Diskuse s wikipedistou:Jinny

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Harold v tématu „Seznam rakouských vládců
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení.

--Chmee2 11:46, 9. 7. 2006 (UTC)

Vlad III. Dracula[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Vlad III. Dracula, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Mormegil 17:59, 20. 7. 2006 (UTC)

upozorneni[editovat zdroj]

Dobry den, vsiml jsem si, ze udavate kategorie narozeni a umrti takto [[Kategorie:Úmrtí: Rok]] spravny tvar je vsak [[Kategorie:Úmrtí rok]] --Vrba 15:00, 3. 12. 2006 (UTC)


Ratibořice[editovat zdroj]

Dobrý den,

rád bych pouze upozornil, že přídavným jménem od Ratiboře je "Ratibořský", nikoli Ratibořický (což je od Ratibořic) --Poko 09:11, 7. 12. 2006 (UTC)

Stejně tak část Srdečné pozdravy z Ruska a Goldfinger. --Tlusťa 14:11, 14. 12. 2006 (UTC)


Prosím přestaňte do Wikipedie vkládat texty porušující autorská práva. --Tlusťa 14:30, 14. 12. 2006 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Estetická hodnota. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 15:23, 24. 2. 2007 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Estetická norma. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. Daniel Šebesta (diskuzepříspěvky) 15:24, 24. 2. 2007 (UTC)

K odstranění Filipa de Villa nova a Augusta Lucianiho z kategorie:České dějiny[editovat zdroj]

Jednalo se o uložení do kategorie z mé strany prozatimní, protože kategorie husitství není v dosavadní podobě vyhovující. Měla by vzniknout nová kategorie utrakvismus, kam by tito dva patřili. Jenže nemám čas a po pravdě řečeno ani úplně vyjasněno, v jakém vztahu by tyto dvě kategorie k sobě byly. Protože se věnujete českým střed. dějinám berte toto jako návrh na případnou úpravu zmíněných kategorií, pokud by se Vám chtělo.--Grw 16:27, 24. 3. 2007 (UTC)

Čeští panovníci[editovat zdroj]

Koukal jsem, že jste začala překopávat články o českých knížatech, které jsem právě namluvil. Nevím teď, jestli mám namlouvat další články, abych nedělal něco zbytečného. Mám předpřipraveného Svatopluka Olomouckého a Vladislava I., ale jaksi se obávám to teď zpracovat pro Wikipedii. Můžete se na ty dva holoubky mrknout přednostně, ať vím, zda budou Vaše úpravy kosmetické, nebo zásadní? Kdyby byly jen kosmetické, tak bych to znovu nenamlouval. --Luděk 17:58, 7. 4. 2007 (UTC)

Jsem ráda, že na dbáš (dbáte) na svoje články, ale moje aktivity jsou neviňoučký :) Jenom ty články graficky upravuju, protože ta ikonka vynechává několik řádků a já jsem estét. Kdyžtak tě (vás) prosím o náhled, a pokud je v článku šablona Příbuzenstvo, hoď ho prosím pod další odstavec... Jinny.

Nejsou to moje články, jen je nahrávám do zvukové podoby. Ale nemělo by je smysl nahrávat, pokud by je někdo měl v plánu v nejbližších hodinách významněji upravovat. --Luděk 18:13, 7. 4. 2007 (UTC)

děkuju.:) Acoma

Seznam hlav českého státu[editovat zdroj]

Kloubouk dolů nad tím, jak jste předělala tento přehled. Nemá to chybu. Díky! --Pajast 14:56, 23. 8. 2007 (UTC)

Také se přidávám s obdivem a pochvalou. Super!! --Iaroslavvs 08:45, 24. 8. 2007 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Pěkné poledne, můžu se zeptat, proč odstraňuješ z článku Židé v Česku kategorii české dějiny? Je pravda, že je to zatím torzovitý článek, ale českých dějin se týká. Ta šablona v kategorii České dějiny říká, že se mají články v ní přesunout do podkategorií, nikoli že se mají z této kategorie zcela a beze zbytku odstranit. --Daniel Baránek 11:41, 31. 10. 2007 (UTC)

  1. Bývá zvykem odpovídat na diskusi tam, kde je započata, aby se netrhala. To jen tak na okraj.
  2. To, že tě nenapadá podkategorie, neznamená, že to vyřešíš tím, že kategorii České dějiny jednoduše odstraníš. Když si nevíš rady, tak to buď a) nech na někom jiném, kdo si rady třeba vědět bude, nebo b) vytvoř vhodnou kategorii, v tomto přáípadě třeba kategorii Kategorie:Dějiny menšin v Česku. Jinak ta šablona neříká, že v kategorii nesmí zůstat ani jeden článek. Říká, že ty články, které lze dát do příslušných podkategorií, se mají dávat do podkategorií.
  3. Jinak dík, že tu kategorii čistíš, je třeba v ní skutečně udělat pořádek, protože je tam spousta článku, které skutečně do podkategorií patří. Jinak návrh, když už na tom děláš - co třeba vytvořit základní kategorie Kategorie:Dějiny Česka za Přemyslovců, Kategorie:Dějiny Česka za Lucemburků atp.? Myslím, že by to tu kategorii značně zpřehlednilo.
S přáním pěkného dne Daniel Baránek 11:53, 31. 10. 2007 (UTC)
Co takhle spis Ceskeho kralovstvi nebo Ceskych zemi, Cesko je dost blby vyraz rozmahajici se posledni dobou pro CR, ktery navic za Premyslovcu ci Lucemburku neexistoval.--Bosquete 22:59, 8. 11. 2007 (UTC)

Ahoj Jinny,
vsimla jsem si, ze do clanku vkladas Šablonu:Panovník a chtela jsem se te zeptat, zda mas nejaky system pro vkladani erbu. Ja to totiz delam tak, ze pokud nemam vytvorenu primo vhodnou sablonu napr. Šablona:Portugalský panovník, Šablona:Český kníže atp., snazim se tam vkladat erb ci znak, ktery bud nalezi danemu panovnikovi ci kralovstvi v obdobi jeho vlady. Jo, a premyslela jsem, zda by nebylo lepsi do Šablona:Čeští panovníci - Přemyslovci, misto znaku CR, vlozit bud erb ci znak ceskych kralu nebo erb Premyslovcu. Jinak pekna prace:) Ahoj --Bosquete 22:50, 8. 11. 2007 (UTC)

Ahoj, ohledně šablony panovníků máš úplnou pravdu, já taky jenom měním erb. Co se týče šablony českých králů, jestli chceš, dal by se tam dát ještě erb království, ale já jsem vybrala znak Čech, protože se tak prostě graficky líp hodí. Erb Přemyslovců bych tam nedávala, protože mám v plánu tu samou šablonu dát k dalším dynastiím a působilo by divně mít u šablony českých panovníků erb Lucemburska-Lucemburků...

Dobra, pokud se ti tam vice libi tento nez znak ceskeho kralovstvi, nejsem proti:) Kazdy mame svuj vkus. S tim premyslovskym erbem mas pravdu, to by si pak pro jednotlive dynastie musel davat jejich erby a pusobilo by to neprehledne. Zatim ahoj--Bosquete 21:11, 13. 11. 2007 (UTC)

Hele byl by si proti, kdybychom u Šablona:Polský panovník změnili barvu, aby byla shodna s ostatnimi sablonami. Kdyz je to barevne, tak to maji polaci (sablonu jsem si totiz vypujcila od nich, protoze se se mi nase nelibila a ta jejich jo-tedy kvuli znaku), vypada to dost zvlastne. Kdyz tak to omrkni u polaku a pisni nazor. --Bosquete 21:18, 14. 11. 2007 (UTC)

Ok, podívej se na to teď, vypadá to pěkně ;) Chces to tedy nechat, nu dobra:)--Bosquete 13:05, 15. 11. 2007 (UTC)

Hele, ty ted modernizujes ta ceska knizata, ja o nich moc nevim a tak si rikam, zda nemas nejakeho oblibence (muze byt i cesky kral ale stredoveky), ktereho bys mohl šoupnout na portál stredovek?! Aby tam bylo konecne neco o nasi zemi.--Bosquete 15:08, 15. 11. 2007 (UTC)

Já jsem ona :))) Pokud jde o mojeho oblíbence, dávám hlas některému z Přemyslů Otakarů. Nebo Boleslavovi I. Jak se ovšem dávají na portál, to vážně netuším.

Tak to promin, sem se vubec nekoukla:) Jo, to by jiste slo. Vis o nich neco vic, protoze ja mohu vymyslet jen to, co si nastuduji tady nebo na netu. O Premyslu Otakaru I. vim jen z knizky Dagmar, královna dánská a o tom II. jen král železný a zlatý. Nu a samozrejme neco malo z dejepisu na stredni. Boleslav I. je na tom z nich nejhur. Ja jsem spis na pozdejsi dobu, tak od Lucemburku, knizata vubec a z Premyslovcu tak Vaclav II. a III. Hruza, stydim se, neznat vlastni dejiny:(--Bosquete 15:27, 15. 11. 2007 (UTC)

Odpouštím :) Já sama co o Přemyslovcích vím, o to jsem rozšířila články. Jinak doporučuju Josefa Žemličku, ten napsal několik knížek o přemyslovských knížatech a králích a je to jeden z našich nejrespektovanějších historiků. Nevěš ale hlavu, bohužel nejsi sama, kdo toho o českých dějinách zas tak moc neví (chudáci oba velcí Otakarové). Přečti si ale kdyžtak aspoň články o přemyslovských králích, to zásadní tam je a hrubé nepřesnosti tam rozhodně nejsou.

To mi ani nemusis rikat, uz jsem se s neznalosti nasich dejin mnohokrat setkala a nekdy me velmi prekvapilo, co jsem se dozvedela. Tak ja to nejak splacam, doma mam dost knizek, jen je precist. Dik a zatim se mej--Bosquete 15:59, 16. 11. 2007 (UTC)

Hele u teto šablony Šablona:Polský panovník jsem vratila zpet tvou editaci. Piastovsky erb se mi sice take libi vic, ale Polsku nevladli jen oni. Kdyby to byl nynejsi znak, ale tohle by vypadalo blbe.--Bosquete 16:17, 16. 11. 2007 (UTC)

No jo, ale piastovská orlice je ve znaku Polska, takže ono je to vlastně jedno ;)

Trosku si ji prizdobili, rekla bych:) Ale asi jo. Ja to brala jen z toho hlediska, ze kdyz na to nekdo klikne, tak se mu objevi, ze je to piastovky erb. Navic jsem ke vsem prehledum panovniku dala tenhle:/ Tak jak chces, uz ti do toho nebudu kecat, slibuju!--Bosquete 16:25, 16. 11. 2007 (UTC)


Friedrich II. Štaufský[editovat zdroj]

Cau Jinny, potrebuju radu, abych se nerozcilovala zbytecne. Co si myslis o pocestovani jmen? Ja jsem pro ceske ekvivalenty cizich, ktere jsou vetsinou zazite, tedy pokud uz to neni zazito jinak (napr. Juan Carlos). Prisla jsem na to, ze jeden uzivatel meni stranky, ktere maji v nazvu Fridrich na Friedrich se zduvodnenim, ze Fridricha v literature nenasel a kdybychom chteli byt "ti cechackove", dali bychom Bedrich, coz je cesky ekvivalent k nemeckemu. Zazite je ale Fridrich, tedy alespon ja se to ve skole ucila a i literatura, co mam doma a internet mluvi stejne, rozhodne ne Friedrich (to uz muzem psat Friedrich Staufer)! Co si o tom myslis, pokud te mohu pozadat o vyjadreni? Zatim se mej --Bosquete 21:21, 7. 12. 2007 (UTC)

Ahoj, já jsem pro Fridrich Štaufský, taky muslím, že je to zažité a je zbytečné na tom něco měnit. Anglickým králům taky říkáme Jindřich, Alžběta a Jiří. Pokud to vezmene z českého pohledu, bylo by sice tak nějak "fér" německá jména počešťovat - Němci a Rakušáci znají taky jeno Ottokara II., ne Přemysla Otakara II. Pokud ale někdo ve wikipedii hledá, tak to samozřejmě dělá podle jména, které zná - čili Ottokar na jedné staně a Fridrich Štaufský na druhé. Mimochodem - i toho Bedřicha II. jsem v jedné knížce zahlídla.

Cau, s angl. krali je to stejne. A ostatni wiki si jmena taky prekladaji, to je pravda.
Jo Bedrich je pouzivano take. Ptala jsem se babicky a mami a ty samozrejme uvedly jmeno Bedrich. Pro danske krale se zase u nas nepouziva Fridrich ale Frederik, ac pochazeji z nemecke linie. Hlavni ale je, aby se to dalo v pohode najit. Ted uz jen presvedcit autora zmeny, ze je to zbytecne, nez predela vsechny Fridrichy. Mej hezky den ahoj --Bosquete 12:35, 12. 12. 2007 (UTC)


Cau Jinny, je fain, ze si se do teto str. pustila. Mas to pekny:)--Bosquete 14:16, 10. 1. 2008 (UTC)

Díky, ale je to jenom okopčený a přeložený z anglický verze... :) Jinny

No, nekdy jen prepis prevzatych veci da vic prace nez neco vymyslet:)--Bosquete 13:58, 11. 1. 2008 (UTC)

Šablona:Infobox královna[editovat zdroj]

Vizte prosím dotaz na šablonu na Šablona diskuse:Infobox královna --Li-sung 12:56, 1. 2. 2008 (UTC)

Genealogie[editovat zdroj]

Moc pěkné!!!! Jak dlouho trvalo ten vývod udělat? S pozdravem --Poko 11:36, 27. 2. 2008 (UTC)

Byla bych hrdá, kdyby to bylo moje dílo, ale je to okopírované z polské verze stránky... :))

Dobra prace[editovat zdroj]

Ahoj, chtela bych Ti udelit tuto kyticku nejen za praci na wiki a pridavani genealogie, ale take pro lepsi naladu. --Bosquete 11:18, 26. 3. 2008 (UTC)

A já děkuju, snad moje práce přece jenom nepostrádá smysl ;)

J.

Jo, taky v to doufam:)--Bosquete 11:31, 26. 3. 2008 (UTC)

Infobox královna[editovat zdroj]

Dobrý den, až teprve teď jsem si všiml, že jsi vytvořila tuto šablonu, která byla asi úplně zbytečná, protože ty drobnosti, které jsi tam změnila oproti infoboxu panovnice by šli prodiskutovat se mnou a případně v původním infoboxu (panovnice) pozměnit. Proto bych byl neskonale rád, kdybys mi napsala co přesně se ti na panovnici nelíbí a společnými silami bychom mohli obě šablony spojit. --marv1N 17:16, 28. 3. 2008 (UTC)

Opět budu reagovat se do tvé diskuze a klidně v ní případně můžeme i zde pokračovat. K parametru manželka krále existuje král, i když jsem měl problém, když jsem to poprvé vyplňoval, zjistit k čemu to je dobré, ale je to tak, i když by bylo lepší změnit na panovník, protože kupříkladu Marie Terezie byla manželka císaře. Doba vlády, já myslím, že mnoho královen bylo korunováno, tudíž, alespoň de iure, mohli vládnout, no případně se to nevyplní a nějak se to zaonačí, že se to nezobrazí (což myslím, že se děje automaticky). Barva, můžeme ji udělat parametricky a dát na výběr ze dvou barev, jednu pro vládnoucí a jednu pro královnu-manželku (ale to si myslím, že se to tím zbytečně zasložití) a nebo můžeme dát jednu (u panovnice je růžová, kterou jsem určil jako barvu pro holčičky, tak jako jako je u panovníka modrá pro chlapečky, ale nijak na ni netrvám). Přesměrovat se to samozřejmě může, ale u těch existujících bude stejně některé parametry přepsat... Jestli jsem na něco zapomněl tak klidně řekni. --marv1N 14:25, 31. 3. 2008 (UTC)

Inu, já se smířím se vším, takže klidně se pusť(te) do úpravy. Mám jenom jednu podmínku - aby u královen-manželek nebyla ta doba vlády, protože to by bylo zbytečně matoucí. Co se týče barev, byla bych spíš pro dvě barvy - opět kvůli tomu, aby se odlišily třeba Alžběta I. od manželek Jindřicha VIII., ale netrvám na tom, pokud by to byla moc složitá práce. Co se týče přesměrování, bylo by asi vážně lepší přepsat, ale o to se klidně postarám. Vzhůru do toho, ale abych byla upřímná, rozhodně nevím, jak bych ty změny v praxi provedla... J.

Tak jsem udělal několik oprav, úprav a redirekt. Barva je volitelná (do použití jsem doporučil 2 barvy jednu implicitní pro panovnice a thistle pro manželky-panovnice), krále jsem změnil na panovníka (co když to byl kníže nebo vévoda, že?). Ale zjistil jsem, že jsem špatně pochopil parametr manželkou krále, kam se měli doplňovat roky (místo doba vlády a ne, jak já myslel, místo král), tak nevím, jestli tam mám tento parametr přidat? Provedl jsem několik oprav u pár manželek abecedně, ale pár jich zbývá... Mimochodem tykám Ti, protože to máš napsáno na stránce a nečekám, že mi budeš vykat naoplátku. --marv1N 13:56, 1. 4. 2008 (UTC)

Takže tykat :) Myslím, že takhle je to celkem v pořádku. Není nutné tam mít odkdy do kdy byla královna manželkou panovníka (hraj si s tím, jenom jestli chceš), uvedeno je to i jinde v článcích. Upravit ale v článcích potřebuje parametr narozena na narození, aby se tenhle údaj zobrazil. O to se ale klidně už postarám.

J.

Posloupnost[editovat zdroj]

Cau, hele marv1N navrhl novou sablonu a rad by, aby se k tomu vyjadrili (Pod lípou) i ostatni wikipediste zabyvajici se historii. Tak zatim pa.--Bosquete 18:16, 1. 4. 2008 (UTC)

Pilná včelka[editovat zdroj]

Ahoj Jinny,

chci Ti za neúnavné ošetřování příslušníků přemyslovského rodu udelit tento rad:) --Acoma 16:34, 9. 7. 2008 (UTC)


Ahoj, díky moc, je to dost zábavná práce, jelikož mám po Přemyslovce a český středověk tak trochu nevysvětlitelnou slabost...

--Jinny 16:41, 9. 7. 2008 (UTC)

Wikivyznamenání: Student[editovat zdroj]

„Student“

Zdravím Tě. Před pár dny jsi uskutečnila svou 2000. editaci. Když se k tomu přidá to, jak už na české Wikipedii dlouho pracuješ, vyjde z toho Vyznamenání za věrnost Wikipedii s označením „Student“! Blahopřeji Ti k němu a věřím, že české dějiny se tu budou dál rozvíjet i Tvou zásluhou ;-) S gratulací a přáním pohody při editování --Doktory 30. 7. 2008, 22:14 (UTC)

Copyvio Josef I.[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Josef I. Habsburský, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Rozšíření o infobox, šablony apod. je ovšem pěkné, díky. --Zkf 20. 8. 2008, 05:58 (UTC)


Zdravím, tahle byla přeložená ze slovenštiny, takže kupodivu copyright porušil autor slovenské verze. Zvláštní :)) Už jsem to opravila. Jinny

WikiProjekt Historie[editovat zdroj]

Ahoj, rád bych tě pozval ke spolupráci v rámci WikiProjektu Historie. Snažíme se zlepšit různými způsoby kvalitu historických článků. Pokud bys měla zájem, neváhej se zapsat na tuto stránku :-) tak případně nashle při spolupráci na WikiProjektu a přeju hodně kvalitních článků ;-) --Mozzan 21. 9. 2008, 16:08 (UTC)

Zdravim, hele rada bych trosku rozsirila ceske dejiny. Pokud mas cas, byla bych vdecna za pomoc na clanku o dejinach zemi Koruny ceske.--Bosquete 4. 2. 2009, 15:53 (UTC)

No jo, když já jsem právě na studijním pobytu v Dánsku, takže času tolik nebude. Ale pochlapím se :)

Jinny 4. 2. 2009, 16:20 (UTC)

Teda ty se mas:) Ja nedavno psala praci o celni a danove soustave Danska, zvlastni jazyk. No s tim clankem zatim uvidime, rozhodne o nasich dejinach by toho na wiki melo byt vic. Tak si to tam uzij. Pa--Bosquete 4. 2. 2009, 17:55 (UTC)
No zatím se moc nemám, protože jsem tu první týden a navíc sama :) Bez internetu bych se asi zbláznila, takže ještě uvidíme, co se s tím dá dělat.
Ahoj Jinny, Dánsko? Je tam nějaký pěkný kláštýrek?:) Nebo románská stavbička jiného druhu?:) --Acoma 5. 2. 2009, 16:52 (UTC)
Ahoj, zatím se tu rozkoukávám, ale pokud vím, tak v samotný Kodani nic podobnýho není. Nejslibnější v tomhle směru je městečko Ribe, kam se snad podívám, až se počasí zlepší. Taková roztomilá vikingská památka plus památník jisté naší princezny ;) Kostelů a klášterů je tu habaděj, ale popravdě čekám na lepší světlo :) -- Jinny 5. 2. 2009, 17:08 (UTC)
No vidíš, na Ribe jsem úplně zapomněla. Doufám, že nám obohatíš commons nějakými těmi náhrobky.:) Měj se tam krásně a foť.:)--Acoma 5. 2. 2009, 17:11 (UTC)
Jj, ja se pridavam. Hlavne si to tam uzij, ikdyz sama:)--Bosquete 5. 2. 2009, 21:02 (UTC)

Alžběta Kumánská[editovat zdroj]

Ahoj v příspěvku Alžběta Kumánská nerozumím poslední větě "Podle tradice tedy Alžběta zemřela v roce 1290." Co znamená "zemřít podle tradice"? Nebo o jakou tradici jde? --Marthy 26. 11. 2010, 22:33 (UTC)

Ahoj, prostě se už dlouho předpokládá, že v tom roce zemřela, protože o ní nejsou pozdější zprávy. Ale klidně ten výraz změň, jak je libo :)

Zámek Malešice[editovat zdroj]

Ahoj, v tom článku sú dva rozdielne dátumy postavenia zámku. Mrkni na to, prosím Ťa. Vďaka. Pekný večer/deň. --Lalina 8. 4. 2011, 20:09 (UTC)

Šablona Překlad[editovat zdroj]

Prosím, nezapomínejte používat šablonu {{Překlad}} při přebírání textů z jiných Wikipedií kvůli dodržení autorských práv. Děkuji, s pozdravem Palu 19. 10. 2011, 11:33 (UTC)

Isabela Francouzská[editovat zdroj]

Ahoj Jinny, prosím Tě, mrkni se znovu na Isabelu Francouzskou. Vyměnilas tam mnou daný a "vyřezaný" obrázek v tabulce, ale ten, cos tam dala, je ve špatném rozlišení. Tak ho pokud možno vyměň za jiný (netrvám na tom, že ten mnou vybraný byl nejlepší). Děkuju za pochopení a přeju mnoho elánu do dalších článků.--Meluzína 5. 12. 2011, 17:25 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Ælfgifu ze Shaftesbury, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 19. 1. 2012, 17:42 (UTC)

Přesun článku[editovat zdroj]

Ahoj. Knuta jsem už opravil, ale přesuny článku (přejmenování) se provádí tlačítkem "Přesunout" (viz WP:Přejmenování), čímž zůstane zachovaná historie článku. --Harold 13. 2. 2012, 11:11 (UTC)

Olof Skötkonung[editovat zdroj]

Zdravím, švédská wikipedie uvádí Vámi uvedenou etymologyii jako velmi kontroverzní a jako první je zde zvažována varianta odvození od slova "sköte" (klín, lůno) což poukazuje na porod císařským řezem či na skutečnost, že byl králem od svého narození. Linn 21. 2. 2012, 10:39 (UTC)

Díky za nápravu :-) Pokud byste někdy potřebovala cokoli doověřovat v severských wikipediích, klidně se na mě obraťte. Hezký den --Linn 21. 2. 2012, 13:18 (UTC)

Ingegerda Švédská[editovat zdroj]

Dobrý den, v článku Ingegerda Švédská zmiňujete, že byla (kýmsi) prohlášena za svatou. Nemělo by se to zohlednit z hlediska zařazení článku do příslušné kategorie? Nevnucuju Vám to, třeba jste to zvažovala a dospěla k závěru, že by to bylo (třeba vzhledem k dalším okolnostem) nevhodné. Zdraví Fagnes (diskuse) 3. 3. 2012, 07:18 (UTC)

Dobrý den, díky za upozornění, už jsem to opravila. Jedná se samozřejmě o pravoslavnou svatou. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jinny (diskusepříspěvky) 3. 3. 2012, 14:42 (CE(S)T)

WP Všeobecné znalosti[editovat zdroj]

Milá Jinny, chtěla bych se zeptat, zda bys/te neměla zájem podílet se na tomto projektu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:WikiProjekt_Všeobecné_znalosti Hezký den, --Linn (diskuse) 19. 3. 2012, 09:29 (UTC)

Už jsem se zapojila, jenom nemůžu slibovat, co za téma mě příště zaujme ;)

Chápu, zajímavých témat ke zpracování je spousta. :) Doplnila jsem seznam staroorientální literatury na podstránce projektu, takže kdyby se Ti/Vám chtělo, inspiraci lze nálézt tam. Hezký den, --Linn (diskuse) 20. 3. 2012, 09:42 (UTC)

Kulturní památky[editovat zdroj]

Ahoj, díky za články o kulturních památkách. Jen mám radu k používání reference z MonumNetu, pro tyto účely jsem totiž vytvořil šablonu {{MonumNet}}. Použití viz třeba tady, vysvětlivky jsou na stránce šablony. Měj se. --Harold (diskuse) 22. 3. 2012, 13:38 (UTC)

Elfgifu z Northamptonu - překlad sekce Literatura[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Elfgifu z Northamptonu. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --G3ron1mo 5. 4. 2012, 13:38 (UTC)

Hotel Miramare[editovat zdroj]

Existuje nějaký odkaz nebo záznam v literatuře, že se jednalo o sídlo šlechty? Pokud ne, pak to chce kategorii Zámky v Praze odstranit. A ještě bych poprosil o doplnění zdrojů. --Freibo (diskuse) 13. 4. 2012, 13:55 (UTC)

Panovníci[editovat zdroj]

Prosím nevkládejte do článků nějakou svou tabulku, ale Šablona: Infobox panovník. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Krupp-Essen (diskusepříspěvky) 10. 5. 2012, 10:52‎ (CE(S)T)

Richenza Lotrinská[editovat zdroj]

Dobrý den, v článku o Richenze Lotrinské uvádíte, že dnes je známa jako blahoslavená. Jednak bych Vás chtěl poprosit, zda byste tuto skutečnost, je-li pravdivá, mohla zohlednit při zařazení článku do příslušných kategorií, jednak upozorňuji, že se mi nepodařilo ji jako blahoslavenou nikde dohledat (a to ani s využitím údaje, že její památka se připomíná 21. března, což je uvedeno v anglické verzi článku). Víte o tom něco bližšího? Váhám také se zařazením článku mezi nové články portálu Křesťanství, ale asi to tam zařadím a pak se uvidí. Zdraví Fagnes (diskuse) 20. 5. 2012, 00:21 (UTC)

No, jako blahoslavenou ji uvádějí i ostatní jazykové verze článků o Richenze (včetně polské verze) a různé internetové zdroje, které mi našel Google. Těžko říct, jak jsou věrohodné, ale přikláním se k tomu, že nejde o omyl :) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jinny (diskusepříspěvky) 20. 5. 2012, 17.16‎ (CE(S)T)

Kaple Božího Těla (Kutná Hora)[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše nové články, jen jsem chtěl upozornit, že velké T v článku kaple Božího Těla (Kutná Hora) nebyl omyl, nýbrž záměr. Spojení „Boží Tělo“ se píše skutečně s velkým T, jak o tom svědčí i článek slavnost Těla a Krve Páně, i když to není v souladu s obecnými pravopisnými pravidly, jedná se však zřejmě o jakýsi projev úcty. Hezký den přeje Fagnes (diskuse) 16. 9. 2012, 19:33 (UTC)

Tabulka - Infobox[editovat zdroj]

Ahoj Jinny, prosimtě taková sobecká prosba :o) nemohla bys, když přidáváš k panovníkům ty informace, psát infobox místo tabulka? Už mě to párkrát zmátlo a zybtečně jsem pak kontroloval, co jsi přidávala, když bylo naopak všechno v pořádku. :) --Mozzan (diskuse) 24. 9. 2012, 12:43 (UTC)

OK :)

Díky :) a hodně štěstí při psaní středověkých článků ;) --Mozzan (diskuse) 24. 9. 2012, 13:05 (UTC)

Dobrý den, obdržel jsem námět k přejmenování Vámi založeného článku klášter řádu sv. Voršily. Myslím, že přejmenování by bylo dobré provést, ale nevím, na jaký název. Prosím, zda si můžete přečíst toto a toto. Budete-li v nějakém směru potřebovat mou součinnost, klidně se na mě obraťte. Hezký den přeje Fagnes (diskuse) 25. 9. 2012, 06:19 (UTC)

Dobrý den, kolegyně, je mi záhadou Vaše březnové vyčlenění samostatného článku z jiného, už existujícího, včetně prostého zkopírování úvodních a závěrečných pasáží. Smím poprosit o nějaké objasnění? --Bazi (diskuse) 29. 9. 2012, 10:59 (UTC)

Dobrý den, vidím, že editujete články, ale dosud jste se nevyjádřila k mé otázce. Smím se znovu připomenout? Rád bych znal vysvětlení dřív než začnu navrhovat nebo provádět další kroky, které by řešily tuto situaci, kdy je totožný text obsažený ve dvou článcích. Děkuji za pochopení a jsem s pozdravem. --Bazi (diskuse) 24. 10. 2012, 04:14 (UTC)

Dobrý den, tuším, že to byl jeden z žádaných článků Wikipedie, toť vše. Klidně ten článek zrušte nebo přesměrujte, kam je libo.

(Jinny (diskuse) 25. 10. 2012, 11:52 (UTC))

Ještě jednou dobrý den, děkuji za objasnění a zvážím nejvhodnější další kroky. Mějte se krásně --Bazi (diskuse) 25. 10. 2012, 17:43 (UTC)

Tvoření článků kopírováním[editovat zdroj]

Zdravím. Zaregistroval jsem v poslední době některé Vaše editace ([1] [2]), které nebyly v souladu s pravidly a doporučeními wikipedie. Přečtěte si k tomu prosím diskuse, které se problému týkaly v minulosti (Wikipedie:Žádost o komentář/Kolomaznik a jeho tvoření článků, Wikipedie:Žádost o komentář/Duplikování textu). Všiml jsem, že jste s tím měla problémy i v minulosti. Příkladem může být článek Lev v zimě, ze kterého jste udělala rozcestník (v tom problém není), ale u nově založených článků Lev v zimě (film, 1968) a Lev v zimě (film, 2003), které vznikly prakticky jen překopírováním z původního článku Lev v zimě, jste toto neuvedla, což je v rozporu s Wikipedie:Rozdělování článků, ale i s autorským právem. Docela mne to u (zkušeného) wikipedisty jako jste Vy překvapilo, proto bych Vás chtěl poprosit, abyste se do budoucna takových editací vystříhala. Vždy je lepší napsat něco sama než jen (často bezduše) kopírovat z jiného článku někým jiným napsaný text. V této souvislosti by bylo vhodné, aby u článků, které jste založila nebo rozšířila prostým překopírováním textu z jiného článku bylo do příslušných revizí doplněna informace o tom, z jakého článku text pochází (případně i jeho autor, pokud je to zjistitelné, v případě Václava II. to byl u většiny kopírovaného textu myslím Wikipedista:Mozzan, ale to můžete ověřit v historii článku) a dostát tak nejen pravidlům a doporučením wikipedie, ale i autorskému právu. V té záležitosti se zkuste obrátit na některého zkušeného správce, který by Vám s tím mohl poradit. Děkuji. S pozdravem --Saltzmann (diskuse) 28. 10. 2012, 10:29 (UTC)

Kategorie:České princezny[editovat zdroj]

Dobrý den, mám na vás dotaz. Chtěla jsem přidat tuto kategorii a ještě (kategorie uherské a chorvatské princezny) k Habsburským princeznám (k několika jsem ji už dříve přidala) a teď jsem si všimla, že u této je v záhlaví napsáno: Zde jsou zařazeny dcery českých knížat a králů do roku 1526. Myslím si, že sem patří, (když né všechny Habsburkovny), tak aspoň dcery habsburských a habsbursko-lotrinských císařů, tedy i králů českých. Je mi blbé k nim doplňovat dvě zbývající kategorie, bez této. S pozdravem --Jecko700 (diskuse) 20. 4. 2013, 22:46 (UTC)

Seznam rakouských vládců[editovat zdroj]

Zdravím. Informuji, že ke stránkám Seznam rakouských markrabat a vévodů a Seznam rakouských arcivévodů a císařů jsem založil diskusi o smazání. --Harold (diskuse) 12. 5. 2023, 13:53 (CEST)Odpovědět