Diskuse s wikipedistou:Vop.cz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Řazení do kategorií[editovat zdroj]

Udělování kategorií sice demokratické je, ale ne tak, až by v tom byl b....., spíše je to spletitá věc. Má sloužit tomu, aby čtenář, který něco hledá a proklikává se kategoriemi, to co chce našel. Zde se někdy musí nutně jednat o subjektivní zařazení především tehdy, když existuje ještě jen málo článků a není jasné, co přijde. Vše se dá jistě později předělat, což můžete i Vy sám.
Když se podíváte na kategorii Telekomunikace (kde je Váš článek HAM Spirit), zjistíte, že tato kategorie má podkategorii Amatérské rádio (několik ostatních článků), což možná dává význam - i když ne všechny články mají tu samou kategorii. Máte-li představu, jaké články ještě k tomuto oboru přijdou, a nejste-li si jist, jak se zařazují, udělejte prostě návrh, někdo Vám pomůže. -jkb- 08:46, 9. 1. 2005 (UTC)

Trochu jsem tu telegrafii jeste rozsiril. Jeste to stale neni to, co bych si predstavoval (podrobnejsi vyvoj, rozvoj a ustup na zeleznici, u radiovych prenosyu vyvoj od kohereru pres lampy az k polovodicum, odkazy na hesla jako telegrafní klíč), ale snad me casem neco napadne a treba se prizivi i nekdo dalsi. Otazkou je, jestli nemit dve samostatna hesla telegrafie a telegraf (v anglictine je to ale treba take spojene) --Postrach 07:00, 11. 1. 2005 (UTC)


Zkratky, vzhled a styl[editovat zdroj]

Měl bych dvě poznámky:

  1. Ad článek Zkratka: pokud by ho sem vložil anonymní uživatel, okamžitě bych ho označil jako copyvio (kvůli [1]), vás se ovšem mohu nejprve zeptat: Máte dovoleno tento text zveřejnit za podmínek GFDL? Pokud ne, pak bude muset pryč. (A poznámka na okraj: nejsem si jist, jestli lze nějaký takový seznam zkratek vůbec rozumně vytvořit. Např. zkratka zahr. jistě může v nějakém slovníku znamenat zahradnictví, ale kdekoli jinde bych ji rozumněl jako zahraniční.)
  2. Ad formátování: součástí vašeho návrhu uvedeného někde kolem pravopisných sporů bylo formátování úvodního odstavce s tím, že nebude tvořit větu. Nuže, vězte, že toto je ve sporu s již existujícími pravidly vzhledu a stylu Wikipedie. Podle nich článek začíná definicí, která tvoří úplnou větu včetně slovesa. Také bych vás rád upozornil na tzv. rozcestníky – pokud má nějaký termín několik různých významů, neuvádí se všechny do jednoho článku, ale vytvoří se rozcestník, který odkazuje na různá hesla rozlišená závorkou. Tzn. článek Převáděč by měl obsahovat pouhý rozcestník, který povede např. na Převáděč (radiokomunikace), Převáděč (právo) apod.

Díky za pochopení, Mormegil 12:54, 16. 1. 2005 (UTC)

Můžete prosím nějak doložit, že je termín převaděč nesprávný? --Ragimiri 16:02, 31. 12. 2006 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.--Horst 15:40, 16. 8. 2007 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:53 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:19 (CEST)

Radioamatérství[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Radioamatérství, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.crk.cz/CZ/CJHRC

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--27. 4. 2017, 23:57 (CEST), Utar (diskuse)