Diskuse s wikipedistou:Podzemnik/Archiv diskuse 1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Archiv
Archiv:
do března 2008
do července 2008
do ledna 2009
do července 2009
do prosince 2009
do května 2010
do června 2011
do října 2016
do prosince 2022
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Ragimiri 20:44, 17. 6. 2007 (UTC)

--Horst 14:59, 24. 7. 2007 (UTC)


shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Zacatecnik 18:42, 10. 9. 2007 (UTC)


defaultsort[editovat zdroj]

Dobry den kolego, rad bych Vas upozornil na pouziti sablony defaultsort. Dalsi paramtery jsou v poradi: prijmeni, jmeno viz clanek Adam Gifford. Dekuji --Zacatecnik 16:06, 28. 9. 2007 (UTC)

Vím o tom, spletnul jsem se. Dík za opravu. --Podzemnik 16:09, 28. 9. 2007 (UTC)

Zdravím, kolego, jenom bych Vás chtěl upozornit, že jste umístil copyvia Janské Lázně a Omnia hotel místo do diskuse na uživatelskou stránku wikipedisty Aleto. Dále si myslím, že heslo Omnia hotel je spam, a proto jsem na něj dal šablonu {{smazat}}. Přeji pěkný den! --Mercy 06:40, 3. 10. 2007 (UTC)

Jo, Omnia hotel je spam, to jsem si vůbec neuvědomil. A že jsem to dal na uživatelovu stránku, to se omluvuju, příště si dám určitě pozor. Díky za upozornění, tak si to alespoň zapamatuju:) S pozdravem --Podzemnik 13:54, 3. 10. 2007 (UTC)

interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky.

Diky moc urcite vytvrvejte ve sve praci ;-) --Zacatecnik 18:47, 5. 10. 2007 (UTC)

Aaaa v poslední době mi to nějak nejde. Pořád na něco zapomínám. Opět moc díky za opravu:-) --Podzemnik 18:55, 5. 10. 2007 (UTC)

Omnia Hotel nieje SPAM je to spickovy designe hotel v Janskych Laznach. No jeho tvorbe sa podielali architekti Lapka a Kolar z ADR a Najbrt. Vobec sa mi nepaci to co ste sem napisali - hosi.. Tomas

Zdravím Vás, už si nepamatuju, co tím myslíte. Něco se mi matně připomíná, že celý článek Omnia hotel byl copyvio, tzn. že zde byl nkopírován text z internetových stránek, aniž by autor tohoto textu dal souhlas s uvolněním tohoto textu pod danou licencí. A dále článek o Omnia hotelu pravděpodobně nesplňuje podmínky encyklopedické významnosti. --Podzemnik 16:24, 31. 12. 2007 (UTC)

Zdravim vas pane Podzemnik moc vam dekuji za prispevky o buddhismu ,ale prosim nevkladejte sve emoce a pocity do textu,nechci abysme vedli nekonecne spory o to v buddhismu prece nejde ale o porozumeni,sklanim se pred vasimi znalostmi o buddhismu a tesi me to v pripade Marpy a jeho dnesni inkarnace Tai Situpy kazdy z velkych tibetskych tulku o tom vi,muze te se zeptat kohokoliv z vyskolenych lamu,velice me proto udivuje ze o tom nevite a proto jsem rad ze vam tuto informaci muzu poskytnout, z velkou uctou k vasim clankum at ce nejvice lidi z nich cerpa,mnoho zdaru --Tara 17:50, 7. 10. 2007 (UTC)

Inkarnace[editovat zdroj]

Omlouvám se pane Podzemnik ,jestli můžete tak to prosím dejte na správné místo,děkuji předem --Tara 20:16, 11. 10. 2007 (UTC)

Spor o Karmapu[editovat zdroj]

Pane Podzemnik jeste jednou vas srdecne zdravim a posilam odkaz na kompletni informace o sporu Karmapy je tam plno odkazu a clanku ,diskusi atd. urcite se vam to bude hodit jak z pohledu jedne i druhe strany[http://www.en.wikipedia.org/wiki/Karmapa_controversy <kompletni prehled o sporu 17 Karmapy/>]mnoho zdaru v dalsim studiu,skoda ze jsem vam to neposlal uz drive,moje chyba omlouvam se.

Diskuse Karma Kagyu[editovat zdroj]

mate tam mou odpoved --Tara 23:01, 14. 10. 2007 (UTC)


Vážený pane kolego, Religionistiku jsem prošel, opravil, opatřil stříbrnou hvězdičkou a nominoval na Nejlepší článek. Rád bych Vás také poprosil, kdybyste si našel chvilku a podíval se na Kemetismus -je v recenzi a vykazuje zásadní problém ze zdroji. Hraje si na náboženství, ale vypadá to na první pohled jako encyklopedicky nevýznamný koníček pár desítek nadšenců, kteří si dělají weby o starých egyptských bozích. Mohl byste mé podezření potvrdit nebo vyvrátit? --Ioannes Pragensis 14:28, 8. 11. 2007 (UTC)

Už jsem si toho všiml a zkusím se na to v nejbližší době podívat. --Podzemnik 14:36, 8. 11. 2007 (UTC)

Wikivyznamenání[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, udělují Vám tuto kytičku díků za Váš článek Religionistika. Přeji Vám hodně zdaru a radosti na Wikipedii i všude jinde. Srdečně Váš --Ioannes Pragensis 19:36, 9. 11. 2007 (UTC)

Opravdu jste mne potěšil, velmi si toho vážím! S přátelským pozdravem --Podzemnik 20:07, 9. 11. 2007 (UTC)

Portál Náboženství[editovat zdroj]

Zdravím, nechcete se ho ujmout?--Juan de Vojníkov 21:47, 11. 11. 2007 (UTC)

Taky zdravím. Abych pravdu řek, pořádně nevím, co to znamená "ujmout se portálu", ale raději ne. Nemám sebemenší zkušenosti s programováním a zatím bych se tady na wiki nerad k něčemu zavazoval. Sem tam se zase pokusím vyměnit stávající článek apod. Ale děkuji za nabídku, vážím si jí. Pěkný večer, zdraví --Podzemnik 16:58, 12. 11. 2007 (UTC)

Proc myslite, ze napatri do krestanske literatury? Irwing 10:06, 14. 11. 2007 (UTC)

No přišlo mi, že spíš než do kategorie Křesťanská literatura to patří do jiných, jako Anglická fantasy literární díla atd. Ale jestli si myslíte, že by to tam mělo být, tak mou editaci prosím zrušte. Koneckonců na en wiki to také je v podkategorii křesťanské literatury a vzhledem k tomu, že my zde tuto podkategorii nemáme, tak ať to tedy klidně je v Křestanské literatuře. S přáním všeho dobrého zdraví --Podzemnik 14:38, 14. 11. 2007 (UTC)
Revertnuto. Nic proti Anglickým fantasy literárním dílům, ale pochybuji, ze by Lewis vedel, o cem je rec, tehdy takovy literarni zanr neexistoval (a je imho vlastne dost nejasne, co to "fantasy" vlastne znamena)... :-) Irwing 20:57, 14. 11. 2007 (UTC)

Prázdné řádky versus CSS[editovat zdroj]

Zdravím, tohle řešení není ideální, protože počet potřebných prázdných řádků závisí na více faktorech na straně každého uživatele, takže zatímco vy vidíte následující nadpis posunutý dolů ideálně, na jiné kombinaci prohlížeč+rozlišení obrazovky+šířka okna+velikost a typ písma to může být málo nebo naopak moc. Nejjednodušeji se to dá vyřešit tak, že před nadpis přijde nějaký zdánlivě „neviditelný“ HTML prvek s vhodným stylem, např.:

<br style="clear: left" />
== Kategorie:Náboženská literatura ==

(Úplně nejčistší z hlediska HTML je dát ten styl přímo nadpisu: <h2 style="clear: left">Kategorie:Náboženská literatura</h2>, ale uznávám, že výsledkem je pak zase nepřehledný wikikód.) --Milda 11:09, 14. 11. 2007 (UTC)

Taky zdravím, pořádně nerozumím tomu, co jste mi teď napsal, ale pochopil jsem z toho, že nemám dělat prázdné řádky, což tedy přestanu:-) Děkuji za upozornění a hezký den, --Podzemnik 14:41, 14. 11. 2007 (UTC)


Jste si jist, ze tohle byl spam? Spam je spis reklama, tohle je obycejny vandalismus zaku zakladky. --Postrach 12:24, 19. 11. 2007 (UTC)

Jo, promiňte, máte pravdu. Díky své lenosti jsem to vše házel do jednoho pytle (spam bylo zkráceně podle mě to, co sem nepatří), ale teď už jsem si to utřídil a díky Vám už budu při revertech rozlišovat mezi spamem, vandalismem apod. Hezký den, --Podzemnik 12:33, 19. 11. 2007 (UTC)

Externí odkazy u hesla Buddhismus[editovat zdroj]

Dobrý den, vyměnil jsem si několik zpráv s Mercy ohledně smazání mé ediatce externích odkazů u Buddhismu a nakonec jsem byl odkázán na vás. Zde je moje komunikace s Mercy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista_diskuse:Mercy#Extern.C3.AD_odkazy_v_sekci_Buddhismus & http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista_diskuse:Doublejohn

Uvádím zde důvody, proč trvám na umístění svých odkazů a prosím abyste je respektoval, popř. vás zvu k diskusi na toto téma. Zdraví --Doublejohn 18:12, 29. 11. 2007 (UTC)

Všiml jsem si a už jsem Vám chtěl taky napsat. Pokud by bylo čistě na mně, smazal bych většinu externích odkazů. Kdyby měli třeba na německé nebo anglické wiki být externí odkazy na co druhý web o buddhismu, byl by to asi pěkně dlouhý seznam. Buddhismus má 17 externích odkazů, což je podle mně opravdu hodně a jak podotýká Mercy, wikipedie by neměla být sbírkou externích odkazů. Odkazy, které s buddhismem přímo nesouvisí by měly být promazány (jako http://www.dalailama.com/). Článek buddhismus by tak měl sdružovat takové externí oddkazy, které se přímo zabývají buddhismem z pokud možno vědeckého pohledu. Jeden z Vámi přidaných odkazů (http://bodhipraha.cz) navíc je již obsažen v rozcestníku, na který je v externích odkazech již odkazováno (http://www.buddha.cz/skupiny.html). Pokud na tom však trváte, nebudu proti Vámi přidaným odkazům již protestovat, nechci vyvolávat spory kvůli věcem, které sice jsou možná důležité, ale které nejsou pro mne zas tak zásadní:) Mějste se pěkně, S pozdravem --Podzemnik 18:32, 29. 11. 2007 (UTC)
Díky moc za vstřícný přístup, věřím že umístění zmíněného linku přispěje k lepší informovanosti a přehledu o buddhismu v ČR. Zdraví --Doublejohn 18:50, 29. 11. 2007 (UTC)

Zdravím, jen jsem chtěl upozornit na poslední změnu v NNH - na předposlední knihu v Literatuře: Vojtíšek a link na někoho jiného... Náhodou jsem si všimnul a asi to tak není schválně, předpokládám ;) S pozdravem --Doktory 14:56, 12. 12. 2007 (UTC)

Tak jsem se koukal a asi jsi myslel Nová náboženská hnutí a jak jim porozumět. Bylo tam rozbité isbn, tak jsem to snad spravil - díky za upozornění-. Kdyby se vyskytly další problémy, neváhej se ozvat:-) Měj se, přeji pěkný večer. --Podzemnik 15:18, 12. 12. 2007 (UTC)
Měl jsem to blíže specifikovat :-) Už jsem se v tom trochu zorientoval a opravil to (předpokládám, že to byl "překlep" a neopravuji něco, co je míněno správně) + zopakoval jsem odkaz i u druhé Vojtíškovy knihy.
A když už Ti píšu: zaujalo mě pojetí referencí v NNH. Jsem tu na Wiki (poměrně) nový a zrovna pracuji na šikaně a řešil jsem problém, jak "referovat" příspěvky. Váhal jsem, jestli nezvolit Tvůj způsob, ale zatím to zpracovávám jinak (mám na mysli hlavně knihu od Bendla). Můj postup má své nevýhody, ale připadalo mi hloupé, aby se v referencích stále opakovalo jen "Bendl" :-). Tak se chci zeptat, podle čeho jsi se rozhodoval, případně kde jsi se inspiroval. Díky za odpověď. Hezký večer přeje --Doktory 16:03, 12. 12. 2007 (UTC)
Jo už jsem pochopil, dík moc za opravu. Teď k těm referencím. Trošku nevím, co máš na mysli tím, kde jsem se inspiroval. Díval jsem se na ten článek a je dobře, že používáš šablonu < ref name="Bendl"/>. Ale ty odkazuješ na celou knihu, když si někdo bude chtít Tvou informaci v čláku vyhledat v literatuře, bude muset prolistovat celou knihu. Asi není povinné odkazovat přímo na stránku, ale já to dělám, i když to vypadá možá trošku blbě. A máš ty citace trošku divně, píšeš je pře tečkami apod, což je celkem špatně, ale je t malá chybička:-) Opravím to.--Podzemnik 18:50, 12. 12. 2007 (UTC)
Děkuju. Věděl jsem, že to dělám trochu jinak. Mám totiž problém s tím, jak vyjádřit, k čemu reference vlastně patří. Už mám jasno u "části věty" a "celé věty", ale nevím, jak s odstavcem. Nápověda jen říká, že je vhodné to v textu zaznačit. Setkal jsi se už s něčím takovým?
Jinak asi zkusím zapisovat do referencí i stránky (to jsem měl namysli, když jsem se na reference ptal). Zestručnit to na odkaz na celou knihu pak bude možné kdykoliv. --Doktory 07:40, 14. 12. 2007 (UTC) (měl jsem teď nějaké vyřizování, tak píšu až teď ;-)
No já na refy nejsem odborník, ale nemusíš dávat citaci za každou větu nebo informaci. Je třeba vždy ozdrojovat jakoukoliv informaci (kterých může být ve větě klidně několik - pak je třeba do jedné věty dosadit i třeba pět referencí), která je nějakým způsobem nejasná, nová, sporná, všeobecně neznámá apod. Uvedu náhodný příklad: Ve školství byly zaznamenány případy šikany. To je asi všem jasné, není třeba dokazovat zdrojem. Ale věta typu Ve školství bylo v roce 2002 zaznamenáno 352 případů šikany by určitě zdroj potřebovala. Učitě Ti doporučuju zkouknout nějaké nejlepší články, jak je to tam, např. Fascioloides magna (např. úlně poslední věta v článku - informace není jasná a potřebuje zdroj, tak jsou tři zdroje v jedné větě) a Voda na Marsu (prostředí odstavec u kapitoly Historie průzkumů - jeden odstavec a tři citace na stejný článek). --Podzemnik 08:37, 14. 12. 2007 (UTC)
Díky za inspiraci, kouknu na to. A přeju hodně sil s NNH i s jinými religionistickými příspěvky! --Doktory 15:08, 14. 12. 2007 (UTC)

Dobry den kolego, prosim zvazte umisteni sablony {{překlad}} do Vasich clanku, kdyz byly z casti nebo zcela zalozeny na prekladu z jine wikipedie. --Zacatecnik 09:22, 18. 12. 2007 (UTC)

Ok, přidám to tam. Já myslel, že se ta šablona dává jen když to přeložím doslova a celé. Děkuji za upozornění, pěkný den, --Podzemnik 09:25, 18. 12. 2007 (UTC)
cekal jsem nez udelate prvni editaci a jj opomijite datum revize, je vhodne doplnit i z jake verze jste cerpal. kliknete na historie clanku na en wiki a posledni editace ktera tam je tak klik pravym tlacitkem a kopirovat. odmazete link az do ciselneho udaje:
url.wikipedie/144655765767 -> 144655765767
+ doporucuji psat jednoduseji preklad takto:
{{Překlad|en|jmeno_en_clanku|144655765767}}
Ted uz to zpetne neopravujte ale u novych to muze byt, je to zrejme kvuli zpresneny v budoucnu z jakych verzi se vychazelo :) diky --Zacatecnik 09:36, 18. 12. 2007 (UTC)
Jé děkuji, že mě sledujete, budu přidávat i čísla, moc děkuji za užitečné info. --Podzemnik 09:38, 18. 12. 2007 (UTC)
Jj super, jak ten den zacina hezky kdyz si lide vychazi vstric. Nashle ;-) --Zacatecnik 09:41, 18. 12. 2007 (UTC)


Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)

Vážený pane kolego, uděluji Vám toto vyznamenání za to, že jste dovedl heslo Religionistika mezi Nejlepší články české Wikipedie. Děkuji Vám a přeji i dále hodně tvůrčí radosti. Srdečně, --Ioannes Pragensis 21:11, 20. 12. 2007 (UTC)

Moc děkuji, opravdu jste mne opět potěšil a dodal odhodlání k další práci na nějakém kvalitním článku! Přeji dobrou noc a další vytrvalost s wikipedií, hlavně s wikiprojektem kvalita; --Podzemnik 23:34, 20. 12. 2007 (UTC)

Wikivyznamenání za věrnost - „Student“[editovat zdroj]

Vyznamenání za věrnost Wikipedii („Student“)

Sice nejsem ten, kdo by tu měl udělovat vyznamenání, ale všiml jsem si, že už jsi dosáhl na „hodnost“ Studenta :-) a protože jsi si jí stále sám neudělil, tak Ti jí sem připíchnu já :-)

Gratuluji! A zvlášť si vážím způsobu, jakým komunikuješ s jinými Wikipedisty. Tak příjemná komunikace se tu jen tak nevidí a určitě nějsem sám, kdo si to myslí (jak je ostatně vidět i na téhle stránce).

Přeji ještě mnoho dalších úspěchů ;-) --Doktory 17:20, 26. 12. 2007 (UTC)

Děkuji Ti Doktory, je to moc hezké, že jsi si mě všimnul a dal si se mnou tu práci:-) Měj se pěkně a přeju hodně nových článků a hlavně pohodové práce na wikipedii; --Podzemnik 11:04, 27. 12. 2007 (UTC)

děkuji velmi - ty typo věci mi opravdu nejdou :-) --PeregrinusX 16:37, 5. 1. 2008 (UTC)

Za málo, to já rád:-) --Podzemnik 16:39, 5. 1. 2008 (UTC)

Tak za ty citace dvojité díky. Ne nadarmo jsem se s nimi tak mořil, protože je vážně neumim :-) ....--PeregrinusX 18:01, 5. 1. 2008 (UTC)

udelal jsem vami navrhovane upravy, muzete se podivat jestli je to ok? :-} dekuji --PeregrinusX 19:35, 9. 1. 2008 (UTC)

Díval jsem se, udělal celkem drobné úpravy, podle mě to je už v pohodě. Mějte se pěkně, držím palce, ať článek projde hlasováním. Přeju poklidnou čtvrteční noc. --Podzemnik 01:25, 10. 1. 2008 (UTC)

Ahoj. Mrkni prosím na diskusi, co si o mém návrhu myslíš (jakožto tvůrce nejlepší stránky, která na to heslo odkazuje:-).
A když budeš mít čas, můžeš kouknout i na Mladý paleolit, v jeho závěru je antropomorfismus jako označení druhu náboženství. Mně antropomorfismus spíš připadá jako projev nějakého náboženství, nikoliv jako konkrétní směr. Dík ;-) --Doktory 15:36, 11. 1. 2008 (UTC)

Zkouknul jsem, odepsal jsem, upravil jsem. --Podzemnik 16:26, 11. 1. 2008 (UTC)
Díky ;-) A také přeji hezký páteční večer. --Doktory 16:36, 11. 1. 2008 (UTC)

Zdravím kolega, vidím že sa zaujímate o Nirvanu a príbuzné témy. Na slovenskej wiki som písal článok sk:Dave Grohl, chcel by som vás poprosiť, či by ste sa nemohli na neho pozrieť a napísať mi, čo na ňom zmeniť, alebo iné nápady. Díky. --Andrej 20:41, 13. 1. 2008 (UTC)

  • Ďakujem za rýchlu odpoveď a spätnú väzbu na článok. Niektoré chyby som už poopravil, ešte by som tam chcel doplniť pár faktov (len musím nájsť zdroje). Budem rád, ak podobný článok vznikne aj na cs, pomôžem, ak sa bude dať. Pekný neskorý večer prajem. --Andrej 22:11, 13. 1. 2008 (UTC)

Defaultsort[editovat zdroj]

Ahoj kolego. Koukám, že jsi přidal do mnou založeného hesla právě "defaultsort". Prozradíš mi prosím (omluv, že to nevím), proč a co to dělá? Abych to věděl do budoucnosti a mohl to používat. :-) Díky. --Krvesaj 22:29, 14. 1. 2008 (UTC)

Přeji pěkný večer,
do té šablony se napíše toto: příjmení, jméno. Díky tomu pak wiki dokáže rozpoznat, co je příjmení a co jméno. Takže řazení článku ve všech kategoriích, které následují za touto šablonou, bude ve formátu příjmení, jméno. Prostě je to kvůli řazení v kategoriích - tedy podle příjmení a ne jména. Viz Kategorie:Dánští astronomové a všichni tam jsou dobře řazeni až na Theodora Brorsena, který tam je řazen podle jména, místo podle příjmení ;-) Měj se, dobrou noc přeji :) --Podzemnik 22:36, 14. 1. 2008 (UTC)

Pahýl-vlajka[editovat zdroj]

Zdravíčko :-) Koukal jsem, že jsi dělal Šablonu:Pahýl-vlajka. Všiml jsem si, že se jako jediný v Kategorie:Šablony pahýlů jmenuje jinak (typo). Nevím, jestli má smysl to měnit a jaké opravy jsou s tím spojené, ale nejsem si jist, jestli právě neprobíhá (neproběhla) unifikace názvů pahýlů... A navíc se Ti do toho nechci hrabat :-), tak na to kdyžtak mrkni. Přeji dlouhou editační noc :-) --Doktory 21:29, 17. 1. 2008 (UTC)

Tak mrkám mrkám, ta vlajka tam docela vybočuje že:) Když bychom to přesunuli, měli bychom (nebo bych musel) u všech článků, které odkazují na tu šablonu změnit tu stávající, tj. dodat tam ty chybějící mezery. Stojí nám to za to? Je jich tak sto. Jakože mě je to celkem jedno. Taky přeju dlouhou, hlavně plodnou noc plnou editací ;) --Podzemnik 22:32, 17. 1. 2008 (UTC)
Rozumím. Nebo bychom pahýl mohli přesunout, odkazy ze stránek by zůstaly na přesměrování, a požádali bychom o pomoc boty, něco takového by pro ně snad nebyl problém... --Doktory 07:31, 18. 1. 2008 (UTC)
Tak já pahýl přesunu, nechám přesměrování a pak to pozměním. Ti boti by byli dobří, ale zas tak moc práce s tím nebude, to je tak na dvacet minut. Co jsem sprznil, to odprzním ;) Jinak díky, že jsi si toho všimnul. --Podzemnik 07:45, 18. 1. 2008 (UTC)
Hm, ehm nebo že bychom fakt požádali ty boty? Jsem to možná podcenil ;)--Podzemnik 07:51, 18. 1. 2008 (UTC)
:-) No jistě to můžeme aspoň zkusit :-) Napíšeš Ty nebo já? --Doktory 07:54, 18. 1. 2008 (UTC)
Ty jsi žádal posledně, já to chci taky zkusit :-))) --Podzemnik 07:58, 18. 1. 2008 (UTC)
:-D OK. Budu to sledovat. Snad to půjde rychle. Přeji hezký den. --Doktory 08:01, 18. 1. 2008 (UTC)
Tak to je skutečně rychlá práce! --Doktory 08:28, 18. 1. 2008 (UTC)

refy u JK[editovat zdroj]

Zdravím. Chtěl jsem s vámi pořešit jeden z vašich bodů u nominace Jeruzalémského království. Ten byl: Nenašlo by se více zdrojů, než dvě knihy? Vy ste to později škrtl (nebo to byl marv1N, ale myslím že vy). Já jsem ten bod však za vyřešený nepokládal, ale dneska jsem dodělal refy z knížek, které jsem si pučil z knihovny. Myslím že tech refů v článku je již dost, ale když tak na to koukněte. نور الدين مساهمات النقاش‎ 17:11, 20. 1. 2008 (UTC)

Taky zdravím,
jo, byl jsem to já, kdo to škrtl. Myslel jsem to spíš jako takovou obecnou připomínku, takovou řečnickou otázku, ne přímo konkrétní bod k vyřešení. Pokud vím, nikde není napsané, že musí být víc jak dvě knihy. Teď jsem na to koukal a je to mnohem lepší, než předtím. To doplnění nových refů udělalo podle mě fakt hodně a myslím, že je jich už dost - a to jak rozsahem (je to hodně dlouhý článek, tak je třeba hodně refů), tak kvalitou (čím víc zdrojů, tím lépe). Udělal jste na tom fakt kus práce - dobře vím, kolik takový kvalitní článek zabere času a energie (to věčné hledání zdrojů a stránek v literatuře, věčné doplňování, mazání a přepisování textu atd.). Tak kdybych ten bod neškrtl, představte si, že ho škrtám teď :-) Mějte se pěkně, --Podzemnik 17:33, 20. 1. 2008 (UTC)

Michal Kolář[editovat zdroj]

Zdravíčko :-) Všiml jsem si, že jsi koukal na Michala Koláře. Chci se zeptat, na tu změnu názvu šablony z Šablona:Pahýl - biografie na Šablona:Biografický pahýl. Teď to jde přes přesměrování, ne? Ale díky za kontrolu mých drobných příspěvků ;-) --Doktory 21:05, 24. 1. 2008 (UTC)

Pěkný večer Doktory :-) No já vím, že je to teď na přesměrování, ale mě so to nějak divně zobrazovalo, místo obrázku Davida jsem tam měl jen nápis „Pahýl -“. Asi to bylo jen u mě, tak jsem to zkusil změnit a už se mi to zobrazovalo dobře. Tak teď jsem to zase změnil zpátky a už se mi to zobrazovalo dobře, nějak jsem pochybil. Tak se nezlob, přeji hodně zdaru s šikanou! --Podzemnik 21:14, 24. 1. 2008 (UTC)
Vůbec se nezlobím a děkuju za ty ostatní úpravy. Se šikanou jsem zahálel, ale mám za 10 dní zk, ke které právě musím knížku o šikaně přečíst (tedy dočíst :-), takže bych s tím v průběhu učení a po něm mohl něco udělat. --Doktory 21:35, 24. 1. 2008 (UTC)

Maxmilián I.[editovat zdroj]

Správná česká verze je Maxmilián. Proto doporučuju obrátit redirect místo "oprav" odkazů na ten chybný tvar. --Decebalus 17:46, 26. 1. 2008 (UTC)

Zdravím, trošku nechápu co tím myslíš. Jakože Maxmilián není Maxmilián? --Podzemnik 17:49, 26. 1. 2008 (UTC)

Opravuješ to na Maximilián, ale česky je správně (aspoň myslím) Maxmilián. Když Maximiliána I. přesuneš na Maxmiliána I. udělíš nejlíp ;-) --Decebalus 17:55, 26. 1. 2008 (UTC)

No, já abych pravdu řekl, tak pořádně nevím, jak se Maxmilián píše. Opravuju to hlavně proto, aby ten odkaz nevedl na rozcestník... Jestli se píše tak nebo tak, to ať si raději opraví ten, kdo tomu rozumí, já do toho raději nebudu vrta... Měj se, pěkný večer přeji. --Podzemnik 18:02, 26. 1. 2008 (UTC)

Wikikytička za článek Nirvana (hudební skupina)[editovat zdroj]

Vyznamenání za článek Nirvana (hudební skupina)
Vyznamenání za článek Nirvana (hudební skupina)

Milý Podzemniku, uděluji Vám vyznamenání „Wikikytička“ za Dobrý článek Nirvana (hudební skupina). Přeji Vám hodně úspěchů v novém roce na Wikipedii i mimo ni.--Ioannes Pragensis 22:46, 27. 1. 2008 (UTC)

Děkuji mnohokrát Ioanne, je to již třetí vyznamenání, které jste mi udělil a opět si ho hodně vážím. Teď docela nestíhám, takže sociologie náboženství i celá wikipedie bude muset chvíli (možná i déle) posečkat, ale vrátím se k ní. Mějte se pěkně, přeji vše nej; --Podzemnik 10:36, 28. 1. 2008 (UTC)
Hlavně to dělat v klidu a s radostí, to je hlavní. Ale chtěl jsem se zeptat, zda by se neměla Nirvana už dát do první fáze nominace Nejlepších článků? Myslím, že už k tomu nemá daleko, tak aby se zbytečně neztrácel čas. Když tak ji tam můžeme nechat chvíli ležet, to nevadí. Mějte se hezky a ať se Vám daří stíhat co je potřeba. :-) --Ioannes Pragensis 09:38, 29. 1. 2008 (UTC)
Tak to jak chcete, pokud myslíte, že na to ten článek má našlápnuto, klidně ho prosím nominujte. Pokud tak učiníte (Vy nebo kdokoli jiný), samozřejmě si najdu čas, abych se v průběhu nominace článku nadále věnoval a zpracovával připomínky k němu od ostatních wikipedistů. Pěkný zbytek dne, --Podzemnik 15:06, 29. 1. 2008 (UTC)


Filosofie vědomí[editovat zdroj]

Přeji pěkný den. Již dříve jste se zmínil o nutnosti správné kategorizace článků. Zabýval jsem se tím dost intensivně a dospěl jsem k názoru, že by bylo vhodné založit podkategorii filosofických pojmů: Filosofie vědomí. Bude to mít dopad na mnoho článků, které jsou nyní zařazeny do kategorií náboženské směry a nové náboženské směry. Techniky zabývající se vývojem vědomí nejsou jako takové žádným náboženstvím, protože je to věc zcela individuální. Spadají sem všechny techniky jógy, meditační techniky a jiné techniky zabývající se vývojem duchovního potenciálu. Jaký je váš názor na tuto věc? Děkuji.--satjagraha 16:06, 5. 2. 2008 (UTC)

Ta kategorizace je taky taková ošidná - kde kam co zařadit atd. Třeba Vámi zmíněná Jóga by šla zařadit pod více kategorií - např. Indická filozofie, duchovní cvičení a já nevím, co ještě. Jógická cvičení či různé jógické techniky by se měly zařazovat do té nejnižší možné kategorie, ke které logicky náleží, tzn. Kategorie:Jóga. A až celá tato kategorie by se měla zařadit do jiných kategorií, kterých, jak už jsem podotkl, asi bude být víc. Že jich může být více, je samozřejmě výhodou, protože např. některá nábožensko-filozofická hnutí se tak dají zařadit pod více kategorií tak, aby se k nim běžný uživatel proklikal bez problémů.
Vy jste navrhl kategorii Filosofie vědomí jako podkategorii Filosofických pojmů. Když se podíváte do té kategorie Kategorie:Filosofické pojmy, tak tam jsou spíš čistě jen filozofické pojmy. Takže bych ji normálně šoupl klidě přímo do Kategorie:Filosofie. Ale je to čistě na Vás, tématu rozumíte určitě více než já a pokud ta zmíněná kategorizace bude udělána alespoň drobet rozumě, bude to OK. Nevím, jestli jsem Vám dal mém příspěvku odpověď na Vaši otázku, doufám, že ano :-) Pěkný večer pane kolego, --Podzemnik 16:45, 5. 2. 2008 (UTC)
To jsem rád, že v tom jsme zajedno. Je to tak odlišná kategorie, že může být přímo pod filosofií a tam také patří.--satjagraha 18:15, 5. 2. 2008 (UTC)


Doplnění zdroje[editovat zdroj]

Chtěl bych doplnit zdroj o úmrtí MMJ, ale nevím jak se to dělá. Děkuji za pochopení.--satjagraha 14:40, 6. 2. 2008 (UTC)

Teď nevím, co myslíte. Když citujete, nejlepší je použít šablonu Šablona:Citace elektronické monografie. Celou šablonu strčíte mezi tagy referencí, takže asi takhle:

Maharaši zemřel ... <ref>šablona citace</ref> --Podzemnik 14:46, 6. 2. 2008 (UTC)

Dobrý den. Nic proti vašim aktivitám na Světovém dědictví. Nevím ale jak elegantně sloučit šablonu s tabulkou pro Světové dědictví a šablonu s tabulkou pro francouzské město u těchto dvou měst (přičemž si myslím, že ta druhá, jako základní, má přednost). S pozdravem --Lenka64 16:49, 17. 2. 2008 (UTC)

Zdravím,
asi máte pravdu, pro město je základnější než pro Světové dědictví - mohla by jste to moc prosím přepsat? Máte s tím jistě více zkušeností než já, který podobnou tabulku ještě nevyplňoval. Mějte se pěkně, --Podzemnik 08:08, 18. 2. 2008 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za upozornění ohledně fce SHRNUTÍ. Je pravda, že jsem tuto záležitost zcela přehlédl a že je vhodné ji správně a náležitě vyplňovat. Děkuji a přeji mnoho úspěchů. PetrVera

Nemáte zač. A v diskuzích je lepší se podepisovat tak, že když napíšete svůj příspěvek, nenapíšete své jméno, prostě a jednoduše kliknete na to modré tlačítko v panelu nástrojů mezi tou tlustou vodorovnou čarou a tím W v červeném kolečku. Zobrazí se vlnovky, ale při náhledu či uložení je tam podpis i s datem:-) Pěkný den přeji, --Podzemnik 12:47, 18. 2. 2008 (UTC)

Kytička[editovat zdroj]

Za ten kus práce na Světovém dědictví :) --Lenka64 21:29, 18. 2. 2008 (UTC)

Děkuji Vám mnohokráte, do budoucna bych chtěl na Světovém dědictví dále pokračovat a zpracovat pokud možno co nejvíce států. Mějte se pěkně a ještě jednou díky! --Podzemnik 21:49, 18. 2. 2008 (UTC)

Kategorizace na commons[editovat zdroj]

Zdravím kolego. Jakožto brňáka mě dost zarazilo, když jsem najednou na commons objevil fotky zbytků nějakého hradu, který se dle kategorie údajně nachází na území brněnské čtvrtě Obřany. Konrétně se jednalo o fotky, které tam byly zařazeny v kategorii http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ob%C5%99any_%28Castle%29 Jedná se však pouze o shodu názvů, hrad se však vůbec nenachází na území Brna ani Jihomoravského kraje, kam jste ho později zakategorizoval. Chápu, že vás zmátla kategorizace člověka, který to zařadil pod Brno. Dotyčný hrad se ve skutečnosti nachází na vrcholu kopce Obřany v katastru obce Chvalčov, která se nachází v okrese Kroměříž. --Kirk 20:34, 20. 2. 2008 (UTC)

Taky zdravím Kirku.
Nespletl jste se Vy? Já jsem vycházel z toho, že hrad v Obřanech je (zde na mapy.cz a zde na hrady.cz) a je součástí městské části Maloměřice a Obřan a tudíž se nachází v Jihomoravském kraji:-) --Podzemnik 20:54, 20. 2. 2008 (UTC)

Viz http://pamatky-jvm.cz/Pamatky/zh.php?nazev=obrany --Kirk 16:13, 21. 2. 2008 (UTC)

Abych se přiznal, jsem z toho jelen. Teď si myslím tohle: ty hrady jsou dva, tedy ten „můj“, tj. tenhle v okrese Brno-venkov, který tu má článek, to je tenhle a který tu má fotky na commons (srv. můj uvedený externí odkaz a fotky na commons). Druhý hrad, ten „Váš“, je též hrad Obřany, ale někde jinde, tj. u Chvalčova zde, který tu nemá článek a který nemá fotky na commons. Můžete mi to prosím vyvrátit nebo potvrdit? Možná jsou mé myšlenkové pochody špatné, opravdu nevím. --Podzemnik 16:31, 21. 2. 2008 (UTC)
Že se vám do toho pletu: začátkem srpna bych měl s rodinou trávit jeden týden pár kilometrů od Chvalčova, tak pokud to bude tou dobou ještě aktuální, mohu si udělat pěší výlet a ověřit, zda se jedná o fotky chvalčovských Obřan. --Milda 17:08, 21. 2. 2008 (UTC)
To by bylo fajn, i když to je za půl roku:-) A fotky by taky nebyly špatné :-) Počkáme ještě, co na mou zprávu Kirk o tom, že hrady jsou dva. Pěkný večer přeji; --Podzemnik 17:18, 21. 2. 2008 (UTC)
Ano, potvrzuji, hrady se jménem Obřany jsou skutečně dva. Jeden se nachází mezi brněnskou částí Obřany a obcí Bílovice nad Svitavou (už ale mimo Brno, na katastru Bílovic; viz mapa), druhý poblíž Bystřice pod Hostýnem (u Chvalčova) (mapa).
K fotkám: srovnejte např. image:Studna hradu Obrany.JPG s fotkou ze stránek výše uvedených Podzemnikem. Nebo také Image:Zbytky zdiva hradu Obrany 02.JPG s [1]. A nehledě na to, že Wikipedista:Lasy, který fotky pořídil, žije v nedalekém Adamově, takže by měl dobře vědět, kde vlastně byl :-) --Harold 18:00, 21. 2. 2008 (UTC)
Tak to jsem rád, že jsme dospěli k úspěšnému závěru. Haroldovi děkuje za vyřešení situace a Všem zúčastněným pozdravy posílá --Podzemnik 18:15, 21. 2. 2008 (UTC)

Ok, tak asi máte pravdu. Každopádně jsem byl vzhledem k územní příslušnosti nucen odstranit z fotky kategorii Brno-Maloměřice a Obřany --Kirk 18:50, 21. 2. 2008 (UTC)

Vážený kolego, v tomto článku uvádíte v poslední větě toto: "Pro svou historickou hodnotu byla bazilika v roce 1997 1979 přijata na Seznam světového dědictví UNESCO." Nevím jaká hodnota je správná jestli 1997 nebo 1979, tedy prosím opravte to na správný rok. Hodně zdaru s památkami UNESCA! Pěkný den. --Elm 10:50, 21. 2. 2008 (UTC)

Přeji pěkný den, moc děkuji za upozornění, často kopíruju tu poslední větu z jiného článku a teď jsem pravděpodobně zapoměl smazat špatné datum. Jinak v tom infoboxu je vždy číslo, které odkazuje na stránky Světového dědictví (v tomto případě 809), kde je hned jako první položka datum přijetí na seznam:-) Mějte se pěkně a ještě jednou díky; --Podzemnik 10:54, 21. 2. 2008 (UTC)

UNESCO - Izrael & portál[editovat zdroj]

Tvoje usilovná aktivita mě motivovala k tomu, abych konečně dodělal UNESCO v Izraeli :) Ale kvůli tomu vlastně nepíšu. Spíš bych měl námět - pokud Tě UNESCO nepřestane bavit, nechtěl bys založit portál UNESCO? Budeš mít o tom všem přehled, tak myslím, že by to pro Tebe nebylo až tak náročné :) Jinak teda máš můj obdiv, já bych si vzít tak velké sousto asi neodvážil :) --Daniel Baránek 18:15, 24. 2. 2008 (UTC)

Jojo, hned jsem si náhodou v posledních změnách všiml, že jsi ten Izrael dodělal. Tak gratuluji, kdyby všechny články o památkách světového dědictví vypadaly jako ty o izraelských, byla by to pecka :-) Já už měl Izrael odškrtnutý, protože ty hlavní památky už byly :-) K tomu portálu: taky mě to už napadlo, ale nezlob se, asi jej nezaložím. Kdyby jo, vím, že bych se o něj nestaral. Kdybych jej založil, už by mě to nutilo se o něj starat, a to by mě prostě nebavilo. Proto třeba zatím nejsem účastníkem žádného wikiprojektu nebo portálu, i když třeba sem tam pisnu článek pro portál buddhismu nebo se snažím poradit autorům článků, kteří žádají o recenzi ve WP kvalita. Tak se měj pěkně, snad jsem nezklamal Tvá očekávání:-) Plodný večer přeje a pozdravy posílá --Podzemnik 18:37, 24. 2. 2008 (UTC)
Trochu jsem to čekal, takže až zas tak zklamaný nejsem :) Myslím, že by příliš péče nebylo potřeba, většina by byla napevno a změny v této oblasti se taky příliš nedějí. Ale nutit Tě nemůžu, každopádně pokud by šlo o článek a obrázek měsíce, tak bych určitě pomohl. Tak kdyžtak ještě popřemýšlej. S přáním pěkného večera Daniel Baránek 18:54, 24. 2. 2008 (UTC)

Názvy v jednotlivých jazycích[editovat zdroj]

Přeji pěkný večer,

chtěl jsem se zeptat: u článků se vždy (v editaci úplně dole) uvádí daný pojem v různých jazycích - tak jako jste mi například upravil článek bódhičitta. Mohl byste mi prosím říci jestli máte pro tento účel nějakou šablonu, kterou bych mohl používat, abyste nemusel vždy mé články upravovat? Mě to samozřejmě nevadí, ale myslel jsem abyste neměl práci navíc.

S pozdravem

Wikipedista:PetrVera

Zdravím,
no je to úplně jednoduché, zabere to opravdu je chvíli a je to důležitá součást článku. Říká se tomu interwiki (někdy zkráceně iw), česky mezijazykové odkazy. Takže: každý článek, který zakládáte, je dobré před jeho uložením najít na jiné wikipedii - nejčastěji se hledá na anglické verzi wikipedie. Tam když dáte editovat, máte vždy úplně vespod různé jazykové verze, které normálně zkopírujete do Vámi zamýšleného článku + přidáte odkaz na anglickou verzi ve tvaru v hranatých závorkách en:název článku + na anglickou verzi přidáte totéž, jen ve tvaru cs: název Vámi vytvořeného článku. Zní to možná složitě, ale je to fakt jednoduché a umožní to přepínání mezi jednotlivými verzemi wikipedie. Velmi doporučuji Nápověda:Mezijazykové odkazy - je to tam popsáno asi srozumitelněji :-) Mějte se pěkně, --Podzemnik 18:43, 25. 2. 2008 (UTC)
Dobrý večer,
děkuji za vysvětlení. Měl bych ještě pár různých otázek - obecných o Wikipedii, některé konkrétnější apod. Nešlo by se krátce sejít, či pomocí e-mailu? Díky --PetrVera 17:32, 28. 2. 2008 (UTC)
Taky přeji dobrý večer,
ehm a jak by jste se chtěl sejít? Rád odpovím - buďto tady, nebo na IRC, nebo mejlem - to mi ale buďto musíte dát svůj mejl, nebo si aktivovat funkci zasílání mejlů od ostatních uživatelů. Tj. nastavení/vyplníte e-mail/necháte si poslat potvrzovací stránku z wikimedia/potvrdíte kliknutím/napíšete mi. Nebo si to představujete jinak? :-) --Podzemnik 17:46, 28. 2. 2008 (UTC)
Ok, tak pokud vám to nevadí, mám email na email.cz se jménem smid.petr Chtěl bych se zeptat na pár věcí zkušenějších Wikipedistů. Díky --194.78.94.161 19:54, 28. 2. 2008 (UTC)

Ahoj, vidím, že hodně zakládáš články. Vypadá to, že je většinou překládáš z jiných wiki. Chtěl bych tě poprosit, jestli by jsi mohl používat šablonu {{Překlad}}. Myslím, že to pro tebe, zkušeného wikipedistu, nebude problém.-- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Sevela.p (diskusepříspěvky)

No já šablonu používám, ale jenom když si myslím, že je fakt třeba. Když založím pahýl o nějaké památce Světového dědictví, napíšu tam pět vět, jednu jen tak, dvě nějak sesmolím z různých zdrojů a dvě opíšu z en wiki. Když je článek už z větší části založen na překladu jako Gandhára apod., používám ji. Ale ok, budu ji používat i u těch ostatních. Měj se pěkně, --Podzemnik 11:16, 6. 3. 2008 (UTC)
Já vím, že u pahýlů to není úplně vyžadováno, ale když to tam bude, bude to určitě lepší. Jako nutit tě nebudu. Byl to jenom takový nápad, kvůli autorským právům. Podle mě by každý obsahový příspěvek měl následovat zdroj. Hodně zdaru. --Sevela.p 11:24, 6. 3. 2008 (UTC)
Jo, budu tu šablonu používat. Máš pravdu, zdroje jsou důležité. --Podzemnik 11:26, 6. 3. 2008 (UTC)

Jo, ještě bych chtěl upozornit na parametr revize u šablony překlad. Je důležitý kvůli dodržení autorských práv GFDL. Na anglické wiki ho najdeš tak, že klikneš vlevo v Toolboxu na Permanent link a číslo revize je na konci adresy stránky. Díky a sorry, že tě furt otravuju LOL --Sevela.p 14:04, 6. 3. 2008 (UTC)

Jo, vím jak se to používá. Jen mi to přišlo zbytečné, když z en wiki přeberu dvě věty ještě uvádět to číslo. A tak co už, budu uvádět i to číslo. Měj se pěkně, s pozdravem --Podzemnik 18:11, 6. 3. 2008 (UTC)

Vandalismus[editovat zdroj]

Jeden vandal smazal tvojí uživatelskou stránku, dal jsem zrušit editaci. ;) --El Quebrado 20:26, 6. 3. 2008 (UTC)

Děkuji pěkně, byl jsi rychlý jako blesk :-) --Podzemnik 20:27, 6. 3. 2008 (UTC)

Díky. --Dezidor 20:25, 6. 3. 2008 (UTC)

Nemáš vůbec zač. --Podzemnik 20:27, 6. 3. 2008 (UTC)

Wikivyznamenání za práci na článcích o historii („Řád Františka Palackého“)[editovat zdroj]

Wikivyznamenání za práci na článcích o historii („Řád Františka Palackého“)

Milý Podzemniku, děkuji Vám nejen za heslo Buddhové z Bamjánu a přeji i dál hodně tvůrčího rozletu. Srdečně,--Ioannes Pragensis 22:03, 6. 3. 2008 (UTC)

Och, to jste mi udělal radost, moc Vám děkuji. Na bamjánských Buddhách bych chtěl i nadále pracovat a doladit detaily podle WPK. A děkuji za korektury, ty vždy přijdou vhod. S pozdravem --Podzemnik 22:13, 6. 3. 2008 (UTC)

Skladby a písně[editovat zdroj]

Ahoj a nezlob se, že sas otravuju. Co si ty myslíš o té připomínce té Kalupinky. Mě se to teď na základě jejího vyjádření zdá relevantní, takže bych to změníl. Tzn. celá alba kurzívou, písničky nikaj nebo české uvozovky. co ty na to?--Juan de Vojníkov 13:06, 8. 3. 2008 (UTC)

No, si myslím, že má pravdu. Odlišení malého díla od velkého je třeba, zejména třeba při citacích z časopisu nebo tak z knihy apod. Knihu napíšeš kurzívou, daný příspěvek v uvozovkách. Jsem se díval na ty odkazy, co tam dala a asi to tak bude. Nicméně nevím, zda je dobré to přenášet na „písně“ („články“) / alba (knížky). --Podzemnik 13:20, 8. 3. 2008 (UTC)

Nerozumím. Když zůstaneš dýl po své otázce na IRC, tak ti bude odpovězeno.--Juan de Vojníkov 13:23, 8. 3. 2008 (UTC)

Josef Jambor[editovat zdroj]

Ahoj, reaguji na tvůj komentář k článku Josef Jambor. Myslím si, že Tišnov do Souvisejících článků patří, protože Josef Jambor zde strávil část svého života, zanechal Tišnovu sbírku obrazů, které jsou umístěny v galerii v tzv. Jamborově domě v Tišnově, kde bydlel. Jinak, jsem přemýšlela, zda bych měla uvést zdroj, ze kterého jsem čerpala informace, ale je to brožura vydaná ke 100. výročí narození Josefa Jambora v roce 1987. A nevím, kam to mám napsat. Měj se hezky. Atisa 15:29, 8. 3. 2008 (UTC)

No ten zdroj klidně uveď do sekce Zdroje nebo Literatura :-) Ideální by bylo informace přímo ozdrojovat, jak je to alespoň pracovně popsáno ve Wikipedie:Reference. Pokud si myslíš, že Tišnov natolik souvisí s Jamborem, prosím vrať ho zpět do souvisejících článků. Měj se pěkně, přeji pěknou neděli a mnoho dalších článků! --Podzemnik 10:58, 9. 3. 2008 (UTC)

Upozorňuji tě, že jsem dotaz napsala na svou diskuzní stránku a nejsem si jistá, zda bys tam zavítal. Atisa 15:52, 14. 3. 2008 (UTC)

Wikivyznamenání za práci na článcích o hudbě („Mozartovo ocenění“)[editovat zdroj]

Mozartovo ocenění za článek Nirvana (hudební skupina)‎

Milý Podzemniku, návštěva Vašich diskusních stránek patří mezi nejpříjemnější, i tentokrát sem jdu kvůli poděkování, dnes za Nejlepší článek Nirvana (hudební skupina)‎.

A mimochodem chtěl bych, abyste věděl, že rád podpořím Vaši případnou žádost o správcovství. :-) Srdečně --Ioannes Pragensis 11:19, 12. 3. 2008 (UTC)

Jako vždy jste mě moc potěšil, tentokrát dvojnásob, když jste mi vyjádřil svou případnou podporu. Myslím, že pokud bych se někdy chtěl stát správcem, mám na to ještě čas. Na wiki je pro mě neznámých ještě spoustu věcí, které by podle mě správce měl vědět, aby mohl ostatním uživatelům radit. Navíc nevím, jestli je správcovství tím, čím bych se zde chtěl zabývat. Až si v tom udělám jasno, zvážím svou kandidaturu, v nastávajícím čase to však určitě nebude. Mějte se pěkně a vězte, že v případě Vaší kandidatury máte u mě palec pro :-) --Podzemnik 11:53, 12. 3. 2008 (UTC)
Děkuji za podporu. Já se na adminství teď také nechystám, mám co dělat i bez něj, ale jsem rád, že moje schopnosti hodnotíte kladně. Hezký den,--Ioannes Pragensis 15:38, 12. 3. 2008 (UTC)

Když víš jak by měl vypadat subpahýl tak vymysli šablonu {{seznam}}, u seznamů nemůžeš dát subpahýl, ptotože to doopravdy už asi nikdo nerozšíří, a když to někdo rozšíří tak asi o jeden jazyk, viz Východoturkické jazyky. --El Quebrado 18:55, 15. 3. 2008 (UTC)