby to heslo bylo podle mě přijatelné a encyklopedické. Ale krátce: kdybych se měl někam přikonit, tak jsem pro mazání předmětů primy. Zdravím --Ladin 18:40, 11. 3. 2007 (UTC)

Tak to se omlouvám. Byl jsem docela naštvaný když mi to někdo smázl, protože jsem to dělal docela dlouho. Otázka: Máte něco společného s Porgem?

Hezkej den

--Pilgrim6 11:47, 12. 3. 2007 (UTC)

Ne, s porgem nemám nic společného kromě toho hesla :-) Dobrá škola? --Ladin 21:17, 13. 3. 2007 (UTC)

WikiProjekt Hebraistika[editovat zdroj]

Kdyby ses chtěl připojit k WikiProjektu Hebraistika, budeš vítán :-) --Daniel.baranek 22:37, 12. 3. 2007 (UTC)

Obnášelo by to zejména koordinaci práce na poli hebraistiky - tj. mělo by se zde navrhovat a domlouvat, na kterých oblastech se musí zapracovat, a kdo co konkrétně udělá. V současnosti to vypadá tak, že jsem do oblasti "Úkoly" napsal odkazy na články, které by měly být vytvořeny, či podstatně přepracovány. Jak moc by ses zavázal, záleží na tobě - už jenom třeba napsání nějakých těch požadovaných článků by bylo pomocí. Kdybys pak třeba k některému článku připsal do závorky svůj podpis, jako že si jej bereš za svůj, bylo by to super :-).
Jinak není třeba mi psát na mail, mám tuto diskusi v sledovaných, takže když sem odepíšeš, budu o tom vědět. Měj se fajn. --Daniel.baranek 20:44, 14. 3. 2007 (UTC)

Vážně se nechceš přidat? :) Závaznost záleží opravdu jen na tobě, rozhodně to není nic ve stylu: "Každý týden povinně jeden článek." :) Spíš jde o to, že máme navzájem přehled, co dělají ostatní, jaké nové články vytvořili (a pak na ně můžeme lépe odkazovat). Máme taky přehled o různých nástrojích, postupech a šablonách. Taky se snažíme rozjet Portál:Hebraistika (ale tohle táhnu spíš já, ostatní píšou jen do sekce "nové články"). Nechcu Tě nutit, ale myslím, že kdyby ses přidal, bylo by to prospěšné jak pro nás, tak i pro Tebe. Měj se fajn. --Daniel Baránek 10:43, 3. 4. 2007 (UTC)

PS. Ještě co se týče kategorií ohledně hebraistiky apod., tak na tom začínám dělat a promýšlet to (taky podle hebrejské wiki). Pustil jsem se do toho předevčírem, takže v tom ještě vládne pořádný zmatek, ale snad se mi to povede :) A pak bude snad i jasnější to okolo Rotschilda :) --Daniel Baránek 10:43, 3. 4. 2007 (UTC)

Díval jsem se na Wikiprojekt Hebraistika, ale žádný chybějící článek mě tam prozatím nezaujal. Občas tam mrknu a uvidím. Na co se chystám, až mi vyjde čas, je Amos Oz. Aspoň tak :-) --Ladin 12:03, 3. 4. 2007 (UTC)

Judr. -> JUDr.[editovat zdroj]

V hesle hilsneriáda jsem změnil tvé "Judr." na "JUDr.". Přiznám se, že jsem to dělal inutuitivně a podle znalosti současného a prvorepublikového stavu. Pokud se to za R-U psalo jinak, klidně to vrať. --Dezidor 16:45, 23. 4. 2007 (UTC)

Díky za opravu. --Ladin 11:09, 24. 4. 2007 (UTC)


Zdravím, mám dojem, že jsi autorem tohoto úseku článku: „V roce 1928 se jim narodila dcera Jana „Honza“. Trpěla revmatismem. Vážně nemocná žačala být po porodu dcery.“ Z kontextu není jasné, kdo tím revmatismem trpěl, opravila bych to sama, ale o té osobě nic nevím, na článek jsem narazila náhodou. Tak se obracím na tebe, tomu článku by prospělo i celkovější předělání, dík --Sidhe 16:36, 29. 4. 2007 (UTC)

Ahoj, sice nejsem autorem, ale ta moje úprava odstavců byla opravdu špatná. Snad jsem to trochu napravil. Pokud s tím článkem něco uděláš, bude to jedině dobře. --Ladin 18:31, 29. 4. 2007 (UTC)

Ahoj to jsem já napsal článek o Janu Hlůžkovi kdo mi s tím píchne? lukasvopat@seznam.cz dik

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří obrázky i s českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Martin Kozák 18:48, 6. 5. 2007 (UTC)

Kategorizace souborů[editovat zdroj]

Ahoj, popis souboru Soubor:Kostel sv Mikuláše v Porubě.jpg jsem smazal. Tento soubor je totiž umístěn na Commons a jeho kategorizaci je tedy vhodné provádět přímo tam (soubor jsem tam umístil do commons:Category:Churches in Ostrava). --Tlusťa 07:41, 29. 5. 2007 (UTC)

Subpahýl nebo urgentně upravit?[editovat zdroj]

Co myslíte, je lepší na takové příspěvky jako psal 90.176.90.24 dávat šablonu subpahýl či urgentně upravit? Pokud to nepředěláme, něco se tam dát musí, ale nemám sama jasna v tom, která je na takovéto věci vhodnější. --KláraK 18:31, 5. 7. 2007 (UTC)

Taky jsem váhal, jestli dát urgentně upravit, subpahýl nebo smazat. Myslím, že to vyřešil dobře Japo, když 90.176.90.24 doporučil psát podobné věci do wikislovníku. --Ladin 18:35, 5. 7. 2007 (UTC)

Obec Orava[editovat zdroj]

Prosím nerušit u estonských obcí ono "obec" na počátku. Je to součást oficiálního názvu, překlad estonského "vald", a odlišuje to často obec jako samosprávný celek od některého ze sídel ležících v obci. Je to podobné, jako byste z českého "Jihočeský kraj", "kraj Vysočina" atd. odmazával "kraj". --Mmh 07:36, 25. 7. 2007 (UTC)

Abych si tu ujasnil, není tedy ta estonská obec něco jako u nás okres? A třeba napsat že Obec Orava je samosprávný celek...atd. aby se tam slovo obec neopakovalo 2x? --Ladin 08:19, 25. 7. 2007 (UTC)
Rozlohou je to něco jako u nás okres (Estonsko je řidšeji zalidněno), samosprávou a počtem obyvatel to však odpovídá našim obcím, proto se používá "obec". S tím opakováním slova máte pravdu, šoupnu tam samosprávnou jednotku. --Mmh 08:31, 25. 7. 2007 (UTC)

subpahyl[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Pod ochranou nebe (film). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vrba 21:00, 1. 8. 2007 (UTC)

Základní otázka života vesmíru a vůbec[editovat zdroj]

Tou obecnou úvahou jsem myslel touhu lidstva poznávat vznik života, která existuje už od prvotní hominizace. Konkrétně u řeckých filosofů jsem myslel například vytvoření evoluční teorie tzv. naivní abiogeneze apod., ale bohužel nevím jak to mám do toho textu zakomponovat, aby až zase moc neodbíhal od tématu. --marv1N 22:44, 6. 10. 2007 (UTC)

Taky jsem tam tu obecnou úvahu prozatím nechal (poslední odstavec), ale je podle mě třeba doložit zdroji, že se někdo takovou otázkou zabýval. Podud k tomu máte nějakou literaturu, nejlépe vytvořit nové heslo, třeba "naivní abiogeneze". --Ladin 08:47, 7. 10. 2007 (UTC)
No spis jsem vycházel (doufám že ze standartního) výkladu ve škole o biologii... takže ty znalosti nejsou zrovna moc hluboký. Ale možná, že se pokusím uvést nějaké podrobnější informace, když už to má vlastní sekci. --marv1N 11:27, 7. 10. 2007 (UTC)

Mazání[editovat zdroj]

Prosím Vás nemám v úmyslu se nějak zviditelňovat, ale mazání zdrojů pomocí kterých jsem rozšiřoval nebo dokonce zakládal hesla mě nepříjde jako to pravé. Ze Summitpostu pravidelně o horách překládám a proto mě doslova zaráží když to jen tak někdo smaže. To že v ext. odkazech občas použiji i svůj web není snad nic špatného, když jde věcně k heslu a napomůže rozšířit vědomosti čtenáře, nebo pokud slouží jako podklad pro tvorbu hesla. Do Wikipedie přispívám myslím systematicky a hlavně rád a v žádném případě ne pro nějakou komerci (nemám důvod, to by mě stálo moc času, lze to přeci dělat jednodušeji). Děkuji za pochopení a těším se na spolupráci rozšiřování hesel a stránek o horách, kterým zasvěcuji všechen svůj volný čas.--Supervht 21:39, 28. 10. 2007 (UTC)

Já oceňuji Vaši aktivitu a tvorbu hesel, na druhé straně wikipedie má nějaká pravidla, které je třeba dodržovat a je jedno, jestli někdo přispívá hodně nebo málo, systematicky nebo jednou za rok. Například pokud čerpáte informace z nějakých zdrojů, uvést je v odstavci Reference. Žádný takový odstavec jsem ve Vašich článcích nenašel. Možná se Vám to nezdá, v tom případě se můžete vyjádřit v diskusi Wikipedie:Hlasování o změně doporučených názvů sekcí. Na druhou stranu musím říct, že odkazy na články Vašeho klubu, které jsem smazal, byly vesměs fotografie z Vašich, určitě zajímavých výletů (zde nebo zde), ale žádné podstatné info o článku Západní Tatry, čili jsem je ani za reference nepovažoval. Stejně jako odkaz na web nabízející ubytování. Další pravidlo, které usnadňuje komunikaci, je odpovídat na připomínky tam, kde byl položeny, to je v tomto případě na Vaší diskusní stránce. --Ladin 07:05, 29. 10. 2007 (UTC)

S referencemi máte jistě pravdu a beru to k srdci. Každý se učí. Vycházel jsem z mnoha podobných článků na en či de. Jen mimo tuto debatu - pouze odkaz zde má se mnou něco společného. Ostatní jsem přidal, protože mi to pomohlo v rozšíření hesla. Osobně bych se nebránil věcnému odkazu např. na fotogalerii, která může hledajícímu na Wikipedii pomoci v představě (např. o pohoří či hoře). Mnoho obrázků nahrávám sice na commons, ale vše samozřejmě nejde. Po prohlédnutí en wiki apod. je toto běžná praxe. Beru Vaše doporučení s referencemi a budu se jím jistě nadále řídit, nebo uvedu své prameny přímo v odstavci „Zdroje“, což je asi také vhodné. Nashle a díky.--Supervht 13:37, 29. 10. 2007 (UTC)

Jakou referenci?[editovat zdroj]

Jakou referenci byste si asi tak představoval? Citaci z denního tisku? Aleš Kapica 18:26, 3. 1. 2008 (UTC)

Citace z denního tisku by byla taky dobrá :-) Ale odněkud ta informace přece pochází ne? Takto to vypadá jako nějaká doměnka, vtip nebo v lepším případě vlastní výzkum.--Ladin 18:30, 3. 1. 2008 (UTC)
Uvedl jsem to pro vysvětlení v diskuzi k tomu článku. Úsloví je docela rozšířené, jenže zlidovělo natolik, že dnes již skoro nikomu nedochází ta souvislost. Pamětníci aktivity Josefa Lampy jsou vesměs na onom světě a jediné co zůstalo jako připomínka jeho schopností je právě tohle přirovnání.Aleš Kapica 18:48, 3. 1. 2008 (UTC)

Překvapuje mne, že musím tak zkušeného uživatele upozorňovat na pravidlo tří revertů a hlavně na to, že je žádoucí nejprve diskuse. JAn 21:22, 21. 1. 2008 (UTC)

Omlouvám se, příště nebudu líný, na moji omluvu snad jenom, že čistě technicky to byly jenom dva reverty. --Ladin 21:30, 21. 1. 2008 (UTC)

Dotaz k funkčnosti[editovat zdroj]

Měl bych dotaz k důvodu této této editace. Web nyní normálně funguje a jsou tam i články z dnešního dne. To byl i důvod mé předcházející editace, která aktualizovala text Petra Adámka. --Dezidor 10:12, 3. 2. 2008 (UTC)

Sorry, můj omyl! --Ladin 10:15, 3. 2. 2008 (UTC)

Zanechte osobních útoků[editovat zdroj]

Pokud edituji text, který evidentně chybně udělený, nejedná se o vandalismus. --Dezidor 12:23, 6. 3. 2008 (UTC)


Dobrý večer, prosím Vás o radu, jak doplnit do článku Vámi požadovanou bibliografii.--Acoma 20:43, 8. 3. 2008 (UTC)

Dobrý večer. Možná je šablona Bibliografie trochu nepřesná, mohl jsem tam dát také Chybí zdroj a pod. V zásadě jsem měl na myslí bibliografii nebo také reference k dané tématice, čili odkazy, zdroje, články, literaturu a podobně, ze kterých autor článku při tvorbě čerpal. K Malé Bílé Vráně jsem přidal požadavek na ref. hlavně proto, že jsem o ní nikdy neslyšel (když pominu, že by tento odstavec měl být součástí každého článku). Je možné, že nejsem sám a někoho určitě napadne si ověřit, jestli skupina existuje, je dostatečně významná a pod. Vlastní stránky skupiny se referenci nedají nepovažovat. Předem díky za doplnění. --Ladin 20:55, 8. 3. 2008 (UTC)

Kolego, až příště budete chtít někam vlepit {{Chybí zdroj}}, což se nejprve podívat do historie článku, zda tam ty zdroje nejsou? --Ragimiri 21:57, 8. 3. 2008 (UTC)

Nečekal jsem milý Ragimiri, že se budeme přít o takové samozřejmosti, jako je ozdrojování článků. Vycházím z toho, že zdroje nebo reference k textu by měly být přirozeně obsahem článku, jak je třeba uvedeno v tomto doporučení, proto v historii nebo třeba v diskusi nehledám. Nevím z čeho vycházíte vy, ale rád se nechám poučit. Zdravím. --Ladin 16:10, 10. 3. 2008 (UTC)

Jak oba víme, doporučení: „Vysvětluje standardy, s nimiž většina wikipedistů v principu souhlasí a které je vhodné dodržovat. Přesto není závazným pravidlem.“ Ani vámi zmiňované doporučení však (alespoň co jsem rychle přečetl) nestanovuje formu, jakou mají být zdroje uvedeny. Uvádění zdrojů do shrnutí editace je tedy zcela korektní a v souladu s principy Wikipedie, jak je ostatně uvedeno u každé editace: „Shrnutí editace (max. 200 znaků) – stručně popište změny, které jste učinili, případně zdroje, z nichž jste čerpali:“. --Ragimiri 17:53, 10. 3. 2008 (UTC)

Pokud budeme mluvit o shrnutí editace, je tady podle mě důležitá věta Pokud využíváte ke tvorbě článku jiný zdroj, měl by být jako „reference“ uveden přímo v článku z Wikipedie:Shrnutí editace#Uvedení zdroje. Taky by bylo dobré se zamyslet nad tím, co se s takovou informací ukrytou v historii článku stane po pár desítkách editací. To vše podle mě mluví spíše pro Doporučení: Ověřitelnosti, které ovšem, jak správně píšete, prozatím není pravidlem. --Ladin 21:31, 10. 3. 2008 (UTC)

Wikietiketa[editovat zdroj]

Prosím, začněte se chovat korektně a odůvodňovat Vaše reverty, na vaše arogantní chování nejsem zvědav. Nador 19:58, 22. 5. 2008 (UTC)

Pane kolego Nadore, zhruba totéž by se dalo říci i Vám, Vaše editační shrnutí ve stylu "Vy nemáte sebemenší právo určovat podstatné jazyky," mi rozhodně nepřipadají ani etická a ani věcně správná (všichni tu máme v zásadě stejná práva).--Ioannes Pragensis 20:05, 22. 5. 2008 (UTC)


Česká a Slovenská Federativní Republika[editovat zdroj]

Mohu se zeptat proč jste zrušil mou editaci v tomto článku?--Genius920308 22. 7. 2008, 07:11 (UTC)

Hlavně proto, že to bylo nespisovně. --Ladin 22. 7. 2008, 09:02 (UTC)
aha, takže třeba slováci jsou taky nespisovně--Genius920308 22. 7. 2008, 11:53 (UTC)
Správně je to Slováci, zkuste se podívat do pravidel. --Ladin 22. 7. 2008, 12:06 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

„Student“

Jak tak koukám, zda se Ti podařilo odemknout tu možnost počítání editací po měsících, všiml jsem si, že tu chybí nějaké ocenění Tvé práce! A že je co oceňovat, o tom není pochyb. Vždyť jen kolik jiných editorů se může pochlubit tím, že ¾ svých příspěvků směřují přímo do článků Wikipedie?! Tímto si Ti sem tedy dovoluji připnout zlatého puzzlíka hodnosti „Student“. Připojuji k němu velkou gratulaci a přání pohody při další práci zde! S gratulací --Doktory 24. 7. 2008, 21:44 (UTC)

Děkuji za radu i vyznamenání! Snad mě to přiměje obrátit smutně klesající počet editací..:-) --Ladin 25. 7. 2008, 06:24 (UTC)

Byl by jste tak laskav a nechal tento článek napoji a nevymýšlel si zjevné nesmysly, jenž pramení z Vaší osobní neznalostí a a ptarně i nedovzdělanoti ** --MiroslavJosef 26. 8. 2008, 09:23 (UTC)

  • S článkem nemám problém, jenom ta jedna informace je mi skutečně neznámá a omlouvám se za to: "sekat patky" = předvádět se ? Odkud to máte? Dejte k tomu zdroj a můžem si podat ruce. --Ladin 26. 8. 2008, 09:27 (UTC)

Ostravský kraj[editovat zdroj]

Kolego, doporučuji prostudovat znění zákonů týkajících se krajů. V roce 2000 nevznikl Moravskoslezský kraj, ale Ostravský kraj, který byl v roce 2001 přejmenován. --Ragimiri 27. 8. 2008, 15:14 (UTC)

Violet Baudelairová[editovat zdroj]

Ahoj kolego, omlouvám se, že jsem při úpravě článku zapomněl dodat na konec reference, ale byl jsem už unavený. Tolik na okraj. Nechápu však Tvoji šablonu "neověřeno". Co víc bys mohl chtít než takové ozdrojování, jaké jsem do článku dodal? Jde přece o literární fikci, co chceš ověřovat? Odkazy Tě ve většině případů zavedou přímo na stránku knihy, kde se o dané skutečnosti hovoří. To obvykle v článcích na wikipedii nenajdeš, většinou dostaneš nanejvýš jen literaturu a starej se sám. Byl bych Ti proto vděčný, abys do tohoto článku šablonu "neověřeno" dále neumisťoval. Bylo by to myslím proti duchu Wikipedie. Děkuji Ti za pochopení--Feťour 3. 9. 2008, 12:46 (UTC)

Prozatím ten článek nechám tak, protože chápu, že to je na delší diskusi. Reference jsem smazal, protože se jedná o beletrii a ta může být těžko zdrojem informací. Můj názor je takový, že pokud si nějakou beletrii přečteš na základě toho popisuješ postavy, je to něco, čemu se tady říká vlastní výzkum. Vydávat dílo jako takové za zdroj informací podle tohoto pravidla nejde, stejně jako to nejde třeba u filmu a filmových postav a pokud se podíváš na renomovanější enyklopedii, třeba anglickou wiki, nikde tam nic takového nenajdeš. --Ladin 3. 9. 2008, 13:16 (UTC)
V tom případě pak ale nemůžeš u žádného článku pojednávajícího o literární fikci požadovat nějakou ověřitelnost. Autorovi do hlavy nevidíme a jiné seriózní odkazy vlastně neexistují. Pominu-li ovšem Snicketem neustále zmiňované pátrání po osudech sourozenců Baudelairových :-)) Avšak v jiných případech už není ani to. Rozejděmež se tedy v míru a pokoji--Feťour 3. 9. 2008, 15:46 (UTC)
To bych jistě rád, ale pro mě to uzavřená kapitola není. Ono není pravda, že o literárních (a filmových nebo jiných fiktivních) postavách nejsou zdroje informací. Jenom pro zajímavost Tě odkážu na článek o Janě Eyrové na en wiki. To je samozřejmě známá postava a o jiných nemusí být pramenů tolik, ale nějaké určitě. Jinak se musíš smířit se šablonou, která na nedostatek pramenů upozorňuje. Podobná je nakonec také u anglického hesla Violce B. --Ladin 3. 9. 2008, 18:41 (UTC)
Já to vzdávám, teď jsem jezdil 2 hodiny po webu, abych našel nějaké smysluplné citáty o Violet ze solidních českých zdrojů, ale nezdařilo se. Myslím, že v takovém případě ztrácí šablona svůj účel, neboť kde nic není, ani smrt nebere. Máš-li však stále dojem, že tam ta šablona patří, protože..., budiž - pro klid a mír v Tvém srdci.--Feťour 3. 9. 2008, 23:46 (UTC)

Zdravím. Vložil jsi šablonu Neověřeno do článku X Games. Vznikl kdysi dávno překladem z en, můžeš prosím upřesnit, jaké konkrétní věci potřebují ověřit? Myslím, že uvedené fakty jsou celkem zjevné a dle pravidel nepotřebují uvádět zdroje, ale třeba se pletu - nicméně všechny fakty rozhodně zdrojovat nehodlám, to by bylo trochu moc zbytečné práce. Díky. Okino 15. 9. 2008, 07:41 (UTC)

Stačí jeden zdroj, já jsem o X games nikdy neslyšel, je to i moje chyba, ale nějaká reference by tam měla být, že něco takového opravdu existuje, v nejhorším i ta šablona přeloženo z en, pokud tedy na en wiki vůbec reference jsou. Díky, pokud ji najdeš. --Ladin 15. 9. 2008, 08:05 (UTC)

Jsou tam oficiální stránky, na en těch zdrojů moc nemají, ale... Něco maličko doplním a s dovolením odstraním tu šablonu. Když tak prosím o požadavky konkrétních refů. Okino 15. 9. 2008, 09:48 (UTC)

Dík. --Ladin 15. 9. 2008, 11:28 (UTC)


Ahoj, mám jen technickou otázku. Čím se řídíš při wikifikaci textu? V rozcestníku Camelot jsi např. odstranil některé wikifikované roky, ale přitom rok 1960 ponechal. Co je důvodem této selektivity? Díky. --Kacir 8. 10. 2008, 00:12 (UTC)

V nějaké diskusi o rozcestnících jsem četl, že z technického hlediska je lepší, když u každého odkazu na rozcestníku je jeden link (např. Kamelot (hrad) - hrad v Anglii), neodkazovat třeba ještě hrad a případně další slova, stačí jenom jedno klíčové slovo, aby to prý nezatěžovalo systém. Sice už nevím přesně kde jsem to četl, ale snažím se tím řídit a občas ty odkazy promazat. Na druhou stranu myslím, že ta informace není příliš známá, moc lidí se tím neřídí, takže neruším odkazy za každou cenu, ale jenom pokud je jich opravdu hodně. Že jsem tam nechal ten rok, byla spíš otázka času, měl jsem to upravené ještě více, ale po editačním konfliktu se mi už ten článek nechtěl upravovat celý znova. --Ladin 8. 10. 2008, 06:27 (UTC)
Dobře. --Kacir 8. 10. 2008, 14:10 (UTC)

Zdravím, všiml jsem si, že jsi upravil stránku s označením editace "typo". Protože nejsem na wiki zase tak sběhlej, chtěl bych se optat, co to znamená neb to potkávám docela často. Díky ;-) --El Carlos 29. 10. 2008, 15:16 (UTC)

Je to vlastně oprava překlepu - vynechaná, přehozená či nadbytečná písmena nebo nějakých jiných znaků, typografická úprava, více třeba tady Wikipedie:Shrnutí editace. Dobrý večer a příjemnou editaci. --Ladin 29. 10. 2008, 17:54 (UTC)

otazecka[editovat zdroj]

Ad Felipe, ja preci nechci odkazym jen proste o co ramcove slo, nejsem si vedom, ze bych neco udelal Felipemu. Jedinne co vim, ze jsem ho odblokoval o par minutek drive nez mu skoncil blok, Psal, ze nezafungovala automatika a ze uz mel byt odblokovan spletl se o hodinu na rozdilu UTC a naseho casu, no a me to take nedoslo. To je jedine co jsem s nim mel. Jiste je to spravcovska chyba, ale proste se stalo, pokud to byl duvod, tak to tam klidne vratte, debata o tom je i nekde na me diskusni strance. Jinak Ad Ludek, to uz vubec nechapu - hlasuje se u nej z me iniciativy po druhe a pokazde o necem jinem, ale to je vcelku rozsireny nazor, ze tu tyram Ludka, takze to je jako duvod dobry, ten Felipe me zaujal. --Vrba 19. 3. 2009, 12:06 (UTC)

Ad Felipe: odkazy jsem skutečně nenašel, je to už dost dávno. Zůstal ve mě z té doby jenom pocit, že ty, ale hlavně Vrbová, jste jednali ve prospěch někoho, kdo vandalizoval wiki a naopak nepřiměřeně trestali ty, kteří na to poukazovali. Je možné, že vaše jednání bylo dokonce v rámci pravidel, ale výsledný dojem je takový. Ale protože je to jenom můj pocit, asi jsem to vůbec neměl na nějakém hlasování otevírat a proto jsem to taky škrtl.
Ad Luděk: říkáš jenom dvě hlasování, každé o něčem jiném, ale pak tu byla taky arbitráž [2] a vůbec příliš mnoho úsilí vzhledem k tomu, že jsem nikde nezaznamenal ani jeden link na skutečnou Luďkovu chybu. Já si myslím, že Luděk je sice dost striktní správce, ale nic konkrétního mu vytknout nemůžu. Při takové snaze o jeho potvrzování bych čekal ne jeden, ale několik linků na nějaké sporné Luďkovy kroky. --Ladin 19. 3. 2009, 12:34 (UTC)

Odblokovani provadela Jita, sice ma dcera, ale presto za nej nemohu - v tu dobe kdy to bylo provedeno jsem byl tusim v letadle do USA, ale neni to nijak vyznamne, ja myslel, ze jsem neco udelal a uz nevim co. Linky na to co povazuji za chyby u Ludka jsou v te zadosti o arbitraz, jelikoz se tim AC odmitl zabyvat bylo prave to prvni hlasovani, ktere jsem zalozil, podle nekterych neopravnene. To co probiha ted je nezpochybnitelne opravnene, nebot dle pravidel mohu jednou za rok vyzvat spravce ve vyrocni mesic. Ludek ma vyrocni mesic a ja rok nikoho nevyzval. Je to vcelku nedulezite, ale myslim, ze by nam vyzvani, byt treba dobreho spravce nemelo vadit. Co se tyce vyrocniho mesice je prave proto, aby bylo mozno vyzvat i lidi kteri nejak okate neporusili pravidla, treba jen za to, ze jsou neaktivni atd. --Vrba 19. 3. 2009, 15:31 (UTC)

Pseudonym[editovat zdroj]

Pane kollego, chtěl bych Vás požádat, abyste laskavě respektoval, že sem píši pod pseudonymem. Děkuji předem. —Guy Peters 21. 3. 2009, 23:04 (UTC)

Zkuste nejdříve respektovat slušnost na svém blogu a gramatiku na wikipedii. --Ladin 21. 3. 2009, 23:08 (UTC)

Chtěl bych Vám sdělit, že po tom, co dělám mimo wiki, Vám vůbec nic není, stejně jako mně není nic po tom, co mimo wiki děláte Vy. Grammatiku respektuji.

Jinak si myslím, že stejně jako byl zablokován účet Kurva hitler, tak by měl být zablokován účet [bin] Ládin. Pojmenovat se po vrahovi 2 998 Američanů považuji za hrubě neslušné. —Guy Peters 22. 3. 2009, 07:18 (UTC)

Zajímavá úvaha, v dalším pátrání bych Je ale raději odkázal na toto místo diskuse Wikipedista diskuse:Ladin#Miloš Melčák nebo na Vladislav (jméno), kam jsem teď doplnil pár domáckých podob. --Ladin 22. 3. 2009, 20:11 (UTC)

Účastník arbitrage[editovat zdroj]

Je možné, že se budete účasten jako svědek v arbitragi Guy Peters v. Daniel Baránek. Vzhledem k pravidlům arbitrage Vás na to upozorňuji předem. —Guy Peters 6. 4. 2009, 20:14 (UTC)

Ondřej Neff se podepisuje značkou Aston. [3] Tudíž žádný anonym, ale Neff. --Dezidor 11. 5. 2009, 07:28 (UTC)

Díky za korekce, myslím, že článku prospěly... byl jsem možná příliš ponořen do tématu, když jsem to psal; není to vždy snadné, nezaujatě vybrat z desítek, nebo stovek stran to nejpostatnější :-). 84.42.225.156 7. 7. 2009, 20:47 (UTC)

Máš svůj den[editovat zdroj]

Díky za upozornění, chyba při kopírování kostry článku. :-) --Harold 20. 10. 2009, 10:01 (UTC)

Správce "Junior"[editovat zdroj]

viz ... Správce "Junior"

Šablony[editovat zdroj]

Ahoj. Šablony, které jen upozorňují na nějaké nedostatky a které nemají časový limit ({{upravit}}, {{pravopis}}, atd.), se nevkládají pomocí subst. Do článku by se pak totiž vložil celý zdrojový kód (viz zde). Substují se pouze šablony, u kterých mají uživatelé určitou danou lhůtu na úpravu ({{urgentně upravit}}, {{přeložit}}, aj.). --Harold 29. 12. 2009, 16:02 (UTC)

Díky za osvětu, psal jsem tu šablonu po paměti a netušil jsem co to subst znamená.--Ladin 30. 12. 2009, 07:58 (UTC)

Upozornění[editovat zdroj]

Chtěl bych Vás jen upozornit, že městská část Poruba se rozkládá v Moravské části Ostravy. To byl důvod mé editace.--MarkusAtomus 30. 12. 2009, 11:55 (UTC)

Srdečně zdravím. Trochu jsem si pohrál s nefunkčními šablonami Col-begin, Col-break a Col-end, a když jsem se díval, co na ně odkazuje, tak jsem našel tento Váš dotaz. Takže skoro po třech letech - už by to mělo fungovat :-)

Přeji šťastný nový rok. Jan.Kamenicek 1. 1. 2010, 11:08 (UTC)

Díky (i takto zpětně) a rovněž přeji vše nejlepší do nového roku. --Ladin 6. 1. 2010, 21:31 (UTC)

Přesun diskutované stránky[editovat zdroj]

Zdravím. Víš co znamená text "laskavě neodstraňujte její obsah, nepřesouvejte ji, ani neodstraňujte toto upozornění, dokud stále probíhá diskuse.", který je v dolní části šablony {{AfD}}? Jde nejen o to, že je slušné vyčkat na rozhodnutí vzešlé z diskuse, ale i o to, že jsi po přesunu stránky Abecední seznam postav seriálu Naruto dokonce ani neopravil odkaz na diskusní stránku. --ŠJů 10. 1. 2010, 02:17 (UTC)

OK. To upozornění jsem přehlédl.Měl jsem za to, že se i diskutované stránky můžou zlepšovat bez omezení. Taky jsem už kdysi během HoSu přesouval a bez odezvy, takže jsem měl od té doby falešný dojem, že to nevadí...--Ladin 11. 1. 2010, 10:01 (UTC)

Copyvio?[editovat zdroj]

Ahoj, Tvůj článek Helena Štáchová byl spolu se spoustou dalších týkajících se S+H označen jako zkopírovaný ze stránek divadla. Nějak mi to k Tobě nesedí a tak přemýšlím nad tím, že to spíš oni zkopírovali všechno od nás. Vzpomínáš si, odkud jsi informace pro ten článek čerpal? Z jejich stránek, nebo odjinud? — Jagro 23. 1. 2010, 11:50 (UTC)

No, už jsem se na to díval a nejde mi to do hlavy. Pokud přebírám text, snažím se ho přeformulovat. U Štáchové to není a marně přemýšlím proč. Je to už dost dávno, je možné, že mi to tehdy uteklo a opravdu to bude moje chyba. Jako zdroj jsem udal web divadla, takže to, že by text převzali oni od nás moc pravděpodobné není. Sorry. --Ladin 23. 1. 2010, 18:58 (UTC)

Osady Zlatých Hor[editovat zdroj]

Ahoj, děkuju za fotografie u těch vesniček, hned to vypadá méně holé. Ale ty úpravy struktury - jsou nezbytné? Neptám se z uraženosti, ale proto, že jestli to původní je nějak proti pravidlům, měl bych předělat všechny ostatní osady v okrese Jeseník, které jsem udělal.

Jinak jsem měl za to, že vývoj počtu obyvatel je součást - podkapitola - historie obce, pod nadpisem "Obyvatelstvo" bych si představil aktuální demografický profil. A proč by měla být struktura u třeba Dolního Údolí, kde jsem už historický článek udělal, jiná než u Horního Údolí, kde se na to teprve chystám?...--RPekař 25. 1. 2010, 21:53 (UTC)

Já zase děkuji za ty články, jsou hezké, je to vůbec zajímavý kout. Co se týká struktury článků, byly tam dvě nestandardní věci, kterým je dobré se vyhnout.
1. odkaz na referenci za nadpisem (tady Vývoj počtu obyvatel) není dobrá věc, protože index se zobrazuje ve velikosti nadpisu. Proto jsem ty odstavce zrušil. Ale máte pravdu, že by to mělo být jednotné. Odstavec Obyvatelstvo v Dolním Údolí být nemusí, ale může, špatně to není. Pokud články budete sjednocovat, je možné použít obě verze. Já jsem úpravy dělal jenom kvůli velikosti indexu.
2. druhá věc, která není obvyklá, jsou poznámky přímo pod tabulkou. Na druhou stranu je to prozatím celkem přehledné, tak jsem to většinou ponechal. Ale ve větších článcích těch poznámek stejně bude více, pak by se měly vyčlenit do samostatného odstavce Poznámky (jako třeba u Ondřejovic, tam jsem to už udělal, protože je to vlastně přímo pod tabulkou).
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli náhodou nevíte, kde se nachází ta kaple o které píšete v Dolním Údolí? Je to malá vesnička a ani podle mapy jsem tam nic takového nenašel. Až tam pojedu příště, abych věděl kde hledat... --Ladin 26. 1. 2010, 07:59 (UTC)
Děkuju; ty odkazy v názvech článků jsou vypadají opravdu neobratně. Snažil jsem se tyhle části dělat opticky co nejkratší, protože kdo ví, zda je budou uživatelé považovat za zajímavé. Ale asi bude nejlepší - jak mi to udělal jeden uživatel u Rejvízu - vložit před tabulku pár obecných slov a vázat odkaz k nim.
Tabulky mi tak, jak jsou, poradil Daniel Baránek, což je tuším správce. Jinak ty poznámky by měly zůstat co nejblíže tabulky, protože ve větších článcích je i více tabulek a ovšem i více odkazů k dalším částem článků (například Jeseník nebo Javorník). Můžu dát před ně nějaký podpodnadpis "Poznámky" - i když se mi zdá, že to není třeba -, ale i v tom případě jako podkapitolu k té části obsahující tabulku, a ne na stejné úrovni.
A taky bych raději ponechal ten "vývoj počtu obyvatel" jako podkapitolku "Historie". Ostatně řadu těch údajů jsem vyextrahoval z původních obecně historických textů. Když jsem dělal právě ty větší články, měl jsem na mysli napsat nejdříve něco chronologicky - a podle potřeby a rozsahu dát podnadpisy podle jednotlivých období - a pak tematicky ty věci, které se často opakují a jejichž zařazení do chronologické části by ji znepřehledňovalo: vývoj správní příslušnosti, vývoj počtu obyvatel... To se ale všechno pořád týká jen historie obce či osady.
Samozřejmě když jsem udělal - jako třeba u Ondřejovic - fakticky prázdnou kapitolu "Historie" a v ní hned samostatnou podkapitolu "Vývoj počtu obyvatel", vypadá to hned divně. Ale mám ovšem v úmyslu tu "vlastní" historii Ondřejovic brzy dodělat (zrovna Ondřejovice ji mají poněkud komplikovanou).
Takže bylo by v pořádku upravit to tak, jak to vzorově zkouším u Rožmitálu?
A jinak se musím přiznat, že tu oblast vůbec moc dobře neznám. Ale kaple v Dolním Údolí by podle mapy být měla - je i na letecké fotografii (rád používám http://geoportal.cuzk.cz/wmsportal/, i když je trochu pomalý), a to přímo na křižovatce tam, kde se cesta ze Zlatých Hor větví do Rejvízu a do Horního Údolí, na levé straně potoka. Kousek za ní cestou na Rejvíz je i hřbitov. Na mapě přehlédnout nejde, ale jesli je ve skutečnosti někde v houští, to nevím...--RPekař 27. 1. 2010, 11:39 (UTC)

Rachot v Bronxu[editovat zdroj]

Ahoj, prosím tě, zde jsi napsal, že chybí zdroj. Nejsem si jist, ale jako zdroj u filmu, pokud je uveden, se uvádí v referenci. Tedy pokud jsem některé části převzal z jiné jazykové verze, asi ztěží zde budu dávat i zdroje na zahraniční stránky, ze kterých jsem nic nečerpal. Jen jsem to chtěl uvést na pravou míru. Měj se --Draffix 25. 2. 2010, 18:53 (UTC)

No, jiná jazyková verze wikipedie se tady nepovažuje za vhodný zdroj, ať už se jedná o článek o filmu nebo jakýkoliv jiný. Byl by to uzavřený kruh, někdo vytvoří článek na en.wiki a pak by ho použil v jiné wikipedii jako zdroj. Do referencí by se ale mohly převzít zdroje uvedené v jinojazyčné wikipediích, což ale bohužel není příklad Rachotu. Tam je anglická verze stejně neozdrojovaná jako česká. Nezbývá než hledat jinde, to je úskalí překladů z jiných wiki. --Ladin 25. 2. 2010, 21:27 (UTC)
Tak uzavřený kruh by to nebyl, někdo by přece jen musel být první a ty zdroje napsat :-D Jde jen o to, že psát zdroje, ze kterých jsem nic nepoužil, mi přijde jako hloupost, i když máš ve svém smyslu pravdu. No příště to tam prostě zkopčím a je to, myslím si že to je to nejlehčí co se dá udělat. --Draffix 25. 2. 2010, 22:19 (UTC)

Děkuji za upozornění na nepřesnost v tom "přehledu". O té jsem dokonce věděl, ale Vy jste mne teprve donutil o tom znovu přemýšlet a řešit to. Rovněž jsem rozšířil úvod článku. Zvažte prosím, zda by v článku nestačila pouze šablona "upravit". Děkuje. Chomsky 29. 5. 2010, 11:33 (UTC)

Prozatím žádnou výraznou změnu v článku nevidím, zůstává především rozpor mezi vídeňskou a francouzskou inspirací, neencyklopedický - bodový - styl i další výhrady. Všechny další příspěvky k obsahu článku pište prosím na diskusní stránku článku. Díky. --Ladin 29. 5. 2010, 17:49 (UTC)

Automobilový průmysl - diskuse[editovat zdroj]

Ahoj, neaktuální část Diskuse:Automobilový průmysl jsem smazal záměrně. Problém byl již vyřešen a tudíž jsem to odstranil (je to 8 kB textu k ničemu - pokud to někdo bude dohledávat najde to v historii ;-) ). Navíc samotné řešení problému tam ani není. Nachází se na stránce Diskuse s wikipedistou:Ragimiri. Navrhuji to tam tedy přesunout nebo to odstranit jako je běžné u uživatelů. Jestli ale není běžné odstraňovat zastaralou diskusi u článků, tak to se omlouvám. :o) -- Tom120 3. 8. 2010, 17:09 (UTC)

Ahoj, ono je to tak, že diskuse se nemažou nikdy. Pokud jsou příliš dlouhé (což není případ Automobilového průmyslu), můžou se archivovat, pak je třeba uvést odkaz na archiv a samozřejmě to napsat do shrnutí editace. A obecně k diskusi, pokud řešíš nějaký problém týkající se článku, je lepší diskutovat na diskusní stránce toho článku. Potom se nemusí diskuse přesunovat. Hezký večer. --Ladin 3. 8. 2010, 19:46 (UTC)
OK, myslel jsem, že pokud je to v historii diskuze, tak že to postačuje. :o) Nyní jsem tam doplnil i ten zbytek diskuse. Díky za objasnění. -- Tom120 3. 8. 2010, 20:40 (UTC)

Wikipedie:Hlasování/Portálové šablony[editovat zdroj]

Vážený kolego, hlasoval jsi na stránce: Wikipedie:Hlasování/Portálové šablony. Protože v průběhu hlasování došlo k doplnění linků na příklady řešení, prosím Tě, aby ses s novou situací seznámil a svůj hlas případně zkorigoval. Děkuji za pochopení. --Gampe 4. 8. 2010, 15:16 (UTC)

Seznam českých vydání díla Karla Maye[editovat zdroj]

Nevím, zda tento článek patří do kategorie Historické seznamy? Nebylo by lepší založit něco jak Umělecké seznamySeznamy knih? S pozdravem Zagothal 23. 9. 2010, 20:14 (UTC)

Ano, máš pravdu, to by bylo lepší. --Ladin 23. 9. 2010, 20:16 (UTC)

Seznam dokumentů o 11/9[editovat zdroj]

Čekám váš návrh na Wikipedie:Diskuse o smazání/Seznam dokumentů o 11. září 2001--Jenda H. 1. 2. 2011, 09:49 (UTC)

Policejní prezidenti[editovat zdroj]

Ahoj, do článků o policejních prezidentech jsi přidal spousty šablon, na které se v době jejich vzniku moc nehrálo. Ale je to v pořádku. Sám už nejsem moc aktivní, takže jsem do několika přidal odkazy na zdroje, ze kterých jsem tenkrát čerpal, resp. které recyklují původní zdroje. Budu rád, když je předěláš na inline reference. Nemám tolik času, abych pátral po všech zdrojích, ale nemělo by to být moc složité, různé články o policejních prezidentech rekapitulují ty předchozí a v každém médiu uvádějí jiný střípek. Když se budeš tím trochu přebírat, určitě dohledáš reference pro všechny či většinu informací v článcích uvedených a určitě dokážeš ty články uvést do profi podoby (což je určitě užitečnější, než jen přidání šablony konstatující nedostatek). Předem ti za to děkuji. Disclaimer: policajti jsou mi šumák, ale není špatné mít o nich info ve wiki. Zdraví spíše neaktivní wikipedista --Adam Hauner 31. 1. 2011, 22:54 (UTC)

Díky za info a doplněné odkazy. Je mi jasné, že v době vzniku těch článků se na zdroje tak nehledělo, ale určitě jsou to užitečné články. Pokusím se s tím v rámci svých možností něco udělat. Možná bude problém najít něco o těch prezidentech z počátku 90. let... --Ladin 1. 2. 2011, 07:49 (UTC)

Revertování článku Drnholec[editovat zdroj]

Dobrý den. Nerozumím, proč jste při revertování článku Drnholec zrušil mé upřesnění polohy (teď opět ukazuje někam na okraj obce), aktualizaci počtu obyvatel k únoru 2011 (nyní je tam opět údaj pět let starý), oficiální stránky obce (teď se odkazuje někam, kde musí proběhnout přesměrování). Také jste úplně odstranil externí odkazy (Tam bych možná mohl souhlasit, že nebyly významné). Jde o nedopatření nebo k tomu máte nějaký důvod? Děkuji za odpověď. Radek Linner 13. 3. 2011, 20:24 (UTC)

Omlouvám se, nechtěl jsem nic revertovat. Sám nevím jak se to stalo, ale nejspíše jsem začal omylem editovat starší verzi článku. --Ladin 13. 3. 2011, 21:13 (UTC)
Děkuji. Tušil jsem, že to tak nějak bude. Teď mám jasno. Radek Linner 13. 3. 2011, 21:26 (UTC)

Top filmy - nejlepší vybrané články za měsíc. - pravidla[editovat zdroj]

Sepsal jsem jednoduché Pravidla k anketě Top filmy - nejlepší vybrané články za měsíc. Prosím o názor, zdali takto jednoduše můžou pravidla být, případně o doplnění nebo úpravu, aby pravidla byla jednodušší, či srozumitelnější. Doufám, že tento projekt nebudu nucen po měsíci zrušit jako neúspěšný. Simca 31. 3. 2011, 06:34 (UTC)

Portál:Film/Nejlepší filmové články/Nominace[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za promázání v nominacích na nejlepší filmové články portálu film, ale měl bych přípomínku. Nikde v pravidlech není napsáno, že článek musí být kvalitně ozdrojován. A tak minimálně článek Marilyn Monroe pravidla naší ankety splňuje. Prosím tedy o popřemýšlení a diskusi, zdali by tyto články měli být smazány v nominacích, či ne. Vyhrání v anketě portálu film, je první etapa, že splňuje nižší kritéria. Druhá etapa vítězného článku, pokud není skutečně ozdrojován, tak doplnění zdrojů a jiné, aby se mezi články dobré kvality, případné článku týdne na hlavní straně dostal. Konec nominací byl už včera, tak je část vyhodnocení - Portál:Film/Nejlepší filmové články/Vyhodnocení. Doufám, že se přidáte k hodnocení. :-) Simca 15. 4. 2011, 09:43 (UTC)

To je delší povídání, zdůvodím to v diskusi u nominací.--Ladin 15. 4. 2011, 10:36 (UTC)

Ústav makromolekulární chemie[editovat zdroj]

Nescháněl jsi náhodou toto ;-) Jedudědek 3. 5. 2011, 12:45 (UTC)

Jo. Díky, jsi rychlý :-) Hledal jsem to jenom pod ČSAV, má chyba. --Ladin 3. 5. 2011, 13:14 (UTC)


Zrušené pivovary[editovat zdroj]

Stačí jako zdroje uvést na konci do odkazů internetovou stránku (hodně je toho na www.pivovary.info) nebo to musím psát jako odkazy u každého zvlášť (a celkový seznam s číslama na konec seznamu)? Snažím se ten seznam trochu uspořádat a doplnit. --Freibo 10. 6. 2011, 13:11 (UTC)

Pokud neexistuje článek přímo o pivovaru (pak předpokládám, že zdroj je v článku), asi by bylo, vzhledem k rozsahu seznamu, lepší přidat referenci ke každému pivovaru zvlášť. --Ladin 10. 6. 2011, 13:36 (UTC)
Předpokládám, že tohle by byl seznam zrušených pivovarů. Pokud budou informace, tak samozřejmě vytvořím ke každému pivovaru vlastní stránku. Myslím, že by to mělo být přibližně podobný, jako jsou zde seznamy hradů a podobně. --Freibo 10. 6. 2011, 13:56 (UTC)

Nic jsem Vám nerevertoval, jen jsem opravil Vaši faktickou chybu, jíž matete ostatní účastníky diskuze. V článku mošav není slovo statkář ani jednou použito. Kdyby tam bylo, tak byste měl pravdu, že se tam nehodí. Ale není tomu tak. --Beregund 3. 7. 2011, 09:27 (UTC)

Příště už prosím neopravujte moje ani žádné jiné diskusní příspěvky, to se nedělá! Pokud máte pocit, že bylo něco špatně formulováno, máte možnost jako každý jiný vyjádřit v diskusi svůj názor a uvézt věci na pravou míru. Nicméně v tomto případě se alespoň podle mne jedná o zanedbatelnou nepřesnost, která nic nemění na smyslu příspěvku. Celkový obrázek si stějně musí každý udělat sám podle článku. --Ladin 3. 7. 2011, 11:49 (UTC)

Zpochybňování holocaustu[editovat zdroj]

v čem je to POV?

odpověď v diskusi článku.--Ladin 14. 7. 2011, 07:44 (UTC)