Diskuse s wikipedistou:Martin Urbanec (WMF)/Archiv2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nové varianty Domovské stránky - co si o nich myslíte?

Návrh varianty C Domovské stránky, 2020-04-09

Milí kolegové,

jak nejspíše víte, nováčci mají ze svého uživatelského jména přístupnou Domovskou stránku. Jednou z jejich součástí jsou Editační tipy, které mají za cíl nováčkům zábavnou formou vysvětlit, jak (a co) by mohli editovat tak, aby se snáze mohli stát členem Wikimedia komunity.

Aby se nováčci mohli plně soustředit právě na Editační tipy, Nadace Wikimedia se z Editačních tipů udělat hlavní součást Domovské stránky. Jeden z návrhů (varianta C) je na obrázku vpravo, další jsou k dispozici na stránce o Domovské stránce.

Jaký z těchto návrhů se vám líbí více? Myslíte si, že je toto krok správným směrem? Jakékoliv připomínky uvítám na diskusní stránce.

S pozdravem,

--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 14. 4. 2020, 14:03 (CEST)

Zpráva pro mentory: Sledujete vývoj produktů týmu Growth?

Milí mentoři,

děkuji Vám za Vaši neúnavnou práci, která je pro nováčky velmi důležitá. Jednou z věcí, kterou je možné do odpovědi nováčkům zahrnout, jsou nástroje vyvíjené týmem Growth. Vidím, že někteří z vás nejste přihlášeni k newsletteru, který je o projektu Zkušenosti nových wikipedistů vydáván – a tak možná přicházíte o nejnovější informace týkající se projektů týmu Growrh.

V nedávné době jsme třeba na českou Wikipedii nasadili Editační tipy, které nováčkům radí, jaké články by mohli editovat, a co je v nich k editování. V současné době ze všech sil pracujeme na doprogramování interaktivního průvodce editačními tipy, který by měl nováčky dokončením editačního tipu provést od otevření Domovské stránky až po úspěšné uložení editace. Nasazení na českou Wikipedii se očekává každým týdnem - jakmile se tak stane, dám vědět formou newsletteru.

Rád bych Vás všechny požádal, abyste zkontrolovali, zda newsletter odebíráte, a v případě, že nikoliv, abyste se do seznamu zapsali. Pak vám neuniknou žádné nové projekty či informace. Pokud Vám z nějakého důvodu newsletter nevyhovuje, ozvěte se mi, prosím, na murbanec-ctr@wikimedia.org – rád formu distribuce informací přizpůsobím tak, aby vyhovovala všem.

Ještě jednou díky,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 9. 5. 2020, 22:51 (CEST)

Komunitní konzultace: Strukturované editace

Milí kolegové,

tým Growth uvažuje o dalším (pod)projektu: Strukturovaných editacích. Velká část nováčků odchází proto, že nemohou přijít na to, jak, či co, by na Wikipedii měli dělat. Napadlo nás proto přijít s nápadem, jak to změnit: jednotlivé úkoly vhodné pro nováčky strukturalizovat tak, aby je bylo možné provést bez nutnosti jakékoliv wiki-dovednosti. Během uvažování, jak na to, nás napadly dva způsoby: průvodce existujícím editorem, anebo nový editor, který by nováčky provedl pouze jedním konkrétním typem úkolu, což by umožnilo snížit počet kroků nutných k uložení úkolu. Jelikož oba dva přístupy mají svá pro i proti, a jelikož toto rozhodnutí projekt zásadně ovlivní, rozhodli jsme se spustit měsíční komunitní konzultaci, a nejprve ¨¨sesbírat názory komunity.

Rád bych, abyste si přečetli českou projektovou stránku a zapojili se do komunitní konzultace. Poté vaše komentáře shrnu, a na základě vašich připomínek a připomínek dalších jazykových verzí Wikipedie bude probíhat další vývoj Strukturovaných editací. O tom budu informovat formou newsletteru. V případě, že vás napadnou jakékoliv nejasnosti týkající se projektu budu rád, když mi napíšete.

Odkazy

S přáním hezkého zbytku dne, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse), komunitní ambasador české Wikipedie, 14. 5. 2020, 22:20 (CEST)

Growth team newsletter #13

18. 5. 2020, 16:29 (CEST)

Otázka od wikipedisty Skulha (27. 5. 2020, 09:37)

Zdravím, Byl změněn název hesla/stránky kterou jsem vytvořila. Původní název "Guvernéři a další představitelé Hongkongu po r. 1945", byl nahrazen názvem "Guvernér Hongkongu". Tento název je vzhledem k nynější podobě článku nevhodný. Článek se opravdu, v danou chvíli, zaměřuje pouze na guvernéry po roce 1945. Není shrnutím povinností guvernéra Hongkongu a nijak zvlášť tuto pozici nepřibližuje. Pokud by měl článek obsahovat všechny guvernéry Hongkongu bylo by potřeba jej rozšířit o dalších padesát jmen. Pokud bude někdo článek editovat a doplňovat další informace a jména guvernérů, pak by byl tento název vhodný. Do té doby se mi zdá název "Guvernér Hongkongu" nevhodný a chtěla bych se zeptat, co mohu udělat pro to, aby se název změnil. Děkuji Skulová Hana --Skulha (diskuse) 27. 5. 2020, 09:37 (CEST)

@Skulha: Dobrý den, děkuji, že jste se mi ozvala. Článek přesunul kolega Kacir, protože zdá se měl za to, že článek by se měl věnovat pozici guvernéra Hongkongu jako takové, s tím, že se v části bude věnovat historii, a v další části současnosti. Přijde mi, že to dává určitý smysl, protože je pravděpodobnější, že čtenář zadá název Guvernér Hongkongu, na rozdíl od Guvernér Hongkongu od roku 1945, a i tak se tam "něco" dozví.
Napadají mě dva způsoby řešení vzniklého problému: článek předělat tak, aby byl seznamem hongkonských guvernérů (obdoba Seznam guvernérů Nového Mexika a dalších), případně doplnit tak, aby bylo zřejmé, že jeho záběr je širší, než obsah. Možná kolegu Kacire či Vás ve světle mých komentářů napadne nějaké další řešení :-).
Jakmile se všichni dohodneme na nějakém řešení, rád Vám pomůžu s tím ho implementovat. S pozdravem, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 27. 5. 2020, 13:47 (CEST)
@Skulha: Dobrý den, jednomu tématu na Wikipedii odpovídá jeden článek. Tedy téma guvernérů se zpracuje v jediném přehledovém článku. Nemá smysl tak začínat od roku 1945 a ignorovat skutečnost, že první guvernér Henry Pottinger působil ve funkci od roku 1843. Stejně tak nebudeme zakládat heslo prezidentů Československa až od roku 1945, když úřad existoval od roku 1918. Navíc by se při tomto dělení ztratila propojenost na cizojazyčné verze Wikipedie, když se propojují pouze hesla s ekvivalentním obsahem. Pokud je článek nekompletní, vkládá se šablona {{Pahýl}}, a čeká se na dopsání i chybějících částí.
Název má být stručný, výstižný, tedy ne neintuitivní a zbytečně rozvláčný (Guvernéři a další představitelé Hongkongu po r. 1945). Zdraví.--Kacir 27. 5. 2020, 17:29 (CEST)

Otázka od wikipedisty Lalalady13 (8. 6. 2020, 13:52)

Máš Roblox? --Lalalady13 (diskuse) 8. 6. 2020, 13:52 (CEST)

@Lalalady13: Ahoj, nemám, a upřímně, v práci na Wikipedii mě to nijak neomezuje. Můžu pomoci nějak s Wikipedií? --Martin Urbanec (diskuse) 9. 6. 2020, 17:10 (CEST)

Otázka od wikipedisty David6679 (10. 6. 2020, 16:58)

Jak založím novou kategorii? --David6679 (diskuse) 10. 6. 2020, 16:58 (CEST)

@David6679: Jednoduše zadáte do vyhledávače Kategorie:(název vaší kategorie) např. Medicejové a pokud taková stránka neexistuje. Můžete ji založit. Možná Vám pomůže obrázek. --Xanthan1 (diskuse) 10. 6. 2020, 17:14 (CEST)

Jak vytvořit kategorii

Otázka od wikipedisty David6679 (12. 6. 2020, 09:03)

Kdo je historicky nejmladším Wikipedistou? --David6679 (diskuse) 12. 6. 2020, 09:03 (CEST)

@David6679: Omlouvám se, že reaguji na dotaz na diskusní stránce někoho jiného (nechť prosím promine), ale dostal jsem se sem, tak odpovím. Myslím si, že žádná taková evidence dle věku neexistuje, ale za sebe bych rád uvedl, že účet mám od devíti let (vlastně nedokážu pochopit, jak jsem v té době mohl být tak odvážný), avšak moje editace začaly být obecně smysluplné až okolo 12 let. S pozdravem a přáním pevného zdraví, Jakub Sochor (diskuse) 12. 6. 2020, 15:48 (CEST)

Otázka od wikipedisty Psáč obecný (12. 6. 2020, 15:38)

Drahý mentore, napsal jsem svoji první stránku zde - o Pavlíně Lubojatzky. Jak se prosím dělá takový ten "boxík" s osobními údaji včetně toho, že se automaticky dopočítává věk? Jsem vystudovaný výtvarník, chci sem psát hlavně o jiných výtvarných osobnostech, tak se mi to bude hodit. --Psáč obecný (diskuse) 12. 6. 2020, 15:38 (CEST)

Velmi se omlouvám, že reaguji na otázku na diskusní stránce někoho jiného (nechť prosím promine), ale dostal jsem se sem, tak odpovím. Tyto boxíky se nazývají infoboxy a na Wikipedii je jich opravdu velké množství - od infoboxů pro politické funkce přes politiky a sportovce až po květenu. Například pro infoboxy lidí je kategorie zde. Automaticky dopočítávaný věk je zase jiná šablona. Kdybyste měl jakékoliv jiné dotazy, určitě se ptejte a editujte s odvahou! S pozdravem a přáním pevného zdraví, Jakub Sochor (diskuse) 12. 6. 2020, 15:51 (CEST)

Otázka od wikipedisty David6679 (13. 6. 2020, 17:08)

Dobrý den, rád píšu články o počítačích. Do jakého portálu bych se měl zapojit? Nenašel jsem vhodný..... --David P. (diskuse) 13. 6. 2020, 17:08 (CEST)

@David6679: Ahoj Davide. Bohužel zřejmě neexistuje žádný portál ani WikiProjekt, který by byl přímo o počítačích (čemuž se sám divím). Když se podíváš sem, sice je zde sekce Technologie a je zde mnoho konkrétních portálů, ale žádný obecný. Takže v tomto ti bohužel neporadím... Ale na tvorbě nových článků, v níž už ses dle mého názoru zlepšil, můžeš pracovat dále, a to i bez účasti na portálu či WikiProjektu. Moson81 (diskuse) 13. 6. 2020, 18:15 (CEST)

Otázka od wikipedisty Flogspedia (9. 6. 2020, 09:23)

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je pravděpodobné, že stránka o gedetické firmě GK DVOŘÁČEK (https://www.gkdvoracek.cz) bude schválena jako významná a vhodná pro publikování na Wiki. Jedná se o největší geodetickou firmu v okrese Tábor, více než 25 zaměstnanců, fungující od roku 1997. Stránku na Wiki nemám zatím připravenou, ptám se předem. Šlo by jen o zveřejnění faktických údajů. Samotnému by se mi hodilo někde utřidit informace o firmě a mít je online k dispozici. Jistě by to využili i někteří zaměstnanci, zákazníci a čtenáři. Děkuji. Filip --Flogspedia (diskuse) 9. 6. 2020, 09:23 (CEST)

@Flogspedia: Dobrý den, omlouvám se, že odpovídám až teď. Kritéria encyklopedické významnosti staví na množství zdrojů, které o firmě pojednávají. Je tedy třeba, aby někomu dalšímu, nezávislému, stálo za to, aby o firmě něco napsal. Není možné, aby Wikipedie byla jako první zdroj informací o firmě. Stačí takto? --Martin Urbanec (diskuse) 14. 6. 2020, 13:42 (CEST)

Otázka od wikipedisty DitaEib (15. 6. 2020, 09:18)

Dobrý den, pane Urbanče,

obracím se na Vás s žádostí o pomoc. Mám za sebou tento první článek na Wikipedii https://cs.wikipedia.org/wiki/PLATO_Ostrava_(galerie_m%C4%9Bsta_Ostravy) (trval mi asi 13 hodin).

Chtěla bych do Infoboxu vložit mapu - pročetla jsem si nápovědu i tutorialy, ale přesto se mi to nedaří. Když si zadám GPS, v infoboxu se zobrazí okno mapy, ale je "prázdné" (nic na něm není vidět). Když si do něj kliknu, mapa se zobrazí, ale musí se hodně přibližovat a je to velmi nepraktické. Ani přes geoJSON se mi to nepodařilo. GPS jsou tyto: 49.8364831N, 18.2805406E Poradil byste mi?

Dále jsem vzdala úsilí, abych se naučila zobrazit PORTÁL na kategoriemi. Ráda bych tomuto článku připřadila portál OSTRAVA. Poradil byste mi?

Děkuji předem. Dita Eibenová --DitaEib (diskuse) 15. 6. 2020, 09:18 (CEST)

@DitaEib: Dobrý den, paní Eibenová, musím Vás pochválit, tohle je dobrá práce - tohle jsou drobnosti, se kterými Vám rádi pomůžeme. Portál i mapičku jsem tam přidal. Sice je nadále malá, ä ukazuje Ostravu, ovšem řekl bych, že je to záměr – čtenář, který není obeznámen s místopisem Ostravy ve spleti uliček Ostravu nepozná, zatímco takto je to tam jasně uvedené. Koho bude zajímat, kde se nachází uvniř Ostravy, ten si mapu poté může zvětšit. Člověka, kterého by třeba zajímalo, kde je Ostrava, si ji zase může zmenšit. Co se týče portálů, je třeba na úplném konci článku kliknout na Vložit, pak Šablona, napsat Portály, vložit název portálu (Ostrava) a potvrdit. Udělal jsem to za Vás. Stačí vysvětlení takto? Kdybyste ještě něco potřebovala, určitě se ozvěte. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 6. 2020, 21:34 (CEST)

Průvodce k editačním tipům je již k dispozici

Milé kolegyně, milí kolegové,

jak jsem již psal v předchozích newsletterech, tým Growth v posledních dnech připravoval průvodce k Editačním tipům, aby pro nováčky bylo jednodušší editacemi přispívat, a nemuseli nápovědu hledat po celé Wikipedii.

V tuto chvíli se nováčkům po otevření článku z Editačních tipů otevře průvodce s několika málo tipy, které by si před editacemi měl přečíst, a které obsahují užitečné informace. Věříme, že to nováčkům usnadní editování, a že nám tu tak zůstane nováčků o to více.

Ocenil bych, kdybyste si našli pár minutek, a nástroj si vyzkoušeli. Pokud jste tak ještě neučinili, je třeba si v nastavení zapnout Domovskou stránku (karta Údaje o uživateli, ve spodní části stránky, Zobrazit Domovskou stránku nováčka). Poté se přepnete na svou domovskou stránku, a v části Editačních tipů si kliknete na libovolný článek. Můžete si i vybrat, jaký typ úkolu byste zrovna chtěli - a posoudit tak průvodce ve všech jeho variantách.

Jakékoliv komentáře, otázky či připomínky uvítám na projektové stránce.

Ať se daří,
--Martin Urbanec (diskuse) 18. 6. 2020, 14:50 (CEST)

Domovská stránka – pátým pádem voláme

Ahoj Martine, promiň, jsem lenivá hledat, kam to napsat, tak píšu rovnou tobě... Díky za další newsletter, šla jsem na Domovskou stránku a všimla jsem si (až teď!), že používá nesprávný tvar oslovení. Namísto "Vítejte, uživatelko ‪Czeva‬!" by imho mělo být "Vítejte, uživatelko ‪Czevo‬!". Jde-li o oslovení, používá se se 5. pád, kdežto Czeva je tvar pouze pádu prvního (Ty bys měl mít oslovení "Vítejte, uživateli Martine Urbanče!", což nejsem schopna ověřit... Nebo se někde musí zadávat správný tvar oslovení a chyba je na mé straně? --Czeva (diskuse) 18. 6. 2020, 20:54 (CEST)

@Czeva: Ahoj Czevo, naprosto v pořádku – (i) od toho tady moje WMF diskusní stránka je. Já tam vidím Vítejte, uživateli ‪Martin Urbanec (WMF)‬!, což je – samozřejmě – také špatně. Problém je v tom, že pro počítače je velmi obtížné zvládnout české skloňování, mě to třeba nepřijde ani nijak divné, protože vím, že to jinak moc nejde. Nejjednodušší je tu větu přepsat tak, aby používala pádu prvního, druhé nejjednodušší (technicky) je do registračního procesu zařadit dotaz na způsob skloňování, ale to mi nepřijde jako ten nejlepší nápad. Napadá Tě něco, jak by se to dalo obejít? :-) --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 19. 6. 2020, 18:36 (CEST)
Jasně že nic jiného mě nenapadá, jen variace – já vím, čeština je v tomhle potvora... A cokoli by se udělalo povinné pro případy podobné našim, bylo by zase nejspíš špatně pro nesklonná uživatelská jména, co končí na číslo nebo jsou jen shlukem písmenek bez všeobecně známého významu (např. Anaj7, Jvs). Těm, kterým to vadí, bych nabídla třeba dobrovolné zodpovězení možnosti volby způsobu skloňování. Do registračního procesu bych to určitě nedávala, to by byla na začátku komplikace, která by lidi mohla i odrazovat, ale možnost si to zvolit později mi přijde docela fajn. --Czeva (diskuse) 19. 6. 2020, 19:25 (CEST)
Podle mě by nebylo špatné, kdyby si wikipedisté v nastavení mohli zvolit oslovení v 5. pádu. Bylo by to takové „lidštější“. Patriccck (diskuse) 1. 7. 2020, 10:18 (CEST)
Chápu, bohužel v tomto případě jde o něco, co je v kategorii "nice to have", a co by (jak jsem vysvětloval skrz Facebook) nebylo jednoduché implementovat tak, aby to fungovalo na všech současných i budoucích Wikimedia projektech. S pozdravem, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 1. 7. 2020, 14:31 (CEST)

Editační tipy budou nově preferovat vizuální editor

Milé kolegyně, milí kolegové,

tým Growth Nadace Wikimedia před časem na českou Wikipedii nasadil Editační tipy, které mají nováčkům doporučit úkoly, kterým by se mohli věnovat. Zároveň jim poskytuje tipy potřebné k tomu, aby nováčci úkol bezchybně dokončili.

Na projektu i nadále pracujeme, a tento týden bude nasazena změna, díky které se bude nováčkům vždy otvírat při kliknutí na editační tip vizuální editor, a to i na mobilu (kde je doposud wikitextový editor jako výchozí). To by mělo usnadnit nováčkům plnění editačních tipů i na mobilu, což je zvláště pro některé země, kde nejsou počítače tolik rozšířené, velmi důležité.

Rád bych vás proto všechny požádal, abyste při odpovídání na otázky nováčků používali výhradně návody a odkazy vhodné pro vizuální editor, abychom nováčka nezmátli ještě víc :-).

V případě, že byste měli jakékoliv dotazy, napište mi, prosím.

S pozdravem,
Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 1. 7. 2020, 09:47 (CEST)

Nástroj pro odpověď bude brzy nasazen na české Wikipedii

Milé kolegyně, milí kolegové,

tým Editing Nadace Wikimedia vyvíjí nástroj pro odpověď, který výrazně nováčkům zjednoduší přispívání do diskusí. V každé diskusi se pak objeví tlačítko odpovědět, který vyvolá editor, kde můžete snadno napsat svou odpověď.

Příští týden je v plánu tento nástroj nasadit na českou Wikipedii jako beta funkci - pouze uživatelé, kteří si funkci aktivují v nastavení, ji budou moci využívat. Tuto funkci si můžete vyzkoušet prostřednictvím tohoto odkazu. K plánu nasazení se můžete vyjádřit pod technickou lípou.

Než bude tento nástroj nasazen pro všechny nováčky (zatím není známo, kdy tak bude), můžou si mentoři (i kdokoliv jiný) vložit tlačítko Aktivovat nástroj pro odpověď, a to pomocí šablony {{Nástroj pro odpověď}}. V případě, že si všimnete jakékoliv chyby nástroje, prosím, napište mi, anebo vytvořte hlášení na Phabricatoru.

Ať se daří, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 31. 7. 2020, 19:12 (CEST)

[důležité] Panel Potřebuji pomoc brzy začne využívat přiřazeného mentora

Milé kolegyně, milí kolegové,

jak nejspíše víte, Panel Potřebuji pomoc umožňuje nováčkům klást otázky, se kterými si sami nevědí rady, a to zároveň při editování článku. Zkušenosti týmu Growth Nadace Wikimedia zároveň ukazují, že nováčci mají větší tendenci klást otázky, pokud vědí, kdo je na druhé straně obrazovky – tj. mechanismus přiřazeného mentora funguje lépe, než zeptám se "prostě někoho z Wikipedie"

Z tohoto důvodu se Nadace Wikimedia rozhodla vyzkoušet, jak bude fungovat, když panel Potřebuji pomoc bude otázky posílat přiřazenému mentorovi namísto toho, aby byla otázka zodpovězena na stránce Potřebuji pomoc. Jelikož mentorství funguje nejlépe na české Wikipedii, byla pro tento experiment vybrána právě ta.

TLDR: Pro mentory tato změna bude znamenat, že obdrží o něco málo otázek více, než doposud.

Pokud vás něco ohledně tohoto experimentu zajímá, či něco o celém nováčkovském projektu, budu rád, když se mi ozvete na mé diskusní stránce, či skrz e-mail murbanec-ctr@wikimedia.org.

Díky za to, co pro Wikipedii děláte,
--Martin Urbanec (diskuse) 7. 8. 2020, 16:00 (CEST)

Šablona:Nástroj pro odpověď --Art Jarka (diskuse) 25. 9. 2020, 12:14 (CEST)
@Art Jarka Zdravím, nějak nerozumím tomuto vložení šablony - mohu nějak pomoci? S pozdravem, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 28. 9. 2020, 12:27 (CEST)

Otázka od wikipedisty Martin Urbanec (WMF) (22. 8. 2020, 02:06)

bla bla --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 22. 8. 2020, 02:06 (CEST)

Growth team newsletter 14

7. 9. 2020, 11:33 (CEST)

Nástroj pro odpověď není v BETA funkcích

podle tvého sdělení jsem nahlédla do betafunkcí a nenašla jsem ho - jak mám zapnout? Testovací odkaz mne přesouvá na tvoji diskusní stránku.Art Jarka (diskuse) 28. 9. 2020, 13:06 (CEST)

@Art Jarka Ahoj! Díky za informaci. Nástroj pro odpověď už je aktivovaný pro všechny bez nutnosti zapínání beta funkce, dané sdělení je tedy možné ignorovat. Omlouvám se, možná jsem to měl dát vědět všem :-). --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 11. 10. 2020, 15:14 (CEST)

Growth team updates #15

1. 11. 2020, 11:09 (CET)

Komunitní konzultace: finální návrh strukturovaných editací

Growth team updates #16

7. 12. 2020, 15:22 (CET)

Komunitní konzultace: Strukturované editace – „Přidávání obrázků“

Ukázka z prototypu nástroje

Milé kolegyně, milí kolegové,

tým Growth pilně pracuje na Strukturovaných editacích – projektu, který má namísto vysvětlování složitých postupů za cíl je skutečně zjednodušit, pomocí jejich strukturování do jasně pochopitelného rozhraní (obdobně, jako HotCat strukturuje přidávání kategorií do článku).

Tým Growth dnes uveřejnil první návrh strukturované editace „Přidávání obrázků“. Ten by měl nováčkům umožnit snadno vyhodnotit návrhy algoritmu na přidání obrázku do článku. Návrh byl dnes komunitě české Wikipedie předložen ke konzultaci.

Rád bych Vás poprosil, abyste si návrh prošli, a odpověděli na tři otázky. Tato fáze komunitní konzultace končí 8. ledna 2021, ocenili bychom, kdyby jste své komentáře vložili před tímto datem, abychom je zvládli přečíst, a zpracovat.

Zapojit se do komunitní konzultace

Libovolné otázky týkající se projektu rád zodpovím na své diskusní stránce.

S přáním hezkého zbytku dne, --Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 22. 12. 2020, 19:10 (CET)

Tým Growth se bude věnovat vytvoření funkcí pro mentory. Zapojte se!

Milí mentoři,

jedním z klíčových prvků nového prostředí pro nováčky je mentorský modul, který je umístěný na Domovské stránce. Někteří členové komunity vyjádřili svou prosbu o zavedení nástěnky pro mentory, kde by mohli sledovat aktivitu „svých“ nováčků a rovněž i požádali o další nástroje, které by jim usnadnily jejich práci.

Tým Growth Nadace Wikimedia se rozhodl tyto prosby vyslyšet, a k mentorskému modulu dotvořit funkce, které mentorům usnadní práci s nováčky. Za tímto účelem tým Growth najmul další členku týmu, která se bude věnovat návrhu těchto funkcí. Aby lépe pochopila, jak mentoři pracují a co by nejvíce ocenili, ráda by si popovídala s mentory z různých projektů formou krátkého rozhovoru. Rozhovor může proběhnout v angličtině, ruštině nebo němčině.

Pokud máte zájem tímto způsobem ovlivnit funkce, které budou pro mentory vytvořeny, prosím, vyplňte tento formulář. Na přesném termínu rozhovoru se následně vzájemně dohodneme.

Vyplnit formulář

Jakékoli otázky rád zodpovím na mé diskusní stránce.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 27. 1. 2021, 19:12 (CET)