Diskuse s wikipedistou:Jiekeren: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 312: Řádek 312:


účelem odkazu www.jezcivkleci.cz ale není prodej! na to slouzi obchod.jezcivkleci.cz coz je samostatná subdoména!
účelem odkazu www.jezcivkleci.cz ale není prodej! na to slouzi obchod.jezcivkleci.cz coz je samostatná subdoména!
vysvetlete mi tedy prosim ze u kazdeho foglarovskeho clanku muze byt odkaz na knihu Mytus zvany stinadla, jehoz cilem je primarne prodej a propagace teto knihy, tam autor mohl evidentne pridavat odkaz do vsech temat clanku kam jen chtel.
vysvetlete mi tedy prosim ze u kazdeho foglarovskeho clanku muze byt odkaz na knihu Mytus zvany stinadla, jehoz cilem je primarne prodej a propagace teto knihy, tam autor mohl evidentne pridavat odkaz do vsech temat clanku kam jen chtel.{{Nepodepsáno|80.250.6.15}}


PROSIM VAS TEDY O VRACENI NASEHO ODKAZU, KTERY JE PRO TOTO TEMA KLICOVY A ZADNY PRODEJ NENI JEHO CILEM! DEKUJI MNOHOKRAT!
PROSIM VAS TEDY O VRACENI NASEHO ODKAZU, KTERY JE PRO TOTO TEMA KLICOVY A ZADNY PRODEJ NENI JEHO CILEM! DEKUJI MNOHOKRAT!{{Nepodepsáno|80.250.6.15}}
:Odkazy na prodej knihy Mýtus zvaný Stínadla jsem z článku odstranil jako spam. Díky za upozornění. --[[Wikipedista:Harold|Harold]] ([[Diskuse s wikipedistou:Harold|diskuse]]) 12. 6. 2012, 09:58 (UTC)
:Odkazy na prodej knihy Mýtus zvaný Stínadla jsem z článku odstranil jako spam. Díky za upozornění. --[[Wikipedista:Harold|Harold]] ([[Diskuse s wikipedistou:Harold|diskuse]]) 12. 6. 2012, 09:58 (UTC)


Řádek 320: Řádek 320:
:Po prohlédnutí stránek si myslím, že odkaz v článku Ježek v kleci je možný, na stránkách jsou některé zajímavé informace, takže jsem ho tedy přidal (upozorňuji, že jiní wikipedisté můžou mít na to jiný názor a kdokoliv ho zase může z různých důvodů odstranit). Do jiných článku myslím odkaz nepatří, externí odkazy mají poskytovat rozšiřující encyklopedické informace k tématu článku, takže jestli nemáte samostatnou stránku o létajícím kole nebo o knize Záhada hlavolamu, tak tam ten odkaz nemá být. --[[Wikipedista:Harold|Harold]] ([[Diskuse s wikipedistou:Harold|diskuse]]) 12. 6. 2012, 22:38 (UTC)
:Po prohlédnutí stránek si myslím, že odkaz v článku Ježek v kleci je možný, na stránkách jsou některé zajímavé informace, takže jsem ho tedy přidal (upozorňuji, že jiní wikipedisté můžou mít na to jiný názor a kdokoliv ho zase může z různých důvodů odstranit). Do jiných článku myslím odkaz nepatří, externí odkazy mají poskytovat rozšiřující encyklopedické informace k tématu článku, takže jestli nemáte samostatnou stránku o létajícím kole nebo o knize Záhada hlavolamu, tak tam ten odkaz nemá být. --[[Wikipedista:Harold|Harold]] ([[Diskuse s wikipedistou:Harold|diskuse]]) 12. 6. 2012, 22:38 (UTC)


Děkuji. knize Záhada hlavolamu a létajícímu kolu se však také podstatně věnujeme, s hlavolamem je to úzce spjaté, takže bychom odkaz rádi umístili i tam.
Děkuji. knize Záhada hlavolamu a létajícímu kolu se však také podstatně věnujeme, s hlavolamem je to úzce spjaté, takže bychom odkaz rádi umístili i tam.{{Nepodepsáno|80.250.6.15}}

Můj pohled na věc se nezměnil, ale pokud to Harold vidí takhle, revertovat ho nebudu.--[[Wikipedista:Jiekeren|Jiekeren]] ([[Diskuse s wikipedistou:Jiekeren|diskuse]]) 14. 6. 2012, 07:58 (UTC)

Verze z 14. 6. 2012, 09:58

--Elm 21:33, 23. 5. 2008 (UTC)

Varování

Dovoluji si Vás upozornit, že Vaše vyjádření [1], byť přímo nejmenovalo nikoho konkrétního, by mohlo být považováno za osobní útok, za nějž by tak hrozil dočasný zákaz editace. Prosím, lépe volte slova. --Limojoe 9. 9. 2008, 02:16 (UTC)

Byl to (spíš než útok) osobní názor. Všichni uživatelé, kterých by se to mohlo dotknout, vulgárně napadali jiné uživatele, a to nejen na wikipedii. To, co jsem napsal, je podle mě úplná pravda. V běžném životě by to takový člověk schytal mnohem víc, tady si vykoledoval alespoň blok, s kterým úplně souhlasím. Doufám, že tu teď bude konečně klid.

Jestli mě někdo zablokuje, nemůžu si stěžovat, protože by to bylo v rámci pravidel. Ale stojím si za tím, že lidé, kteří si dovolí vyjadřovat se na wikipedii takovým způsobem, si od ostatních prostě nezaslouží úctu a ohleduplnost. Přeju hezký den a příště mi můžete klidně tykat, já tak moc dospělej ještě nejsem. --Nissαn 9. 9. 2008, 14:07 (UTC)

Hlasování v NNČ

Ahoj, koukal jsem, že u Vansdorfu jsi podobně jako u Izraele v NNČ hlasoval "zdržuji se". IMHO je dobré hlasovat pakliže člověk článek alespoň nějak projde. V opačném případě hlas zdržuji se pouze snižuje celkový poměr hlasů. Pro to, aby článek prošel je potřeba 3/4 všech hlasů, aby bylo pro. Kupříkladu v současné době jsou u Vansdorfu dva hlasy pro zařazení a jeden, tvůj, hlas který se zdržel. Ve výsledku, ale přestože jsi nebyl proti by pro byly pouze 2/3 hlasů tj. nějakých 0,666 a ne již 0,75 potřebných pro postup. Samozřejmě je pouze na tobě jak hlasovat, ale pakliže nejsi proti článku nějak vyhraněný a nezajímá tě, pak tvůj hlas pouze snižuje šanci článku na postup a vyžaduje více hlasů pro, což je někdy obtížné získat, protože jen hrstka wikipedistů v NNČ hlasuje. S přáním pěkného dne --Faigl.ladislav 11. 9. 2008, 13:30 (UTC)

Aha, to jsem nevěděl, že se počítají i tyhle hlasy. Buď si ten článek prohlídnu a odhlasuju pořádně, nebo ten hlas včas odstranim. Dík za upozornění.--Nissαn 11. 9. 2008, 16:23 (UTC)
Rádo se stalo. Pro info, hlasování o Izraeli končí pozítří, hlasování o Vansdorfu 23.9. --Faigl.ladislav 11. 9. 2008, 16:31 (UTC)

Franská říše

odkazuji Vás na ZÁVAZNÉ PRAVIDLO - http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedie:Neutr%C3%A1ln%C3%AD_hledisko&redirect=no podle mého názoru bráníte smazáním mého příspěvku tomuto ZÁVAZNÉMU pravidlu, nevím proč by se čtenář NEMNĚL dozvědět o existenci dalšího/jiného názoru na onu bitvu.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 87.235.235.231 (diskuse)

řešení viz Wikipedista diskuse:87.235.235.231. --Nissαn 28. 9. 2008, 16:02 (UTC)

Sochařství - shrnutí editací

Děkuji Ti vážený mladý příteli! Děkuji za upozornění i za radu. Ale hlavně za ohleduplnost a za slušnost. To se tady v současné době moc nenosí. Ale já si toho moc vážím. Budu se řídit Tvojí radou. Wikipedista:Jedlickak --194.228.101.186 9. 11. 2008, 13:40 (UTC)

Díky, tohle byla jenom šablona, kterou už takhle někdo napsal přede mnou (nevím, jestli ji znáte), ale určitě bych Vám to podobně napsal i s vlastní hlavy.--Nissαn 9. 11. 2008, 14:09 (UTC)

Vodní nádrž Janov

Díky za připomínky a za pochvalu. Jakožto profesí archivář nemám (tedy neměl bych mít) problémy s napsáním textu hesla, mnohem horší je to s technikou. Jenom než jsem přišel na to, jak Vám odpovědět :-) Přitom taková blbost... S tím členěním odstavce máte pravdu, nějak si s tím pohraju. Stejně tak jsem ještě nezvládl vkládání obrázků. To už je nějak nad mé schopnosti... To jsem opravdový wiki-začátečník. Každopádně díky za každé bystré oko. Mějte se. Hadonos 11. 2. 2009, 09:39 (UTC)

Zrovna jsem na ní koukal. Obrázky jsou moc fajn. Ještě tam vmáčknu nějakou fotku z té výstavby, snad se to naučím vkládat. Jinak jsem si všimnul, že jste změnil odkaz na vysoké učení technické ve Stuttgartu. Já tam záměrně dal odkaz na německou wikipedii, protože ten článek tam je a podrobný a jestli někdo neumí německy, tak to už není náš problém. proti pravidlům to určitě není. Taky pochybuji, že by někdo u nás takový článek napsal nebo přeložil (já tedy určitě ne). A jestli, tak to bude chvíli trvat. No nechám to být, jak je to teď. -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Hadonos (diskusepříspěvky)

Dík

...za rychlý revert. Zjevně nějaký z mnoha mých wikifanoušků. S přáním pěkného večera -- Mercy (|) 13. 5. 2009, 19:21 (UTC)

V pohodě, zrovna jsem přišel a vidim editaci s rozdílem 103 685 bajtů, tak mě napadlo, že by z toho moh bejt můj doposud největší revert:) Taky se měj--Nissαn 14. 5. 2009, 16:11 (UTC)

Varování

Jak tak koukám na tvojí činnost, zdá se mi, že jsi už překročil pomyslnou hranici, pod kterou se pohybuje řadový wikipedista. Takže tě varuju, pokud toho nenecháš, bude asi brzo následovat další krok, a pak budu muset podniknout jisté opatření. Měj se fajn :-) JAn 7. 7. 2009, 20:19 (UTC)

A sakra, tak to bych se měl krotit:) Díky za povzbuzení, o kandidatuře jsem pochopitelně už uvažoval, ale přece jenom jsou tu i lidi, co jsou o hodně aktivnější a přitom správci ještě nejsou, takže budu asi ještě pokračovat ve váhání. Taky se měj.--Nissαn 8. 7. 2009, 15:51 (UTC)

sušice

už sem se do toho dal, u všech, kromě fotek radnice a tý telefonní budky stačilo jen změnit kategorie a případně popisky. můžeš to klidně použít -například u těch památečních plaket to vůbec nevadí, stejně bys po nutnosti práce s GIMPEM (fotky plaket se totiž musejí natáčet, hlavně tahle: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Plaketa_Františka_Stupky.JPG). Klidně je použij, nemám nic proti.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Fredy.00 (diskusepříspěvky)

Nic ve zlém

Je pěkné, že edituješ, ale napadlo tě někdy, že svět je mnohem zajímavější za mantinely, které ti vnutil někdo jiný a pokrok nevzniknul dodržováním přikázání (viz Giordano Bruno). Pokud se nudíš zkus najít chybu v článku Sklápěcí železniční most ve Skansenu, která vznikla nesmyslnými editacemi. Obávám se, aby jsi nesměroval stejným směrem. --Hapesoft 4. 12. 2009, 15:30 (UTC)

Dobrý den, ty mantinely jsou jediná záruka toho, že se z Wikipedie nestane chaotická směs, že jeden článek nebude vypadat tak a druhý úplně jinak. To je myslím dobré. Funguje to už léta a ještě to nikomu neuškodilo, takže ve Vašem případě tomu snad nebude jinak. Pokud myslíte, že by Wikipedie měla vypadat jinak, máte všude dost prostoru k diskusi. Chápu, že máte možná pocit, že Vás tu někdo stále buzeruje, ale já jsem Vám konkrétně nic špatného neudělal, a myslím si, že - bez ohledu na můj věk, který mimochodem není zrovna dětský - bych si taky zasloužil něco jiného než takovéto kázání a hodnocení. Na Wikipedii pravidelně přispívám rok a půl a věřte mi, že takovýhle způsob jednání k ničemu dobrému nevede. Do odkazovaného článku se pochopitelně podívám.--Nissαn 4. 12. 2009, 15:42 (UTC)

Celkem mi je jedno jak dlouho přispíváš, tí se tu chlubí spousta lidí ale pak končí u nesmylých úprav. Myslel jsem, že máš na víc, tedy na celkovou tvorbu článků. Co ten most, už jsi na to přišel nebo je to moc složité? Jo, a kde jsi se dočetl o tom zákazu referencí z cizojazyčných wiki, máš na to nějakej lik, kde je to napsané? --Hapesoft 6. 12. 2009, 15:03 (UTC)

Ten link je celkem snadno k nalezení (Wikipedie:Reference#Typy zdrojů dle formy zveřejnění). Ta doba přispívání je právě dost důležitá, protože editovat se člověk naučí během týdnů, ale pravidla poznává postupně během dlouhé doby. Pokud jste na Wikipedii relativně nový, je dobré počítat s tím, že některé věci mohou být jinak, než myslíte. Vyjádřil jste obavy, že směřuju špatným směrem. To si nemyslím; články už jsem psal (a ne zrovna pět) a momentálně nemám moc času, takže spíš konroluju poslední změny, což je taky užitečné a není to tak časově náročné. Se psaním článků jsem ale taky nepřestal, momentálně jeden rozsáhlý připravuju, zatím mimo Wikipedii. Zaujalo mě, že jste jako nováček začal poměrně nadějně, a tak od té doby Vaši činnost sleduji, ale také dejte pozor, abyste se nedal špatným směrem, bylo by to zbytečné. Nikdo Vaše znalosti nepodceňuje, ale občas to chce víc rozvahy při hodnocení druhých. Jinak ohledně toho mostu-zřejmě nemám dost velké znalosti z oblasti železnic/mostů, nebo v článku žádná chyba není. Nechám se poddat. Každá chyba se ale dá napravit, když to ostatním dokážete vysvětlit.--Nissαn 6. 12. 2009, 16:43 (UTC)

Albert Einstein

Ještě drobnost, nemyslím si, že by nálepka s Albertem Einsteinem v Tvém profilu byla příliš vhodná. Zcela určitě nedosahuješ jeho věku ani vědomostí. Nic ve zlém. --Hapesoft 4. 12. 2009, 15:22 (UTC)

V pohodě, to je jenom sranda;)--Nissαn 4. 12. 2009, 15:42 (UTC)

Ona ta tvoje sranda vypadá trochu jako, že nevíš kdo na té fotce je a neslyšel jsi o jeho práci. --Hapesoft 6. 12. 2009, 15:04 (UTC)

Právě proto, že si vážím jeho práce, jsem si ho vybral jako symbol moudrosti.--Nissαn 6. 12. 2009, 16:43 (UTC)

Obecní kronika

Ahoj, dovolím si podotknout, že obecní kroniky jsou ze zákona (§3a) úředním dílem vyjmutým z autorskoprávní ochrany. Nejsou tedy pro nás copyvio k vymýcení, ale vítaný zdroj. :-) --Miaow Miaow 9. 12. 2009, 11:07 (UTC)

Díky za upozornění. To víš, do odborníka přes právo mam ještě dost daleko:)--Nissαn 9. 12. 2009, 18:27 (UTC)

Kolyma (silnice)

Prosím o pomoc ve věci (nekvalitní zdroje) Někdo jménem Tlusťa smazal informaci o jménech českých dobrodruhů, kteří projeli Road of Bones. Jako důvod uvedl, neddostatečný zdroj. Nevím co s tím mám dělat. Tobě snad odkaz na [2] jako důkaz stačil Děkuji za tvůj názor --Eva.krecova 3. 3. 2010, 13:20 (UTC)

Wikivyznamenání – student

Wikivyznamenání za věrnost - Student

Ahoj, dovoluji si udělit Ti tohle wikivyznamenání za věrnost. Toto vyznamenání náleží všem, kdo mají více jak 2000 editací a jsou zde déle než 6 měsíců, což jsi splnil 30. 06. 2009 17:22:23. Můžeš si ho vystavit na svou stránku. Pěkný den K123456 18. 7. 2010, 13:52 (UTC)

Ahoj, děkuju moc, zkusím ho tam někam nacpat:) Měj se pěkně.--Nissαn 18. 7. 2010, 13:58 (UTC)

Kvalita fotografií

Pro začátek se zaměřte na horizontální a vertikální vyrovnání snímku. --W.Rebel 9. 9. 2010, 10:27 (UTC)

Hm, díky za radu. Já fotím spíš pro radost. A fotografovaný objekt mimochodem nemusí být přesně uprostřed, dodává to snímku určitou dynamiku;)--Nissαn 9. 9. 2010, 10:33 (UTC)
Uprostřed ne, to je tzv. zlatý řez (1:6) ten tam sice také není ale myslel jsem, aby co má být vodorovně bylo vodorovně, zrovna tak svisle. --W.Rebel 9. 9. 2010, 10:46 (UTC)
Aha, o tom vím, ale tady to takový problém není. Fotka snad i tak splní účel.--Nissαn 9. 9. 2010, 10:53 (UTC)

IMHO by to mělo být tak jak říká W Rebel.M97uzivatel 18. 10. 2010, 13:29 (UTC)

Tady nikdo neříká, že to tak nemá být. Zároveň jak jsem řekl výše - moje fotky nemají takové nedostatky, aby se kvůli tomu muselo kdekoliv diskutovat. Chyby se dají najít vždy a všude.--Nissαn 19. 10. 2010, 08:02 (UTC)

Děkuji za hezké uvítání

na stránkách české wikipedie, kolego čínský Čechu Ťie-kche-žen: předem se těším na další editaci i spolupráci.

Ladislav Demeter

IRC

A připojil jste se na správný kanál #wikipedia-cs?

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 18. 1. 2011, 00:58 (UTC)

Už to řešíme, snad je to na cestě :)--Jieκeren 18. 1. 2011, 01:02 (UTC)
Když tak zkus prostě webové rozhraní. Přezdívku dle vlastní libosti, kanál #wikipedia-cs. --Tchoř 18. 1. 2011, 01:14 (UTC)

Copyvio

Ahoj kolego, jak jsi teď revertoval ten text z článku Bučovice, tak se skutečně jedná o copyvio odtud. S pozdravem :-) -Gothic2 19. 1. 2011, 19:01 (UTC)

Ahoj, no popravdě to vím, vzhledem k tomu, že už jsem ho revertoval potřetí ;)--Jieκeren 19. 1. 2011, 19:04 (UTC)

Správce

Ahoj, komunita Tě zvolila za správce. Používej práva efektivně a s rozvahou. Kdyby sis nevěděl s něčím rady, tak na IRC už trefíš ;-). --Tchoř 2. 2. 2011, 00:29 (UTC)

Určitě, díky.--Jieκeren 2. 2. 2011, 11:07 (UTC)

Osobní útoky

Chci se zeptat, jaký význam má autorefaktorizace, když zároveň Wikipedista:Slaigo napíše prakticky totéž? Vzhledem k tomu, že se jedná o opakované nejapnosti, na které byl opakovaně ve své Diskuse s wikipedistou:Slaigo upozorňován, nechcete znovu zvážit jeho blok? Děkuji. --Saltzmann 13. 2. 2011, 21:28 (UTC)

Ne. Vy jste ho také napadl opakovaně a nezvažoval jsem váš blok. Tak už toho prosím nechte.--Jieκeren 13. 2. 2011, 21:40 (UTC)
Po Vašem upozornění jsem už na něj nijak nereagoval. Navíc s tím mým napadením je to velmi diskutabilní, ale pokud chcete, aby na wikipedii bujely provokace a provakateří... Ale chápu, že je pro Vás těžké blokovat člověka, který Vám dal hlas. --Saltzmann 13. 2. 2011, 21:43 (UTC)
No to už ale nemyslíte vážně. Požadujete blok a zároveň přihazujete na svojí misku vah. Už mě to nebaví, najděte si někoho jiného. Nebo ještě lépe - dejte si na chvíli od Wikipedie pauzu, určitě si najdete lepší zábavu než tento spor.--Jieκeren 13. 2. 2011, 21:50 (UTC)

Upravit - Geografie

Omlouvám se za hned několik věcí: 1. že odpovídám zde a ne u sebe; 2. za nadužívání té šablony: v době, kdy jsem začínal přispívat do wikipedie mi byly vytknuty nedostatky a od té doby si nejsem jistý, zda opět někdo nějaké nedostatky nevyhrabe. Takže tu šablonu dávám automaticky, aby zkušenější dohlédli na to, aby články byly na aspoň snesitelné úrovni. To, že jsem vypotil něco přes 300 článků ještě mnoho neznamená, jelikož nejsem nejmladší a mám dlouhé vedení, nejsem si jist, zda moje články nemají nějaké zásadní (třeba po formální stránce) nedostatky. 3. situaci jsem se pokoušel řešit předložením článků k recenzi, moje iniciativa v tomto směru se opět nesetkala s porozuměním. Moje sebedůvěra ohledně kvality mnou splichtěných článků je na velmi nízké úrovni vzhledem k odezvám na moje názory a mnou předložená fakta nebo návrhy nebo názory. Jinak dík za projevený zájem. :-) --Kusurija 14. 2. 2011, 14:44 (UTC)

Skrýt revize

Dobrý den, když revertujete copyvio jako v článku Porod, zneviditelňujte prosím rovnou tyto revize tak, aby nebyly přístupné pod licencí CC-BY-SA, díky moc. Palu 20. 2. 2011, 20:32 (UTC)

Dobrý den, teď nechápu - text jsem odstranil a zapsal jsem ho na stránku porušení práv a po 7 dnech bude skryt v historii, pokud vkladatel nepošle do OTRS potvrzující email. Co jsem udělal špatně? Tohle je úplně standardní postup.--Jieκeren 20. 2. 2011, 20:35 (UTC)
Aha, nevěděl jsem, že se řeší revize stejně jako smazání stránek. V tom případě pardon. Rozhodně jsem nemyslel, že jste udělal něco špatně, jen jsem chtěl, aby to bylo skryto v historii, což, jak říkáte, bude. S pozdravem, Palu 20. 2. 2011, 20:38 (UTC)
Nic se nestalo. S pozdravem--Jieκeren 20. 2. 2011, 20:42 (UTC)

Oceňuji Vaši bdělost

Konkrétně ve věci copyvio / střežený reklamní link na hesle [Křečové žíly]. Panoramix 27. 2. 2011, 19:44 (UTC)

Díky. Ať se Vám daří.--Jieκeren 27. 2. 2011, 22:18 (UTC)

Odkaz na stažení chromia

Proč jste smázl odkaz na stažení chromia pro windows z http://cs.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome -verze článlu 6665033 ? --88.146.55.207 18. 3. 2011, 19:10 (UTC)

Dobrý den, externí odkazy slouží především k tomu, aby přinesly čtenářům podrobnější informace, které v článku nejsou. Dále tu máme pravidlo, že Wikipedie není nástrojem propagace. Pokud uvedete odkaz s popisem typu „zde si můžete stáhnout daný program“, přímo tím čtenářům daný produkt nabízíte (reklama) a nepřinášíte tím žádné nové informace. Proto jsem odkazy na stažení smazal.--Jieκeren 19. 3. 2011, 11:20 (UTC)

Copyvio?

Nechci bonzovat, ale co toto?

Článek

Ražba tunelů

V těžkém terénu i s rizikem sesuvy půdy bylo na trati Flåmsbany vyraženo celkem 20 tunelů, jejichž celková délka je 5 692,6 m, to je přibližně 1/4 z celkové délky. Nejdelší tunel je 1 341,5 m dlouhý. Pro ochranu před sněhem a lavinami bylo vybudováno několik sněhových galerií mezi Myrdal a Bakli. Ražba tunelu byla práce obtížná a časově náročná, všechny tunely s výjimkou Nåli a Vatnahalsen byly raženy ručně. Při ražbě došlo i k nehodám, jeden muž přišel o ruku a dva muži utrpěli smrtelná zranění v roce 1925 a 1938. Ani vrtání kamene nebylo bez rizika, citliví jedinci na prach vznikající při vrtání zemřeli na silikózu nebo měli jiné potíže po zbytek života. V roce 1937 byly pracovníci vyšetřeni v nemocnici Haukeland v Bergenu, kde byla silikoza zjištěna u mnoha pracovníků ale nebyla přijata žádná opatření.

Strojový překlad zdroje z norštiny

Výstavby tunelů

Vzhledem k sesuvům půdy a těžkém terénu má Flåmsbana celkem 20 tunelů, které je celkem 5692,6 m. Je menší než 1 / 3 z celkové délky úseku. Nejdelší tunel je 1341,5 m. Navíc, tam je několik přístřešků postavený mezi Myrdal a Bakli. Tunel práce bylo obtížné a časově náročné-. Všechny tunely, s výjimkou Nåli a Vatnahalsen, byl provozován po ruce. Tunel práce nebyla neškodný. Muž přišel o ruku a dva muži zemřeli v roce 1925 a 1938. Ti, kteří byli vrtané zvláště citlivé na vrtačku prach, a mnoho umřel na silikózy dost, nebo měl jiné neduhy pro zbytek jejich životů. V roce 1937 byly pracovníky svolán k Haukeland nemocnice v Bergenu, kde bylo zjištěno, že několik zaměstnanců bylo silikózy, ale nic se neudělalo.

Netýká se to jen jednoho odstavce, ale celé kapitoly. --PetrS. 15. 4. 2011, 09:13 (UTC)

Dobrý den, zřejmě máte pravdu, je to kompletně přeložené ze zdroje s občasnou změnou formulace, ale v podstatě přeložený text odpovídá tomu původnímu z pohledu dělení a řazení informací do vět i do odstavců, což je chráněno autorským právem. Text tedy označím jako možné porušení autorských práv.--Jieκeren 15. 4. 2011, 17:20 (UTC)

Přesun cv

Ahoj, takovýto přesun je celkem kontraproduktivní, protože pak původní stránka trvale „visí“ v seznamu nejnovějších jako neprověřená (viz např. 30. 4. 2011, 16:00 ‎Hayley kiyoko). Protože se mi zdálo pravděpodobné, že jako copyvio bude smazána, nechal bych ji na původním názvu. Btw jako správce by ses mohl ukazovat na IRC, rádi bychom Tě viděli a mohli bychom se v případě potřeby operativně domlouvat. Zdravím, Gumruch 30. 4. 2011, 20:14 (UTC)

Ahoj, upřímně mě taky vždycky štve, když tam něco takhle visí, ale teď mi to vůbec nedošlo. Na IRC se klidně ukážu, ale přece jenom to je další časová zátěž, proto tam moc nejsem. Přeju pěkný večer.--Jieκeren 30. 4. 2011, 20:25 (UTC)

Údržba

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, chci ti tímto poděkovat za neúnavnou práci na údržbě wikipedie. Dnes se mi totiž zdá, že čelíme opravdovému návalu vandalů. Zdá se mi, že tuhle důležitou práci málokdo ocení, přestože je tak důležitá. --Mates245 24. 5. 2011, 11:22 (UTC) PS. Ještě nikdy jsem kytičku neuděloval, musí se to někde napsat ještě??

Ahoj, díky moc, pokusím se nepolevit :) Mělo by se to zapsat sem. Ať se ti všechno daří :)--Jieκeren 24. 5. 2011, 11:53 (UTC)
Ok, zapsal jsem to (již včera), ještě tě chci poprosit, nevím jak moc se zajímáš o hudbu, ale přesto, nemohl by sis najít chvilku času a hlasoval zde o článku měsíce na portále hudba, který si můžeš také prohlédnout, nebo nominoval svůj zde? Díky :-) --Mates245 25. 5. 2011, 13:10 (UTC)
Dobře, podívám se na to :)--Jieκeren 25. 5. 2011, 13:58 (UTC)

Ke tvému "Varování"

Takže mě dej na sebe telefon a já ti klidně sjednám schůzku s nějakými historiky. Já nikoho nenapadám, ale nejsu zvědav, aby někdo tvrdil něco, co není pravda a o čem se píše v každé normální historické publikaci. Znám jak Jiřího Pernese tak i Pavla Balcárka. Zato Silesianus o sobě snad tvrdil, že studoval někde historii. Takže jestliže toto tvrdí, tak jsou podobné moje formulace plně adekvátní, protože to není žádný laik. Tečka. --Kirk 27. 5. 2011, 12:20 (UTC)

Vidím, že studuješ informatiku, takže se nedivím, že historie není tvůj obor. Než někoho podobně osočíš, jako jsi osočil mě, tak si prosím také něco nejprve přečti. --Kirk 27. 5. 2011, 12:22 (UTC)
Že studuju informatiku znamená co? Logicky to nevylučuje jakkoliv rozsáhlé znalosti v jakémkoliv jiném oboru, takže tvoje poznámka je irelevantní. Evidentně jsi nepochopil podstatu mého sdělení. Šlo o věty „Nevím, kde jsi na to přišel, ale na univerzitě se takovéto pohádky neučí. Za to by se ti vysmál kterýkoliv moravský historik.“, přesně takový tón vysmívající se znalostem jiného uživatele do diskusí nepatří (a v této diskusi ho používáš znova). To, co jsem napsal do tvojí diskuse, stále platí.--Jieκeren 27. 5. 2011, 12:39 (UTC)

Jan Želivský

Smím vědět, co v té diskusi bylo? Ona totiž jaksi existuje v autorském zákoně pasáž o tom, že s uvedením zdroje lze přesně citovat z publikací apod... Odvolávat se jedné straně na wikipedii na to, že právo České republiky nezná obdobu "fair use" a pak porušovat zákonem dané ustanovení je jasný dvojí metr. --Kirk 27. 5. 2011, 12:49 (UTC)

V diskusi byl text obsahem i rozsahem shodný s textem na stránce [3].--Jieκeren 27. 5. 2011, 12:53 (UTC)
No tak takováto situace se řeší obvykle prostřednictvím šablony {{Copyvio}} tak, jak jsem to popsal tam. --Kirk 27. 5. 2011, 12:55 (UTC)

Appenzellský salašnický pes

Vlastní kopie vlastních stránek--brůča - šťoural 7. 6. 2011, 22:02 (UTC)

To si tu stránku nemohu ani dodělat aniž by do toho stále někdo ryl???--brůča - šťoural 7. 6. 2011, 23:13 (UTC)

Respektujte prosím také ostatní uživatele, v první řadě byste měl poslat do OTRS potvrzení, že k danému textu skutečně máte autorská práva. Jakmile někdo vkládá text, který už je uveřejněn jinde, musíme být opatrní. Díky za pochopení. Stránku by nebylo nutné zamykat, kdybyste jen nerevertoval úpravy druhých uživatelů. Pokud chcete na stránce pracovat, můžete požádat o odemčení. Co se týká standardu plemene, do článku se takové rozsáhlé heslovité informace nehodí (Viz WP:Vzhled a styl), bude lepší, když bude uveden v externích odkazech.--Jieκeren 7. 6. 2011, 23:28 (UTC)

Novotvary na wikipedii

Ahoj, vidím, že jsi zasáhl kvůli flexibilní výhybce. Na nástěnce už na to reagoval Kacíř [4]. Celý článek, s výjimkou mého úvodu, je totiž o věci, která dosud nemá (aspoň, co je mi známo) v češtině pojmenování. Podle mého měl smysl pouze článek Výhybka RIGI-VTW 2000, ať už byl jakýkoliv, protože zde bylo pojmenování jasné - obecný název a konkrétní typ. Podobné zvěrstvo je u Pilatusbahn - osobo-parní vůz, teď snad, naštěstí jen v historii. Pokud si ovšem budeš někde myslet, že moje editace je zbytečná provokace, napiš mi, prosím Tě, Ty anebo kdokoliv jiný na diskusní stránku a já se pokusím příslušnou editaci vysvětlit. Mimochodem mne těší, že jsi mne nechal prolustrovat a že snad už bude definitivně jasno. Nevím, proč to neudělal ten, co mne opakovaně obviňuje, už dávno. Vždyť je to poměrně snadné.--PetrS. 4. 7. 2011, 08:46 (UTC)

Myslím, že oba (nebo i všichni tři) tušíme, proč to neudělal. --109.80.233.174 4. 7. 2011, 10:00 (UTC)

Zasáhl jsem kvůli tomuto revertu, protože vzájemné reverty jsou výslovně zakázané opatřením arbitrážního výboru. Jak už jsem napsal W.Rebelovi, je zbytečné mi psát kvůli vašim sporům o obsah, nemám moc chuť se v tom přehrabovat a v železniční dopravě se neorientuju. Zapomněl jsem vás o žádosti o prověření informovat, za to se omlouvám.--Jieκeren 4. 7. 2011, 10:34 (UTC)

To se stane, tuhle mě ani neinformovali, že mě zablokovali za dohady té lustrované adresy s panem W.R. - já v tom byl nevinně. Podívej se prosím Tě na Diskuse:Wire_Train_Bus. U článku je opakovaně šablona přesnost. Já se v tomto tématu orientuji jen částečně, ale ze zdůvodnění, co by se mělo opravit jaksi moudrý nejsem. Šablonu smazat nemohu - to by byl revert, opravit nevím jak, napsal jsem to podle uvedených zdrojů, které mám k dispozici.--PetrS. 4. 7. 2011, 11:04 (UTC)

Obrázky

K obrázkům u článku Sběrač proudu. Podobné martyrium jsem prožil u lokomotiv Mallet. Z tisíců malletek mělo asi 14 kloubový kotel. Přesto dotyčný měl potřebu, aby půlka článku o malletkách pojednávala o této výjimečné konstrukci. Jestli je u lokomotivy SchB HGe 2/2 potřeba mít 4x skoro stejnou, nepřesnou malůvku, která slouží nejvýše jako dokumentace barevného schematu, to posuď sám. Zároveň bylo určitě nutné vyhodit obrázek téže lokomotivy v barvě červené, asi esteticky nezapadala.--PetrS. 4. 7. 2011, 08:46 (UTC)

Odpověď

Možná jste si nevšiml, ale žádá se od Vás reakce zde--DeeMusil 29. 7. 2011, 07:38 (UTC)

Sušice

Zde je ten odkaz http://kapucini.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=42-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Translate (diskuse)

Díky za odkaz, doplním ho do článku. S pozdravem--Jieκeren 8. 10. 2011, 17:10 (UTC)

Hlavní strana

Ahoj, už se uzavřel ŽoK. Mohl bys případně vložit sem svůj/své návrhy hlavní strany? Díky ti. --Chmee2 13. 10. 2011, 13:47 (UTC)

Ahoj, můj návrh se liší od návrhu Ládi Faigla jenom obsahem některých neproměnlivých sekcí, šlo mi jen o úpravu textu tak, aby byl pro návštěvníky přehlednější a srozumitelnější, takže to ani nepovažuju za skutečný návrh. Ale díky za upozornění, uvidím, co s tím :)--Jieκeren 14. 10. 2011, 13:35 (UTC)

Blok

Šestihodinový blok se mi v tomto případě tedy nezdá moc adekvátní. Nováček jistě nepostupoval ideálně, ale u nováčka se dá očekávat, že nezná pravidla. Jistě nezvolil vhodný slovník, na druhou stranu kalibr odpovídal tomu neozdrojovanému tvrzení v článku. --Tchoř 29. 10. 2011, 11:51 (UTC)

Ahoj, taky si uvědomuju, že jsem se asi unáhlil. Měl jsem ho ještě jednou upozornit.--Jieκeren 29. 10. 2011, 11:53 (UTC)
Zdravím, ale to vyjadřování … A pak dokonce vymazal celý článek. Evidentně velmi cholerický a nevychovaný člověk. Blok si rozhodně zasloužil, ale můžeme polemizovat, jak dlouhý. ♥ K123456  29. 10. 2011, 11:57 (UTC)
To ano, porušil několik pravidel, ale přece jenom nebyl dostatečně upozorněn, co dělá špatně. Prozatím jsem ho odblokoval.--Jieκeren 29. 10. 2011, 12:00 (UTC)
Tak dobře, stejně si myslím, že už budeme mít klid. ♥ K123456  29. 10. 2011, 12:01 (UTC)

Tak ty mě zveš nevychovaným člověkem? Hlavně, že "blka" ti tak vadilo a muselas to mazat. Já si myslím spíš, že nevychovanost je uvádět v heslech takové prasečinky o paní Johnsonové a ještě mazat upozozornění na to, že je nevkusné a neslušné, že je tam takto uvádíte. Nic, napsal jsem, co bylo potřeba, díky, že jste ty něčí zvrácené představy o mužském penisu mezi nohama první dámy konečně smazali. Nebýt mě, máte to tam na věky věků. Aspoň vím, jak mám infromacím ve wikipedii věřit. --94.113.49.149 29. 10. 2011, 12:07 (UTC)

Váš tón je dosti nevhodný. Pokud se takto vyjadřujete, tak jistě víte, že wikipedie je otevřená encyklopedie – každý si sem může psát věci, jaké chce. Wikipedie se musí OVĚŘOVAT. To zná každé malé dítě. Já jsem nemohla za to, že se v tom článku vyskytla nějaká nepravdivá informace. Vám by se přece také nelíbilo, kdyby vám tady někdo „sprostě nadával“ nebo na vás „vyjížděl“. Dovolil byste si to na člověka, např. autora knižní encyklopedie??
Samozřejmě vám za váš postřeh děkujeme, ale mohl jste na to upozornit slušně. To, že byste svůj příspěvek umístil jinam, ne na diskusní stránku toho článku, by vám bylo jistě promítnuto. Cituji vás: nevychovanost je uvádět v heslech takové prasečinky o paní Johnsonové a ještě mazat upozozornění na to, že je nevkusné a neslušné, že je tam takto uvádíte … — kdybyste na to upozornil slušně, bez sprostých slov a normálním tónem, nikdo by vaše upozornění nemazal. ♥ K123456  29. 10. 2011, 17:26 (UTC)
PS: Jde vidět, jak jste vychovaný, už z toho, že jste přešel na tykání. Vím, že mám na stránce uvedeno, že mi tykání nevadí, ale s takovým člověk si tykat nechci.

Jiekerene: Díky. Myslím, že je potřeba být na nováčky vlídný, i když začínají zhurta. --Tchoř 30. 10. 2011, 01:11 (UTC)

S tím souhlasím, občas je dobré si to připomenout.--Jieκeren 30. 10. 2011, 09:51 (UTC)

Správný správce

kytička
kytička

touto kytkou vám děkuji za to, že narozdíl od jiných správců se nebojíte napsat do diskuze přímé důvody a upozornění, přesto to neberte jako jakoukoliv návaznost na debatu na mé stránce, pouze se mě zalíbilo vaše jednání oproti jiným správcům, přece jenom jste 1 ze 3 ;-). A doufám, že Mercymu a Haroldovi a i Jowe dám jednou taky tuhle kytku...přesněji mě napadlo že bych mohl udělat i ocenění pro správného správce ;-), ale to pouze pokud budu mít nervy na to dořešit problémy. --Paxan 6. 11. 2011, 20:39 (UTC)

Za ocenění děkuju, ale nerad jsem s někým takto v podobných situacích srovnáván. Ono se lehko zachová „správná“ tvář ve sporu, který se člověka netýká.--Jieκeren 6. 11. 2011, 21:06 (UTC)
Podobná situace to je, ty jsi mě upozornil, že se ti něco nelíbí a to jsi mě rovnou mohl i teoreticky dát blok, protože jsi mě upozornil, že existuje pravidlo. Daná IP nedostala ani upozornění a rovnou dostala blok a to přesto že třeba na červený linky neexistuje pravidlo, proto si ji zasloužíš, protože jsi se zachoval tak jak by měl každý správce ;-). --Paxan 6. 11. 2011, 21:14 (UTC)
A pravda taky je, že anonymní uživatel neprojevoval ochotu respektovat ostatní uživatele. Vzhledem k tomu, že se docela dobře orientuje v pravidlech ([5]) mi spíš připadá, že jde o nějakého zkušeného nepřihlášeného editora, nikoliv o nezkušeného nováčka, kterého ostatní neupozornili, co se má a co se nemá.--Jieκeren 6. 11. 2011, 21:27 (UTC)
To co jste mě poslal, pouze ukazuje, že se daný člověk umí i bránit a nenechá se zastrašovat ****** člověkem, takže to bohužel automaticky neznamená, že zná všechny pravidla, ikdyž očividně sám vidíte, že si není vědom, toho že by něco porušil a přesto dostal blok za to, když si hájil své...chápete mě, proč se chovám jak se chovám? tady je přesně vidět, proč nemám rád některý správce, protože nikdy člověk s právy jako já neví, kdy bude mít správce špatnou náladu a bude "šikanovat" bez práva. A stále narážíme na to, že pouze vy z minimálně 3 jmenovaných jste měl tu odvahu mě napsat na moji diskuzi a proto si vás cením. --Paxan 7. 11. 2011, 06:50 (UTC)
Paxane, vyzývám tě naposled, nelži. IP adresa byla dvakrát upozorněna standardními šablonami, probíhala diskuse na její diskusní stránce, kde o nevhodnosti jejího počínání ji informovalo několik wikipedistů, a rovněž byla upozorněna přes několik shrnutí editací, o kterých evidentně věděla. Píšu ti to už asi popáté a už to opakovat nebudu. Jistě, žádné pravidlo o červených odkazech neexistuje, ale jaký má smysl odstraňování odkazu na oscarový film? Jak to pomůže Wikipedii? Na to se nedá použít ani WP:IAR... Řídím se WP:Blokování, projekt jsem bránil, protože IP adresa i přes několik varování a krátkodobý blok pokračovala ve své revertační činnosti dál. Já opravdu neblokuji jen pro zábavu nebo že se špatně vyspím, to se bát nemusíš. To by už tu skoro nikdo nezůstal. :-) A není mi vůbec jasné, z jakého důvodu bych ti měl psát do diskuse, nechápu proč tím argumentuješ. --Harold 7. 11. 2011, 09:53 (UTC)
A Jiekerenovi se omlouvám za zneužití jeho diskuse, snad mi to promineš. :-) --Harold 7. 11. 2011, 09:55 (UTC)
To ty lžeš, v tom že byla upozorněna na daný problém!!! Nedodal jsi mě do teď jakýkoliv důkaz a já se tě nebojím, takže si mě můžeš vyzývat kolikrát chceš, dokud si nevidíš pod dveře. Mě by jsi psát neměl, ale jemu jsi mohl dát jasně najevo, proč se to nedělá do diskuze. Kdyby jsi udělal tento nicotný, ale důležitý krok, pak bych tě naopak podpořil a byl bych na tebe možná i hrdý. Jenže teď mám podezření na zastrašování a osobní útok, ale to mě netrápí, protože mě nic nemůžeš, blok? a co, uškodíš jenom wiki, protože jsem jediný kdo v oboru co píšu doplňuje. To že v daný době článek na daný film neexistovat a červený linky mohu mazat, ale i doplňovat není nijak zakotveno v pravidlech, tím pádem bych od tebe čekal slušnost, že mu vysvětlíš jasně proč červené linky vznikají...a ne že mě budeš lhát tím že byl upozorněn! nebyl vůbec nic a jestli myslíš ten obecný paskvil co neřekni nic, tak potom promiň, že nejsem jasnovidec a nevím co si pod tím mám podle správce představit. A promin Jiekeren, ale Harold si naběhl sám na to, že mě vyčítá to co sám dělá. --Paxan 7. 11. 2011, 10:40 (UTC)
Prošel jsem si příspěvky anonymního uživatele i okolnosti před blokem. Ačkoliv se v žádném pravidle přímo nepíše „červené odkazy se nesmí mazat“ (snad kromě věty „Nebojte se „červených odkazů“, tedy takových, které vedou na neexistující články – na tom není nic špatného a třeba právě díky tomu vašemu se někdo článek rozhodne založit.“ v pravidle vzhled a styl, která o tom mluví nepřímo), je zde zažitá a logicky zdůvodnitelná zásada neodstraňovat takové odkazy jenom kvůli tomu, že jsou červené. Na druhou stranu se nikde nepíše, že by takové odkazy bylo žádoucí mazat. Pokud ti jde o to, že mu nebylo ukázáno žádné pravidlo zakazující mazat červené odkazy, tak ano, nebylo, a ani nemohlo být, protože takové neexistuje, pokud vím.
Na druhou stranu říkáš, že mu nebylo vysvětleno, proč tu červené odkazy chceme. To ale není pravda, pokus o vysvětlení a pádný důvod (když pominu pokusy na jeho diskusní stránce, které se ti zdají nedostatečné) je třeba zde. Protože anonymní uživatel pomocí shrnutí editace vzápětí odpověděl, zjevně toto upozornění četl. Mohl mu někdo do diskuse napsat kratší odstavec o všech důvodech, proč by červené odkazy mazat neměl, ale kdybychom poskládali všechna jednotlivá upozornění včetně toho tvého, které jsi mu napsal do diskuse, žádnou novou informaci by podle mě už nedostal. Jak podle tebe mělo vypadat to upozornění, které ti tu chybí?--Jieκeren 7. 11. 2011, 11:19 (UTC)
To že reagoval ve shrnutích beru jako důvod proč neřeším samotný blok, něco musel tušit. Upozornění? Vysvětlit mu proč je žádoucí mít linky a pak upozornění že jestli nepřestane, tak dostane blok...jednoduché a logické :-). To, že sám nyní už doplňuji červené linky je jedna věc, ale to že jsem je dřív sám mazal protože jsem je bral jako něco špatného je druhá věc, proč to řeším, taky jsem nevěděl, že není žádoucí to mazat. --Paxan 7. 11. 2011, 14:17 (UTC)
Ne, nebudu se opakovat, protože to je úplně marný. Vysvětleno ti to bylo. Jen mi prosím odpověz na dvě otázky: 1) Kde jsem tě zastrašoval? 2) Kde jsem vedl na tebe osobní útoky? To jen, abych se poučil, co příště nemám dělat. Díky. --Harold 7. 11. 2011, 13:57 (UTC)
Nevysvětlil jsi mě kdy jsou ty 2 upozornění ohledně červených linků...stále na ně čekám a stále jsem nic nedostal...a můžeme se zeptat ostatních jestli je vidí v nic neříkajícím upozornění. Osobní útok že lžu a osobní útok no je to v jedné větě: "Paxane, vyzývám tě naposled, nelži." první část mohu brát jako upozornění před blokem, to jest zastrašování a konec jako pomluvu, že lžu. Není to tak? To že mě je to osobně u zadku je druhá věc a taky proč po tobě ani nežádám omluvu a ani bych ji nebral, protože jak se říká, když něco tvrdím, alespoň si za tím stojím ;-). --Paxan 7. 11. 2011, 14:17 (UTC)
Snažím se ti to celou dobu vysvětlit, ale ty pořád jak kolovrátek opakuješ to samé a sám mě obviňuješ, že neříkám pravdu. Tedy úplně naposled: první standardní šablona po této editaci (revertu revertu) a tomto následném revertu, druhá standardní šablona po této editaci (opět revert) a tomto revertu. Tedy dvě standardně používané šablony, obě k jeho odstraňování červených odkazů. Dále postupně několik upozornění ve shrnutí editací, že červené odkazy jsou běžné: [6], [7] (a reakce IP adresy, takže jej četla) a [8]. Před prvním blokem dostal ještě odpověď MiroslavaJosefa v diskusi. Po zablokování na jeden den mu Mercy napsal, co dělá špatně, stejně jako o chvíli později IP 62.84.154.40. IP 50.9.109.170 místo konstruktivních odpovědí na ostatní útočila a dožadovala se nějakého pravidla o zákazu odstraňování červených odkazů: [9] (mimochodem, nikdo je tam nepřidával, už tam od začátku byly), [10], [11], [12]. Poté mu Mercy nastavil blok i na diskusi. Po vypršení bloku se nic nedělo, následující den ale opět začala revertační válka, které jsem si všiml v RC a vzhledem k dostatečným upozorněním a recidivě jsem zakročil, abych chránil projekt. Tedy, IP adresa byla dostatečně několikrát upozorněna, co dělá špatně, kdyby komunikovala vstřícněji a slušněji, dočkala by se též lepšího jednání. K onomu lhaní... I přes několik vysvětlení na mé diskusní stránce ([13], [14] a [15]) pořád opakuješ, že IP adresa nebyla nijak upozorněna (viz též [16]), jindy zase tvrdíš, že byla upozorněna dvakrát, ale z toho jednou kvůli něčemu jinému (kvůli čemu?; týká se toho tvoje otázka "Od kdy je normální říct, že upozornění na jinou věc, je upozornění na daný problém?" a též první nově přidaný odstavec, ten navíc i s obviněním ze lhaní a klamání). Tedy, buď máš potíže s pochopením psaného textu nebo to pochopit nechceš a vymýšlíš si. Jiné možnosti mě nenapadají, jestli to je ale jinak, rád se ti omluvím, protože připouštím, že by se to dalo považovat a i za osobní útok. Ono "vyzývám tě naposledy" je prostě žádost, aby jsi toho vymýšlení nechal, protože už nemám sílu ani chuť pořád reagovat na tytéž otázky a obviňování. Nikde a nikdy jsem ti nevyhrožoval, to opravdu nemám zapotřebí. --Harold 7. 11. 2011, 15:12 (UTC)
Já chápu hodně věcí, věř mi že nemáš ani tušení co všechno jsem schopen pochopit, proto se taky z nudy plácám na wiki, je to takový oslí koutek pro mě, kdy mohu uplatnit můj mozek (hlavně na tvorbě článků a originálních nápadů). A ano jsem si vědom toho že byl 2x upozorněn nic neříkající šablonou, klidně ať si je standardní a zaběhnutá, ale já ji neuznal jako upozornění, protože to bohužel upozornění nebylo. A proto stále čekám na tvoje 2 upozornění na téma: problém červených linků a revertu. Ty jsi mě napsal že existují, já je bohužel nikde nevidím a sám máš důkaz že jsem je neviděl od začátku díky mému dotazu v diskuzi dané IP. Ale přesto jestli jsis všimnul jsem proti samotnému bloku nedělal sankční kroky a ani bych je nikdy neudělal, protože si jsem vědom, že daná IP musela tušit, že je ve válce. Ale protože u tebe jde hlavně o revertační válku, tak chápu, že jsi samotný problém červených linků neřešil a proto se ti omlouvám za to, že v tom jsem přestřelil v tom, že jsem tě dupal že to tam není. Přesto jsem tak jednal kvůli tomu, že jsi si sám naběhl tím, že jsi řekl že tam jsou 2 upozornění, který ale s daným tématem nemají VŮBEC nic společného a to je oč tu taky běží...schovával jsi se za imaginární zeď a taky proto mě stačilo říct pravdu a to, že jsi to řešil jako to někdy řeší správci, kdy dávají papírky (=bloky), ale už neřeší, jak to je přesně. Pokud to tak je, stačilo to říct na začátku a já bych byl spokojen, místo hádání se o existen./neexisten. upozornění. Pokud to tak není, pouč mě, třeba začnu vidět víc za zeď správců. I když je hlavní, jak to vypadá, než jak to je zevnitř ;-). (Omlouvám se za případné hrubky, ale už mě dnes nebaví sedět u PC a bolí mě oči, takže to ani moc nečtu). --Paxan 7. 11. 2011, 16:17 (UTC)
Sorry, ale všechna upozornění, která IP adresa dostala k tématu červených odkazů, jsou uvedena a shrnuta v této reakci. Jestli ty osobně nebereš standardní šablony, diskusní příspěvky a vzkazy ve shrnutí editací jako upozornění, tak se nemůžeme nikdy shodnout. Je mi líto, ale já tam chybu prostě nevidím. Za žádnou zeď se neschovávám, vím přesně, proč byla ta adresa zablokována, takže blok byl odůvodněný. Postupoval bych stejně i teď. --Harold 7. 11. 2011, 17:55 (UTC)
Diskutovat s tebou už nebudu a ukončuji to, už jenom protože nyní se budu věnovat hlavně jenom maximálně doplňování, ale alespoň už vím, na co si u správců dávat pozor a to na obecné šablony, které prd řeknou a za které se správce schovávají, což jsi udělal sám. Ale mám pro tvé jednání pochopení. Přeji hezký zbytek večera. --Paxan 7. 11. 2011, 18:34 (UTC)

varsavske

Du hast rechts Honzo! die deutsche Version sehr gelungen ;) [17] ...xxx2011

Ich weiß nicht viel darüber, ich habe nur geschrieben, dass das Ghetto so von Nazis gennant wurde, es scheint wahr zu sein. Keine sonstige Interesse an diesem Satz.--Jiekeren 16. 12. 2011, 19:12 (UTC)

Vyznamenání

Wikipedista III. třídy

Dobrý den, chtěl bych Vám udělit vyznamenání Wikipedista III. třídy za 6000 editací a 1 a půl roku na Wikipedii ([18]). Vyznamenání Vám také uděluji kvůli této (a dalším) editaci. Doufám, že platí to, co máte na uživatelské stránce a že Vám toto vyznamenání ještě nikdo nedal. S pozdravem Marek Koudelka; 28. 12. 2011, 18:03 (UTC)

Díky, to vždycky potěší:) S pozdravem--Jiekeren 29. 12. 2011, 13:37 (UTC)

autorstvi

Překlady I překlad je tvůrčí činnost a podléhá ochraně autorských práv stejně jako původní text sám. Při překladu volných děl platí pouze autorské právo překladatele, jinak i autora. Pro zveřejnění je tedy nutno svolení překladatele, a v případě, že původní text též podléhá ochraně, i svolení autora. a vy me napisete, ze kdyby kazdej pri editaci dal odkaz tak je toho wikipedie plna coz chapu, ale 20h prace v tom a pak si nekdo klikne necha tam co se mu hodi a ahoj prekladateli, to nechapu vubec. Proc vadí odkaz na stránku překladatele? Nemělo by to být naopak jeho právo?-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Rimsy66 (diskusepříspěvky)

Dobrý den, zrovna jsem Vám napsal vysvětlení na Vaši diskusní stránku. Každopádně nejsem odborník na právo, můžete se zeptat též zde. Dnes už nebudu k dispozici, stavil jsem se tu jen na skok.--Jiekeren 27. 1. 2012, 15:54 (UTC)

Překlad článku Městské divadlo Brno do němčiny

Ahoj, zdravím Tě. Měla bych na tebe jednu prosbu, i když nevím, zda půjde splnit. Usiluji dotáhnout článek MdB mezi nejlepší a potřebovala bych ho přeložit do němčiny. Ne jen kvůli zlatému puclíku. Na tvé stránce máš uvedeno de-3, tudíž předpokládám, že umíš německy docela slušně. Já německy sice něco stěží vypotím, ale kdybych měla překládat článek … Samozřejmě nechci po tobě, abys ho přeložil celý, to by sis dal. Stačí takový delší pahýl, můžeš se inspirovat anglickým překladem. Samozřejmě pochopím, pokud se ti do toho nebude chtít. S pozdravem ♥ K123456  29. 1. 2012, 17:40 (UTC)

Ahoj, ten anglický článek je tak přiměřeně dlouhý, takže to zkusím. Ale asi to nebude hned, tenhle týden mám docela nabitý. Jestli to chceš mít okamžitě, zkus ještě někoho dalšího, jinak s tím teda počítám :)--Jiekeren 29. 1. 2012, 17:55 (UTC)
Díky moc :) Nemusíš spěchat, jsem ráda, že jsi ochotný to udělat. Zdraví ♥ K123456  29. 1. 2012, 17:59 (UTC)

Hele, nebylo by možná lepší mu tam dát třeba {{ExperimentySTFW}}? Díky za odpověď, --Istafe (diskuse) 27. 5. 2012, 18:54 (UTC)

To ne, tahle šablona se používá, když si uživatel plete Wikipedii s poradnou, tohle byl neencyklopedický článek o osobě, po jejíž identitě/významnosti jsem dále nepátral. Ale jinak je pravda, že se někdy najde výstižnější šablona než to základní upozornění na experimenty. Díky za hlídání posledních změn.--Jiekeren (diskuse) 27. 5. 2012, 19:04 (UTC)

VANDALOVÉ

Dobrý den, můžu se zeptat, jak zrušit hromadně například 8 editací najednou? Když totiž kliknu na spod na tu hned první editaci článku /nějakého vandala samozřejmě/, tak mi to napíše, že buď došlo k editačním konfliktům nebo se ty editace nezruší vůbec. Díky za odpověď. Dost poslední změny hlídám.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Xmark96 (diskuse)

Dobrý den, kdybyste třeba chtěl zrušit tu řadu nevhodných úprav, které byly před chvíli provedeny v článku Alexander Graham Bell, stačilo by otevřít si poslední nezávadnou verzi (tato), potom kliknout na tlačítko Editovat a následně i přes varování kliknout na Uložit. Hlídání posledních změn je potřeba, díky, že se tomu věnujete. S pozdravem--Jiekeren (diskuse) 4. 6. 2012, 08:57 (UTC)

Díky --Xmark96 (diskuse) 4. 6. 2012, 10:21 (UTC)

úprava odkazu

proč mi neustále blokujete pouhou úpravu odkazu, který již u daného tématu byl a navíc ho teď celý odstraníte i když se jedná o největší zdroj informací??!! Capoeira

Dobrý den, prvním problémem je, že mezi hlavní účely odkazované stránky patří prodej produktů, podle doporučení o externích odkazech by takové odkazy v článcích neměly být uváděny. Druhým problémem je způsob vkládání daného odkazu do Wikipedie — jestliže je odkaz vkládán opakovaně a hromadně do více článků takovým způsobem, aby upoutal čtenáře a navedl jej na tuto stránku, je zřejmé, že se někdo snaží tomuto webu dělat prostřednictvím Wikipedie reklamu. Takové snahy zde nejsou tolerovány. Díky za pochopení.--Jiekeren (diskuse) 10. 6. 2012, 08:16 (UTC)

účelem odkazu www.jezcivkleci.cz ale není prodej! na to slouzi obchod.jezcivkleci.cz coz je samostatná subdoména! vysvetlete mi tedy prosim ze u kazdeho foglarovskeho clanku muze byt odkaz na knihu Mytus zvany stinadla, jehoz cilem je primarne prodej a propagace teto knihy, tam autor mohl evidentne pridavat odkaz do vsech temat clanku kam jen chtel.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 80.250.6.15 (diskuse)

PROSIM VAS TEDY O VRACENI NASEHO ODKAZU, KTERY JE PRO TOTO TEMA KLICOVY A ZADNY PRODEJ NENI JEHO CILEM! DEKUJI MNOHOKRAT!-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 80.250.6.15 (diskuse)

Odkazy na prodej knihy Mýtus zvaný Stínadla jsem z článku odstranil jako spam. Díky za upozornění. --Harold (diskuse) 12. 6. 2012, 09:58 (UTC)

V pořádku ale stranka jezcivkleci.cz pusobi jiz od roku 2005 jako čiste zájmovy web, ze upozornime na nove typy jezku v kleci apod. je snad prirozene, jeste jednou vas tedy prosim o schavleni odkazu s popisem ktery se tam opravnene snazime dat. verim ze jsou na wikipedii normalne smyslejici lide kteri nas v nasem usili podpori, stejne jako vy totiz objasnujeme vice nez stoletou zahadu tohoto hlavolamu a vy nam titmo krokem berete vitr z plachet kdyz se o teto strance ani nikdo nema sanci dozvedet. prali bychom si mit odkaz i u temat jako "zahada hlavolamu" " letajici kolo" apod. protoze k nim nepochybne patri a u nas nalenznou dalsi mnozstvi tezce ziskanych informaci.. prosim vas tedy o schvaleni naseho odkazu. mame je znovu nahrat na temata kde by mel byt nebo nam ho potvrdite aby se jiz zobrazoval? diky moc Capoeira

Po prohlédnutí stránek si myslím, že odkaz v článku Ježek v kleci je možný, na stránkách jsou některé zajímavé informace, takže jsem ho tedy přidal (upozorňuji, že jiní wikipedisté můžou mít na to jiný názor a kdokoliv ho zase může z různých důvodů odstranit). Do jiných článku myslím odkaz nepatří, externí odkazy mají poskytovat rozšiřující encyklopedické informace k tématu článku, takže jestli nemáte samostatnou stránku o létajícím kole nebo o knize Záhada hlavolamu, tak tam ten odkaz nemá být. --Harold (diskuse) 12. 6. 2012, 22:38 (UTC)

Děkuji. knize Záhada hlavolamu a létajícímu kolu se však také podstatně věnujeme, s hlavolamem je to úzce spjaté, takže bychom odkaz rádi umístili i tam.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 80.250.6.15 (diskuse)

Můj pohled na věc se nezměnil, ale pokud to Harold vidí takhle, revertovat ho nebudu.--Jiekeren (diskuse) 14. 6. 2012, 07:58 (UTC)