Bulvar Dmitrija Donskogo (stanice metra v Moskvě)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Bulvar Dmitrija Donskogo
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik26. prosince 2002
LinkySerpuchovsko-Timirjazevskaja
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Nástupiště stanice

Bulvar Dmitrija Donskogo (rusky Бульвар Дмитрия Донского) je stanice moskevského metra. Pojmenována je podle nedaleké ulice (bulváru), její projektový název zní Kačalovo.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice je jižní konečnou a zároveň nejnovější stanicí Serpuchovsko-Timirjazevské linky, otevřena byla jako součást úseku Annino - Bulvar Dmitrija Donskogo dne 26. prosince 2002. Je přestupní a první stanicí v celé síti metra, která se nachází za MKADem (moskevským městským dálničním okruhem). Konstruována byla jako podzemní (nástupiště je ostrovní a umístěné v hloubce 10 m; spojené s povrchovým vestibulem po pevném schodišti). Kolem nástupiště se rovněž nachází ochoz, což je v síti moskevského metra neobvyklé. Její komplex navazuje na další ze stanic, a to severní konečnou Ulica Starokačalovskaja butovské linky lehkého metra.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

← směr Altufjevo Metro v MoskvěSerpuchovsko-Timirjazevskaja směr Bulvar Dmitrija Donskogo
Annino Bulvar Dmitrija Donskogo  
AltufjevoBibirjevoOtradnojeVladykino Petrovsko-Razumovskaja Timirjazevskaja DmitrovskajaSavjolovskaja Mendělejevskaja Cvětnoj Bulvar Čechovskaja Borovickaja PoljankaSerpuchovskaja Tulskaja Nagatinskaja NagornajaNachimovskij prospektSevastopolskaja ČertanovskajaJužnajaPražskajaUlica Akademika JangeljaAnninoBulvar Dmitrija Donskogo