Diskuse s wikipedistou:Podzemnik/Archiv diskuse 2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Archiv
Archiv:
do března 2008
do července 2008
do ledna 2009
do července 2009
do prosince 2009
do května 2010
do června 2011
do října 2016
do prosince 2022

Diskuze Dave Cousin[editovat zdroj]

Ahoj, čekal jsem reakci na mou diskuzi k článku Dave Cousins, ale pak jsem na tvé diskuzní stránce zjistil, že změny nesleduješ. Podívej se tam prosím a odpověz. Šablona "Pahýl - hudební album" je dokonalejší než původní, mám však dvě připomínky. V obrázku šablony je použito CD a většina alb, ke kterým ji umisťuješ vznikla v období do konce 80. let, tedy jako vinyl (LP). To však není zase tak moc podstatné, možná by chtělo při změně šablony v jednotlivých článcích posoudit, jestli tam šablona pahýl je oprávněně nebo ne. Pokud je ve článku základní informace, infobox, seznam skladeb, sestava, reference, zdroj a šablona skupiny, myslím, že článek by už neměl být za pahýl pokládán. Je pravdou, že ve mnou zakládaných článcích jsem tam tu šabl. přidával já, ale to bylo ve víře, že by ho mohl rozšířit někdo jiný. Když porovnáš originál s překladem (tedy většinu mých), jsou téměř stejně rozsáhlé a na en wiki šablona pahýl většinou není. Chtěl bych tě proto poprosit, kdybys tam kde to není nutné, mohl šablonu spíše odstranit, než měnit. Díky --Aqualung 12:42, 18. 3. 2008 (UTC)


  • Ahoj, promiň, že jsem neodpověděl na té stránce a dík, že jsi mi napsal tady. Ohledně Cousina odpovím tam. Ohledně těch pahýlů: asi sis všiml, vytvořil jsem nějaké nové šablony specializovaných pahýlů, které jsem pak přidal na Šablona:Pahýl - hudba a chtěl jsem tak zamezit tomu, aby byla přeplněna kategorie hudebních pahýlů a trošku je roztřídit. Ten obrázek mě taky napadnul - ty alba, které vyšly na vinylu, později podle mě vycházely na cd, ale naopak asi moc ne - alby, které vyjdou na CD většinou nevychází i jako vinyl (samozřejmě že některé ano, v limitovaných editích apod.). Proto jsem tam dal obrázek CD. Pokud se Ti nelíbí, prosím dej tam jiný, mě je to celkem jedno.
  • Dělal jsem čistě náhradu šablon Pahýl - hudba za konkrétnější pahýl, tj. hudební nástroj - pahýl atd. Šablonu pahýl jsem odstraňoval jen někde, kde bylo podle mě jasné, že to pahýl už není. Pokud máš pocit, že některé články, kde jsem jen měnil pahýlovou šablonu nejsou pahýly, samozřejmě ji prosím odstraň. Já se na to podívám a případně je také budu postupně odstraňovat. Měj se pěkně, zdraví --Podzemnik 14:03, 18. 3. 2008 (UTC)
OK, pohodě, teď to chápu. Díky, měj se pěkně --Aqualung 15:28, 18. 3. 2008 (UTC)

Ahoj, dnes si přidal k článku o punkové kapele Paragraf 219 šablonu {{Urgentně ověřit} } a ke kapele Punk Floid {{upravit - hudba} }, popravdě moc nechápu proč. Nemyslím, že by článek o Paragrafu obsahoval jakékoli nedoložené údaje, článek obsahuje krátký úvod, co vlastně kapela hraje, kdy vznikla a kolik vydala CD, dále seznam CD a její členy, pokud to někoho osloví, může pokračovat dál na stránky kapely... Myslím, že jako základní "pahýlovité" info o kapele to stačí, proto nechápu, co ověřovat a hlavně, proč mazat... K Floidům, článek je totožný s články o věčině punkových i jiných undergraundových kapel, ale dobře, nějaké úrpavy by snesl... Jinak, jak říká šablona {{Urgentně ověřit} }, mohl jsi upozornit zakladatele subbpahýlu o Paragrafu - Mardu nebo zakladatele pahýlu - --Jagro 13:41, 18. 3. 2008 (UTC)

Ahoj, článek Paragraf 219 podle mě nesplňuje podmínky encyklopedické významnosti. Proto jsem dal šablonu urgentně ověřit, článek by podle mě měl být doložen nezávislými zdroji, které by potvrzovaly významnost kapely. To, že jsem neumístil šablonu urgentně ověřit na Tvoji uživatelskou stránku nebo na stránku Mardou, je moje velká chyba, za kterou se moc omlouvám, měl jsem ji tam umístit a dodatečně ji Mardou umístím. Ti Floidi se mi zdáli docela ošizení - jedna krátká věta na úvod a seznam diskografie a členů, mělo by tam být podle mě trochu víc textu. Podívám se na to a zkusím s tím něco udělat. Pěkný den přeje --Podzemnik 14:24, 18. 3. 2008 (UTC)

S Floidama souhlasim, vzhledem k významnosti kapely, která stále roste, by toho chtělo trochu víc, určitě se o něco pokusím... A co se týká Paragrafu, nejedná se zase o až tak známou kapelu, jako jiné, ale IMHO si článek jistě "zaslouží", protože to přecejen není žádná garážová partička a má poměrně hodně fanoušků. Také se pokusím, ale myslím, že šablona {{Urgentně ověřit} } by se měla vyměnit za {{upravit - hudba} }... --Jagro 14:54, 18. 3. 2008 (UTC)

No, je mi líto, ale asi neshodneme v tom, jaká šablona by tam měla být. Osobně zastávám názor na urgentě ověřit, tj. doložit nezávislými zdroji, které by potvrzovaly významnost skupiny. --Podzemnik 15:06, 18. 3. 2008 (UTC)

Wikidovolená[editovat zdroj]

Snad jeden z nejaktivnější editorů nezanevřel na Wikipedii, to by jí i mě velmi mrzelo LOL
Osobně teď taky nějak Wiki nestíhám, takže wikidovolenou chápu a přeji vydatný odpočinek a radostný návrat ;-) --Doktory 21:24, 18. 3. 2008 (UTC)

Ou děkuji:-) Nezanevřel jsem na wiki, jen jsem si dal trošku pauzu a přemýšlel, čemu se dál věnovat. Už tady asi nebudu tolik, mám teď spoustu jiné práce, ale budu tu. Měj se pěkně, Tvůj zájem o mou maličkost mě moc moc těší ;) --Podzemnik 08:26, 29. 3. 2008 (UTC)

Prosim kolego podivejte se jestli toto je take copyvio: Gregory Crewdson, vice v diskusi. Dekuji --Zacatecnik 17:29, 6. 4. 2008 (UTC)

Odpověděl jsem tam. --Podzemnik 17:44, 6. 4. 2008 (UTC)

ad Unitářství[editovat zdroj]

Děkuji za upozornění co se týče kategorie a stylu ... Jinak jste si jistě všimnul, že jde o pahýl, právě jsem na tom článku začal pracovat. Šablonu v úvodu "že článek potřebuje úpravy" jsem zrušil, protože a) jde o pahýl a b) nevím kdo jiný by to tady měl upravovat, když je nás v celé republice asi 300. Podívejte se na to, jaký maglajs tam mají třeba na anglické wiki ... Taky přeju pěkný večer. --Pteryx 20:26, 9. 4. 2008 (UTC)

Příště mi prosím nepište na začátek diskuze, ale na její konec. Pokud na článku pracujete a budete na něm v nejbližší době pracovat a článek ještě není hotov, umístěte tam prosím tuto šablonu a nikdo Vám na něj nesáhne. Pokud tam ta šablona není, je článek považován za hotový, ať už se jedná o pahýl nebo ne. Taky si přečtěte první větu v článku: Pod pojmem unitářství v můžeme ve světovém kontextu v současnosti rozumět více náboženských směrů (...) - hned tahle věta potřebuje úpravy. Taky článek není provázán linky, nezačíná tučným písmem atd. atd. Taky se v článcích nepíší věty typu: Pod pojmem unitářství rozumíme, ale Pod pojmem unitářství se rozumí atd. Jinak článek o unitářství může upravovat kdokoliv, ne jen „Vás 300“. Dobrou noc; --Podzemnik 20:36, 9. 4. 2008 (UTC)

Náměty na zdokonalení článků[editovat zdroj]

Moc děkuji za náměty, určitě se jimi budu řídit. Použití šablony USA-pahýl jsem tušil ale nenašel, nicméně o šabloně "překlad" jsem vůbec nevěděl... Ještě jednou díky! --miki.qex 08:52, 11. 4. 2008 (UTC)

Islamolog[editovat zdroj]

Co má znamenat redirekt na Islamolog? --Miraceti 12:12, 11. 4. 2008 (UTC)

Jej, někde se stala chyba. Pardon, opraveno. --Podzemnik 12:14, 11. 4. 2008 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Vyznamenání za pomoc na článku Úhoř říční
Vyznamenání za pomoc na článku Úhoř říční

Ahoj, jako výraz díků za významnou pomoc při vzniku nového Nejlepšího článku Úhoř říční ti uděluji Wikivyznamenání druhého stupně, neboli Wikikytičku. --Reaperman 15:27, 13. 4. 2008 (UTC)

Děkuji moc, moc mě to potěšilo;) Doufám v další plodnou spolupráci;) --Podzemnik 17:56, 13. 4. 2008 (UTC)

Upozornění[editovat zdroj]

Dobrý den, protože jste hlasoval ve věci sloučení článků o českých zemích, měl byste vědět o Wikipedie:Žádost o komentář/Ioannesovo slučování článků; podle mého názoru je to pokus obejít výsledky naší diskuse. Srdečně,--Ioannes Pragensis 15:37, 14. 4. 2008 (UTC)

Co s tím?[editovat zdroj]

Pracuji na článku Račice-Pístovice. Beru to tak že tento článek je o Račicích. A druhý samostatný o Pístovicích. Jenže mi zde Jan Dudik vytvořil Račice (Račice-Pístovice) na rozcestníku jako část obce Račice-Pístovice. V tom případě by ty články musely být 3. Račice-Pístovice, Račice (Račice-Pístovice) a Pístovice. Co s tím? Přece nebudou 3 v tom třetím tedy společném by nebylo o čem psát, když už by to bylo ve dvou samostatných?--Pernak1 13:29, 17. 4. 2008 (UTC)

Zde se naráží na problém, že obec není totéž, co vesnice. Přiznávám se, že jsem článek nečetl, jen jsem udělal odkazy jako všude jinde. Výsledným řešením by měl být článek Račice, pojednávající o Račicích, Pístovice o Pístovicích (tedy dva články o dvou vesnicích) a třetí článek, Račice-Pístovice o obci, ze kterého by se odkazovalo na oba podčlánky. Náznak možného řešení viz Frýdek-Místek. JAn 13:44, 17. 4. 2008 (UTC)
Chápal jsem to tak, že tento problém řeší šablona IBOM.--Pernak1 13:51, 17. 4. 2008 (UTC)

Wikipedie Dobré články[editovat zdroj]

Pokusil jsem se o úpravu. Snad nebudu ukamenován. Je to podle vzoru Portály české wikipedie --Pernak1 19:13, 18. 4. 2008 (UTC)

Buddhist anarchism[editovat zdroj]

Zdravím, narazil jsem na článek, jenž je v mé oblasti zájmu a myslím, že i v tvé. Proto pokud tě téma zaujme, opravdu rád bych tento článek uvítal, samozřejmě pokud ovšem chceš a zaujme tě to natolik. Nemusíš jakkoli reagovat, jen pokud bych ti poskytl inspiraci k tvorbě nového článku tak by to potěšilo :) Dík za zvážení... --Elm 17:33, 22. 4. 2008 (UTC)

Hmm fakt mě to zaujalo, přiznám se, že jsem o tomhle nikdy předtím neslyšel. Je to trošku kontroverzní(??) téma, takovým článků se při psaní snaží vyhýbat, jsou s tím jen problémy;) I tak však s tím zkusím v budoucnu udělat alespoň něco;) Kdybych založil, dám vědět, měj se moc pěkně, --Podzemnik 17:57, 22. 4. 2008 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Neměla, byla pro Tebe, vysvětlil jsem to na těch diskusích;) --Podzemnik 06:41, 24. 4. 2008 (UTC)

Horákovský hrad[editovat zdroj]

Zdravím kolego: Proč jsi svoje fotky Horákovského hradu pojmenoval tak, že začínají slovem "Brno...", přestože se tento hrad na území statutárního města Brna vůbec nenachází, ale je součástí katastrálního území Horákov, které patří k obci Mokrá-Horákov? Uvítal bych přejmenování těchto fotografií. Takhle jejich názvy matou čtenáře. --Kirk 17:48, 26. 4. 2008 (UTC)

No když jsem na hradě byl, vůbec mě nenapadlo, že by mohl být už za Brnem. Až přijdu na to, jak je přejmenovat, udělám to. Jinak pěkné fotky hradu, co jsi nahrál na commons;) Měj se hezky Kirku, --Podzemnik 07:17, 27. 4. 2008 (UTC)

No podle map tvoří východní hranici Brna a Brna-Líšně v těchto místech východní okraj té asfaltové cesty, co vede po východním břehu obou přilehlých nádrží. Takže některé ty lavičky co jsou vedle té silnice už asi nejsou na území Brna, pokud teda nejsou součástí té parcely, na níž je aji ta cesta. --Kirk 21:46, 27. 4. 2008 (UTC)

Fakt zajímavé. V Brně jsem celkem krátce a mám v tom členění docela guláš. Nemohl by jsi mě odkázat na nějakou mapku, kde se jasně říká, co je v Brně a ve které části to je? Nemůžu nic podobného najít a když pak nahrávám obrázky na commons, nevím, kde je zařadit pod kterou část. --Podzemnik 09:39, 28. 4. 2008 (UTC)
No tak jasně, že můžu, ale těch map bude asi víc. Takže na adrese http://www.brno.cz/index.php?nav01=2214

klikněte na "Cenová mapa stavebních pozemků statutárního města Brna". Tohle je mapa, na níž jsou parcely a katastry. Pokud v tom okně s mapou klikneš na "Přehled platné ÚPD", zobrazí se ti mapa s hranicemi městských částí. Nicméně pokud chceš ještě podrobnější mapu s hranicemi katastrálních území, tak běž na http://nahlizenidokn.cuzk.cz/Mapa.aspx?typ=CR&id=0 Každopádně musím upozornit, že na této mapě již nejsou správně vyobrazeny hranice městských částí. Tudíž pokud tě zajímají ty, tak jedině na té mapě z brněnského GISu. --Kirk 12:06, 28. 4. 2008 (UTC)

Fakt super, díky moc! --Podzemnik 17:33, 28. 4. 2008 (UTC)

Mnohokrát děkuji za Vaše doporučení na mé osobní diskusní stránce. Velice mě zaujal ten projekt foto Brno. Jinak mám opravdu v plánu udělat o každém brněnském kostele zvlášť stránku, takže budu samozřejmě rád, když mi budete ochoten pomoci. Mám doma ohromné množství fotek různých církevních staveb nejen z Brna. Mám v plánu je umístit na commons. S pozdravem --Gothic2 11:30, 28. 4. 2008 (UTC)

Ok, případně pomůžu vytvářet stránky apod. Až uvidím, že na commons je nějaká kategorie s kostelem, který zde není, zkusím vytvořit stránku. Jinak si můžem klidně tykat, jestli Ti (Vám;-) to neva;) --Podzemnik 11:51, 29. 4. 2008 (UTC)
Jasně můžeme si tykat! Mám doma perfektní knížku od Karla Kuči "Brno", kde je spousta údajů mimo jiné i o brněnských kostelech. Pouze se jimi inspiruji :-) samozřejmě je nebudu opisovat. --Gothic2 16:13, 29. 4. 2008 (UTC)
Jo jo, nejlepší je použít přímo šablonu {{citace monografie}}. Jinak dneska jsem na commons nahrál nějaké fotky kostela v Komíně, tak jsem vytvořil alespoň pahýlek Kostel svatého Vavřince (Brno-Komín). --Podzemnik 16:17, 29. 4. 2008 (UTC)
Já se asi pozítří vrhnu na kostel Sv. Jakuba, mám strašně self-made fotek i nočních. Je to dost významný kostel-spíše chrám a přitom na wikipedii nemá ani pahýlek... --Gothic2 16:24, 29. 4. 2008 (UTC)
Jj, jen do toho. --Podzemnik 16:27, 29. 4. 2008 (UTC)

Ahoj, tak jsem na commons náhrál nějaké svoje fotky brněnských kostelů a taky nové radnice. Kdyžtak je prosímtě nějak zařaď, já nevím jak se to dělá :-) Díky --Gothic2 08:21, 1. 5. 2008 (UTC)

Zařadil jsem je. Některé jsou fakt moc pěkné. Tamější používání kategorií je podobné jako u nás, princip je stejný. Ale kdyby jsi si nevěděl rady, klidně to budu zařazovat, nevadí mi to, alespoň si zase všecky fotky prohlídnu;) Pro kostel sv. Jakuba jsem vytvořil novou kategorii (commons:Category:Kostel svatého Jakuba (Brno)). Jen příště u obrázku toho typy prosím pisni alespoň přibližnou lokaci, ten popis u obrázku vůbec neříká, kde to je - kdybych nevěděl, že ta socha bude v Brně a v článku Louis Raduit de Souches se nedočetl, že je na Špilberku, vůbec bych nevěděl, do jaké kategorie ji zařadit nebo co s ní;) Pěkný den, --Podzemnik 10:54, 1. 5. 2008 (UTC)
Jo děkuju moc za rady :-) akorát prosímtě, ta konkrétní bronzová busta Raduita de co jsem ji nahrál není na Špilberku, ale nad jeho sarkofágem v zadní části kostela Sv. Jakuba - ale to jen tak naokraj :-))) --Gothic2 11:08, 1. 5. 2008 (UTC)
Aha, opraveno;) --Podzemnik 11:14, 1. 5. 2008 (UTC)

Jinak sis určitě všiml, že jsem článek Seznam brněnských církevních staveb doplnil i o kláštery na území města. Až bude čas, tak se snad dostanu i k subpahýlům o nich. --Gothic2 11:21, 1. 5. 2008 (UTC)

Tak jsem dnes přidal Kostel svatého Václava (Brno-Obřany) a na commons sem k tomu nahrál i fotky. Taky jsem tam ještě nahrál další fota ze Sv. Jakuba a fotky pravoslavného kostela Sv. Václava na Gorazdově ul. Kdyžtak je prosímtě prohlédni, kdyby tam byla nějaká chyba v kategorizaci atp. :-)) Díky --Gothic2 09:27, 2. 5. 2008 (UTC)

Fotky máš fakt pěkné, jen mám k té kategorizaci toto: nahrál jsi fotky, zařadil je do kategorie, ale tu kategorii jsi nevytvořil. Je to jednoduché, zkus se podívat na commons:Category:Kostel svatého Václava (Brno-Obřany). Prostě klikneš na tu kategorii, která je červená (tj. dosud neexistuje) a zařadíš ji do nadřazené kategorie, případně umístíš odkaz na českou wiki tak, jak jsem to udělal v té kategorii Kostel svatého Václava (Brno-Obřany).
Teď k tomu článku Kostel svatého Václava (Brno-Obřany) - podívej se na úpravy, které jsem tam udělal (tj. zde - ty prázdné řádky nedělej, může se Ti to sice dobře zobrazit, ale ten, kdo má třeba jinak nastavený monitor nebo tak, tak mu to skáče. Ta fotka stačí jedna, dal jsem tam odkaz přímo na commons, kde si je člověk může prohlídnout;) Fotky v úvodu vždy dávej doprava a jestli chceš (není to nutné), používej prosím šablonu {{citace monografie}}, kde jen vyplníš příslušné kolonky a ono Ti to hodí citaci podle normy. Dělá se to proto, aby všechny citace tady na wiki měly stejnou podobu. A když se třeba změní citační norma, stačí upravit tu šablonu a ve všech článcích, kde ta šablona je, se to změní automaticky. Jinak díky za fotky, jsou fakt moc moc pěkné, moje takové nejsou;) --Podzemnik 11:16, 2. 5. 2008 (UTC)
Ještě bych se tě chtěl zeptat na to licensování na commons. Pod jakou licencí je nejlepší je nahrávat? Jde mi o to, že nechci aby si s těmi mými fotkami dělal kdokoliv cokoliv, abych to měl aspoň trochu pod kontrolou - víš co myslím? :-) Díky za odpověď --Gothic2 11:46, 2. 5. 2008 (UTC)
Tu licenci si můžeš vybrat sám, je to čistě na Tobě. O licenční politice obrázků si můžeš přečíst na Wikipedie:Licenční politika u souborů. Ty ty obrázky uvolňuješ (i já i většina ostatních) pod licencí Creative Commons jako „Attributtion“ a „Share Alike“. Co to znamená, se dočteš v článku (ve zkratce: ostatním umožňuješ používat Tvé obrázky používat, ale musí Tě uvést jako autora. Kdyby chtěli Tvé obrázky dál šířit, tak můžou, ale musí ty obrázky být taky pod svobodnou licencí, jakou jsi jim dal Ty). Alespoň tak to chápu já;-) --Podzemnik 12:12, 2. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, tak jsem dnes zase trochu pohnul s těmi kostely. Několik jsem přidal a na commons jsem ještě nahrál nějaké fotky. Kdyžtak na to všechno prosímtě mrkni jestli jsem tam nenaplácal nějaké zmatky :-) --Gothic2 15:27, 6. 5. 2008 (UTC)

Tak jsem koukal a mám zase něco: když zařazuješ nějakou fotku (třeba kostela) do kategorie, zařaď ji jen do té, která je bezprostředně nad ní (výjimky samozřejmě jsou). Příklad: máš fotku kostel sv. Máří Magdalény, tak tuto fotku zařadíš do kategorie kostela svaté Máří Magdalény v Brně. Další kategorie jako Churches of Brno nebo Brno-Center není třeba, protože celá ta kategorie, tj. Kostel svaté Máří Magdalény (Brno) již náleží těmto kategoriím a tvoří vlastně její podkategorii. Doufám, že je to srozumitelné, to je jako kdybys měl fotku ledního medvěda a dával ji do kategorie savci - je to sice správně, ale kategorie savci by byla za chvíli děsně zaplněná, takže v ideálním případě by kategorie savci neměla obsahovat skoro žádný obrázek, jen příslušné podkategorie. Pokud máš dotazy, jsem na ně připraven;) --Podzemnik 17:04, 6. 5. 2008 (UTC)
Zdravím tě kolego :-) Taky ranní ptáče? Díky za opravení těch kategorií, já se v tom fakt strácím...no snad to někdy pochopím :-) --Gothic2 06:48, 7. 5. 2008 (UTC)
Jo jo, ranní ptáče;) Ty kategorie pochopíš, to bude v pohodě. Já v tom dlouho taky pěkně lítal, teď už bych měl vše chápat;) --Podzemnik 06:51, 7. 5. 2008 (UTC)
Ještě bych tě chtěl o něco neskromně poprosit :-)))) Zjistil sem, že mám asi nárok na ale je mi blbý si ji udělovat sám :-))). Udělíš mi prosím tu medaili, abych měl na fóru taky nějakej obrázek? Dík :-)) --Gothic2 07:05, 7. 5. 2008 (UTC)

Teda ty kostely nám jdou fakt pěkně od ruky co? :-) No nic, jdu nahrávat další fotky :-) --Gothic2 09:31, 7. 5. 2008 (UTC)

Jo, jde to. Některé fotky, co jsi už nahrál, jsem kategorizoval. Budu to sledovat průběžně, k večeru na to ještě mrknu. --Podzemnik 10:21, 7. 5. 2008 (UTC)

Do článku Seznam brněnských církevních staveb jsem přidal znak Brněnské diecéze a pravoslavný kříž jako znázornění církví, které jsou v Brně zastoupeny nějakým kostelem. Jenom se mi nepodařilo nikde najít kalich, který používá ČC Husitská...tak na to prosímtě mrkni. Nebo jestli se ti tam ty znaky nebudou líbit tak je smaž... --Gothic2 11:44, 7. 5. 2008 (UTC)

Tak ten kalich jsem ani moc nehledal, pokud není v článku o Československé církvi husitské, a to ani na anglické či německé verzi, těžko bude jinde. Když by si někdo dal tu práci jej vyrobit a nahrát na commons, asi by jej už umístil do článku;) --Podzemnik 14:19, 7. 5. 2008 (UTC)

Ještě se chci zeptat, tento kostelík v Žideicích co jsem dnes natáhl na commons, víš vlastně jak se jmenuje? :-) já jsem to totiž nikde nezjistil. Ani na místě během focení :-) --Gothic2 17:08, 7. 5. 2008 (UTC)

Asi Židenický kostel. --Podzemnik 17:18, 7. 5. 2008 (UTC)
Jo sory s tou šablonou, já si to uvědomil až když bylo pozdě :-))) --Gothic2 05:55, 8. 5. 2008 (UTC)

Tak jsem dneska provedl to abecední seřazení a taky jsem upravil celkovou koncepci toho seznamu, myslím, že to docela prospělo. --Gothic2 10:19, 8. 5. 2008 (UTC)

Editace článku Transcendentální meditace[editovat zdroj]

Myslím, že se teď v tomto článku pletou dvě věci dohromady. Technika Transcendentální meditace a TM-hnutí. Původní článek popisoval jenom meditační techniku, ale postupně začal Wikipedista:Gzsm přidávat stále více odstavců, referencí a odkazů týkajících se více šíření a propagace této techniky, než techniky samotné. Chci proto tento článek přepracovat a přemýšlím o případném rozlišení těchto dvou, zcela rozdílných pojmů do dvou článků. Je ale možné napsat jeden článek, kde bude toto rozlišení zřetelně uvedeno. Co si o tom myslíte? --Hubený 07:16, 30. 4. 2008 (UTC)

Osobně bych volil TM jako jeden článek i s technikou - myslím, že by bylo lepší to mít vše v jednom článku a pravděpodobně nebude tak dlouhý, aby bylo nutné jej dělit. Rozdělil bych jej na dvě hlavní části, tj. „Historie“ (vznik, šíření, nešíření apod.) a „Učení“ nebo „Technika“ (něco o kořenech TM, meditačních technikách, praxi apod.). Většinu textu, který přidal Gzsm, nepovažuji za encyklopedickou a v případě, že se jej rozhodnete umazávat, milerád Vás při tom podpořím. Mějte se pěkně, --Podzemnik 07:28, 30. 4. 2008 (UTC)


Ford-fulkersonuv algoritmus[editovat zdroj]

Dobry den, muzu se zeptat co je na tom clanku o Ford-fulkersonovu algoritmu tak spatne?? Omlouvam se, ale sem novacek s wikipedii a nevim teda co jsem tam udelal spatne...muzete mi to povedet/napsat ? diky -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Dj.xkt (diskuse)

Odpověděl jsem na Vaší diskusní stránce. --Podzemnik 17:16, 1. 5. 2008 (UTC)

Kosatka dravá[editovat zdroj]

Koukal jsem, že jste odstranili kosatku dravou z Nejlepších. Asi by ale bylo dobré to na diskusní stránce vysvětlit a odkázat na zarchivovanou dikusi nejen pro budoucí generace, ale i pro wikipedisty, kteří přímo nesledovali diskusi v nnč.--Juan de Vojníkov 05:50, 2. 5. 2008 (UTC)

Zapomněl jsem na to. Už jsem to snad opravil. --Podzemnik 06:32, 2. 5. 2008 (UTC)

Aha, sorry! No to se omlouvám. Já zapoměl na to, že i u potvrzení se tam vkládát tahle šablona. To jsem to mohl udělat sám, že?--Juan de Vojníkov 06:37, 2. 5. 2008 (UTC)

Asi jo, to je ok. Pěkný den Juane, --Podzemnik 06:52, 2. 5. 2008 (UTC)

proč vyplnovat kolonku shrnutí editace?[editovat zdroj]

proč ju vyplnovat? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Martinsluka (diskuse)

Zdravím, vyplňováním shrnutí můžete ostatním wikipedistům (případně i sobě) ušetřit práci, vše potřebné najdete na stránce Wikipedie:Shrnutí editace. Pěkný den, --Podzemnik 07:17, 3. 5. 2008 (UTC)

Zdarec. Když chceš vyfotit nějakou radnici, tak prosím vyfoť tu budovu, ne kus radničního panelu, jako jsi to udělal v případě Brna-Komína. --Kirk 14:22, 4. 5. 2008 (UTC)

Co? 1 2. --Podzemnik 17:13, 4. 5. 2008 (UTC)

Ne, tohle http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Brno%2C_Kom%C3%ADn%2C_radnice.JPG --Kirk 17:15, 4. 5. 2008 (UTC)

Promiň, už se to nestane. --Podzemnik 17:16, 4. 5. 2008 (UTC)

Poděkování a vyznamenání[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, rád bych ti poděkoval za tvé angažmá při nominaci Jeruzalémského království do NČ i pomoc při jeho zdokonalování, za což bych ti rád uděli tuto zlatou hvězdu. Díky!:) نور الدين مساهمات النقاش‎ 18:15, 5. 5. 2008 (UTC)

Tak málo jsem něco podobného čekal a tak moc mě to potěšilo. Děkuju moc Emíre a přeju hlavně do budoucna hodně dalších takových článků, pole křižáckých článků je velmi široké, avšak zejména díky Tobě na českou wiki už relativně dobře zmapované. Jinak gratuluju k vyznamenání, k NČ a taky k článku týdne. Vypadá to, že dneska je Tvůj den;-) Měj se pěkně, --Podzemnik 18:48, 5. 5. 2008 (UTC)

Kategorie - commons[editovat zdroj]

Čau, včera sem provdel fotografickou výpravu po Brně a vyfotil jsem 72 fotek :-) tak zas dneska něco nahraju. Akorát z těch kategorií na commons fakt zešílím. Chtěl sem pod "buildings of Brno" vytvořit podkategorii "Monasteries of Brno" a pak "Monastery of Minorits" a vůbec mi to podle návodu nefunguje tak jak má, pořád je všechno červený :-( Chtěl sem totiž na ten článek o Min. klašteře umístit odkaz na commons, protože těch fotek mám docela dost... --Gothic2 07:20, 10. 5. 2008 (UTC)

Jo jo, už na to koukám, já se dívám na Tvé příspěvky na commons vždy preventivně alespoň jednou denně;) Je to fakt pecka, co jsi tam stvořil;) Jdu na to. --Podzemník 07:22, 10. 5. 2008 (UTC)
:-))))) --Gothic2 07:24, 10. 5. 2008 (UTC)

Jinak ten Seznam církevních staveb v Brně vypadá po té mojí předělávce docela dobře ne? Připadá mi, že to zabecednění tomu dost pomohlo, hlavně co se přehlednosti týče --Gothic2 07:37, 10. 5. 2008 (UTC)

Jo, je to hned přehlednější a lepší. Jinak jsem to předělal ty kategorie a vytvořil jsem commons:Category:Monastery of Minorits (Brno) - dal jsem tomu rozlišovač, protože minoritských klášterů je určitě víc než jen tady v Brně. --Podzemník 07:41, 10. 5. 2008 (UTC)
Jinak co je toto za obrázek? v popisku máš napsáno kostel sv. Janů, ale v názvu Jezuitport. --Podzemník 07:47, 10. 5. 2008 (UTC)
Jé já se uklepl (to je zrádnost častého používání ctrl-c, ctrl-v) :-))) --Gothic2 07:52, 10. 5. 2008 (UTC)

Ahoj Podzemniku. Tak se zase hlásím, byl sem přes víkend na Vysočině mimo dosah internetu :-) Co se týče té budovy církve Ježíše Krista, tak každopádně navrhuji ji zahrnout do našeho seznamu do sekce "ostatní církevní budovy". Mám totiž opravdu ambici zahrnout do toho seznamu opravdu "téměř" každou budovu, která má něco společného s církví-původ, účel apod. (rozumíš ne?) :-) --Gothic2 07:22, 13. 5. 2008 (UTC)

Hmmm krásně je na Vysočině. Jinak jo, zahrnem ji tam. Pěkný den přeji, --Podzemník 07:35, 13. 5. 2008 (UTC)
Už jsem to tam dal :-) --Gothic2 07:40, 13. 5. 2008 (UTC)

Jinak, objevil jsem dost zajimavou stranku, mrkni na tohle [1] -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Gothic2 (diskusepříspěvky)

Jo, to znám, objevil jsem tu stránku, když jsem psal o kapli svaté Rodiny. Ty stránky jsou dost dobré, alespoň trochu užitečné informace jsou taky třeba tady (ale jen fotky, ale taky se může hodit) nebo tu. --Podzemník 07:51, 13. 5. 2008 (UTC)

Teď mě napadla jedna věc. Myslím, že by nebylo špatný uvádět u kostelů i dny a časy mší...asi je mám uvádět ke každému kostelu zvlášť že? Nebo udělat seznam?? --Gothic2 09:53, 13. 5. 2008 (UTC)

Tak co se týče mě, milý Gothicu, tyto věci považuju za zbytečné. A to proto, protože takovéto údaje se mohou měnit a ten, kdo chce, si je snadno vyhledá na stránkách kostela. Když se třeba doba konání mše změní, těžko ji hned nějaký wikipedista zaznamená a ještě více těžko ho napadne doplnit ji do článku. Je to jako jízdní řád, taky je asi k ničemu sem psát, v kolik která linka jezdí, když se to prakticky každý rok mění (vím, je to něco jiného než doba konání mše, ale snad víš, co tím myslím;-). Takové údaje tudíž nemám rád - ty, které se musí aktualizovat, měnit apod., ty, které nejsou „trvalého“ charakteru. Ale Tobě samozřejmě nebudu bránit či zazlívat, když je do článků budeš doplňovat. Hezký večer přeji, --Podzemník 18:46, 13. 5. 2008 (UTC)
A ještě jsem chtěl upozornit na šablonu Šablona:Infobox Kostel, kterou bychom mohli taky časem vkládat do článků - vypadá docela dobře;) --Podzemník 08:18, 14. 5. 2008 (UTC)
No to jo, vypadalo by to dobře, a dalo by se to vlastně i použít právě na ty kostely o kterých nemáme moc bližších informací, ale máme fotky... --Gothic2 08:20, 14. 5. 2008 (UTC)
Jo, ono by se infoboxy vlastně měly používat vždycky, když už tu jsou. Třeba když se podíváš na články o českých městech či obcích, infobox je prakticky v každém článku - pomáhá to v rychlé orientaci a k získání základních informací o něčem. Taky to přispívá k jednotnému vzhledu wikipedických článků. --Podzemník 08:24, 14. 5. 2008 (UTC)
Tak dobrý, jak budu mít čas, tak se pokusím už nějaké ty stávající články o kostelech postupně předělat. --Gothic2 08:41, 14. 5. 2008 (UTC)
Nemusíš, není to povinné;) Já se do toho budu taky pomalu pouštět, stačí prostě jen přidat ten infobox, text zůstane prostě tak. Zatím se měj pěkně, dneska pěkné články stvořil jsi, --Podzemník 08:48, 14. 5. 2008 (UTC)

Teď se dívám na tuto Kostel Nejsvětější Trojice (Brno) a nějak mi tam ten infobox nesedí. On by hezky vypadal ve článku, kde je hodně textu, ale takhle to je dlouhá nudle napravo a nalevo je jen bílé nic. Prakticky to je dobrý, ale graficky to vypada blbě. --Gothic2 09:50, 14. 5. 2008 (UTC)

OK, jsem se revertnul. --Podzemník 11:00, 14. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, dneska během odpoledne vytvořím nový článek o brněnském židovském hřbitově. Jednak bych se tě chtěl zeptat na tvůj názor jak jej pojmenovat: a) Židovský hřbitov v Brně nebo b) Židovský hřbitov (Brno) c) Brněnský židovský hřbitov ? :-) A taky mám dotaz, zda se dají na commons nahrávat fotky nějak hromadně, protože mě to nahrávání desítek fotek pojednom začíná lézt na mozek :-))) --Gothic2 10:28, 15. 5. 2008 (UTC)

No jak tak koukám na Židovský hřbitov, tak většina tam je s rozlišovači, takže bych udělal „Židovský hřbitov (Brno)“ (ať je to jednotné) s tím, že pár redirectů z názvu typu „Brněnský židovský hřbitov“ určitě neuškodí. S tím hromadným nahráváním fotek zkušenosti nemám, zkus se zeptat v diskusi při WP:F. --Podzemník 10:45, 15. 5. 2008 (UTC)

Tak už jsem vytvořil ten článek Židovský hřbitov (Brno) a na Commons nahrávám fotky. Chtěl bych tě jako obvykle poprosit o laskavou asistenci s kategorizací těch fotek :-) (Představoval bych si to asi jako kategorii Jewisch grave yard in Brno) nebo tak nějak abych pak z toho článku mohl dát odkaz na fotky na commons. Díky --Gothic2 14:04, 15. 5. 2008 (UTC)

Koukám koukám, Kirk to už udělal viď;-) --Podzemník 21:23, 15. 5. 2008 (UTC)
No budeš překvapenej, ale tu kategorizaci včetně odkazu na commons jsem zvládnul sám !! :-))))--Gothic2 13:10, 16. 5. 2008 (UTC)
Aha jo, jsem se spletnul, udělal jsi to sám. Gratuluju;-) --Podzemník 13:30, 16. 5. 2008 (UTC)

Říkal jsem si, že bychom možná měli tu sekci kostely v tom seznamu círk. pam. v Brně ještě rozlišit nějak podle církví, protože to tam máme naházené jak v guláši :-) Pravoslavné, Husitské, Českobratrské, katolické všechno dohromady --Gothic2 13:48, 16. 5. 2008 (UTC)

No jak myslíš, já myslím, že není třeba, už teď je seznam docela rozkouskovaný a pak by byl ještě víc a tím méně přehledný. To už by se podle mě spíš mohl předělat do té mnou navrhované podoby. Ale jak chceš, abych pravdu řekl, je mě to celkem jedno;) --Podzemník 14:01, 16. 5. 2008 (UTC)

Promiň nemohl by jsi fotit ty kostely rovně. Třeba zde Kostel svatého Bartoloměje (Brno)- to vypadá jako by ten kostel měl každou chvíli spadnout. Nechci aby to vypadalo že rejpám - tvé práce si vážím. S pozdravem --Pernak1 15:34, 10. 5. 2008 (UTC)

Jo jo, máš pravdu. Mě to vždycky prostě ujede. Každopádně moc díky za upozornění, fakt si na to musím dát příště už pozor, měj se pěkně, --Podzemník 15:52, 10. 5. 2008 (UTC)
Když se to nepovede tak před nahráním na commons, to prostě pootoč a ořízni v nějakém programu. Já to tak taky dělám. Popřípadě ji i projasním. Ne vždy je ideální počasí a podle toho vypadají i mé fotky.--Pernak1 16:04, 10. 5. 2008 (UTC)

Pokud jde o fotku Soubor:Brno, kostel svatého Bartoloměje 2.JPG, tak tam rovnější držení foťáku nebo dodatečné otočení obrázku nepomůže. Kostel není nakřivo ve smyslu, že by celá fotka byla otočená doprava, ale je perspektivně zdeformován, pravděpodobně krátkým ohniskem (nevím, jakého ohniskové vzdálenosti odpovídá 6,3 mm při přepočtu na kinofilm, ale zřejmě hodně malé) při velkém podhledu. Tady by pomohlo, pokud je to prostorově možné, fotit z větší vzdálenosti (podhled pak nebude tak výrazný) delším ohniskem (rovněž přispěje k menší deformaci). Dodatečně se svislice dají např. v Gimpu narovnat nástrojem Perspektiva, ale pokud je deformace velká, výsledek už ideální nebude. --Milda 17:09, 10. 5. 2008 (UTC)

A nebo se nebát to ze shora již při focení uříznout. Analogem by se to tak udělalo.--Juan de Vojníkov 18:05, 10. 5. 2008 (UTC)

Wikiprojekt Překlad[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že se často zabýváte překlady na Wikipedii, a to jak ve vlastní tvorbě článků, tak i v hodnocení jiných (oceňování Jungmannovou medailí). Dovoluji si Vás tedy upozornit na Wikiprojekt Překlad, jež má za cíl podporovat tuto problematiku. Děkuji za Váš čas, hezký den. --Váš Mostly Harmless 05:20, 12. 5. 2008 (UTC)

Jo jo, díky za upozornění. O projektu vím a zatím bohužel nemám v plánu se připojit, ale budu jej sledovat z povzdálí, jak jsem to činil doposud. Jsem účastníkem již dvou projektů, což je i tak na mě až moc;) Mějte se pěkně, vše nej, --Podzemník 17:34, 12. 5. 2008 (UTC)

interwiki[editovat zdroj]

Já nerozumím jiným jazykům, takže interwiki nemohu dělat. Jestli vám to vadí, tak teda už na wiki pracovat nebudu. --89.103.107.242 14:56, 16. 5. 2008 (UTC)

Odpověděl jsem Vám v diskusi - je zvykem, že diskuse se dokončují tam, kde začaly. Hezký den, --Podzemník 15:45, 16. 5. 2008 (UTC)

Ty informace mi ještě nestačí. Jak to do toho levého rohu dostanu????? --89.103.107.242 16:13, 16. 5. 2008 (UTC)

Podívejte se prosím na změnu, kterou jsem provedl. --Podzemník 16:16, 16. 5. 2008 (UTC)

Geosouřadnice[editovat zdroj]

Chci se tě ještě zeptat, jak správně vkládat do článků o budovách geosouřadnice? Kde se dají zjišťovat jak to zadávat? Díky za radu ;-) --Gothic2 15:01, 16. 5. 2008 (UTC)

No já si vždycky otevřu http://www.mapy.cz/, najdu si potřebný kostel, třeba Petrov, a když tam je ta ikonka (v tomhle případě je), tak na ni kliknu a poté, co mi vyjede tabulka, kliknu na GPS a je to. Když tam ta ikonka není, kliknu na tlačítko GPS hned pod tou svislou čarou ukazující měřítko, pak kliknu na místo, kde tuším vchod kostela nebo tak a ukážou se mi souřadnice. Ty pak opíšu do příslušné šablony {{geo}}. Je to celkem snadné, když víš, kde daný objekt hledat, když nevíš, už je to těžší;-) --Podzemník 15:10, 16. 5. 2008 (UTC)
Díky super, už mi to jde :-) --Gothic2 16:11, 16. 5. 2008 (UTC)
Není zač, měj se, --Podzemník 16:16, 16. 5. 2008 (UTC)

Wikivyznamenání 1. stupně[editovat zdroj]

Čau, dovoluji si ti udělit tento železný řád za práci na článku Buddhové z Bamjánu, který patří ode dneška mezi Nejlepší články české Wikipedii. Dík patří za ideu samotnou a postupné rozšiřování. Dále za profesionální práci v průběhu recenze a neohrožený postup nominačním procesem.--Juan de Vojníkov 14:49, 18. 5. 2008 (UTC)

Díky moc Juane, těším se na další jistě plodnou spolupráci ;-) A taky dík za zaarchivování Buddhů. Měj se pěkně, --Podzemník 15:20, 20. 5. 2008 (UTC)

Nové fotky[editovat zdroj]

Ahoj, dneska sem natáhl docela povedené fotky na commons, tak se prosímtě mrkni jestli sem tam něco neudělal blbě :-) Díky --Gothic2 08:23, 24. 5. 2008 (UTC)

No, myslím, že mou asistenci na commons již nebudeš potřebovat, je to super;) Jen pak musím trošku překopat tu kategorii s divadly, je tam celkem bordel;-) Hezký den Gothicu, --Podzemník 08:38, 24. 5. 2008 (UTC)
Jo, taky sem si říkal že by docela bodla "kategorie:Brněnská divadla" nebo tak něco. Jinak dneska bude brněnská muzejní noc, tak očekávej v příštím týdnu lavinu fotek :-)) --Gothic2 08:43, 24. 5. 2008 (UTC)
Tak jsem vytvořil commons:Category:Theaters in Brno a nějaké podkategorie. Jinak doufám, že se na tu noc taky dostanu, těším se;-) --Podzemník 09:40, 24. 5. 2008 (UTC)
Joooooooooo konečně se mi podařilo napoprvé vytvořit podkategorii aniž bych něco zblb!!!!!!! Já to pudu zapít :-)))) --Gothic2 15:58, 24. 5. 2008 (UTC)
Jsem věděl, že na to jednou přijdeš. Já už taky valim, muzejní noc začíná. --Podzemník 16:14, 24. 5. 2008 (UTC)

Tak co jakous měl muzejní noc? Já sem byl v sedmém nebi (teda spíš v sedmém kostele :-))))) ---Gothic2 10:33, 25. 5. 2008 (UTC)

No nic moc, všude bylo děsně moc lidí, fotky žádné, tak jsem to brzo zapíchl. --Podzemník 10:35, 25. 5. 2008 (UTC)
Tak tos chodil na špatný místa, já mám fotek....no však za chvíli uvidíš :-))) --Gothic2 10:52, 25. 5. 2008 (UTC)
Nechodil jsem na špatný místa, nevzal jsem si foťák;) --Podzemník 10:55, 25. 5. 2008 (UTC)
Chyba ! ;-) --Gothic2 10:59, 25. 5. 2008 (UTC)

Tak sem na commons natáhl docela dost fotek, některý se povedly, tak se mrkni jestli chceš :-) --Gothic2 14:35, 25. 5. 2008 (UTC)

infobox:tulku[editovat zdroj]

Krasny den preji, mam k tomu duvody, ted ta sablona nechce fungovat, zdravim a diky za vsechny opravy a trpelivost. Moc si toho vazim.--Tara 13:16, 25. 5. 2008 (UTC)

Odpověděl jsem Vám v diskusi. Bývá zvykem, že se diskuse vede tam, kde začala. Mám to napsané i v tom modrém rámečku na počátku stránky. Hezký den, --Podzemník 13:41, 25. 5. 2008 (UTC)

monobook[editovat zdroj]

Už sem si vytvořil ten monobook - zkopíroval jsem tvůj zdroják :-) a napsal sem to do toho shrnutí. Je to fakt perfektní věcička. Díky moc --Gothic2 07:06, 27. 5. 2008 (UTC)

Jo jo, jsem rád, že se Ti líbí, je to moc dobré. Další tlačítka lze pak přidávat, inspirací může být Emírův monobook, který má tolik tlačítek, že snad ani nepíše na klávesnici a jenom kliká po tlačítkách;) Měj se pěkně, --Podzemník 07:28, 27. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, chtěl jsem se tě zeptat jakou šablonu mám použít, pokud chci přidat geosouřadnice k zahraničnímu objektu? Chtěl jsem označit katedrálu Notre Dame v Paříži a ta česká mi logicky nefunguje :-) Díky za radu --Gothic2 08:41, 28. 5. 2008 (UTC)

No normálně si najdeš geo souřadnice nebo je obšlehneš z anglické wiki. Ale pak použiješ šablonu {{geo dms}}. Návod k ní najdeš v tamější diskusi, případně se jukni třeba do článku Buddhové z Bamjánu, jak se používá - je to podobné jako u té české, jen na závěr je třeba napsat „type:city_region:xy“, kde „xy“ je kód státu. --Podzemník 10:47, 28. 5. 2008 (UTC)

prosbička o malou recenzičku[editovat zdroj]

Ahoj Podzemniku, dnska jsem dopsal článek Křižácké invaze do Egypta, dal se si na něm záležet, protože mě napadlo, že by to byl výborný kandidát na NNČ. Mohl bys ho prosím zkouknout a napsat pár dojmů na tamní diskusi:)? نور الدين مساهمات النقاش‎ 21:29, 27. 5. 2008 (UTC)

Jo, moc rád na to mrknu, udělám to co nejdřív. --Podzemník 05:40, 28. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, tak jsem s tím trochu pohnul, myslím že ten článek už vypadá líp. Body z recenze:

  • Upravil jsem, mrkni, jestli je to OK
  • Tady se obávám, žes to vystih (ten nedostatek informací). Tento článek popisuje křížové výpravy z egyptské perspektivy, a při pohledu na iw i na google je vidět, že něčím takovým se prostě nikdo nezabývá, natož aby to nějak hodnotil. Já sám si na něco podobného netroufám, abych se nesvedl k vlastnímu výzkumu a zachoval neutrální pohled.
  • Co se týče obrázků, zkusím říct Zubovi, kterej má corell a s obrázkama docela umí, jestli by nevyrobil nějaké „veselejší mapy“:) ale to by klidně šlo udělat až během nominace. نور الدين مساهمات النقاش‎ 17:01, 29. 5. 2008 (UTC)

Ahoj Podzemníku, pořád se snažím kutit na těch křižácích, a už pár dní se trápim s jednou, tou uplně první větou, která zní divně a já pořád nemůžu vymyslet, jak ji přeformulovat. Nemohl bys, prosím, najít chviličku čas a pomoct mi s ní? نور الدين مساهمات النقاش‎ 15:48, 4. 6. 2008 (UTC)

Milý Emíre, ty úvody jsou klíčové, proto často nejhorší - pořád nad něma kutíš a kutíš, až Ti věty i slova přestanou dávat smysl;-) Něco jsem vymyslel, snad to je alespoň lepší, případně Tě to inspirovalo. --Podzemník 18:07, 4. 6. 2008 (UTC)
Díky moc. Je to teď mnohem lepší. Jsem přesvědčen že ten článek nakonec do nč dostanem. Už jen pár drobností, aby se vícenémě splnily body Ioanna Pragensis a možná by se mohlo se jít i na finále. Ach nějak to utíká:) نور الدين مساهمات النقاش‎ 19:11, 4. 6. 2008 (UTC)

Vandalové[editovat zdroj]

Čau, dneska po ránu je to tady jak v nějakým válečným konfliktu co? :-) Kmeny Vandalů zaútočily plnou silou :-))) Schválně se mrkni do "mých příspěvků" --Gothic2 07:45, 29. 5. 2008 (UTC)

Jo jo, já na to taky koukám do posledních změn. Ale když vidím, že to revertuješ, nechci moc zasahovat, aby jsme se vyhnuli editačním konfliktům. S vandalama to je nejhorší dopoledne, jsou to většinou děti, které se nudí v hodinách výpočetní techniky. Někdy je jich holt méně a někdy více. --Podzemník 07:50, 29. 5. 2008 (UTC)
Nevím jestli se to už nějak dořešilo, ale myslím že by nebyl špatný ten "uživatel s rozšířenými právy" - bylo by dobré, kdybych měl třeba možnost (smaozřejmě v omezeném rozsahu) blokovat vandalské IP např. max na 15minut, než přijde nějaký správce atp. --Gothic2 07:54, 29. 5. 2008 (UTC)
No nevím, jestli se to nějak dořešilo, pokud se vůbec něco řešilo. Pokud vím, tak u nás má trochu rozšířena práva jen Kandy Talbot, jinak všichni jsou „standartně“ správci. Jak tak koukám, Ty ještě kandidovat asi nemůžeš (nejsi tři měsíce aktivní v projektu), tak jedině si počkat těch několik týdnů a zkusit to, nebo nevím. --Podzemník 08:00, 29. 5. 2008 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Se spožděním, ale přece, ti jako díky za pomoc s článkem Seznam církevních staveb v Brně, za pomoc s kategorizací fotek na commons a různé dobré rady, uděluji tuto kytičku :-) --Gothic2 10:58, 29. 5. 2008 (UTC)

Jé děkuji moc Gothicu, potěšilo mě to;-) Přeji pěkný den, pevné nervy u hlídání posledních změn, hodně dalších článků a ještě více dobrých fotek; --Podzemník 11:08, 29. 5. 2008 (UTC)
PS: teď sem začal na commons nahrávat moc pěkný archivní fotky Brna, mrkni se jak budeš mít čas a náladu :-) --Gothic2 13:58, 29. 5. 2008 (UTC)
Ehm no fotky jsou to pěkné, ale nevím zda neporušují autorský zákon. Z toho popisu u těch fotek není jasné, kdo je autorem těch fotek, jestli to jsou pohlednice či co. Jmenovitě třeba tato fotka je jak píšeš z roku 1910. Takže autor by měl zemřít ještě před rokem 1938, aby se zachoval odstup 70 let od jeho smrti a tím se fotka stala volným dílem. Ale pokud nevíš autora, jistý si nemůžeš být, že ten dotyčný zemřel před tím okem 1938. Tady se uplatňuje většinou pravidlo, že když je dokument starší než 140 let, je z něj public domain. Zkus se podívat na s:Wikisource:Autorské právo#Pravidlo 70 let, 100 let a 140 let. Ale samozřejmě když víš, kdo je autorem a že zemřel již dávno, asi by se to tam mělo uvést. --Podzemník 09:41, 30. 5. 2008 (UTC)
No takhle, ony jsou to oskenované staré fotky, které jsou po dědovi (již zemřel). Nemůžu sice nijak zaručit, že byl autorem on, ani nemohl být, ale myslím si, že pochází buďto od jeho rodičů, příbuzných anebo je od někoho dostal. Pravděpodobnost, že by jejich autor přežil rok 1938 mi připadne silně nepravděpodobná. --Gothic2 10:23, 30. 5. 2008 (UTC)
Aha, tak to jo snad, já myslel, že to jsou třeba nějaké pohlednice (podle toho, že jsi většinou věděl přesný rok pořízení fotografie) s autorem neznámým. --Podzemník 10:27, 30. 5. 2008 (UTC)

Vandalismus?[editovat zdroj]

Dobrý den, došla mi zpráva, že prý odstraňuji obsah ze stránek Wikipedie? Chci abyste mi uvedl výslovný příklad a důkaz, kde jsem takto konal, nebo požaduji smazání vaší zprávy o vandalismu!--79.127.163.11 10:47, 1. 6. 2008 (UTC)

Odpověděl jsem Vám na diskusní stránce, příklad odstraňování obsahu stránek už uvedl Emír. --Podzemník 11:05, 1. 6. 2008 (UTC)

Wikisluníčko[editovat zdroj]

Soubor:Smilie Kissen (cropped).jpg

Toto Wikisluníčko ti patří za to, že jsi zanechal svou stopu v článku Osmero, který dnes vstoupil do síně slávy a stal se Nejlepším. PS: asi se budu muset vrhnout na Lešanského Buddhu, aby Buddhům za Bamjánu nebylo smutno.--Juan de Vojníkov 07:21, 7. 6. 2008 (UTC)

Díky Ti moc, lešanský Buddha na NČ asi nebude, je to moc krátké a víc informací se mi nedostává :-( --Podzemník 07:33, 7. 6. 2008 (UTC)

Nech bejt, Číňani jistě o takovym skvostu napsali jistě spoustu věcí. Kdyžtak písnu kamarádovy, ať něco pošle.--Juan de Vojníkov 09:15, 7. 6. 2008 (UTC)

Asi napsali, ale ne zas tolik, jelikož za sebou Buddha nemá tak bohatou historii jako bamjánští Buddhové. --Podzemník 09:22, 7. 6. 2008 (UTC)

Prosím tě mohl bych tě požádat o prolinkování tohoto článku a pomoc s prvním bodem. Nevím co vypustit a co ponechat. Budu ti moc vděčný za spolupráci. Předem dík. S pozdravem --Pernak1 10:18, 8. 6. 2008 (UTC) ( viz. Diskuse:Lysovice body 1 a 2)

Jo jo, za chvíli se na to podívám. --Podzemník 10:19, 8. 6. 2008 (UTC)
Prosím projdi stejně i článek Hlubočany. Gramatika to není moje silná stránka. Snažil jsem se podle Ionnasova návodu. Dík --Pernak1 14:32, 8. 6. 2008 (UTC)
Jo, podívám se na to, něco na mě leze (a žena (ani muž) to není), tak snad to bude brzy. --Podzemník 03:43, 9. 6. 2008 (UTC)
Děkuji - u nás ve Vyškově řádí neštovice. Ještě štěstí že já je již měl. Zdravím --Pernak1 09:06, 10. 6. 2008 (UTC)

Zdravím, tak jsem se po jisté odmlce (kvůli pracovnímu vytížení) opšt vrátil k wikičinnosti :-) nahrál jsem nějaké fotky, tak se mrkni. Hlavně jsem rád, že se mi podařilo pořídit fotky z Baziliky Nanebevzetí Panny Marie, kde jak jistě víš není z určitých důvodů snadné fotit :-))) - všechno sem natáhl na commons. Zdraví --Gothic2 14:13, 11. 6. 2008 (UTC)

Jsem si říkal, že jsem Tě tu dlouho neviděl. Fotky pěkné, na jedné fotce jdeš vidět;-) --Podzemník 15:37, 11. 6. 2008 (UTC)
Já vím :-)) No nejsem krásnej?? :-))))
Jo. --Podzemník 15:44, 11. 6. 2008 (UTC)

Fair use[editovat zdroj]

Viz Wikipedista diskuse:Železnice. --Železnice 08:49, 17. 6. 2008 (UTC)

Milý můj rádče jediný, rozhodl jsem se, že mé kroky na wikepedii povedou ke kultuře a tam budu tvořit. Jenže ty práva jsou pro mě velký otazník, jak už jistě víš:o)) Chtěl bych začít u filmů, těch je tu dost málo. Jenže nevim jestli se můžou dávat obrázky nebo nějaké oficiální plakáty, co jsou i na anglické wiki. Anebo jak je to s dějem, jestli normálně text obsahu jenom strčim mezi upozornění o vyzrazení zápletky atd. a víc neřešim. Předem dík, sorry, že obtěžuju, ale nikdo jiný mi tu zatim neradil.:-) Tak zatim.--Lion438 15:08, 18. 6. 2008 (UTC)

No klidně se ptej, vždyť to je ok. No ty obrázky, s tím je fakt problém, na naši wiki to nejde umístit. A to ani screenshoty ani plakáty, vstupenky apod., prostě nic. Výjimku mohou tvořit filmy starší 70 let (přesně ale nevím, jak to tam je). Jinak zkoukni už existující články, třebas Piráti z Karibiku: Na konci světa. V článků o filmech by neměl chybět ten infobox, taky odkazy na CSFD a IMD - pokud možno v té šabloně, jak to je u těch Pirátů v externích odkazech. No a něco o tom, kdo tam hraje a tak, jaký měl ohlas a samotný popis děje. Snad jsem Ti řekl alespoň něco, co ji chtěl vědět, --Podzemník 15:18, 18. 6. 2008 (UTC)
Řekls přesně to, co jsem chtěl vědět, takže díky moc a já jdu na to:o)--Lion438 15:20, 18. 6. 2008 (UTC)
Hodně štěstí a nezapomeň používat náhled a vyplňovat shrnutí, ať Ti nikdo nevkládá do diskuse ošklivé šablony (tzn. {{náhled}} a {{shrnutí}};-). --Podzemník 15:23, 18. 6. 2008 (UTC)

indořecké království[editovat zdroj]

Ahoj, vidím, žes založil tenhle článek. Kdysi jsem ho chtěl napsat taky, ale nakonec jsem přeložil jen část anglického originálu a už ho nedodělal. jestli bys chtěl, tak ten text doteď mám, tak jestli bys ho třeba nechtěl nějak zapracovat do současného článku. Když tak řekni. نور الدين مساهمات النقاش‎ 16:00, 19. 6. 2008 (UTC)

Zdravím, to by bylo moc fajn. Já jsem se už dlouho chystal ten článek založit, ale nějak jsem se pořád nemohl odhodlat, tak jsem tam nahodil alespoň ten paýlek. Jestli ten text teda někde vyhrabeš, kdyžtak ho normálně překopíruj do toho článku, dej šablonu pracuje se a já to už nějak dodělám. Měj se pěkně, --Podzemník 16:12, 19. 6. 2008 (UTC)
Není problém, hodím to tam a dál je to tvoje. Hezký odpoledne نور الدين مساهمات النقاش‎ 16:23, 19. 6. 2008 (UTC)

OK, je to tam, teď už je to jen tvý. Hodně zdaru نور الدين مساهمات النقاش‎ 16:28, 19. 6. 2008 (UTC)

Hmmm tak dík moc, měj se pěkně, --Podzemník 16:46, 19. 6. 2008 (UTC)

prosba o další recenzi[editovat zdroj]

Ahoj, jsem tu zas a zas jdu otravovat ať mi napíšeš pár připomínek k mojí poslední práci;). zatím to mám uložené na podstránce, kde je víc manipulačního prostoru. Tak jestli by ti to nevadilo, tak mi to zrecenzuj (klidně i můžeš editovat, nevadí to). Měj se fajn. نور الدين مساهمات النقاش‎ 14:12, 23. 6. 2008 (UTC)

Jo, podívám se. Snad zítra. --Podzemnik 18:25, 23. 6. 2008 (UTC)

Richard Sainct[editovat zdroj]

Ahoj, běžně tyto linky doplňuji, ale mám teď nějaký problém na klávesnici, takže mi nejdou dělat hranaté závorky. Proto ten problém. Tak se měj a hezké léto. --Quar 15:13, 24. 6. 2008 (UTC)

Hm, to je zvláštní, Ty ty hranaté závorky děláš na klávesnici? To mě nikdy nenapadlo;-) Dělám to normálně tak, že si označím slovo a kliknu na to tlačítko s obrázkem podtrženého Ab a je to;-) Měj se pěkně, taktéž hezké léto a novou klávesnici přeji. --Podzemnik 15:16, 24. 6. 2008 (UTC)

Very long baseline array[editovat zdroj]

Čau, díky za to upozornění na tu šablonu překlad. Už jsem to napravil :-) Chtěl bych Tě poprosit, jestli by jsi mi nezkontroloval ten seznam geosouřadnic ve článku Very Long Baseline Array a případně je opravil :-) Díky moc --Gothic2 17:39, 24. 6. 2008 (UTC)

Čau čau, tak jsem koukal a nějak mi ty geo souřadnice nefungují a fakt nevím, jak je opravit, zkus někoho více technicky zdatného. Ta šablona o překladu se dává většinou někam dolů, viz třeba Šúraséna a píše se tam i to, jak se ten článek jmenuje;-) (dal jsem ji třeba tady a Ty jsi tam pak dal ještě jednu nahoru;) --Podzemnik 17:52, 24. 6. 2008 (UTC)

Ooo zkušený…[editovat zdroj]

Pořád bylo dost času, než to bude rok a pak to propásnu :-) Tak aspoň přijmi mou gratulaci! Ať se dál daří. --Doktory 12:25, 28. 6. 2008 (UTC)

Hmmm děkuji Ti moc moc moc. Pěkně se měj, --Podzemnik 13:24, 28. 6. 2008 (UTC)

Kytička[editovat zdroj]

Ahoj. Tak za to žes mi pomohl dostat Křižácká tažení do Egypta do nč sem se rozhod dát ti tuhle kytičku, i když chlapům se správně kytky dávaj až na hrob:) Měj se fajn نور الدين مساهمات النقاش‎ 13:52, 29. 6. 2008 (UTC)

Hmmm Podzemnik zdraví Emíra a moc děkuje! --Podzemnik 13:55, 29. 6. 2008 (UTC)


Zdroje (Herzigová a Philipe)[editovat zdroj]

Článek o Evě Herzigové byl pořízen na základě výpisků z rozhovoru v příloze Mladé Fronty z roku 2001, podobnou verzi lze najít na odkazu http://revue.idnes.cz/lidicky.asp?r=lidicky&c=A011004_152605_senzace_jup, ale není to totožné. Článek (pahýlový) byl založen na výpiscích z Philipova životopisu (BONAL, Gérard: Gérard Philipe) a ačkoli respektuji, že nesplňoval podmínky encyklopedie, je škoda, že v české verzi Wikipedie nejsou po jeho smazání prakticky žádné informace o tomto herci. Díky za pochopení a za čas. Anawi

Díky za informace o zdrojích, však uvádějte je prosím přímo v článku. Děkuji za to i za Vaše články. Hezký den, --Podzemnik 09:53, 1. 7. 2008 (UTC)

88.102.18.24[editovat zdroj]

Vážený oříteli, opravuji vyložené nesmysly. "odpůrce " s velkým o, příp. až nacionalistické názory a texty. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 88.102.18.24 (diskuse)

Nevím, na co narážíte, pravděpodobně máte na mysli tuto editaci, za kterou jsem Vám dal do diskuse šablonu o experimentech. Takovéto komentáře se do Wikipedie nepíší, v tříštěné encyklopedii by jste je také nenašel;-) Jinak díky za Vaše opravy apod., mějte se pěkně, --Podzemnik 10:48, 1. 7. 2008 (UTC)

Ahoj prosím mohl by jsi se kouknout na tento článek. Potřeboval bych v něm opravit sloh a gramatiku. Díky --Pernak1 13:20, 7. 7. 2008 (UTC)

Jo, rád se pak podívám. --Podzemnik 14:10, 9. 7. 2008 (UTC)
Doufám, že ti nevadí že se na tebe obracím? Myslíš, že už by mohly dostat puntík články Drnovice (okres Vyškov) a Hlubočany? Snažil jsem se celkem vyhovět požadavkům z recenzí. Potřebuji vědět co ještě těmto článkům chybí. S pozdravem --Pernak1 14:30, 9. 7. 2008 (UTC)
Nevadí nevadí Pernaku, podívám se, teď jsem nebyl online několik dní, následující dny tady taky moc nebudu a taky ještě pracuju na článku o Doors a tak. Prostě nestíhám, však to znáš. Juknu se co nejdřív, jinak myslím, že kritéria DČ zvládají oba články hravě. Tak zatím, hezké léto;-) --Podzemnik 14:37, 9. 7. 2008 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Wikikytička za článek Sonic Youth
Wikikytička za článek Sonic Youth

Milý Podzemniku, za Dobrý článek Sonic Youth Vám uděluji tuto kytičku složenou z kytarových trsátek. Ať se Vám daří! --Ioannes Pragensis 15:52, 11. 7. 2008 (UTC)

Děkuji mnohokrát, a to za netradiční kytičku a hlavně za slohové korektury článku. Mějte se pěkně, --Podzemnik 09:26, 12. 7. 2008 (UTC)

T. z Cimburka[editovat zdroj]

Ahoj, zaznamenal jsem, ze jsi dal podezreni na to ze je to copyvio. Tak jen pro informaci. Je tu jeden wikipedista, kterej sem masove kopiruje tyto clanky ze Seznamu a neda si rict, ze by je mel wikifikovat a uvadet zdroj. Na konci toho textu je zkratka VB, coz podle tohoto seznamu: Wikipedie:WikiProjekt Ottův slovník naučný/Zkratky autorů#Zkratky od písmene V, ze uz je to volne dilo. Neb autor VB je Brandl Vincenc, ktery zemrel 1901. Furt dokolecka to tomu dotycnymu opakujem:

Priste je mozno si to podle toho seznamu projet jestli je to Volne dilo, nebo copyvio. To jen abys vedel jak se to ma.--Juan de Vojníkov 23. 7. 2008, 19:44 (UTC)

Ahoj Juane, díky moc za info. Já jsem měl drobnou pochybnost o tom, co s tím, ale když jsem se mu podíval do diskuse a viděl hromadu copyvií včetně copivia Páni z Cimburka, dal jsem taky copyvio. Příště už si budu vědět rady, měj se pěkně, --Podzemnik 24. 7. 2008, 12:13 (UTC)

Fotky Ostravy[editovat zdroj]

Poděkování
Poděkování

Vím, že to na Commons je už delší dobu, ale všiml jsem si až teď, kolik fotek jsi doplnil do kategorie Ostrava. Takže dodatečně velmi děkuji. :) --Ragimiri 27. 7. 2008, 13:50 (UTC)

Ahoj Ragimiri, moc jsi mě potěšil při nedělním odpoledni! Jsem rád, že můj příspěvek ostravských fotek na Commons hodnotíš kladně, já si totiž foťákem pořád moc nevěříl;-) Ale teď už je to lepší;-) Snad se časem dostanu i do dalších ostravských částí, hlavně do míst, odkud fotky chybí úplně. Měj se moc pěkně, --Podzemnik 27. 7. 2008, 14:26 (UTC)