Diskuse s wikipedistou:Chmee2/Archiv05

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
:))

Kdokoliv mi bude sem psát, ať mi laskavě tyká!! :-) jinak budu kousat. Pokud mi něco chcete, zkuste se nejprve podívat 20 vteřin na tenhle obrázek, pokud mi něco chcete i potom, nebojte se mi napsat :)



Evidenční čísla[editovat zdroj]

Mohu se zeptat, kde jde najít evidenční čísla přírodních památek, jako jste doplnil např. Milíčovský les a rybníky? Předem děkuji. --Sedmikráska 14:40, 8. 4. 2008 (UTC)

ahoj, osobně taky nevim, kde ty čísla brát nově. Tyhle dvě, co uvádíš jsou nejspíše vytažený z historie článku, jelikož ty články byly již před tím založeny Zp, ale smazány jako copyvio. Jako správce se můžu ale kouknout na tyhle editace, takže (pokud si pamatuji a nepletu se) tak jsem se kouknul do smazané verze a vytáhl si tohle číslo. Budu muset někde taky zjistit, kde se to dá najít i v dnešní době souborně, jelikož se zde objevuje dost památek, kde není uvedeno. Kouknu se potom o víkendu a pokud to najdu, dám ti vědět --Chmee2 14:35, 9. 4. 2008 (UTC)
Asi jsem ty čísla našla na webu Agentury ochrany přírody a krajiny. Možná by to ale chtělo upravit tu šablonu, aby to tam neukazovalo ty hranaté závorky, když se číslo nenapíše. Před půlrokem jsem chtěla přidat fotku do této šablony a někdo mě odkázal na Aeromixe, že je autorem šablony. Ten mi napsal, že nemá chuť to opravovat. No jo. --Sedmikráska 13:07, 10. 4. 2008 (UTC)

Dobré a nejlepší články[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2. Máš opravdu zajímavý život. Osobně bych si na některé věci netroufl :D. Chtěl sem se tě zeptat, jestli mohu ke svým dvoum článkům, které jsem výrazně upravil, přidat ikonku dobrého článku. Jde o články Střelec (souhvězdí) a Velká medvědice (souhvězdí). Vím, že je to uvážení každého autora dát to tam, nejde přeci o nejlepší články, ale připadá mi to povrchní chválit sebe sama. Už teď lituji uživatelské medaile, kterou sem si udělil :D. Jinak bych chtěl vědět tvůj názor, jako zkušeného uživatele, zda mohu navrhnout článek Galileo (sonda) na nejlepčí. Podle mě obsahuje vše co by měl článek o sondě mít. Díky za tvoje názory a doufám,že jsem jednal s hloupým správcem polopatě. Kvasar

Ahoj, doporučuji nejprve dát článek/ky k posouzení v rámci projektu kvalita. Tam ti napíšou na něj recenzi a pokud dopadne dobře, tak by tam i někdo měl dát hvězdičku dobrého článku. Osobně bych si jí sám nedával ke svému článku, působí to pak na mne jako vlastní názor, který je zabarvený. Osobně tam mám například tedka sondu Voyager 2, u které se snažím taky o hvězdičku. Na články se podrobněji kouknu o víkendu, nyní nemám moc času, ale již na první pohled u Galilea se mi nelíbí bodovost výkladu a to, že zcela chybí reference. Myslím si, že na prosazení mezi nejlepší články bude potřeba ještě obrovský kus práce, ale jak píšu, kouknu se na to o víkendu. Zatím --Chmee2 14:35, 9. 4. 2008 (UTC)

Souhvězdí[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2. Jaký máš názor na přesunutí názvu článku Střelec (souhvězdí) na Souhvězdí Střelce? Souhvězdí Střelce je podle mě očekávanější název, než dosavadní. Úprava by se týkala i ostatních článků tohoto téma. Kvasar

Já bych byl proto je takto přejmenovat všechny. Stejně jako jsou kategorie.

--Tlusťa 14:56, 11. 4. 2008 (UTC)

Jinak stejný názor mám i u dalších astronomických článků. Například je lepší když je napsáno Sonda Galileo než Galileo (sonda). Nebo Planeta Venuše místo současného. Kvasar

Poděkování[editovat zdroj]

Děkuji za cennou radu ohledně mé kandidatury, zařídím se podle ní. --Zik 15:06, 11. 4. 2008 (UTC)

Významnost[editovat zdroj]

Zdravím. A teď mi Chmee2 řekněte (po vývoji hlasování na Horkém a ostatních, ať už to založil kdokoliv), jestli ponechání V.V. je tak nezodpovědné. I když netvrdím, že ji na cs wikipedii chci. --Lenka64 19:20, 12. 4. 2008 (UTC)

ahoj, vývoj u ostatních jsem nesledoval, ale já osobně si myslim, že pokud je něco nevýznamné, tak to prostě má být smazáno. Pokud hlasující nechtěj brát na žretel naše vlastní pravidla o významnosti, ve článcích nejsou zdroje a oni přesto hlasují pro ponechání, tak je dle mého něco hodně špatně. Nemyslím si, že našim cílem je mít prostě hodně hesel, opájet se 100 000 článkama, ale mít hesla kvalitní a věrohodná. To, že je tento názor menšinový na naší wiki, je věcí pro mne smutnou, jelikož si myslím, že miliarda nekvalitních, neověřených a bezvýznamných hesel nás jenom poškozuje. Pokud to bude možné, budu se snažit lidi přesvědčit, ať hlasují na základě toho, co nám říkají naše předpisy, pač jinak nevím, k čemu je máme. Na druhou stranu velmi oceňuji, že jsi se nad tím zamyslela a rozhodla se přehodnotit svůj hlas. Je vidět, že ti wiki není zcela na lehkou váhu a jsem za to rád, další zodpovědný wikipedista, ve kterého mám větší důvěru :]
a ponechání VV? nevím jestli je to nezodpovědné, ale myslím si, že prostě někde řezat se začít musí. Já jsem začal s týráním zvířat tak, aby se Kostka prostě mohl s klidným svědomím smazat a zastánci nemohli křičet. Stálo mne to energii, ale ve výsledku máme poměrně (neskromně řeknu :]) kvalitní heslo o problematice místo toho, abych se pokoušel zbytečně diskutovat s lidma, kteří málokdy mají chuť skutečně něco napsat :] a jen radši diskutují ;) --Chmee2 19:30, 12. 4. 2008 (UTC)
Věř, že tvá (a ŠJůova) snaha s týráním zvířat měla úspěch, třeba já se kvůli ní zdržel hlasování. Jen ta Vrabcová podlě mě není ideální obětní beránek, protože fakt významná je. Horký je jiný případ a pokud nebude aspoň nějak doloženo, že je v nějakém ohledu známou obětí jako třeba tihle lidé, měl by být smazán. --Dezidor 19:44, 12. 4. 2008 (UTC)
sem rád, že moje snaha měla význam. Ale stále si nemyslím, že ta paní je významná, žádný argument mne proto ještě nepřesvědčil, ale do konce hlasování je času dost. --Chmee2 19:46, 12. 4. 2008 (UTC)

Lord hoven - vandalismus[editovat zdroj]

Upozorňuji Vás, že útok byl veden ze dvou IP adres - viz nástěnka správců **--MiroslavJosef 16:14, 13. 4. 2008 (UTC)

jj, koukal jsem, ale viz moje odpověď tam, uvedená IP adresa to nebyla. Kouknu se teda do historie hesla, jen co ho rebloknu na trvalo --Chmee2 16:14, 13. 4. 2008 (UTC)
dneska vidím v IP adresách jenom utok z jedné adresy. Ta druhá je asi překouknutí --Chmee2 16:18, 13. 4. 2008 (UTC)

... omlouvám se, máte pravdu - jenom o jedno číslo níž ..., děkan za pomoc **--MiroslavJosef 16:20, 13. 4. 2008 (UTC)

Památky Domažlicko[editovat zdroj]

Podívám se do archivu, ale většinou mám jen krajinky a Pastýřovu hrušku u Únějovic. Jsem Plzeňák, na Domažlicku máme chalupu, snad tam pojedeme o víkendu. Máš-li zájem i o Pastýřovu hrušku, napiš mi. Díky, s pozdravem --Gravedigger 20:18, 13. 4. 2008 (UTC)

Památky česko[editovat zdroj]

Ještě jsem zapoměl, ale můžu ti dát ještě přírodní památky okolí Plzně. Taky můžu něco vyfotit ve Spáleném Poříčí. (Hvižďalka). Díky za odpověď, s pozdravem --Gravedigger 20:51, 13. 4. 2008 (UTC)

Unified account[editovat zdroj]

I apologise for contacting you in English, but I do not speak Czech. I am an administrator on en: (en:User:RobertG), setting up a unified account. There is an account on the Czech Wikipedia, RobertG, with seven old edits in 2005. Would it be possible, please, for you as a bureaucrat to rename that account, so that I can complete my unified account? I did this edit and reversed it so you can see I am really en:RobertG. Please reply at en:User talk:RobertG. Thank you. Very best wishes, RobertG-cs 10:07, 14. 4. 2008 (UTC)

Hello. You asked me to remind you when a month had gone by. Please can you now rename the other RobertG account, to make room for a unified account for me? I will be grateful for whatever you can do, whenever you can fit it in! Again, please reply at en:User talk:RobertG. Thank you very much. Best wishes, RobertG-cs 11:43, 19. 5. 2008 (UTC)
Thank you very much. That did it! I am very grateful. Best wishes once again, RobertG 12:55, 19. 5. 2008 (UTC)

Na commons jsem vložil fotku památné hrušky u obce únějovice. Na commons jsem jako Gravedigger88. Koukni na to, hodí-li se ti to.

jj, hodila. Díky ti za ní :] kdybys měl něco dalšího, zkus se kouknout po článcích a nebo mi písni, zkusim se po nich kouknout já. Díky ti moc ještě jednou --Chmee2 18:45, 16. 4. 2008 (UTC)

Památky Klatovsko[editovat zdroj]

Ahoj. K Tvé prosbě, nebude to sice hned, ale pokusím se tak nějak do konce léta nějaké fotky pořídit. Jen jsem se chtěl zeptat, zda máš nějaké tipy na přírodní památky. Mě napadá jen Chudenický park a pak nějaké ty slatě na Šumavě, možná že si vzpomenu na nějaký ten strom. Takže kdybys o něčem věděl, tak pisni. Ale prosím raději na email (je v profilu). Jinak v létě jezdívám z Prahy kolem Berouna a tam je taky krásná příroda, určitě tam bude nějaká ta památka :).

Ahoj. Tak já je tedy nahraju, ale fakt potřebuju udělat na to na Commons nějakej flek, já se tam v kategorizaci tolik nevyznám, abych věděl kam s tím. Taky bych navrhoval zvážit přidání Majora expozice, aby se zvýšil počet důstojníků. Do počtu médií na frčku se raděj míchat nebudu. --Reaperman 18:35, 16. 4. 2008 (UTC)

můžeš to dát třeba sem. Teďka jsem to založil. A majora klidně tam do tabulky přidej, však to nevadí, že jich bude více --Chmee2 18:42, 16. 4. 2008 (UTC)

markéta linde[editovat zdroj]

drahý Chmee2, ať už jsi kdokoliv. Obávám se, že propaguješ osoby lehce či více narušené. Pokud tato dáma opravdu existuje a je opravdu členkou Mensy, pak zcela evidentně trpí jistou fixní ideou, že ji její inteligence přímo opravňuje k tomu, uvádět lidi v omyl. A to i takové, kteří se snaží někomu pomoci. Je mi líto, ale musím konstatovat, že to považuji za nepěkné. Pokud je opravdu tak inteligenčně zdatná (a i ty-jak jistě nadšeně kvituješ, tykám ti), pak pochopíte-oba-o čem mluvím. Přeji příjemný pobyt v Kundě. Wanda

Ahoj, normálně se omlouvám, ale vůbec netuším o čem mluvíš. Nevím, koho kde propaguji a popravdě jméno markéta linde mi naprosto nic neříká. Nebyl by nějaký odkaz, abych věděl, co, kde, komu jsem udělal a mohl se k tomu nějak vyjádřit? Takto fakt netuším a trošku mne to zarazilo.

Jinak díky za přání, na výlet se docela těším. Pobaltí je údajně pěkné. --Chmee2 21:10, 16. 4. 2008 (UTC)

Thanks for information! I hope you change your rules. Leinad pl 21:53, 16. 4. 2008 (UTC)

Odebrání hvězdiček dobrým chemickým článkům[editovat zdroj]

Ahoj, když jsem se dneska podíval na sledované stránky, tak jsem z hrůzou zjistil, že skoro všechny dobré chemické články přišly o svou hvězdičku a to s odůvodněním, že nejsou ozdrojované. Já ti nevím, ale pod textem je alespoň u těch, které jsem dělal já, vždycky uvedený zdroj, ze kterého jsem čerpal (články o chemických prvcích, kterým jsi hvězdičku odebral). Uznávám, že jsou pouze dva, ale na české poměry to jsou dvě nejlepší knížky na anorganickou chemii, které jde sehnat a informace v nich jsou velmi věrohodné. Že není text ozdrovovaný vychází pouze z problému, že by stejně všechny reference byly na tyto dvě knihy, takže jsem ho neozdrojoval. Pokud je to jediný problém, proč jsi článkům hvězdičky odebral, tak na místa, kde to chce doplnit zdroj, dej šablonu:chybí zdroj a já ho tam doplním do referencí rovnou i se stránkou. Doufám, že se nějak domluvíme, protože bych nerad, aby takovéto články přišly o hvězdičky jen proto, že někdo není schopný říct autorům o doplnění zdroje a případně jim říct, co konkrétně je potřeba ozdrojovat. --Ondřej Mangl (CheMistЯ) 12:05, 18. 4. 2008 (UTC)

Ahoj, souhlasím s tebou, že ty články jsou pěkné a že si hvězdičku zaslouží, ale až tehdy, když budou mít uvedené zdroje tak, jak je obvyklé. Chápu, že ty dvě knihy byly stěžejní, ale uvést dvě knihy pod článek a říct, že všechno v tom článku je z nich, není způsob, jak zdrojovat u článku, který se chce honosit slovem Dobrý. To, že se pod článek uvedou knihy je k referencování dobrý krok, ale pro dobrý článek je to málo. Koukni se na jiná hesla v sekci dobré články, jak se zdrojuje jinde. Osobně doporučuji třeba kouknout na heslo Mars (planeta). Každý odstavec má vlastní referenci, ze které je čerpáno, případně dokonce i více pro údaje, které nejsou obecně známé. Myslím si, že sám poznáš, na které místo by reference v článku měly patřit, přijde mi vkládání šablony chybí zdroj jako zbytečná práce, ale jestli chceš, tak ti to postupně osázím, ale bude to jistý čas trvat.
Ono totiž došlo včera k jedné věci, že se změnily požadavky na dobré články. Články, které nebudou opřeny o uvedené zdroje pro jednotlivá tvrzení už prostě mezi dobré články nebudou. Včera se tak vyřadila obrovská spousta článků, ale bylo to třeba, aby se udělal systém dobrých článků objektivnější a nastavily se jistá kritéria, která bude nyní možné dodržovat. Kvalita české wiki roste, tak je třeba i dobré články povýšit o příčku více a klást na ně větší nároky.
Nikterak jinak nezpochybňuji váhu těch knih, či jejich odbornost, ale je potřeba, aby byly u jednotlivých tvrzeních v článku uvedeny stránky, na kterých se toto píše a na kterých se tím pádem v článku odvoláváš. Ono je příliš snadné vypsat pod článek 2, 5, 20 knih jako zdroj, jenže pro čtenáře to pak nemá skoro žádný význam, jelikož pokud by si chtěl ověřit, jestli ta informace tak skutečně je, musel by přečíst všechny ty knihy. U dvou to problém není, ale pokud to dovolíme tady, může se stát, že příště tam bude knih 40 bez uvedení toho, odkud co je, tak pak smysl referencí ztratí smysl.
Pokud doplníš reference, klidně hvězdičku zase navrať, do té doby jsem ale já osobně proti tomu, aby byly tyto články označovány jako dobré. --Chmee2 12:23, 18. 4. 2008 (UTC)
Možná bych upřesnil, že včera se nezměnily požadavky na Dobré články, jen došlo k vyřazení těch, které tam vlastně neměly být už dávno. Doporučuji shlédnout kritéria pro Dobré a Nejlepší články. Ty chemické články, co byly vyřazeny, jsou pěkné, leč neoreferencované. Jistě chápeš, že důležitost referencí je pro wikipedii důležitá a může ji to posunout jedině vpřed. Doporučuji použít {{Citace monografie}} či {{Citace elektronické monografie}}. Měj se pěkně, vše nej, --Podzemnik 12:30, 18. 4. 2008 (UTC)

Ahoj, děkuji za odpověď. Šablonu pro citaci monografie určitě použiju, ale přesto s uváděním zdrojů v referencích vidím problém. K těm dvěma knihám není problém připsat stránky, na kterých se nalézají informace k jednotlivým prvkům. V každé knize je totiž každý prvek jakási ucelené kapitola, takže není problém vypsat rozmezí stránek, kde se to v knize najde. Ozdrojovat ale celý článek mi v tomto případě příjde zbytečné, protože by všechny odkazy v referencích byly na tyto dvě knihy v daném rozsahu stránek, který můžu napsat do podnadpisu literatura. Mezi reference sice mohu uvést pár zdrojů z internetu nebo nějaké další knihy, ale jejich kvalita neodpovídá kvalitě textu (internet určitě ne) a další knihy většinou jen kopírují obsah těchto dvou knih. Kdyby se na článcích podílelo více lidí, kteří znají další zdroje, tak by to bylo nejlepší. Díval jsem se na článek o Marsu a na něm se podílelo docela hodně lidí a na zdrojích je to také poznat. Dobré zdroje jsou většinou v angličtině, ale příjde mi zase zbytečné, abych tam dával odkazy na anglicky psané knihy nebo odkazy na anglické stránky. Jsme Češi a chtělo by to hlavně české zdroje. Pokud by se tento problém nedal vyřešit jinak, tak ten text ozdrojuji do referencí z těch dvou knih. Podobně je to uděláno v článku Fotosyntéza a ten patří dokonce mezi nejlepší články. --Ondřej Mangl (CheMistЯ) 13:20, 23. 4. 2008 (UTC)

Musim běžet, abych nezmeškal odjezd, ale ještě koukni se na Jeruzalémské království tam citují knihy a takle si myslim, by to mělo být i tady. budu zpět po 5.5. tak to pak případně doproberem. Měj se zatím --Chmee2 13:37, 23. 4. 2008 (UTC)

Zamčení článku Čenstochová[editovat zdroj]

Vážím si tvého zamčení článku, ušetřil jsi mi tím nervy. Jenom bych tě poprosil, abys nechal mojí verzi. Dal jsem si s tím článkem hodně záležet a snažil jsem se ho dobře přeložit a Ioannes ho celý překopal s tím, že jsou to nesmyslné změny. Jediná změna, která má smysl, byla ta s těmi kostely, kterou jsem nakonec do článku zařadil, a možná spor o jména. Ale to nesystematické vrtání se v článku a přehazování sledu je neúnosné. A další důvod je, že jsem přeložil článek Pomníky v Čenstochové, na který jsem měl odkaz v článku Čenstochová a nechápu co má Ioannes za pohnutky, ale prostě mi ho sprostě umazal. Takže kdybys byl tak hodný a vrátil to do stavu před vandalismem (dovolím si to označit jako vandalismus s dovolením), tak by to článku moc prospělo. Snažně tě prosím. Díky moc. Nador 16:05, 18. 4. 2008 (UTC)

nic ve zlém, ale beru to asi takle nějak. Zamknul jsem to prostě tak, jak jsem to měl pod rukou s přihlédnutím k tomu, že to byla verze, na kterou revertovalo více uživatelů. Dohodněte se v diskusi, na základě dohody tu stránku ochotně upravím, na základě ale této výzvy tak učinit nemohu, není to výsledek diskuse s ostatními lidmi ve sporu. Měj se pěkně --Chmee2 16:09, 18. 4. 2008 (UTC)
To, že někdo zničil můj (tím nechci říct, že si ho nárokuju, pouze že je pod mou ochranou) článek ti přijde normální? Kde je hranice vandalismu? Nador 16:13, 18. 4. 2008 (UTC)
Nezasahuji do Vašeho sporu, neposuzuji, kdo je v právu. Problematice nerozumím, takže se tam nebudu do toho pouštět. Zastavil jsem Vaší revertovací válku, tím to pro mne končí, dokud nebudete mít jasný závěr v diskusi. Nejsem všeználek, abych toto mohl posoudit, kdo z Vás je v právu. S přáním pěkného dne --Chmee2 16:17, 18. 4. 2008 (UTC)
Upozorňuji Tě, že čekám na Tvé vyjádření na mé diskusní stránce ohledně toho, že jsem Tě nařkl z nerovného a zaujatého přístupu. Stačí jedna věta nebo cokoliv, jen prosím Tě odpověz, díky. Nador 12:34, 19. 4. 2008 (UTC)
Díky za vysvětlení a omlouvám se Ti za to nařknutí, nevěděl jsem o tom, že to musí být osoba, která nepodporuje ŽoK. Na svých stránkách jsem vznesl tu samou námitku co ty proti ŽoKu Wikipedista:Nador. Mohl by sis ji prosím přečíst a příslušně zareagovat? Díky moc. Nador 13:33, 19. 4. 2008 (UTC)

Indická kosmická agentura[editovat zdroj]

Zdravím, při zpracovávání hesel jsem našel jedno vámi vytvořené před pár roky, které postrádá zdroje. A některé další www stránky ho následně kopírují od vás. O té agentuře mám i jednu stránku v knize od Codra, ovšem ty údaje se liší (logicky, kniha je stará 21 let). Ale také nové weby se obsahově odlišují od vaší předlohy. Takže prosím doplňte(až budete mít čas) tam zdroj, případně to heslo trochu rozdrobte na nějaké odstavce typu historie, současnost, programy, atd.., to vy umíte lépe než já. Hlavně se bojím, že bych necitlivě zlikvidoval fotku toho doktora. Nu a já ty odstavce budu postupně doplňovat údaji z té knihy a ze zmiňovaných webů o kosmu. Díky --P.Starý 14:11, 20. 4. 2008 (UTC) (Zákupák)

jj, je to jeden z hodně starých článků, co sem kdy psal ještě na starém webu. Kouknu na to, ale asi až v půlce května. Zítra odjíždím a budu dost mimo tedka --Chmee2 19:59, 20. 4. 2008 (UTC)
Promiňte že zas otravuju, ale něco jste mi slíbil. Tak až dokončíte průzkum rybiček svého akvária, koukněte se na to heslo vč.diskusní stránky. Díky --Zákupák 10:09, 29. 6. 2008 (UTC)
ahoj, neotravuješ, je dobře, že ses připomněl. Jdu se na to kouknout, uplně jsem na to zapomněl. Asi známka nastupující senility :] Akvárko chvilku počká, stejně se tam ty rybičky musí zabydlet. --Chmee2 10:11, 29. 6. 2008 (UTC)

Wikikytička za akci Foto Praha[editovat zdroj]

Wikivyznamenání

Chmee2, rád bych ti poděkoval za tvoje fotografie Prahy. Akce Foto Praha dospěla rok po první uveřejněné mapce ke svému cíli – k tomu, aby tady každá pražská čtvrť měla aspoň několik pěkných fotek. K tomu dopomohly i tvoje příspěvky. Při této příležitosti přijmi prosím toto malé vyznamenání. --Packa 15:43, 21. 4. 2008 (UTC)

Velmi děkuji :] a jsem rád, že to hlavní z Prahy už máme hotové, jen tak dále --Chmee2 13:07, 23. 4. 2008 (UTC)

způsob odstranění z Dobrých článků[editovat zdroj]

Před chvílí jsem si náhodou všiml, že jsi odstranil Sloup Nejsvětější Trojice (Olomouc) z Dobrých článků. Krátce po Tobě totiž v článku udělal drobnou editaci někdo jiný, takže ta Tvoje se mi ve sledovaných nezobrazila.

Ve shrnutí jsi napsal: "- {{Dobrý článek}} nejsou zdroje, takže bez debaty)"

Nezlob se, ale to nepovažuji za vhodné ani slušné. Je chvályhodné, že poslední dobou se na zdroje více dbá a osobně to velmi podporuji. Proto jsem si znovu sehnal publikace, z nichž jsem kdysi čerpal, abych to napravil, a také si začal shánět i další info k případnému rozšíření. Práce na jiných článcích mne však na nějakou dobu odvedla jinam a najednou zcela náhodou zjistím, že Sloup již byl vyškrtnut.

Vrátit ho, až to doplním, snad nebude takový problém, ale nemyslíš, že by bylo slušné autora nejprve upozornit, případně o dodání zdrojů požádat? Teď zrovna se řešila Kosatka dravá, která byla neozdrojovaná dokonce mezi Nejlepšími články, a vyškrtnuta byla, až když se autor vyjádřil, že zdroje není schopen dodat.

Mohu se zeptat, kolik dalších článků jsi vyřadil, aniž o tom jejich autoři mají tušení? A nebylo by Wikipedii více ku prospěchu, kdyby nejprve tito autoři byli o zdroje požádáni? Třeba by je někteří dodali.

Tolik tedy k výrazu "bez debaty". Jan.Kamenicek 22:53, 4. 5. 2008 (UTC)

Ahoj. Toho dne prošly dobré články masovou čistkou, aby se vyházely články, které nesplňují základní kritéria na dobré články a dobré články se tak mohly předělat na sekci, která nyní vyžaduje jistou kvalitu a za kterou se zaručuje projekt Kvalita. obecně leze kvalita české Wikipedie nahoru a tak bychom měli klást důraz, aby kvalita rostla hlavně i u našich dvou výkladních skříní Dobrých a Nejlepších článků.
Jedním a současně i základním kritériem je ověřitelnost a u té, pokud nejsou ve článku uvedené zdroje, není pochyb, že jí takový článek nemá. Toho dne jsem vyhodil cca 30 článků (?) a autorům do diskuse jsem nepsal, jelikož by to někteří chápali za čisté spammování a ani si nemyslím, že to je třeba. Předpokládám, že autoři mají článek ve sledovaných a že, pokud mají zájem, se pokusí zdroje dodat. Nevidím v tom problém. Jak se psalo a píše na stránce dobrých článků, každý může hvězdičku přidat a každý jí může odebrat, pokud má důvod. Já jí odebral na základě toho, že článek nemá zdroje podobně jako jsem/jsme toho dne sebrali hvězdičku mnoha dalším článkům. Argumentovat s kosatkou je dle mého trochu liché, jelikož hvězdičku NC se tak snadno odebrat nedá jako v případě dobrých článků.
Pokud se tě dotklo zdůvodnění, tak to se ti omlouvám, ale neshledávám na něm osobně nic špatného. Dle mého chápání článek neměl zdroje a tak mezi dobrými být neměl. Budu velmi rád, pokud se zdroje dodají a článek se opět mezi dobrými objeví, proti tomu nic nemám a naopak to vítám. Zlepší se opět kvalita výkladní skříně.
Jinak abych přímo odpověděl, koukni se do historie stránky dobrých článků a uvidíš tam, kolik jsme jich toho dne vyřadili. Osobně přesné číslo nevím, ale bylo toho dost. --Chmee2 10:37, 5. 5. 2008 (UTC)
No, říkáš, že u Nejlepších článků je to něco jiného. Na něco jsem si ale vzpomněl, zapátral jsem a zde jsem nalezl daleko lepší řešení, které pro příště dávám v úvahu. Nejde mi tolik o ten sloup, už jsem na něm stejně pracoval (i když nezastírám, že to upozornění předem bych ocenil). Ale tento přístup by mohl některé autory pobídnout ke zlepšení úrovně dotyčných článků. Kolem kvality není debat nikdy dost. Jan.Kamenicek 13:49, 5. 5. 2008 (UTC)
Ještě jsem si všiml jednoho doporučení, přímo na stránce Dobrých článků: Není-li důvod naléhavý, doporučuje se napřed na problém upozornit na diskusní stránce článku a vyřadit článek ze seznamu až nebudou-li nedostatky po nějaké době odstraněny. Jan.Kamenicek 20:24, 5. 5. 2008 (UTC)
OK, příště se pokusim na to myslet. Díky za připomínku. Měj se --Chmee2 13:06, 6. 5. 2008 (UTC)

Pro Chmee2: A komu tím prospějete? Nador 21:13, 5. 5. 2008 (UTC)

Aby nebyla mýlka, s vyřazováním nezdrojovaných čl. souhlasím, prospěch je v tom, že výkladní skříně musí obsahovat opravdu to nejlepší a ověřené, jde mi jen o ten postup. Jan.Kamenicek 21:25, 5. 5. 2008 (UTC)
No jistě, já to tak taky beru, jestli to bylo na mě :-) Nador 16:43, 6. 5. 2008 (UTC)

Uživatelská stránka[editovat zdroj]

Ahoj, nedovolil jsem si Ti vstoupit do uživatelské stránky, tak Tě upozorňuji zde, v prvním datu (11.6.08 do 24.5.08), o nepřítomnosti máš chybu, nebo už byl vymyšlen tajný způsob na vrácení času? ;) --Jagro 16:19, 15. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, díky ti. Příště se neboj editovat :) je to jenom userpage. Fakt díky :] --Chmee2 16:42, 15. 5. 2008 (UTC)

Wikipedie:Změna uživatelského jména/Uzurpováno[editovat zdroj]

Hi! Have you got now rules about usurpation? Can I request usurapation? Leinad pl 14:46, 19. 5. 2008 (UTC)

Hi. Yes we have. But there is a problem with your username. The czech Leinad has more edits, which are not vadalist edits. In the discussion about usurpation was main issue that in this case we can´t rename it. So I am sorry but we are not making usurpation of Leinad for you. In the true it seems that in this case we are not able say, if we will make it for you in the future or not. Now it looks that no. You have to hope that he will be activ and agree with changing username. --Chmee2 11:39, 22. 5. 2008 (UTC)

unifing account[editovat zdroj]

Hello, I'm trying to finish the unified login process, and my username here is occupied by user:Felagund, which havn't edited a single edit. Could you please solve the conflict? user:felagund

Hello, I didn't find it on he wiki, that you are sysop. Please writte me the project where are you sysop and I will do it then. At this moment SUL is only for sysop --Chmee2 20:08, 29. 5. 2008 (UTC) my mistake, I am going to do it --Chmee2 20:10, 29. 5. 2008 (UTC)
Done it --Chmee2 20:18, 29. 5. 2008 (UTC)

Deletion of local user account "Magnus Manske"[editovat zdroj]

Hi, I'm Magnus Manske, I'm active on de and en wikipedia, as well as commons. I have created a SUL global account under that name; the only account I could not merge is here on cs.wikipedia. It was not created by me and has no edits. As I don't speak Česky, I'd prefer to have this account here deleted. Thanks (and please reply on my en talk page), Magnus

Done it --Chmee2 20:08, 29. 5. 2008 (UTC)

Usurpation request: Uncia[editovat zdroj]

Hello! I own the global user name Uncia. There is another Uncia on cs.wikipeida.org, who registered on 25. 3. 2006 and has 23 edits. The last edit was on 28. 3. 2006, so this user appears to be inactive. Could you usurp the cs user Uncia, please? Thank you. --71.213.152.124 01:19, 1. 6. 2008 (UTC)

Hello, cs account has more that few edits that usually for usurpation this name. I will ask others bureaucrats and writte you how we decide in this case. --Chmee2 11:24, 1. 6. 2008 (UTC)

I can´t make usurpation in this case. Owner of czech Uncia is still active. --Chmee2 07:22, 16. 6. 2008 (UTC)

Tranzistorový zvuk[editovat zdroj]

Já mám IMHO dojem, že vím, kdo se za těmi oponenty skrývá, ale jeho jméno nechci do Wikipedie zapisovat aniž si bych byl zcela jist (mohl by to být úlet a to bych nerad). Pokud Vás můj názor zajímá, tak mi zítra napiště na můj e-mail, sdělím Vám svoji domněnku elektronickou poštou zítra někdy během dne ** Zdravím --MiroslavJosef 11:14, 1. 6. 2008 (UTC)

ahoj, nechal bych to na oficiálním vyjádření checkusera. Nemám moc ve zvyku spekulovat a nebo se pídit postraně po informacích, není to můj styl (respektive mám rád přímé jednání a tak nebudu tuto informaci schánět :) . Ale děkuji za nabídku, vážím si toho, že jsem dostal důvěru. Měj se (teda snad nevadí to tykání, ale tykám si tu se všema :) --Chmee2 11:18, 1. 6. 2008 (UTC)
Ahoj, tykání mi samozřejmě nevadí - já jen, že pokud by byla moje domněnka pravdivá (mohl by to být také někdo z okruhu přátel či známých dotyčného člověka), bylo by ho možno kontaktovat mimo Wikipedii přímo, možná i osobně, co já vím. Ale jednu nápovědu poskytnu již teď (protože ona mne také k této naší korepsondenci navedla) - viz Diskuse:Dudek ** Zdravím a přeji krásný zbytek víkendu ** --MiroslavJosef 11:25, 1. 6. 2008 (UTC)

Totální nasazení[editovat zdroj]

Zdravíčko, rád bych se tě zeptal, proč házíš na Totální nasazení nucené práce za 2.světové a ostatní jen do rozcestníku. Hudební skupina je evidentně hledanější a pojem je to starší (viz pahýlek Totální válka). Díky --Duff 16:55, 1. 6. 2008 (UTC)

ahoj, a) vyhověl jsem žádosti na nástěnce správců, kde o to bylo požádáno.
b) Polopunkáči Totální nasazení jsou známí mezi mladejma, zkus se zeptat někoho 30+ na pojem totální nasazení a řeknou ti, že to prováděli němci. V celospolečenském významu pak tedy převažuje tento význam (v tomto případě je googletest uplně na jednu věc - na nic). A máš pravdu, pojem je to sice starší, ale ne převažující. --Chmee2 16:58, 1. 6. 2008 (UTC)

Překlad[editovat zdroj]

Zdravím. Pod jakou kategorii se dává šablona {{překlad}}? Hidalgo944 22:32, 1. 6. 2008 (UTC)

ahoj, moc nechápu :) ale jestli myslíš jako nadpisem, tak se dává do referencí ale jako poslední člen. --Chmee2 22:34, 1. 6. 2008 (UTC)
i když koukám jinam a vypadá to, že je to dost nejednoznačné a já tedy nevím :) --Chmee2 22:35, 1. 6. 2008 (UTC)

Wikisluníčko[editovat zdroj]

Soubor:Smilie Kissen (cropped).jpg

Dovol, abych ti udělil toto vyznamenání 3. stupně, které ti patří za tvojí korekturu článku Osmero.--Juan de Vojníkov 07:18, 7. 6. 2008 (UTC)

ahoj, děkuji, ale nemyslim si, že ho dostávám právem. Pokud dobře koukám, tak jsem ten článek editoval pouze jedinkrát a tak si ho dle mého nezasloužím. Nepřekoukl ses v udělení? :) --Chmee2 14:13, 7. 6. 2008 (UTC)
Myslím, že se nepřekoukl, já mám v článku dvě typo a sluníčko mám taky;-) --Podzemník 14:17, 7. 6. 2008 (UTC)

Thanks for SUL[editovat zdroj]

Thank you for helping me to usurp the account. An Apple of Newton diskuze 06:13, 9. 6. 2008 (UTC)

Zemetrasenie[editovat zdroj]

Zanechal som nejaké reakcie k vašim pripomienkam na kandidátku článku zemetrasenie. --Peko 15:57, 9. 6. 2008 (UTC)

Odstranění SUL[editovat zdroj]

Prosím o odstranění SUL z mého uživatelského účtu. Chtěl bych si nechat přejmenovat svůj účet na Wikidruzích a pokud správně chápu, toto nelze provést, pokud je SUL aktivní na cílovém účtu. Děkuji --DaRe 23:31, 10. 6. 2008 (UTC)

omlouvám se, tato žádost patří jinam. DaRe 13:42, 11. 6. 2008 (UTC)

Usurpation request: Jerzy[editovat zdroj]

I see you are a quite active Byrokraté with strong proficiency in English (and stronger than mine in any language beyond English). I write to request consideration of usurpation, for me, of the account User:Jerzy. Unlike the accounts for which usurpation has already been granted to me, this account has been used for a small amount of editing: 12 edits on two articles, in the space of about half an hour, five months ago.

I took the liberty of leaving a personal and unofficial message (9 days ago), largely as a courtesy, on Wikipedista diskuse:Jerzy (in English and my poor German, as I know nothing of Czech), and also learned that I cannot Wiki-EMail the current holder of that account. (Of course, my bad German, or weak English on the part of the account holder, could be sufficient to account for the lack of response!)

I think it is worth emphasizing that I consider the decision involved -- whether usurpation is appropriate -- to rest within :cs:. I offer these statistics for your convenience, in case you find them relevant to your decsion:

I have edited :en:WP for approaching 5 years, and been an administrator for over 4.
My edits there number about 35,000 (including those on the many deleted pages i've edited).
While my volumes of edits on all other WMF projects are all zero or small, those where I have made main-namespace edits include the following: Meta-Wikipedia, en:Wiktionary, en:Wikiquote, si:WP, and de:WP.

If I am granted the account in question, i assume there is an automatic "redirect", functional only for the old account holder. But i also consider it a matter of courtesy to the community as a whole, and continuity for it, for me to place "user disambiguation boxes" on my various user and talk pages, each with entries linking to the pages for the new (or unusurped) accounts of any users with edits as "Jerzy". (I am only beginning to think through the design issues for these; perhaps the WP inter-language "ambassadors" will be the most important resource.)

In any case, I thank you for your attention.
--en:Jerzyt 06:34, 16. 6. 2008 (UTC)

Give me some time, I will ask other bureaucrats about this because account is only half year inactive. I will writte you on en page if we find some solution. Have a nice day! --Chmee2 07:26, 16. 6. 2008 (UTC)
No rush, and thank you for your conscientious concern for both of us called Jerzy.
--en:Jerzyt 20:46, 16. 6. 2008 (UTC)
Please excuse me for this belated, and probably pointless, attention to detail: i wrote "si:WP" above, intending the simple-English WP, but "si:WP" properly refers to the WP in Sinhala or "Sinhalese", the language of Sri Lanka, which i have visited only in connection with my misuse of ":si:". [blush]
--en:Jerzyt 20:46, 16. 6. 2008 (UTC)

Vyhejbat a Kolka[editovat zdroj]

Taky mě nenapadlo, že to bude překlep. :-) Jinak nemáš z Lotyšska nějakou fotku Kolky? --Dezidor 15:42, 20. 6. 2008 (UTC)

co má být kolka? fotek mám mraky, ale nějak netuším, počem se přesně koukat. Jinak ten překlep mi fakt pobavil takle zpětně :) --Chmee2 15:44, 20. 6. 2008 (UTC)
http://www.mapy.cz/#x=148762624@y=163979264@z=10@mm=ZP --Dezidor 15:46, 20. 6. 2008 (UTC)
tak to mne mrzí ale bohužel, mi to vzali z lv:Engure na lv:Talsi a pak na Kuldigu, takže takle na sever jsme se nedostali :| --Chmee2 15:48, 20. 6. 2008 (UTC)

Ahoj, mohl bys mi prosím obnovit původní verzi článku Igelit? Zřejmě to byl pahýl či subpahýl, byl smazán, ale rád bych z něj vytáhl tehdejší informace. Díky --Jvs 15:43, 20. 6. 2008 (UTC)

jistě, zde je. --Chmee2 15:46, 20. 6. 2008 (UTC)
Igelit
Igelit neexistuje, igelit byl obchodní název IG Farben, ten však byl po 2.světové válce zrušel, ale název se přenesl a začali se tak označovat 
jiné plasty. Správné označení "igelitky" je polyetylenová odnosná taška!

Thanks a lot[editovat zdroj]

Hello Chmee! Thanks a lot for doing my usurpation request for Hannes!! Greetings from France, Hannes 10:17, 22. 6. 2008 (UTC)

Buky na Bouřňáku[editovat zdroj]

nechci nic slibovat ale do nekolika dni bysme se tam meli chysat na vilet, takze budou foto ;-) (pisu viz vyzva od tebe na me diskusi v ramci projektu fotografovani) --Zacatecnik 20:49, 22. 6. 2008 (UTC)

díky moc!! :-) --Chmee2 10:13, 23. 6. 2008 (UTC)

Česká vládní public domain licence[editovat zdroj]

Koukám, že jsi přispěl četnými foty politiků. Nevíš, jesli u nás existuje z právního hlediska něco podobného jako jsou automatické PD licence většiny materialů vlády USA, které se hojně používají na EN?--Kozuch 22:19, 22. 6. 2008 (UTC)

ahoj, pokud vím tak neexistuje. Fotky, co jsem přispěl já, jsem došel vyfotit právě z tohohle důvodu. U nás jsou fotky osobností i když je udělá úřad stále majetkem toho fotografa. Ale zkus se na to zeptat spíš vrbové a nebo Berena, ty jsou guru na autorské právo u nás na wiki. --Chmee2 10:13, 23. 6. 2008 (UTC)

Možná by na to šlo aplikovat šablonu {{PD-CzechGov}}, ale nejsem si jistý. -- Mercy (|) 11:46, 23. 6. 2008 (UTC)

Těžko, jednak to má trochu jiný text, a potom jich je několik, viz raději commons:Commons:Copyright tags#United States a podsekce, -jkb- (cs.source) 12:03, 23. 6. 2008 (UTC)

Doporučuji k nahlédnutí diskusi Wikipedie:WikiProjekt Autorské právo/Díla vyjmutá z autorskoprávní ochrany. Věci přímo vyjmenované v §3 Autorského zákona můžeme bezpečně považovat za nechráněné. Pokud budeme chtít operovat s jinými typy děl a považovat je za vyjmuté z ochrany kvůli veřejnému zájmu (konec §3 odst. a), měli bychom být velmi opatrní a konzultovat věc s právníky, protože je snadné se dostat na tenký led. --Beren 13:28, 23. 6. 2008 (UTC)

Licence jako má USA v českém právu není, {{PD-CzechGov}} se vztahuje na vyjmenované věci anebo na věci určené veřejným zájmem, fotografie politika není ve veřejném zájmu. Vzhledem ke složitosti problému veřejného zájmu (např. zde) bych se striktně držela vyjmenovaných věcí a věcí které právní normy prohlásily za veřejný zájem, protože jinak se opravdu dostáváme na velmi tenký led, kdy sami určujeme co je veřejným zájmem. Pokusím se dohnat k vyjádření Hrocha. --Vrbova 07:41, 24. 6. 2008 (UTC)
Díky za vyjádření. Našel jsem ještě PD-manifesto, což ale taky moc neřeší.--Kozuch 13:11, 24. 6. 2008 (UTC)

Red -> Red_cz[editovat zdroj]

Ahoj, můžeš na mě prosím tě juknout? [tady] Díky Red 18:11, 25. 6. 2008 (UTC)

vyřešeno --Chmee2 01:59, 27. 6. 2008 (UTC)
Díky moc Red cz 13:30, 27. 6. 2008 (UTC)

Igráček[editovat zdroj]

Zdravím, chci se zeptat, zda fotografie Igráček.jpg je skutečný Igráček, jak uvádí popis souboru, anebo zda jde o figurku Playmobil podobnou igráčkům, jak uvádí popisek obrázku na stránce Igráček.

  • Pokud to není původní igráček, můžu klidně nafotit nějaké originály (až se dostaneme na chatu, kde se mi ti čerchmanti pravděpodobně schovali).
  • Pokud jde o skutečného nefalšovaného igráčka, tak změním popisek obrázku v článku.

S přáním hezkého dne --slady 08:17, 26. 6. 2008 (UTC)

Ahoj, máš pravdu. Nejedná se o typického českého igráčka, uvědomil jsem si to později. Pokud máš možnost, bych byl velmi rád, kdybys je vyfotil a pokud možno i co nejvíce jich při různých činnostech.

Jinak změnit popisek na commons je možné, buď ho můžeš upravit ty a nebo klidně já. Změnit ale název tak snadné nebude, pokud se nemýlím, tak to umí jenom vývojáři a ty to dělají extrémně neradi. Ale je možné, že je na to nějaká šablona tam. Až bude timichal a nebo zirland online, optám se jich na IRC. Díky zatím ale --Chmee2 02:02, 27. 6. 2008 (UTC)

Popisek na commons je opravený a snad i výstižný. Myslím si, že není nutné měnit jméno onoho souboru. Tak počkáme na fotky skutečných igráčků. :-) --slady 10:41, 27. 6. 2008 (UTC)

Ahoj! :-) Mám několik fotek igráčků, ale bylo na to jen pár minut, igráčci jsou špinaví od plastelíny, nejsou kompletní a podobně. Galerie mých příspěvků je na commons:igráček. (Snad to bude lepší, až vyrazím na chatu.) Mezitím koukám, že Jasnenka nafotila několik postaviček, ale mám pochybnosti, jestli jsou vůbec některé z nich praví. Třeba kominík a zdravotní sestra mi připadají víc jako Hejrupáčci a pedagožka zase vypadá jako Playmobil. Prosím o zvážení a pomoc. Jasněnku budu kontaktovat až po domluvě tady. Hezký začátek nového týdne! --slady 21. 7. 2008, 05:41 (UTC)

...jen připomínám své igráčky. ;-) Hezký víkend! --slady 25. 7. 2008, 15:14 (UTC)
ahoj, uplně jsem na to zapomněl. Nevim, jestli to zvládnu dneska, ale zítra se na to případně kouknu --Chmee2 27. 7. 2008, 19:01 (UTC)

Ahoj, koukal jsem na to a popravdě nejsem schopen určit, co je co. Už si igráčky pamatuju jenom tak matně, takže asi rozdíl mezi hejrupáčkem a igráčkem nedám :| Jediné, co jsem si jist, že ta fotka ode mne skutečně igráček nebude, ale bude ze série Playmobil. Ty od Jasněnky se bude lepší zeptat jí. Měj se hezky a promiň, že jsem moc nepomohl :| --Chmee2 29. 7. 2008, 08:48 (UTC)

Poznámka připojena po archivaci diskusní stránky:
Pokud by někoho zajímaly obrázky igráčků, tak mí igráčci jsou na wiki commons. ---slady 4. 3. 2009, 11:13 (UTC)

Koukal jsem, že do článku o korku jsi přidal zajímavost, že se jako špunt začal používat v roce 1570. Rád bych to dal do zajímavostí na hlavní stranu, ale bohužel není tato informace orefována. Mohl bys tam, prosím, dodat referenci? Díky moc. --Luděk 08:37, 1. 7. 2008 (UTC)

kouknu se potom --Chmee2 18:59, 2. 7. 2008 (UTC)
říkám to nerad, je to z doby, kdy jsem ještě moc nezdrojoval, že to teďka nemůžu nikde najít. Myslel jsem si, že to je z jedné knížky, ale tam jsem to nenašel. Na google taky nic mi to nedalo, takže už ti tedka nepovim, z čeho jsem to do wiki psal :| --Chmee2 17:19, 5. 7. 2008 (UTC)

Milan Baroš[editovat zdroj]

Ahoj, nevím sice jak se takové "problémy" řeší, ale v článku Milan Baroš, se objevuje poněkud nespokojený anonym a řekla bych, že v jeho případě se jedná o docela silnou provokaci, anebo spíše léčení ega, jelikož mu byla smazána nějaká sporná věta. Nevím zda mu půjde rozumně domluvit, nebo jestli nebude vhodnějšího ho zablokovat. Hezký zbytek dne přeje --Heitinga 18:10, 4. 7. 2008 (UTC)

Ahoj, nestihl jsem tě na IRC, tak dodatečně přeji hezkou dovolenou. :) --Ragimiri 08:05, 7. 7. 2008 (UTC)

dik. Dovolena to ale uplne neni. Musim pracovat --Chmee2 23:08, 7. 7. 2008 (UTC)

Křižík[editovat zdroj]

Dneska jsme se srazili na editaci článku František Křižík. Doufám, že jsem žádnou z Tvých úprav nepřemazal - a pokud přece, tak promiň.

--Sokoljan 17:11, 12. 7. 2008 (UTC)

dík, v pohodě. Ono to nějak dopadne :) budu na tom ještě dneska večer pracovat, pokud neusnu, takže snad to případně zas vrátím --Chmee2 19:36, 12. 7. 2008 (UTC)

The Norwegian barnstar of National merit[editovat zdroj]

For providing images from the Finnsnes region in Norway. Finnrind 21:04, 12. 7. 2008 (UTC)

:)))))))) Thank you very much! :) We have the project about making pictures in the Czech republic so for me is normal making pictures everywhere where I am :] I will try make more pictures for your wiki. Have a nice day and realy thank you one more time! :] --Chmee2 21:09, 12. 7. 2008 (UTC)

Widmanstättenovy obrazce[editovat zdroj]

Hi! Please take a look at Diskuse:Widmanstättenovy obrazce. -- Basilicofresco 08:14, 14. 7. 2008 (UTC)

Spitzerův kosmický dalekohled[editovat zdroj]

Ahoj kolego. Díky moc za tvé připomínky k heslu. Promiň, že jsem šablonu DČ vložila předčasně, máš pravdu. Jsem z toho teď špatná. Ale zase si říkám, že díky ní se na hesle začalo intenzivněji pracovat. :-) --Mydlinka 17. 7. 2008, 21:24 (UTC)

Ahoj, špatná z toho určitě nebuď. On si DC zaslouží, svět se zase nezboří :] je to jenom wiki a píšem to pro radost. Vůbec to neber zle, třeba spíš jako ponaučení do budoucna :] měj se a omlouvám se, že jsem ti pokazil večer --Chmee2 17. 7. 2008, 21:25 (UTC)
A to zase ne, večer si wiki zkazit nenechám. Jak říkáš, děláme to pro radost :-) Pěkný večer i tobě. --Mydlinka 17. 7. 2008, 21:29 (UTC)

Ahoj prosímtě chtěl bych se zeptat na tvůj názor ohledně té sekce "průběh startu" v článku Spitzerův vesmírný dalekohled. Zdá se ti to ok nebo bys to přesunul do jiné části? Myslím ale, že by to tam každopádně být mělo. --Gothic2 19. 7. 2008, 15:24 (UTC)

ahoj. Mám v plánu na to kouknout znova a zase to projet a pohledat mouchy. Snad se k tomu dostanu večer a nebo zítra... --Chmee2 19. 7. 2008, 15:38 (UTC)
BINGO! Na stránkách NASA jem konečně našel rozpočet na rok 2009 a je tam přesná cifra nákladů na Spitzera! :-) --Gothic2 19. 7. 2008, 15:43 (UTC)
Vidíš :) kdo hledá najde a podobné věci jsou vždycky dohledatelné. Těším se, až si to tam přečtu ;) --Chmee2 19. 7. 2008, 15:44 (UTC)

Práce (zábava?) na noc[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2, nechtěl by ses prosím kouknout na Wikipedista:Mydlinka/kosmickesmeti a neprojet alespoň ve stručnosti největší chyby, které tě praští do očí? Míněna je samozřejmě česká část textu. Já zatím ohlídám poslední změny, neboj. PS. Kdyby se ti nechtělo přímo teď, můžeš kdykoliv, na mém pískovišti si můžou hrát všichni, kteří to s Hubblem myslí dobře :-) --Mydlinka 23. 7. 2008, 22:38 (UTC)

ahoj, dneska už musim odmítnout, už jsem to vypínal pro dnešek. Pokusim se k tomu dostat zítra, když se vrátím od sezení šamanů dříve a nebo v neděli. O víkendu se k tomu nedostanu, jedem na festival domorodých kultur. Ale budu na to myslet a určitě příští týden nejpozději ;) dobrou noc --Chmee2 23. 7. 2008, 22:41 (UTC)
Dobře, budu se těšit. Díky, dobrou noc. --Mydlinka 23. 7. 2008, 22:42 (UTC)
Zdravím tě, šamane. Ráda bych tě informovala, že jsme heslo Hubbleův vesmírný dalekohled veřejně představili v nové podobě v hlavním prostoru wikipedie. Že se na to, prosím, podíváš svým kritickým okem a nebudeš ve svých připomínkách na tamní diskusní stránce přísný? Ať už jsi kdekoliv na planetě, šamane, zdraví tě z Prahy --Mydlinka 2. 8. 2008, 10:19 (UTC)
ahoj a díky :] zkusím se na to časem kouknout --Chmee2 2. 8. 2008, 13:46 (UTC)

Díky za zamčeni článku. Možní by stačilo polozamčeno. Myslím, že formulace neregistrovaného kolegy 217.77.165.56, že firma „zorganizovala celodenní společenskou akci plnou báječné zábavy a dobrodružství pro malé i velké luštitele“ celkem jednoznačně do wiki nepatří. Válku bych však kvůli vésti nechtěl :-) --Expander 28. 7. 2008, 20:31 (UTC)

ahoj, ve válce si byl i ty. Na tebe by polozamčeno neplatilo, takže by to vypadalo, že ti nadržuji. Takto je to objektivní, ani jeden z vás nemůže editovat. Jinak opět jsem neposuzoval to, jestli to tam patří a nebo ne :) to bych udělal případně až teďka. Jinak osobně doufám, že bys ve válce nepokračoval, zbytečně by si správcům přidělával pak práci :)) Ale díky ti za chladnou hlavu, takle to má být. Měj se hezky --Chmee2 28. 7. 2008, 20:33 (UTC)
Jsem tu poměrně nový, ale snažím se držet hesla "edituj s odvahou". A tak jsem tu agitku revertnul a požádal na diskusní stránce autora, aby se zdržel opakování svého konání. Ale dále už bych konflikt neeskaloval. Asi bych pak požádal ve věci o pomoc. Bylo by to tak OK? Co bych měl případně dělat dál? --Expander 28. 7. 2008, 20:41 (UTC)
takto je to v pořádku. Pokud by šel přes 3 revety, měl by se upozornit na P3R a současně napsat na nástěnku správců, že máme na krku revertační válku. Nejlepší postup je napsat mu do diskuse slušně a věcně proč to bylo smazáno a v případě ho požádat o dodání zdrojů pro své tvrzení. Osobně nedoporučuji ve většině případů jít přes 2 reverty, pak se člk nechává snadno strhnout.--Chmee2 28. 7. 2008, 20:43 (UTC)
OK, to odpovídá mému záměru. Jen jsem pro tvrzení o "společenské akce plnou báječné zábavy a dobrodružství" nežádal zdroje ;-) Tak přeju klidnou noc :-) --Expander 28. 7. 2008, 20:50 (UTC)

Blokování vandalů[editovat zdroj]

Chtěl bych se Tě ještě na něco zeptat. Existuje nějaký mechanismus, který by umožnil udělit uživateli samostatnou možnost blokovat IP adresy? Jedná se o to, že jsme se s kolegou MiroslavemJosefem bavili na téma kandidatury na post správce a nejsme si jisti, zda bychom mohli dostát všem povinostem, které takový post obnáší. Rozhodně bychom ale (troufám si mluvit i jménem pana Miroslava) přivítali možnost, kdybychom mohli samozřejmě v např. časově omezené míře blokovat vandalské IP tzn. blok na cca 15 minut než přijde správce atp. Děkuji za odpověď --Gothic2 2. 8. 2008, 13:43 (UTC)

ta možnost tady není (nebo aspoň já o ní nevím). PS: Správce neznamená, že musí dělat všechno, správce podobně jako editoři dělají to, na co se cítí. A patrolování RC a blokování vandalů je stejně to hlavní. Sporné případy? Do nich se dostanete případně až časem a jen jestli se vám bude chtít... --Chmee2 2. 8. 2008, 13:45 (UTC)
No nic, jdu do té kandidatury, po tom co sem tu dnes zažil...--Gothic2 2. 8. 2008, 14:13 (UTC)


Přejmenování[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2. Nevím jestli sis toho všiml, ale žádal jsem byrokraty (o nichž jsem zjistil, že mezi ně patříš i ty) o změnu uživatelského jména z Kvasar na Altair. Díky za vyhovění. Kvasar

jéé, já jsem na to koukal a uplně jsem na to zapomněl jako na smrt. Jdu ti tam hnedka odpovědět. Omlouvám se ti --Chmee2 3. 8. 2008, 21:49 (UTC)
Hele tak já bych s tím přejmenováním souhlasil. Chci tedy být Altair. Ale... Založil jsem šablonu souhvězdí Orionu a chtěl jsem ji umístit do Kategorie: Astronomické šablony, poté jsem tam umístil další svoji šablonu Saturnovy měsíce. Pak jsem si všiml, že do té kategorie se nějak (a neptej se mě jak) dostalo i Wikipedista: Kvasar a také články o měsících Saturnu. Nevím co se s tím dá dělat a proto to radši nechám na nějakém správci. (Tedy na tobě) :) Díky: Kvasar
ps: zaúkoloval jsem tlustu, at se na to koukne. Prej po obědě :) --Chmee2 5. 8. 2008, 10:37 (UTC)

Článek v Respektu[editovat zdroj]

Nechtěl by ten článek z Respektu, "Kdo je pro, ať klikne" (ročník XIX,21.7.2008), nějak zviditelnit pro wikikomunitu? je pěknej....--H11 6. 8. 2008, 15:02 (UTC)

ahoj, myslim, že článek je uveden na tradičním místě mezi ohlasy v médiích. Dále se většinou článek nedává. Domnívám se, že to takle stačí :) ale pokud ty máš jiné představy, tak edituj s odvanou :) měj se --Chmee2 6. 8. 2008, 16:49 (UTC)

Zvláštní vyznamenání[editovat zdroj]

Zvláštní vyznamenání
Zvláštní vyznamenání

Ahoj. Je mi ctí udělit ti toto zvláštní vyznamenání za tvůj dlouhodobý přínos Wikipedii, za psaní tolik potřebných pěkných článků, za získávání nového obrazového materiálu i za vytrvalou účast ve Spolupráci měsíce. Přeji hodně příjemných dní strávených na Wiki. --Reaperman 7. 8. 2008, 18:12 (UTC)

ahoj, velmi ti děkuji za ocenění. Snažím se, jak to jen jde. Doufám, že i nadále budu tak aktivní jako do současnosti a budu se věnovat hlavně tomu, proč tu jsme. Psaní Wikipedie :] Velmi mne to mile potěšilo. Ještě jednou ti děkuji --Chmee2 7. 8. 2008, 18:19 (UTC)

Reference[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2. Pracuji teď na článku o souhvězdí Orionu. A pokoušel jsem se dát tam nějaké refy, ale jaksi se mi neobjevují dole pod článkem. Je tam jen to číslo u toho, kde sem chtěl aby tam byla reference. Co tam dělám špatně? Díky Altair

ahoj, do spodku článku před šablony vlož, pak už to bude fungovat
== Reference ==
<references/>

S pozdravem --Chmee2 10. 8. 2008, 18:58 (UTC)

Špatná verze[editovat zdroj]

Jen si dovoluji připomenout, na co si více správců ještě nestačilo navyknout: zamykání stránek je, jak známo, vždycky choulostivá záležitost, a pokud nejde o jasný vandalismus nebo různorodé drobnosti, ale jasný spor mezi dvěma verzemi, tak by měla být použita šablona {{Dvě verze}}. --ŠJů 12. 8. 2008, 17:37 (UTC)

ok, díky za upozornění. Příště se pokusím vzpomenout. Měj se --Chmee2 15. 8. 2008, 13:10 (UTC)

Děkuji za uvítání[editovat zdroj]

Díky moc za uvítání zde na české wikipedii, já vím že možná jsem zradil (:D), ale na originální wikipedii jsem mohl rozšiřovat své Wiki dovednosti, takže nyní jsem na úrovni WikiAmatér (:D), což je dobře. A protože jsem čech, rozhodl jsem se některé mé vytipované články jakoby přetransformovat do češtiny, aspoň tak mohu napomoct české Wikifrakci :). Pokusím se ještě článek poupravit, ale chtěl bych se například zeptat jak je to s tou gramatickou šablonou (abych nepublikoval něco co má třeba špatné y/i, nevložené čárky a tak no) a pak je ještě problém co se týče referencí a citací. Příčky je možno dostat z těch Allmusic webů, bohužel názvy alb a singlů z diskografie závisí hlavně na funkci šamblony o Discogs.com, což je prakticky web zabývající se diskogfaií a těch labelů u kterých to album bylo pořízeno. Moc díky :)

 jo a díky za Nirvana tip.. vyzkouším 

--RockandDiscoFanCZ 30. 8. 2008, 12:22 (UTC)

něco jsem zkusil poupravit, ale ten dotaz moc ohledně citačních šablon nechápu :| A jinak z českých názvů jak ti psal Kirk si nic nedělej, každej na začátku děláme podobné botky :] --Chmee2 30. 8. 2008, 15:26 (UTC)
no jasně no, ale je fakt že nejsme v anglii kde samozřejmě píšeme "UK" a "London" a Kirk už je zřejmě elita, která asi nerada vidí nováčky (protože po nich musí opravovat různé chybky a to ho zřejmě netěší, koho by to také těšilo, že? :D) .. jsem představ si (můžu Ti tykat? Ani mi nebylo 18 let) na to úplně zapomněl :D :). Trošku jsem ten dotaz nespecifikoval (za poslední týden jsem pozapomněl něco ze slovní zásoby, takže možná proto jsem ten dotaz napsal hodně nesrozumitelně), no radši se zeptám na něco jiného: Jak je to například s ověřením? To jsem ještě trošku nepochopil, když potřebuji tu danou informaci prověřit (aby jsme se všichni ubezpečili, že je to pravdivé tvrzení), tak se konkrétně k tomu textu dá taková ta minišablonka [citace potřeba] ( je to nějak takhle [zdroj⁠?] ), je to skutečně takhle? :)
citační šablona, zřejmě jsem měl na mysli jednu konkrétní šablonu z anglické wikipedie, která vyloženě byla pro odkazy na server discogs.com. Její funkce byla zřejmě především pro ověřovací účely... :)
jestli jsem něco napsal nesrozumitelně tak se omlouvám, myslím že je čas si něco přečíst v češtině :D RockandDiscoFanCZ 31. 8. 2008, 16:39 (UTC)

Zdar, soráč, já sem teď na komplu kterej ICQ nemá. :-( --Gothic2 2. 9. 2008, 11:41 (UTC)

budeš překládat ten Saturn od slováků a nebo si to vemu na starost já a udělám to tedka? --Chmee2 2. 9. 2008, 11:41 (UTC)
Klidně si to vem ty, já teď mám hafo práce s JFK. (bůhví kdy bych se k tomu Saturnu dostal :-)) --Gothic2 2. 9. 2008, 11:43 (UTC)
vemu teda tu část, cos už udělal a budu pokračovat OK? dopíšu tě jako spoluautora do shrnutí --Chmee2 2. 9. 2008, 11:45 (UTC)
Wikipedista I. stupně

Za svou inciativu při dávání vyznamenání už jsme dostali někteří hrubě vynadáno a tak raději volím tuto cestu: nechtěl by ses dopsat na seznam Wikipedista 1.stupně? Editace, čas tu strávený, všechno je na úrovni, navíc pomáháš s kosmonautikou a astronomií a takové lidi já sleduji. Vč.působení na slovenské Wiki. Předem blahopřeju. A tady doufám, že posunuš jednou Voyager mezi hvězdná hesla. --Zákupák 2. 9. 2008, 18:44 (UTC)

ahoj, moc díky za uznání. Ale nejsem člk, co si chce dávat nějaké placky sám od sebe :] Však pokud mi tuhle nikdo nedá, tak třeba dostanu časem tu další :) Jinak vynadáno neberte vážně, tady se furt někomu něco nelíbí a většinou lidem, co hovno dělaj. Víte jak, kdo nic nedělá, nic nezkazí, takže se nebojte a pokračujte v tom. Kritika je sice dobrá věc, ale bezduché napadání už ne. Nebojte se jich, já osobně vám třeba fandím, myslím si, že je to dobrej plán. Ale sám se na seznam fakt nepřípíšu, „Vrbův narcismus“ mi ještě nedostihl :]]]] --Chmee2 2. 9. 2008, 19:22 (UTC)
Ále, jen se nežinýruj ;-) Už dávno jsi na ní máš nárok. Blahopřeji! a díky za to, že tě můžu kdykoliv otravovat na ICQ :-) --Krvesaj 2. 9. 2008, 20:19 (UTC)
moc díky :) takle už si jí tam dám. Děkuji Vám oběma --Chmee2 2. 9. 2008, 20:27 (UTC)

Dobrá práce !! ;-) --Gothic2 3. 9. 2008, 15:50 (UTC)

dík --Chmee2 3. 9. 2008, 15:52 (UTC)

Hi. My name is Milan. I'm an user and an administrator on sr wiki. I'm using nickname Micki on sr wiki, meta, commons and large numbers other wikipedias. I want to use nickname Micki as my global nickname (SUL). So I want to ask you something. Can you, PLEASE, talk with Wikipedista:Micki and suggest him renaming his account. I'v got 8.000 constributions so far. Unfortunately I don't speak your language and I don't know will that user understand me if I talk with him in English. Can you do this for me, please. Thanks very much. Answer on my meta talk page, please. Regards. Milan 79.175.73.134 6. 9. 2008, 13:07 (UTC)

I wrotte him, we will see...--Chmee2 8. 9. 2008, 10:17 (UTC)
já nemám námitek. Klidně může ke změně nicku dojít. --Micki 14. 9. 2008, 19:24 (UTC)
přejmenuj mě prosím na "ne0k". --Micki 16. 9. 2008, 02:05 (UTC)

Na čem pracuješ?[editovat zdroj]

Založil jsem velmi základní info k Comptonova gama observatoř, jednak, aby byly všechny velké observatoře na oběžné dráze modré a jednak, aby mi nikdo nevzal prvenství, že jsem to založil já. Podíváme se na to časem a rozšíříme to? :-) --Krvesaj 8. 9. 2008, 10:12 (UTC)

ahoj, zrovna jsem se vrátil z dovolenky (krátké) a tedka pracuju na tom, že zjišťuji, že tady svatý boj mezi pár lidma neskončil a zrovna se to snažim nějak pochopit. Potom jsem měl v plánu popohnat zase slováky, ať se jim ty Nejlepší články dost hejbnou směrem ke zdrojování, dostat Saturn na DC a pak napsat nějakou tu rybičku. Vidim to tedy, že spíš ne, rád ti pak hodim kritiku a recenzi, ale na tvorbu tohohle se momentálně necítím :) Ale díky za nabídku. Měj se pěkně --Chmee2 8. 9. 2008, 10:16 (UTC)

ad prevenstvi, dovoluji si rici lol :o) myslel jsem ze tu piseme encyklopedii a nehonime tricko O:-) --Zacatecnik 8. 9. 2008, 10:18 (UTC)

@ Krvesaj - kouknul jsem ti na to a čeká tě pojeb. TAKLE SE ZDROJUJE? :)))) kde máš pořádně ozdrojovaný článek?! Sem čekal, že to bude teda lepší... takle tu encyklopedii nevybudujeme... :] Zabojuj s tim ještě, dík --Chmee2 8. 9. 2008, 10:20 (UTC)

Je to jen kostra, já na to mrknu a orefuju snad v klidu v noci doma. :-) --Krvesaj 8. 9. 2008, 10:26 (UTC)
sem rad ze moji kritiku prijmate :-D --Zacatecnik 8. 9. 2008, 10:32 (UTC)

@ Chmee2 - musím tě zklamat, na en wiki mají jen jednu referenci. --Krvesaj 8. 9. 2008, 20:44 (UTC)

šablony u komet[editovat zdroj]

Ahoj Chmee. Pokoušel jsem se dát k 1P/Halley Šablona:Infobox - kometa, ale nějak mi to nešlo upravit, jako je to třeba u infoboxu u souhvězdí. Jako, že tam ten vzorec infoboxu vypadá jednoduše. U komet mě to nešlo a musel sem tak pracovat s tim složitým vzorcem. mohl bys udělat aspoň tu Halleyovku? já bych to pak už u těch ostatních dodělal. Díky --Altair 8. 9. 2008, 17:15 (UTC)

se šablonama si také moc nerozumím, ale dotaz zkusím přeposalt někomu, kdo ano. --Chmee2 10. 9. 2008, 13:55 (UTC)
respektive tady už je vložena, jestli ti to pomůže :) --Chmee2 10. 9. 2008, 14:04 (UTC)

Ahoj Chmee2,
založil jsem tuhle kategorii, leč mi bylo řečeno, že by bylo lepší to raději prokonzultovat s Tebou. Myslíš, že ta kategorie je smysluplná? Zařadil jsem do ní jen dva články, zatím jsem toho nechal, abych se raději poradil s Tebou. --Podzemnik 9. 9. 2008, 16:06 (UTC)

ahoj, z pohledu geologie to nemá žádný smysl. Nic jako kameny neexistuje, je to hovorový výraz. Ani si nedokážu dost dobře představit, jak to kategorizovat správně (pač nadkategorie Příroda mi moc dobře nepřijde). Kategorie, jak se jmenuje nyní je ke všemu dle mého soudu strašně obsáhlá, v podstatě každej kámen, by se sem mohl umístit. Popravdě mne ale v současnosti nenapadá nic lepšího, pokusím se nad tím pak ještě podumat.--Chmee2 10. 9. 2008, 13:55 (UTC)

Změna nicku - dayslypper[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za změnu uživatelského účtu. --Dayslypper 9. 9. 2008, 23:49 (UTC)

nemáš zač, od toho tu jsme --Chmee2 10. 9. 2008, 13:55 (UTC)

Alfred Stieglitz - recenze[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2, upravil jsem článek Alfred Stieglitz na základě tvé a Podzemníkovy recenze, za které jsem vděčný. Rád bych ještě znal tvůj názor na refy v úvodu - možná už jich tam je příliš mnoho. Jenže v úvodu, kde se jedná o shrnutí, to je "hop nebo trop" - buď jich bude hodně nebo žádný - asi nemá smysl tam dávat jeden nebo dva, které pokryjí jen zlomek textu, jen proto, aby to vypadalo hezky. Názory v komunitě se značně liší. Díky předem za odpověď. --Hobr 11. 9. 2008, 21:02 (UTC)

kouknu se na to zítra a nebo o víkendu, dneska chci něco dopřeložit a spadnout do komatu. Ahoj --Chmee2 11. 9. 2008, 21:07 (UTC)
nevypadá to, ale furt na to myslim... hledám čas :) --Chmee2 16. 9. 2008, 09:01 (UTC)

Žádost[editovat zdroj]

Ahoj, vytvořil jsem heslo psychotronika a jako amatér na wiki udělal řadu chyb. Např. vytvořil ji z IP adresy, protože jsem se neregistroval a po registraci mi ani přihlášení nefungovalo, zavedl jsem si jméno na commons Badatel, které néjde globalizovat a pod. V tvorbě hesla bych chtěl pokračovat. Mám tedy prosbu. Je-li to možné převést přízpěvky z IP 88.103.211.211 hesla psychotronika do "mé příspěvky". Děkuji za pochopení.Badalel 13. 9. 2008, 08:39 (UTC)

ahoj, tohle bohužel nejde. Příspěvky, které si udělal jako IP, nejde sloučit s příspěvky k uživateli. Maximálně si můžeš udělat z diskuse té IP redirect na svojí současnou userstránku. Je mi to tedy líto, ale sloučit to nějak nemohu --Chmee2 13. 9. 2008, 15:07 (UTC)

Thanks, man. You and that user are both very kind and friendly. I thought I will have problems with the user because he had 30 constributions, but it wasn't so. Unfortunately, I don't know will I be able to unificate my account. On da wiki a bureaucrat don't want to rename current user Micki because he made two edits in 2006. I asked him again and now I wait for the answer. Thanks again. Micki 16. 9. 2008, 10:37 (UTC)

Dêkuji Poblet 17. 9. 2008, 16:20 (UTC)

Zamčená stránka[editovat zdroj]

12.9. 2008 jsi zamknul stránku Pikachu na jeden den, dnes je 17.9. , stránka stále zamčená. Je nějaký problém?--Senimo 17. 9. 2008, 17:34 (UTC)

ahoj, zamčená není, zámek automaticky vyprší po té době, co je tam napsaná. Problémem je pouze moje paměť a nastupující senilita :) jelikož jsem zapomněl sundat šablonu, že je zamčeno. Klidně tak můžeš učinit už ty a nebo to udělám já, omlouvám se za senilitu, bude to se mnou už jenom horší :) A díky za připomenutí ;) --Chmee2 17. 9. 2008, 17:39 (UTC)

Ahoj. V tejto dobe postupne pomaly dopĺňam informácie do článku Mars na slovenskej Wikipédii z vašeho českého, aby sme aj ten u nás dotiahli na NČ. V časti Oběžná dráha som však narazila na nejaké nezrovnalosti. Píše sa tam, že Poslední velká opozice Marsu a Země byla v roce 2003, kdy Mars byl nejblíže 55,757 milionu kilometrů[28] a další nastala 7. listopadu 2007, kdy bude Mars při pozorování ze Země až 55° nad obzorem. Pokiaľ ja viem, tak "velká opozice" je opozícia spojená s najväčším možným priblížením Marsu k Zemi. Nie som si istá, či sa za ňu považuje už priblíženie po 16-tich rokoch, alebo až po niekoľkých tisíckach rokov, ale určite nemohla ďalšia veľká opozícia nastať už v roku 2007, ako hovorí druhá časť vety. V roku 2007 bola len "obyčajná" opozícia. Rok 2007 je už minulosť, preto tam asi patrí slovíčko "bol" namiesto "bude". Koncu tej vety príliš nerozumiem. 55° nad obzorom môže byť Mars vysoko len na určitej konkrétnej zemskej rovnobežne a aj to len v určitej časti dňa, v žiadnom prípade nie z celej Zeme. Opravila by som to, ale nie som si istá, čo presne chcela tá druhá polovica vety vyjadriť.--Eryn Blaire 19. 9. 2008, 18:54 (UTC)

Placení[editovat zdroj]

to je zajímavé. Když byl pod článkem odkaz na server chytej.cz o výrobě woblerů, byl smazán a nahrazen odkazem na podobný článek na MRK.cz. Zřejmě někomu zaplatili, ne?

mne bohužel asi ne :] nehledejme konspirace, asi někomu přišel ten druhej link lepší, tak to na Wiki prostě chodí --Chmee2 22. 9. 2008, 19:36 (UTC)

Tož tak...[editovat zdroj]

No jo no. Chápu každý jsme nějaký,tak pěkný přizdi, opatrný a zdravý den.

zdravim, má to nějaký vnitřní smysl, který mi uniká a nebo je to výkřik do tmy? --Chmee2 29. 9. 2008, 05:11 (UTC)

Archivace[editovat zdroj]

Chápu, že se stránky správců musí archivat, nechápu jen, že se archivuje sránka, kde nejsou nekěteré věci vyřešeny. Dodnes se mi žádný spráce rozumně nevyjádřil k mé žádosti Žádost o domluvu wikipedistovi Plk2 z 22.9.2008. Za rozumné považuji i to, že někdo z Vás napíše, že mu domlouvat nebudete, protože jeho výroky považujete za OK. Nechápu to. Pouze Miraceti kolem mé žádosti zamlžil a dokonce mě krotizoval za to, že jsem si jí dovoili urgovat. Já si ale mylsím, že je to správné místo, kde si mám stěžovat. Já přeci nemohu Plk2 napsat: "Pokud se neomluvite, budete na hodinu zablokován", když to nemohu uělat. Prosím tě tedy, aby jste k mé žádosti někdo něco rozumného napsali a odškrtnuli, že je vyřízena. Jinak jí budu nucen založit znovu. Já se opravdu nechi hádat ani trolovat a ani nic jiného. Ale takovéto přezírání podle mne oprávněné žádosti a Miracetiho mlžení se mi nelíbí (Miracetimu již nepíši, od něj se žádné uspojojivé odpovědi nedočkal). Ahoj. --Chalupa 29. 9. 2008, 06:51 (UTC)

projel jsem spodní část věcí, obvykle platí, že co je nahoře, bývá už promlčené/zakecané, takže jsem to vzal na čisto. Kouknu se na to. S pozdravem --Chmee2 29. 9. 2008, 06:53 (UTC)
takže souhlasím s tim co píše Miraceti. Nebyl nutný přímo zásah správce, napomenout a nebo umravnit ho mohl kdokoliv (tedy i ty). Správce by měl nastoupit až tehdy, pokud by v tom pokračoval a nebo pokud by to byl tvrdý útok. Pak by správce měl blokovat. Tady to dle mého na blok nebylo, i když pěkné taky ne. Řešil bych to osobně domluvou, kdyby to bylo ještě aktuální, takle zpětně mi to přijde zcela zbytečné rozmazávání sporu.
jinak správce se povinnost asi nemá, respektive nic ho nenutí. Je jenom na zodpovědnosti každého správce, jak pilně chce svojí funkci dělat a komunita by si to měla pak pamatovat v hlasování (leč u nás je kolorytem, že aktivní správci jsou vyzývání a jsou zde snahy o jejich odvolání, není se pak čemu divit, že máme "aktivní" správce, kteří se do ničeho nemontují a tedy pak na nástěnce nereagují (se koukni, že se tam furt točí ty samé jména)). Ale berme to tak, když je komunita odvolávat chce, měla by se připravit na to, že to pak takle dopadne :)
Osobně bych to tedy z dnešního pohledu už přešel, je to stará záležitost a když budem něco psát, budem jenom živit trolling. Nemyslim si, že to za to stojí osobně. S pozdravem --Chmee2 29. 9. 2008, 06:59 (UTC)
OK, nechán to. Nemá to asi opravdu cenu. Ale správci Miracetmu by někdo měl řící, aby se ke svým kolegům choval trochu méně přezíravě a provokativně - viz další problém na stránce správců. Zdraví --Chalupa 29. 9. 2008, 09:08 (UTC)

DČ Saturn[editovat zdroj]

Ahoj, věnuji ti tuto kytku za Dobrý článek Saturn (planeta). :) --Reaperman 22. 10. 2008, 12:40 (UTC)

děkuji. Hlavní část tohohle ocenění ale patří Eryn z sk wiki, která to tam sepsala :) Ale i tak mne to potěšilo. Děkuji ještě jednou --Chmee2 22. 10. 2008, 12:54 (UTC)

Nezapomínej na své dítě, když už jsi ho vytvořil...[editovat zdroj]

Krádež půl miliardy korun. Okino 5. 11. 2008, 05:50 (UTC)

voni ho chytli? (ps: vytvořil jsem docela hodně článků, myslim, že není moc reálné pravidelně aktualizovat všechny z nich... :) --Chmee2 5. 11. 2008, 06:58 (UTC)

Odlezly Lake-panorama.jpg[editovat zdroj]

Ahoj? Proč je ten kačák nakloněný? Je to optický klam, nebo byl nakloněný foťák? Nebo jsi to nějak špatně vystříhnul? Nebo je to snad nevhodně složené? Miraceti 5. 11. 2008, 10:23 (UTC)

ahoj, chyba je ve mne, fotil jsem to na křivo a v té době jsem to ještě neuměl nijak otočit a jenom slepit. Dneska už bych to asi i zvládnul případně upravit :) --Chmee2 5. 11. 2008, 10:25 (UTC)
Tak to, prosím Tě, uprav. Mně se při pohledu na tu šikmou vodu dělá špatně (to myslím vážně, moje senzomotorické centrum se s podobnými věcmi vypořádává velmi špatně). Miraceti 7. 11. 2008, 10:18 (UTC)

Diskuse:Oralni sex[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že bylo smazáno, nezbývá než odpovědět zde.
Vůbec sem si nevšim, že ten název neni správný a že mu vlastně chybí diakritika. V tom případě se vůbec divim, že nebylo smazaný rovnou, a že se tam vkládala ta šablona.
--Niusereset 9.XI. MMVIII, 20:29 CEST

ahoj, nic se neděje. Se přiznám, že jsem si toho taky nevšiml prve a že jsem nejprve to heslo začal psát a pak si ale říkám, že to je blbost, že to tady určitě mít musíme :) a tak jsem to pak našel. Jsme si toho nevšimli asi všichni ze začátku :) --Chmee2 9. 11. 2008, 20:27 (UTC)
Taky sem si řikal, že to je divný, že by to tu nebylo. Nicméně historie tvrdila, že článek byl vytvořen teď a tak sem tomu holt věřil, no :-D
--Niusereset 10.XI. MMVIII, 02:36 CEST

Jan Stráský[editovat zdroj]

Hej. Właśnie tłumaczę artykuł Jan Stráský na polski. Znalazłem tam takie coś: V prosinci 1992 byl jmenován ministrem dopravy vznikající České republiky. A tu: Seznam ministrů dopravy České republiky - Jan Stráský (2. července 1992 – 10. října 1995). Możesz to wyjaśnić? Odpowiadaj po czesku. Pozdrowienia, pl:Wikipedysta:Bocianski.

dle vlády 2. července --Chmee2 16. 11. 2008, 16:46 (UTC)
Dzięki/Dêkuji. Artykuł po polsku - gotowy. Bocianski 16. 11. 2008, 21:52 (UTC)

Ale já tam ty pevné mezery nechci:-)) Mmch nemohl by ses někde kouknout jestli a jak se lépe česky jmenuje tohle, chtěl bych to sem hned dát a mn. č mi přijde divný, ale zase... G toho moc nenajde. Dík, jo a když už sem tady, neplánuješ nějakej sraz, za měsíc už bych měl být ok a celkem by se mi doma šiklo menší alibi na pobyt v Práglu--Horst 19. 11. 2008, 16:10 (UTC)

nechci, nechci :) ale musí tam bejt ;)) česky je to páskovaná železná ruda myslim a jinak o srazu se na IRC už dost mluví, ale nikdo se nemá k tomu něco začít organizovat... takže to stojí na tom, že jsou všichni líní napsat pod lípu a zavolat do nějaké restaurace... --Chmee2 19. 11. 2008, 16:13 (UTC)

Slnečná sústava[editovat zdroj]

Ahoj, včera nás to na skype nejako prerušilo a nestihla som Ti napísať, akú planétu chcem v blízkej budúcnosti dostať medzi FA. Tiež som uvažovala o tej Zemi, a tiež o Jupiteri. V poslednej dobe ma to však tiahlo skôr k Slnečnej sústave všeobecne, čo je v podstate ešte dôležitejšia a základnejšia téma, ako články o jendotlivých planétach. Takže u nás na sk wiki asi najskôr dokončím práce na článku sk:Slnečná sústava. Súbežne pokračujú tiež práce na Marse, ktorého základný preklad je už hotový.--Eryn Blaire 20. 11. 2008, 09:20 (UTC)

ok, supr. Já tady dorazim teďka Venuši a pak se můžem společně případně pustit do té Země :) --Chmee2 20. 11. 2008, 22:06 (UTC)

Spekulace[editovat zdroj]

Ahoj, možná by to nějak chtělo rozlišit i jako spekulace co se týká financí.--Faigl.ladislav 22. 11. 2008, 10:16 (UTC)

dík za tip, už byl dopsán kolegou --Chmee2 22. 11. 2008, 18:51 (UTC)

chochol? tfujtajxl ...[editovat zdroj]

teda tos me nakrknul :) chochol ... kdes to cetl? dej mi jednu referenci, krome skript, ktery naskrabal nekdo na prf, kde by se pouzivalo chochol ... --Power 23. 11. 2008, 20:34 (UTC)

vtipný a já zas koukal na tvojí plumu jak z jetele a smál jsem se tady až jsem se za kolena plácal :))) Tohle bude dobrej názor na věc. To má bejt jako plášťová švestka ?? To je to první, co mne u plumy/blumy napadne :) :) --Chmee2 23. 11. 2008, 21:19 (UTC)
ale jinak vážně. Google chochol vs pluma 1120 vs 63... v české terminologii je více zažitý ten chochol, i když je to hnusné slovo. --Chmee2 23. 11. 2008, 21:24 (UTC)
no já se s tebou nepřu o tom, kolikrát někdo nadatlil na web slovo "chochol", ale jestli máš nějaký hodnověrný zdroj, nejlépe recenzovanou publikaci v cestine, ktera by tohle slovo pouzila. tak hledej smudlo ;) --Power 24. 11. 2008, 17:02 (UTC)

Ohnivý kruh[editovat zdroj]

Ahoj, provedl jsi tuto editaci, ale já osobně si myslím, že tam ta geologie zůstat má. Přeci jen to co do činění s touto vědou má. (Odpověď tady nebo ke mně, dík.) --Hanzs 6. 12. 2008, 22:44 (UTC)

ahoj, systém nadřazených a podřazených katagorií. Koukni se, že vulkanologie je v geologii. Pokud bys takle dával všechno, máš každé heslo, které je v podřazené kategorii v kategorii Geologie, takže tam bude třeba 5000 hesel, naprostej guláš a nepoužitelnost té kategorie. K tomu účelu jsou právě podřízené kategorie (a vulkanologie je hnedka pod). Pokud to takle členit nebudem a budem všechno cpát do hlavní kategorie, nemá smysl kategorizovat. Nemluvím ještě o faktu, že to souvislost s obecným heslem geologie nemá naprosto žádnou, jelikož to obecně není problém geologie, ale podooborů (stejně tak není problém geologie např. tvoření krápníků v jeskyni, i když bys mohl říc, že jo). S pozdravem --Chmee2 6. 12. 2008, 23:29 (UTC)
Takhle to celkem dává smysl. :-) Ok, díky za vysvětlení. --Hanzs 7. 12. 2008, 12:04 (UTC)

Portál Astronomie[editovat zdroj]

Ahoj Chmee. Kde můžu vyzkoušet vytvořit nový portál astronomie? může to být na pískovišti? chci to trochu vylepšit...--Altair 7. 12. 2008, 12:50 (UTC)

ahoj, můžeš si to vyzkoušet na pískovišti a nebo si založ vlastní podstránku jako pískoviště, zkoušej si to tam a máš tam jistotu, že tam nikdo další ti nepoleze. Jinak se omlouvám za pozdní odpověď, ale měl jsem toho teďka fakt hodně --Chmee2 17. 12. 2008, 09:26 (UTC)
Zdař bůh, či jak sa to píše. mrkni sem Wikipedista:Altair/Pískoviště, nějak mi nejde udělat aby ten nadpis byl ve středu...
jenom se optám, má cenu dělat nový, když máme Portál:Astronomie ??? není lepší pouze aktualizovat? --Chmee2 22. 12. 2008, 14:34 (UTC)
Já myslel že z toho bude jako změna designu... ale budu potřebovat (pokud to bude možné a začne se měnit) pomoc nějakého správce --Altair 22. 12. 2008, 16:19 (UTC)

Please you could translate Lola Pagnani in Slovak and Czech?[editovat zdroj]

Good evening to you. I write you if please you could translate in Czech and Slovak the article that I have signalled you. Even taking I sprout or from the English or from the German for the essential things. In change I will translate you in Italian: a biography or a geographical article of your interest. I will help you in Italian. if it needs I can also write in Sicilian, Neapolitan, Venetian, Milanese, Piedmontese. In attends him of one certain answer of yours in worth I thank you in advance.--Lodewijk Vadacchino 8. 12. 2008, 12:47 (UTC)

Wikivyznamenání 2. stupně[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, přijmi prosím wikikytičku za moc pěkný článek Venuše (planeta), který se pod Tvou patronací dostal mezi Dobré články. Měj se pěkně, --Podzemnik 13. 12. 2008, 09:56 (UTC)

ahoj, mockrát děkuji. Přidám si jí s hrdostí do svého „květinářství“ :) Děkuji všem, kteří se o status DC zasloužili (konkrétně hlavně Beren, Jasnenka a ty. :) Každému z Vás patří kousek téhle kytičky, bez Vás by se tam to heslo nikdy nedostalo. --Chmee2 13. 12. 2008, 10:00 (UTC)

Dvojhvězda[editovat zdroj]

Zdravím, nevíš jak vyřešit toto? Je to docela nejasné... Dík --Elm 16. 12. 2008, 13:04 (UTC)

dvojhvězda je dle en wiki dvě hvězdy, které leží opticky vedle sebe na obloze a binární sysém je takový, kde obíhají dvě hvězdy kolem společného těžiště. U nás je to na prd, že náš článek spojuje obě ty dvě věci dohromady. Chtělo by ho to rozdělit na binární systémy a dvojhvězdy, zadefinovat a vysvětlit ten rozdíl. Bohužel na to tedka nemám moc času, abych se do toho dal. Takže buď je to na tobě a nebo někdy po Vánocích snad najdu čas. --Chmee2 17. 12. 2008, 09:26 (UTC)

Rád bych upřesnil, ve skutečnosti se v astronomii rozlišuje vizuální dvojvězda a fyzikální dvojhvězda .Oba pojmy takto mluví samy za sebe.Vizuální dvojhvězda je jen náhodná projekce dvou hvězd na obloze a i dvě takovéto , úhlově blízké hvězdy jsou často od sebe co do vzdálenosti mnohem dále, nežli jiné dvě hvězdy úhlově od sebe vzdálené přes celý obzor . Fyzikální dvojhvězda zase je systém dvou hvězd, jež spolu obíhají kolem společného těžiště, včetně své vlastní rotace.S tou je to o to problematičtější, jelikož různé zóny, např. našeho slunce , E,P W rotují různou rychlostí (E - equatoriální, P - polární, W - mezilehlá) Samozřejmě že jsou také i jiné asociace fyzikálních n - hvězdných systémů ,např. (1+1)+1, nebo ((1+(1+1))+1 , a mnoho dalších. To první znamená , že okolo jedné hvězdy obíhají dvě další hvězdy a ty vzájemně ještě kolem společného svého těžiště a samozřejmě, že mají všechny jako soustava zase své jediné těžiště. To další je o dost složitější, okolo jedné hvězdy obíhá systém, popsaný v tom "prvním". Kdybyste potřebovali něco třeba vědět z geodetické astronomie , tak rád.Také se zabývám astrofyzikou , geometrií vícerozměrných prostorů a pod. miztli@seznam.cz (89.24.80.163 21. 12. 2008, 00:04 (UTC))

děkuji za doplnění, kdyby jste měl chuť, zapracujte na článkách tady, věřím, že Vaše informace mnozí čtenáří ocení. S pozdravem --Chmee2 21. 12. 2008, 09:18 (UTC)

Děkuji za ochotu a za objasnění. Pěkné Vánoce... --Elm 22. 12. 2008, 10:55 (UTC)

Globální účet[editovat zdroj]

Mohl bys prosím tě smazat můj SUL účet? Potřebuju uzurpovat účet na portugalské wiki. --Wikipedista:BobM d|p 16. 12. 2008, 14:47 (UTC)

ahoj, bohužel nemohl. Globální účet je potřeba zrušit na metě osobně, byrokrat to za tebe nemůže nikterak udělat. Musíš jít na stránku na metě. Ale píšou tam teďka, že by měla jít uzurpace i bez přejmenování toho účtu na pt. wiki. Dle mého bys měl na pt.wiki napsat žádost o uzurpaci toho jména a pokud dopadne dobře, oni ti tam uvolní jméno a ty si pak SULem sjednotíš. --Chmee2 17. 12. 2008, 09:26 (UTC)

Aha, to sem nevěděl. O uzurpaci jsem požádal. Jinak dík. --Wikipedista:BobM d|p 17. 12. 2008, 09:28 (UTC)

Znova Mars[editovat zdroj]

Ahoj, už sme doprekladali článok Mars z cs do sk. Ďakujeme, ušetrilo nám to more práce. Slovenskú verziu článku práve dolaďujeme, aby mohla ísť do nominácie. Ale nastal tu taký malý problém: Hoci ja si myslím, že referencií je v článku viac než dosť (osobne by som zniesla aj polovičný počet), kolega mo-Slimy otapetoval stránku šablónami chýba citácia. Nespomínaš si náhodou, odkiaľ si čerpal tie údaje s chýbajúcou citáciou?

Ešte by som mala niekoľko dodatkov k istým veciam, ktoré som v slovenskej verzii článku pozmenila:

  • Při pozorování dalekohledem ze Země nelze vidět žádné významné detaily povrchu vyjma polárních čepiček... - nie je pravda, pozorovať sa dajú aj tzv. albedové útvary (aj keď neviem, či sú to práve významné detaily povrchu).
albedové útvary nejsou žádný detail povrchu, je to jenom tmavější a světlejší oblast. Nejsou to povrchové útvary, takže jediný detail povrchu, který je ze Země vidět, jsou polární čepičky :) --Chmee2 17. 12. 2008, 09:26 (UTC)
Dobre, tak albedové útvary dám teda preč... a mrkneš sa prosím ešte na tie zdroje? Inak, blahoželám k hviezdičke v článku Atmosféra Marsu.--Eryn Blaire 17. 12. 2008, 13:43 (UTC)
  • Poslední velká opozice Marsu a Země byla v roce 2003, kdy Mars byl nejblíže 55,757 milionu kilometrů[28] a další nastala 7. listopadu 2007, kdy bude Mars při pozorování ze Země až 55° nad obzorem. - nepresné a naviac vyžaduje pravidelnú aktualizáciu, keďže opozície nastávajú každé dva roky. My sme to vyriešili zavedením tabuliek opozícií v rokoch 2000-2020.
kouknu se a případně dohodim k nám (respektive, kdybys měla čas, klidně jí dej k nám ty :) --Chmee2 17. 12. 2008, 09:26 (UTC)
  • podmínky a snadná dostupnost vody dělají z Marsu jednu z nejlépe obyvatelných planet sluneční soustavy. Proto je bude pravděpodobně dalším cílem lidské expanze. - toto nie je odzdrojované a keďže mne osobne sa zdá byť vysoko nepravdepodobné, že by ľudia niekedy osídlili Mars, na sk wiki som to radšej nedala.
ono osídlit = mít tam stálou posádku, nikoliv ho teraformovat a mít tam miliardy lidu. Ono se to má takže na povrchu Marsu je skoro možné chodit bez skafandru, jaký je potřeba na Měsíci. Že tam je voda, je dnes už poměrně jisté, takže jsou splněny základní předpoklady pro osídlení. Jiná planeta sluneční soustavy tohle nenabízí, ale zkusim najít zdroj --Chmee2 17. 12. 2008, 09:26 (UTC)

--Eryn Blaire 16. 12. 2008, 18:24 (UTC)

ahoj, kouknu, mám to v plánu, ale tedka nemám moc času. Mám to na TO DO listu. Děkuji za blahopřání :) --Chmee2 17. 12. 2008, 15:17 (UTC)

ad překlep[editovat zdroj]

Ahoj, píšu to sem, protože už to nechci dále rozebírat. Kult nedotknutelného Cinika rozhodně nemám zájem vytvářet. Sám jsem se s Cinikem dostal do sporů, nicméně vždy do sporů ohledně wikipedie a nikdy se to nepřesunulo do nějaké kousavé osobní diskuse. To, že jsem se ho zastal je prostě jen kvůli tomu, že mám jeho stránku mezi sledovanými a mám potřebu, když si skutečně myslím, že vidím neplechu, zasáhnout. Ono i kdyby ten překlep byl úmysl, těžko to budem nějak dokazovat a pitvat se v tom nemá cenu. Hlavně ale je zbytečné kvůli tomu čeřit vody. Když si např. napsal tu svojí první zprávu, koukl jsem se na diff a vůbec jsem nechápal, co ta zpráva měla znamenat. Cinik zřejmě taky ne. Když je text přes 3 řádky a dáš diff, jestli něco neni provokace, překlepy v tom člověk rozhodně nehledá. Něco jiného by samozřejmě bylo, kdyby se věc víckrát opakovala (jak tomu bylo s "Cynikem"). Je lepší předem předpokládat, že se nejedná o žádnou podlost - v zájmu atmosféry na wikipedii. Kdyby to podlost byla, bez problému se to zjistí později. Měj se a hezké Vánoce. --bab_dz 27. 12. 2008, 11:05 (UTC)

já jsem si právě jako první vzpomněl hnedka na „Cynika“ a proto jsem se šel optat. Žiju ve světě, kde si chlap stojí za svojim slovem a pokud bych já napsal provokaci, tak se k ní přiznám. Očekával jsem, že Cinik napíše také, jak se věc měla pač věřim, že je chlap. Tvůj názor sdílím, ale věřim, že lidi mají jednat na rovinu a pokud někoho něco zajímá, má se zeptat :) (ps: Vánoce trávím prací, takže nic moc ;) --Chmee2 27. 12. 2008, 11:13 (UTC)

Převod účtu[editovat zdroj]

Ahoj Chmee2, na mé diskuzní stránce jsi mě psal, že by šlo přejmenovat můj původní český účet Aqualung na Bohemianroots. Jestli můžeš, udělej to prosím, nebo mě dej vědět, kde o to mám požádat. Díky --Bohemianroots 5. 1. 2009, 22:58 (UTC)

ahoj, takže se věci budou mít tak, že tady to místní Bohemianroots ti převedu na Bohemianroots (uzurpováno) a pak Aqualunga na Bohemianroots (tak je aspon plán, snad to všechno vyjde tak jak má). Pokud se to podaří, měly by ti staré editace přejít. Jdu to zkusit --Chmee2 6. 1. 2009, 20:55 (UTC)
PS: tak to vypadá, že se to povedlo. Musel jsem si sic nejprv vyzkoušet, jestli lze převéz na jméno, které je globálně SULem vyhrazeno, ale povedlo se to. Takže Aqualung účet je nyní Bohemianroots. V SULu v nastavení si akorát tedka budeš muset ty dva účty spolu spojit ručně, abys to měl jako jeden účet. Snad to bude všechno. (PS: vzniklo dost přesměrování, co si myslíš, že nevyužiješ označ na smazání) --Chmee2 6. 1. 2009, 21:14 (UTC)

Mockrát dík! --Bohemianroots 6. 1. 2009, 21:31 (UTC)

nemáš zač, rád jsem pomohl, když jsem mohl. Hezký večer --Chmee2 6. 1. 2009, 21:39 (UTC)

o policii[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že se držíte ve Vaší wikipedii tvrzení, že slovo policie je od slova polis. Jelikož znám jiné vysvětlení, tak jsem jej zapsal do diskuse ke slovu polis (u starořečtiny) a ještě jsem se přesvědčil na anglicko jazyčné wikipedii, že obecný lid londýnský za ministra Roberta Peela říkal jeho pořádkovému sboru - Peelismans , čili peel-ovi muži a z toho je slovo přechýlené na policeman.Sice tam je peelers, ale to už je jen zredukované po PEELISMANS - a z toho POLICE - MAN . Když budu mít čas, najdu , kde jsem se to dozvěděl, rozhodně ne na žádné wikipedii. Bohužel, Váš kolega, mi toto smazal, čímž vlastně způsobuje, že Vaše encyklopedie je v rozporu s anglickojazyčnou. Čili to znamená, že ani neví, že takový článek již někde (dokonce ve Vašem projektu Wikipedie existuje, byť v anglickém jazyce. Tím pádem ale bere lidem, kteří neumí anglicky a věří Vaší české encyklopedii, možnost poznání a pak nemá smysl se snažit . Jak se můžete převědčit , do článku jsem nezasahoval, ale přál jsem si, aby někdo si to zkontroloval a uvedl jako další vysvětlení a kdo jiný, než sami britové by to měli vědět. Takže bych byl rád, kdybyste ten příspěvek obnovil . Pak je celá Vaše diskuse k článku k ničemu, když někdo zneužívá a brání lidem v poznání tím, že jako jakýsi nadčlověk s neobyčejnými znalostmi "rozhodne" co je přípustné ,aniž se alespoň podívá do své vlastní , byť anglické verze wikipedie . Záměrně se neoznačuji nějakým jménem , protože jsem poznal, že to nemá smysl. Podobně byl smazáno vysvětlení k historickému názvu Nicaragua - ve skutečnosti to je NICANAHUACO -Lugar donde termina reino de Anahuac - Místo, kde končí panství Světa (mexické-aztécké říše) Takže vlastně Váš kolega zřejmě zná i nahuatl jako jeho rodilý mluvčí, když zruší příspěvek, nikoho neurážející a navíc k věci . Jsem přesvědčen, že kdekdo by se raději dozvěděl, co jméno v překladu znamená, je to totiž i malá věta , která vlastně říká informaci, jako nějaká miniencyklopedie. Je s podivewm, že v článku o policii není ani slovo o jejím autorovi , od nějž to jméno vzniklo,který byl významným ministrem a navíc to je vyloženě slovo až od doby R. Peela.Před ním v souvislosti s tímto pořádkovým útvarem nikdy neexistovalo .Díky Vaší wikipedii to vypadá, že se každý bude domnívat, že nějaký spolek jazykovědců nejprve "vymyslí slovo", pak státní správa jej eventuelně užije pro nějakou potřebu a tak je na světě.To je velmi scestné. V Anglii žádný zákon o policii s tímhle výrazem ani za R. Peela nebyl. To jméno se ujalo bez ohledu na řecké slovo polis pouhým přizpůsobením jména ministra a již s ním nikdo nenaděl a Vaše wikipedie (česká)začne tvrdit, že nejprve bylo slovo řecké a pak pořádkový útvar. Tím naopak zatemňujete již stávající informace a šíříte desinformace. Korektní by bylo nejprve ověřit zdroj, alespoň u sebe a pak teprve něco uvést, ale ne za každou cenu byť asi v českém prostředí obecně uměle přijímaný nepravdivý údaj. Mne nejvíce vadí, že se mi v jakémkoliv prohlížeči drze vnutí wikipedie ,i když hledám něco úplně jiného a pak se takhle dávno překonané informace "dozvím", aniž o ně stojím a pak je mi bráněno jen o nich co jen ceknout, díky Vašemu velmi univerzálně znalému člověku. Děkuji a nasledanou (89.24.102.249 10. 1. 2009, 01:42 (UTC))

Najděte zdroj pro Vaše tvrzení viz Online etymologický slovník, abych Vám to řekl upřímně názory zde nikoho příliš nezajímají, jsme společenství dobrovolníků, kteří nemají odborné znalosti na posouzení Vašich vět a vycházejí ze zdrojů.--H11 10. 1. 2009, 02:56 (UTC)

Kytička za Sinuous Rilles[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Tentokrát systém neselhal a za DČ Sinuous Rilles Ti uděluji wikikytičku;-) Dobrou noc, --Podzemnik 13. 1. 2009, 23:07 (UTC)

ahoj, moc děkuji. Pokusím se ještě vyblejskat projekt sluneční soustavy víc :) Dobrou noc = kéž by :| až za dlouho --Chmee2 13. 1. 2009, 23:18 (UTC)

Šablona:Infobox planeta[editovat zdroj]

Prosím Tě, okomentuj tu {{Infobox planeta}}, jak jsem Tě včera prosil. Dost pomůžeš. Díky moc. PS.:Už vím, že tam chybí objevitel a datum objevení, protože ten u Venuše nebyl. Miraceti 16. 1. 2009, 08:35 (UTC)

ahoj, moc nechápu dotaz a ani si nejsem vědom, že bychom se spolu o té šabloně včera bavili. Jestli chceš napsat k ní dokumentaci, tak to bude těžké, nikdy jsem tu šablonu nepoužíval. Stvořil jí myslim Li-sung, který jí i aktualizoval --Chmee2 16. 1. 2009, 12:02 (UTC)
Stvořil jsem ji já včera večer jako prvotní nástřel toho, co by taková šablona mohla/měla obsahovat. Zřejmě jsi večer zmizel dříve, než sis to přečetl. Měl jsem pocit (špatný), že jsi duchem přítomen, šel jsem brzo spát. Jestli máš IRC backlog ze včerejšího večera (okolo 22:00 CET), tak to tam najdeš. Chtěl jsem po Tobě, abys prošel ty položky a řekl, které z nich je potřeba mít povinně, které nepovinně (neb u některých planet nemají smysl), které chybí apod. Kromě toho je potřeba se dohodnout u položek, které se liší jen v jednotkách, co kam se bude přepočítávat (třeba z km na AU, nebo z AU na km).
Samotný vnitřek ještě určitě dozná změn (je to fakt nástřel), teď je potřeba se dohodnout na rozhraní.
Možná by bylo lepší převzít leccos z en:Template:Infobox Plant, co myslíš? Miraceti 16. 1. 2009, 12:44 (UTC)

Dáreček[editovat zdroj]

Dáreček pro byrokratíka ;)

V AC to nevyšlo, ale nesmutni, pořád jsi byrokrat. Tady máš něco do své sbírky. :) --Ragimiri 16. 1. 2009, 20:16 (UTC) → → → → →

Obrázek a článek týdne[editovat zdroj]

Ahoj Chmee, hele, pokládal jsem otázku do diskuze k článkům týdne, byla o tom, že ty články na hlavní straně jsou často přespříliš promodralé, co takhle tam dávat opravdu jen a pouze kousek článku (jeho úvod) a do něj ne ke každému slovu přidávat wikilink, bylo by to hezčí, uplně děsnej v tomhle byl new york, tam byly snad 4 odkazy za sebou a to je něco strašnýho. Příp. koukal jsem, že i navržených moc není, jak to funguje s návrhem a přípravou daných článků?--frettie.net 17. 1. 2009, 00:18 (UTC)

ahoj k počtu modrých odkazů. Je to asi o vkusu, mne se líbí taky současný systém, ukazuje to dle mého na množství článků, které tady máme. Nechceme ukázat jenom jeden článek, ale právě širokost Wikipedie jako celku. Neměnil bych to směrem dolů, takto bych to nechal osobně.
jinak články vybírá kdo chce, kdokoliv tam může napsat svůj návrh, pokud napíše krátký výcuc. Já s Dannym pak ty návrhy procházíme a vyhazujem nebo upravujem ty, co po formální stránce na to nemají (zdroje, chybějící částí, copyvia atd atd atd). Může to ale dělat kdokoliv, praxe je taková ale, že to nikdo dlouhodoběji dělat nechtěl, takže jsme u toho zůstali my dva (respektive spíš Danny, který na tom dře bez slova díku už pěknou řádku měsíců (roků?)). Pokud si myslíš, že máš pár kandidátů, budem rádi, když je tam dopíšeš. :) S pozdravem --Chmee2 17. 1. 2009, 08:14 (UTC)
Jestli se mohu přidat: k počtu modrých odkazů souhlasím s Chmee2 s tím rozdílem, že by se neměly odkazovat obecně známé pojmy. Je to i ve Wikipedie:Vzhled a styl. Takže např. ve zmiňovaném výcucu z New Yorku by v textu „je nejlidnatější město Spojených států a jeho metropolitní oblast patří mezi nejlidnatější na světě“ by neměl být odkaz na svět a ani na město. Stejně tak v „S více než 8,2 miliony obyvateli“ by neměl být odkaz na milion; o odkazu na obyvatele by se dalo diskutovat. P.S. Taky díky Dannymu. I když osobně ty úvody moc nečtu, dodává to Wikipedii punc serióznosti. --Packa 17. 1. 2009, 09:34 (UTC)
Přesně souhlasíkm s packou, klidně dost, ale svět a ani město tam nemají co dělat, ten článek pak vypadá, jak diskotéka. :)--frettie.net 17. 1. 2009, 15:46 (UTC)

Kunčice display[editovat zdroj]

Ahoj, koukni se, prosím, sem. Mám tu stránku ve sledovaných, protože je to vesnice kousek od nás, ale nynější přispěvatel tam přidal něco o halových jevech. Znělo mi to jako vlastní výzkum pochybné ověřitelnosti, teď ale přinesl nějaké zdroje, které však asi dokážeš posoudit mnohem lépe než já. Dík. --Daniel Baránek 20. 1. 2009, 18:21 (UTC)

asi nedokážu taky posoudit. Odborník na tohle taktéž nejsem :| --Chmee2 22. 1. 2009, 17:55 (UTC)

Zdravím. Rád bych časem nominoval na NČ heslo Haumea (plutoid), mrkni prosím, jestli by ho prozatím bylo možné označit jako DČ. Díky. Jan.Kamenicek 22. 1. 2009, 20:18 (UTC)

ahoj. OK, ale ne dříve než v sobotu či pak až ve středu. Nakupilo se mi toho na tyto dny mnoho, povedu to paměti (snad :)). Omlouvám se předem ale za lehké zpoždění ;) PS: Moc díky za to dopsání --Chmee2 22. 1. 2009, 21:17 (UTC)
OK v pohodě. Naprosto to chápu, já bych zase ještě rád prošel pořádně Venuši, ale taky to nějak nezvládám. Takže dnes večer aspoň něco, a snad se toho tolik nestane, když se na zbytek mrknu po uzavření nominace. Jan.Kamenicek 22. 1. 2009, 22:33 (UTC)

Díky :-)) za shlédnutí. Refy jsem přidal, i když ne do úvodu, někde se diskutovalo, že do úvodu nepatří, hlavně aby byly v hlavním tělu článku.

Můžu se zeptat, k čemu vlastně slouží to TOC? Jan.Kamenicek 29. 1. 2009, 21:31 (UTC)

ahoj, to TOC je přesně definované, kde bude obsah. Takle jak jsem to udělal já, tak se posunul o mezeru, takže se tak nelepí na text :) zkus si to dát v náhledu třeba někam dále :) Ať vidíš, jak to funguje. Ještě na to kouknu, ale zazřal jsem se do fotek na Commons :) Jinak to bude pěkný DČ, nechceš ho pak připíchnout k projektu Wikipedie:WikiProjekt Sluneční soustava? --Chmee2 29. 1. 2009, 21:37 (UTC)
Do projektu jsem ho rád přidal, když tak tam prosím připiš, co ještě chybí. Jan.Kamenicek 29. 1. 2009, 22:07 (UTC)

Ještě k Venuši[editovat zdroj]

Už s tím nechci otravovat na poslední chvíli na hlasovací stránce, takže jestli můžu, zeptal bych se na dvě nejasnosti tady:

V článku se píše "Vnitřek Venuše je pravděpodobně velmi podobný pozemskému jádru, a je tedy tvořen částečně tekutým železným jádrem o průměru 6 000 km, obklopeným roztaveným kamenným pláštěm.[9] Spolu tvoří tyto dva obaly největší část planety." Co se myslí těmi obaly? Pokud je na mysli jádro a plášť, chtělo by to přeformulovat, ale nevím, jestli to chápu dobře.

"Přítomnost většího množství sopek oproti Zemi není způsobena silnějším vulkanismem, ale vyšším stářím kůry a jednotek, které se na kůře nacházejí." O jakých jednotkách se tu hovoří?

Taky jsem opravil tvrdé mezery. Ty se vkládají hlavně u neslabičných předložek (v, s, z, k), v těchto případech jsem je doplnil, kde chyběly. Mohou být i u dalších jednopísmenných slov (o, i, u, případně a), tam jsem je nedoplňoval, ale ani nemazal, když už tam byly. Nepoužívají se však u předložek vícepísmenných (na, po, při...), tam jsem je tedy zrušil.

Takový drobný typ. Při opravách typografie mi dost pomáhá Word. Stačí dát vyhledat "mezera v mezera" a nahradit "mezera v&nbsp ;". To udělám postupně pro všechny neslabičné předložky. Třeba ti to pomůže při práci. Jan.Kamenicek 22. 1. 2009, 22:42 (UTC)

jj. Ono se pro jádro, plášť, kůru, atmosféru, biosféru atd používá označení obaly a nebo sféry...
jednotek = obecně použité slovo pro různé sopečné útvary, krátery, zlomy atd. než to tam vypisovat, je lepší asi napsat morfologickými útvary či tak něco
ono to v dnešní době bude znít divně :) ale patřím mezi tu část populace, co Worda nevlastní :]] Ale díky za rady, já se na to snažím myslet, ale stejně to vždy pak udělám blbě :| --Chmee2 22. 1. 2009, 22:52 (UTC)

Řád Alberta Einsteina za Venuši[editovat zdroj]

Ahoj! Za nejlepší článek Venuše (planeta) budiž Ti udělena tato hvězda. Měj se hezky! أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 23. 1. 2009, 15:12 (UTC)

děkuji. Nikdy by ten článek ale nevznikl bez pomoci Eryn, Berena, Jana.Kamenicka, Jasnenky, Tlusti a mnohých dalších, kteří s článkem pomohli. Všem Vám děkuji a každý má z této hvězdy kousek. --Chmee2 23. 1. 2009, 22:18 (UTC)

S křížkem po funuse, ale připojuji se k blahopřání. Článek Venuše bude hlavní vzor na mé zítřejší přednášce o Wikipedii. --Packa 15. 2. 2009, 18:28 (UTC)

Indikátory Nástěnky správců[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že se nesprávně používají indikátory Nástěnky správců. Proč jsou uvedeny jako substránky a ne jako šablony?--Juan de Vojníkov 15. 2. 2009, 17:59 (UTC)

netušim :) a asi ani moc nechápu, na co se ptáš :) --Chmee2 15. 2. 2009, 21:02 (UTC)

Například na tohle: Wikipedie:Nástěnka správců/Vyřešeno - proč se to dá volat jako šablona, ale není to v ns šablona?--Juan de Vojníkov 15. 2. 2009, 21:18 (UTC)

Ahoj, netušíš prosím jaký by byl správný český název pro článek en:Cinder? Dík moc, Sushi JanSuchy 15. 2. 2009, 21:23 (UTC)

ahoj, s kolegou jsme se tak nějak shodli, že by to mohlo být něco jako „sopečná škvára“, ale mám obavu, že proto u nás neexistuje terminus technicus --Chmee2 15. 2. 2009, 22:09 (UTC)
Děkuji moc za odpověd. A taky za článek o lososu obecném a tvoje další příspěvky. JanSuchy 17. 2. 2009, 18:29 (UTC)

Hradiště (přírodní památka, okres Kladno)[editovat zdroj]

[1]??? --Harold 19. 2. 2009, 18:22 (UTC)

někteřá wikipedisté by měli být na rukách nošeni :) moc díky --Chmee2 19. 2. 2009, 18:41 (UTC)

Mars medzi NČ[editovat zdroj]

Ahoj. V podstate "Tvoj" článok sk:Mars, v ktorom sme po preklade len trochu prehádzali kapitoly sa na sk wiki dostal medzi NČ! Blahoželám a ďakujem, že vďaka Tebe máme ďalšiu planétu spracovanú na úrovni.

Mojim najbližším cieľom sa teraz stala sk:Slnečná sústava ako taká, ktorú by som rada dotiahla na NČ. Tiež sa chystám skompletizovať informácie o marťanskom prieskumnom vozidle sk:Opportunity a urobiť z toho DČ. Už mám konečne po skúškach, takže na wiki budem mať oveľa viac času. :-) Píšem to len pre informáciu, pretože na našom Wikiprojekte Slnečná sústava nezvykneme vypisovať, čo sa práve deje.--Eryn Blaire 20. 2. 2009, 10:11 (UTC)

ahoj, děkuji :)
sluneční soustavu chci udělat až na závěr, mi napadlo, že by byla dobrá cesta tam pak zkopírovat všechny ty začátky NČ a DČ článků z těch planet, takže to bude pak snazší. To vozítka zní dobře, rád ho pak přeložím do češtiny a případně ti k tomu vypíšu nějaké připomínky. Myslím si, že by mohlo zajímat i lidi z projektu kosmonautika u nás. Já ležím s chřipkou a docela umírám pro změnu, takže na wiki se píše docela dost blbě :) --Chmee2 20. 2. 2009, 15:55 (UTC)

Ahoj, můžeš pls kouknout na tohle, potřebovalo by to pořešit. Dík--Horst 20. 2. 2009, 15:45 (UTC)

ok, odpověděl jsem tam a mám ve sledovaných, uvidíme, jak to dopadne. Měj se --Chmee2 20. 2. 2009, 15:49 (UTC)
pořešeno --Chmee2 20. 2. 2009, 19:16 (UTC)