Diskuse s wikipedistou:Horst/Archiv

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Kamila170799 v tématu „obrázek vlhy malé

--UP3 12:20, 5. 6. 2006 (UTC)

Díky za vylepšení článku J. E. Chadt-Ševětínský. Sice průběžně likviduji své dřívější stylistické neobratnosti, ale u tohoto hesla jste mně předběhl. Ještě jednou dík. --Adam Hauner 15:58, 1. 7. 2006 (UTC)


Wikiodkazy[editovat zdroj]

Budte zdrav kolego. Obecne sem priznivcem co nejvetsi provazanosti uvnitr wikipedie vcetne vnitrnich odkazu, kde by me osobne nevadilo ani odkazovani kazdeho slova /v tom sem asi vyjimka, ale doufam, ze casem pribude moznost skryvani odkazu nebo naopak jejich automatickeho generovani/. Nicmene odkazovani bohuzel neni zdaleka zalezitost toho, ze se neco da do hranatych zavorek, je treba se vzdy divat, kam ty odkazy vedou, zda nazev neni jiny nez ocekavany a nemely by samozrejme vznikat odkazy pres redirecty /ty sice casem odstrani robot, ale zatizi tim system a historii hesla, coz je skodlive/, zkratka, spravne odkazovani yabira doclea odst prace, nicmene je lepsi tam mit odkazu min ney chyby. Priklady: poslanecká sněmovna je u nas Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, odkaz na senát by měl být taky na ten český, komunistický puč by měl dokazovat na heslo o konkrétním komunistickém puči v roce 1948, KSČM a ČSSD by neměly mířit přes redirecty, existuje heslo sudetští němci, pokud by se neodkazovalo primo na toto heslo, mel by to byt odkaz spis na nemce nez nemecko /a to i kdyz heslo jeste neexistuje!/ Popravde /byt bez vycitky, vsichni sme hodne chybovali na zacatku/ je. v hesle lex beneš je spatne vetsina vasich odkazu, zkuste to prosim opravit. A vsinml sem si, ze poodbne chyby sou i v dalsich heslech --Nolanus 16:14, 3. 7. 2006 (UTC)

re: Wikiodkazy[editovat zdroj]

Ahoj Nolane, z větší části máš pravdu, už jsem opravil to, čeho jsem si všiml. Sudetští Němci nebyla sice moje práce, ale je pravda že všimnout jsem si toho měl. Ten puč jsem hledal ale spíš datumem, strany(redirecty)- to se zátěží jsem netušil. Příště se polepším. BTW ten tvůj text tady jsem opravdu luštil(bez výčitky).--Horst 19:04, 3. 7. 2006 (UTC)

Nejvýše položená obec v ČR[editovat zdroj]

Zdravím, následující text jste vložil na Wikipedie:Žádost o komentář (zkráceně ŽOK):

Všiml sem si, že jak článek Boží Dar (1028 m) tak internetové stránky obce Kvilda (1065m)  
uvádějí, že daná obec je nejvýše položenou obcí v České republice. Co s tím ? Určitě mi 
nepřísluší rozhodnout, každopádně pokud budou v článcích tyto údaje o nadmořských výškách 
takto uvedené, pokládám to za zavádějící nebo nepřesné, ke škodě Wikipedie.

Mám takový dojem, že jste nečetl pravidla, jak používat ŽOK. To je až jedna z posledních možností řešení konfliktů. Nevšiml jsem si, že by se ta věc projednávala někde dříve. Začněte nesrovnalost řešit nejprve na Diskuse:Boží Dar nebo Diskuse:Kvilda. Pokud už jste s někým v delším konfliktu ohledně Božího Daru a Kvildy, tak to na ŽOK dát můžete, ale musíte odkázat, kde jste se snažil problém řešit. --Luděk 20:37, 16. 7. 2006 (UTC)

infoaktual[editovat zdroj]

Mensi pripominka: na strance Vejprty jsi pridal sablonu {{InfoAktual}}. Ta se ale pridava pouze pokud obec ma kompletni a vyplneny infobox (coz nema, i kdyz to brzy napravim :). Pokud obec/mesto nema vyplneny infobox, tak se misto toho dava sablona {{SBI}}. Jinak je jeste zadouci pridat {{SBS}} pokud v clanku nejsou souradnice a {{OBZ}} pokud v clanku neni obrazek se znakem mesta/vesnice. Jsou lidi nebo roboti co pak prochazeji clanky oznacene nekterou z techhle sablon a patricne udaje doplnuji. Pokud clanek neni oznacen ... nevsimnou si ho.

--Bilboq 22:13, 8. 10. 2006 (UTC)

Díky za upozornění, víckrát se mi to nestane :-))--Horst 22:19, 8. 10. 2006 (UTC)


Pokud je mi znáno, a nejem mě ale i např. Gambie řeka, v Gambii tvoří řeka Gambie osu země a neprotéká jejím severem. Z mapy to nějak ne ne vyčíst. --Mirek256 17:23, 9. 10. 2006 (UTC)

Psaní mezer[editovat zdroj]

Zdravím. Na stránce Wikipedie:Typografické rady si, prosím, prostudujte části Mezery u interpunkčních znaků, Mezery a Datum. Děkuji.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 21:48, 11. 10. 2006 (UTC)


Je-li to Tvoji mysli mile odstran prosim Subpahýl --DRobert 13:02, 2. 11. 2006 (UTC)

Zdar Jsem na Wikipedii 5. den (po objevení-díky čas. computer) Su rád, žes mi přispěl Vhodnou opravou do mého nového článku. Ale potřeboval bych vědět jak zjistím Nejnovější články, aještě jesli nevíš, proč v po kliknutí na rubriku Poslední změny mám hodinové spoždění. --Ervinpospisil 20:30, 3. 11. 2006 (UTC)


Zdravím! Jak jsem si všiml, napovídal jste novému kolegovi, jak dělat odkazy. Jen drobnost: pokud chcete ukázat syntaxi wiki příkazů, není třeba dělat jiné závorky, ale dá se použít tag nowiki - je pod tlačítkem vlevo vedle podpisu. Například takto: Odkaz se udělá [[takto]] a vypadá takto. --Postrach 22:11, 7. 11. 2006 (UTC)

pozor na wikipedistu Zp[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že dělaáte drobné úpravy článků, které založil Zdeněk Pražák, wikipedista:Zp. Ten je však nyní obviněn z porušování autorských práv a je pravděpodobné, že většina jeho článků bude v budoucnosti buď smazána, nebo výrazně pozměněna či zredukována. Viz řada diskusí, arbitráží aj. Podívejte se na to. Proto aby jste se nesnažil zbytečně. Bylo by lepší, aby byly úpravy jeho článků komplexní, tak aby se daly vyřadit ze seznamu copyvio.Don Pedro 21:23, 9. 11. 2006 (UTC)

viz např Wikipedie:Žádost o komentář/Vytrvalé ignorování autorských práv uživatelem ZpDon Pedro 21:25, 9. 11. 2006 (UTC)

Jenže u Zp teď platí presumpce viny. Takže pokud kdokoliv změní nějaký jím založený článek tak zásadně, že už se nemůže jednat o copyvio, měl by ho vyřadit ze seznamu jeho poteciálně průšvihových článků, seznam je zde: Wikipedista:Interiot/Zp Don Pedro 21:56, 9. 11. 2006 (UTC)

Zdravím, někdy (a někde) se dohodlo, že vrcholem jazykové znalosti bude level 3 a teďka u tebe koukám na LVL 4 :-) Nechtěl by sis to přehodit na trojku ;) Díky --Chmee2 22:03, 18. 11. 2006 (UTC)

  • když je ta dohoda o níž teda nemám tušení tak to asi všechno mám dát dolů, ne? Dík za upozornění, už je to dost dlouho.--Horst 22:05, 18. 11. 2006 (UTC)
Ono to nějak vychází z Wikipedie:Babylón a z diskuse, která tam je. Osobně do problému nevidim, jenom vim, že se tady odstraňuje občas LVL4 a tak mne to teďka u tebe napadlo tě na to upozornit :) neber to zle --Chmee2 22:14, 18. 11. 2006 (UTC)
    • ok nic zlýho v tom nevidím, jak řikám zakládal jsem to někdy ze začátku a od tý doby to nesleduju--Horst 22:15, 18. 11. 2006 (UTC)

Tim copyvio jsem chtěl upozornit na část textu prokazatelně ukradenou ze seznam.cz - nemyslel jsem tím celý článek, více diskuze na mé stránce. --Lovecz 15:37, 21. 11. 2006 (UTC)

Já se omlouvám, jsem na Wikipedii úplně nový a toto spíše než seriózní příspěvek byla zkouška možností této otevřené encyklopedie. Ani základní pravidla editace mi zatím nejsou známa.

Děkuji za pomoc, je to milé, sotva jsem dopsal svůj první přípěvek na Wikipedii, už se na mě někdo obrátil s připomínkou a pomocí :-).--Andel Jirka 16:35, 21. 11. 2006 (UTC)

Kategorie ... vojenské osobnosti[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že jste založil Kategorie:Slovenské vojenské osobnosti a Kategorie:Německé vojenské osobnosti. U jednotlivých národností už existují „tradiční“ kategorie XY válečníci (např. Kategorie:Němečtí válečníci), které mají stejnou náplň. Pojmenování XY válečníci sice není úplně elegantní, ale je použito už u více než 30 kategorií viz Kategorie:Vojáci :) --Pazuzu 21:35, 22. 11. 2006 (UTC)

  • Založil jsem jí protože ne každý voják může být označen za válečníka, avšak obráceně to funguje, tedy válečník i jen významný voják je vojenskou osobností--Horst 21:38, 22. 11. 2006 (UTC)

Svědkové Jehovovi - co tam bylo špatně?[editovat zdroj]

Na první pohled jako laik nevidím, co bylo na editaci anonyma nevhodného, že bylo nutné aplikovat revert bez jediného slova zdůvodnění do shrnutí. --Luděk 22:37, 30. 11. 2006 (UTC)

->kontroverzní, hned za to další tvrzení o spekulacích
Jo vyplnit pořádně to sem měl. Omlouvám se, kdyžtak to vraťte, nějak mě to taky nahlodalo.--Horst 22:41, 30. 11. 2006 (UTC)

Jak říkám, nijak to téma neznám. Ale jedná se mi o to, že reverty, které nejsou opravou zjevných vandalismů, bychom měli zdůvodňovat ve shrnutí, aby bylo jasné, proč byla editace zamítnuta. Je možné, že ten člověk to myslel dobře, akorát holt nechápal pravidla Wikipedie. Jestli také nevíte, tak kdyžtak požádejte Cinika, ten určitě bude schopen to posoudit lépe než my dva dohromady. --Luděk 22:48, 30. 11. 2006 (UTC)

vyznamenání[editovat zdroj]

Co myslíš,mám nárok na vyznamenání nováčka?Odepište na moji diskuzi--Kendrikdirksen 3. 8. 2008, 13:01 (UTC)

obrázek vlhy malé[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak jste zpřístupnil obrázek kukačky horsfieldovy? Napsala jsem nový článek vlha malá ale mám stejný problém s obrázkem. Ten jsem vlozila do taxoboxu ale nezobrazil se. Dejte to prosím do pořádku a poraďte jak to mohu řešit já. Děkuji. Kamila170799 (diskuse) 12. 10. 2018, 20:04 (CEST)Odpovědět