Diskuse s wikipedistou:Horst/Archiv09

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Předtím, než mi napíšete..
  1. Odstranil jsem Vámi vložený odkaz nebo rovnou celý pokus o článek? Přečtěte si prosím pravidla Externí odkazy, Propagační článek a Co Wikipedie není.
  2. Odstranil jsem Vámi vložené informace? Přečtěte si pravidla Významnost, Nezaujatý úhel pohledu, Věrohodné zdroje a také Časté chyby.
  3. Editujete bez použití tlačítka Ukázat náhled, ukládáte každou maličkost a byl jste za to zablokován? Přečtěte si svou diskusní stránku, tam se dozvíte, proč je důležité jej používat.
Ušetříte tím mnoho práce sobě i mně. Děkuji za pochopení.

Upřednostňuji sice tykání, ale když teda jinak nedáte, nechám si i onikat :-)))


Německo[editovat zdroj]

Zdravím, koukám že jsi včera dělal "inspekci Německa" (několika mých článků). Ten portál beru, to jsem zapomínal (i když se o něj nikdo nestará), ale nachápu, proč si do článku Hohenberg an der Eger přidal druhý odkaz na Commons k úplně cizí a s Hohenbergem ani nesouvisející galerii: Gunzenhausen. Díky za odpověď. --Zipacna1 12. 3. 2009, 14:37 (UTC)

Ahoj, prostě normální omyl asi při kopčení z okna do okna, sry--Horst 12. 3. 2009, 14:41 (UTC)
Aha, myslel jsem si to. Ale třeba si mohl mít nějaké informace, které já ne. :-) Díky. --Zipacna1 12. 3. 2009, 14:44 (UTC)

Pavel Verner[editovat zdroj]

Učinila jsem doporučené, totiž sloučení článku Pavel Verner (publicista) s článkem Pavel Verner (novinář); už ale neumím ten první odstranit. - můžete ro udělat za mne? Pak ještě dávám k úvaze, jestli by nebylo vhodné vytvořit rozcestník - existuje ještě Pavel Verner - hobojista. Přeji hezký pátek 13.! Varan 13. 3. 2009, 06:52 (UTC)

udělal jsem (měl jsem Tě za wikipedistu a ne wikipedistku, tak promiň, snad se nezlobíš:-)) Jo a pátek byl úžasnej... i sobota a neděle:-) Díky--Horst 16. 3. 2009, 16:48 (UTC)
Když si jeden (jedna) vymyslí takovej nick (a vlastně ani neví, proč; kdoví co by v tom Freud našel), tak se zlobit nemůže, spíš ostatní, že jsou mateni. No, měnit ho už nebudu. Varan 28. 3. 2009, 23:33 (UTC)

Ahoj, když sem se vrtal v článku o Alpine A 610 tak sem to asi zvrtal, protože u ostatních Alpine mezera mezi A a číslem není. Protože si s přesunem nevím rady, tak sem tě chtěl poprosit, jestli by sis našel minutku, díky moc. P.S. Jen se tak připomenu s portálem... Tak ještě jednou díky --Přeji hezký den! Martin Happy Zub 15. 3. 2009, 20:50 (UTC)

Přesunuto, ale s tim portálem to nevidim vůbec dobře - rozhodně ne tento týden, nebudu mít čas.--Horst 16. 3. 2009, 16:48 (UTC)

Díky moc--Přeji hezký den! Martin Happy Zub 16. 3. 2009, 18:59 (UTC)

Klášterec nad Ohří[editovat zdroj]

Ahoj, nahrál jsem několik obrázků z Klášterce. Pokud by jsi byl tak hodný, a mohl modifikovat popisky či je lépe kategorizovat (protože tam žiješ).

Díky, --Zipacna1 19. 3. 2009, 18:00 (UTC)

Díky za ně, já sem hroznej, ještě ani nevyzkoušel novej foťák. Skouknu to a co budu vědět udělám.--Horst 20. 3. 2009, 17:01 (UTC)

James Duncan Anderson[editovat zdroj]

Ahoj, podívej se prosím na stránku James Duncan do diskuze, snažím se tam vysvětlit, proč jsem ji přemístil na James Duncan Anderson. Lepší podle mne je název James Duncan Anderson, protože je to jeho plné občanské jméno a zabrání se tím taky přepisování špatných interwiki v budoucnu. --Bohemianroots 21. 3. 2009, 10:40 (UTC)

No já myslim, že jsem to přesunul celkem rýchlo:-), ale spíš mi vrtá hlavou proč nemá článek na en:, en:James Duncan Anderson je redir na Ian Anderson. Tak Ti nevim... No asi významnej trošku bude, 2NNVZ se taky najdou--Horst 21. 3. 2009, 10:43 (UTC)
Článek na en wiki jsem napsal já, ale bohužel nějaký ignorant to přesměroval na článek Ian Anderson, jako že James Duncan Anderson není dost významný. Podle mě je významný každý, kdo si s Jethro Tull jenom vrzne. --Bohemianroots 21. 3. 2009, 11:20 (UTC)
Jo tak to já se nepřu:-) bo sem asi od nich asi nikdy nic neslyšel (ale když teda jinak nedáš pokusim se), tak aspoň, že nejsou ignoranti jen u nás, ne? A pak, že stojí cs za...--Horst 21. 3. 2009, 11:26 (UTC)
Díky za pochopení a revert. Co se týče J. Tull, musíš jim přijít na chuť, je to dost komplikovaná hudba, tak se každýmu nemusí líbit. Já je s přestávkama poslouchám od roku 1969. Že jsem jejich fanda dokazuje nejspíš diskografie Jethro Tull, kterou jsem přeložil z en wiki. V červnu jsou J.T. v Praze a už mám na ně s kámošem lístky. --Bohemianroots 21. 3. 2009, 11:39 (UTC)

Hallo Horst ich sehe du sprichst Deutsch. Darf ich Dich bitten, mal meinen Betrag Lipice (Chorvatsko) anzusehen, falls es dort Fehler hätte. Vielen Dank!--Lipice 22. 3. 2009, 23:54 (UTC)

Ok, nije problem. Pozdrav--Horst 23. 3. 2009, 00:09 (UTC)

Sympatex[editovat zdroj]

Horste, SympaTex je ti asi sympatický, protože Goretex se někdy píše jako dvě slova, ale v případě toho německého výrobku by to bylo zavádění nového pravopisu a to bych přenechal větším hlavám. Nebo jsi to už někde viděl, že se sympa tizuje nadvakrát? Jako ochranná známka je to taky zapsáno jako jedno slovo. Zdraví --Ryj 23. 3. 2009, 17:25 (UTC)

Nechal sem to na větších hlavách na en:SympaTex +koukl sem se na oficiální stránky a logo je jasně SympaTex. Sice nechápu proč píšeš o dvou slovech ale nebudu se hádat, jestli to chceš přesunout.--Horst 23. 3. 2009, 17:28 (UTC)
Ahoj Horste, máš pravdu, na tom logu je to s velkým T uprostřed (tedy ne jako dvě slova, pardon). Nechci se taky hádat, myslím jen, že ten způsob psaní se vztahuje výlučně na název firmy. Značka membrány je ale regisrována jako Sympatex® a jedině v té formě se to najde, když se o ní zminují lexikony, googel nebo například písemnosti mého bývalého zaměstnavatele, který sympatexové mebrány zpracovával. Ta anglická verze WIKI je jediná mně známá vyjímka (mimochodem, tu začal někdo psát v ruštině a v pozdějším překladu to zůstalo u SympaTexu). S těmi většími hlavami jsem mínil jazykovědce, kteří by snad mohli rozhodnout jak se to má v tom případě psát. Zdraví--Ryj 24. 3. 2009, 10:56 (UTC)

Zdravím, mám dotaz ohledně "infoboxu" pro akciové trhy-burzy. Anglická Wiki má "Infobox Exchange". Existuje něco takového na české Wiki? Když ne, koho požádat o vytvoření? Díky --Wikipediter 23. 3. 2009, 19:19 (UTC)

Myslíš toto?. Pokud si s tím nevíš rady sám, asi by to patřilo na WP:Potřebuji pomoc nebo ještě líp Pod technickou lípu. Já na tohle nejsem, ale jestli tu máš s nějakým technicky zdatnějším uživatelem freundschaft, zkus se ho zeptat přímo (budou mě proklínat, proto nikoho nejmenuji:-)).--Horst 23. 3. 2009, 19:35 (UTC)
To je přesně ono. Freundshaft nemám, tak zůstanu zatím bez šablony :) Pod lípu to dám, snad to nezapadá listím... :)--Wikipediter 23. 3. 2009, 19:58 (UTC)

Sečuánský[editovat zdroj]

Ahoj, sečuánský je podle Tebe nesystémové adjektivum? A jaké by tady bylo systémové? Chceš lidi nutit, aby psali s'-čchuanský? To je neudržitelné. Čeština si takto složitá jména zjednodušuje, zde už k tomu v průběhu dějin došlo a vedle snad správnější varianty s'-čchuanský existuje i tato češtině víc vlastní. Navíc, spousta lidí napíše sečuánský (btw asi mnohem častěji než s'-čchuanský, hl. nesino-apod.-logové), a z adjektiv mají být rediry. Google-fight: s'-čchuanský 118 x 1980 (Czech and Slovac pages), a většina jsou btw i u s'-čchuanský jídla nebo zvířata.... Slovem myslím, že ten redir má rozhodně své opodstatnění (jinak bych ho taky nedělal...:). (Pozn.: NASC ani příloha akad. PČP nic se S'-čchuanem neuvádějí).--Jiří Janíček 24. 3. 2009, 00:31 (UTC)

Ahoj, no dle mě to nesystémové je (kdybych si myslel něco o přepisu napsal bych to ve shrnutí smazání), ale určitě najdeš to zmiňované z adjektiv mají být rediry - já to na WP:Přesměrování nenašel, tzn smazal jsem to. Mimoto mě děsí víc představa, že z toho adjektiva bude třeba udělat rozcestník, páč minimálně existuje: sečuánský pepř, ryba (si nevzpomenu jakej druh), sečuánská pánev atd. Pokud se tu takové rozcestníky (a když už proč ne tedy sečuánská, nebo sečuánské) zavedou - nechci a nebudu na wiki - a to ani čtenářem--Horst 24. 3. 2009, 15:21 (UTC)
Musím říct, že Ti vůbec nerozumím - a to ani tomu, proč ti vadí, když tu bude redir ze slova sečuánský a jim podobných, ani tomu, proč bys pak už nechtěl dokonce ani číst wikipedii, fakt nevím, čemu by to vadilo... Nikdo přece neříká, že bych chtěl mít redir z každého adjektiva, ale z těch, u nichž to má z nějakého důvodu smysl. Jinak skutečně v cs ani en tu zmínku o redirech z významných adjektiv nevidím - buď to někdo změnil, nebo ten člověk, v jehož postu jsme to kdysi četl (a byl to velmi zkušený wikipedista a/nebo správce) čerpal odjinud. Sám jsem o tom měl pochybnosti, ale nedávno jsem viděl, že to dělá/udělal i prof. Sokol (článek signifikantní). Zmínka o tom je v de wiki: Dasselbe gilt für veraltete Bezeichnungen, wie Bombay → Mumbai und auch weibliche Formen von Berufen und ähnlichem: Bundeskanzlerin → Bundeskanzler und wichtige Adjektive (wahr → Wahrheit, senkrecht → Vertikale), wie auch häufige substantivierte Formen (Träumen → Traum, aber: Ätzung → Ätzen).[1]. Čau, --Jiří Janíček 24. 3. 2009, 18:10 (UTC)
Tak to sme na tom asi tak úplně stejně já nerozumím Tobě - prostě chceš říct, že to v WP:Přesměrování není ale bylo (což by se dalo lehce dohledat). Vidím ale velký rozdíl mezi článkem signifikantní a redirem/rozcestníkem sečuánský. Ty příklady z de: (která nedělá rediry ani z jmen a jejich variant) jsou taky úplně o něčem jiném, no ale nebudu to řešit, podle mě konkrétně sečuánský oporu v ničem nemá. Jestli myslíš, že to může něčemu nebo někomu pomoct a W neuškodit pls obnov ten redir.--Horst 24. 3. 2009, 18:18 (UTC)

První dámy[editovat zdroj]

Díky za vyřešení jednotného stylu u prvních dam, kterého jsem se snažil dosáhnout Pod lípou. Teď jsem se ho chystal argumentačně řešit s JAnem, který v minulosti zamkl str. B. Bush(ová). Nyní již to není potřeba. --Kacir 24. 3. 2009, 10:12 (UTC)

Obsah dle abecedy?[editovat zdroj]

Na stránce Seznam ostrovů Estonska‎ jste doplnil šablonu pro obsah dle abecedy. Má to nějaký smysl, do kterého nevidím, nebo je to zbytečné a mohu to opět smáznout? Stránka totiž obsahuje zkrácený obsah se všemi písmeny, která pro ni mají smysl, zatímco z Vámi vložené šablony se nedá skákat na některá (nečeská) písmena. --Mmh 24. 3. 2009, 23:27 (UTC)

Na nečeská se nedá to je fakt ale ostatním to může pomoci, ne? Klidně ji smažte jestli myslíte že ne. Asi ale nerozumím tomu kde co stránka obsahuje, jelikož tam nic takového nevidím (Shorttoc a OS Opera se nesnesou?)--Horst 24. 3. 2009, 23:31 (UTC)
Aha, pak to možná leží na Opeře. Já tam s FF vidím nejprve vodorovnou klikací abecedu svou (tedy jen s existujícími písmeny), a pod tím vodorovnou klikací abecedu Vámi dodanou. --Mmh 25. 3. 2009, 11:46 (UTC)
Tedy, teď už ne, teď je ten Váš obsah zase pryč (nekoukl jsem na poslední verzi). --Mmh 25. 3. 2009, 11:47 (UTC)
No já ji totiž zase odstranil - poté co jsem si to prohlédl v mnou nepoužívaném IE, tam to bylo jak říkáte.--Horst 25. 3. 2009, 21:51 (UTC)

Ahoj, až bude možnost, tak s tim pohnu, přeci jen skáču od jednoho k druhýmu a už to asi chce nějaký systém. BrckoGOS 3. 4. 2009, 14:16 (UTC)

To asi jo:-), pomohl bych Ti, ale nevím odkud brát data a skákat z cs na de/en to je fakt na dlouho.--Horst 3. 4. 2009, 12:19 (UTC)

Šablona[editovat zdroj]

Ahoj, mám dotaz, zkopíroval jsem z anglické wiki šablonu, kterou jsem chtěl použít ve svém článku, ale vyskytl se problém. Při ukázce náhledu se ukazuje hlášení Šablona:! a po rozkliknutí hláška: Pomocí šablony | je možno zapsat znak „|“ pro formátování tabulek uvnitř funkcí parseru. Můžu při uložení změn tuhle šablonu poškodit? --Niccolo 4. 4. 2009, 11:12 (UTC)

To opravdu netuším--Horst 6. 5. 2009, 16:16 (UTC)

Bertha Benz[editovat zdroj]

Lieber Horst, meine Frau Frauke und ich möchten die Leistung der Bertha Benz weltweit bekannt machen. Dazu haben wir eine offizielle deutsche Ferienstraße gegründet, die Bertha Benz Memorial Route, siehe Artikel in der deutschen Wikipedia de:Bertha Benz Memorial Route, bzw. unsere homepage www.bertha-benz.de Dabei kooperieren wir sehr eng mit dem Automuseum Dr. Carl Benz, siehe unseren Artikel in der deutschen Wikipedia de:Automuseum Dr. Carl Benz. Kennst Du jemanden, der die beiden Artikel ins Tschechische etc. übersetzen und in die jeweiligen Wikipedias stellen kann? Wir würden uns sehr freuen, wenn Du uns weiterhelfen könntest! Beste Grüße,--Edgar Meyer 5. 4. 2009, 20:51 (UTC)

Lieber Edgar Meyer, Ich will Dir helfen, aber jetzt habe kein Zeit. Das ändert sich aber wieder. Beste Grüße--Horst 6. 5. 2009, 16:16 (UTC)
Vielen Dank, lieber Horst, wir freuen uns sehr über Dein Angebot! Das mit der fehlenden Zeit können wir gut verstehen, uns geht's genau so. Beste Grüße,--Edgar Meyer 10. 5. 2009, 07:02 (UTC)
Lieber Horst, wir haben jetzt neben der japanischen Version auch eine englische Version, die sich etwas von der deutschen Version unterscheidet, das heißt sie ist in einem Kapitel etwas umfangreicher. Leider schaffen wir es aber in der englischen Version nicht, die obere Box vom linken Rand nach rechts zu bewegen (wie in der deutschen Version). Kennst Du jemanden, der so etwas programmieren kann? Vielen Dank, und beste Grüße,--Edgar Meyer 28. 7. 2009, 21:30 (UTC)
Ja, ich kenne, eine Mail ihn schicken. Gruß--Horst 28. 7. 2009, 22:14 (UTC)
Danke an Dich und Danny B.! Beste Grüße,--Edgar Meyer 29. 7. 2009, 11:09 (UTC)

Ford nebo Ford Motor Company[editovat zdroj]

Ahoj, vyjádři se prosím zde .... Diskuse:Ford_Motor_Company děkuji. --Tomcha 6. 4. 2009, 15:03 (UTC)

V posledních dnech na to nemám (stejně jako na cokoliv na WP) bohužel vůbec čas, nezlob se.--Horst 6. 5. 2009, 16:16 (UTC)

Dva kopce stejného názvu[editovat zdroj]

Ahoj Horste, po dlouhé době zdravím a mám malou prosbu. Omylem došlo ke sloučení dvou kopců stejného názvu do jednoho článku. Podrobnosti jsem napsal zde: Diskuse:Špičák (České středohoří). Já nevím, co s tím, to bude asi práce pro správce. Obracím se na Tebe, neb jsi byl první, kdo mě na Wikipedii přivítal a taky Ti kopce nejsou cizí :-) Díky --Hadonos 17. 4. 2009, 19:15 (UTC)

Nemám na to vůbec bohužel čas, snad si to už nějak pořešil, nezlob se, snad se to časem (po 15. květnu) zlepší.--Horst 6. 5. 2009, 16:16 (UTC)

Můj userbox[editovat zdroj]

Chtěl bych se zeptat, jestli by jste mi prosím nemohl nějak pochopitelně vysvětlit jak si můžu udělat svůj userbox, aby vypadal tak jako Váš. Díky moc, já totiž toto vůbec nechápu a vůbec mi to nejde.

Ahoj, no začal bych zkopírováním toho mého a upravováním=doplněním Tvých nálepek, jmen, kontaktů atd, ale už si to asi vymyslel, ne.--Horst 6. 5. 2009, 16:16 (UTC)

Reblokace[editovat zdroj]

Ahoj, ten tvůj krok jsem nějak nepobral. Můžeš přijít na IRC ať to nemusíme rozebírat tu? --Faigl.ladislav slovačiny 28. 5. 2009, 14:40 (UTC)

Zrovna jsem psal k Tobě do diskuse. Sry ale kdyžtak mailem, na IRC už nějak asi ani nemám klienta nebo co a rozhodně ne čas, snad Ti moje vysvětlení u Tebe bude stačit. Není to že bych šel kvůli tomu do sporu - takže jestli si myslíš že to zaslouží tak to změň. Prostě mi nesedí ta délka <za to co údajně udělal, natož když se to dá vygumovat za sekundu. Myslim, že tu míváme větší výtržníky a jasné provokatéry, ale měsíc je prostě na nováčka (nebo dokaž proč by neměl být nováček) a jeden větší webový odkaz moc.--Horst 28. 5. 2009, 14:48 (UTC)

Nazdar, já jsem to přesměrování ze stránky Devonský ostrov udělal hlavně kvůli šabloně, aby tam nebyl červený odkaz, ne že bych si to vymyslel. Už jsem zjistil, že bude asi lepší opravit odkaz přímo v šabloně Arktida, tak to taky udělam. S pozdravem --Nissαn 3. 6. 2009, 11:38 (UTC)

Jo to je dobře, já taky nemyslel někoho konkrétního, G to dal ze šablony taky a autora sem nehledal, odlinknu to i zde aby to nelezlo do neex.--Horst 3. 6. 2009, 11:40 (UTC)

Mně to přijde, jako kdybychom na úvod článku Ústí nad Labem dali poznámku, že o Ústí nad Orlicí pojednává jiný článek. Nebo na začátek všech článků o lidech s příjmením Novák dávali odkaz na rozcestník na všechny Nováky. Šablonu o jiných významech bych strkal jen tam, kde by padalo v úvahu dát ten jiný článek pod stejný (nebo alespoň zaměnitelný) název — ale Broumov přece nikdy nikdo pod název „Braunau am Inn“ nestrčí, k Innu je to z něj docela daleko. Ostatně ani na německé wikipedii v úvodu článku žádnou šablonu nemají (zase na anglické ano - asi to "am Inn" berou jako rozlišovač, ne jako součást názvu). Do revertační války se kvůli tomu pouštět nebudu (koneckonců jsem část zdůvodnění tvého revertu "-404" ani nepochopil, ani jsem nepochopil, jak je relevantní odkaz na de:Braunau), ale v tomto případě se mi zdá odkaz na Broumov skutečně nadbytečný. Ono se to totiž nakonec asi stejně vyřeší tak, že z článku Braunau am Inn bude odkaz na rozcestník "Braunau", což na rozdíl od odkazu na Broumov dává smysl i mně. --Tchoř 10. 6. 2009, 00:38 (UTC)

Ono by to bylo přesně jak řikáš nebýt onoho omylu jak to je v úvodu tohohle odstavce. Ta města, co jsi uvedl žádný takový vztah k sobě nemají, nikdy zaměněna nebyla a název je jen podobný, proto by to působilo opravdu divně. de:Braunau je rozcestník, protože těch míst je opravdu víc. Jinak zdůvodnění rv: -404 jsou nefunkční ext odkazy. Samozřejmě edituj s odvahou, vždyť to znáš, souhlas s tím odkazem na rozcestník Braunau (až bude).--Horst 10. 6. 2009, 09:44 (UTC)

ty jsi z Bohumína že víš že mě nikdo nezná?? zná mě více lidí než P. JUDr. Františeka Jedličku,který tam je taky-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Muf1922 (diskuse)

Nejsem ale pozdravuj tam Jardu Vargu, byli sme spolu na vojně. Dík. Jo a jinak tohle už jsem Ti ukazoval, myšleno je samozřejmě, že Tě nikdo nezná dle pravidla WP:2NNVZ, tím pádem si encykloepdicky nevýznamný. Měj se--Horst 11. 6. 2009, 17:10 (UTC)

[2]? --Harold 11. 6. 2009, 17:15 (UTC)

Tak to jo. :-) Já právě nikoho jiného se zkratkou ČPS neznám. --Harold 11. 6. 2009, 17:19 (UTC)

Já taky ne ale strejda G jo [3], dobrý ne? Sice ne všichni nebudou mít svůj článek a možná sem zapoměl i na četnickou pátrací stanici ale...--Horst 11. 6. 2009, 17:21 (UTC)

A ještě tam vidím parazitology... --Harold 11. 6. 2009, 17:25 (UTC)

Leopold Kochman, socialista[editovat zdroj]

Ahoj, uznávám, že cs:kategorie:Socialismus u Leopolda Kochmana byla z nouze ctnost, ale lepší jsem nenašel a tito socialisté konce 19. a začátku 20. století by možná nějakou samostatnou kategorii unesli. S komunisty ani s anarchisty je míchat nelze. Předem dík za názor. Zdraví --Gampe 26. 6. 2009, 13:39 (UTC)

Ahoj, no jasně já bych ho taky s jiným názorovým proudem nemíchal, šlo o to že bude tedy třeba vytvořit kat socialisté >čeští socialisté. Akorát končim v práci takže to zůstane na Tobě:-)--Horst 26. 6. 2009, 13:54 (UTC)

Pískoviště[editovat zdroj]

"Můžete zde zkusit jakékoliv formátování a nikdo vás za to nebude kárat" To asi mluví za všechno. "Jakékoli formatováni" podle mne značí skutočne JAKÉKOLI a totéž "Nikto vás za to nebude kárat" značí, že tu šablónu v mé duskusi bys mohl zmazat. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.237.232.93 (diskuse)

a)nekáral sem ale upozornil že takovéto <> sem nepatří b)moc dobře oba víme, že o zkoušení formátování nešlo c) možná Ti to nikdo neřekl ale tohle není žádná šablona:-)--Horst 2. 7. 2009, 16:37 (UTC)

V sk používame niečo také Ale už také veci robit nebudu, podržím se tohohle 85.237.232.93 2. 7. 2009, 16:46 (UTC)

Jo i my tu na cs: máme experimenty a to dokonce několik druhů (0B, normální, 2 a dokonce i e3). Právě proto, že byl tenhle případ pokusů na pískovišti specifický žádnou z nich jsem nepoužil a napsal to růčo. Sem rád, že znáš důležitá pravidla a tak pochopíš, že blokem sem jen hrozil, kdybych dobrou vůli nepředpokládal blokoval bych hned, bez šablon a bez řečí. No a nakonec, když už si to vyzkoušel co editovat normálně? Brou--Horst 2. 7. 2009, 21:40 (UTC)

Zamykání[editovat zdroj]

Ahoj, jen jestli víš, že jde zamknout i pouhý název článku, bez nutnosti vkládat {{smazaná stránka}}. Tahle šablona má medle význam pouze u potenciálně napsatelných článků. JAn 2. 7. 2009, 22:17 (UTC)

Jo, potenciálně se i ten bucák napsat dá, jen budou třeba fest zdroje /jak jsem koukal jen knižní páč G nic/ takže sem to udělal takhle a až budou může se přes žádost na NS odemčít:-)--Horst 3. 7. 2009, 09:45 (UTC)

Ahoj, kde ten vandalismus vidíš? Já jsem se díval všude a nic jsem neviděl... :-/ -- Mercy (|) 10. 7. 2009, 11:33 (UTC)

Trochu Ti teď nerozumim, za vandalismus si ho indef bloknul Ty. Já ho oblokoval--Horst 10. 7. 2009, 11:34 (UTC)
Ne, ptal jsem se, kde byl ten obrázek... Já jsem ho nikde neviděl. -- Mercy (|) 10. 7. 2009, 11:35 (UTC)
Tady--Horst 10. 7. 2009, 11:42 (UTC)
Jsem slepý, dík za info i odblokování. -- Mercy (|) 10. 7. 2009, 11:45 (UTC)

Obrázek[editovat zdroj]

Zdravím, mohl by jsi mi odpovědět na jednoduchou otázku, či napsat odkaz na stránku kde se odpověď dočtu? Nemůžu to nějak najít. Rád bych uploadnul na commons fotografii starosty. Potřebuji k tomu jeho povolení, či se jedná o veřejnou osobu, a mohu tedy uploadovat bez problémů? Jsem autorem té fotografie. Moc díky za odpověď. --Zipacna1 10. 7. 2009, 13:31 (UTC)

To se tu někde řešilo, v souvislosti s Ivanem Krausem (konec Diskuse:Ivan Kraus), tam dokonce při focení souhlas dal, a pak to nějak odvolal. Já myslim, že jí sem (commons) v klidu dej. Pokud se mu to pak nebude líbit bude se řešit.--Horst 10. 7. 2009, 13:44 (UTC)
Takhle to nejde říct, jistě bude značný rozdíl mezi fotkou starosty velkého města a fotkou starosty obce o velikosti 50 obyvatel. Taky bude rozdíl, zda půjde o fotku z jednání zastupistelstva, proslovu ve škole atd. či fotku starosty na jeho zahrádce focenou ze sousedního domu či fotku, kterak se vyvaluje na koupališti. --84.42.140.113 10. 7. 2009, 21:18 (UTC)
Protože jsme ale na Wikipedii a ne v redakci Blesku, předpokládám, že fotka vznikne/vznikla po předchozí domluvě a souhlasu. Takže asi kolega Zipacna nebude šmírovat starostu přes plot, Wikipedie má obrázky pro ilustraci a dokumentaci, rozhodně ne pro zostuzení nebo zesměšnění. Asi jste šel zrovna kolem a zdejší uživatele či doporučení a pravidla neznáte, nebo jsem já na stará kolena stále moc naivní. Takže alespoň díky za poučení.--Horst 12. 7. 2009, 23:13 (UTC)
Zdravím, díky za odpověď. Nechci to dále řešit na tvojí diskuzní stránce. Zatím fotografii neuveřejním, protože těch sporných reakcí se obávám, a poté, co jsem si pročítal zákony na ochanu osobnosti (či tak něco), nejsem o moc moudřejší. Fotografie samozřejmě není "šmírácká" u bazénu. Šlo o fotografii, na které mi starosta sám zapózoval :-), a bylo to vyfoceno na oficiální akci pořádané městem. Ale nechme toho. Až v tom bude někdy v budoucnu jasno, uploadnu ji raději až poté. Stejně díky. --Zipacna1 13. 7. 2009, 11:33 (UTC)

editovat[editovat zdroj]

Žádný problém [4], Dékuji vám. --Fsopolonezcaro 10. 11. 2009, 1:00 (UTC)

Guillaume z Tyru[editovat zdroj]

Ahoj.

  1. Prosím, přestaň s těmi nesmyslnými editacemi u Guillauma z Tyru; co z toho potřebuje například přeložit? Tvar Guillaume je rovněž možný, podívej se třeba do literatury KOVAŘÍK, Jiří. Meč a kříž, rytířské bitvy a osudy. Praha : Mladá fronta, 2005. 278 s.
  2. Přídavně jméno není totéž, co podstatné; takže Bologna, Bologni vs. boloňský je správně
  3. Revertování hloupostí není vlastnění článku, takže si mě podobnými spekulacemi příště, prosím, nečastuj

Diky, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 15. 7. 2009, 17:16 (UTC)

Zdar, nesmyslné? Tak to nevim, jak sem uved (do shrnutí se komplít důvod nevejde) přeložit je nad sekcí eo tak myslíš, že jsem chtěl překládat popis obrázku? Chápu, že Vilém=G ale proč to není napsáno hned v úvodu?Ty to víš, já to vim ale čtenář?

Jsme na cs (i když poslední dobou o tom silně pochybuju) takže by se nic nestalo psát to v Boloni (když už je Boloň, Boloňa a podobné rediry) /jo a mimochodem podruhé sem to už neopravoval!/. Spekulaci o mých hloupostech nechám bez komentáře--Horst 15. 7. 2009, 17:21 (UTC)

Tak externí odkazy jsem "přeložil" a toho Viléma do úvodu ještě teda doplním
A Bologna;
    • obecně: "Jsme na cs", to není argument, to bychom v duchu cs museli "počešťovat" všechna trochu cizí jména; doporučuji si pročíst třeba vášnivé diskuse o tom, proč polská města nemají mít „zažité“ české názvy (jedna taková je třeba zde Talk:Wieliczka)
    • konkrétně: nevím, proč by se mělo přepisovat na Boloni, když hlavní článek se jmenuje Bologna; až se přejmenuje hlavní článek, dá se to aspoň pochopit
a konečně spekulace: nech si příště od cesty svoje spekulace o tom, kdo tady vlastní články. Do hlavy mi nevidíš a zájem o své články tady udržují snad všichni autoři – a minimálně ta první editace ("typo"; btw. pole pro shrnutí pojme dost, tak Tvoje tvrzení o tom, že by se tam důveo nevešel je dost pochybné, to by mě zajímalo, co za úvahy bys tam chtěl psát, aby se to tam nevešlo) mu na kvalitě nepřidala.

أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 15. 7. 2009, 17:47 (UTC)

Jak řikám, Philadelphia vs Filadelfie atd. Nebudu to hledat v G jestli se víc česky používá "moje" verze. Proč, protože mi to je fuk. Ten překlad eo je sice jen způlky, no ale když myslíš... Řídím se tu jen jedním, zlepšit co jde. V něčem máš ale pravdu, nebudu Ti do toho Tvého článku zasahovat abys neměl pocit, že Ti ho ničím a to ne dle WP:EsO ale asi ze zlé vůle. Od cesty si dávám tak 2 ale klidně i 10, páč to vydržim. Se měj--Horst 15. 7. 2009, 17:57 (UTC)
Já do „mých“ článků vítám každou kontruktivní editaci, každou opravu překlepu, chyby a to od každého uživatele. Ale tohle žádná oprava nebyla a navíc jsem byl nařčen z VČ… nemyslím si, že jenom mě by tohle lehce nažhavilo. Ale nic, nemá to cenu už dál řešit, půjdem dělat něco užitečnýho, ne :) Měj se pěkně, أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 15. 7. 2009, 18:19 (UTC)
Souhlas, naštvat sem Tě rozhodně nechtěl, konstruktivní mi to v tu chvíli přišlo a tak sem to tak udělal, i muži mají své dny. Máš pravdu už sem dlouho nic nepís, hlídání rc bez školáků taky neni vono a když už sem aspoň jednou doma...:-)--Horst 15. 7. 2009, 18:22 (UTC)

Volendam[editovat zdroj]

Ahoj, nechci se do tebe nijak navážet, jen mě trochu popudilo, když jsem zjistil, že jsi mi zeditoval stránku Volendam a uvedl tam, že na ní je použit text z anglické verze Wikipedie. Není a nebyl. Text je přeložen z wikipedie nizozemské. Říkal jsem si, že by možná bylo vhodnější autorovi článku vždycky spíš naznačit, že by danou informaci měl doplnit (ano, nedal jsem jí tam, měl jsem..), než za něj uvádět informace, o kterých si nemůžeš být jistý, že jsou správné. Předem díky .-) Online 16. 7. 2009, 17:45 (UTC)

Ahoj, klidně se navážej, já skoukl na en tohle (a mají to tam doposud):

proto jsem to i počešťoval, sice to anglicky není, ale tak nějak sem si řekl, že si to z en zkopíroval (přestože na své UP máš že se nl učíš či tak nějak). Nenapadlo mě se kouknout i na nl, že to na en pochází odtud. Tak sry, zase jsi už poučenější, že když je to z nl, je dobré to tam uvést hned (pomocí šablony překlad) nebo ve shrnutí při založení. Takže sem Ti vlastně dal nápovědu:-) a mohl si to předělat. Ale i u nás platí PDV. Měj se--Horst 17. 7. 2009, 07:59 (UTC)

Ahoj, v pohodě, určitě to nápověda pro mě byla, zběhlý moc nejsem. :-) Příště už budu uvádět hned. Měj se fajn.--Online 17. 7. 2009, 10:38 (UTC)

Tak už naposledy[editovat zdroj]

Co myslíš, je tahle verze článku už dobrá (http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Gumok/P%C3%ADskovi%C5%A1t%C4%9B)? Promiň, že tě s tim otravuju, ale nejsem si totiž jist... --Gumok 17. 7. 2009, 14:44 (UTC)

Grant fotografování[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych tě informovat jako potenciálního zájemce, že ode dnešního dne je možné uplatňovat žádosti o udělení grantu v rámci fotografování. Věřím, že léto bude nakloněné a že se podaří uskutečnit mnoho zajímavých cest. Doufám tedy, že se vydáš brzy na první cesty a že ti grant k tomu bude více než nápomocen :) Kdyby jsi měl jakýkoliv dotaz, obrať se buď na mne, Packu a nebo Jagra! --Chmee2 18. 7. 2009, 09:28 (UTC)

Jo dík, bohužel (dík) používám i k osobním účelům služební auta, takže naftu neplatím a navíc FÚ by asi toto zdůvodnění v knize jízd nepřijal, největší problém bude v tom, že jsem na nahrávání na commons asi největší lempl z cswiki, za posl. měsíce mám asi přes 6 G upravených fotek (většina houby, technika a příroda) ale dokopat se k jejich nahrání... Takže dík za nabídku, grant je dobrá věc, ale snad ty love využije někdo jiný, komu se nedostávají. Pokusím se snažit fotit obce i bez toho, akorát že to nahraju asi až za dlouhých zimních večerů.

Zdravim, clanky o produktech jsou dostatecnou nezavislou informaci. Okolojdouci 20. 7. 2009, 16:09 (UTC)

Taktéž zdravím, a to je psáno kde, ať koukám jak koukám v Wikipedie:Encyklopedická významnost se ničeho takového nedočítám. Potřebujeme nezávislé zdroje na firmu (ne na výrobky protože čl je o ní). Nějaké jste přidal, je to lepší, vracet významnost tam nebudu ale i tak mají být netriviální (což např čl v HN nesplňuje). Třeba to někdo doplní, proč ne--Horst 20. 7. 2009, 20:56 (UTC)

Smazané přesměrování[editovat zdroj]

Zdravím, můžete mi osvětlit smysl smazaného přesměrování Weißenstein? Zajisté, Weißensteinů je po světě spousta, ale dokud není k těm ostatním na české Wikipedii článek, tak by snad přesměrování mohlo vést na ten jediný, který tu máme, ne? --Mmh 20. 7. 2009, 21:18 (UTC)

Taktéž Vás zdravím, samozřejmě můžu, na tom místě prostě bude rozcestník. Navíc tu právě nemáme jen jediný, zámek, Bílý Kámen je také Weissenstein atd. No a protože je neodkazovaný, jeho smazání neuškodilo ničemu.--Horst 20. 7. 2009, 21:23 (UTC)
No, já ten rozcestník klidně založím, ale mohl jsem ho založit předěláním současné stránky. Stačilo říci. Nicméně Weißenstein tu nemáme žádný, a přesměrování Weissenstein vede také na Paide. --Mmh 20. 7. 2009, 21:29 (UTC)
Já to tedy chtěl udělat, ale jestli raději Vy, obnovuji a omlouvám se za zdržení.--Horst 20. 7. 2009, 21:31 (UTC)
Jo, udělám to. A díky za připomenutí. Chtěl jsem to udělat už dávno, a nebyl bych si na to vzpomněl, kdybyste nebyl Weißenstein smazal. --Mmh 20. 7. 2009, 21:36 (UTC)
Tak jsem to založil. Pokud víte ještě o nějakém dalším Weißensteinu, k němuž už tu máme článek, tak prosím o doplnění (jinak spousta nepopsaných Weißensteinů je na německé Wiki). --Mmh 20. 7. 2009, 21:50 (UTC)
Vidím a vím, byl to jeden z důvodů ke smazu, samozřejmě že jsem napřed projel de (jak uvedeno ve shrnutí smazání). (Jinak z principu nemám nic proti téměř červenému rozcestníku třeba dle de /oni jsou však modří/, celková přesnost je dobrá, navíc se mohou rozlišovače udělat mnohem správněji a dopředu). Ale i tak mockrát díky--Horst 20. 7. 2009, 21:55 (UTC)

Mazání stránek[editovat zdroj]

Ahoj, napíšu jen dvě poznámky ke smazání Příloha:Matriky farního úřadu Pchery:

  1. Neuvedl jsi důvod rychlého smazání, "tady to být nemůže" jím není. Takovýchto tabulek obsahuje wikipedie mnoho.
  2. Píšeš, že se jedná "jen o přesun", to ale není pravda. Jedná se o regulérní smazání článku z hlavního jmenného prostoru, stejně jako v některých příkladech smazaného článku v HOS, se pak jeho obsah přesouvá do jm. prostoru wikipedisty.
    Zdraví --Kacir 21. 7. 2009, 14:46 (UTC)
Mně se zase jako podivnost jeví stav, kdy je například toto považováno za normální článek v hlavním jmenném prostoru. --Kacir 20. 7. 2009, 01:06 (UTC) Ano správně si pochopil, že to byla reakce na Tvůj komentář v diskusi o tzv. přílohách. Pravidla znám a Ty? Navíc ohánět se tím, že takových tabulek je tu mnoho... moc dobře oba víme, že tomu tak není, článek nesplňuje ani 2NNNVZ, sám o sobě je neencyklopedický a hlavně jde o čirý vlastní výzkum. Druhým bodem si mi chtěl naznačit co? Normální je článek z nesmyslného názvu přesunout (oproti smazání má autor šanci, že si to hejbne on na název dle tohoto, mě prostě lepší nenapadl. Ale když už tu tak zbytečně tlacháme, sem rád, že "pomáháš" --Horst 22. 7. 2009, 07:38 (UTC)

Ještě upozorňuju na Příloha:Matriky obce Hrdlív, Příloha:Matriky obce Saky, Příloha:Matriky obce Třebichovice. Aby se občané Pcher necitili diskriminováni :-) --Jowe 22. 7. 2009, 07:47 (UTC)

Jo, já jen včera musel pryč tak už sem to nestih ale snad to teď v práci stihnu, mam strašně přísnýho šéfa:-)--Horst 22. 7. 2009, 07:53 (UTC)

S mým textem se naprosto ztotožňuju, na rychlé smazání to nebylo. Pokud je chybný/neodpovídající název článku, pak se takový z tohoto důvodu nemaže, ale přesouvá na nový. U 2NNVZ se vkládá šablona. Druhým bodem jsem jasně napsal, že se nejednalo jen o přesun, jak jsi uvedl ve shrnutí, ale také o regulérní smazání.

Nerozumím tomu, co se tady snažíš dokázat o "pomáhání"? Copak o tom je tato věc? Ve svém volném čase se snažím pracovat na wikipedii jinak než "revizemi", a to že si vybereš jediné kritérium a opomineš jiná, jeví se mi jako podpásová věc. Ale díky za ukázku manipulace... --Kacir 22. 7. 2009, 11:57 (UTC)

Nic podpásového, žádné kritérium sem si nevybral, a manipulovat Tebou rozhodně nechci. Já jen jestli si to četl na NS. Každý tu přeci pomáháme nějak, ne? Jde o to aby tu nezůstávaly neprověřené věci, v poslední době se to vážně rozmohlo, objevují se dost stará cp ap, tak proto i ta výzva. Já jen nemám rád, když se víc diskutuje než dělá něco konkrétního. A současná situace kolem příloh je přesně toto--Horst 22. 7. 2009, 12:03 (UTC)
Jasně, k revizím jsem se nedostal, dělám jiné věci. Ohledně Příloh jsem napsal, že by ta Okinova žádost neměla tak dlouho viset na NS bez odezvy, a protože tam stále visela, tak jsem zvolil východisko hlasování (po diskuzi s některými kolegy na irc), jinam to ani směřovat v daném stavu nemohlo. Diskuze k Přílohám jako jiným návrhům pravidel a dop. je správná věc. --Kacir 22. 7. 2009, 12:51 (UTC)

2× interwiki[editovat zdroj]

Ahoj, proč to? --Ragimiri 27. 7. 2009, 02:39 (UTC)

Asi normální nechtěnost, tipoval bych i na ek dle času editací--Horst 27. 7. 2009, 07:34 (UTC)

Vladimírův[editovat zdroj]

Nejedná se o žádné archaismy, ale o běžná přivlastňovací zájmena, IMHO mnohem lepší než co je tam teď --MiroslavJosef 29. 7. 2009, 21:42 (UTC)

Tak pokud by to bylo běžné asi by šlo i Vladimírovo, Jakubovo ne (tzv. severozápadní nářečí)? Jsme současná encyklopedie ne příručka z roku 1900. Ale jestli na tom trváte přít se nebudu, nestojí to nám oběma za to. Přidával sem tam iw = přidaná hodnota tam je a to je důl.--Horst 29. 7. 2009, 21:47 (UTC)

Acer palmatum[editovat zdroj]

Vážený uživateli Horst, pokud jste odstranil odkazy na roubování , řízkování a výsev ze zmíněného hesla náhodou , opravte tuto drobnost Vy, nebo mne informujte, opravím ji. V opačném případě mi svůj postup objasněte, abych neudělal takovou chybu znovu( protože bych ji udělal, já takovou chybu dělám pořád, takový jsem já). Se vší úctou --I.Sáček 3. 8. 2009, 21:34 (UTC)

Jak tak koukám do historie, situace vznikla tzv. editačním konfliktem, tj. článek jste upravoval Vy i já najednou, to se občas stává (obzvlášť, když se nepoužívá tlačítko ukázat náhled). Protože tam ale byly i jiné chyby (vše popsáno ve shrnutí), ponechal jsem verzi mnou uloženou. Odkazy jsou ale správná věc a tak jsem je tam i s dalšími a opravenými teď vrátil. I tak díky za upozornění, mějte se a díky za pěkné články.--Horst 3. 8. 2009, 21:43 (UTC)
Jste laskav. Používám náhled. Mnohokrát za sebou. Myslím že už je to dokonalé a uložím. A vidíte. Někdy znovu najdu chybu, nebo možnost jak něco upravit. Někdy prostě ty chyby nevidím. A pak musí přijít frajer jako Vy a a doťukout míček dokonalým tahem do jamky. Díky za úpravy. --I.Sáček 3. 8. 2009, 21:57 (UTC)
Za frajera se sice nepovažuji, zrovna dneska se mi daří něco podobného, snad nikdy jsem neměl tolik zdvojených editací a jiných chyb. Ale děláme tu všichni na jednom velkém díle, takže není zač:-)--Horst 3. 8. 2009, 22:02 (UTC)
To jsem chtěl říct, když jste mi chválil články. Že je to společná práce. Navíc jsou to často jen upravené překlady. Ale rád dělám někdy i věci, které mají smysl. V tom jsme jistě všichni stejní. A omlouvám se, že jsem obtěžoval, kdybych tušil , že šlo o editační konflikt, tak bych to opravil sám. Díky za spolupráci. Dobrou noc.--I.Sáček 3. 8. 2009, 22:50 (UTC)
Vážně se neomlouvejte a taktéž Vám přeji dobrou noc--Horst 3. 8. 2009, 22:51 (UTC)

Anna Malinová[editovat zdroj]

Díky, byl jste rychlejší. ABC2 4. 8. 2009, 21:09 (UTC)

Resp. Vy a Miroslav Josef. ABC2 4. 8. 2009, 21:11 (UTC)

Deprogramování[editovat zdroj]

Ahoj, jde se prosím někde podívat na původní obsah článku Deprogramování? Možná by se dal přepracovat/zachránit. Z popisu editace jsem nepochopil, cože bylo obsahem... --DeeMusil 5. 8. 2009, 09:15 (UTC)

Jasně ale obávám se že Ti to vůbec nepomůže šlo o experiment, zde je obsah i s fmt:
"Stránku „Deprogramování“ na Wikipedii bohužel nemáme"
proč tu už dávno není je jasné
na wiki vládne neopodstatněná cenzura
zdroj: mozek

proto jsem ho i upozornil že takhle ne. Měj se--Horst 5. 8. 2009, 09:45 (UTC)

Haha, mozek je fakt srandista. Díky. Zkusím časem založit alespoň pahýl...--DeeMusil 5. 8. 2009, 10:28 (UTC)

Možné porušení autorských práv[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych se zeptal jak tento proces probíha. Založil jsem članek ABradio.cz z jehož webu jsme vykopíroval informační texty a Vy jste ho označil za porušení aut. práv na základě shodného textu na webu firmy ****, která tento text uvádí na svých stránkach pouze jako referenci, protože stojí za tvorbou ABradio webu. Toto nelze označit za porušení autorských práv.

Ale lze, sám přiznáváte, že jste informace ...vykopíroval... Máte povolení k zveřejnění textu z toho webu? Pokud ano není nic jednoduššího než poslat povolující mail do zdejšího WP:OTRS adresa je [5]. Není podstatné, kdo od koho co opsal jelikož možných zdrojů lze najít několik, důležité je neporušovat práva autora zde--Horst 5. 8. 2009, 09:40 (UTC)

September[editovat zdroj]

Díky za obrázek k September, je pěknej, že?:) Taky jsem si říkal, že bych ho tam dal, ale jednak jsem chtěl zkusit, zda to někdo takhle neobviní ze subpahýlství a nenavrhne na smazání, jednak autor té fotky píše "Please Ask If You Want It", tak to mě taky zviklalo, tak jsem to nechal tak. Pěknej den. --Jiří Janíček 5. 8. 2009, 10:58 (UTC)

Mě bylo divný, že bys ho tam nedal, ale to svolení na commons dle mě platí jen při použití mimo w, tak sem ho tam klíďo "fláknul". Subpahýl to není, holt takových minipahýlků tu máme mnoho, ale čtenář se aspoň něco dozví, já např. o ní nikdy neslyšel (není divu, při mém hud. zaměření:-))--Horst 5. 8. 2009, 11:14 (UTC)
Ajo, taky jsem si říkal, že ten souhlas chce asi hlavně mimo w... a hlavně, udělals to Ty, takže já jsem čistej:P Má teď v rádiu jednu písničku, která se mi líbí (Cant't get over - ale Ty u toho jako metalista asi nevydržíš:), dnes jsem zjistil, jak se jmenuje (dodnes jsem ani nevěděl, jak se ta zpěvačka jmenuje), a pže se mi to na en špatně hledalo a na cs nebylo, využil jsem to k pokusu o untersubpahýl. Tak snad to vyjde příště:) Na druhou stranu jsem si říkal, že ta informace, co tam teď je, by byla v mnoha encyklopediích naprosto dostačující (ažaž). Že u některých pahýlů není ta stručnost na žádnou velkou závadu - na rozdíl třeba od tématu druhá světová válka, kde by byly dvě věty málo - možná by se to mohlo nějak rozlišovat, a ne na obojí v případě stručného textu fláknout "pahýl" s tou autom. prosbou o rozšíření a nazdar, co myslíš? --Jiří Janíček 5. 8. 2009, 15:37 (UTC)

Ahoj. Všimnul jsem si, že jsi ke článku Seznam okruhů Formule 1 vložil šablonu "Upravit". V popisu editace píšeš, že jsou ve článku anglické odkazy na již existující články na české wikipedii (Všechny okruhy které byly červeně napsané jsem zkontroval jestli nejsou na české wikipedii uložené pod jiným názvem). U článků o okruzích formule 1 je zvykem že se pojmenovávájí v cizích jazycích - např: Circuit de Catalunya, Autodromo Nazionale Monza a Adelaide Street Circuit. Proto jsem také dosud nezaložené články o některých okruzích nechával tak jak to bylo v anglické wikipedii. Podívej se např. na německou wikipedii a názvy by měly být snad ve všech případech totožné s anglickou wikipedií. Jura Ferrari 5. 8. 2009, 12:13 (UTC)

Jestli jsi to opravdu kontroloval tak to je jiná, já měl za to, že jsem tam viděl min 4 články, které tu určitě jsou i když jinak (jelikož jsem je upravoval). Udělám trochu lepší úvod z de a dám šabl. pryč.--Horst 5. 8. 2009, 12:20 (UTC)
Kontroval jsem to tak že jsem si ten článek otevřel v anglické wikipedii a podíval se na interwiki. Možná že jsem něco přehlédnul. Jura Ferrari 5. 8. 2009, 12:26 (UTC)

Děkuji Horste za přivítání, ale byl jsem to já. --EdmundSquirrel 5. 8. 2009, 21:26 (UTC)

Jasný já si to tak nějak myslel--Horst 5. 8. 2009, 21:27 (UTC)


copak se ti na ní nelíbilo? --Fredy.00 7. 8. 2009, 14:25 (UTC)

Jakože tahle? Co se mi na tom asi tak mohlo nelíbit. Například to, že pokud dáváme do článku obrázek, měl by reprezentovat a dokreslovat obsah článku. Nedáváme fotky do článků jen proto, že jsme je náhodou udělali. Důležitější, je že na té Tvojí plodnici není vůbec vidět zda to koloděj vážně je, na třeni není rozpoznatelná síťka... Mmmch takovéhle plodnice bychom v článku mít neměli už jen proto, že takovéhle kousky se už dá se říct nesbírají. Jestli chceš vidět jak by to mělo vypadat, mrkni třeba sem. A když už Tě tu mám, pls nemoh bys omezit editace jako jsou v historii třeba tohohle článku. Dyk je tu pár let a z toho tam je desetkrát obr. tam, pak zas pryč, pak zase další pokus s imageviem atd. Dík--Horst 9. 8. 2009, 22:15 (UTC)

Psaní čísel[editovat zdroj]

Ahoj Horste, jen malá poznámka, viz prosím zde. Tak praví normy. --Daniel Baránek 11. 8. 2009, 16:27 (UTC)

Ahoj, no tak to bude asi na dlouho, páč Wikipedie:Typografické rady praví v odstavci čísla něco iného, no a tak se toho držím. Pokud se to změní (což by asi teda mělo) budu to respektovat, akorát, že už se to tu pár let předělává na 1234, 8998 atd...--Horst 11. 8. 2009, 21:41 (UTC)

Že se vám do toho pletu, nevím tedy jestli s Danielem čteme stejnou normu ČSN 01 6910, ale já tam vidím „Desetinná místa se oddělují od jednotek desetinnou čárkou. Čísla, která mají více než tři místa vlevo nebo vpravo od desetinné čárky, se člení do skupin o třech místech jednou mezerou. Čtyřmístná čísla se mohou psát bez mezery.“ Tedy, že tam mezera být může a nemusí. --Reaperman 11. 8. 2009, 22:08 (UTC)

Klidně se pleť, tohle se týká v podstatě všech :) Teda jestli to Horstovi nevadí ;) Já jsem citoval bod 7.1 Členění čísel, verzi z dubna 2007. Ty vycházíš z kterého bodu a verze? --Daniel Baránek 12. 8. 2009, 04:09 (UTC)
Tam asi bude zakopaný pes, já vycházím ze starší verze. --Reaperman 12. 8. 2009, 09:08 (UTC)

Calico M950[editovat zdroj]

Co mám podle tebe na tom zlepšit-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.24.117.31 (diskuse)

Hlavně vzhled a styl (pravopis už sem udělal), koukni na tohle doporučení, tam to všechno je. Nejdůležitější je začít encyklopedickým úvodem =>Calico M950 je pistole vyráběná firmou XYZ od roku ... atd, tak jako je to třeba u Desert Eagle. Nejvíc bych se řídil třeba en:Calico M950 a de:Calico M950 (záleží na tom co se Ti čte líp). Když mi zbyde čas kouknu na to...--Horst 17. 8. 2009, 13:28 (UTC)

Grimshaw[editovat zdroj]

Zdravím. Co znamená shrnutí G=1! ? Jan.Kamenicek 17. 8. 2009, 22:37 (UTC)

Aha, no toto--Horst 17. 8. 2009, 22:38 (UTC)

Ahoj Horste, děkuju, žes mne naučil pracovat s ukládání obrázků hned jsem to vyzkoušel na stránkách Babetta a Dobrá Voda u Jablonce nad Nisou.

Měj se hezky! Filip Brus 19.8.2009 21:29 (UTC)

Translation of a short story[editovat zdroj]

Ahoj moj pratelj!

I would like to request something from you. Yes, translation. I hope, it's not a bad thing for you. Some years ago I wrote a (really) short story about a lonely man (actually symbolized the Saami nation). I translated into some languages and I thought, it would be great to have it more, like also in Česky :) I made this page, the English translation is somewhere there. You can put the Česky translation there. Díky again! Sorry for my disturb... :( - hu:User:Eino81


Mistrovství světa v ledním hokeji 1967[editovat zdroj]

Ahoj, nevím co se Ti zdá na časopisu Stadión podezřelého. Býl to časopis o převážně o fotbalu a hokeji, ale také o jiných sportech. Po každém mistrovstí světa vycházelo zvláštní číslo kde byly kompletní výsledky. Takže jako zdroj důvěryhodný. Vlastně nevím co tady řešíš.--Niccolo 20. 8. 2009, 18:08 (UTC)

Ahoj, Stadion jako zdroj je naprosto v pořádku, proti němu nemám samozřejmě nic (taky sem si ho kupovával když ještě stál Kčs 3,-) ale jde o ten styl článků, připadá mi to jako typická novinařina té doby. Opisování z něj nebo čehokoliv by bylo porušení autorských práv, a to jak víš není ok. No a nebo je vkladatel dobrej novinář, tak nevim, bohužel nemám možnost to nějak prověřit. Proto je tu vždy dobré uvádět zdroje (což po IP u příspěvku z loňskýho roku můžem vážně jen chtít)--Horst 20. 8. 2009, 21:37 (UTC)

Spíš to tipuju na opsání z některé knihy od Guta. Mám k dispozici Stadion z roku 70 a ten psal trochu obšírněji. Bohužel taky nemohu ověřit. Ale je to v hodně článcích a zdá se mi to jako dost velkej problém. Spoustu těch článků ale zakládal sám Niccolo, tak by nám snad mohl sdělit odkud pochází text. --Jowe 20. 8. 2009, 22:21 (UTC)

Ahoj, bohužel objasnit původ textu vám nemůžu ani já, protože jsem jej do tohoto článku nevložil. Přidal jsem pouze statistickou část a tu jsem také ozdrojoval. Co se týče ostatních textů o MS v ledním hokeji většinu budu stejně předělávat aby více vyhovovali encyklopedickému stylu.--Niccolo 21. 8. 2009, 18:13 (UTC)

Idiot Crusoe[editovat zdroj]

Byla (snad tebou) smazána strának Idiot Crusoe. Rád bych věděl, jak se dostat ke smazaným datům. Potřebovali bychom je pro jiný účel. V knize smazaných jsem ji neobjevil.

Děkuji za info. Miroslav Švejda /81.19.5.179/

Odeslal jsem Ti poslední verzi před smazáním mailem. Jediné co by mě zajímalo jak je to se shrnutím editace při založení "undergroundový fanzin DNO, Brno 2004, aktualizováno 2009" z hlediska autorských práv, ale to už se asi nikdy nedozvíme. Měj se--Horst 5. 9. 2009, 12:13 (UTC)

Cosa Nostra[editovat zdroj]

Ahoj Horste, do článku Cosa Nostra jsi dal šablonu na faktickou přesnost, ale nevím, co ti přesně vadí. Můžeš to nějak specifikovat? Kdyžtak můžu přidat i použitou literaturu, pokud je problém v tomhle. Díky. --Lenka Vybíralová 8. 9. 2009, 13:32 (UTC)

Arthur Woolf[editovat zdroj]

Zdravím, díky za opravu odkazů na anglickou wiki (:en:). Škoda, že není portrét Arthura Woolfa, jeho parní stroj se k profilu osobnosti moc nehodí, ale mě to zase tak moc nevadí. --Hapesoft 8. 10. 2009, 20:36 (UTC)

No ale vzhledem k jeho době by se něco PD určitě dalo sehnat, i z nějaký publikace a pak to jen nahrát. Ten stroj sem tam dal protože je i na nl a fr, a řikám si souvisí tak aspoň něco. No a třeba časem nebudem muset odkazovat na enwiki a budem tu mít zajímavé články /samozřejmě že asi víš kdo by je mohl napsat:-))/--Horst 8. 10. 2009, 20:41 (UTC)

Ignác Loubal[editovat zdroj]

Dobrý den, pane Horste. Děkuji za vaši šablonu o významnosti. Rozhodl jsem se svou stránku smazat jako celek, ale hodlám se k osobnosti Ignáce Loubala samozřejmě vrátit po doplnění mého sebraného materiálu. Jedná se o českého podnikatele v oboru hutnictví a zpracování železa z přelomu 18. a 19. století, který jako prvý zahájil výrobu železa plávkovým způsobem a výrobky z železárny v Jesenném byly vystavovány na pražské průmyslové výstavě a jednalo se o pilníky. Píše se, že produkty z jeho železárny byly porovnatelné s výrobky štýrských železáren. On sám dále podnikal ve svém oboru na novobystřickém panství a nedlouho poté roku 1811 ještě v Obřím Dole v Krkonoších, kde založil podnik Riesenhainské arzenikové a měděné doly. Pro tuto chvíli se loučím a přeji pěkný den. (Zdenek112 8. 10. 2009, 23:01 (UTC))

Nerozumím díku za šablonu o významnosti (pokud se kouknete sem do historie článku uvidíte, že já ji tam nedal, naopak jsem ji odstranil. Nemám zájem článek smazat, spíš naopak. To co jste sem o této osobě napsal může být s klidem obsahem článku a pokud se k tomu rozumně přidají zdroje článek/menší pahýl je hotov. Pak už se vždy najde někdo kdo to vylepší ale pravidla prostě nedovolují smazat něco jen tak.--Horst 8. 10. 2009, 23:07 (UTC)

Kvalitní hvězda[editovat zdroj]

„Kvalitní hvězda“

Ahoj, toto vyznamenání bylo vymyšleno pro ty, kteří se podílí na rozvoji wikiprojektu kvalita. Vím, že nejsi jeho účastníkem ani se neúčastníš diskusí ohledně tohohle projektu, ale ve skutečnosti děláš pro zkvalitnění Wikipedie víc, než většina jeho účastníků. Vykonal jsi ohromný kus práce, obrovskému množství článkům, které zakládají nováčci či ti, co jdou jen tak okolo, jsi dal alespoň jakouž takouž podobu, takže nedělají Wikipedii ostudu. Za to Ti budiž velký dík, --Podzemnik 16. 10. 2009, 20:39 (UTC)

Města v USA[editovat zdroj]

Ahoj, přeju pěkný den. Chápu tvoje rozhořčení, proč nechávám nadřazenou kategorii Města v USA ve článcích, do kterých přidávám Kategorie:Hlavní města států USA. Kategorizuju hodně často, nejsem v tom úplný zelenáč a tohle dělám proto, že to usnadní zařazení článků měst do kategorií jako třeba Města v Massachusetts (což třeba časem vznikne jakožto náhrada stavu - např. ve článku Boston: Kategorie:Města v USA a Kategorie:Massachusetts). A zatímco Města v USA -> Města v Massachusetts -> Boston chápu jakožto logickou posloupnost, kategorie Hlavní města států USA je přeci jen trochu speciální. To je samozřejmě subjektivní a omlouvám se ti za přidělávání práce.--Ben Skála 23. 11. 2009, 23:19 (UTC)

Ahoj, neni to až zas tak rozhořčení:-) /mimoto kde bylo města v stát tam sem to mám za to nechal/, někde tu o kategorizaci je docela dost popsáno, tak se tim jen řídim. Hlavně to beru jako příležitost ke kontrole všech těch hl. měst, eslivá je ve všech vložen {{Portál Spojené státy americké}} a hledám i další chybky a chybějící commons, pahýly a tak /schválně koukni:-)/.--Horst 23. 11. 2009, 23:25 (UTC)

Zamykání uživatelských stránek[editovat zdroj]

Ahoj,

zamykání uživatelských stránek, byť správcovských, není dobrá věc. A obzvláště, pokud to děláš bez žádosti/vědomí těch, o nichž píší. Jinak na zablokování před nájezdem anonymního proxy vandala stačilo bohatě polozamknout, a to ještě jen na nějakou omezenou dobu. Teď tam nikdo nemůže třeba opravit odkaz apod.

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 29. 11. 2009, 23:30 (UTC)

Ahoj, nevidim na tom vůbec nic špatnýho, každý správce ví co s tím a kolik kliknutí to zabere /rozhodně míň než to revertování v cos viděl v RC, na NS samozřejmě písnu všem upozornění. Odkaz na cizí UP se upravuje velmi vyjímečně, ne.--Horst 29. 11. 2009, 23:33 (UTC)

Prosím kontrolu[editovat zdroj]

Vidím že zrovna děláte kontrolu editací. Před chvílí tam anonym mnohokrát napomínaný vložil pahýlek Crocus baytopiorum. Tipuji zas copy. Dík--Zákupák 30. 11. 2009, 19:33 (UTC)

Zdravím, článek sem prověřil větu po větě, G nic nenašel. Napomínán sice byl ale ani jednou nevidím, že by za cp [6], takže to maximálně opsal někde z publikace, na to se dá dát šablona {{Podezření na copyvio}} ale ve zdar této akce moc nedoufám.--Horst 30. 11. 2009, 19:48 (UTC)