Diskuse s wikipedistou:JAn Dudík/archiv 2007-2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ahoj JAne, díky za pozdrav a povzbuzení. Jinak Ti přeju veselé vánoce, pozdravuj ségru a ať ti všechno vychází. M.H.

Michael Lohr[editovat zdroj]

Zdravím. Váš bot právě na stránku-pahýl o německém skladateli přidal enwiki na amerického právníka téhož jména. --Lenka64 15:07, 16. 8. 2007 (UTC)

Revertujte s odvahou, bohužel se stává. Viz výše. JAn 15:17, 16. 8. 2007 (UTC)

interwiki[editovat zdroj]

If you bot works as good as here in all other cases, please stop it. The two interwiki links it created were incorrect, the one it deleted was correct. Also have a look at the discussion page of the robot... 199.74.98.138 03:03, 25. 8. 2007 (UTC)

Sorry, but after more than half a year I am not able to recognize why bot have done this edit. My bot have account on all wikipedias, so I am not able to read all talk pages. There are instruction to leave message on cs:. The last problem on it's de: takl page is described in pywikipeda bot bugzilla and was not solved yet. JAn 20:57, 25. 8. 2007 (UTC)

Zdravím. Přesunul jste bez diskuse stránku Bílsko na Bielsko s odůvodněním, že Bielsko je originální název. V češtině je přitom zažitý název Bílsko, měl by tedy být podle doporučení České Wikipedie použit ten. V této souvislosti viz např. Evangelický kostel Spasitele v Bílsku a ostatně i samotný obsah hesla "Bielsko" (ani jeden z těchto článků jsem needitoval). Odkazuji též na Inženýr, projektant, stavitel, Slezsko na válka.cz, Slezsko bloguje, Tiskovina NSRČ, Navajo :), Muzeum Těšínska, Informační server Bruntálska, Digizone a další a další. Mám v úmyslu provést zpětný přesun. Prosím dejte mi vědět, pokud s tímto zpětným přesunem zásadně nesouhlasíte. Díky moc.--Dr. Králík 18:05, 27. 8. 2007 (UTC)

Zde na sebe naráží více věcí:
  • Článek nemůže být na názvu Bílsko, protože tam se nachází rozcestník
  • Z možností článku s rozlišovačem a bez rozlišovače mi přijde lepší název bez rozlišovače
  • Tvrdíte, že zažitý název je Bílsko (nemůžu posoudit, osobně znám pouze Bielsko), ale souměstí má zažitý název Bielsko-Biała (Název Bílsko-Bělá či Bílsko a Bělá) se zjevně nepoužívá (8+1 google výskytů)
  • Zatím máme článek jen o jedné půlce, ale nebude to do očí bijící, až budou články Bílsko (Polsko) a Biała?

Tolik k mým důvodům přesunu. JAn 06:00, 28. 8. 2007 (UTC)

Díky za odpověď.
Máte pravdu, článek nemůže být na názvu Bílsko a zažitý český název souměstí je Bielsko-Biała. Máte samozřejmě pravdu i v tom, že lepší je mít název článku bez rozlišovače než s rozlišovačem.
Na druhou stranu - Bílsko leží historicky v jiné zemi, než Bělá. Bílsko je ve Slezsku, Bělá je v Malopolsku. Pokud byste nutně chtěl použít pro Bělou název Biała, z historického pohledu by to nijak nevadilo. V případě Bílska i Bělé jde o především historická hesla - ani jedno z těchto měst dnes neexistuje, existuje pouze Bielsko-Biała.
Moc nerozumím smyslu komentáře "Tvrdíte, že zažitý název je Bílsko (nemůžu posoudit, osobně znám pouze Bielsko)". Ano, tvrdím, že zažitý český název je Bílsko a, tak jak má být, uvedl jsem Vám k tomuto tvrzení důkazy. (Vzhledem k především historickému charakteru hesla Bílsko ještě podotýkám, že Bílsko bylo do roku 1920 součástí Českých zemí (viz např. obrázek níže).)
Mapa Českých zemí na počátku 20. století
Měl by být použit zažitý český název. Nebude-li prokázáno něco jiného, zažitý český název je Bílsko. Nelze to však učinit bez rozlišovače. Které pravidlo má tedy přednost, upřednostnění názvu bez rozlišovače, anebo upřednostnění zažitého českého názvu? K tomu uvádím následující:
  1. Jsme na České Wikipedii. Česká Wikipedie musí mít český rozměr. (Jaký je smysl České Wikipedie bez českého rozměru? Nestačilo by jen přeložit nutně kvalitnější Anglickou Wikipedii, Německou Wikipedii či Francouzskou Wikipedii pro ty české mluvčí, kdo anglicky, německy či francouzsky neumí?) Český rozměr má své vyjádření i v pravidle upřednostnění zažitých českých názvů.
  2. Název bez rozlišovače je lepší z technické stránky. Pravidlo upřednostnění názvu bez rozlišovače zcela pomíjí historické, jazykové a kulturní aspekty. Zde jde přitom především o historický článek.
  3. Česká Wikipedie má silnou zpětnou vazbu. Nejlepší cesta jak vytvořit ze zažitých českých názvů názvy nepoužívané, nezažité, je eliminovat tyto názvy z názvů článků. Svět tak bude o něco jednodušší (co kdybychom všichni mluvili jen anglicky?), ale i chudší.
Ze shora uvedeného mi vychází, že by měl být použit zažitý český název, tedy Bílsko. Co Vy na to, bude Vám hodně vadit zpětné přesměrování?--Dr. Králík 17:35, 28. 8. 2007 (UTC)
Ještě k té Bělé, prosím podívejte se na úplný konec stránky Bělá (opět mnou nikterak needitované) a tam anticipovaný název. Díky.--Dr. Králík 18:44, 29. 8. 2007 (UTC)
Popravdě, kdyby bylo po mém, tak by na počeštěných názvech byly pouze takové kapacity jako Paříž, Londýn apod. Naopak bych peferovl München, Nürnberg, Kraków… Ale pokud myslíte, klidně přesuňte... JAn 15:41, 30. 8. 2007 (UTC)
Ok, díky moc!--Dr. Králík 05:56, 31. 8. 2007 (UTC)

Your bot on bar.wikipedia[editovat zdroj]

Hello JAn, please ask for approval on our Bot-Page, and simultaneously apply for a bot-flag for bar.wikipedia.org on Meta (meta:Requests_for_bot_status). Don't bother to wait for a week, because they take forever to process bot requests on Meta anyway. You will probably get about 3 responses on bar, not more (small active community). Our list of recent-changes will be grateful ;-) Thank you! --88.134.41.69 09:23, 31. 8. 2007 (UTC)

JanDBot (Māori Wikipedia)[editovat zdroj]

Hello Jan. Thanks for your contributions on Māori Wikipedia. Would you please apply for bot status for JanDBot at mi:Wikipedia Talk:Karetao. Thank you - (Kahuroa).

Granted - (Kahuroa)

JanDBot problems[editovat zdroj]

Your bot seems to have a problem with interwiki links regarding the es:ATR 42/72. In the german de:Aerospatiale ATR 42 article it always change spanish interwiki to es:ATR 42/72#Variantes_.28ATR_42.29 instead leaving it as es:ATR 42/72. It also adds sh:ATR 72 to the ATR 42 interwikis instead of adding it to ATR 72 and the sh ATR 72 article was completely changed to ATR42 interwikis.--Denniss 19:16, 6. 9. 2007 (UTC)

the reason is simple: there are two articles ATR 42 and ATR 72, but spanish wikipedia have only one article. There is one section only about ATR 42, So I did interwiki to whole article from 72 and to this setion from 42. But somebody reverts this change on de (which leads to interwiki problem, because this is not 1:1) and yesterday in manual solving i did mistake with sh:. JAn 06:29, 7. 9. 2007 (UTC)

Similarly, I've just reverted your bots edits to another article. You should probably set it not to remove interwiki links; they're much more often right than wrong. — en:User:OwenBlacker, 20:43, 18. 9. 2007 (UTC)

But there are two articles: en:Organ and en:Pipe organ. I only wanted to make interwiki correct, because both articles linked to the same in some languages. If it is wrong, please add correct interwiki to both articles and I will repair it in all other. JAn 20:53, 18. 9. 2007 (UTC)

Mazání vandalismu[editovat zdroj]

Proč by se měl mazat běžný vandalismus, jako to děláš u článků Billboard Hot 100 (1992) Evžen Wohlgemuth Romeo a Julie? Takhle se vandalismus z daných účtů bude hůř dohledávat. --Li-sung 14:27, 10. 9. 2007 (UTC)

Zde se jedná o jednoho a téhož vandala, který do různých článků vjládá z různých účtů stále tentýž text jiného článku. Důvody pro to mám dva:
  1. Tento vandal se dostal dokonce mezi Wikipedie:Nejaktivnější wikipedisté podle množství vloženého obsahu
  2. Některé z jeho vandalismů (např. [1] (pro nesprávce: 238 kb) zvětšily článek nad únosnou míru.

Z těchto důvodů jsem se rozhodl, že bude lépe. pokud tohoto jinak notoricky známého vandala vymažu i z historie. JAn 14:39, 10. 9. 2007 (UTC)

JAnDBot (Anizotropie)[editovat zdroj]

Tvůj robot zaměnil odkaz na Anizotropie za odkaz na Anizotropní látka. Udělal to přímo na stránce Anizotropní látka, takže místo toho, aby tam byl odkaz s možností zjistit, co je to anizotropie, tak tam byl odkaz zpět na tu samou stránku. Jestli to temhle robot dělá obecně na všech stránkách, tak je to špatně, protože anizotropie je obecná vlastnost (ne jenom látky!) - anizotropní látka je speciální případ látky s danou vlastností. Uprav prosím toho robota. --Pajs 08:21, 16. 9. 2007 (UTC)

Stránka Anizotropie je rozcestník. Nahrazoval jsem odkazy a rozcestník a nevšiml si, z jaké stránky ten odkaz vede. Správně jsem měl zrušit odkaz. Pokud je tomu jinak, je nutné, aby někdo napsal stránu Anizotropie (vlastnost). Na rozcestníky by se obecně odkazovat nemělo. JAn 18:10, 16. 9. 2007 (UTC)

Prosím nahradit (myšleno odkazy a botem :-):

  • Morava (řeka) > Morava (řeka v Česku)
  • Morava (srbská řeka) > Morava (řeka v Srbsku)

--Aktron (d|p) 15:49, 16. 9. 2007 (UTC)

Platí to ještě, nebo mám počkat až se to nějak dohodne? Umím nahrazovat pouze odkazy na rozcestník a nebo na redirekt. JAn 18:12, 16. 9. 2007 (UTC)

U jezera Zajsan byl poněkud nelogicky změněn odkaz Altaj na Altajci. Mircea 11:23, 17. 9. 2007 (UTC)

Díky za upozornění, jedná se o můj překlep při řešení rozcestníku. JAn 15:09, 17. 9. 2007 (UTC)

Bot in basque wiki[editovat zdroj]

Kaixo! Already with bot status in eu wiki. Agur! Kabri

Bot on huwiki[editovat zdroj]

Hi! I will give you bot status today, bot for informational purposes, you have to tell me, when did your bot start its operation. Regards, Dami--85.238.79.248 07:59, 21. 9. 2007 (UTC)

Hi! I granted you bot status on huwiki. Regards, Dami --77.234.79.140 20:18, 21. 9. 2007 (UTC)

Your bot removes valid links in years[editovat zdroj]

Hello,

This modification is wrong: hr: and mr: should not have been removed, but replaced by their redirect target.

Regards,

Vargenau 01:53, 22. 9. 2007 (UTC)

It's problem of this langages, because i have runned bot with prameter -years, which imlies noredirect. I can run bot from hr to correct it. JAn 18:58, 23. 9. 2007 (UTC)

Hello,

If you use -years, you should not use -force also to avoid the problem.

It's nice if you can run from hr:

Regards,

Vargenau 02:59, 24. 9. 2007 (UTC)

Sorry, I tried it, but there is problem with closed ru-sib wiki. And hr.wiki moved all years o new names, but nobody repaired it in bot!s files. I'll try it later. JAn 05:03, 24. 9. 2007 (UTC)

Vzhledem k úvodnímu upozornění na této stránce zde zaznamenávám jen pro informaci: touto editací k sobě robot svázal dva nesouvisející a rozdílné lokální systémy. Omluvou mu budiž, že alespoň jde v obou případech o telematické systémy. --ŠJů 00:46, 24. 9. 2007 (UTC)

Pokud bot udělal podruhé tutéž chybu ve stejném článku, tak už mi to přijde jako vážný problém, který bys měl ošetřit. --ŠJů 20:56, 29. 9. 2007 (UTC)
Pokud to udělal podruhé, je zřejmé, že byl opět spuštěn se stejným parametrem, a že oproti minulosti se zpomalil nárůst nových článků. robot vždy bere 60 nejnovějších. řešením je, nechat chybné iw den či dva a odsranit dodatečně,nebo dodat správné interwiki.

Chybný odkaz[editovat zdroj]

Vážený kolego, pokud je u článku uveden chybný odkaz (a podobně to platí pro jakýkoliv jiný chybný údaj), měl byste se napřed alespoň v rychlosti zamyslet nad tím, nelze-li chybu opravit, ne hned mazat, jako jste to udělal zde. Navíc, pokud je odkaz správný, ale chybná je v něm pouze URL adresa, jako tomu bylo v tomto případě, tak pokud se Vám nepodaří nebo nechce hledat správnou on-line adresu, je většinou možné ponechat alespoň neaktivní specifikaci zdroje. Název a číslo usnesení krajského orgánu je přesným označením zdroje i bez on-line odkazu. Děkuji za pochopení. --ŠJů 06:28, 24. 9. 2007 (UTC)

Vážený kolego. Uznávám, že by bylo lépe ponechat pouze název, ale chybu se mi opravit nepodařilo a dohledávat kdesi jakýsi správný odkaz, když mi navíc přijde tato reference nepodstatná... JAn 06:38, 24. 9. 2007 (UTC)

Ona reference je zcela relevantní a podstatná: jestliže v článku je věta, že rada města o něčem rozhodla, jaká reference by mohla být podstatnější, než odkaz na ono rozhodnutí? --ŠJů 20:56, 29. 9. 2007 (UTC)

Feeder - interwiki[editovat zdroj]

Ahoj, je možné roboticky napravit interwiki u článku Feeder, nebo je to potřeba udělat ručně? Interwiki totiž převážně vedou na hudební skupinu, pouze polské interwiki odpovídá tomuto článku. --Reaperman 18:22, 28. 9. 2007 (UTC)

Afrikaanse wikipedia[editovat zdroj]

I agree with you regarding the situation on the Afrikaanse wikipedia. Certain administrators are currentlu very narrow-minded, but I am advocating that robots should be allowed, so hopefully the situation will change soon. Graaf 09:44, 29. 9. 2007 (UTC)

Thanks for support :-), I asked another bot (User:Escarbot) for doing that. JAn 09:49, 29. 9. 2007 (UTC)

Ale tak mohou tam jezdit třeba 50 let. Ale kdo zajistí, že to příští týden/rok/měsíc DPB nezruší? Nebo nezmění? Kdžy tu máme tolik měst a městských částí, je dodržení aktuálních informací o linkovém vedení tak trochu problém. Proto mi prostě příjde lepší se tomu vyhnout. --Aktron (d|p) 11:14, 29. 9. 2007 (UTC)

JAnDbot on Armenian Wikipedia[editovat zdroj]

Hi, could you please explain why your bot removed the he (and several hr) interwiki links from some of the year pages today? Teak 14:12, 29. 9. 2007 (UTC)

Thanks for the explanation. - Teak 20:41, 29. 9. 2007 (UTC)

Dobrý den, v článku Brdy jste opravil nazpět počet brdských "osmistovek" na 10, já tam předtím uvedl 11. Pokud bychom chtěli tento počet uvádět přesně, bylo by to ve skutečnosti 13, možná až 15 vrcholů - v závislosti na tom, co ještě lze považovat za samostatný vrchol a co je třeba jen terénní nerovnost v rámci jiného (hlavního) vrcholu. Odkazujete na stránky některých fandů a milovníků Brd. Je to svým způsobem pochopitelné, protože odborná literatura, která by se hlouběji zabývala Brdami prostě téměř neexistuje - to pohoří, zejména jeho nejvyšší část, je víc jak 80 let součástí vojenského újezdu, kde minulý režim vybudoval několik přísně tajných zařízení (vč. VS tzv. Československého frontu a skladu jaderné munice), v blízkosti byly strategicky důležité uranové doly v Příbrami a tak byla snaha celou tuto oblast vymazat z povědomí našich občanů - i tím, že např. neexistovaly mapy této oblasti, nesmělo se o ní nic publikovat, případně byly takové publikace důvěrné nebo tajné. Teprve po r.1989 došlo k radikální změně a o tomto území už "se může veřejně hovořit". To se také i děje (zvlášť nyní, v souvislosti s americkým radarem), ale bohužel, stále chybí dostatek odborné literatury k tomuto tématu - a zřejmě bude ještě dlouho chybět (armáda stále nestojí o nějakou popularizaci tohoto území). Vzhledem k tomu, že účastníci oné akce (Brdské osmistovky) jsou bez výjimky ze značně vzdálených míst od Brd (snad s výjimkou jednoho či dvou; osobně jsou mi někteří známi), tuto oblast znají velmi povrchně, spíše z romantických trampských výletů a z četby spíše populárné-historické, než naučné knihy Jana Čáky: "Střední Brdy-krajina neznámá" (protože ani nic jiného nebylo k disposici), nelze bohužel jejich informace považovat za zcela relevantní (byť jsou samozřejmě míněny poctivě). Za rozhodující bych v tomto směru raději považoval konfrontovat nyní již přístupné mapové podklady (docela dobře se pro to hodí např. mapy č. 34 a 35, vydaných KČT v měřítku 1:50000, případně lze využít i armádní mapu v měřítku 1:25000 (ta ale není veřejně přístupná), se zkušenostmi místních obyvatel, kteří přeci jen tento prostor znají nejlépe (i přes jeho "uzavřenost") a pro mnoho i na mapě tzv. "bezejmených" kót znají dobře názvy, jména (např. i ta tajuplná kóta 718,8m, na níž má stát radar, která není v mapě pojmenována, má svůj místní název - Břízkovec). Já (a naše sdružení - o.s. Brdy-Res publica ), jsme si dali tu práci a vyšly nám tyto "prokazatelné" brdské osmistovky: Tok(Velký Tok) - 864,9m; Praha - 862,3m; Bříza (U břízy) - 851,3m; Malý Tok - 843,4m, Carvánka - 843,0m; Hradiště - 839,6m; Brdce - 839,0m; U sv. Jana - 831,8m; Koruna - 831,6m; Třemšín - 826,7m; Jordán - 826,0m; Dlouhý kámen - 823,1m; Paterák - 812,7m; Koš (Na Koši) - 805,2m; Nad Maráskem - 800,5m. Vycházelo by tedy 15 "osmistovek". Vzhledem k tomu že vrchy Bříza (U břízy), Koš (Na Koši) a U sv.Jana lze skutečně považovat spíše jen za návrší v rámci hlavního vrchu (v prvním případě Toku, ve druhém Hradiště a ve třetím Prahy), než jako zcela samostatný vrchol, dostáváme se k číslu 12. Vrch Dlouhý kámen je sice jednoznačně samostatným vrcholem, ale přesto jej lze považovat za jakýsi "předvrchol" Toku (když to přeženu, tak něco podobného jako Lho-Tse a Lho-Tse Šar), dostávám se k číslu 11. Seznam se rozšířil o Carvánku (843 m), která je jednoznačně samostatným vrcholem, nachází se mezi Tokem a Korunou, na většině map však není pojmenována (snad proto, že nedaleko vrcholu Toku stávala do 20.let min. stol. hájovna "Carvánka" - tato shoda jmen, jinak v Brdech celkem běžná - třeba hájovna Klobouček a vrch Klobouček a pod. -zřejmě přiměla editory mapy, aby raději většinou tohoto jména pro kótu 843,0m nepoužívali a neuvádí ani "náhradní" jméno).

A ještě pro lepší informaci: Brdy jsou dosti svérázné pohoří - jsou tvořeny mimořádně odolnými horninami, slepenci, mnohem odolnějšími než je třeba žula nebo buližník a proto podléhají mnohem méně erozi, než jiná naše pohoří. Proto jejich vrcholová část v mnohém připomíná paroviny, jak je známe z Krušných hor nebo Šumavy, výškové rozdíly mezi jednotlivými, i velmi vzdálenými vrcholy jsou minimální a mnozí, kteří toto pohoří skutečně výtečně neznají, mají značné potíže s orientací (i díky vysokému procentu zalesnění), včetně odlišení samostatných vrcholů. Proto i akce "Brdské osmistovky" na niž odkazujete, se zaměřila pouze na ty z nich, které jsou ve všech podrobnějších mapách vždy pojmenovány a nepřihlížela již k těm, kde na mapách zpravidla již pojmenování chybí. To však ještě neznamená, že neexistují. Byly proto určeny k "dobytí" pouze tyto: Tok, Praha, Malý Tok, Hradiště, Brdce, Koruna, Třemšín, Jordán, Paterák a Nad Maráskem. Vzhledem k výše uvedenému bych asi navrhoval, aby se uvádělo, že v Brdech je více jak 10 vrcholů vyšších 800 m.n.m. Doufám, že s tímto kompromisem budete souhlasit. --Brdy-res publica 16:44, 30. 9. 2007 (UTC)

WP:Žádný vlastní výzkum. Doložte literaturu, kde se uvádí výčet těchto vrcholů. Můžu dohledat ještě další, tištěné reference, kd se uvádí oněch deset. Jestli myslíte Carvánkou tento boční vrchol Toku, pak by se jistě dalo polemizovat i o osmitisícovkách v Himálaji a dalších místech. Navrhuju znění oné věty na V Brdech je 10 pojmenovaných vrcholů... JAn 22:24, 30. 9. 2007 (UTC)
Neberte to prosím osobně, ale skutečně se zdá, že o Brdech máte trochu zkreslené představy. To není nic divného, když se o nich (zvlášť pak o těch Středních), prakticky víc jak 40 let nesmělo nic psát, když nesměly být zveřejňovány ani jejich podrobnější mapy, atd. Tak, jako všude jinde u nás, i ve "vojenských" Brdech má prakticky každé místo nějaké své pojmenování - a pochopitelně to platí tím spíše o kopcích. Autoři map ovšem namnoze tato jména neznají, nebo nemají 100% jistotu o jejich správnosti. Právě v Brdech se dokonce velmi často stává, že jsou zde i na oficiálních mapách uváděny nesprávné nebo nepřesné údaje. Tak např. vrch Jordán (826m) je tak sice nazýván na mapách, ve skutečnosti se ale jedná o vrch jménem Jedlina, kdežto označení Jordán původně náleželo území, mezi vrchy Jedlina a Houpák (794m), kde jsou prameny Mourového potoka. Po r. 1926, kdy zde armáda založila cílovou plochu, dostala tato plocha název Jordán, který se pak během let postupně přenesl i na nejvyšší vrch v té oblasti a původní jméno Jedlina už nyní znají jen místní. Podobně tak jsou problémy, jak se vlastně správně jmenuje nejvyšší vrch plzeňské části Brd, 800,5m vysoký Morásek, nebo Nad Moráskem, případně Nad Marastkem, Nad Maráskem anebo také Na Burku. Otazník je i nad správným názvem vrchu Hengst (Henšt), 757m, v třemšínském hřebeni. I tady, na Wiki je uváděno (zcela nesprávně), že jméno vrchu Písek (691m) na Hřebenech vzniklo podobně, jako jméno vrchu Praha (862m). Není tomu tak - to jméno se neodvozuje od města Písek, ale původně se tato hora jmenovala Písky. To se odvozovalo od těžby křemičitých písků ve svazích této hory. A dalo by se dlouho pokračovat.... Jinak - nejde tu vůbec o nějaký můj "vlastní výzkum", tím se nezabývám, ale o pouhé konstatování.
Carvánka (843m) není boční vrchol Toku, ale samostatný vrch, stejně tak, jako třeba již zmíněný Houpák také není ani bočním vrcholem Toku, jak by se třeba z mapy mohlo zdát, ani Jordánu(Jedliny).

Problém je, že je minimum skutečně odborné literatury, která se těmito věcmi v případě Brd zabývá. Mimochodem - i Vámi uváděné odkazy nejsou nikterak autoritativní - odkazujete na stránky fandů Brd a v podstatě amatérů a nadšenců. Ty stránky samy o sobě jsou pěkné a myslím, že docela dobře zpracované (jsem ostatně s autory stránek v kontaktu a vážím si jich), nicméně uvádět je jako autoritu je velmi přehnané. A ještě jen dvě poznámky: Sám vlastním jednu mapu Brd (oficiální), kde je právě kóta 843m i pojmenována (jako Carvánka). Jakmile tu mapu vyhledám, budu Vás přesně informovat, kdo ji vydal a v jakém roce. Nejsem však bohužel u sebe doma a dostanu se k tomu až za pár dní. Navrhuji, pokud jde o onu formulaci jiný kompromis:"V Brdech je nejméně 10 vrcholů.....". Co byste tomu říkal? --Brdy-res publica 09:04, 2. 10. 2007 (UTC)

he: years[editovat zdroj]

Hello,

It seems that you have removed he: years ABOVE 1300, which is not correct.

http://es.wikipedia.org/w/index.php?title=1345&diff=prev&oldid=11742088

Regards,

Vargenau 04:15, 2. 10. 2007 (UTC)

Yes, I noticed it, it's my fault, because bot hadn't set -number and I asleep :-). Im ready to repair it tooday. JAn 08:08, 2. 10. 2007 (UTC)

== Bot status at os ==[editovat zdroj]

Sorry for blocking your bot. Interwiki bots are many, and those without a bot flag really mess the last changes page. The right pages for asking bot status are listed at http://meta.wikimedia.org/wiki/Requests_for_bot_status Please, use this great source. os:User:Amikeco 03:45, 3. 10. 2007 (UTC)

JanDBot on Mongolian Wikipedia[editovat zdroj]

Please get official bot recognition from a bureucrat on Mn Wiki --Chinneeb

Řád České republiky[editovat zdroj]

„Řád České republiky“

Za tvoji dlouhodobou práci na článcích o obcích, městysech, městech a tak :) --Tlusťa 10:48, 6. 10. 2007 (UTC)

Mockrát děkuju, a sám si dodám ještě místních částech :-) JAn 10:58, 6. 10. 2007 (UTC)


Začátečník k Brdům[editovat zdroj]

Dobrý den. Chtěl bych jen požádat o jistou shovívavost k mým textům, které se týkají Brdské vrchoviny. Na Wikipedii jsem úplný začátečník a i proto mi některé technické "finesy" prozatím činí jisté potíže, s některými si prozatím nevím příliš rady. Je to o to horší, že vůbec pokud jde jakékoli technické disciplíny - a o používání PC zejména - jsem ten nejobyčejnější "uživatel". I podrobná vysvětlení, a nimiž se na wiki setkávám, jsou pro mne značně nesrozumitelná a jen s obtížemi si je osvojuji, resp. vůbec se je snažím pochopit. Řadu doporučení bych rád respektoval, ale dělá mi jisté potíže jejich realizace, bohužel. Věřím, že časem, tak jak nasbírám zkušenosti, budu schopen uvádět texty v mnohem dokonalejší grafické i stylistické podobě (např. stále jsem nepochopil, jak např. umístit obrázek-fotografii a pod.). Na druhé straně se však domnívám, že pokud jde o Brdy, disponuji znalostmi, které řadě přispěvatelů chybí a proto mám za to, že není od věci, abych se právě v této oblasti pokusil doposud mizivé (a v řadě případů velmi nepřesné a diskutabilní) informace o tomto pohoří na wiki rozšířit. Ostatně - je to moje jediná ambice, pokud jde o wikipedii. Nemám v úmyslu zasahovat do dalších oborů, kde se domnívám, že se zde jistě nalézá celá řada povolanějších, než jsem já. Proto ještě jednou žádám o toleranci a i o supervizi mých textů. S vírou v pochopení zůstávám s pozdravem --Brdy-res publica 14:25, 6. 10. 2007 (UTC)

Nic si z toho nedělejte, každý jsme nějak začínali. zkuste se pro poučení co a jak, podívat do historie jednotlivých stránek, prohlédnout si rozdíly mezi verzemi a tak načerpat potřebné znalosti. Každopádně, nejdůležitější jsou fakta, pokud možno správně podaná a vhodně ozdrojovaná, vizuální podoba článků je sice také důležitá, ale může jí udělat i člověk bez hlubokých znalostí oboru. Určitě se nebojte případně ptát, jistě vám zkušenější uživatelé rádi poradí. Případně můžete zkusit někoho kontaktovat on-line přes ICQ nebo zajít na IRC kanál české wikipedie, kde téměř vždy najdete někoho, kdo poradí. U kontroverznějších kroků jee lépe nejdřív chvíli diskutovat, teprve poté je dělat, (aby to nedopadlo jsko dnes, kdy jeden příliš horlivý uživatel přesunul spoustu kopců na názvy s rozlišovačem (hora)). S pozdravem JAn 14:42, 6. 10. 2007 (UTC)


Samotná existence "originálního názvu" není důvodem pro přesun z českého názvu. Máme Londýn, Paříž, Drážďany --Li-sung 19:22, 6. 10. 2007 (UTC)

Jo, po přesunu jsem zjistil, že to možná mělo zůstat, protože ani interwiki se neshoduje a město samotné má názvů víc. Každopádně, redirect neexistoval. A je to moje osobní POV, ale preferuju originální názvy s výjimkou důležitých hlavních měst a psaných jiným písmem. JAn 19:29, 6. 10. 2007 (UTC)

Your bot on English Wiki - Allotropy article[editovat zdroj]

Hello. In the English article on Allotropy, your bot removed the link to the Italian article Allotropia. I thought it unlikely that the Italian article does not exist, so I looked and realized that the Italian Allotropia is a disambiguation page leading to Allotropia (Chimica) and Allotropia (Linguistica). I then restored the link and specified Allotropia (Chimica).

However I think the bot should not have removed the link and I am worried that it will delete other links incorrectly. Ideally when it finds a link to a disambiguation page, it should redirect the link to the right article, but I doubt that it would be possible for a bot to know whether, in my example, the English article is about chemistry or linguistics. So I think that in such case the bot should either 1) do nothing, or 2) alert its owner or another human who can figure out which Italian (or other language) article is closest to the English.

Signed: User Dirac66. Date 6 oct 2007. Please post any reply to my talk page either in English ou en français; I don't know Czech - or Italian.

Reply on your talk page. JAn 09:35, 7. 10. 2007 (UTC)


Obrázky[editovat zdroj]

Mohu nabídnout některé naše fotografie, zejména zajímavé fotky z Toku, Jordánu, od Pilské a Lázské nádrže, Padrťských rybníků a pod. K zhlédnutí jsou ve fotoalbu na našich stránkách : www.brdy-respublica.estranky.cz. S pozdravem --Brdy-res publica 15:44, 7. 10. 2007 (UTC)

Strange edit[editovat zdroj]

Why did your bot make this edit? The zh link exists and seems correct. --EncycloPetey

possible solution may be: bot is runing with -force parameter, it means that dead links re removed. And in theis moment was zh wiki down, so bot thought, article does'nt exist. I noticed it once with de and cs. JAn 16:10, 9. 10. 2007 (UTC)

Your bot also made the following incorrect edit: [2]. Seems like there's a bug in your bot. --Thurth

It's strange, so i stopped my bot. I will download latest update and restart without -force. JAn 19:08, 9. 10. 2007 (UTC)

It also made this edit which had nothing to do with zh. It removed links to nl and de. That was on the 11th, after you restarted. --EncycloPetey

But this was standard, hand made correction, these two links were to other article. :-( JAn 10:56, 14. 10. 2007 (UTC)
Why did you remove the de link? It is the correct link. Do not remove the link again. I have already had to restore it twice. --69.181.105.64 15:27, 14. 10. 2007 (UTC)
If is it correct link, why links to en:Rule of tincture ? If is it correct, please replace links in thede: article. JAn 19:33, 14. 10. 2007 (UTC)
If the de WP is wrong, it is not the en WP's responsibility to fix it. Please notify the de WP, not the en WP. Please do not assume that the de is right and the en is wrong. --69.181.105.64 04:33, 16. 10. 2007 (UTC)

Štětí[editovat zdroj]

Díky za pomoc s tabulkou...a s ostatními "vesnicemi" :) Sir Aztec 09:39, 11. 10. 2007 (UTC)

btw...dobře, zůstaneme u místních částí...Sir Aztec 14:24, 11. 10. 2007 (UTC)

rv kategorie ve FM[editovat zdroj]

Ahoj. Tu kategorii kategorie:města v Česku jsem odstranil dle pokynu ke kategorizaci wp:kategorizace#Nejnižší možná kategorie a výjimky - tj. že článek má být umístěn v co nejnižší možné kategorii, což je v tomto případě kategorie kategorie:statutární města v Česku. Můj krok byl tedy podle tohoto pokynu správný, kdežto Tvůj nikoli. Budeš ten tvůj revert revertovat ty nebo já? Měj se pěkně :) --Daniel Baránek 14:35, 11. 10. 2007 (UTC)

Mě jde hlavně o jednu věc: starám se mj. o česká města a za tím účelem je užitečné je mít všechny v jedné kategorii (případně na správném seznamu bez rozcestníků). Případné podkategorie už nejsou příliš vhodné, protože v nich je pak zaneseno i spousta balastu (místní části, kostely apod). Navíc jsem si zatím nevšiml, že by někdo vyřazoval některé jiné statutární město z této kategorie (ale je pravda, že je všechny mezi sledovanými nemám). Pokud nesouhlasíš, bude to chtít vyvolat širší diskusi. JAn 14:39, 11. 10. 2007 (UTC)
No, chápu to, byť tak úplně nesouhlasím. Ale vyvíjet aktivitu v této věci by asi bylo zbytečné... nebo přinejmenším dělat jiné věci by bylo užitečnější. S přáním pěkného podvečera Daniel Baránek 14:43, 11. 10. 2007 (UTC)

From Tamil Wiki[editovat zdroj]

பயனர்:JAnDbot has been unblocked. Natkeeran

Napište mi na můj e-mail : mkozak@vozp.cz, nehodlám s Vámi, alespoň prozatím, o čemkoliv diskutovat na stránkách WIKIPEDIE. Rád bych se s Vámi oosbně : a) usmířil, neboť se mi zdá, že máme řadu schodných zájmů (např. dopravu a Podbrdsko, Křvoklátsko a jiné další) b) rád bych po dohodě s Vámi upravil některé rozcestníky do přijatelné podoby - v češtině, bohužel či bohudík, významy některých slov prudce kolísají a ta nešťastná HVĚZDA-HVĚZDIČKA by jistě šla upravit do vícero článků (např. "SYMBOL Hvězda" vyčlenit do zcela samostatného článku). c) vím o tom, že jsem nekomukativní člověk, nerad s někým diskutuji na témata, která se mi nelíbí, ale to snad není důvod, aby jste proti mě vystupovat, nebo jo ?? ** Miroslav Josef Kozák ** Litoměřice **

problém chybného interwiki - prosím o opravu, je toho na ruční revert trochu moc. Mircea 21:20, 12. 10. 2007 (UTC)

Vřešeno, příště bych uvítal jednoznačnější zadání (link, co je špatně, co mám odkud ostranit, c nechat atp.) JAn 10:25, 14. 10. 2007 (UTC)

Miklós Fehér[editovat zdroj]

zdravím, u článku Miklós Fehér se neustále objevuje převod na slovenskou wikipedii. Tím se ale převádí na slovenského politika, nikoliv na fotbalistu, o kterého v zmiňovaném článku jde. Mazal jsem to už asi milionkrát a už mě to vážně nebaví. Zkuste s tím něco udělat. Díky BrckoGOS 12:40, 13. 10. 2007

Opraveno, v tomto případě neměly reverty smysl, protože odkazexistoval v dalších deseti jazycích a každý robot, který narazil na situaci, že v jednom jazyce chyí konkrétní link, jej doplnil. JAn 10:25, 14. 10. 2007 (UTC)

Your Bot keeps editing San Francisco, CA article.[editovat zdroj]

Hi, your bot keeps (incorrectly) changing the Portuguese spelling of San Francisco. See: http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=San_Francisco%2C_California&diff=164937299&oldid=164904871

This was correct change, see [3]. JAn 20:20, 16. 10. 2007 (UTC)

Removing interwiki to French and Spanish wiki from Russian Wikipedia[editovat zdroj]

[4]. Why did your bot remove interwiki to fr:Crime from ru:Преступление? I see that link to spanish wiki was a link to redirect, but the link to french is not, the article is relevant to the subject and links back to article in Russian. ru:Участник:Grebenkov --91.186.18.61 22:14, 19. 10. 2007 (UTC)

With regard to your explanation in ru:Обсуждение участника:JAnDbot. I found out what was wrong with French page: it contains information about its subject, but also contains a disambiguation template to deal with links to state-specific information on subject. But it is not, as a whole, a disambiguation article, and the interwiki from ru:Преступление really should go to it. Backlink is also there. ru:Участник:Grebenkov --91.186.18.61 22:35, 19. 10. 2007 (UTC)

doplnění statusu u taxoboxů[editovat zdroj]

Chtěl bych Vás požádat jako majitele robota, zda by nemohl doplnit u taxoboxů řádek status druhu. Představuji si to tak, že bot by prošel stránky obsahující šablonu taxobox a v případě, že tato šablona neobsahuje řádek status, tak by se podíval na příslušný anglický článek pokud existuje a překopíroval z anglického taxoboxu příslušný řádek se statusem. Děkuji. --Petr1868 02:58, 20. 10. 2007 (UTC)

Nejsem si jistý, jestli tuto věc pywikipedia bot zvládne, ale jsem si jistý tím, že mu to neumím vysvětlit. Možná se obraťte spíš na Patoria nebo Petra Adámka, jejichž roboti by tuto věc mohli zvládnout, ale kteří jsou momentálně neaktivní. V případě, že víte, jak to robotovi (jazyk Python) vysvětlit, rád si to nechám vysvětlit. Osobně umím pouze interwiki a opravy odkazů na rozcestníky.JAn 19:20, 21. 10. 2007 (UTC)

bohužel nevládnu jazykem Python a tak děkuji za nasměrování. --Petr1868 20:09, 21. 10. 2007 (UTC)

Lažánky (okres Brno-venkov)[editovat zdroj]

Ahoj, v tomhle článku (Lažánky (okres Brno-venkov)) jsem nenašla takovou tu tabulku s místními částmi na konci, tak jsem se jí pokusila vytvořit, zkontroluj si to. A Za chvíli už budu potřebovat další okresy. Prej do konce roku :-D. Vanessa 14:30, 23. 10. 2007 (UTC)

It seems to be OK. A ty další okresy snad ještě chviličku počkaj, ne? JAn 20:19, 23. 10. 2007 (UTC)

Interwiki edits by your bot concerning cabo verde[editovat zdroj]

Your bot made a number of interwiki edits in cabo verde. For example it linked de:cabo verde to no:cabo verde. One is a part of Africa the other a part of South America. Please undo all this edits, they are wrong. --Cabo verde 15:41, 23. 10. 2007 (UTC)

OK, I tried to repair it, but somebody sometimes reverts me. We'll see. JAn 20:19, 23. 10. 2007 (UTC)

JAnDbot (ru-sib)[editovat zdroj]

Hello Jan
Your bot removed on some pages the "ru-sib" interwiki link, e.g de:Kategorie:User sv. Perhaps there is a mistake.
Hubert

It's OK,because ru-sib wikipedia was closed and in no more between languages, bot recognize. JAn 05:18, 25. 10. 2007 (UTC)

Category:North Germanic languages[editovat zdroj]

Hi,

Your bot removed he:, ang: and de: from en:Category:North Germanic languages. I don't know about ang: and de:, but the he: link was valid. Please check this. --Amir E. Aharoni 12:40, 24. 10. 2007 (UTC)

I checked it, but he: category does not exist. JAn 05:18, 25. 10. 2007 (UTC)
It exists: he:קטגוריה:שפות גרמאניות צפוניות.
Did you remove it manually as an anonymous user? --Amir E. Aharoni 07:09, 27. 10. 2007 (UTC)
Jandbot is right, he removed incorrect interwiki message, which didnt content word קטגוריה

--Kelovy 07:21, 27. 10. 2007 (UTC)

Interwiki links to mo:[editovat zdroj]

The mo: wiki is closed (read-only), but your interwiki bot keeps adding links to it. Note that since 28 May, the pywikipediabot trunk doesn't add these links. 17:19, 26. 10. 2007 (UTC)

Without link I must ignore this message. It might be very old edit or you found link to any other language (no, wo etc.) JAn 07:28, 27. 10. 2007 (UTC)
[5]. 09:32, 27. 10. 2007 (UTC)
Thanks, i had reported bug with -hint:cyril JAn 17:24, 28. 10. 2007 (UTC)

Interwiki bot[editovat zdroj]

Hi - your bot has recently added interwiki links to the article "Wigeon", but unfortunately, all those articles on non-English Wikipedias which I checked are all about the Eurasian Wigeon, not Wigeon, which is a group name which covers three separate species. Could you fix the links? Thanks. 82.32.99.159 22:36, 8. 11. 2007 (UTC)

I removed it from all languages (except en). but I am not sure, because these biological articles are in most cased mixed ... JAn 06:24, 9. 11. 2007 (UTC)

Less than perfect[editovat zdroj]

hi i have noticed that Less Than Perfect articles lacks of interwiki links to simple english and swedish wikipedia could you please add links so all less than perfect pages have all other interwiki links. thank you.

I don't understand, what do you mean. Please, add me some link and some what-and-how-to-do, otherwise I must ignore this message. JAn 15:19, 10. 11. 2007 (UTC)


On 1 January, I understand that many villages were moved from one district (okres) to another. I have made the changes in the English WP for those added to Usti nad Orlici District, and made a template for the district (didn't have one before) based on the new village list. Do you have any interest in working to do some other districts? Let me know. :-) Carlossuarez46 01:28, 10. 11. 2007 (UTC)

Replied on your en:talkpage JAn 15:19, 10. 11. 2007 (UTC)

Interwiki anekdota[editovat zdroj]

Tuhle změnu jsem nepochopil. Český článek anekdota vykládá o vtipech, což je téma v anglické Wikipedii pokryté článkem joke, odkud momentálně vede interwiki na vtip, což je ovšem redirect na anekdota. Anglický článek anecdote pojednává o anekdotě v mnohem užším významu slova. Jestli se má článek přesunout na vtip a na anekdota vytvořit něco nového, to netuším, ale poslední změny interwiki stavu věcí rozhodně neprospěly. --Mormegil 10:20, 12. 11. 2007 (UTC)

No, pravdou je, že jsem na článek nekoukal, byl v seznamu článků s problematickým interwiki, kde byly smíchány vtip, anekdota a několik dalších, co na cs: nejsou. Není ale problém včude vyměnit anekdotu za vtip, takže to během večera provedu. JAn 19:06, 12. 11. 2007 (UTC)

Robot - Pantomima[editovat zdroj]

hello, Jan. Your robot keeps linking the false friends en:Pantomime - es:Pantomima. The correct linking is en:Mime - es:Pantomima. Could you fix that, please? In fact, I think you should fix the other interwikis too. Almost all languages share a meaning on the word Pantomime/Pantomima, except English, where it means something completely different (as the article itself explains). Thank you. --217.195.162.230 14:45, 12. 11. 2007 (UTC)

Ref: (left is correct, right is incorrect [wrt the en: interwiki, at least]) [6], [7].

OK, I repaired group with en:mime. These article was mixed interwiki, so i tried to repair it. JAn 19:06, 12. 11. 2007 (UTC)

Kralovice[editovat zdroj]

Ahoj Jane, mohl bys prosím pustit robota, který by změnil všechny odkazy na Kralovice (okres Plzeň-sever) na Kralovice, nebo to u provozovatele jiného robota zařídit? Nechce se mi to dělat ručně, ani se mi nelíbí odkazy s přesměrováním. Díky moc --Adam Hauner 12:06, 16. 11. 2007 (UTC) Viz [8] – část možná bude v parametrech infoboxů. --Adam Hauner 12:23, 16. 11. 2007 (UTC)

OK, včera jsem už opravil část, teď jede zbytek, pokud něco zůstane, dojedu v pondělí. JAn 14:58, 16. 11. 2007 (UTC)
Díky! --Adam Hauner 16:57, 16. 11. 2007 (UTC)

Robot: Category on lb:[editovat zdroj]

Hi! Your bot is changing interwikis to lb: from Kategorie to Category, but the namespace was recently changed from Category to Kategorie. Please update your bot, since the changes it makes in these links are not very helpful. Regards, Quistnix 12:27, 21. 11. 2007 (UTC)

Chyby robota[editovat zdroj]

Ahoj JanDbot poslední dobou dělá nějaké chyby. U rodů trav tam přidává hsb interwiki na konkrétní druh. Třeba: sveřep na hsb:Andska kostrjawa, správně má být hsb:Kostrjawa, nebo psineček na hsb:Alpska wjechelca, správně by mělo být hsb:Wjechelca atd. Jinak ty lužickosrbské články jsou robotické a poměrně ostudné a moc rád jejich existenci nevidím. Ale vzhledem, že to jsou slovanští bratři, tak těžce germanizovaní, lze nad tím přihmouřit oko. --Don Pedro 18:22, 22. 11. 2007 (UTC)

O tomto problému vím, ale nedokáži jej ovlivnit, leda, že bych nedělal hsb interwiki. Už jsem na tento problém upozorňoval i autora zmíněných článků, bohužel zřejmě bezvýsledně a němčinou nevládnu (trohu rozumím, ale nevyjádřím se). Pokud dokážeš ty nebo někdo jiný dát dohromady správné interwiki, umím jej pak protlačit do všech ostatních jazyků. JAn 19:18, 22. 11. 2007 (UTC)

Možná by u těch rostlin stálo za to tu hsb nepřidávat, stejně ty články jsou většinou na nic. Nevím, kde je chyba a proč to robot dělá, natolik principu robota nerozumím. Jinak správné interwiki pomůže jedině latina. --Don Pedro 20:34, 22. 11. 2007 (UTC)

Asi bude problém v tom, že to mají blbě ti Lužičtí Srbové, dávají tam špatné interwiki. Asi jediné řešení je až do vyřešení problému zakázat interwiki hsb, jinak nastane celkem slušný chaos. --Don Pedro 20:38, 22. 11. 2007 (UTC)

Interwikis in pt.wikipedia[editovat zdroj]

Hello!

Well, the thing is we are reforming the babel system in pt.wikipedia. That includes the names of a couple of categories. The new category tree is as follows:

  • Usuários xx (top category)
    • Usuário xx (native speakers)
    • Usuário xx-3
    • Usuário xx-2
    • Usuário xx-1
    • Usuário xx-0 (only for pt, we decided it makes no sense to have it for every language)

Also, xx-4, xx-5 & xx-6 were removed from the system.

The swaps being done are this: Usuário xx changes to Usuários xx & Usuário xx-M changes to Usuário xx.

We have been trying to make the change as smooth as possible for the interwikis, moving the interwikis to the right category and deleting obsolete categories as we go, but it's been a bit difficult for some of the bigger ones. Once the change is complete it should be ok, but until then it will be, i admit, a bit confusing. I apologise for the inconvenience. pt:Usuário:EuTuga 22h19min de 26 de Novembro de 2007 (UTC)

špatné interwiki[editovat zdroj]

Ahoj, už mě nebavilo se pořát revertovat s robotama, tak jsem tam těm bratrům slovanským, Lužickým Srbům, trochu udělal v tom interwiki pořádek. Prosil bych proto JAnbota, až bude mít čas, zda by neprojel znovu některá hesla. Spravil jsem vzájemně vždy de, hsb a cs, je to jen třeba opravit na zbylých wikipediích, kde nadělali roboti chyby. Jsou to hesla: chundelka, lipnice (rod rostlin), psineček, třtina, jílek, tomka, kostřava, sveřep, mečík, kavyl.

Díky moc.--Don Pedro 22:53, 26. 11. 2007 (UTC)

Robot puštěn do akce. (Jeden z důvodů vzniku je ten, že robot vezme určité množství stránek zároveň a pokud mezi nimi je více, co směřují na stejný odkaz, přidá jeden z nich do cizích jazyků, ale zárove%n přidá všechny cizí jazyky do všech na odkazujících na mateřském jazyce.)

Pokud budeš mít další věci, dávej mi to, prosím, na stránku JAn Dudík/work do spodní části. JAn 20:53, 27. 11. 2007 (UTC)

Dobře, díky

U těch Lužických Srbů je toho tolik, že bych to ručně opravoval v kuse 14 dní. Takže opravovat budu jen občas, když bych se musel revertovat s roboty, tak to tam radši opravím, ale nějak soustavně a systematicky, na to nemám. Postupně jak budu psát další články, budu to rovnou opravovat i tam. --Don Pedro 00:31, 28. 11. 2007 (UTC)

Odbráni cs z článku[editovat zdroj]

Zdravím,

v editaci [9] se odebralo interwiki i z článku, kde nebylo jako interwiki, ale jako součást diskusního příspěvku. Možná, že by šel bot naprogramovat tak, aby nahrazoval iw z konce článku. S pozdravem --PaD 17:41, 30. 11. 2007 (UTC)

Veškeré odkazy začínající některou z jazykových značek a dvojtečkou robot považuje za interwiki, jinak by nepoznal třeba iw WP:Pod lípou, kde je nahoře. pokud odkaz není interwiki, má začínat dvojtečkou. JAn 19:18, 30. 11. 2007 (UTC)

Památky v obcích[editovat zdroj]

Ahoj!

Měl bych takový tip ;o) Existuje knížka ABC kulturních památek Československa, v antikvariátech se dá sehnat za cenu kolem 150 Kč. Pokud bys chtěl, tak by nebylo k zahození ji používat jako zdroj pro doplnění nebo zpřesnění údajů o památkách v jednotlivých obcích. Není to světoborná knížka, úplně tam například chybí památky z druhé poloviny 19. a 20. století (s výjimkou těch ideologických, jako je rodný dům Klementa Gottwalda nebo Antonína Zápotockého ;o), ale pro potřeby Wikipedie by mohla být dobrá.

Možná se někdy dostanu k tomu, že bych se tím zabýval já, ale zatím nevypadá, že by to bylo reálné. Tak to ber jako hozenou rukavici ;o) --Šandík 17:07, 1. 12. 2007 (UTC)

Určitě by bylo super, kdyby to někdo doplňoval, ale já na to nemám. Rád bych výhledově doplnil o podrobnosti aspoň pár vesnic, ke kterým mám podklady, ale čas....

JAn 14:12, 2. 12. 2007 (UTC)

Translation[editovat zdroj]

Many thanks : exactly what I needed. Cheers Mogador

Benetice rozcestník?[editovat zdroj]

Ahoj Jene, mohl by ses prosím mrknout na přemístění stránky Benetice na Benetice (okres Třebíč)? Myslím, že jméno bez rozlišovače mohlo obci zůstat, když tu jsou jen dva články jiné úrovně. Dík. --Nostrifikator 15:20, 8. 12. 2007 (UTC)

Díky za info, přesun jssem revertoval, dvoupoložkové rozcestníky u nás nejsou příliš v oblibě. JAn 17:54, 8. 12. 2007 (UTC)

Incorrect Interwiki-linking[editovat zdroj]

JanDbot is incorrectly linking it:Descent: Freespace 2 to en:Descent FreeSpace — The Great War. Please note the English article is on the first FreeSpace game, not the second game. Link of JanDbot's misdeed 219.74.33.11 15:23, 8. 12. 2007 (UTC)

I removed this link, but it: haven't article about Freespace 1, so is possible any other bot or human will add this interwiki lately back. JAn 17:54, 8. 12. 2007 (UTC)