Diskuse s wikipedistou:Ajrocket1/Archiv 2023

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Správce

Ahoj,

na základě Tvé úspěšné kandidatury jsem Ti před momentem přidělil práva správce. Gratuluji k úspěchu!

Pokud Ti v roli správce bude cokoli nejasné nebo s něčím budeš potřebovat poradit, samozřejmě se neváhej ozvat – rád pomohu. Stejně tak se můžeš s důvěrou obrátit na jakéhokoli jiného správce.

Ať se daří! Příjemné prožití vánočních svátků přeje, --Martin Urbanec (diskuse) 25. 12. 2022, 00:09 (CET)

Děkuji Ti, Martine. Jsem rád, že to vyšlo, nečekal jsem tak vysoký počet hlasů pro, naopak respektuji hlasy proti. Slibuji, že se vždy zeptám, pokud si nebudu jistý. A navíc, kdyby se něco nepodařilo, správců je víc :) Taktéž přeji krásné svátky! Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 25. 12. 2022, 02:11 (CET)
Ahoj, pročetl jsem si diskuzi a trošku mě mrzí, že (byť si stále myslím, že správců je málo) jsem hlasoval pro. Ta diskuze byla silně za hranou ... Za mě je to krásnej námět na poučení se z diskuze stylu "jdi do háje, seš nějaká ip adresa a já nejsem snouflejk" ... sorry jako, ale to je trošku moc. Někdy někdo někde radil, než to pošleše, přečti si to ještě jednou. Ale rozhodně je dobře, že ses správcem stal, jen opatrně. A neztrácej energii a elán! --frettie.net (diskuse) 25. 12. 2022, 13:54 (CET)
Ahoj, děkuji za zprávu. V první řadě bych chtěl říct, že si tedy nejsem jist, jestli jsi rád, že jsem správce, nebo nejsi. „..mě mezí, že jsem hlasoval pro”, „..je dobře, že ses správcem stal”. Ať je to jakkoliv, energii a elán snad postrádat nebudu, to se neboj :) Zdraví Ajrocket1 (diskuse) 25. 12. 2022, 14:15 (CET)
Správců je málo, každej další, kdo má jakoukoliv snahu se o Wikipedii starat, tak je dobrej. Jen mě mrzí, že jsem hlasoval pro. Neboť diskuze pak byla ... no nepovedená. --frettie.net (diskuse) 1. 1. 2023, 22:16 (CET)
Mrzí mě to, co se tam tehdy stalo. Moje odpovědi byly nesprávné, měl jsem reagovat jinak. Doufám, že jsem zatím dokázal, že jsem jako správce prospěšný. Škoda, že mě to nenapadlo na srazu. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 6. 3. 2023, 00:25 (CET)

Ahoj, měl bych pár dotazů/připomínek k Tvým správcovským aktivitám za poslední dobu.

  1. Neuvažoval jsi o vypnutí funkce vkládání obsahu stránky do shrnutí při jejím mazání? Předpokládám, že to nějaká funkce je, a osobně bych její vypnutí považoval za vhodné, jelikož tu pak zůstává i nesmyslný obsah článků jako například zde a pár shrnutí smazání jsem viděl i skrytých, protože v nich byl nevhodný obsah.
  2. Nerozumím tomuto upozornění. Uživatel opětovně založil článek, který byl obsahem k urgentní úpravě a zároveň copyviem. Když jsem vložil do článku návrh na rychlé smazání, uživatel jej bezdůvodně odstranil a já jsem jeho editaci vrátil zpět, na diskuzi jsi jej upozornil šablonou {{Experimenty 2}}, aby přestal „přidávat do Wikipedie nesmysly“. Z jakého důvodu jsi užil této šablony? Když si představím, že jsem tím nováčkem, tak bych byl zmatený z toho, jaké nesmysly jsem kam vložil. Pochopil bych užití upozornění {{Experimenty2u}} či vzhledem k předchozí zprávě na diskuzi uživatele i {{Experimenty3u}}, ale upozornění o nesmyslech je za mě matoucí.
  3. Co se týče nedávného a i dnešního vracení editací v článku Tomáš Hanzel, můžu vědět, proč jsi IP adresu nezablokoval dříve, resp. vůbec? Předpokládal jsem, že po upozorněních, když už je tedy na diskuzní stránku vkládáš, k zablokování IP adresy přistoupíš, nicméně se tak v prvním případě stalo až v momentě, kdy jsem napsal na Nástěnku správců, ve druhém po mnoha vraceních blokoval kolega. Klidně mě vyveď z omylu, ale někdy na mě Tvé opakované vracení editací bez zablokování působí trochu jako umělé navyšování statistik vracení editací, jinak si nedokážu vysvětlit, proč Ti někdy zablokování nějakého vandala trvá nebo jej nezablokuješ vůbec a spíše vracíš, než blokuješ.

Předem díky za reakci. --David V. (diskuze) 7. 3. 2023, 18:16 (CET)

Ahoj,
1. O takové funkci jsem nevěděl, zkusím to najít, děkuji.
2. Vložil jsem špatnou šablonu. Chtěl jsem vložit šablonu o mazání šablon, ale nějak jsem se uklikl v toolbaru, moje chyba.
3. Nějak jsem doufal v tom, že přestane. O navyšování statistik nejde, poslední dobou to vůbec nesleduji. (Cíl na UP je výjimka).
Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 7. 3. 2023, 18:21 (CET)

Pozvánka na událost

Poděkování za účast v soutěži Československo 1948–1989 (2022)

Vážení účastníci a účastnice soutěže Československo 1948–1989 (2022),

rádi bychom vám touto cestou poděkovali za účast posledním ročníku soutěže. Velmi nás těší, kolik vás přispělo k tomu důležitého projektu o moderních dějinách. Rozsah témat byl obrovský a každá editace přispívá k popularizaci někdy složitých, ale důležitých témat spojených s tímto historickým obdobím státu. Během měsíce se zapojilo 36 lidí. Všechny podrobnosti najdete ve statistikách nástroje hashtag, který jsme používali pro sledování projektu.

Vítěze soutěže budeme kontaktovat přímo a pro zajímavost vám posíláme tři nejčtenější články, které vznikly v rámci soutěže Československo 1948–1989 (2022):

Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa (9077 zobrazení), Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy (1656 zobrazení), CZ 75 (1540 zobrazení) ke 23. 1. 2022.

Doufáme, že vás projekt bavil a že se zúčastníte i našich dalších akcí. Ještě jednou díky a krásný den.

Krásný víkend,
Natalia --Natalia Szelachowska (WMCZ) (diskuse) 31. 1. 2023, 11:42 (CET)

Pozvánka na 100. pražský Wikisraz

Ahoj, budeme rádi, když se na jubilejní wikisraz zastavíš, nejsem si jist, zda jsme se tam někdy potkali – určitě se ale neboj a přijď za námi i tentokrát. --frettie.net (diskuse) 11. 2. 2023, 14:49 (CET)

Ahoj, děkuji, budu o tom přemýšlet. Pravděpodobnost, že přijedu, není malá. --Ajrocket1 (diskuse) 11. 2. 2023, 14:51 (CET)
Ahoj, bezva, budeme se těšit. --frettie.net (diskuse) 12. 2. 2023, 08:00 (CET)

Měsíc žen na Wikipedii 2023

Komunitní Wikikonference 2023: Navrhněte program + Save the date

Řád velkého mazače

Děkuji, moc si toho vážím. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 30. 4. 2023, 00:12 (CEST)

Pozvánka do WikiProjektu Vandalismus

Dobrý den, na základě vaší četné a dlouhodobé aktivity při odstraňování vandalismu si Vás tímto dovoluji pozvat do WikiProjektu Vandalismus. Cílem WikiProjektu je sdružovat uživatele, kteří se odstraňování vandalismu věnují nebo věnovat chtějí, a nováčkům revertujícím vandalismus poskytnout základní informace týkající se jeho odstraňování. Předem děkuji za zvážení. --V0lkanic (diskuse) 30. 4. 2023, 11:16 (CEST)

Jsem tam, díky. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 30. 4. 2023, 16:02 (CEST)

Wikipedista I. třídy

Díky Tomáši! Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 1. 5. 2023, 00:02 (CEST)

Kategorizace

Ahoj, mohu se zeptat, jaký smysl mají takovéhle [1] editace?--Jann (diskuse) 1. 5. 2023, 15:04 (CEST)

Ahoj. když tu kategorii otevřeš, tak zjistíš, že všechny jsou pod písmenem "J", což je samozřejmě špatně. Musí to být seřazeno dle abecedy. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 1. 5. 2023, 15:06 (CEST)
Ale ne, mýlíš se. Když si tu kategorii (Jaderné elektrárny v Rusku) otevřu, vidím, že nejsou pod písmenem J. U Kalinigradské jaderné elektrárny] jsem tvou editaci vrátil a je pořád pod K. Stejně tak jsem tvoji editaci právě teď vrátil u Rostovské JE a je pořád pod R. Protože články se do kategorií řadí pod svým jménem, tedy Rostovská JE pod R, a odlišné klíče k jinému řazení do kategorií vkládáme pouze pokud nechceme článek řadit podle prvního slova v názvu (typicky u lidí když chceme řadit podle příjmení).
Řadící klíč má v tomto případě smysl pouze u názvů typu "Jaderná elektrárna Mochovce", která se bez dodatečného klíče řadí v kategoriích pod J, tam má smysl vložit "|Mochovce". U názvů typu "Rostovská jaderná elektrárna" je řazení pod R, tam nemá smysl vkládat klíč. (Leda bychom ji - v jiné kategorii - chtěli řadil pod J. Elektrárna je v kategorii Rostovská oblast, v ní by bylo přijatelné řadit ji pod J s klíčem "|Jaderná elektrárna" (a nějaké to Rostovské muzeum pod M, Rostovský jarmark pod J a pod.) --Jann (diskuse) 3. 5. 2023, 11:27 (CEST)

Pozvánka na pražský Wikisraz

--frettie.net (diskuse) 3. 5. 2023, 18:10 (CEST)

Ahoj, díky za pozvánku, ale bohužel budu mimo ČR. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 3. 5. 2023, 18:11 (CEST)

Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:31 (CEST)

Reverty

Nějak jsi se do toho zamotal, ne? :) --Filip Havlíček (diskuse) 23. 6. 2023, 17:47 (CEST)

Jo, to se někdy stane, Event streams jedou moc rychle, tak člověk smaže něco jinýho. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 23. 6. 2023, 17:49 (CEST)
Rovnou to zamkni, dle historie se dneska ti vandalové na tom článku přemnožili... --Filip Havlíček (diskuse) 23. 6. 2023, 17:49 (CEST)
Taky to tak vidím. Díky --Ajrocket1 (diskuse) 23. 6. 2023, 17:50 (CEST)

Zablokování

Ahoj, zablokuj ho prosím nastálo včetně diskuzí, je to opakovaný vandal, který by stejně po vypršení bloku pokračoval dál a dál. Díky. --David V. (diskuze) 24. 6. 2023, 21:54 (CEST)

Je to tam. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 24. 6. 2023, 21:55 (CEST)

Vítání zahraničních účtů bez editací

Ahoj, díky za vítání nových wikipedistů. Je to záslužná činnost a taky to občas dělávám. Mimochodem, osobně jsem zastáncem robotického vítání všech nových uživatelů, což by podle mě mělo značný preventivní účinek (vandalismy, nekompetentní editace apod.). Nicméně, část komunity má jiný názor, takže ačkoli se to opakovaně diskutovalo pod lípou apod., nikdy to nebylo zavedeno :(.

Proto mě poněkud zarazila vítání, která teď náhodou vidím v RC: Moonclient, BenDerBel, Alipizaso, Ycy0630, Gaelbrd9, Bergentruckung, The lion of this site, Maxoudu52, Thespides. Nejedná se samozřejmě o nic zásadního, ale všechny účty jsou bez jakýchkoli editací a podle uživatelských jmen se navíc vysoce pravděpodobně jedná o zahraniční přispěvatele, tak se jen chci zeptat, jestli se v tého oblasti nějak změnila naše „politika“. Je klidně možné, že o něčem nevím :). Díky! --Mario7 (diskuse) 4. 7. 2023, 01:20 (CEST)

Ahoj, je tam napsáno "Děkuji za Vaše editace" což může znamenat, že děkuji za jeho budoucí editace. Pokud by se tato věta změnila tak, že tuto možnost vyloučí, tak není problém to přestat vkládat. Jestli jde o zahraniční přispěvatele nebo ne, to samozřejmě nevím, ale tak u mého (ani Tvého) uživatelského by si člověk, co nás nezná, nemohl být jist, že jsme Češi :) Ale chápu, co tím myslíš. Osobně v tom nevidím nic nějak špatného, není to nic proti ničemu. Ale pokud máš názor jiný, tak ho respektuji. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 4. 7. 2023, 01:25 (CEST)
V pohodě, vůbec to nemyslím ve zlém. Samozřejmě máš pravdu v tom, že šablona je určena i pro budoucí editace (jinak bych nepodporoval její vkládání úplně všem uživatelům, jak už jsem psal), takže ji lze použít třeba k vítání nových účastníků kurzů apod. Šlo mi spíš o to, že by asi byla škoda, kdybychom zbytečně mrhali časem, když už je nás tak málo :).
Schválně jsem se na to teď podíval podrobněji: Moonclient má jedinou editaci na portugalské Wikipedii ze srpna 2022, BenDerBel edituje na té nizozemské, Alipizaso na polské, Ycy0630 dokonce na čínské. Gaelbrd9 edituje na francouzské, resp. španělské, Bergentruckung na anglické, The lion of this site se registroval na malajské Wikipedii. Maxoudu52 je indef zablokován na francouzské wiki, Thespides edituje na té maďarské. Snad už mi rozumíš lépe, oč mi šlo :). Čistě pro zajímavost, ve svém původním příspěvku jsem schválně vynechal účet KarlaSandoval86, protože tam byla alespoň nějaká rozumná šance, že se jedná o český účet, ale co naplat, i to je španělská Wikipedie.
Ale opakuji, o tom, co tě baví a o efektivitě svého času rozhoduješ výlučně sám, a mě by ani ve snu nenapadlo mít ambici ti do toho mluvit. Jenom se někdy, hlídajíc si, aby to bylo jenom příležitostně, snažím v dobrém upozornit na některé souvislosti, které možná nejsou až tak úplně patrné na první pohled, toť vše :). Zdraví --Mario7 (diskuse) 4. 7. 2023, 05:22 (CEST)

Keporkak

Ahoj, prosím o obnovení stránky Diskuse:Keporkak, dle shrnutí smazání v ní kromě dotazu nesouvisejícího s tvorbou encyklopedie byla i šablona {{Po nnc}}. Předem díky. --David V. (diskuze) 12. 7. 2023, 21:36 (CEST)

@David V. Hotovo, nevšiml jsem si toho. --Ajrocket1 (diskuse) 12. 7. 2023, 21:37 (CEST)

Shrnutí smazání

Ahoj. Mazání článků postrádá svůj význam, když si stále můžu přečíst jeho obsah: [2]. A když se to potom skryje, tak se skryje i to obecné „experimenty“, „vandalismus“ atd., čímž projekt ztrácí na transparentnosti. --Matěj Suchánek (diskuse) 13. 8. 2023, 13:46 (CEST)

@Matěj Suchánek Ahoj, já to asi nechápu. Vidíme to snad oba (resp. máme tu možnost), protože jsme správci, ne? Každopádně i po odhlášení to nevidím, takže nechápu, co tím myslíš. S tím shrnutím už nic neudělám. Zdraví. --Ajrocket1 (diskuse) 13. 8. 2023, 13:53 (CEST)
Protože jsem to už skryl. Nicméně než jsem to udělal, mohl si kdokoliv přečíst obsah smazaného článku (viz tvoje shrnutí, které si jako správce stále můžeš zobrazit). --Matěj Suchánek (diskuse) 13. 8. 2023, 14:31 (CEST)
Už to chápu, díky. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 13. 8. 2023, 15:20 (CEST)

Čenek Haužvic

Vážený správče.

Dnes jste zrušil editaci a vrátil jste stránku Čeněk Haužvic na původní nesprávný text.


Čeněk Haužvic se nikdy nepsal Haušvic a ani jeho otec se tak nikdy nepsal. Jde o záměrné hanobení příjmení Haužvic/Haužwitz a Vy se spolupodílet na tomto svým jednáním.


Jsem z rodiny pana Divizního generála Čeňka Haužvice. Nebudeme již nadále trpět toho hanobení našeho příjmení.


V současné době jsou rodinou připravované právní kroky proti některým osobám v pozici správců na Wikipedii, kteří toto hanobení jmena Haužvic činí zcela vědomě a záměrně.


Žádám Vás proto, aby jste vrátil zpět editaci, kterou jste zrušil.

Děkuji Vám. Haužvic --37.48.56.6 20. 8. 2023, 12:22 (CEST)

Vážený pane,
než budete dále komukoliv na wikipedii vyhrožovat právními kroky a nebo předpokládat špatnou vůli, podívejte se, prosím, na tento odkaz. --Stavrog (diskuse) 20. 8. 2023, 23:16 (CEST)
Pokud o to tolik stojíte.. já vám v tom bránit nebudu. --Ajrocket1 (diskuse) 24. 8. 2023, 02:44 (CEST)

Medaile profesionálního uživatele

Díky Tomáši, vážím si toho. 200 článků je můj letošní cíl a snad mě od toho nic neodradí. Zdraví --Ajrocket1 (diskuse) 29. 10. 2023, 15:26 (CET)

Pozvánka na událost

--frettie.net (diskuse) 11. 11. 2023, 11:22 (CET)

108. nepravidelný Wikisraz a setkání s pamětníky založení české Wikipedie

--frettie.net (diskuse) 1. 12. 2023, 22:56 (CET)

Už v sobotu: Setkání s pamětníky české Wikipedie a mimořádný wikistraz

Miroslav Malovec a Chuck Smith

Hezký den,

na základě účasti na pražských wikisrazech Vás zvu na setkání s Chuckem Smithem, který k nám v roce 2002 přinesl myšlenku vzniku české Wikipedie a Miroslavem Malovcem, který ji přivedl do praxe. Setkání proběhne tuto sobotu 9. prosince ve Skautském institutu (Staroměstské náměstí 4/1, Praha 1) a začíná ve 14:30. Na program bude ve stejné budově navazovat 108. pražský wikisraz.

Pokud plánujete dorazit, prosíme o registraci pomocí tlačítka níže:

Registrujte se

Těšíme se na Vás,

--janbery (diskuse) 7. 12. 2023, 14:43 (CET)