Diskuse s wikipedistou:Matěj Suchánek/Archiv 7

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Ria v tématu „Iboxy knižních sérií

AmphibiaWeb

Ahoj a šťastný nový rok! Nemohl bys zařídit, aby citoid převáděl u AmphibiaWebu i jména a místo? OJJ, Diskuse 1. 1. 2017, 11:30 (CET)

Ahoj, i tobě, ať se ti daří i letos. Dal bys mi nějaký odkaz? Ale pokud to nepůjde opravit na naší straně nějakým zásahem do JSONů, pak rovnou říkám, že si nejsem jistý, kam a jak dál. Matěj Suchánek (diskuse) 1. 1. 2017, 15:38 (CET)
Třeba u mantel. OJJ, Diskuse 1. 1. 2017, 16:20 (CET)
Pokud nechám citoid rozbalit tento odkaz (Mantela zelená), dostanu tuto odpověď. Je to tedy stejné jako loni: když si představíš řetězec služeb VE/NWE – TD – místní nastavení – citoid – ..., problém je někde v těch třech tečkách, což pro mě zatím na jedno kliknutí nevypadá. Ale zkusím to. Matěj Suchánek (diskuse) 1. 1. 2017, 16:52 (CET)
Frettie se o to pokoušel na [1]. Některé citace obsahují "Poskytuje Zotero", tak jsem možná pomohl. --Martin Urbanec (diskuse) 4. 1. 2017, 22:06 (CET)
Frettie má hotovo, ale už ho nebavilo se hádat o každou tečku, tak to asi před rokem vzdal - mezitím se tedy změnil i web deníku, pro kterej to bylo dělaný. Ale není to moc těžký..--frettie.net (diskuse) 5. 1. 2017, 00:51 (CET)

Wikidata položka Zaměstnání

Zdravím, mluvil jsem s Frettiem o tomhle diffu a nežádoucím výsledku v infoboxu (povolání>vrah)... napadá tě, jak z toho ven? Ve Wikidatech se nevyznám, ale mám pocit, že by tam mělo jít nastavit něco jako "když položce Zaměstnání odpovídá výrok Vrah, tak použij pro název položky Zaměstnání její alias Činnost" nebo něco podobného. Frettie říkal, že tak jednoduché to určitě nebude, ale prý bys možná mohl něco vědět. --Vojtěch Veselý (diskuse) 3. 1. 2017, 00:17 (CET)

Kdyby šlo jenom o vraha, tak by to jednoduchý bylo. Nevím, nějak se mi nelíbí upravovat infobox jen proto, aby mu Wikidata seděla líp.
Teď jsem si všiml, že mi unikl výsledek revize přebírání zaměstnání, tedy že by se asi měla spíše nepřebírat. To by taky bylo řešení... Matěj Suchánek (diskuse) 3. 1. 2017, 14:56 (CET)
@Vojtěch Veselý: Nebo ještě nápad: pokud je |povolání zadáno lokálně, zobrazí se povolání. Pokud se přebírá údaj z Wikidat, zobrazí se činnost. Ale to by se už neptalo na vrahy apod. a mohlo by to být matoucí. Matěj Suchánek (diskuse) 4. 1. 2017, 17:02 (CET)
Zavést parametr povolání popisek jako per-article přepsání? --Martin Urbanec (diskuse) 4. 1. 2017, 17:46 (CET)
Nikdy! Závislé údaje musí pocházet ze stejného zdroje, srov. s popisky obrázků. Matěj Suchánek (diskuse) 4. 1. 2017, 17:59 (CET)
Popisky obrázků mají zdrojů několik. 1) Štítek Wikidata položky článku 2) Parametr popisek 3) Název článku. Z těmi bych to tedy nespojoval. Totéž navrhuji u popisků nadpisů, parametr s defaultní hodnotou. --Martin Urbanec (diskuse) 4. 1. 2017, 22:07 (CET)
Mýlíš se, ale to už je teď jedno. Matěj Suchánek (diskuse) 5. 1. 2017, 13:24 (CET)

Kategorie Commons v seznamech památek

Zdravím. Tohle, myslím, nebyl dobrý nápad. Seznamy kulturních památek jsou záměrně vždy opatřeny odkazem Commonscat, protože ten pak slouží jak k nasměrování fotek nahraných přes UploadWizard, tak případně k robotickému třídění fotek památek, které nedopatřením spadnou do celostátní kategorie památek. Trochu mě právě překvapilo, že do ní nyní zase pár fotek spadlo. Tohle zrovna je případ, kdy spíš než smazání odkazu by bylo namístě založení oné neexistující kategorie Commons, případně její opatření šablonou Commons:Template:Systematic header, aby zase tam někoho nenapadlo tu kategorii smazat jako prázdnou. Ono totiž lze předpokládat, že i pokud se někde objeví v článku odkaz na neexistující kategorii Commons, tak asi většinou ne omylem – buď může jít o nějaký překlep v odkazu nebo o přestěhování (přejmenování) cílové kategorie anebo právě o případ, kdy je žádoucí budoucí fotky do nějaké kategorie směrovat, i když zatím třeba ještě ta kategorie nebyla založena. Případů, kdy by měl robot ten odkaz bez dalšího řešení smazat, bylo a bude asi naprosté minimum. --ŠJů (diskuse) 3. 1. 2017, 19:01 (CET)

Vzal jsem na vědomí, skript již pouze udržuju, nespouštím. Matěj Suchánek (diskuse) 3. 1. 2017, 20:21 (CET)
Mám návrh, co někde udělat pravidelný výpis? --Martin Urbanec (diskuse) 3. 1. 2017, 21:46 (CET)
Čeho? Matěj Suchánek (diskuse) 4. 1. 2017, 06:23 (CET)
Commonscatů, kde kategorie na commons neexistuje. --Martin Urbanec (diskuse) 4. 1. 2017, 08:14 (CET)
Vzhledem k tomu, že jsem to naposledy dnes pročistil, tak maximálně některá z těchto, co zatím nemají položku na Wikidtaech: Kategorie:Údržba:Commonscat_není_na_Wikidatech. JAn (diskuse) 4. 1. 2017, 11:34 (CET)
nikoliv kde není na WD, ale když použitá kategorie neexistuje. --Martin Urbanec (diskuse) 4. 1. 2017, 17:45 (CET)
Když se do té kategorie podíváš, jsou tam jen bez položky, vše ostatní je vyčištěné - kde neexistovala, bot odstranil. Teoreticky budou nějaké takové kategorie v Kategorie:Údržba:Commonscat_různé od Wikidat, ale tam je to jen o chybném parametru a existující jiné kategorii. JAn (diskuse) 4. 1. 2017, 19:43 (CET)
Když se do té kategorie podívám, tak vidím, že se týká interakce Wikidata Wikipedie, nikoliv Commons Wikipedie. Stejně, jako i ta druhá kategorie. Co když bude na Wikipedii link na neexistující kategorii a bot tu kategorii na Wikidata vloží? Pak tam nebude. --Martin Urbanec (diskuse) 4. 1. 2017, 19:47 (CET)
Jestli navrhuješ kategorie jako „neexistuje na Wikidatech“, tak rovnou říkám, že to nejde. Jinak o botovi máš pravdu (můj by to ale neudělal), seznam kategorií neexistujících na Commons je tady. Matěj Suchánek (diskuse) 4. 1. 2017, 20:48 (CET)
Ne. Navrhuji zjišťovat, zda je v prvním nepojmenovaném šablony commonscat existující kategorie a případy, kdy tato podmínka splněna není, reportovat. Další možnost je nutit jejich bytí na Wikidatech a řešit to skrze odkaz, díky za něj. --Martin Urbanec (diskuse) 4. 1. 2017, 22:03 (CET)
Pořád si nejsem jistý, jak bys toho chtěl dosáhnout.: 1) vložím do článku šablonu {{Commonscat}}. 2) šablona zkontroluje, zda se odkaz shoduje s wikidaty. 3) bot exitující naimportuje, neexistující smaže. 4) zbydou pouze články, které nemají položku na wikidatech a z nich možná u některého kategorie neexistuje.
Na Wikidatech naopak jezdí bot, který maže neexistující kategorie z P373, takže pak se takový článek vrátí do ázchytné kategorie, kde jej opět projede bot a importuje nebo smaže. (nevím jak teď, ale dřívve jej Ivan A. Krestinin spouštěl denně).
Na tebou požadovaný seznam se by se dostaly pouze ty články, kde je sice kategorie uvedená na WD, ale ve skutečnosti neexistuje, takže buď je čerstvě smazaná, nebo jí bot na WD neodstranil.
A pokud myslíš udělátko, které by zvýraznilo neexistující kategorie, tak po tom jsem se už několikrát zajímal a bez úspěchu.JAn (diskuse) 5. 1. 2017, 07:18 (CET)

OJJbot

@Matěj Suchánek, Martin Urbanec: Díky dvojici M+M se mi to podařilo rozchodit a už to nahrazuje bez chyb. Díky! --OJJ, Diskuse 14. 1. 2017, 10:06 (CET)

Jaké má tohle sdělení význam? ... se mi to podařilo... – ale co? Matěj Suchánek (diskuse) 14. 1. 2017, 10:10 (CET)
OJJbot už funguje bez problémů a rád bych vám dvěma za to poděkoval. --OJJ, Diskuse 14. 1. 2017, 10:15 (CET)
Za mě nemáš zač, pokud ještě něco budeš potřebovat, kdykoliv rád pomohu. --Martin Urbanec (diskuse) 14. 1. 2017, 10:43 (CET)

Řazení

Všiml jsem si těchto editací, důvod však nechápu. V čem je výhodnější mít před názvem článku při řazení do kategorie ještě jednou název článku? --Dvorapa (diskuse) 14. 1. 2017, 11:27 (CET)

Jako ochranu před defaultsortem, který dává smysl jen v obsahových kategoriích, ale už ne v těch údržbových. Matěj Suchánek (diskuse) 14. 1. 2017, 11:36 (CET)
Nevím, z mého pohledu defaultsort v údržbových kategoriích celkem nevadí. --Dvorapa (diskuse) 14. 1. 2017, 11:42 (CET)

Chyba v kosmetických změnách v pwb

V Pywikibotovi přestaly po commitu, který obsahuje vaše jméno, fungovat správně kosmetické změny, některé robotické úpravy končí předčasně (často už u prvního článku) chybou:

Rozšířený obsah
Script terminated by exception:

ERROR: UnboundLocalError: local variable 'newLink' referenced before assignment
Traceback (most recent call last):
  File "pwb.py", line 263, in <module>
    if not main():
  File "pwb.py", line 257, in main
    run_python_file(filename, [filename] + args, argvu, file_package)
  File "pwb.py", line 121, in run_python_file
    main_mod.__dict__)
  File "./scripts/cosmetic_changes.py", line 148, in <module>
    main()
  File "./scripts/cosmetic_changes.py", line 141, in main
    bot.run()
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/bot.py", line 1620, in run
    super(MultipleSitesBot, self).run()
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/bot.py", line 1434, in run
    self.treat(page)
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/bot.py", line 1721, in treat
    super(ExistingPageBot, self).treat(page)
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/bot.py", line 1785, in treat
    super(NoRedirectPageBot, self).treat(page)
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/bot.py", line 1648, in treat
    self.treat_page()
  File "./scripts/cosmetic_changes.py", line 77, in treat_page
    changedText = ccToolkit.change(self.current_page.get())
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/cosmetic_changes.py", line 272, in change
    new_text = self._change(text)
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/cosmetic_changes.py", line 266, in _change
    text = self.safe_execute(method, text)
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/cosmetic_changes.py", line 253, in safe_execute
    result = method(text)
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/cosmetic_changes.py", line 649, in cleanUpLinks
    'startspace'])
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/textlib.py", line 377, in replaceExcept
    replacement = new(match)
  File "/home/pavel/pywikibot/pywikibot/cosmetic_changes.py", line 629, in handleOneLink
    newLink = newline + newLink
UnboundLocalError: local variable 'newLink' referenced before assignment
<class 'UnboundLocalError'>
CRITICAL: Closing network session.

Zkuste např. python pwb.py cosmetic_changes -search:'insource:/\{\{ *(Grandslamový turnaj (a Turnaje Mistrů )?\(konkrétní událost\)|Infobox - tenisový turnaj)/i' pro ilustraci na core ve větvi master. Netušíte, v čem by mohl být problém? --Dvorapa (diskuse) 13. 2. 2017, 18:21 (CET)

Tak problém je v UnboundLocalError: local variable 'newLink' referenced before assignment, to znamená chybná deklarace proměnné. Kupodivu to ani neshodilo unit test. Už vidím, kde je problém, přednostně se to pokusím vyřešit. Matěj Suchánek (diskuse) 13. 2. 2017, 19:05 (CET)
Super, já chybu nehledal, nevyznám se v logice věci, ale za opravu předem díky. --Dvorapa (diskuse) 13. 2. 2017, 19:22 (CET)
gerrit:337433, mělo by fungovat. Ještě jednou díky za upozornění. Matěj Suchánek (diskuse) 13. 2. 2017, 19:26 (CET)

Pozvánka na oslavu 15. narozenin české Wikipedie

Dobrý den, jak se daří? Rád bych vás pozval na oslavu 15. narozenin české Wikipedie, která se bude konat 3. května 2017 v kanceláři Wikimedia Česká republika ve Slovenské 21 v Praze-Vinohradech. Zvu vás, protože bychom rádi na jednom místě shromáždili co nejvíce bývalých i současných správců české Wikipedie (akce je však samozřejmě i pro nesprávce a dokonce i pro ty, kteří jen Wikipedii podporují, ale nikdy ji pořádně needitovali). Program je na stránce akce, ale stále se na něm pracuje a Vaše náměty a nápady si rád přečtu na diskuzi k akci.

Pokud máte zájem, prosím připište se do seznamu na stránce akce. Pokud o akci nemáte zájem, nejlépe uděláte, když odstraníte svoje jméno ze seznamu správců, který jsme připravili na stránce akce. Následně už vás nebudeme kontaktovat. Díky a těším se na shledání, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 2. 2017, 15:23 (CET)

VisualEditor + ORES

Ahoj, mohl bys mi poradit s VE? Poslední dobou (Mantela zlatá, Chobotnice skvrnitá) se mi tam při řešení připomínek WP:Q řada připomínek i přes "uložení" nevyřeší, vrátí zpátky, vznikají z toho nesmysly. Po pravdě už nevím co s tím, místo W8 už mám W10, pořád to samé a uživatelé si už myslí, že jsem... Rád bych to dořešil. Dík, jinak ten ORES docela dobrej, ale zatím ne moc chytrej. OJJ, Diskuse 25. 2. 2017, 13:50 (CET)

Moc tvé prosbě nerozumím. Myslíš třeba, že se věc opravená v předchozí editaci v té další vrátí zpátky? Nepamatuji si, že by se mi to někdy stalo, nicméně jako řešení mě napadá po každém uložení nejdříve aktualizovat stránku (Ctrl+R) a až pak editovat. Nebo je to něco jiného?
Jinak ORES by měl být asi tak chytrej, jak jsme si ho vycvičili. Přiznám se, že je to lepší, než jsem čekal. Matěj Suchánek (diskuse) 25. 2. 2017, 14:11 (CET)
Ne, aktualizuji dejme tomu areál rozšíření té žáby, uložím, objeví se mi Vaše změny byly uloženy a za chvíli mi někdo píše, že tam nejsou. Jen ORES ale nestačí, řadu věcí (vulgární obsah, emotikony) absolutně nezvládá a když jsem jel na zkoušku jen podle něho, zbylo plno vandalismů nedorevertovaných. --OJJ, Diskuse 25. 2. 2017, 14:31 (CET)
Hm, to je zvláštní. Pak můžu jedině doporučit kontrolovat rozdíl před uložením i po něm. Možná že tvoříš rychleji, než VE nebo prohlížeč zvládají, nevím.
Mám nastavenou vysokou citlivost ORES, takže většina filtry označených editací je označena i ORES (i když některé vulgarity vskutku nejsou, u každé úpravy se ale dá dohledat pravděpodobnost). Když jsem se kdysi ptal, jestli bude systém možné nějak docvičovat, nedostal jsem jasnou odpověď, věřím ale, že i něco takového bude umělá inteligence brzy zvládat. Matěj Suchánek (diskuse) 25. 2. 2017, 14:50 (CET)
Možné to je, píšu dost rychle. Výhoda je, že takhle člověk vidí i registrované uživatele, což jinak bez složitého pročítání není myslitelné dohledat. --OJJ, Diskuse 25. 2. 2017, 14:58 (CET)

Prosba o pomoc s přebíráním Wikidat

Mám dotaz: Umí Modul:Wikidata (nebo klidně i nějaký jiný...) vyfiltrovat tvrzení s určitou vlastností, určitým kvalifikátorem a určitou hodnotou tohoto kvalifikátoru? Pokud dobře chápu dokumentaci, tak parametr withqualifier testuje pouze to, zda je kvalifikátor přítomen, ale už ne, jakou má hodnotu.

Jeden příklad na vysvětlení: Pro {{Infobox - automobil}} chci přebírat do parametru |pohotovostní hmotnost = tvrzení s vlastností P2067 ("hmotnost"), ale jen tehdy, jestliže obsahuje kvalifikátor P459 ("metoda určení") s hodnotou Q524072 ("pohotovostní hmotnost vozidla"). Je-li takových tvrzení víc (pro různé verze vozidla), měl by přijít jejich seznam.

Je něco takového implementované (nebo aspoň v plánu)? Zdravím, --Shlomo (diskuse) 1. 3. 2017, 18:26 (CET)

Zatím neumí. Já tyhle věci zavádím většinou, až když je poptávka, teď je to navíc vzhledem k tomu, že to už děláme u hlavních hodnot, celkem jednoduché. Jenom název parametru... máme třeba withlang, qualifiers withlang, withvalue, withqualifier... nějak to z toho vymyslet. Pak to bude hned. Matěj Suchánek (diskuse) 1. 3. 2017, 18:49 (CET)
Řekl bych, že pro tento případ něco jako withqualifiervalue, a vztáhnout to k vlastnosti určené pomocí (již existujícího) withqualifier. Pokud se toho příležitostně ujmete, budu rád.--Shlomo (diskuse) 1. 3. 2017, 19:16 (CET)
Já už to měl nachystané a vlastně jenom čekal na vaši reakci, takže HotovoHotovo Hotovo.. Matěj Suchánek (diskuse) 1. 3. 2017, 19:26 (CET)

Infobox

Ahoj, obracím se na Tebe jakožto na odborníka přes Wikidata a různorodou techniku – mám totiž menší problém s infoboxem plemeno. Jde o to, že v minulosti se u parametru "země původu" vždy zobrazovala i příslušná vlajka, už před nějakou dobou ale proběhly určité úpravy a od té doby se tam ta vlajka nezobrazuje. To ale není problém, horší je to, že u plemen, jako je novofundlandský pes a další, kde se uvádí dvě země původu, se první vlajka nezobrazuje, zatímco druhá ano. Zrovna u toho novofundlanďana jsou použity parametry "země původu", kde se vlajka nezobrazí, a "země původu2", kde už ano. Co s tím? Jak jsi určitě postřehl, ve Wiki-technických věcičkách se absolutně nevyznám a tak jsem chtěla poprosit o pomoc někoho, kdo se vyzná :-). Zatím přeji příjemný den, --Leome 323 ♥ (diskuse) 17. 3. 2017, 15:13 (CET)

Ahoj. Je zřejmé, že šablona je nastavena tak, aby parametr |země původu2 změnila na odkaz s vlaječkou, kdežto |země původu nechala tak, jak je. Jak jsem vypátral v historii, může za to tato srpnová úprava JAna Dudíka, označená jako typo. Domnívám se, že potřebu této změny vyvolal nějaký článek, ve kterém někdo stát zadal jako odkaz, nikoliv jako prostý text, jak šablona {{Vlajka a název}} vyžaduje. V současné době se to týká těchto dvou článků. Pokud se v nich parametr vyřeší, nemělo by nic bránit tomu ty vlaječky do infoboxu vrátit. Matěj Suchánek (diskuse) 17. 3. 2017, 16:06 (CET)
Tak to bylo jednodušší, než jsem čekala :D. Vše už se zdá být v pořádku, děkuji moc. --Leome 323 ♥ (diskuse) 17. 3. 2017, 16:54 (CET)

Šablona Infobox - skupina galaxií

Zdravím. V heslech používajících šablonu {{Infobox - skupina galaxií}} se popisek obrázku zobrazuje na černém pozadí a je tak nečitelný. Nejsem si jist, ale zdá se, že se to začalo dít po vašich posledních úpravách šablony. Můžete na to prosím mrknout? Díky. --Jan.Kamenicek (diskuse) 26. 3. 2017, 20:35 (CEST)

Opravil jsem. Z mně neznámých důvodů měl obrázek nastaveno černé pozadí, což se přenášelo i na popisek. --Vachovec1 (diskuse) 26. 3. 2017, 20:45 (CEST)
Díky, {{Infobox}} styl obrázku vztahuje i na něj, myslím, že jeho zrušením se nic nestane (k něčemu tam ale černé pozadí obrázku samotného asi být mělo). Matěj Suchánek (diskuse) 26. 3. 2017, 20:48 (CEST)

Filtr 98

Tady by se filtr spouštět asi neměl, nebo ano? — Draceane diskusepříspěvky 26. 3. 2017, 23:12 (CEST)

Spíš ne, díky za nahlášení, ale jestli se nám s tím podaří něco udělat, nevím. Matěj Suchánek (diskuse) 27. 3. 2017, 14:35 (CEST)

Kojetín

Dobrý den. Nedávno jste mi dobře poradil ohledně Wikidat a opět mám problém – proč se v šabloně Části české obce v článku Kojetín zobrazují místní části v pořadí III, II, I, nešlo by to naopak? --Vlout (diskuse) 13. 4. 2017, 13:56 (CEST)

Dobrý den. Údaje se řadí podle abecedy – „-“ jde až po „I“. Algoritmus, který jsem pro řazení podle abecedy vytvořil, není dokonalý a například nebere v potaz „Ch“ nebo číselné řazení. Ačkoliv jsem již požádal, abych měl z modulu přístup k algoritmu, kterým se řadí články v kategoriích, zatím nebyla moje prosba vyslyšena. Tím by se římské číslice sice přímo nespravily, ale interní náhrada římských číslic za arabské (na kterou bych musel vytvořit nebo najít a naimplementovat do Lua jiný algoritmus) by už fungovat mohla. Matěj Suchánek (diskuse) 13. 4. 2017, 14:06 (CEST)
A což zkusit na tyto číslované části obcí použít pořadové číslo (P1545) a zakomponovat jejich řazení přímo do šablony? Nebo je to blbý nápad? JAn (diskuse) 13. 4. 2017, 14:17 (CEST)
To mě nanapadlo a nezní tako jako úplně špatný nápad. I když datovým typem je řetězec, a ne číslo. Ovšem co s případy, kdy se nám tam mixuje více druhů řazení? Matěj Suchánek (diskuse) 13. 4. 2017, 14:29 (CEST)
Děkuji za vysvětlení. Sice to nevypadá nejlépe (podobně také Lipník nad Bečvou), ale není to zase nic zásadního. --Vlout (diskuse) 13. 4. 2017, 14:24 (CEST)
Faktem ale je, že tato nevzhlednost je dobrá motivace. Matěj Suchánek (diskuse) 13. 4. 2017, 14:29 (CEST)

Zdravím, znovu na Vás mám prosbu: netuším proč, ale v šabloně Části české obce se v případě Valašského Meziříčí zobrazuje i celé město, přestože by tam měla být jen část Valašské Meziříčí (místní část). Na Wikidatech jsem problém neodhalil, jen jsem opravil zařazení místní části, která není jen katastrálním územím (srov. [2]). Nevíte, jak na to? --Vlout (diskuse) 16. 4. 2017, 23:42 (CEST)

Valašské Meziříčí (Q375651) má vyplněný kód části obce podle RÚIAN (P2788), proto se také zobrazuje. Bohužel nedokážu posoudit, jestli je to správně. Matěj Suchánek (diskuse) 17. 4. 2017, 12:10 (CEST)
To je samozřejmě špatně, dá se to odstranit? --Vlout (diskuse) 17. 4. 2017, 15:24 (CEST)
Resp. jsem to právě opravil sám (je rozdíl mezi [3] a [4]). Díky za pomoc. --Vlout (diskuse) 17. 4. 2017, 15:28 (CEST)
@Vlout: Všechny obce, které mají zároveň stejnojmennou část, mají v tuto chvíli vyplněn kód části obce této své "hlavní části". Už je to neudržitelné a něco s tím musíme dělat, ale prosím přistupme k tomu systematicky.--Vojtěch Dostál (diskuse) 31. 5. 2017, 15:14 (CEST)
Zde šlo o dva samostatné články: Valašské Meziříčí a Valašské Meziříčí (místní část). Myslíte je sloučit? Mám dojem, že už se o tom někde Pod lípou vedla diskuse (?) --Vlout (diskuse) 31. 5. 2017, 15:19 (CEST)

Nepoužité moduly

V souvislosti se seznamem nepoužitých šablon bot také vygeneroval nepoužité moduly. Myslím si, že pravděpodobně nezpracoval moduly použité v jiných modulech (ve výsledku byly všechny podstránky všech modulů, ty jsem vyřadil), některé stejně jako u šablon asi ani být použité nemají, ale přesto jsem si myslel, že by vás seznam mohl zajímat:

  1. Category handler
  2. CheckParameters
  3. Data státu
  4. Debug
  1. Infobox
  2. ObecNav
  3. Stacktrace
  4. TemplateTranslation
  1. Test
  2. Validuj souřadnice
  3. Vek
  1. WikidataCheck
  2. Yesno
  3. Údržba

--Dvorapa (diskuse) 21. 4. 2017, 10:03 (CEST)

Díky, tady je krásně vidět, že moduly jen tak bez účelu převzaté odjinud prostě nemají smysl. Ty dva, jejichž jsem autorem, zatím nenašly využití, ale to časem přijde. Nevyužitý modul sám o sobě ničemu nevadí (lepší než používaný, ale nefunkční), když tak je možné na ně autory upozornit. Matěj Suchánek (diskuse) 21. 4. 2017, 14:04 (CEST)
Nevyužitý modul určitě nevadí, ale nevyužitý nefunkční modul podle mě nebude mít příliš smysl. Zeptám se autorů takových modulů nebo významných přispěvatelů, co s nimi. Mezitím Vachovec1 v mojí diskusi prošel a analyzoval pár z nich. --Dvorapa (diskuse) 26. 5. 2017, 13:07 (CEST)
Přesně, jak říkáte, Vás se týkají zejména Modul:CheckParameters, Modul:WikidataCheck, Modul:Validuj souřadnice a možná trochu také Modul:ObecNav. Funkční bez využití nevadí, ale jestli je nějaký z nich nefunkční, má cenu ho tu držet? --Dvorapa (diskuse) 26. 5. 2017, 13:15 (CEST)
To určitě nemá. Já nevím, pokud to sem někdo natáhne a pak se k tomu nehlásí, je to asi lepší smazat. Matěj Suchánek (diskuse) 26. 5. 2017, 13:31 (CEST)

Smazání TERMOTISK

Dobrý den Smazal jste stránku TERMOTISK přestože jsem na permissions-cs@wikimedia.org odeslal schválení práv v předepsaném znění:

Já, autor tohoto textu (https://www.stepa.cz/pokladni-kotoucky-termo), souhlasím s tím, aby tento můj text byl sdělován prostřednictvím Wikipedie (https://cs.wikipedia.org/wiki/Termotisk) pod licencí GFDL (závazné znění: http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html; neoficiální překlad: http://www.gnulicence.cz/cesky-preklad-licence-gnu-free-documentation-license-v-1-3.php) a pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported (zkrácené české znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.cs; plné znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode). Beru na vědomí, že toto dílo může být libovolně upravováno a přebíráno dalšími stranami k jakémukoli účelu včetně komerčních. Přeji si, aby za autora tohoto díla byl označen Stepa s.r.o.

Podpis odesílatele --

Ing. Martin Pišín
Marketing
STEPA s.r.o. , Sázavská 995,  563 01  LANŠKROUN,  tel.: +420 463 033 131, e-mail: pisin@stepa.cz | www.stepa.cz

Nedošlo tedy k porušení autorských práv. Prosím o vrácení stránky.

Ing. Pišín pisin@stepa.cz – Tento příspěvek přidal(a) 109.108.96.158 (diskusepříspěvky)

Moje chyba, myslel jsem si, že jsem to již označil. Už jsem to vyřídil. Mates (diskuse) 24. 4. 2017, 11:03 (CEST)

Tituly v infoboxu - osoba

Zdravím. Jde jen o drobnost, nešlo by dát mezeru k titulům v šabloně {{Infobox - osoba}}? Srov. např. Oldřich Jehlička. Předem děkuji, --Vlout (diskuse) 26. 4. 2017, 10:47 (CEST)

OpravenoOpraveno Opraveno. Rozbalení šablon odhalilo, že za to mohla Kategorie:Údržba:Doplnit štítek na Wikidatech, kterou přídává šablona {{WD štítek}}. Bílé znaky kolem kategorií parser zjevně ignoruje. Matěj Suchánek (diskuse) 26. 4. 2017, 10:56 (CEST)

Sbírka pivovarských mikroorganismů (RIBM 655)

Dobrý den, dne 10.3.2017 byla Vámi smazána stránka s článkem Sbírka pivovarských mikroorganismů (RIBM 655), kvůli podezření z porušení autorských práv. Svolení majitele práv bylo již před nějakou dobou posláno. Je možné, abyste se zeptal týmu OTRS zdali můžete článek obnovit?--Josef Vacl (diskuse) 26. 4. 2017, 18:00 (CEST)

To jste mohl směřovat rovnou na ně. @Jan Kovář BK: Matěj Suchánek (diskuse) 26. 4. 2017, 18:08 (CEST)
Podívám se na to. Vím, že od pana Vacla tam něco je, ale staršího data a na jiné články. --Jan KovářBK (diskuse) 26. 4. 2017, 18:11 (CEST)

@Josef Vacl: Zaslal jsem p. Kosařovi e-mail, dále to řešme standardně přes OTRS komunikaci. --Jan KovářBK (diskuse) 26. 4. 2017, 18:42 (CEST)

Dvě prosby

Mám dvě prosby, obě se vztahují k pwb:

  • Myslíte, že byste mohl doplnit do category.py šablony přesunout a přejmenovat nebo věděl, na koho se s tím obrátit?
  • Netušíte, co by mohlo způsobovat T135304? Bojuji s tím už minimálně rok a spíš si myslím, že už tak rok a půl.

--Dvorapa (diskuse) 18. 5. 2017, 13:33 (CEST)

  1. pwb se vyvíjí přes gerrit, takže to můžete navrhnout tam. Pokud byste to udělal, umažte ještě z přidávaných řádků u'' a přidejte mě jako hodnotitele.
  2. U toho tasku mám (červenou) vlaječku, takže až budu mít čas na vyvíjení (pokud vše půjde podle plánu, tak od příštího týdne), postupně zkusím každou takhle označenou chybu opravit. Tady jsem se o to myslím dokonce pokoušel a zřejmě neuspěl. V tom tasku chybí důležité údaje – hlavně vstup/výstup, skutečný a očekávaný diff a verze.
Matěj Suchánek (diskuse) 19. 5. 2017, 09:10 (CEST)
Vím, ale zatím jsem neměl čas se s Gerritem naučit pracovat. Co se týče druhé chyby, kdy se občas vloží šablona smazat, ale většinou ne: Diffy budu moct získat až tak začátkem léta, více viz žádost zde a chybu zaznamenávám v master linii od ledna 2016 doteď (před každým přesunem kategorie od ledna 2016 vždy provedu git pull, jestli se to náhodou nějak neopravilo, ale zatím to nikdy nepomohlo). --Dvorapa (diskuse) 19. 5. 2017, 19:08 (CEST)
První prosbě jsem tedy vyhověl (přes Gerrit lze mimochodem upravovat kód přímo v prohlížeči, což se hodí právě na drobné úpravy, třeba lokalizace). Nicméně se současným množstvím informací obávám se nemohu v druhém případě nijak pomoct. Matěj Suchánek (diskuse) 19. 5. 2017, 20:44 (CEST)

Wikitext 17

Myslíš, že by mělo cenu napsat vývojářům, aby ponechali standardní ukládací panel ze starého editoru, co máme teď, v tom novém, co nám ho zase vnucují? Na mobilu to totiž půjde hůř ukládat. OJJ, Diskuse 19. 5. 2017, 20:54 (CEST)

mw:2017 wikitext editor: The 2017 wikitext editor is a mode within mw:Extension:VisualEditor that allows users to use the visual editor's tools and toolbar while editing the wikitext source code. – To myslím mluví za vše. (Nejde ani vnucování něčeho nového, jako spíš o rozšíření stávajících nástrojů.) Matěj Suchánek (diskuse) 19. 5. 2017, 21:00 (CEST)
Njn. Vím, jsem už s tím otravnej, ale většinou jsou ta vylepšení spíš ke škodě než k užitku. Teda mimo té nové historické osy, ta funguje dobře. OJJ, Diskuse 19. 5. 2017, 21:05 (CEST)
Ono to nemusí byť zas tak úplne nevinná záležitosť, ako sa to prezentuje. Aspoň teda pokiaľ by bol v skutočnosti dlhodobý cieľ, nahradiť všetky doterajšie plaintextové editory zdrojáku, vrátane toho súčasného štandardného (2010 zo zoznamu [5]) týmto z 2017. Tie doterajšie totiž len dopĺňali prostú textareu (čo je spravidla systémový editačný komponent, len wrapnutý prehliadačom) o nejaké neškodné panely, klávesové skratky a pod.
V porovnaní s tým je editor, postavený na jadre VisualEditoru mamutí javascriptový, markup parsujúci moloch, ktorý sa pri komplexnejšom článku inicializuje jednotky až desiatky sekúnd, sotrebúva zdroje, je prakticky nepoužiteľný na slabších mašinách (ARMy, Atomy, staršie stroje), laguje často už pri prostom skrolovaní v obsahu, atď.
Z tohoto pohľadu je dosť žiadúce, aby vždy zostala nejaká zmysluplná (ne-overdesigned) alternatíva v podobe, keď už ničoho iného, tak aspoň tej obyčajnej textarey. --Teslaton (diskuse) 19. 5. 2017, 21:41 (CEST)
Hlavně nevyvolávat paniku, že se něco bude rušit. :) Se zachováním starého editoru určitě souhlasím a nepředpokládám, že by mělo dojít k úplnému nahrazení, soužití dvou (nebo tří) způsobů editování tu asi zůstane. Matěj Suchánek (diskuse) 19. 5. 2017, 21:58 (CEST)

Počet obyvatel

Zdravím. Jestli se nepletu, tak Váš bot zařídil na Wikidatech aktualizaci všech obcí, okresů a krajů na rok 2017. Děkuji, úžasná věc! Pouze bych možná u okresů a krajů změnil referenci, kterou má pro tyto subjekty Český statistický úřad odlišnou od zdroje pro obce ([6]). --Vlout (diskuse) 22. 5. 2017, 23:18 (CEST)

Není zač, velmi rád jsem pomohl. Zmíněný odkaz jsem zatím z položky smazal, nejspíš tam nechám odkaz na rozcestník se soubory: [7]. Matěj Suchánek (diskuse) 23. 5. 2017, 08:35 (CEST)
Ano, to by bylo asi nejlepší, než to nějak složitě dělit. Díky, --Vlout (diskuse) 23. 5. 2017, 10:50 (CEST)
(Anebo odkázat na kompletní publikaci [8], ale to už nechám na Vás. --Vlout (diskuse) 23. 5. 2017, 10:53 (CEST))

Oprava stránek v MediaWiki NS

Ahoj, všiml jsem si, že následující stránky v NS MediaWiki by možná mohly vyžadovat opravu (modul mw.util). Protože si však nejsem zcela jist, dávám níže seznam k posouzení.

Díky předem, --Martin Urbanec (diskuse) 24. 5. 2017, 06:28 (CEST)

Čo sa týka IEFixes.js v MW, podľa [9] bol najprv vysunutý do modulu mediawiki.legacy.IEFixes, ktorý sa v prípade splnenia UA podmienky automaticky importoval z mediawiki.legacy.wikibits (wikibits.js), v 1.24 bol potom úplne odstránený. Tá lokálna stránka predpokladám fungovala ako override defaultného IEFixes.js z MW. Pokiaľ nie je volaná ani lokálne (na skwiki zatiaľ je, z common.js, čo tam spôsobovalo problém, pretože $.client, ktoré sa tam využívalo na UA test nebolo v momente volania ešte opakovateľne definované), asi už momentálne nemá žiaden význam. --Teslaton (diskuse) 24. 5. 2017, 16:59 (CEST)
Podle mě je to ztráta času. Ten kód je evidentně zastaralý, mnohé verze IE na Wikipedii vůbec nemají JavaScript dovolený. V panelu referencí se nevyznám a jeho zabudování do Common.js, ne jako udělátko je chyba. Matěj Suchánek (diskuse) 24. 5. 2017, 17:16 (CEST)

Požadavek na obrázek

Zdravím. Nebylo by možné do šablony {{Infobox - soud}} také dodat hlášení „Chybí svobodný obrázek.“, když by nebyl vyplněn parametr Obrázek (nikoli Mapa), jako je např. v infoboxu Osoba? Zástupný obrázek by byl asi příliš výrazný a toto by možná pro postupné dofocení zbývajících soudů úplně stačilo. --Vlout (diskuse) 11. 6. 2017, 10:00 (CEST)

HotovoHotovo Hotovo. Matěj Suchánek (diskuse) 11. 6. 2017, 13:13 (CEST)
Skvělé, děkuji. --Vlout (diskuse) 11. 6. 2017, 15:24 (CEST)

Obrázek z Wikidat

Nevím, jestli to chceš takhle pojmout všude, ale kde máš konsensus na tyto úpravy? Navíc ručně je to pracné, obrázky se můžou dublovat, některé tam jsou schválně jako lepší. OJJ, Diskuse 12. 6. 2017, 16:46 (CEST)

Aha, podlipovina, OK a sry. OJJ, Diskuse 12. 6. 2017, 16:47 (CEST)
Viz pod lípou, vkládám je jednodušším způsobem, pouze tam, kde chybí. Matěj Suchánek (diskuse) 12. 6. 2017, 16:50 (CEST)

kategorie:Sport v Garmischi-Partenkirchenu

Dobrý den, mohu se zeptat, proč jste přesunul kategorie:Sport v Garmisch-Partenkirchenu na kategorie:Sport v Garmischi-Partenkirchenu? --Silesianus (diskuse) 22. 6. 2017, 20:06 (CEST)

@Silesianus: Přesun provedl Mircea. --Dvorapa (diskuse) 22. 6. 2017, 20:08 (CEST)
Oh, pardon. V posledních změnách jsem si všiml, že to kolega odmazal, tak jsem předpokládal, že to i přesouval. Omlouvám se. --Silesianus (diskuse) 22. 6. 2017, 20:09 (CEST)
Jinak i mě zajímá důvod, přesun této a podobných kategorií týkajících se Garmisch-Partenkirchenu je mi trochu proti srsti. --Dvorapa (diskuse) 22. 6. 2017, 20:12 (CEST)
Uvedeno: jako ve Frýdku-Místku. Matěj Suchánek (diskuse) 22. 6. 2017, 21:12 (CEST)

Binomické jméno v šabloně Taxobox

Ahoj. Ve staré verzi šablony {{Taxobox}} jsi upravoval přebíraní binomického jména z Wikidat tak, aby se přebíralo/vyplňovalo pouze v případě, že se jedná o druh či poddruh. Nyní, když jsem provedl převod Taxoboxu na šablonu typu {{Infobox}}, se tento problém objevil znovu (tj. byly přebírány i vyšší taxony). Proto jsem přebírání této položky dočasně vypnul. Mohl by ses na to podívat? Díky. --Vachovec1 (diskuse) 22. 6. 2017, 20:20 (CEST)

HotovoHotovo Hotovo. Díky, že jsi na něm pracoval, u mě to vypadá dobře, možná záhlaví bychom mohli lehce vertikálně rozšířit (text je blíž ke „stropu“ než „podlaze“). Matěj Suchánek (diskuse) 22. 6. 2017, 21:11 (CEST)
Díky za rychlou reakci. S tím záhlavím si klidně pohraj. Ber přitom ohled na pozici "informační" ikony. --Vachovec1 (diskuse) 22. 6. 2017, 21:25 (CEST)

Nepřevedené infoboxy

Ahoj. Šlo by nějak vypsat seznam infoboxových šablon, které doposud nebyly převedené na některou ze standardních verzí (tj. buď do verze založené na šabloně {{Infobox}} nebo do verze "skládané" z částí jako {{Infobox hlavička}})? --Vachovec1 (diskuse) 26. 6. 2017, 17:48 (CEST)

Možná vypsat všechny šablony ze všech podkategorií Kategorie:Šablony:Infoboxy, mínus všechny šablony obsahující volání šablony {{Infobox}} nebo volání šablony {{Infobox hlavička}}? --Vachovec1 (diskuse) 26. 6. 2017, 17:51 (CEST)
Mám takové seznamy už delší dobu ve svém úkolníčku a nemohu se k nim dostat: infoboxy, navboxy, souboxy, diskusní cedule. Kvůli nedostatkům v PetScanu jsou v seznamech i šablony skryté na jejich vlastní stránce pomocí onlyinclude a šablony volané pomocí modulu. Snad se budou seznamy hodit ;) --Dvorapa (diskuse) 26. 6. 2017, 18:17 (CEST)
Třeba vyhledávačem. Matěj Suchánek (diskuse) 26. 6. 2017, 19:21 (CEST)
Děkuji. Ještě jedna věc: prosil bych vybrat z toho seznamu takové infoboxy, které obsahují tagy <th>, <tr> nebo <td>. Takto "syrové" infoboxy potřebují úpravu nejurgentněji (příklad: {{Infobox - knihovna}}). --Vachovec1 (diskuse) 26. 6. 2017, 19:42 (CEST)
Výsledky. Matěj Suchánek (diskuse) 26. 6. 2017, 19:53 (CEST)
Děkuji. Přes prázdniny na tom budu pracovat. --Vachovec1 (diskuse) 26. 6. 2017, 20:10 (CEST)

Šablona:Infobox - album

Ahoj, tato nedávná úprava naprosto rozhodila zobrazení infoboxů pro hudební album (viz. ukázka). Já se ve wiki kódu zrovna moc nevyznám, takže jestli by ses na to mohl podívat, v této podobě to nemůže zůstat. Díky, --Michal Lenc (diskuse) 26. 6. 2017, 20:33 (CEST)

Díky za upozornění, opraveno. Matěj Suchánek (diskuse) 26. 6. 2017, 21:03 (CEST)

Šablona:Infobox - umělec

Zdravím, chci vás jen upozornit, že vaše úprava {{Infobox - umělec}} rozházela parametr „podpis“ v infoboxech mnoha článků, viz např. Bedřich Smetana. Bylo by vhodné s tím něco udělat. S pozdravem --Dominikosaurus (diskuse) 4. 7. 2017, 22:18 (CEST)

Zcela jistě, opraveno. Nevšiml jsem si, že infobox nevkládá podpis obvyklým způsobem. Matěj Suchánek (diskuse) 4. 7. 2017, 22:36 (CEST)

moje stránky

hned mi vrať moje stránky ty milovníku ordinace --Petulka1234 (diskuse) 11. 7. 2017, 11:17 (CEST)

Prosíme, nekrmte internetové trolly. Prosíme, nekrmte internetové trolly. Díky za pochopení. Prosíme, nekrmte internetové trolly.

Mapky krajů

Zdravím. Nebylo by prosím možné opravit tuto editaci? Jde o to, že nyní se do infoboxů krajů namísto mapek z Wikidat natahují nějaké fotky. Např. ve Středočeském kraji fotografie Kutné Hory. --Vlout (diskuse) 19. 7. 2017, 10:40 (CEST)

OpravenoOpraveno Opraveno. Díky za upozornění, raději znovu projdu podobné případy, jestli jsem na něco nezapomněl. Matěj Suchánek (diskuse) 19. 7. 2017, 10:49 (CEST)

článek

Dobrý den, bylo mi napsáno, že můj článek je podezřelý a škodlivý...můžete mi prosím vysvětlit v čem a co s tím můžu udělat?

viz. Tato činnost byla automaticky identifikována jako škodlivá, a proto zakázána. Pokud považujete svou editaci za správnou, kontaktujte správce a sdělte jim, o co jste se snažili. Stručný popis pravidla, které vaši činnost označilo za škodlivou: Podezřelý článek


Text článku:

Projekt ORDINACE ROKU byl založen v roce 2014 na podnět pacientů a s cílem zlepšení situace v českém zdravotnictví. Myšlenkou projektu je odměňovaní ordinací, které mají moderní přistup k pacientům a využívají při své práci s pacienty informační služby a internet. Jedná se o největší projekt svého druhu v českém zdravotnictví. Projektu se účastní ordinace, kterou jsou nominovány podle nominačních kritérii samotnými pacienty ordinace, nebo lékaři. Nominace jsou kontrolovány organizátorem projektu. Následně, po uzavření nominačního období (5-6 měsíců), probíhá několika měsíční hlasovací fáze soutěže, ve které mohou pacienti hlasovat za řádně nominované ordinace a tím vybrat ty, se kterými jsou nejvíce spokojeni.

Ordinace jsou zařazeny v projektu dle regionu a dle specializace, které se věnují. Vítězové jednotlivých kategorií dostávají od pořadatele projektu hodnotné ocenění a dary od partnerů projektu. Navíc jsou tyto ordinace a jejich přístup k pacientům propagovány a formou reportáží a článků je jejich úspěšná praxe přibližována dalším ordinacím.


Celkoví vítězové prvního ročníku projektu ORDINACE ROKU 2015 jsou:

1. místo MUDr. Miloslav Michek

2. místo MUDr. Doležel Tomáš s.r.o.

3. místo MUDr. Roman Kerekeš

Kompletní výsledky naleznete zde. Video z odevzdávání cen naleznete zde.


Celkoví vítězové druhého ročníku projektu ORDINACE ROKU 2016 jsou:

1. místo MUDr. Igor Vícha, PhDr. (video z ordinace zde)

2. místo MUDr. Leopold Sedláček s.r.o. (video z ordinace zde)

3. místo MUDr. Doležel Tomáš s.r.o. (video z ordinace zde)

Kompletní výsledky naleznete zde.


V současné době probíhá již třetí ročník projektu ORDINACE ROKU 2017, oficiální výsledky budou k dispozici v dubnu 2018.


Oficiální stránka projektu: http://www.ordinaceroku.cz/ Oficiální fan page projektu: https://www.facebook.com/ordinaceroku/


Generálním partnerem projektu je společnost Quickseal International s.r.o., specialista na POCT přístroje a rychlou diagnostiku. Hlavním mediálním partnerem projektu je společnost MICROSITE CZ s.r.o., provozovatel zdravotních portálů http://www.zdravotniregistr.cz a http://www.katalog-stomatologu.cz.

Micro248 (diskuse) 20. 7. 2017, 09:28 (CEST)

@Micro248: Zkusím odpovědět já: Na první pohled se nejedná o článek v encyklopedickém stylu, je potřeba jej zásadně přeformulovat, jako by byl psán do papírové encyklopedie. Krom toho obsahuje některé znaky propagace, které by určitě měly být také přeformulovány do objektivnější podoby. Ačkoliv to zde na první pohled nevidím, vemte též na vědomí, že do Wikipedie nesmíte kopírovat cizí text, k němuž nemáte svolení autora (svolení je nutné doložit) a také vemte na vědomí, že téma článku nemusí být dostatečně encyklopedicky významné, encyklopedickou významnost je třeba doložit nezávislými zdroji. --Dvorapa (diskuse) 20. 7. 2017, 15:53 (CEST)
Když už to kolega načal, přidám k tomu ještě něco já) Příčinou problému jsou odkazy na YouTube v nově založeném článku. Vyřešte problémy, které zmiňuje kolega a článek založte bez odkazů na YouTube. --Martin Urbanec (diskuse) 20. 7. 2017, 16:07 (CEST)
A já už jen přiložím odkaz Wikipedie:Propagační článek. Matěj Suchánek (diskuse) 20. 7. 2017, 16:09 (CEST)

Úprava filtru

Ahoj, měl bych návrh k filtru 97, kam by se mohly doplnit přesměrovávací varianty šablony. --Harold (diskuse) 30. 7. 2017, 16:46 (CEST)

Díky. HotovoHotovo Hotovo. Matěj Suchánek (diskuse) 30. 7. 2017, 16:56 (CEST)

Lua chyby

Ještě k naší odpolední konverzaci: objevil jsem ještě asi 10 stránek s chybovou hláškou Chyba Lua v modulu Modul:Wikidata/Filterers na řádku 149: Nezadán parametr „property“. Nevypadá to ale na chybu v modulu, ale spíše na další projev T170039. Provedl jsem purge, chyby zmizely, tak uvidíme. --Vachovec1 (diskuse) 23. 8. 2017, 23:52 (CEST)

Díky za informaci, zajímavý případ. Matěj Suchánek (diskuse) 24. 8. 2017, 09:11 (CEST)

Barnstar

Ahoj, za Tvou neutuchající práci v oblasti technikálií Wikipedie bych Ti rád pro radost a podporu do dalších podobných činností udělil tuhle technickou hvězdičku. Můžeš si ji přidat na svou uživatelskou stránku. Měj se. --OJJ, Diskuse 29. 8. 2017, 18:19 (CEST)

Díky moc, té podpory si obzvlášť cením. Matěj Suchánek (diskuse) 29. 8. 2017, 18:28 (CEST)

Pražští zvoníci svatovítští

Váženáý pane, dostal jsem od Vás zprávu, že jste smazal text na stránce, kterou jsem vytvořil. Pochopitelně, že text je podobný textu na nějž odkazujete = jsem obého autor. Podle pokynů jsme poslal příslušné hlášení svolení autora. Jestli jsem někde uděla chybu, tak mi to, prosím, napiště, případně pomožte. Chtěl jsem přispět a ne ztrácet čas. Děkuji, Tomáš Stařecký--TST 1. 9. 2017, 18:25 (CEST)-- Tento příspěvek přidal(a) Tomas.starecky (diskuse)

Rád bych vám pomohl, ale do systému, kam se svolení posílají, nemám přístup (@Mates, Jan Kovář BK:). Takže vlastně ani nemohu vědět, zda jste postupoval správně. Matěj Suchánek (diskuse) 1. 9. 2017, 19:16 (CEST)
Nic tam nevidím, takže pokud to mezitím neřešil Mates, tak nic nedorazilo. Jan KovářBK (diskuse) 1. 9. 2017, 19:38 (CEST)

Požadavek na portrét

Zdravím, pročpak jste odstranil onu výše uvedenou šablonu (Tankred Dorst)? Nevím, jenom se přátelsky ptám. Děkuji Vám za odpověď. S poděkováním, --Protestant (diskuse) 4. 9. 2017, 12:47 (CEST)

Jak jsem se ujistil, šablona pouze zařazovala článek do kategorie, což však dělá i infobox. Matěj Suchánek (diskuse) 4. 9. 2017, 12:55 (CEST)

Požadavek na obrázek

Zdravím. Nedávno jste vylepšil šablonu {{Infobox - soud}} o hlášení, že chybí svobodný obrázek, není-li vložen. Nešlo by to zařídit i u šablony {{Infobox - budova}}? Tam mi to přijde ještě více užitečnější. --Vlout (diskuse) 4. 9. 2017, 21:46 (CEST)

Také zdravím. Určitě šlo, ale nejprve si dovolím podotknout, že tento infobox již u chybějících obrázků zobrazuje placeholder. Matěj Suchánek (diskuse) 4. 9. 2017, 22:07 (CEST)
To jsem např. u článku Vila Josefa Andera nezaregistroval. --Vlout (diskuse) 4. 9. 2017, 22:10 (CEST)
Aha, chyba pak není jen u vás. Před nějakou dobou jsem zavedl šablonu {{Obrázek z WD}}, která sjednocuje užívání placeholderů (mj. jednotné sledování načtených obrázků na Commons atd.). Ta ovšem potlačí jakýkoliv výstup v případě, že je parametr obrázek prázdný (mezi uživateli očekávané chování). Teď si ale uvědomuji, že u zápatí infoboxů tohle neřešíme. Co myslíte? Měly by se tedy placeholdery zobrazovat i v případě, že je parametr zadaný a prázdný? Matěj Suchánek (diskuse) 4. 9. 2017, 22:28 (CEST)
Kolega Martin Urbanec to teď opravil, ale asi ano. Předpokládám, že většina zakladatelů prostě překopíruje šablonu a nebude vědět, že by měla parametr obrázek odstranit, když nemá obrázek k dispozici – naopak asi spíš se dá čekat, že jej nechá prázdný právě proto, aby jej někdy v budoucnu mohl kdokoli zaplnit. Nicméně hlášení díky tomu není potřeba. --Vlout (diskuse) 4. 9. 2017, 22:35 (CEST)
Když už tu jsem zmíněn - také se domnívám, že by se placeholder měl zobrazovat i když je parametr přítomen, ale prázdný. Otázkou je, co by se mělo stát v případě přítomného parametru, ale hodnoty na Wikidatech. Zobrazit obrázek z WD? Jak by se pak potlačil? --Martin Urbanec (diskuse) 4. 9. 2017, 22:38 (CEST)
Takové potlačení hodnoty z Wikidat je až na výjimky mezi uživateli očekávané chování. Toto se dosud vztahovalo i na placeholdery a nyní je otázkou, zda to změnit. Ještě to promyslím a zítra s tím něco udělám. Dobrou noc. Matěj Suchánek (diskuse) 4. 9. 2017, 22:45 (CEST)
OpravenoOpraveno Opraveno. Placeholdery se nyní zobrazují i s nevyplněnými parametry. Pokud souhlasíte, výzvu do zápatí již doplňovat nebudu. Matěj Suchánek (diskuse) 5. 9. 2017, 11:19 (CEST)
Samozřejmě to už není nutné, a děkuji za úpravu. --Vlout (diskuse) 5. 9. 2017, 12:45 (CEST)

Radioamatérství

Prosím o pomoc/radu, nevím jak reagovat. Ve věci hesla radioamatérství - zaznamenal jsem změny, kterým nerozumím (nemám wiki skill), ale které se točí kolem domnělého porušení autorských práv k původnímu textu. Kompletním autorem původního textu jsem já, byl vytvořen před ca 10-15 lety a na wiki vložen jako základ pro úpravu do encyklopedické podoby obsahu. Úpravy mi tedy nijak nevadí, ale jakákoliv podezření na kolizi s právy jsou zbytečná. Obdržel jsem i výzvu od uživatele Utar, na kterou nevím jak reagovat. Při shlédnutí Historie verzí stránky „Radioamatérství“ jsem narazil na celý blok nedostupných revizí... Díky za reakci.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Vop.cz (diskusepříspěvky)

Postupujte podle Nápověda:Svolení autora. Matěj Suchánek (diskuse) 5. 9. 2017, 10:24 (CEST)

Leadville

Zdravim,

provedl jste editaci Leadville, ale v infoboxu teď chybí rok založení města (hlavně že je tam telefonní předvolba). Je na houby, když je všechno NOVÉ, NOVÉ, ale důležitá data a informace se ztrácí.--Pimlico27 (diskuse) 5. 9. 2017, 18:13 (CEST)

Aha, vidím. To ale nebyl úmysl. Zřejmě jeparametry tam editor přidal prázdné, protože jsou označené jako doporučené. (A nebylo snažší to prostě opravit?) Matěj Suchánek (diskuse) 5. 9. 2017, 18:20 (CEST)

To bych musel vědět, jak. Snažil jsem se to dohledat. Nevěděl jsem, jestli se píše vznik nebo založení. Ta webová stránka se vyhledá sama (?), jak koukám.--Pimlico27 (diskuse) 5. 9. 2017, 19:22 (CEST)

Ano. Ovšem pokud je parametr vyplněný prázdný, nestane se nic. Matěj Suchánek (diskuse) 5. 9. 2017, 19:41 (CEST)

Filter 22

[10] Can you translate code of this filter to English? --Kolega2357 (diskuse) 6. 9. 2017, 02:23 (CEST)

Missing signature in a comment
/* Search: talk namespaces */
(   article_namespace % 2 == 1 |
/*            and village pumps */
    ( article_namespace == 4 &
      article_text rlike '^(Admins' noticeboard$|Village pump|Help desk$)'
    )
)
/* (archive) bots don't sign themselves */
&! "bot" in user_groups
/* It's not likely to be a typo fix: there's a newline or a new headline */
& ( (added_lines rlike '(\n|^):' &! removed_lines rlike '(\n|^):')
 | ('==' in added_lines &! '==' in removed_lines) 
 | ('::' in added_lines &! '::' in removed_lines) 
/* or the discussion has just been created (not own) */
 | (old_size == 0 & user_name !== article_text)
)
/* the amount of characters is not minor */
& edit_delta > 40
/* There are niether four tildes nor a link to a userpage or talkpage in the new text */
&! (
 contains_any(lcase(added_lines), '~~~', '#redirect') | 
 added_lines rlike '^\{\{[\w\W]+\}\}$' |
 lcase(added_lines_pst) rlike '(\[\[user talk:\b|\[\[user:|\{\{unsigned)' |
 lcase(user_name) in lcase(added_lines_pst) |
 '/todo' in article_text
)
Matěj Suchánek (diskuse) 6. 9. 2017, 10:34 (CEST)

Typo seznamů památek

Zdravím. Měl bych prosbu k doplňování identifikátorů položek Wikidat do seznamů památek jako je např. tato editace. Docela by se hodilo, kdybys zachovával původní úpravu seznamů, tj. aby ukončovací dvojzávorka každé šablony památky zůstala na samostatném řádku a nebyla přilepena na konec řádku posledního parametru. Zdrojové kódy těch seznamů jsou kvůli velké délce a šablonovému provedení už tak hodně nepřehledné a obtížně se s nimi pracuje, a tyto ukončovací závorky byly docela výrazným optickým předělem, podle kterých se dalo rychle zorientovat, kde jedna památka končí a začíná další. Hodí se to zejména tehdy, pokud někdo ručně upravuje pořadí památek v seznamu (a to bude vždycky vhodnější dělat ručně), ale i pokud člověk zdrojový kód prohledává z jakéhokoliv jiného důvodu, tak ho to příjemně rytmizuje a zpřehledňuje. Dík. --ŠJů (diskuse) 9. 9. 2017, 23:46 (CEST)

Zdravím. Všiml jsem si toho, ale nevím moc, co s tím dělat, neboť jsem odkázaný na používání nástrojů třetí strany (je zvláštní, že se občas parametry přidají správně). Můžu si stáhnout novou verzi a podívat se, zda je to lepší. Matěj Suchánek (diskuse) 10. 9. 2017, 11:00 (CEST)

Modul:ExtId

Ahoj. Stránky Yvona Brzáková a Marcela Skuherská hlásí Lua chybu: Chyba Lua v modulu Modul:ExtId na řádku 111: Externí identifikátor „WTA“ nebyl nalezen! (sekce Externí odkazy). Jakožto autor modulů Modul:ExtId i Modul:ExtId/WTA , dokážeš s tím něco udělat? --Vachovec1 (diskuse) 11. 9. 2017, 13:26 (CEST)

Buď identifikátor doplnit v článku, na Wikidatech, nebo šablony odstranit. Nic jiného se s tím udělat nedá. (@Kacir:) Matěj Suchánek (diskuse) 11. 9. 2017, 15:49 (CEST)
Doplníme na WD.--Kacir 11. 9. 2017, 15:53 (CEST)
Zdá se, že identifikátory ATP/WTA fixovali kolegové z en wiki jen k tam existujícím článkům. Takže, pokud se dají dohledat všechny chybové hlášky, dejte vědět.--Kacir 11. 9. 2017, 16:20 (CEST)
@Kacir: Nyní pro změnu Libuše Průšová. Matěj Suchánek (diskuse) 16. 9. 2017, 12:55 (CEST)
Je problém vyjet chybové hlášky, nebo byla LP jediná?--Kacir 16. 9. 2017, 20:16 (CEST)
Obyvkle se objevují tady. Matěj Suchánek (diskuse) 16. 9. 2017, 20:26 (CEST)
OK, „píšu si“, jen nevím, že jsi nic nehlásil dřív ;) za předpokladu, že v kategorii LP musela být dlouho zapsaná.--Kacir 16. 9. 2017, 21:15 (CEST)

Ahoj, proč se hráčky objevují v kategorii postupně a ne najednou? Měl jsem zato, že kdyby se jednalo o práci bota, měl by zvládnout projet všechny WD položky za okamžik. Nyní jsem v kategorii nově objevil dalších 6 článků.--Kacir 8. 10. 2017, 17:24 (CEST)

kdyby se jednalo o práci bota – takže nejedná... Matěj Suchánek (diskuse) 8. 10. 2017, 17:33 (CEST)
Jestliže chybí identifikátor, na základě čeho se článek zakategorizuje? Je to např. součást kódu v Lua, která odešle příkaz k zobrazení hesla v kategorii? Díky. --Kacir 8. 10. 2017, 17:56 (CEST)
V případě, že modul nemůže dohledat identifikátor, hlásí výjimku. Všechny stránky, na kterých nějaký modul hlásí nezpracovanou výjimku, jsou pak zařazeny do kategorie. Matěj Suchánek (diskuse) 8. 10. 2017, 18:01 (CEST)
Díky.--Kacir 8. 10. 2017, 18:05 (CEST)

Locmap

Ahoj, toto asi nebude to pravé ořechové. --Jowe (diskuse) 13. 9. 2017, 19:06 (CEST)

Je otázka, jak u těch zaniklých objektů postupovat. Infoboxy s neexistující LocMap řadí článek do Kategorie:Údržba:Neexistující LocMap, teď je tam asi 10 takových článků o již neexistujících budovách. Nejlepším řešením by možná bylo upravit {{Infobox - budova}} tak, aby zobrazoval "improvizovanou" LocMap (tj. s údaji z Wikidat) pouze tehdy, není-li vyplněn parametr zánik. --Vachovec1 (diskuse) 13. 9. 2017, 19:47 (CEST)
To je určitě dobrý návrh, i když existuje víc než stovka článků se zaniklými budovami, kde problémy nejsou. Ještě mě napadá Československo a Rakousko-Uhersko jednoduše přesměrovat na Evropu, ale to asi není ideální. Matěj Suchánek (diskuse) 13. 9. 2017, 20:29 (CEST)
Obě jsem přesměroval na {{LocMap Střední Evropa}}. Matěj Suchánek (diskuse) 14. 9. 2017, 19:06 (CEST)

A i toto má svůj nedostatek. --Jowe (diskuse) 13. 9. 2017, 19:09 (CEST)

Toto se momentálně řeší pod technickou Lípou – Wikipedie:Pod lípou (technika)#Popisek v LocMap v infoboxech s údaji z Wikidat. --Vachovec1 (diskuse) 13. 9. 2017, 19:47 (CEST)

Modul:Hlavní článek

Ahoj. Zřejmě následkem tvé poslední úpravy ve výše zmíněném modulu se nám začaly v Kategorie:Údržba:Stránky s chybami skriptů objevovat kategorie, na jejichž stránkách je vidět chybovou hlášku Chyba Lua v modulu Modul:Hlavní_článek na řádku 19: bad argument #1 to 'getBestStatements' (string expected, got nil). Purge neúčinkuje. --Vachovec1 (diskuse) 13. 9. 2017, 19:59 (CEST)

Jejda, zapomněl jsem na kategorie nepropojené. OpravenoOpraveno Opraveno. Matěj Suchánek (diskuse) 13. 9. 2017, 20:16 (CEST)

Šablona:Taxobox/cat

Že mi tam (zatím) chyběly bakterie se zadanou "říší", toho jsem si byl samozřejmě vědomm. Zkoumal jsem, co se objevuje v Kategorie:Údržba:Chybný parametr barva v taxoboxu. Navíc mám dojem, že {{Taxobox/barva}} nepokrývá všechny "bakteriální" články a některé tamní infoboxy jsou šedé přes default. Můžeme klidně mít "starý" i "nový" monitoring (v tom případě ale asi do dvou různých kategorií). Já potřebuji vyhodit články obarvené přes "default" (kde se tedy nepodařilo určit klíč pro obarvení). --Vachovec1 (diskuse) 13. 10. 2017, 22:43 (CEST)

Já ti rozumím, přesně proto jsem provedl Speciální:Rozdíl/15455934. Předtím nebylo možné rozlišit „pravou“ šedou a „záložní“ šedou, nicméně teď, když šablona switchem propadne až na poslední řádek, lze záložní barvu změnit na cokoliv, což lze na výstupu vyhodnotit jako chybu. Matěj Suchánek (diskuse) 13. 10. 2017, 22:46 (CEST)
Vypadá to dobře. "Vyčistil" jsem bakterie, na ostatní články z údržbové kategorie se podívám zítra. Z šablony {{Taxobox/barva}} jsem odstranil toleranci zastaralého označení domén bakteria, archea, eukaryota jako říší – zřejmě je to v pořádku, v údržbové kategorii žádné nové články hromadně nepřibývají. --Vachovec1 (diskuse) 14. 10. 2017, 00:57 (CEST)

Infoboxy

Upozorňuji, že fotografický portrét je autorské dílo. Autor portrétu by měl být uveden v popisu obrázku např zde: Miloš Bič foto Jan Šplíchal. U mých portrétů na tom netrvám, ale u portrétů darovaných známými fotografy by to mělo být samozřejmé a také to stanovuje licence. Nevím jak popisek vložit do wikidat. Děkuji.--NoJin (diskuse) 25. 10. 2017, 23:00 (CEST)

Takhle. Proč ale nestačí uvedení zde? Matěj Suchánek (diskuse) 26. 10. 2017, 08:38 (CEST)
Po vložení do Wikidat se popisek nezobrazuje. Podle mne uvedení v popisu souboru na Commons nestačí. Portrét je dílo fotografa, proto by měl být uveden jako autor pod fotkou. Jméno fotografa je v tomto případě důležitější než jméno toho, kdo je zobrazen.--NoJin (diskuse) 28. 10. 2017, 19:35 (CEST)
Já ho tam vidím... Matěj Suchánek (diskuse) 28. 10. 2017, 20:56 (CEST)

Název obrázku měnit na Commons?

Ale tam je přeci často popis zcela nepoužitelný... Myslel jsem to tak, že popis na Commons se nepoužívá u článku právě proto, aby se podle účelu článku mohl lišit. MONUDET (diskuse) 28. 10. 2017, 19:49 (CEST)

Rozlišujme název a popis. Vaší editací jste změnil název souboru, ne popis, čímž jste propojení znefunkčnil. Matěj Suchánek (diskuse) 28. 10. 2017, 20:55 (CEST)

Reflist

Rozšířuje se tu nešvar v používání šablony {{Reflist}}. Samotná šablona zde sice existuje, ale nemá funkce jako anglická šablona. Při pokusu o nahrazení se pak v článcích vyskytuje mnoho nikde nepoužitých refů [11]. Šlo by udělat filtr, který by:?

  • při vložení {{reflist}} pouze upozornil, že je nutné místo toho použít <references />
  • při vložení {{reflist}} s parametrem refs= upozornil, že tato konstrukce nebude fungovat? (případně i nepovolit uložení?)

Pro začátek bude asi stačit upozornění, nejlépe i v ns:uživatel JAn (diskuse) 30. 10. 2017, 08:31 (CET)

Určitě šlo (byť by to musely být filtry dva). Prozatím jen podotknu, že reflist pravidelně nahrazuje Martinův bot. Matěj Suchánek (diskuse) 30. 10. 2017, 08:41 (CET)
@Martin Urbanec:. Prosím, uděláš tedy alespoň ten první, upozorňovací? Martinův bot zřejmě dělá jen prosté náhrady {{Reflist}} -> <references />, složitější případy (s parametry) zůstávají nepovšimnuty po mnoho měsíců. JAn (diskuse) 30. 10. 2017, 09:14 (CET)
V tomto článku nebyl použit žádný reflist. Bot ho tedy nemohl nahradit. Můj bot by měl nahrazovat i reflist s parametry. --Martin Urbanec (diskuse) 30. 10. 2017, 09:43 (CET)
Opravdu? Matěj Suchánek (diskuse) 30. 10. 2017, 10:05 (CET)
Aha, přehlédl jsem. Díky. --Martin Urbanec (diskuse) 30. 10. 2017, 20:30 (CET)
Tak který? Ten první (upozornění na prostý reflist), nebo ten druhý (upozornění na složitější reflist)? Matěj Suchánek (diskuse) 30. 10. 2017, 10:05 (CET)
Ten první, při použití Reflist bude uživatel upozorněn, že tato šablona není na cs.wiki podporována. JAn (diskuse) 30. 10. 2017, 15:06 (CET)
HotovoHotovo Hotovo. Speciální:Filtry zneužití/109 + varování. Matěj Suchánek (diskuse) 30. 10. 2017, 18:51 (CET)

Wikikytička

Rád pomůžu, není zač. Matěj Suchánek (diskuse) 30. 10. 2017, 20:27 (CET)

Infobox - jeskyně

Díky za úpravu. Stát a web: dělal jsem to podle {{Infobox - muzeum}}, kde je to stejné (tam autorem příslušného kódu nejsem). Klidně to uprav (v obou iboxech). Já se pro příště rád poučím. --Vachovec1 (diskuse) 3. 11. 2017, 23:07 (CET)

Rádo se stalo. Mně je to celkem jedno; dokud s tím není problém, může to tak klidně zůstat (a vida, díky za upozornění na další podobný). Matěj Suchánek (diskuse) 3. 11. 2017, 23:14 (CET)

Checkuser

Píšu protože Martin Urbanec rozjel Wikipedie:CheckUser/Hlasování/2017. Domnívám se, že trochu více CUček neuškodí, zkušený jsi, technicky zběhlý též, věrohodný za mě určitě, ve WMČR taky, správce taky. Přijdeš mi dobrým kandidátem. Zvaž to prosím, když už hlasujeme. OJJ, Diskuse 8. 11. 2017, 18:17 (CET)

Martinovi doufám nebude vadit, když prozradím, že nejdříve se ptal mě, jestli bych do toho nešel. Je evidentní, že moje odpověď byla negativní, a u toho zůstávám. Právě proto je dotyčným Martin, ne já. Matěj Suchánek (diskuse) 8. 11. 2017, 18:35 (CET)

Robotické vkládání zajímavostí do diskuse

Funguje, tak tady máš poděkování. :) OJJ, Diskuse 20. 11. 2017, 08:49 (CET)

Ahoj, rád bych se Tě zeptal, jak jsi to někde nakousl, zda by Tvůj bot dokázal podle zajímavostí (nedoplněné Wikipedie:Zajímavosti/2017/46) doplňovat vyplněnou šablonu do článků. Moc práce to není, ale kdyby se to dělalo automaticky, bylo by to lepší. --OJJ, Diskuse 19. 11. 2017, 08:39 (CET)

Máš na mysli Wikipedie:Bot/Žádosti o provedení práce#Diskuse? Já tam měl jenom nápad, že vyplňovat jak datum od–do, tak rok a týden je zbytečné, protože pomocí jednoho by mělo jít dopočítat druhé (což bych jinak musel učit i robota). Nicméně jo, napsat to asi zvládnu. A Martin ho potom může hodit na server a nechat běžet každé pondělí ráno. Matěj Suchánek (diskuse) 19. 11. 2017, 13:46 (CET)
Určitě, pak pošli skript :). --Martin Urbanec (diskuse) 19. 11. 2017, 13:47 (CET)
@OJJ: Pro tvoji informaci, skript jsem vytvořil a poslal, zítra ráno se uvidí, jestli to pojede. Teď projíždím všechny dosavadní zajímavosti a postupně doplňuju, co chybí. Matěj Suchánek (diskuse) 19. 11. 2017, 17:24 (CET)

Reference

Dobrý den. Nebylo by možné nějak opravit zobrazování referencí k počtu obyvatel v úvodu, jak se rozebíralo už tady? Původně se zobrazovaly v rámci jedné spolu s údajem v infoboxu, teď jsou vlastně duplicitní, ale jen ta z infoboxu se zobrazuje korektně (srov. např. reference 1 a 4 v článku Jihlava). Vyplývá to nějak z úprav šablony {{Počet obyvatel}}, samozřejmě stále by měla zaokrouhlovat. --Vlout (diskuse) 22. 11. 2017, 23:19 (CET)

@Dvorapa: To je opět důvod, proč říkám jasné ne importům modulů z jiných wiki. Když už si tu zavedeme systém formátování referencí, tak ho chceme používat vždycky. Najednou používáme dva různé moduly a divíme se, že máme dvě různé reference. Nápravu zařídím. Matěj Suchánek (diskuse) 23. 11. 2017, 16:59 (CET)
Jak jsem již psal v jiné diskusi, pomocí našeho modulu se mi nepovedlo přidat samotné reference, zkusil jsem tedy jiné dočasné řešení. Jinak bych byl celkem pro importovaný modul poté zase smazat, jakmile bude náš modul doplněn. --Dvorapa (diskuse) 23. 11. 2017, 17:01 (CET)
HotovoHotovo Hotovo. Matěj Suchánek (diskuse) 23. 11. 2017, 17:53 (CET)
Skvělé, mockrát děkuji. --Vlout (diskuse) 23. 11. 2017, 18:28 (CET)
Také moc děkuji, poprosil jsem o smazání importovaného modulu. --Dvorapa (diskuse) 23. 11. 2017, 18:30 (CET)

Modul na zaokrouhlení

Zdravím, když tak koukám na Modul:Wikidata/Formatters/approx, nemohl by si mi vytvořit zaokrouhlovací modul pro Šablona:Infobox - firma? Konkrétně ideálně aby měny uměl zakrouhlit na miliony (a vložit zkratku mil.) nebo miliardy (a vložit zkratku mld.).--Jklamo (diskuse) 23. 11. 2017, 20:55 (CET)

Podívám se na to. Nebude to sice tak jednoduché, ale je to vhodná příležitost ty moduly udělat flexibilnějšími. Matěj Suchánek (diskuse) 23. 11. 2017, 21:06 (CET)
Takže value-formatter=round. Matěj Suchánek (diskuse) 23. 11. 2017, 21:20 (CET)
Zdravím. Asi by to chtělo projet botem stránky z Kategorie:Údržba:Stránky s chybami skriptů (momentálně cca 100) a ve všech provést purge. Zdá se, že hrátky s moduly a šablonou {{počet obyvatel}} způsobily hromadné zařazení stránek do údržbové kategorie. Šablona už podle všeho funguje, ale stránky v kategorii (alespoň zatím) zůstávají. --Vachovec1 (diskuse) 25. 11. 2017, 21:45 (CET)
Zvláštní. Vynutil jsem tedy hromadnou aktualizaci. Matěj Suchánek (diskuse) 25. 11. 2017, 22:05 (CET)
Děkuji. --Vachovec1 (diskuse) 25. 11. 2017, 22:08 (CET)

Antilopka pižmová

Máme to tady opět. IUCN jasně hodnotí jako Nesotragus moschatus, ibox nepřevzal. Nekoukl bys na to? OJJ, Diskuse 28. 11. 2017, 18:55 (CET)

@OJJ: status už se v článku zobrazuje. Pokud existuje druhá WD položka s uvedením IUCN kódu, tak je nejjednodušší do první položky přidat vlastnost synonymum taxonu a vložit tam odkaz na onu druhou položku. Taxobox je pak už schopen IUCN kód ve druhé položce dohledat. --Vachovec1 (diskuse) 28. 11. 2017, 19:24 (CET)

Štěpán Buchta

Ahoj, už zase začli. Nekoukl bys na [12], který jsem kvůli tomu, že si našli další stránku, alespoň dočasně obnovil a nedokázal bys doplnit, aby chytal i takové varianty jako š*ěpán buchta, š-t-ě-p-á-n b-u-ch-t-a a jim podobné? --OJJ, Diskuse 3. 12. 2017, 11:44 (CET)

Ve filtrech jsou funkce, které dokážou převést řetězec na „normovaný“, takže třeba $, Š nebo 5 se převedou na S. Bohužel pak chtějí přesnou shodu. Pohraju si s tím, aspoň budeme mít vzor do budoucna. Matěj Suchánek (diskuse) 3. 12. 2017, 11:56 (CET)
Snaží se, smůlu mají. Díky, již to funguje celkem dobře, ale viz mé pískoviště, vynechalo to tam jednu možnost. Ale i tak dobrý. OJJ, Diskuse 5. 12. 2017, 17:47 (CET)
Falešné pozitivum

Takhle by to ale fungovat nemělo. OJJ, Diskuse 9. 12. 2017, 12:57 (CET)

Pak ale projde třeba Speciální:Záznam filtrů zneužití/523954... Matěj Suchánek (diskuse) 9. 12. 2017, 13:02 (CET)

Modul

Zdravím. Včera jsem to psal do diskuse kolegovi Dvorapa, ale teď jsem si všiml, že věc řeší Váš modul Wikidata/Formatters/approx. Nešlo by v šabloně {{Počet obyvatel}} udělat pro počty nad 10 tisíc obyvatel stejný systém, jako je u počtů od 1 do 10 tisíc, tedy zaokrouhlení na tisíce a formulace „přibližně … tisíc“? Myslím že u článků jako je např. Ústí nad Labem by bylo vhodnější „přibližně 93 tisíc“, než je současné zobrazení „přes 92 tisíc“. --Vlout (diskuse) 9. 12. 2017, 08:54 (CET)

Upravil jsem modul. Prosím, nezasahujte do něj, pokud nevíte, co děláte. Přinejmenším „Náhled stránky s touto šablonou“ vás měl upozornit, že funkci roundToThousands si modul z prstu nevycucá. Matěj Suchánek (diskuse) 9. 12. 2017, 11:46 (CET)
Děkuji moc, teď už je ten systém myslím bez chyby, a promiňte ten hloupý pokus (tlačítko na náhled jsem tam neviděl, jen na změny a zveřejnění, což mě samozřejmě neomlouvá). --Vlout (diskuse) 9. 12. 2017, 11:48 (CET)

Dávám na vědomí

[13] --Elm (diskuse) 22. 12. 2017, 13:13 (CET)

Díky, beru na vědomí. Matěj Suchánek (diskuse) 22. 12. 2017, 14:53 (CET)

Iboxy knižních sérií

Při vkládání iboxů knížních sérií zůstávají problémy se zobrazováním nevyplněných hodnot, např. [14] a [15]. Ibox zobrazuje parametr {{{knihy}}}. --Bazi (diskuse) 25. 12. 2017, 19:57 (CET)

Díky za upozornění, znepovinil jsem ho. A vůbec, k čemu ten parametr vlastně je? Matěj Suchánek (diskuse) 25. 12. 2017, 20:02 (CET)
Hm, zakladatel šablony Ria k tomu návod neposkytl, ani největší úpravce RiniX. Ale protože je to převzaté z enWiki a tam píšou „ List of works included in the series“, tak asi se tam má uvádět výčet všech knížek zahrnutých do série. --Bazi (diskuse) 25. 12. 2017, 20:23 (CET)
Základní dokumentace doplněna. --Ria (diskuse) 28. 12. 2017, 13:11 (CET)