Discworld (herní série)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Discworld (počítačová hra))
Discworld
Žánradventura
VývojářPerfect Entertainment
VydavateléSCE Studio Liverpool
Sega
GT Interactive Software
PlatformyDOS
Microsoft Windows
operační systémy pro Mac
Sega Saturn
PlayStation
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Discworld (Zeměplocha) je dvoudílná série počítačových her.

Discworld (1. hra série)[editovat | editovat zdroj]

Discworld je grafická point-and-click adventura naprogramována firmami Teeny Weeny Games a Perfect 10 Productions v polovině roku 1995. Hlavním hrdinou je mág Mrakoplaš. Děj se odehrává ve zvláštním fantasy světě zvaném Zeměplocha, jejímž tvůrcem je Terry Pratchett. Scénář je založen na jeho knize Stráže! Stráže!.

Scénář[editovat | editovat zdroj]

Hra se odehrává v Ankh-Morporku a vaším prvotním úkolem je najít ve městě draka. Zabít ho sice nemůžete, ale dá se s ním v klidu popovídat, což samozřejmě uděláte. Rozhovor zakončíte tím, že vám drak nadiktuje požadavky a vy musíte najít šest zlatých předmětů, které od vás požaduje. Nakonec se musíte připravit na samotný souboj s drakem. Hra končí jeho porážkou a vyhnáním z města.

Discworld II (2. hra série)[editovat | editovat zdroj]

Discworld II: Missing Presumed…!? (v Severní Americe jako Discworld II: Mortality Bytes!) je v pořadí druhá grafická point-and-click adventura této série, odehrávající se rovněž na Zeměploše Terryho Pratchetta. Hra byla naprogramována společností Perfect Entertainment a publikována společností Psygnosis v roce 1996.

Ve hře Discworld II se hráč znovu setkává s mágem Mrakoplašem, který má tentokrát za úkol najít Smrtě a přimět ho k návratu ke svému povolání. Scénář se zakládá na množství knih s tematikou Zeměplochy, například Sekáč, Pohyblivé obrázky, Dámy a pánové a Poslední kontinent.

Scénář[editovat | editovat zdroj]

Vše začíná na tiché ankh-morporské ulici, kde Mrakoplaš a knihovník nevysvětlitelně nezemřou na následky exploze. Nejsou však sami. Po celém městě se objevují případy neumírajících. Někdo musí najít Smrtě. Situace donutí arcikancléře Neviditelné univerzity přerušit obvyklé hodování a začít něco dělat, totiž na tento úkol vyslat Mrakoplaše.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]