Diskuse:Lysovice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Má troška do mlýna:

  • čeština a typografie; úvod jsem trochu vyčistil, ale chce to přečíst celé. Je tam poměrně dost chyb, také sloh chce vylepšit (plevelná slůvka "tak" a "již" atd.)
  • interní odkazy - odkazuje se tam plno samozřejmostí - letopočty, Olomouc a tak, ale často skutečně důležité nebo potenciálně nejasné slovo prolinkováno není (třeba dominikánky nebo německé prvorepublikové politické strany). Zbytečné odkazy vyházet, potřebné doplnit.
  • "... Dominik Ondřej hrabě z Kounic. Ten upravuje Lysovským roboty..." - líčení v minulosti bez přímého vztahu k současnosti se píší v encyklopediích v minulém čase (nemluvě o tom, že to asi nebude "Lysovským", ale "lysovickým" s malým l; naopak "němci" kousek před tím a podruhé kousek pod tím s velkým N)
  • jak se Němci na Vyškovsko dostali? Stojí za krátkou zmínku a případně odkaz na místo, kde se o tom píše podrobněji.
  • "Bond der Deutschen" asi bude spíš Bund der Deutschen, jinak ten název nedává moc smysl
[1] Zde je uvedeno "Bond der Deutschen". (Jinak nemám páru co je to za stranu.)
Bund der Deutschen znamená česky Německý spolek, Bond der Deutschen znamená Obligace Němců (obligace ve smyslu cenného papíru). Ani jedno nevypadá na stranu, to druhé je ale krajně nepravděpodobné.--Ioannes Pragensis 11:15, 8. 6. 2008 (UTC)
Organizace Německý spolek je pravděpodobnější. (změněno) --Pernak1 11:25, 8. 6. 2008 (UTC)

Kdyby tam nebyly ty hrubky a kdyby byly dořešeny interní odkazy, článek by podle mého názoru už měl na stříbrnou hvězdičku. Držím palce,--Ioannes Pragensis 19:01, 7. 6. 2008 (UTC)

Text jsem pročetl, upravil nějaké formulace, překlepy, minulý čas, interní odkazy, německé názvy stran jsem s dovolením nahradil českými. Chtělo by to ještě smrsknout ty reference pomocí ref name, jako to je u té knihy v refu č. 1. Jinak článek to fakt pěkný a vzhledem k velikosti obce dobře ozdrojován a podle mě dlouhý a také bych ho viděl jako žhavého kandidáta na DČ. --Podzemník 11:29, 8. 6. 2008 (UTC)


VyřešenoVyřešeno Reference smrsknuty - jen mě mrzí, že marně hledám nějakou další literaturu. Děkuji Ionnasovi a Podzemnikovi za jejich čas. --Pernak1 13:53, 8. 6. 2008 (UTC)

Doktoryho maličkosti
  • proč je obrázek hřbitova pod nadpisem „Doprava, průmysl a zemědělství“? :-),
  • dělá to jen mě chybu (FF2), že mi to obrázek památníku hází mezi ty tabulky v další kapitole? Nenašel jsem příčinu v textu...,
  • památky a turistické zajímavosti by chtělo rozepsat do vět.

Ale jinak pěkné :-) taky jednou napíšu takový článek :-) S pozdravem --Doktory 12:38, 20. 6. 2008 (UTC)