Wikipedista:Martin Urbanec (WMF)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Martin Urbanec
senior software vývojář, Wikimedia Foundation

O mně

Jmenuji se Martin Urbanec a na Wikipedii jsem od listopadu 2014. Jsem správce české Wikipedie, a také členem spolku Wikimedia Česká republika. Jestliže vás zajímá má dobrovolnická aktivita, prosím, podívejte se na mou dobrovolnickou uživatelskou stránku.

O mé práci

Působím jako komunitní ambasador české Wikipedie. Mou hlavní rolí je komunikovat s českou komunitou o projektech vyvíjených týmem Growth, předávat jí informace o vyvíjených projektech a naopak předávat týmu Growth zpětnou vazbu od české komunity.

Kromě toho také pro tým Growth pracuji jako vývojář, starám se zejména o funkce související s mentorstvím (např. o Nástěnku mentora a mentorský modul na Domovské stránce nováčka). Starám se také o škálovatelnost funkcí týmu Growth (tj. aby šly jednoduše používat na všech Wikipediích), zejm. pomocí udržování Komunitní konfigurace).

Prohlášení o střetu zájmů: Za svou činnost prováděnou z tohoto účtu, obnášející i příspěvky na Projekty Wikimedia, dostávám od Wikimedia Foundation, Inc. odměnu. Do 15. července 2019 byl plátcem odměny spolek Wikimedia Česká republika.

Kontakt

murbanec@wikimedia.org

Seznam uživatelských podstránek[editovat | editovat zdroj]


Seznam odkazů[editovat | editovat zdroj]