Ne tak zcela To

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ne tak zcela To
733. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevNot It
Číslořada 34
díl 5
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra23. října 2022
Česká TVDisney+ / Prima Cool
Česká premiéra14. prosince 2022 / 27. června 2023
Tvorba
ScénářCesar Mazariegos
RežieSteven Dean Moore
Prod. kódUABF17
Posloupnost dílů
← Předchozí
Nejmilejší moderátor
Následující →
Speciální čarodějnický díl XXXIII
Seznam dílů 34. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ne tak zcela To (v anglickém originále Not It; přímo v dílu uvedeno jako Treehouse of Horror Presents: Not It, v českém znění Speciální čarodějnický díl: Ne tak zcela To) je 5. díl 34. řady (celkem 733.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsal Cesar Mazariegos a díl režíroval Steven Dean Moore. V USA měl premiéru dne 23. října 2022 na stanici Fox Broadcasting Company, v Česku byl poprvé vydán 14. prosince 2022 na platformě Disney+ s českými titulky a poprvé vysílán v českém znění dne 27. června 2023 na stanici Prima Cool.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Sledovanost[editovat | editovat zdroj]

Ve Spojených státech díl během premiéry sledovalo 3,63 milionu diváků.[1]

Kritika[editovat | editovat zdroj]

Kritik Tony Sokol z webu Den of Geek dal dílu čtyři hvězdičky z pěti a napsal: „Simpsonovské Speciální čarodějnické díly jsou vždycky vrcholem řady a další přidaná klauniáda je vítaným zpestřením. Epizoda Ne tak zcela To je docela děsivá a každý záběr v sobě nese napětí i mrazení. Klaunský motiv poskytuje panorama způsobů, jak diváka přimět dusit se smíchy, a to ještě předtím, než se střeva školního rváče promění ve zvířátka z balónků.“[2]

Matthew Swigonski z Bubbleblabberu ohodnotil díl 7,5 body z 10 a napsal: „Ne tak zcela To nebylo nijak zvlášť vtipné, ale jednalo se o silný a poutavý příběh, který povýšil dobře napsaný parodický scénář. Bylo také velmi zajímavé vidět alternativní životy známých postav, ale Homerův životní styl ‚panenského smolaře‘ byl tahounem dílu. Jednalo se o velmi solidní příspěvek do sbírky Speciálních čarodějnických dílů s celou epizodou věnovanou jednomu příběhu. Ne tak zcela To sice postrádalo neustálý proud smíchu, ale i tak by diváky mělo zaujmout.“[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Not It na anglické Wikipedii.

  1. SHOWBUZZDAILY’s Sunday 10.23.2022 Top 150 Cable Originals & Network Finals UPDATED | Showbuzz Daily. showbuzzdaily.com [online]. [cit. 2023-06-27]. Dostupné online. 
  2. SOKOL, Tony. The Simpsons Clowns Around with Stephen King in “Not It”. Den of Geek [online]. 2022-10-24 [cit. 2023-06-27]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. SWIGONSKI, Matthew. Review: The Simpsons "Not It". Bubbleblabber [online]. 2022-10-24 [cit. 2023-06-27]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]