Diskuse s wikipedistou:Power

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Romanvysansky v tématu „OPRAVA DATA! Pozvánka na editaton v Praze!

Dobry den, rad bych pouzil Vasi fotografii:http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ratmerice_sequoia.jpg do mapy vyznamnych stromu Stredoceskeho kraje, napiste mi prosim na bolkan@seznam.cz. Mejte se hezky, Jan Losenicky

rad bych se pustil do editace hesel nejakych filmu, ale napred bych si rad s nekym vyjasnil, jak je zakladat. zatim jsem nasel odkazy ponejvic jen "jmeno", obcas "jmeno (film)", v pripade vice verzi ale je nutne je nejak rozlisit. na anglicke wiki pouzivaji "jmeno (film rok)", co si o tom myslite? zatim u nas zas tolik tech stranek vytvorenych neni, takze by to slo mozna casem i upravit (pokud se mnou budete souhlasit, vzal bych si to na starost). dejte vedet i pokud si myslite, ze je to zbytecnost, nesmysl, vyplod choreho mozku, atd. :) --Power 10:53, 12. 1. 2006 (UTC)

Vítejte v české Wikipedii, protože jste už zběhlý na en, tak vám sem nebudu dávat klasickou vítací šablonu. Posily v oblasti filmu vítáme, jsou tu jen střípky a mnohdy žalostné. Názvy se zakládají tak, že pokud má film dostatačně unikátní název, nepřidělují se žádná rozlišení. Rok by se používal pouze v případě, že by filmy se stejným názvem byly natočeny víckrát. Teď narychlo nevím, co k tomu říct víc, já se s filmovými články setkávám jen při snaze upravit nějaké šílenosti, co sem někdo vloží. --Karakal 11:10, 12. 1. 2006 (UTC)
diky za odpoved, otazkou jeste je, zda rozlisovat, ze se jedna o film, kdyz pod stejnym nazvem je mnohdy i knizka, muzikal, a ja nevim co jeste ... --Power 11:15, 12. 1. 2006 (UTC)

Určitě. --Postrach 11:18, 12. 1. 2006 (UTC)

urcite co? :) --Power 11:20, 12. 1. 2006 (UTC)

Určitě rozlišovat. Můžete samozřejmě založit jen heslo o filmu , ale pokud vznikne časem i heslo o knize či muzikálu, bude třeba to změnit. Výjimkou může být snad jen film, vzniklý podle zcela neznámé a nevýznamné předlohy (kde se heslo o knize neočekává). --Postrach 11:25, 12. 1. 2006 (UTC)

ok, pokud tedy budu tvorit nejaka hesla o filmech, implicitne budu tvorit hesla "jméno (film)" a v pripade, ze se objevi nova verze, neni nic jednodusiho nez tam dodat datum vzniku. --Power 11:29, 12. 1. 2006 (UTC)

Dobrý den, prosím, pište filmy jen názvem, pokud je to možné, třeba Jurský park byl především film, až později se napsala knížka, komix, a kdo ví co ještě. Například Stalo se jedné sobotní noci se nemusí automaticky jmenovat Stalo se jedné sobotní noci (film), že. Existují i případy, kdy to nejde, ale ty se dají opravit dodatečně později, jako například Krysař obsahoval původně jen informaci o Krysař (loutkový film), tak teď je z toho rozcestník. --slady 12:43, 22. 1. 2006 (UTC)

Děkuji Vám, že jste obnovil kategorii, kterou jsem ke gymnáziu doplnil. Jen pro Vaši informaci, o kategorizaci škol se diskutuje na Wikipedista diskuse:ŠJů#Kategorie okresů či obvodů u vysokých škol -- k čemu to? a Wikipedie:Žádost o komentář/Kategorizace#(4) Řazení do geografických kategorií. Váš názor uvítám. --ŠJů 10:34, 10. 4. 2006 (UTC)

Přejmenování stránky[editovat zdroj]

Zdravím! Pokud chcete přejmenovat stránku, použijte prosím k tomu určenou funkci přesunout na horním okraji obrazovky. Tato funkce, narozdíl od ručního přesunu pomocí copy&paste, zachovává historii editací. Děkuji za pochopení. --Mormegil 12:58, 29. 4. 2006 (UTC)


Dal jste na tenhle můj dávný článek šablonu. Můžete mi do diskuze konkrétně sepsat, co je nedostatečně, ať vím, co přesně mám upravit? --Grw 18:10, 30. 4. 2006 (UTC)

zdravim, nemyslel jsem to nijak spatne, clanek je hezky, jen mi prisel hodne dlouhy a trochu neprehledny. rikal jsem si (a taky jsem to napsal do komentare me editace), ze by mu prospelo zkratit valecne obdobi a ty pekne texty, ktere se tykaji jednotlivych bitev presunout do samostatnych clanku (jako napr. Bitva u Stalingradu, ačkoliv zrovna tenhle clanek neni perfektní). podobne jako u vašeho článku Harry S. Truman, který považuji za výborný jak obsahem, tak formou. --Power 19:15, 30. 4. 2006 (UTC)

wikipedie pro divadlo[editovat zdroj]

teď v sobotu jsem byl s mou drahou polovičkou na představení pratchettových soudných sester v divadle v dlouhé a nestačil jsem se divit, když jsem se kouknul na jednu z posledních stránek pragramu – obsahovala převzatý infobox o Ankh-Morporku :) aneb příspěvek wikipedie k české kultuře ;) --Power 21:42, 8. 5. 2006 (UTC)

Pekne clanky[editovat zdroj]

Kdyby jste si nekdy nasel cas na preklad, clanky jako České centrum nebo Rudolf Pernický by nasly misto i na anglicke Wiki. Nejsou tam problemy s vandaly (maji lepsi mista) a kvalitni clanek nekdy byva prelozen do dalsich jazyku coby "autoritativni". en: trpi nedostatkem lidi kteri znaji zdejsi realie takze kazda pomoc ma viditelny efekt. Pavel Vozenilek 01:11, 26. 5. 2006 (UTC)

diky. mym planem je clanky o mistnich realiich prekladat do en:wiki, jen jsem k tomu jeste nejak nenasel cas – ale pocitam, ze v cervnu budu mit trochu vic volneho casu, tak snad ... --Power 09:34, 26. 5. 2006 (UTC)
Predem dekuji. Pavel Vozenilek 11:30, 26. 5. 2006 (UTC)

Znak Moravy[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl jsem vás upozornit, že jsem na Commons nahrál SVG verzi znaku Moravy, která je trochu ostřejší než stávající JPG verze. S přáním hezkého dne Lukáš Mižoch 14:08, 12. 8. 2006 (UTC)

Čau, pojd na ICQ na chvilku :) --Chmee2 14:58, 13. 10. 2006 (UTC)

Ke tvojí reakci v diskusi na mojí osobní stránce[editovat zdroj]

Kolego, dotyčná kolegyně se na ICQ nakonec přece jen začala objevovat, ale má názory, které jsou zcela "nekompatibilní" s mými, takže jsem s ní nakonec záhy přestal komunikovat. --Kirk 16:41, 17. 11. 2006 (UTC)


Mazání článků[editovat zdroj]

Pokud potřebujete smazat článek (nebo diskusi), nevyprazdňujte jej, ale přidejte na začátek šablonu {{smazat}} nebo raději {{Smazat|důvod}}. Některý ze správců jej pak korektně smaže. Dík. --Postrach 11:45, 10. 1. 2007 (UTC)

ok, díky. nedělám tyhle přesuny článků často, tak vždycky zapomenu, jak na to správně. --Power 11:47, 10. 1. 2007 (UTC)

heydrichiáda[editovat zdroj]

Koukám, že jste smazal sekci "Podívejte se také na" v článku Heydrichiáda. Přidal jsem jí tam, protože si myslím, že to čtenáři usnadňuje hledání a ničemu to nevadí. Sám jsem častokrát narazil na to, že někde v článku se musím prokousat několika odstavcemi textu jenom proto, abych někde uprostřed našel odkaz na podobný článek. Tu sekci na konci beru jako takové "See also" v nápovědách, kde je seznam bezprostředně souvisejících významných témat. --Jx 23:29, 31. 1. 2007 (UTC)

přišlo mi, že na tak krátký článek je to tam až příliš mnohokrát. kdyby tam toho textu bylo více, ale ve dvou odstavcích se podle mě člověk poměrně bez problému orientuje. --Power 23:33, 31. 1. 2007 (UTC)

Máte nějaké konkrétní připomínky, nebo se vám to jen tak nějak nezdá ? -- Hkmaly 21:25, 20. 2. 2007 (UTC)

Řád bystrého oka za fotografii Josefa Abrháma.
ahoj honzo, no mam pripominky, ze se mi nezda ten styl, je to trochu (podle meho nazoru) neencyklopedicky napsane. spatne to neni, na nejakou osobni stranku by se to hodilo, ale tady to potrebuje trochu ucesat. jak budu mit cas, kouknu na to (a tobe v tom taky nebranim:) --Power 09:56, 21. 2. 2007 (UTC)
a koukam, ze uz jsi v tom smeru neco podnikl. presne to jsem mel na mysli :) --Power 10:00, 21. 2. 2007 (UTC)

Fotografie Josefa Abrháma[editovat zdroj]

Ahoj, uděluji ti řád bystrého oka za velmi povedenou fotografii Josefa Abrháma. Díky! --Martin Kozák 13:19, 10. 3. 2007 (UTC)

Uranovy měsíce[editovat zdroj]

Ahoj, omlouvám za to copy-paste, resp. problém "Oberon". Dám si na to pozor, vzniklo to přesně tak, jak píšeš :) --Krvesaj 15:17, 7. 4. 2007 (UTC)

Přepracování copyvií[editovat zdroj]

Koukám, že než jsem to stačil označit za copyvio (Ekonometrie) už je to předěláno, no ono je to tak lepší díky--Horst 16:07, 19. 5. 2007 (UTC)

není zač, přiznám se, že mě nenapadlo zjišťovat, jestli ty dvě věty nejsou copyvio :) jen jsem měl pocit, že to chce přeformulovat a přidat první větu. --Power 16:46, 19. 5. 2007 (UTC)

Dobrý den, konečně jsem se víc podíval na Rybku, jak jste mě prosil. Naštěstí se ukázalo, že rozumný článek existuje v německé Wikipedii, tak jsem ho po zestručnění adaptoval do češtiny. Možná na to ještě koukněte, dělal jsem to ve spěchu. Srdečně,--Ioannes Pragensis 15:14, 25. 5. 2007 (UTC)

báječné, skvělé, úžasné :) díky moc, to je přesně to, co jsem měl na mysli. zdraví --Power 17:11, 25. 5. 2007 (UTC)

Vizte prosím Diskuse:Tatu --Li-sung 17:51, 28. 6. 2007 (UTC)

Překlad[editovat zdroj]

3 WFC šablona překlad má ještě parametr, bez kterého je zbytečná, protože později nedokáže identifikovat verzi, mimoto i kdyby článek je z sk a ti jej převuzali z en, z kteréžto verze jsem to zase doplnil já--Horst 12:19, 7. 7. 2007 (UTC)

ok, tak ji doplňte se správným parametrem.
vaší argumentaci o promíchání článků moc nerozumím, pořád se shodneme na tom, že text vašeho článku je do značné míry překladem anglického článku, ne? pokud tomu tak je, pak by tam měla být ta šablona. pokud ji tam nedoplníte sám, klidně to udělám i se správnými parametry. --Power 12:22, 7. 7. 2007 (UTC)

Argumentaci o promíchání rozumějte (sorry za tyk) tak, že pokud by verze z které se čerpalo, a která je teď jednoznačně identifikovatelná! obsahovala něco např. sporného, vždy se dá dohledat odkud přesně to vniklo, pokud tedy vezmu anglickou ze které to u nás nevzniklo jakou verzi mám označit? (na en se články mění velice rychle to asi víte). Takhle je tam verze sk: ze které to může být i doslova, (což sice není) zřetelně označená a je klid--Horst 12:27, 7. 7. 2007 (UTC)

ok, netvrdím, že tam musí být en článek, jen mi to přijde jako drbat se pravou rukou na levém uchu, když všichni vidí, že ta slovenská je taky překladem z en (navíc, pokud se současný text shoduje s tím slovenským překladem z větší části = nemusí být shodný scela, tak lze linkovat i současnou podobu na en). ale hlavně, že to tam je.
tykání mi nevadí, jen já vykám nějak tak ze zvyku ... --Power 12:32, 7. 7. 2007 (UTC)

aktuality[editovat zdroj]

dík za tu úpravu, ale udělal bych ji sám, kdybych nemusel narychlo odejít, to tam fakt ještě nebylo ? --Latys 17:06, 19. 7. 2007 (UTC)

není zač, nevím co přesně tam nebylo, ale jestli myslíš text z nějakého deníku, tak asi ne, většinou to každý shrne tak jednou větou po svým ... Power 19:27, 19. 7. 2007 (UTC)

Odkaz jsem hledal, který by to doložil, ale nenalezl. Ale vybral jsem náhodný link na britské listy a pokusil se ho vložit do diskuse a zobrazil se mi komentář, že NP si tento příspěvek nepřeje /můžete si to sám vyzkoušet/. Jediné co snad by se dalo udělat je print screen. --Medmic 12:15, 2. 8. 2007 (UTC)

Souhlasim s predrecnikem, take jsem zaregistroval, ze nektere veci zkratka nelze do dikuze napsat. V podstate tedy zbyva dolozit existenci moderatora, ktery take prubezne promazava nektere prispevky. To bude horsi. Ze byla jeden cas (na starem Psu) zablokovana uplne, to je take pravda, opet ale bude komplikovane sehnat zdroj, na Psu je komplikovane sehnat i starsi clanky. --Jx 12:55, 2. 8. 2007 (UTC)
to je trochu problém ... jak asi tušíte, to že si člověk něco někde vyzkouší není pro encyklopedii moc vhodné (Wikipedie:Žádný vlastní výzkum). přijatelné by asi bylo, kdyby se o tom někde psalo (třeba na Britských listech:), pak už je to ozdrojovatelné. Power 18:41, 2. 8. 2007 (UTC)
a co vytvoření nevhodného příspěvku - daním odkazu na britské listy a potom udělání print screenu s informací, že příspěvek nemůže být zveřejněn? To by to dost jasně prokazovalo. Navíc neustálé připomínky diskutujících na Psu, že je tam cenzura asi dost jasně se vypovídají na její téma. A to že se majitel tím nějak nechlubí je již jiná věc. --Medmic 21:15, 2. 8. 2007 (UTC)
asi si trochu nerozumíme – já váš argument uznavám a taky tomu věřím, ale encyklopedie jaksi není o zhromažďování důkazů (to je věc primárního výzkumu, byť v přeneseném smyslu třeba i v novinařině) ale o jejich přejímání a koncentraci. zkuste prosím pročíst alespoň úvod výše zmíněného doporučení. kdyby cokoliv, ještě napište. Power 21:21, 2. 8. 2007 (UTC)
já to pravidlo rozumím, ale je tam i napsáno toto
"V některých ojedinělých a výjimečných případech může být celý článek založen výhradně na primárních zdrojích

pokud článek obsahuje pouze popis situace a přesnost a pravdivost je lehce ověřitelná jakýmkoliv dospělým člověkem, který nemá žádné speciální vědomosti nebo znalosti"

Na Neviditelného Psa může vstoupit kdokoliv a popsanou situaci si lehce ověřit bez jakýchkoliv speciálních vědomostí nebo znalostí. Čili pokud vstoupí na diskusi a vloží odkaz na Britské listy tak okamžitě získá to co je pravdivě popsáno. --Medmic 21:28, 2. 8. 2007 (UTC)

no nevím, obávám se, že každý, kdo si je schopný zapnout počítač, který je připojen na internet není schopen (resp. nikoli jednoduše) si výše tvrzené ověřit. myslím, že ona formulace se vztahuje spíš k věcem jako je třeba existence gravitace, fakt, že v praze je národní muzeum a že obloha má modrou barvu. nejde vytvořit trvalý odkaz na to chybové hlášení? nebo se to nejak generuje? Power 21:55, 2. 8. 2007 (UTC)

Nasel jsem v historii stranky nasledujici odstavec, ktery je na muj vkus napsan pomerne korektne a ktery byl pozdeji smazan (anonymem, ktery hned vzapeti zminil, ze NP je "prvni"):

V září 2006 pozměnila redakce politiku vkládání příspěvků. Podle některých čtenářů [1] začala mazat komentáře, aniž by předem čtenáře či autory komentářů upozornila na to, že jejich komentáře neodpovídají redakčnímu záměru Neviditelného psa. Po několika dnech byly pak komentáře, které se nevztahovaly k tématu článku smazány a jejich autorům byly zablokovány IP adresy. Skupina zablokovaných a jejich příznivců pak zveřejnila proti přístupu redaktora protest, jiné hlasy politiku redakce podporují[2]. Smazány byly i některé příspěvky uživatelů, kteří postup redakce podle jejího názoru nepravdivě kritizovali - a těmto uživatelům byl i (většinou dočasně) zablokován přístup.

Kdyz koukam hloubeji do historie clanku, tak o tento odstavec se v zari 2006 v clanku strhnul docela boj, viz take Diskuse:Neviditelný pes. Co takhle vratit tento odstavec do clanku? (Jeste muj nazor: Sam jsem kdysi zaregistroval, ze na NP existovalo prijemne diskuzni prostredi, kde se nekteri diskuteri evidentne znali, stykali se i v realu a byli k sobe slusni. Vyhodou bylo, ze se v takovem prostredi prilis neprojevovali diskuteri ve stylu "idnes" nbo "novinek", kteri si pouze nadavaji. Nevyhodou bylo, ze diskuze temer pravidelne sklouzla od tematu clanku. U nekterych politickych clanku, na kterych je NP zalozen, je take obtizne diskutovat k tematu a slusne. A po nejake dobe tato spolecnost lidi zmizela, ted teprve se dozvidam proc. Casem se z diskuzi na NP se stal "idnes".) --Jx 05:54, 3. 8. 2007 (UTC)

já bych byl pro, takže do toho! přiznám se, že toto je asi "nejproblematičtější" článek, co jsem založil, sám NP čtu občas a diskuzí se už dávno neúčastním. Power 13:40, 3. 8. 2007 (UTC)

Dovolte mi, abych Vám jménem Wikiprojektu Fotografování poděkoval za Vaši dosavadní věrnou službu. V rámci reorganizace naší jednotky a pro zvýšení naší bojeschopnosti bylo rozhodnuto, že pěšáci budou odměněni za jejich dosavadní zásluhy hodnostmi. Tyto hodnosti mají být hrdým znakem naší příslušnosti k bojovému celku a uvědomění si, že nepřítel nikdy nespí a že ještě existuje mnoho pozic, které je potřeba okem zkušeného wikipedisty zvěčnit pro blaho lidstva!

Jako projev našeho díku je Vám propůjčena čestná hodnost Svobodník fotograf. Česká wikipedie je na Vás hrdá! --Chmee2 20:50, 5. 8. 2007 (UTC)

Podstránka o Marsu[editovat zdroj]

Čau Powere, tady máš tu podstránku. Díky předem. --Chmee2 18:33, 13. 9. 2007 (UTC)

Vyznamenání za topografii Marsu[editovat zdroj]

Uděluji ti Řád barevné pastelky za tvojí práci na topografických obrázcích povrchu Marsu, které nemají na Commons obdoby. Doufám, že brzy pokryješ celý Mars a začneš s další planetou/Měsícem :) --Chmee2 12:08, 25. 9. 2007 (UTC)

Původě jsem ti to chtěl navrhnout tajně, mailem, ale ten nemáš aktivovaný: Nechceš pouvažovat o kandidatuře na správce? Správců není nikdy dost, zvlášť těch,kteří se starají o copyvia. JAn 21:55, 22. 10. 2007 (UTC)

díky za návrh, ale vzhledem k mé časové vytíženosti (viz infobox na mojí userpage:) bych asi nebyl dobrým správcem, nestíhám moc sledovat, co se na wiki děje. moje současná aktivita je tedy spíš takovým užitečným plácnutím do vody ... --Power 22:04, 22. 10. 2007 (UTC)

Vlaková loupež[editovat zdroj]

Můžu se zeptat, odkud jsi převzal ten údaj o 1/3 vlakové loupeže? Čistě matematicky to nevychází a na webu se mi to na první pokus taky nepovedlo najít. Díky. Okino 15:22, 5. 12. 2007 (UTC)

když se koukneš na heslo Velká vlaková loupež najdeš tam částku, kterou tenkrát ukradli převedenou na hodnotu dnes - a pak to odpovídá. --Power 21:13, 5. 12. 2007 (UTC)

Problém je v tom, že ten údaj v článku není nijak ozdrojovaný (v tom článku na BBC - odkaz nyní nefunguje, ale podle všeho se dá dohledat na jiném - se nic takového nepíše). Na en.wiki se píše o 30 milionech dnešních liber z jednoho celkem důvěryhodného zdroje, ale bohužel není zřejmé, jak staré ty tehdejší dnešní libry byly - a už vůbec nevím, jak se to přepočítává na dnešní - tehdy by to bylo asi opravdu kolem 1,6 mld., tedy poměr asi 1/3, dnes už těch 30 milionů liber je asi jen 1,1 mld. Kč, tj. by ten poměr byl asi jen 1/2). Zkrátka když to vezmu kolem a kolem je to podle mne dost spekulativní údaj... Okino 21:28, 5. 12. 2007 (UTC)

na en se píše "£2,631,784 was stolen in used £1, £5 and £10 notes, the equivalent of £40 million (US $80 million) adjusted for 2006 inflation." tedy k roku 2006. 40 milionu po cca 40 korunach je 1,6 milardy (neni tam sice kdy, cely lonsky rok byla ale libra nad 40 kc za 1 libru, lze overit kdekoliv). --Power 11:41, 6. 12. 2007 (UTC)

Jenže tenhle údaj nemá zdroj a je tedy možné, že je taky jen spekulace. Přesněji - ten zdroj píše o "více než 2,631,784" - ale ten přepočet už v tom zdroji není, pokud jsem ho tam tedy nepřehlédl... Naopak těch 30 milionů liber je v externím zdroji [3]. Takže v tom dál vidím problém. Okino 13:17, 6. 12. 2007 (UTC)

proc se nepodivat googlem: [4] [5] a pokud mas problemy s verohodnosti zdroju citujicich tento udaj, pak doporucuji kouknout sem [6]. --Power 19:48, 6. 12. 2007 (UTC)

Google jsem na začátku zkusil, ale nic jsem nenašel, protože nebylo jasný, jakou částku hledám. Pak jsem v tom článku našel nejdřív tu větu v poznámkách "About £30 million today". A když jsi dnes dopoledne napsal ten údaj 40 milionů liber, tak jsem už to před Google fakt nehledal, omlouvám se... Díky. Okino 19:58, 6. 12. 2007 (UTC)

Wikikytička za článek Mohelnice‎[editovat zdroj]

Vyznamenání za článek Mohelnice‎
Vyznamenání za článek Mohelnice‎

Vážený pane kolego, uděluji Vám vyznamenání „Wikikytička“ za Dobrý článek Mohelnice. Radostné Vánoce a hodně úspěchů v novém roce!--Ioannes Pragensis 20:38, 22. 12. 2007 (UTC)

děkuji a do nového roku přeji rovněž vše dobré. s pozdravem --Power 20:09, 28. 12. 2007 (UTC)

Wikikytička za akci Foto Praha[editovat zdroj]

Wikivyznamenání

Powere, rád bych ti poděkoval za tvoje fotografie Prahy. Akce Foto Praha dospěla rok po první uveřejněné mapce ke svému cíli – k tomu, aby tady každá pražská čtvrť měla aspoň několik pěkných fotek. K tomu dopomohly i tvoje příspěvky. Při této příležitosti přijmi prosím toto malé vyznamenání. --Packa 15:46, 21. 4. 2008 (UTC)

díky moc a doufám, že přes nedávné výpadky obnovím brzy svou fotoaktivitu. --Power 08:28, 22. 4. 2008 (UTC)

Hlavně dofám, že ti dobře dopadne ta zkouška. Všecho ostatní počká --Packa 20:34, 22. 4. 2008 (UTC)


Tranzistorový zvuk[editovat zdroj]

Přeji pěkný den, můžete prosím jako zapsaný a nestranný odborník na Fyziku posoudit objektivnost grafů a vyjádřit se k nim, děkuji.--Federmann 09:46, 9. 6. 2008 (UTC)

Portály[editovat zdroj]

Zdravím. Kdysi (asi dokud jste měl víc času) jste vytvořil nový portál Planetární vědy. Je udělaný opravdu hezky, jenže od té doby je v útlumu. Občas se na wiki objevují hesla, která by mohla mít na něj odkaz. Ale nemají. Chci vás poprosit, aby jste jej rozhýbal a také promyslel případnou duplicitu hesel mezi trojicí portálu Astronomie, Planetární vědy a Kosmonautika. Konkretně jaká hesla označovat odkazem na vámi stvořený portál. Přeji hezdý den. --Zákupák 3. 8. 2008, 06:48 (UTC)

taky zdravím, jak jste si mohl všimnout na mojí osobní stránce, jsem teď opravdu hodně zaměstnaný - dizertaci bych ale měl během několika týdnů odevzdat, a pak se budu zase na wiki objevovat více. co se týče duplicity mezi vámi uvedenými portály, pravdou je, že se oba další obory planetárních věd těsně dotýkají, ale co se týče samotných poznatků o planetách a měsících (což je řekněme podskupina astronomie, geofyziky, geologie, kosmonautiky atd.) myslím, že by měly být vyčleněny zvlášť, je to poměrně logické. jinak vám nijak nebráním, abyste se do správy portálu také zapojoval (což jste již několikrát udělal, pokud jsem si dobře všiml). --Power 3. 8. 2008, 12:46 (UTC)

Čau tě, když bude chuť a čas hoď svoje odborné oko na Saturn (planeta) (aktuálnější, už jenom dolazujem) a Venuše (planeta) (ta se zrovna sepisuje). Tvé neskutečně skutečné znalosti budou vítány :) --Chmee2 16. 9. 2008, 09:12 (UTC)

na venuši kouknu, tam toho vím podstatně víc, možna i pár řádkama přispěju ;) ale saturn, jak jsem ti už naznačil, není tak úplně můj šálek čaje ... uvidim. UNIFIED Power 16. 9. 2008, 09:25 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

„Student“

Udělal jste určitě nejen mně radost, že jste dnes přispěl na portál kosmonautiky dalším heslem. A protože to není poprvé, a editací máte už hodně přes 2000 od svého startu 14.12.2005, plným právem vám náleží ocenění hodností „Student“. Děkuji a doufám v další spolupráci. --Zákupák 29. 9. 2008, 15:38 (UTC)

díky za ocenění. to heslo bylo odměnou týmu SpaceX, udělali mi tím obrovskou radost, třeba se opravdu dočkame doby, kdy se bude lítat do vesmíru jako dnes letadlem ;) tak ať se daří. --Power 29. 9. 2008, 17:25 (UTC)

Portál planetární vědy[editovat zdroj]

Protože jste zapsán jakožto mj.správce tohoto portálu, mám k vám prosbu. Projděte prosím hesla týkající se planet (většinou je autor Chmee2) a dodejte šablonku na zmíněný portál. U několika hesel jsem to už udělal, ale chce to systematičnost. A když budete mít čas, tak zkuste vytvořit na titulní stránce oddělení Novinky, pár jich tam dát na úvod, budu se snažit tam vkládat další objevené i já a požádáme kolegu Chmee2 o totéž. Ať ten portál společně ještě vylepšíme. Díky předem --Zákupák 23. 11. 2008, 02:13 (UTC)

díky za aktivitu na tomhle portálu, když budu mít chvilku, tak se pokusím věnovat se věcem, které jste nadhodil (bohužel jsem na tom poslední dobou dost špatně a věnuji se aktivitám spíše v reálném světě:( ) jinak sekce Novinky tam je, jen jsem ji už "chvilku" neaktualizoval. kolegu Chmee2 jsem o totéž žádal, ale zdá se mít starostí s jináými aktivitami na wiki, no třeba budete mít víc štěstí. hodně zdaru a dík --Power 23. 11. 2008, 20:26 (UTC)

Mezinárodní rok astronomie[editovat zdroj]

Ahoj, jestli bys měl chvilku a jako evidovaný recenzent mi připsal pár připomínek k článku Mezinárodní rok astronomie jako ke kandidátu na dobrý článek, byl bych rád. Díky --Packa 17. 1. 2009, 10:31 (UTC)

Chyba v článku o Steinerově větě[editovat zdroj]

Ahoj nebo dobrý den, narazil jsem na nesrovnalost v článku o Steinerově větě a chtěl bych poprosit o pomoc. Díky!

Fjares 2. 7. 2009, 10:33 (UTC)

Grant fotografování[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych tě informovat jako potenciálního zájemce, že ode dnešního dne je možné uplatňovat žádosti o udělení grantu v rámci fotografování. Věřím, že léto bude nakloněné a že se podaří uskutečnit mnoho zajímavých cest. Doufám tedy, že se vydáš brzy na první cesty a že ti grant k tomu bude více než nápomocen :) Kdyby jsi měl jakýkoliv dotaz, obrať se buď na mne, Packu a nebo Jagra! --Chmee2 18. 7. 2009, 09:26 (UTC)

Překlad s Merkurem[editovat zdroj]

Ahoj Powere, potřeboval bych píchnout s Merkurem a překladem jedné věty z en wiki. Zní: A third hypothesis proposes that the solar nebula caused drag on the particles from which Mercury was accreting, which meant that lighter particles were lost from the accreting material. a je bez dalšího kontextu (ten je případně ve článku.) Snažil jsem se to vymyslet, ale vypadá to, že v tom s dalšíma lidma dost plavem a není nám jasné, co přesně ty částice odtáhlo či přitáhlo, prostě chaos. Kdybys tušil, moc by to helflo :) --Chmee2 8. 10. 2009, 21:55 (UTC)

Díky --Chmee2 29. 10. 2009, 10:38 (UTC)

Wikisraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 15:37 (UTC)

Mohelnice[editovat zdroj]

Dobrý den. Zdá se, že na Wikipedii již nejste aktivní, leč přece Vás raději vyrozumím o vývoji ve věci Vašeho někdejšího článku Mohelnice. Před lety se stal DČ, avšak během času (a editací) je jeho stav dle dnešních měřítek již nevyhovující kritériím pro kvalitní články. V diskusi článku jsem vyjmenoval primární nedostatky, jenž nejsou slučitelné se setrváním článku mezi DČ. Na základě uvedeného jsem proto článku tento status odejmul. Pokud byste měl zájem jej do budoucna dotáhnout na úroveň, kdy ho bude opět možno za DČ označit, rád Vám budu nápomocen. S pozdravem --Faigl.ladislav slovačiny 4. 2. 2014, 20:34 (UTC)

Pozvánka na editaton v Praze![editovat zdroj]

OPRAVA DATA! Pozvánka na editaton v Praze![editovat zdroj]