Diskuse s wikipedistou:Doublejohn

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nepřidávejte laskavě do Wikipedie obsah komerčního charakteru nebo komerční odkazy (či odkazy na vaše soukromé stránky). Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu, ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení. Mercy 13:12, 29. 11. 2007 (UTC

- Mercy, opravdu nerozumím vašemu zásahu. Nepřidal jsem žádný komerční odkaz ani reklamu, ale odkaz na stránky věnované buddhismu, které jsou relevantní pro toto téma! Všechny odkazy na externí stránky, které jsou zde uvedeny, mají tuto povahu. Argument Podzemníka, že odkazů ja tam už tak dost mi přijde rovněž nerelevantní. Nechápu z jaké pozice chcete některé odkazy povolit a jiné zrušit. Prosím o navrácení do mnou vyeditovaného stavu! Doublejohn

Dobrý den, Wikipedie není sbírkou externích odkazů. Nemějte mi to, prosím, za zlé, ale jsme encyklopedie, ne katalog webů. Přeji Vám pěkný den! --Mercy 13:41, 29. 11. 2007 (UTC)
Jaké externí odkazy jsou tedy podle vás přijatelné a jaké ne? K čemu slouží rubrika externích odkazů, když ne ke sbírce relevantních webů? Nezlobte se, ale pokud nedostanu upokojivé vysvětlení proč právě mnou uváděné odkazy mají být vymazány zatímco jiné tam mohou zůstat, trvám na jejich zveřejnění. Doublejohn 13:51, 29. 11. 2007 (UTC)


Dobrý den ještě jednou,

Předtím, než se rozhodnete umístit do článku externí odkaz, byste si měli odpovědět na několik otázek:

  1. Je odkaz opravdu přístupný?
  2. Je odkaz vhodný (užitečný, kvalitní, reprezentativní apod.)?
  3. Je odkaz napsaný správně?

Obecně by měl být externí odkaz přístupný co nejširšímu publiku. Pokud je k dispozici jednodušší alternativa, vyhněte se odkazům na stránky placené, vyžadující registraci nebo použití zvláštních aplikací (Flash, Java apod.); také plné reklam a automaticky vyskakujících oken atd.

Vaši editaci jsem zrušil ve chvíli, kdy jsem se věnoval hlídání posledních změn. Prostě jsem uviděl, že někdo místo rozšiřování encyklopedického obsahu přidává odkazy, podíval jsem se na inkriminovanou stránku a provedl jsem revert. Moje představa je taková, že uživatelé by měli obsah encyklopedie zkvalitňovat, ne z něj dělat rozcestník jinam. Čím více je v takovém článku externích odkazů, tím více se stává nepřehledný. --Mercy 14:06, 29. 11. 2007 (UTC)

Dobrý den, na kontrolní otázky jsem odpověděl kladně :) Odkaz je relevantní pro všechny, kteří se zajímají o buddhismus. Věřím, že obsah encyklopedie je kvalitnější i tím, že jsou zde relevantní odkazy a zájemce se tak může zorientovat v celé problematice i nad rámec encyklopedických informací uvedených přímo v článku. Když například sám hledám ve Wiki nějaké info, tak většinou ze samotného článku získám jen základní přehled, a pak se orientuju přes externí linky na další informace. Na přehlednost článku to nemá vliv neboť jsou odkazy v sekci externích odkazů, který je k tomu přeci určený. Jsem přesvědčen, že zásahy jako je mazání relevantních externích linků objektivnosti a univerzálnosti Wiki mohou spíš uškodit. A tak vás chci znovu požádat o zviditelnění mé editace. Díky Doublejohn 14:36, 29. 11. 2007 (UTC)
Jestli Vám to nebude vadit, zkuste se raději dohodnout s kolegou Podzemnikem, který se v tématu lépe orientuje. Osobně mi současná stránka vyhovuje lépe. --Mercy 15:09, 29. 11. 2007 (UTC)