Diskuse s wikipedistou:Lasy/Historie diskuse 07-09

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Nolanus C E 00:25, 8. 3. 2007 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Alexandrova rozhledna, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Japo ¿ 17:20, 10. 3. 2007 (UTC)

Vítejte[editovat zdroj]

--Japo ¿ 17:20, 10. 3. 2007 (UTC)

Obrázek bez licence[editovat zdroj]

Ahoj, můžete prosím doplnit licenci u Vám nahraného obrázku Soubor:Kostel sv. Barbory.JPG? Vyhledem k tomu, že jste autorem by to neměl být žádný problém. Díky. --Tlusťa 09:09, 14. 3. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 18:07, 21. 3. 2007 (UTC)

Kategorie a pod[editovat zdroj]

Zdravím, když napíšete nějaký článek (což je velmi dobře) zkuste jej taky kategorizovat, ukusit najít interwiki nebo přidat např šablonu pahýl. Více najdete v nápovědě. Díky--Horst 22:53, 8. 5. 2007 (UTC)

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Martin Kozák 20:42, 13. 5. 2007 (UTC)

Čas si uprav v nastavení 02:00 úplně nahoře.--Pernak 09:42, 20. 6. 2007 (UTC)

Urgentně overit[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Růžena Jilemnická. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vrba 22:14, 25. 6. 2007 (UTC)

    Pochopil jsem to tak, že slovenská wikipedie se nepovažuje za věrohodný zdroj? --Lasy 5:15, 26. 6. 2007 (UTC)

Orlík (dělostřelecká tvrz)[editovat zdroj]

Ahoj, hezký článek, ale nemohl by jsi k němu dodat zdroje nebo reference(nebo ext odkaz někam)? Napadají mě Bunkry.cz či jiné stránky...jestli tam něco bude, nechci tam zbytečně vkládat šablonu, jde o neexistující stavbu a protože nejsou a ani nemůžou být např obrázky, moc by to článek zvedlo, udělal bych to /momentálně ale nemám tolik času/ když budeš mít nějaký dotaz ozvi se--Horst 11:37, 3. 7. 2007 (UTC)

Wikiprojekt Fotografování[editovat zdroj]

Ahoj, koukám že rád fotíš, tak bych tě chtěl upozornit na wikiprojekt, který tady máme a případně tě přizvat ke spolupráci :) --Chmee2 21:40, 5. 8. 2007 (UTC)

Prosim dopln ke clanku Balkon nejake odkazy, pripadne literaturu. Samotny pojem neni sice prilis komplikovany, nicmene wikipedie se ted zacina snazit byt vice seriozni a toto je jeden z mala krucku.--Limojoe 13:28, 9. 8. 2007 (UTC)

Totez jeste u pavlače. Na otazku nahore, zda jina wiki je duveryhodny zdroj, odpovodidam, ze wiki jine jazykove verze ani sebe samu nevnima jako dobry zdroj.--Limojoe 13:33, 9. 8. 2007 (UTC)

V tvých článcích o československém opevnění mě zaujala zkratka ŽSV, která v nich není vysvětlena. Stejně jako kolega Japo se domnívám, že by mělo být uvedeno, co zkratka znamená, asi nejlépe v článku Československé opevnění a případně i u jednotlivých ŽSV. Když jsem pátral na Internetu, narazil jsem na zdroj, který uvádí jiný počet ŽSV, než jsou uvedeny v šabloně i v článku. Jelikož v tomto tématu nejsem odborník, kromě oprav překlepů jsem do článků spojených určitou koncepcí nechtěl podstatnějším způsobem zasahovat. Nemohl by ses na to podívat a případě články upravit? Díky. --Radek Bartoš 04:14, 28. 8. 2007 (UTC)

Díky za upozornění, chyba byla u mě, snad už jsem to napravil a zřídil stránku ŽSV...--Lasy 05:05, 28. 8. 2007 (UTC)

Subpahýl[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Sestava české hokejové reprezentace na MS 2007. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Vrba 12:56, 29. 8. 2007 (UTC)

PS: Sestavy skutecne ne, lze napsat dobry clanek jehoz bude sestava soucasti, ale wikipedie je souborem clanku. Dky za pochopeni a rozsireni napr do reprezentaze na MS 2007

Absolutne prerfektni, dekuji, jeste by to chtelo doplnit, zda to je ci neni uspech, sorry hokej nesleduji, ale nejak mam v povedomi, ze to lidi co ho sleduji povazovali za neuspech. Ale co Ty ostatni, myslel jsem, ze to vezmete obecne a ze Ty ostatni nemusim olepovat. Diky --Vrba 11:27, 30. 8. 2007 (UTC)

Nebojte se, vzal jsem to obecně, jen jsem udělal editaci zatím prvního, nejdřív si můsím nahrabat potřebné informace.Díky za trpělivost--Lasy 11:53, 30. 8. 2007 (UTC)


Česká hokejová reprezentace na MS 2006[editovat zdroj]

Zdar, mas tam chybicku oprav si to nebo to opravim ja, nechtal Vokoun ale Hnilda podle me
--Zoner57 13:51, 3. 9. 2007 (UTC)

Česká hokejová reprezentace na MS 2003[editovat zdroj]

chyby ve jmenech prosim více pečlivosti opravit nebo to si opravis sam????????

Jaroslav Vašíček spravne Josef
Milan Kotrba spravně Jindřich Kotrla
--Zoner57 14:12, 3. 9. 2007 (UTC)

EO u Husy na provazku[editovat zdroj]

Co myslis tim EO? :)--frettie.net 21:13, 26. 9. 2007 (UTC)

EO -> Externí odkazy... myslel jsem, že bude pochopeno:) pardon...--Lasy 21:21, 26. 9. 2007 (UTC)

Ahoj Lasy, soubor:ohrenstand.jpg nalézá se na Commons. --ahz 13:16, 17. 11. 2007 (UTC)

Díky moc... --Lasy 04:31, 19. 11. 2007 (UTC)

Pomozte s kosmonauty[editovat zdroj]

Před chvílí jste dodal interwiki k heslu Alan Bean. Díky, já to neumím. Až budete mít někdy čas, můžete projít všechny články v kategorii Kosmonauté (zatím je jich asi 60), dodat interwiki tam, kde nejsou? Nebude jich chybějících moc a taky to nespěchá. Díky předem--P.Starý 18:16, 13. 2. 2008 (UTC)

Určitě se na to můžu podívat a zkusit přidat co najdu...--Lasy 18:58, 13. 2. 2008 (UTC)

Dělostřelecké tvrze[editovat zdroj]

Ahoj Lasy, můžeš se prosím podívat na tebou založené články Poustka (dělostřelecká tvrz) a Skutina (dělostřelecká tvrz)? V obou případech začíná článek stejně, a sice "Dělostřelecká tvrz Postka (též Grünwald) je tvrz která byla ..." Nejde mi teď o překlepy, ale o věcnou správnost. Vyznáš se v tom určitě líp, můžeš teda ty články (hlavně asi Skutinu) upravit tak, aby byly správně? Díky, --Lenka Vybíralová 19:42, 13. 2. 2008 (UTC)

Ahojky, díky za upozornění, šlo o chybu na mojí straně (samozřejmě:)), začátky čláků o tvrzích jsem kopíroval abych se moc nezdržoval, chybu jsem napravil a zkontroloval zbyteč obou čláků, takže teď by mělo být vše ok...--Lasy 19:53, 13. 2. 2008 (UTC)
Díky, super. Ještě k té Poustce - je tam "(669 Poustka)" a vede to na rozcestník. Na co to má vést konkrétně? A pak ještě překlep Poustka-Postka, ale to klidně opravím sama, chybí ti tam taky ňáká ta čárka. Nechci být šťoura :) --Lenka Vybíralová 20:11, 13. 2. 2008 (UTC)
No, okdaz byl na Poustka (což je vrch), takže jsem to tam doplnil, překlep jsem opravil...snad to už bude všechno, jjo, klidně šťourej, opravuj a napomínej;) --Lasy 20:17, 13. 2. 2008 (UTC)

Ahoj… Dovolil jsem si „přeplácnout“ tvoji verzi článku o Akagi svojí verzí, kterou jsem již nějakou dobu připravoval offline a nechtěl publikovat dřív, než bude hotová… Uznávám že psát články offline není ideální, ale nic jiného mi nezbývá. Zatím…--Ozzy 09:34, 20. 2. 2008 (UTC)

Hoja, jj, v pohodě, však jsem wikipedie. Já jen, že mám u sebe právě knížku o lodích atd., tak jsem chtěl založit alespoň takovej pahýlek, aby tu byla. takže děkuji za doplnění.--Lasy 11:11, 20. 2. 2008 (UTC)

foto na Commons[editovat zdroj]

Zdravím taktéž, fotografie nacházející se na eo:viki v článku o muzeu opevnění jsou už dlouho na Commons. Petr Tomasovsky 06:18, 21. 2. 2008 (UTC)

Děkuji, omlouvám se, že jsem otravoval, jsem se asi nějak špatně koukal...--Lasy 06:52, 21. 2. 2008 (UTC)

Commons - Obřany[editovat zdroj]

Ahoj,
na commons jsem Ti zanechal vzkaz (neuvědomil jsi, že ten uživatel jseš Ty). Už mu prosím nevěnuj pozornost, je to vyřešené. Měj se, --Podzemnik 18:18, 21. 2. 2008 (UTC)

Palebný vějíř;[editovat zdroj]

Dobrý den, vidím, že se zajímáte o vojenství. Nechcete se příležitostně pokusit o zlepšení či promazání článku Palebný vějíř? Děkuji --Jvs 21:26, 9. 3. 2008 (UTC)

Zdravím, určitě se můžu pokusit.--Lasy 21:29, 9. 3. 2008 (UTC)

MO S-18 - MO S-20[editovat zdroj]

Nevím, proč byly anulovány názvy objektů MO S-18 až MO S-20. MO S-18 se jmenuje Obora, MO S-19 Alej a MO S-20 Orel. Tvrz v Darkovičkách měla mít název U Orla. Pokud vím, u MO S-19 je uvedeno jméno Alej, a ne V aleji. Názvy některých objektů na www.bunkry.cz jsou nesprávné, alespoň co se týká úseku Moravská Ostrava, což je správné označení tohoto úseku. Petr Tomasovsky 16:05, 15. 3. 2008 (UTC)

Tak jsem se porozhlédl po zdrojích jsem zjistil, že jsem se mýlil. OK. Vše opravím.--Lasy 18:52, 16. 3. 2008 (UTC)
Tvrz Orel měla používané názvy i U Orla a Darkovičky. Ale primární jsem zvolil Orel, protože je častější--Lasy 18:59, 16. 3. 2008 (UTC)

Ahoj dneska na to koukám po několikátý, to klíďo tu šablonu sundej, když ten článek uvedeš do taknějak provozuschopnýho stavu. Nejhorší je že v současnosti se jí používá téměř na cokoliv jen aby se nemuselo udělat pár maličkostí aby to dostalo vizáž dle V a S. ale to je jiný problém--Horst 18:20, 31. 3. 2008 (UTC)

Ahoj, já jen aby to třeba někomu nevadilo a aby do mě hned nehučel, co jsem to tam provedl, ale dobře. příště ji hodím do pryč...--Lasy 18:23, 31. 3. 2008 (UTC)

Čeští vítězové SC v infoboxu NHL[editovat zdroj]

Ohledně článku New York Rangers se trochu hádají dva wikipedisté, kdo má být uveden v infoboxu klubu. Jelikož jsi ten infobox tvořil, prosím, vyjádři se tam. Díky. Okino 11:26, 1. 4. 2008 (UTC)

Roman Hamrlík - Martin Hamrlík[editovat zdroj]

Zdravím. Obrázek Romana Hamrlika by neměl být na stránce Martina Hamrlíka.
--Zoner57 10:01, 20. 4. 2008 (UTC)

Zdravím, díky az upozornění, nějak jsem pozapomněl, že jsou dva bratři, tak jsem tam Martinovi hodil fotku bratra:) Pardon, moje chyba. Fotka vymazána--Lasy 11:19, 20. 4. 2008 (UTC)

Hokejisté[editovat zdroj]

Ahoj, když zakládáš hromadně články o hokejistech, nechtěl bys prosím k nim připsat něco navíc? Podle mě jsou to než pahýly spíše subpahýly. Jediná informace v článcích je, kdy se narodili a to ještě bez zdroje. Díky. --Tlusťa 07:07, 7. 5. 2008 (UTC)

No dobře, já se pokusím...I když někde to bude asi obtížné něco vyhrabat...--Lasy 07:26, 7. 5. 2008 (UTC)

Kolego či kolegyně. Chtěl bych Vás upozornit, že hokejista Vrbata se jmenuje křestním Radim, ne David, jak uvádíte v souhrnu zápasu pro Česko - Itálie. Kvasar

Děkuji, za upozornění.--Lasy 18:05, 11. 5. 2008 (UTC)

Mistrovství světa v ledním hokeji[editovat zdroj]

Mistrovství světa v ledním hokeji součty SSSR - Rusko - celkem nesedi
--Zoner57 20:10, 18. 5. 2008 (UTC)‎

Tak jsem to překontroloval a našel tam chybu v součtu bronzových medailí... což ale nebyla moje chyba. již tam byla dýl.--Lasy 20:35, 18. 5. 2008 (UTC)

Rubén Serrano[editovat zdroj]

Prosím zvažte změnu svého názoru u hlasování o smazání článku Rubén Serrano. I ze španělské Wikipedie byl tento španělský autor smazán jako nevýznamný, ostatní jazykové verze tento multispam postupně mažou také. Skutečně se nedomnívám, že by pro českou Wikipedii byl dostatečně významný a že tato významnost je v článku podložena nezávislými zdroji. --Ragimiri 10:39, 3. 6. 2008 (UTC)

Adolf Hitler[editovat zdroj]

Ahoj, tvoje editace se mi nějak nezdá, nemůžeš jí doložit nějakými zdroji? Pokud vím tak Němci podepsali bezpodmínečnou kapitulaci 8. 5. A celkově mi nějak nejde do hlavy logika toho, když se podepíše bezpodmínečná kapitulace, tak se čeká den než vstoupí platnost, dle mne ale bezpodmínečná kapitulace vstupuje v platnost ihned... Dík za vysvětlení... --Elm 17:37, 3. 6. 2008 (UTC)

Doložit ji můžu třemi zdroji a to: Kronika druhé světové války, kolektiv autorů, Fortuna Print, 2000, strana 432-434, Třetí říše a druhá světová válka, Friedemann Bedürfting, Prostor, 2002, strana 43, Kdy, kde, proč a jak se to stalo, kolektiv autorů, Reader´s Digest, 1997, strana 361. Druhý kapitulační akt podepsali 9. května něco málo minut po půlnoci, proto se může někde objevit právě ten 8. květen. No, kapitulace platí od data, které je určeno na kapitulační listině.--Lasy 18:01, 3. 6. 2008 (UTC)
Dík za objasnění, pěkný den... --Elm 08:56, 4. 6. 2008 (UTC)

lokomotivy[editovat zdroj]

Dobrý den, ještě nevíte o nějakém infoboxu pro článek o lokomotivy? O lokomotivy se nezajímám, protože nemám žádné zdroje (zatím, ale nemám čas je najít, někdy je najdu). Infobox nutně potřebuji. Viz Wikipedista diskuse:Železnice. --Železnice 09:40, 6. 6. 2008 (UTC)

Infobox jsem žádný nenašel, takže by bylo jej potřeba vytvořit.--Lasy 09:44, 6. 6. 2008 (UTC)

článek Miloslav Bureš[editovat zdroj]

zdravím a chci poděkovat za editaci mého článku Miloslav Bureš který byl po upozornění http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:BobM odsouzen k zániku a nyní zřejmě odpovídá příslušným kritériím. Zjistil jsem že při tvé editaci došlo k záměně křestního jména a označení herec, což Míla nebyl, byl hudebník. Tyto chybičky jsem dokázal opravit, ale s tebou zařazenou kategorizací (Narození 1930/čeští herci) si nevím rady. Jsem na wikipedii nováček a naprostý amatér - což jsi asi poznal. Domnívám se že nejvíce odpovídající zařazení by bylo: Hudba/hudebníci/čeští hudebníci/čeští trumpetisté , ale tato podkategorie není vytvořena a já ji, i přes pečlivé studování nápovědy bohužel neumím vytvořit. No snad to časem dokážu. Ještě jednou dík. --Kozoroh1 09:02, 26. 6. 2008 (UTC)

Zdravím, díky za upozornění. No, když jsem se M. Bureše snažil najít na internetu vyhodilo mit to stránku o Kdyby tisíc klarinetů a asi jsem špatně viděl, Bureš tam byl připsán, což by nebylo tak nereálné, jelikož to byl hudební film. Takže jsem tam přidal i herec. na tu kategorii se podívám.A s křestním jménem to byl překlep.Díky za upozornění.--Lasy 11:06, 26. 6. 2008 (UTC)
Jo, už jsem tu stránku našel: [1], zde jsou uvedeny dva filmy kde by měl hrát--Lasy 09:27, 27. 6. 2008 (UTC)
no jo, kouknul jsem na to - ve filmu byl použit celý orchestr Karla Vlacha a všichni muzikanti včetně kapelníka jsou tam uvedeni jako herci. Databáze jsou někdy zajímavé a zavádějící že? --Kozoroh1 09:23, 28. 6. 2008 (UTC)
Jj, já o hudbě moc nevím, tak jsem jej tam hodil. ale tak tada už je vše ok--Lasy 09:32, 28. 6. 2008 (UTC)

Bugs Moran[editovat zdroj]

Ahoj Lasy, sice mám wikidovolenou a rozhodla jsem se nějaký čas vůbec wiki needitovat, nicméně nedá mi to, abych nereagovala na tvoji změnu (datum narození Bugs Moran) - vím o tom, že to tak mají na EN a co tam k tomu píšou, ale existujou ještě další důvěryhodné zdroje, kde je to datum narození jiné. Proto podle mého názoru nemůže člověk zodpovědně říct, že to bylo 21. srpna. Až se zase pustím do wikipráce, tak to opravím. Zatím to nechávám tak (nic ve zlém :) --Lenka Vybíralová 09:02, 13. 7. 2008 (UTC)

Rasismus a komunismus[editovat zdroj]

Na diskusní stránce Diskuse:Rasismus tvrdíte, že rasismus se prolíná s komunismem. Není to spíše tak, že v některých zemích, kde byl komunismus, se vyskytoval současně i rasismus, ale jinak spolu nesouvisí? Pokud na svém tvrzení hodláte trvat, doložte je důvěryhodnými zdroji. --Ids hromadka 20. 7. 2008, 06:32 (UTC)

Ahoj. Chci, abys věděl, že tvoje zdůvodnění hlasu v diskusi Wikipedie:Hlasování o smazání/MediaWiki:Bad image list mě uráží. Je to normální prostředek v boji proti vandalismu tak jako běžné zamykání či blokování. Ty obrázky nejsou zakázané. Když kterýkoliv normální editor řekne správcům, tak ti zařídí, aby obrázek mohl být v encyklopedii použit, pokud to dává smysl. Nikdo to zde nikdy nezneužil k cenzuře. --egg 27. 7. 2008, 20:20 (UTC)

Ano, co není může být. Je to zcela můj názor a nikoho nenutím, aby se s ním ztotožňoval.--Lasy 27. 7. 2008, 20:38 (UTC)

Nejsem si jist, jestli jsem to napsal srozumitelně. Mně nevadí tvůj hlas nebo názor, kvůli tomu bych nepsal. Měj si jakej chceš a projevuj ho. Vadí mi naprosto nepřiměřené srovnání, které je navíc nepravdivé, protože nikdo tak tento nástroj nepoužívá, nechce používat a není k tomu určen. Něčeho, jako je režim v Číně, bych se já nikdy dobrovolně a vědomě neúčastnil. Proto mě to urazilo. Já tě kvůli tvému názoru nesrovnávám s vrahy. --egg 27. 7. 2008, 20:58 (UTC)

Pochopil jsem zcela dobře. Taky se vyjadřuji, že moje tvrzení "trochu mi to připomíná..." je zcela můj názor. Mou chybou snad bylo použití takového přirovnání, který je přehršle všeobecné.--Lasy 27. 7. 2008, 21:06 (UTC)

Hlasování[editovat zdroj]

Můžete se připojit k hlasování o stránce Evangelický kostel. --Qasinka 4. 9. 2008, 06:15 (UTC)

Ahoj! Měl bych dotaz. V článcích Bounty a Vzbouřenci na lodi Bounty si do Souvisejících článků vložil odkaz "Vzpoura na lodi Bounty od Vítězslava Kocourka". Budeš dělat na tenhle odkaz článek nebo to můžu přehodit pod jiný odstavec v daném článku? --Tatarchan 17. 9. 2008, 08:57 (UTC)

Zdravím, rád bych na to článek udělal, avšak až to dočtu:) Jsem na začátku. Takže to klidně někam předělej a já si s tím nějak později poradím;)--Lasy 17. 9. 2008, 17:16 (UTC)
Tak to já nechám tak jak je, když se do toho článku vrháš. Hezké počtení. :-) --Tatarchan 17. 9. 2008, 22:56 (UTC)

Metál III.stupeň[editovat zdroj]

Wikipedista III. stupně

Zdravím Vás. Protože jste již překročil během 1,5 roku 6186 editacemi pro cs-wiki potřebná kritéria, dovoluji si přidat Vám další uživatelské vyznamení III.stupně. Pohodu do další práce přeje --Zákupák 6. 11. 2008, 06:06 (UTC)

Jéé, děkuji, moc mě to potěšilo a překvapilo. Myslel jsem, že to "nezvládnu", protože v poslední době na editace není už tolik času.--Lasy 6. 11. 2008, 06:16 (UTC)

Zbytečné editace[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych tě poprosit, jestli by jsi mohl nedělat samostatně takovéto editace. Jsou to naprosto zbytečné editace, které mění pouze zdrojový kód. Na vzhledu se vůbec nic nezmění. Kdyžtak to můžeš opravovat spolu s jinými editacemi. Jo a prosím o shrnutí editace. Děkuji za pochopení. S pozdravem--Sevela.p 3. 12. 2008, 09:56 (UTC)

Čau, ok, budu se snažit na to dávat pozor--Lasy 3. 12. 2008, 10:14 (UTC)

Král Lávra[editovat zdroj]

Zdravím v tomto požehnaném čase a mám takovou otázku k editaci u Krále Leara (už je to téměř rok, co byla udělána). Tam jste napsal, že král Lear je hlavní postava ze hry Král Lávra, což mi příliš nesedí, mohl byste odkázat na zdroj kde se to píše. Respektive ta hra se obvykle překládá jako Král Lear, ale možná znáte jiný překlad nebo tak něco. --marv1N 25. 12. 2008, 14:20 (UTC)

Zdravím. Máte pravdu, krapánek jsem to zmotal s dílem K. H. Borovského Král Lávra. Díky za upozornění.--Lasy 25. 12. 2008, 19:08 (UTC)

V tom případě je zajímavé, že si toho do teď nikdo nevšiml... --marv1N 25. 12. 2008, 19:16 (UTC)

jo, to tedy jo:)--Lasy 25. 12. 2008, 19:48 (UTC)

Pěchotní srub MJ-S 3[editovat zdroj]

Ahoj. Protože jsi jediný, o kom vím, že se tu zabývá opevněním, upozorňuji tě na Diskuse:Pěchotní srub MJ-S3. --Harold 20. 1. 2009, 16:37 (UTC)

Šablony[editovat zdroj]

To jsem zase já. :-) Mrkni se na Wikipedista:Harold/Haroldovo pískoviště. Dole jsem zkušebně vytvořil šablonu pro ŽSV Hrušovany, protože mě napadlo ji takto vytvořit pro všechna ŽSV. V těch úsecích, kde jsou tvrze, by třeba místo souvisejících článků byl seznam tvrzí. Šablona {{Československé opevnění}} není myslím zcela vhodná pro vkládání do zcela konkrétních článků, jako je Areál československého opevnění Šatov (jsou to spíš takové všeobecné termíny). Byl bych pro ji ještě zvětšit a vytvořit z ní Wikipedie:Miniportál, jako je třeba Portál:Právo. Z jednotlivých článků by se na portál odkazovalo pomocí {{Portál Československé opevnění}}, podobně jako existuje {{Portál Právo}}. --Harold 24. 1. 2009, 18:27 (UTC)

tak nápad to není špatný, určitě zkusím nějaký pokrok s tím udělat. Rozhodně ti nebrání v tvé iniciativě a klidně pokračuj;) Avšak u takových článků jako je Dělostřelecká tvrz Bouda by byla šablona? Měla by být, nebo ne? Ale asi ne tato šablona, kterou jsi vytvořil?--Lasy 27. 1. 2009, 23:46 (UTC)

V článcích typu Bouda nebo Šatov by byla šablona toho konkrétního ŽSV, jak jsem ji udělal na pískovišti. Současná šablona Československé opevnění by se přemístila na nově vzniklý portál a doplnila by se o další odkazy. A v každém článku, který se týká čs. opevnění, by byla šablona s odkazem na tento portál, podobně jako {{Portál Tramvajová doprava}} odkazuje na Portál:Tramvajová doprava. Tohle všechno je jen prvotní nápad, pokud se ti na tom něco nelíbí nebo tě něco dalšího napadne, klidně to napiš a zkusíme to vyřešit. :-) --Harold 28. 1. 2009, 15:42 (UTC)

tak začít klidně můžeme, vypadá to jako rozumné řešíní... změny můžou přicházet za pochodu... až se dostanu domů, tak se nad tím zkusit zamyslet a pohnout s tím--Lasy 28. 1. 2009, 17:27 (UTC)

Takže jsem vytvořil Portál:Československé opevnění (zatím jsem tam jenom vložil šablonu Československé opevnění a nijak jsem ji nerozšiřoval) a šablonu {{Portál Československé opevnění}}, která bude na portál odkazovat z článků. Taky už jsem do hlavního jmenného prostoru hodil {{ŽSV XI Hrušovany nad Jevišovkou}}. --Harold 29. 1. 2009, 23:53 (UTC)

Tak jsem si do toho dovolil šťournout, přidal jsem tam takový menší úvod. a šablonu československé opevnění nahradil odkazem na portál--Lasy 30. 1. 2009, 03:29 (UTC)

Ocenění ve finské lize[editovat zdroj]

Zareagoval jsem v diskusi článku Diskuse:Jari Kurri Trophy a až pak si všiml, že se má poznámka vlastně týká více článků. Myslím, že je divné mít tu články o finských oceněních pod (zřejmě) anglickým názvem. Buď bych to přeložil a použil název český typu Trofej Jari Kurriho (a to bych udělal já, protože preferuji na české wiki české pojmy), nebo bych použil název, který používají samotní Finové — podle fi.wiki říkají zřejmě trofeji palkinto. Co jsem koukal, tak ostatní wikipedie to překládají. --Tchoř 15. 3. 2009, 02:02 (UTC)

Zdravím, asi máte pravdu. V tom případě bych se také přikláněl k českému překladu. Zkusím se na to podívat. Co nestihnu, tak až večer.--Lasy 15. 3. 2009, 08:04 (UTC)

Železniční trať Brno - Česká Třebová[editovat zdroj]

I přes měsíční zpoždění hlásím, že jsem „úkol“ splnil. :) Článek jsem přepsal a ozdrojoval, aby to zapadlo do místních poměrů. Heszký den, — Jagro 9. 5. 2009, 21:57 (UTC)

Skvělá práce, chválím;)--Lasy 21. 5. 2009, 08:31 (UTC)

Adam Foote[editovat zdroj]

Prosímtě, opravil jsi článek o Adamovi Footeovi, ale to odtučnění písma se mi nezdá. Teď splívají názvy lig s názvy týmů a někomu pak nemusí být jasné co je vlastně tým a co liga, podívej se prosím na to ještě, nebudu to předělávat nechám na tvém posouzení. Jsem tu krátce, ale mě se to takhle nelíbí. Dík (Myslím to odtučnění názvů lig v infoboxu), ostatní je dobré.

Saldenio 3. 6. 2009, 21:18 (UTC)

Jo, promiň, moje chyba, díky za upozornění. zkus se na to podívat teď. Udělal jsem to krapánek jinak.--Lasy 3. 6. 2009, 21:34 (UTC)

Ten styl je určitě lepší, dík, sice to bylo trochu nepřesně, ale to jsem doupravil. S pozdravem Saldenio 3. 6. 2009, 21:59 (UTC)

Fotky z Richarda[editovat zdroj]

Ahoj! Musel jsem dát na fotky z Richarda, které jsi nahrál na Commons, šablonu "OTRS pending". Podobný způsob dovolení není možný (potřebujeme vědět, že autor je tím, kdo něco prohlašuje, a stejně tak musí jeho prohlášení odpovídat licence). Prosím, kontaktuj autora a požádej ho, ať postupuje podle návodu na Wikipedie:OTRS, tedy ať z emailu, který je uvedený na richard-1.com pošle na adresu info-cs@wikimedia.org následující text:

Já, autor fotografií: Richard - podzemí 01.jpg, Richard - podzemí 02.jpg, Richard - podzemí 03.jpg, Richard - podzemí 04.jpg, Richard - podzemí 05.jpg, Richard - podzemí 06.jpg, Richard - podzemí 07.jpg a Richard - podzemí 08.jpg souhlasím s tím, aby tyto moje fotografie byly zveřejněny prostřednictvím Wikimedia Commons pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported (závazné znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/; celá verze: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode). Beru na vědomí, že toto dílo může být libovolně upravováno a měněno, přebíráno dalšími stranami k jakémukoli účelu včetně komerčních.

Pokud to povolení v nějaké rozumné době nedojde, obrázky budou muset být bohužel smazány. Díky za pochopení. Miraceti 9. 6. 2009, 23:32 (UTC)

Díky za upozornění. Co nejdříve kontaktuji autora. S pozdravem--Lasy 11. 6. 2009, 10:13 (UTC)

Příbuzní Kotíkovi[editovat zdroj]

Ahoj, právě připravuju článek Pravoslav Kotík. Při hledání, co už ve wiki je, jsem narazil na článek Jan Kotík. Informace o příbuzenských vstazích mezi Kotíky (které jsi do článku připojil asi před rokem) se ale rozcházejí s těmi, které mám k dispozici já. (Moje informace je: otec Pravoslav, syn Jan, vnuk Martin.) Můžeš mi prosím napsat Tvoje zdroje? Díky! --Gampe 24. 6. 2009, 07:08 (UTC)

Čau, no, odkud jsem čerpal už ti neřeknu. Nejspíš to bylo někde z netu. Ale 25.6. příbuzenstvo poupravil MiroslavJosef, takže snad je to již lepší.--Lasy 25. 6. 2009, 23:02 (UTC)

Jiří Doležal[editovat zdroj]

Zdar, když už přesuneš článek a místo něj vytvoříš rozcestník měl by jsi upravit všechny odkazy aby nesměřovaly na rozcestník ale přímo na článek. --Jowe 18. 8. 2009, 07:26 (UTC)

Čau, jaj, promiň.. Ach ta hlava. Hned na to skočím.--Lasy 18. 8. 2009, 07:30 (UTC)

Chris Chelios[editovat zdroj]

Ahoj, všimnul jsem si tvé editace se shrnutím "výmaz řeckého občanství". Jen bych chtěl upozornit že jsi nezměnil občanství ale národnost. On je ale skutečně řecké národnosti, problém je v tom že máme v infoboxu kolonku národnost ale spíš se bere jako státní občanství. Chělo by to něco vymyslet jak tenhle problém vyřešit. --Jowe 6. 12. 2009, 20:14 (UTC)

Ahoj. Děkuji za upozornění, přehlédl jsem. Já osobně bych kolonku přecejen změnil na občanství. Občanství se mi zdá více jasnější a nebývá v něm žádné velké zmatky. Chris sám se k řecké národnosti nemusí hlásit.--Lasy 6. 12. 2009, 20:34 (UTC)
No i občanství sebou může nést zmatky. Třeba Brett Hull by tam měl mít dvoje. Mě osobně by se spíš líbila kolonka národní tým. --Jowe 6. 12. 2009, 20:45 (UTC)
Teď mi přesně není jasný: "národní tým" je myšleno, který stát reprezentovat? Taky by to šlo.--Lasy 6. 12. 2009, 20:49 (UTC)
Jo myslel jsem tím který stát reprezentoval. Třeba u článku Darius Kasparaitis je si myslím důležitější mít v infoboxu koho reprezentoval než to že je původem Litevec. To by postačilo zmínit v článku. Ber to jen jako úvahu a návrh do budoucna jak by se to dalo vylepšit. --Jowe 6. 12. 2009, 21:04 (UTC)