Wikipedie:Pod reálnou lípou/Praha, 22. května 2023

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

103. pravidelné pražské setkání pražské (i nepražské) části wikipedistické komunity se uskuteční mimořádně 4. pondělí v měsíci v Cafe AdAstra 22. května od 18 hod. Vítáni jsou všichni nováčci i zkušené wikipedistky a wikipedisté.

Místo a čas[editovat | editovat zdroj]

Cafe AdAstra, Podskalská 2054/8, Praha 2 – pěšky 3 minuty od Výtoně nebo 6 od Palackého nám. Tentokrát nikoli třetí pondělí v měsíci jako vždy, ale mimořádně čtvrté pondělí v měsíci – o den dříve se koná v Praze Valná hromada WM ČR. Stůl je rezervován na jméno Wikipedie. Tj. 22. května 2023 v 18.00.
Nebojte, není to jen kavárna. Jídelní lístek je bohatší, než co mají na webu.

  1. Představení se navzájem
  2. Dozvuky Valné hromady a co se změnilo (či nezměnilo) ve WM ČR
  3. Kde uspořádat mimořádný letní sraz Pod reálnou lípou v Praze?
  4. Máte vyfocenou svoji poštu? Import pošt a nafocení těch, které budou zrušeny.
  5. A další témata, se kterými přijdete právě vy!

Změny programu, jako vždycky :) vyhrazeny.

Před osmou

Na počátku tentokrát opravdu proběhlo představení, po delší době nás navštívil @Gumruch:, po delší době přišla i @Melanie anna:. Děkujeme.

Po představení jsme řešili, že proběhla Valná hromada WM ČR, že byla zvolena Rada a Revizní komise a že proběhla VH. Následně jsme zmínili i blížící se Wikikonferenci, kdy jsem poprosil příchozí, ať se mrknou na rozšiřující se program a případně si vyberou témata, která by chtěli slyšet, vidět či zkusit.

Posléze jsme opět řešili umělou inteligenci a její použitelnost, bezpečnost, nebezpečnost a hrozbu nebo nehrozbu pro Wikipedii.

V tématech byly i nově nahrané budovy pošt do Wikidat, které připravil a do Wikidat nahrál @Vojtěch Dostál: a jejich případné nafocení do doby, než budou uzavřeny – @ZSsen: zmínil, že by téma chtěl stihnout a probrali jsme, co a jak fotit a posléze jsme probrali i další technická zákoutí Wikipedia a Wikimedia Commons – např. zmizelé EXIF informace u některých fotografií.

Diskutovali jsme i možnost nalezení restaurace či hospody na zřejmě červencový sraz, kdy bychom rádi měli po vzoru brněnských srazů setkání Pod reálnou lípou. @Mistasa: si vzal na starost průzkum pražských pivnic a restaurací s lipami.

Příští sraz bude jako vždy třetí pondělí v měsíci dne 19. června 2023, velmi pravděpodobně v Café AdAstra.

Zúčastnili se: @Aktron:, @Packa:, @Jan Myšák:, @ZSsen:, @Frettie:, @Mistasa:, @Gumruch:, @Melanie anna:, @Limojoe: + 2 + pes

Dočetli jste až sem a zápis vás zaujal?   Dejte nám „like“!   (Chceme totiž vědět, kolik lidí včetně přespolních dění na pražských wikisrazech zajímá.)

Zapsal --frettie.net (diskuse) 25. 5. 2023, 09:09 (CEST)[odpovědět]

Zúčastní se[editovat | editovat zdroj]

Pozvánky rozešlu po potvrzení místa a času.