Technopark (stanice metra v Moskvě)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Technopark
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik28. prosince 2015[1]
LinkyZamoskvoreckaja
Technické informace
Typ stanicepozemní krytá
Počet nástupišť2
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Technopark (rusky Технопарк) je stanice moskevského metra na Zamoskvorecké lince. Stanice byla dodatečně přistavěna na úseku mezi stanicemi Avtozavodskaja a Kolomenskaja, přičemž je nazvána podle přilehlého technoparku Nagatino iLand.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Technopark se nachází v čtvrti Danilovskij (Даниловский) mezi ulicemi Mustaja Karima (Мустая Карима) a Prospekt Andropova (Проспект Андропова) nedaleko od Nagatinského mostu. Jedná se o pozemní stanici s dvěma bočními nástupišti. Tato boční nástupiště jsou spolu propojena mostkem a dvěma vestibuly, které vycházejí k oběma ulicím.

V letech 2018 a 2019 je naplánováno vybudování pěšího přechodu s travelátory mezi stanicí, technoparkem Nagatino iLand, parkem Ostrov měčty (Остров мечты) a stanovišti hromadné dopravy. Do budoucna může být tato stanice přestupní, neboť se plánuje sjednotit budoucí Rublovo-Archangelskou a Birjulovskou linku do Rublovo-Birjulovské linky, která má procházet i územím se stávající stanicí.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Технопарк (станция метро) na ruské Wikipedii.

  1. Открытие станции метро «Технопарк» ожидается утром 28 декабря [online]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


← směr Chovrino Metro v MoskvěZamoskvoreckaja směr Alma-Atinskaja
AVstozavodskaja Technopark Kolomenskaja
ChovrinoBělomorskajaRečnoj vokzalVodnyj stadionVojkovskaja SokolAeroportDinamo Bělorusskaja MajakovskajaTvěrskaja Těatralnaja Novokuzněckaja Pavěleckaja Avtozavodskaja Technopark KolomenskajaKaširskaja KantěmirovskajaCaricynoOrechovoDomodědovskajaKrasnogvardějskaja Alma-Atinskaja