Wikipedista:Sľobodny trinec/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ing. Zdenka Samková[editovat | editovat zdroj]

Ing. Zdenka Samková (vlastním jménem Zdena Samková) je populární středoškolská učitelka. Narodila se na Slovensku, ale dnes již má udělené České občanství. Učí v Brně na střední škole SPŠ Purkyňova. Mezi studenty je známa především jako "Samička", či dokonce "Zdenička". Učí počítačové sítě, operační systémy a praktická cvičení. Má praktické zkušenosti zejména v operačním systému Linux a bohaté zkušenosti ve Windows server 2008 R2 či Windows 7. Jejím blízkým přítelem je další bývalý učitel této školy František Kovařík, který, po předání "své moci" v předmětu praktická cvičení nadále dohlíží do hodin a pomáhá paní Samkové udělat z předmětu revoluční praktické hodiny. Pod jejíma rukama již prošlo stovky studentů, kteří dnes, až na výhrady, studují na prestižních českých vysokých školách.

Vzdělání[editovat | editovat zdroj]

Studovala celkově na dvou vysokých školách, kde získala titul inženýr. Vystudovala základní školu i střední odbornou školu.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Zdenka Samková se narodila na sídliště Luník IX. v Košicích v tehdejším Československu. Narodila se do rodiny příznivců komunistického režimu a zažitých Čechoslováků.

Toto nadále ovlivňuje její politické názory. Nejvíc ji poznamenal rok 1968, normalizace, která pro rodinu Samkových přinesla velké změny. V té době byla žákyní základní školy. V této době ji tragicky zahynul otec, a to po dopadu rakety na kancelářní budovu, kde její otec zrovna pracoval. Její rodinný stav je dnes spíše neznámý.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Za dobu svého života vystřídala spoustu povolání. Vždy podnikala a pracovala v IT sektoru. Byla taky investorem. Pracovala například v PODA a.s. jako správce sítě, kde nabrala velké životní zkušenosti. Jako živnostník pracuje od roku 2017. Od roku 2021 pracuje jako středoškolská učitelka na jedné z největších brněnských středních škol. Má revoluční praktický způsob učení - z jedné učebny na škole (U52) si udělala svoji laboratoř. Učí zde počítačové sítě, operační systémy a praktické cvičení.

Politická afiliace[editovat | editovat zdroj]

Paní Samková je především známá svojí politickou afiliací. Je svérázná a silně levicová. Sama patřila do politické skupiny NEZÁVISLÍ TŘINEC. Zde bojovala se svojí politickou skupinou za lepší život pro občany. Zdarma MHD pro některé skupiny lidí, zdarma svoz odpadů a další. Dnes je vášnivou voličkou Volného bloku a v prezidentských volbách v roce 2023 v Česku volila kandidáta Jaroslava Baštu. Bojuje za sjednocení České republiky a Slovenské republiky a bojkotuje speciální vojenskou operaci na Ukrajině. Připomíná, že se zprvu jednalo o vojenské cvičení Ruska, a až Spojené státy Americké z toho vytvořili válku. Zároveň zastupuje skupinu tzv. Antivaxerů, resp. lidí co nepodporují a výrazným způsobem odmítají vakcíny. Do tohoto povědomí se ji dostal až nástup respirační nemoci covid-19. Podle ní je hlavním důvodem zpopularizování nemoci podnikatel a filantrop Bill Gates a všichni "páni světa". Paní Samková ve svých přednáškách ráda ukazuje své podkládané důkazy ohledně korupce světových lídrů.