Diskuse s wikipedistou:PaD

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Romanvysansky v tématu „OPRAVA DATA! Pozvánka na editaton v Praze!
Návod k použití

Pokud já chci něco Vám, napíšu Vám na Vaši diskusi, odpovězte mi tam.
Pokud chcete něco sdělit Vy mně, napište mi sem, odpovím Vám tady.

Obrázky formule[editovat zdroj]

Zdravím,
občas mi něco uteče mou nepozorností,a také jsem si nebyl jist diakritikou, ne vždy a všude je to uváděno takto. Pokusím se to dát dopořádku. Jinak jsem rad, že se Vám obrázky líbí a dekuji za Vaší připomínku.

Jiří Žemlička

Infobox stát[editovat zdroj]

Ne, že by na tom až zas tolik záleželo, ale nešlo by to tedy v tom infoboxu o státech dát linky typu "Belgická hymna", "Maltská hymna"? Musí tam být zrovna "Hymna Belgie", k čemu se musí hned vytvořit redirekt? --Luděk 15:26, 11. 5. 2005 (UTC)

Nevím, zdá se mi, že to je stále otevřené... Mě zní lépe hymna Velké Británie než Britská hymna, stejně tak třeba hymna Antiguy a Barbudy je lepší než Antiguiská a Barbudská hymna. Ale záleží na tom, jak se upraví šablona.
To jo, hymna Antiguy a Barbudy je určitě lepší, ale nedá se to udělat tak, že by se někde odkazovalo na hymna Antiguy a Barbudy a někde na belgická hymna? Tedy kromě genitivu definovat i přídavné jméno? Opakuji, že na tom netrvám, jen mne to zajímá. --Luděk 15:38, 11. 5. 2005 (UTC)
já nevím, asi přenesu tuto disusi na stránky šablony aby byla více na očích.PaD 15:46, 11. 5. 2005 (UTC)

Díky za dodělání změn odkazů na Mauritánii. Já jsem náhle musel pracovat a nestačil jsem to dodělat. --Luděk 13:48, 12. 5. 2005 (UTC)

jj, ještě zbývají upravit Falklandy a ostatní státy, co jsem na ISO 3166-1 přejmenoval... Takže se nebojím, že by si někdo něco z toho nevybral...

"Typos" v názvech států[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že po mně opravujete názvy některých států. Mám k tomu pár otázek:

  • Od kdy se Gabun jmenuje Gabon i česky? Já ho znám ze školy jenom jako Gabun.
  • Rozdíl mezi Jižní Afrikou (s velkým J) a Jihoafrickou republikou mi připomíná (i když jen vzdáleně) rozdíl mezi Českem a Českou republikou. Někde jsem ovšem četl, že Jihoafričané si v posledních letech název drobně upravili (nejspíš to budou podobné hrátky jako svého času pomlčka v názvu ČSFR), takže dokonce i politický název by teď v češtině měl znít Republika Jižní Afrika. Bohužel se nějak nemůžu dopátrat, kde to bylo.
  • Svatý Tomáš a Princův ostrov: Tady už vůbec nevím, z čeho usuzujete, že " a Princův ostrov" není součástí názvu státu?

--Dan Zeman 14:17, 13. 5. 2005 (UTC)

Bral jsem za bernou minci ČZEM: Krátký název je česky Svatý Tomáš, anglicky Sao Tome and Principe a dlouhý už v názvu Princův ostrov nepomíjí: Demokratická republika Svatý Tomáš a Princův ostrov (Democratic Republic of Sao Tome and Principe). Stejně tak jsou i ostatní názvy ve shodě s ISO 3166-1. Pokud máte však novější zdroje, rád je převezmu. PaD 22:22, 13. 5. 2005 (UTC)
Hledal jsem na stránkách českého ministerstva zahraničí, ale sám jsem nenabyl dojmu, že to, co tam mají, je dostatečně jazykově konzistentní a aktuální. Co je to ČZEM? --Dan Zeman 12:29, 16. 5. 2005 (UTC)
ČZEM je číselník zemí - seznam, který vydává ČSÚ. Problém je ten, že jsem čerpal z [1] a uvědomuji si, že tento zdroj není na žádných oficielních stránkách a nemá ani uvedeno datum, ke kterému je daný dokument aktuální. Pokud jesem těmito korekturami zanesl do wikipedie chyby, tak se omlouvám.
PS: hledal jsem normu a nenapadlo mě se kouknout na strány zamini.
--dodatek: další zdroj odkazující na normu - [2]
PaD 09:15, 17. 5. 2005 (UTC)
Netroufám si označovat to za chyby, jen jsem byl zvědavý na zdroje. Ten výtah z ČSN nevypadá použitelně, protože používá někdy zeměpisné názvy, někdy politické. Ten PDF číselník se mi líbí víc, škoda že není zaštítěn oficiální českou autoritou. Možná by nakonec rozumnou autoritou mohl být Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost (Academia, 1998) (SSČ).
Jsem pro zkrácení Svatého Tomáše a Princova ostrova na Svatý Tomáš. Gabon a Gabun... možná došlo k nějakému posunu politiky, podobně jako Barma -> Myanmar nebo Horní Volta -> Burkina Faso. Nejsem sice příznivcem podobné "politické korektnosti" (taky přece nemusíme psát Dojčland místo Německo, Východní říše místo Rakousko), ale respektuji ji. SSČ uvádí pouze Gabon. Možná jsme měli dřív Gabun z němčiny (německy je IMHO Gabun, francouzsky a anglicky Gabon) a teď jsme se začali řídit úředním jazykem - francouzštinou. Jižní Afrika a Jihoafrická republika ... jsem mírně pro Jižní Afriku (i ten Váš číselník uvádí anglickou krátkou verzi South Africa, tak proč ne českou?). SSČ uvádí zeměpisný název Jižní Afrika, s poznámkou, že je tím míněn stát Jihoafrická republika.
U toho Gabonu a Svatého Tomáše si musím opravit programy, které mi překládají názvy států z angličtiny. A měli bychom zkontrolovat, že ve všech problematických případech existují přesměrování. --Dan Zeman 10:03, 17. 5. 2005 (UTC) P.S. Teď zase zjišťuju, že SSČ uvádí Barmu a neuvádí Myanmar, aúúúú!
Nemělo by se dále pokračovat na Diskuse:ISO 3166-1? Protože hádám, že původní dotaz již zodpovězen byl a další příspěvky jsou již v obecnější rovině. PaD 11:23, 17. 5. 2005 (UTC)
Helejte, nepovažuju se za toho nejlepšího češtináře ve wikipedii, a už vůbec ne co se týče odborných, zeměpisných a podobných názvů, to mi během emigrace už vypadlo z hlavy. Ale v německý wiki se řídí jakýmsi úředním seznamem států, který je vydáván německým ministerstvem zahraničí. Není v České republice (pardon: v Česku...) něco podobného? -jkb- 13:40, 17. 5. 2005 (UTC)
Co vím, tak když ČSÚ vydá nový seznam, tak oznámení o jeho vydání vyjde ve sbírce zákonů ČR. Pokud nějaký seznam vydává nebo spravuje ještě MZV nevím. PaD 14:38, 17. 5. 2005 (UTC)

Jak jste dopadl je to pod pouzitelnou licenci, mozna by bylo dobre to napsad do potrebuji pomoc, pokud jste nedopadl nijak, mam tam jednoho ynameho, tak bzchom to skusili pres nej. Dekuji Vrba 18:43, 30. 5. 2005 (UTC)

Neodpověděli ;-( Asi se také na to zeptám známého... PaD 18:03, 1. 6. 2005 (UTC)

Kryptologie[editovat zdroj]

Zdar, kolego! S radostí pozoruju, že jste se pustil do označování kryptografických pahýlů a že plánujete psát o kryptografických algoritmech, paráda. :-) Kategorie:Kryptografie potřebuje řádně doplnit včetně hlavního článku, který jsem aspoň načal. Těším se, že to společně vylepšíme a že také (příležitostně) po mně zkontrolujete, co píšu. (Vernamova šifra, nepodmíněná bezpečnost.) Ještě mám v plánu doplnit BB84 a opravit nepřesnosti, které jsem napsal do kvantová kryptografie. Ale momentálně si dávám wikibreak, pracuju na diplomce. Později bychom možná mohli i založit WikiProjekt Kryptografie, co Vy na to? --Egg 20:32, 1. 12. 2005 (UTC)

Wikiberak, to je hezké slovo. To já si udělal takový wikibreak tak od května, června a už jsem to nevydržel a vrátil se. Taky bych měl kromjiného pracovat na diplomce. Ale co je jednodušší, než si citace do diplomky napsat sám ne? ;-) PaD 21:54, 1. 12. 2005 (UTC)

upozornění na existenci šablony NowCommons[editovat zdroj]

Na obrázky, které jsou na commons nevkládejte šablonu smazat, ale {{NowCommons}}, ulehčí to činnost správcům a tato šablona je k tomuto účelu, děkuji Vám. Vrba 10:06, 30. 12. 2005 (UTC)

Ano, této šablony jsem si všiml a začal používat. bohužel jsem to neopravil u obrázků, které jsem předtím již jako {{Smazat}} ozančil. Nebylo by ještě možné udělat šablonu pro upozornění na existenci podobných soborů? Myslím něco jako je šablona {{Redundant}} na commons. Při změnách v infoboxech států se setkávám mnohdy s kvalitnějsími náhradami z commons, ale NowCommons se k tomu nehodí. --PaD 17:45, 1. 1. 2006 (UTC)

Váš návrh působí zajímavě, pokusím se to navrhnout. Vrba 20:48, 1. 1. 2006 (UTC)

záznam copyvia[editovat zdroj]

Vše nejlepší do Nového roku. Někdy 30.12.05 jste dal Copyvio-šablonu na Burkina Faso, ovšem opomněl jse toto zaznamenat i na stránce Wikipedie:Porušení práv; to jsem udělal, prosím myslete na to příště, protože ten článek pak zůstane věky se šablonou. Dík, -jkb- 14:16, 1. 1. 2006 (UTC)

Omlouvám se, příště se vynasnažím na to nezapomenout. Myslel jsem, že rozhodující je Kategorie:Možná porušení autorských práv, což ale není omluvou pro nezařazení na stránku Wikipedie:Porušení práv. --PaD 17:32, 1. 1. 2006 (UTC)
Nezoufejte kolego, nejste sám, to se stane... Jistě, v kategorii to je, tam se celkem nikdo nedívá, já tedy občas, abych viděl co schází v záznamech. Takže zdar, -jkb- 17:35, 1. 1. 2006 (UTC)

Přesměrování[editovat zdroj]

Dobrý den, pokud mohu radit, nepatlejte se s tou Velkou Británií, od toho tu maká robot. Krásný den! :-) --slady 23:31, 8. 1. 2006 (UTC)

JJ, ale já měním nejen odkaz ale i výraz a Veká Británie a Spojené království bohužel nejsou stejného rodu a tak prostá substituce nefunguje všude. A navíc jsem k tomu rovnou přeložil jeden článek ke kterému bych se jinak nedostal a tak... ;-) Jinak ta zpráva přišla pozdě, protože jsem se už před chvílí rozodl, že to zase na nějaký čas pošlu k ledu. --PaD 23:40, 8. 1. 2006 (UTC)

Inkvizice - odkaz na článek v BL[editovat zdroj]

Před smazáním hodnocení toho odkazu jste si alespoň mohl přečíst diskuzi. Ten odkazovaný článek totiž rozhodně pouze "nepředává fakta", ale právě "utváří světonázor" na základě pomluv :-( Irwing 14:08, 20. 1. 2006 (UTC)

Nesouhlas s článkem se má (a dá) vyjádřit i jnak. Já kupříkladu BL nečtu protože jeho články pokládám často za tendenční. Pokud někdo napíše kritiku inkvizice, nebo připisované činy a hodnocení, tak to bude NPOV a navíc dle zásady wikipedie. Ale dát do názvu externího odkazu hodnocení je IMHO nepřijatelné (jak jsem napsal ve shrnutí editace). To je něco jako tady jsou seriosní informace, ale pokud chcete bulvár, tak prosím. Dost jsem zvažoval, zda název odkazu upravím s ohledem, co všecho se kvůli tomu v historii dalo najít. Ale jak jsem zjistil, tak jste to už vyřešil. Nebudu článek přidávat, ale nesouhlasím s tím, že pokud si někdo přečte heslo na wikipedii, tak se mu ještě musí říkat, co je a co není kvalitní zdroj informací. Horší je takový odkaz pod nekvalitně zpracovaným heslem, kde jsou externí odkazy mnohdy to nejkvalitnější, co na wikipedii k danému tématu je.--PaD 15:09, 20. 1. 2006 (UTC)
Souhlasím s tím, že hodnocení do odkazu nepatří, mě se tam taky nelíbilo. Irwing 15:57, 20. 1. 2006 (UTC)
Když si teď po sobě čtu tyhle dva komentáře tak si skoro připadám nekonzistentní :-) Takže ješte jednou: v tu chvíli probíhala diskuse, tak mě překvapilo, že jste to editoval, navíc s takovým komentářem (s kterým ovšem souhlasím). Irwing 16:02, 20. 1. 2006 (UTC)

Vážený kolego, správnou podobu vlajek španělských autonomních společenství naleznete zde. Jsou tam i správné verze znaků. V případě vlajky Ceuty šlo hlavně o menší detail vyobrazení znaku na té vlajce. --Kirk 14:49, 15. 2. 2006 (UTC)

Vážený kolego, koukám, že jste mě stále nepochopil. viděl jste vůbec ten znak na tom španělském webu? a všiml jste si jeho barevného provedení? NIKDE se totiž na tom znaku nenachází ČERNÁ barva, kterou ten idiot, co to nahrával na commons, nacpal do toho levého "trojvajíčka" (či co to je). Jedná se prostě o dost podstatné detaily, kterým (jak jsem si všiml) na wikipedii spousta lidí VŮBEC nevěnuje pozornost --Kirk 15:31, 15. 2. 2006 (UTC)

RE prosím --PaD 16:01, 15. 2. 2006 (UTC)

I have fixed the image, according to your source. commons:User:Denelson83 23:11, 15. 2. 2006 (UTC)

Colour correction done as well. commons:User:Denelson83 23:29, 15. 2. 2006 (UTC)

Kdopak mi to loupe perníček? Vlajky teď očuchávám já! --Porthos 14:56, 24. 2. 2006 (UTC)

OK, ja si jich nebudu všímat, abych nebyl pokousán... Ale je to n8hoda, protže jsem si této vlajky všiml náhodou. Příště na ní upozorním pouze před psí boudou. --PaD 15:03, 24. 2. 2006 (UTC) Valjku jsem zmenšil a zarámoval
Díky. --Zirland 19:29, 24. 2. 2006 (UTC) Vlajku jsem smazal

Rosta arbitr[editovat zdroj]

Pro Tvou informaci Ti sem dám citaci vyjádření Rosti na jednom blogu. Jde o to, že Rosta napsal článek na blog, v němž jsou nějaké lživé pomluvy o Dodovi, Rosta kontruje, že lživé pomluvy jsou i ve wikipedickém hesle o něm, a klade několik požadavků než článek z blogu odstraní. Mezi nimi následující.

Zadam, aby ses napriste zdrzel jakyhkoliv komentaru na mou osobu (s vyjimkou technickych pripominek), zdrzel se pochopitelne blokovani me osoby i jejiho prosazovani, stahl svuj hlas PROTI ve volbe do arbitraze a dal ho do sekce Nerozhodny, kdyz uz nemuzes byt pro a i v budoucnu vubec o me osobe nehlasoval a nevyjadroval zadny nazor. ... Pokladam svou nabidku za zcela rozumnou.

Také pokládáš tu nabídku za rozumnou? --Egg 01:54, 26. 2. 2006 (UTC)

Tak jsem si přečetl nové příspěvky na http://wikipedie.blogspot.com/ a musím uznat, že pod odůvodnění, které jsem napsal při hasu pro Rostu se už podepsat nemůžů.--PaD 22:58, 26. 2. 2006 (UTC)

Historie Jižní Georgie a Jižních Sandwichových ostrovů[editovat zdroj]

Thanks for your advice, I posted a relevant note. Unfortunately I don't speak Czech. Apcbg 22:53, 31. 5. 2006 (UTC)

Stub images[editovat zdroj]

Hi Pavel

Thank you for uploading some very nice stub images to Commons. If you have the time, could I possibly persuade you to create similar stub images for Turkmenistan, Kyrgyzstan and Tajikistan? The English Wikipedia uses this type of image on both en:Template:Kazakhstan-geo-stub and en:Template:Uzbekistan-geo-stub (both are .png) but unfortunately, we don't have similar images for the three remaining Central Asian nations. Can you help us out? Anyway thanks again for some great work so far and happy editing. --en:User:Valentinian 01:02, 1. 12. 2006 (UTC)

That sounds great. I know an editor who will be very pleased. Thanks a lot. --en:User:Valentinian 09:31, 1. 12. 2006 (UTC)

And it would be great if you could create Norway, Sweden, UK and Eire. - en:User:Kittybrewster 20:10, 2. 12. 2006 (UTC)
Thanks again for the new images. The quality is great. As you can see, I have already updated the relevant stub templates. If you have the time, it would be great if you could also create images for Greenland, Greece and Latvia (and perhaps Estonia). Regards. --en:User:Valentinian 18:53, 5. 12. 2006 (UTC)
Great that you keep creating images, but do you mind taking a second look at image:Croatia stub.svg? I don't know why, but this image shows a lot of tiny circles not appearing on the other images. Regards. --en:User:Valentinian 00:59, 7. 12. 2006 (UTC)

Hi, about this problem I know. Look at file history. I tried it on my personal test wiki and the last revision have less circles than the others. Hope the MediaWiki will recreate pictures soon, because SVG is now without this visible defects.--PaD 01:15, 7. 12. 2006 (UTC)

Thanks for your message. I am not sure why, but I don't think MediaWiki has updated this image yet. Perhaps it needs a new upload? --en:User:Valentinian 16:38, 7. 12. 2006 (UTC)

ke znakům[editovat zdroj]

Odmítám, aby na české wiki byly vyobrazeny takhle hnusně vyvedené znaky, jako je http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Madrid_%28autonomous_community%29_coa.svg nebo http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Escudo_de_Castilla_y_Le%C3%B3n.svg

Mimochodem, když už jsme u blasonu, tak ani jeden z těch znaků neodpovídá tomu popisu. Doporučuju Ti kolego přečíst si text zákona definujícího blason znaku Madridského společenství na adrese http://www.terra.es/personal/vexileon/sev/bemad.htmhttp://www.terra.es/personal/vexileon/sev/bemad.htm, a text zákona definujícího blason znaku autonomního společenství Kastilie a León na adrese http://www.terra.es/personal/vexileon/sev/becyl.htm. Jsou tam přesně definovány i barvy (pokud vím, tak azurová je odstín modré, a kde ho vidíš na tom svg obrázku?). --Kirk 00:59, 3. 12. 2006 (UTC)

dále zde máme znak Navarry: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Escudo_de_Navarra.svg Přesný zákonem stanovený popis je zde: http://www.vexilologia.org/becyl.htm (Artículo 7º. 1. El escudo de Navarra está formado por cadenas de oro sobre fondo rojo, con una esmeralda en el centro de unión de sus ocho brazos de eslabones y, sobre ellas, la corona real, símbolo del Antiguo Reino de Navarra.) Kde na té verzi z commons vidíš ten smaragd v centru toho štítu? Já ho tam teda nevidím.

Vážně bych rád věděl, proč jsi tak bez rozmyslu vyměnil znaky za ty děsy z commons, které se dají srovnat s obludama, kterýma byly znaky "sovětského typu" --Kirk 01:28, 3. 12. 2006 (UTC)

Asi tě sklamu Kirku, ale já jsem nekontroloval nic takového jako je blason. Vezmu to popořadě.
Doporučuji diskutovat o podobě znaků tam. Pokud mi dáš nějaký referenční obrázek, tak jsem schopen doplnit do Soubor:Escudo_de_Navarra.svg chybějící středový drahokam.
Doporučuji diskutovat na španělských stránkách protože by Španělé mohli upozornit na nějakou úpravu o které nevíš.--PaD 11:08, 3. 12. 2006 (UTC)

PaD: na španělské wiki diskutovat nebudu, protože španělštinu neovládám. Dokážu něco pochopit, ale na diskuse to není. Ten blason hovoří sám za sebe a já klidně na českou wiki nahraju obrázky z toho španělského webu. --Kirk 11:11, 3. 12. 2006 (UTC)

Jinak je evidentní, že na španělské wiki jim jsou přednější chyby před realitou, jen když nemusejí něco opravit (kromě zákonem daných podob znaků ignorují třeba fakt, že oficiání španělský název autonommního společenství Baleáry obsahuje katalánský název ostrovů - stačí se mrknout aji do příslušné španělské verze dotyčného autonomního statutu. ). --Kirk 11:15, 3. 12. 2006 (UTC)

Vidím, že už na španělské wiki pochopili aspoň problematiku oficiálního španělského názvu Baleár, nicméně raději přidávám odkaz na příslušnou diskusi: http://es.wikipedia.org/wiki/Discusi%C3%B3n:Islas_Baleares --Kirk 11:20, 3. 12. 2006 (UTC)

Smazání šablony Infobox Software2[editovat zdroj]

Zdravíčko, podal jsem návrh na smazání šablony Infobox Software2. V komentářích zazněl hlas žádající Váš názor jako zakladatele této šablony. Šablona není v tuto chvíli použita a vzhledem ke změnám v šabloně {{Infobox Software}} se domnívám, že není potřeba. Omlouvám se, že jsem o Váš názor nepožádal sám ještě před započetím hlasování, nenapadlo mě, že by vazba autora-zakladatele na článek či šablonu mohla být komunitou vnímána takto silně. Máte-li čas a chuť, vyjádřete se prosím v hlasování. Děkuji --JiriK 07:29, 12. 12. 2006 (UTC)

Kýnský" s "Í"?[editovat zdroj]

Já jsem na netu našel Kýnského s "ý" --Kirk 16:47, 19. 12. 2006 (UTC)

zde--PaD 18:06, 19. 12. 2006 (UTC)

dekuji za upozorneni[editovat zdroj]

nevedel jsem.. pozadal jsem recepcniho o vysvetleni v diskuzy. Pmp

česká vlajka[editovat zdroj]

článek je kompletovan na fr. wikipédie. dík. --Diligent 08:41, 27. 2. 2007 (UTC)

Zdravím. Nechal jsem se vyhecovat ;-) a aspoň globalizovaný pahýlek už je na světě. --Qasinka 09:30, 23. 8. 2007 (UTC)

Díky, našla jsem to ještě zde [3] --Vrbova 07:54, 13. 11. 2007 (UTC)

není zač, ale asi to budu muset napsat znovu já jako v případě AG Fleku. Nebo chvíli počkám zda se toho někdo neujme a napíšu to až budu mít více času a link na wikipedii do MusicBrainz dám až se to uspokojivě vyřeší.--PaD 09:51, 13. 11. 2007 (UTC)

I don't understand. I submitted a translation request for the English article on Vlasta Redl; someone translated it, and now it's been marked as a copyright violation? That doesn't make sense. Even if the Czech article was a copyright violation, the translation was done anew by another user. (My name is Chubbles on the English Wikipedia.) 71.175.153.154 12:30, 20. 11. 2007 (UTC)

The answer is here--PaD 13:21, 20. 11. 2007 (UTC)

Neanglický jazyk[editovat zdroj]

Zdravím, Vám přijde pojem „neanglický jazyk“ nejasný? --Martin Kozák 16:57, 1. 12. 2007 (UTC)

Je mi nejasný celý ten pojem. Nikdy jsem o skupině neanglických jazyků neslyšel. Takže by bylo vhodné ozdrojovat používání samotného termínu neanglický jazyk. (Je starogermánština neanglický jazyk? Jak je definovaná skupina neanglických jazyků? Nejedná se náhodou o vlastní výzkum a nebo je to běžné označení?) A když odhlédnu od tohoto termínu tak by chtělo používání dané zkratky ozdrojovat také. S pozdravem --PaD 18:22, 1. 12. 2007 (UTC)
Nevím. Ten pojem není lingvistický, proto takováto skupina pochopitelně neexistuje. Je vytvořený prostou jazykovou konstrukcí – skládáním slov ne a anglický. Alespoň tedy dle mého názoru. Koneckoncu je to logické. Čeština tímto způsobem tvoří slova běžně. Proto nemám problém s nepochopením toho pojmu. Ke zdrojování zkratek: on je zde ještě jeden problém. Ne vše lze snadno ozdrojovat. Podobné věci tam také spadají. Zdraví --Martin Kozák 11:06, 3. 12. 2007 (UTC)
Já s takovým novotvarem problém také nemám. Třeba v blogu. Ale ve Wikipedii by se měla věta buď ozdrojovat a nebo přepsat. Ptal jsem se několika lidí, jak by definovali neanglický jazyk a dostal jsem několik rozdílných odpovědí. A když jsem se zeptal na doplňující otázku, tak mě většina vyhodila že si na ně vymýšlím blbosti, chytáky a vůbec, proč takovou blbost po nich chci. Dejme tomu, že to je obecné slovo, ale je použité jako termín a to je v encyklopedickém textu zavádějící.
Wikipedie by neměla mít problém s ozdrojováním čehokoliv (a nebo se zdrojovat nemusí, protože to je obecné tvrzení, což ale není tento případ). Četl jsem docela dost článků o Izraelské armádě (hlavně o jením vzniku), ale neuvědomuji si, že by se tam použila zkratka IDF více než jednou (vždy v anglickém summary). Ale možná, že se opravdu používá. Třeba se dostala do podvědomí jako zkratka NATO (zda nato používá IDF jako zkratu netuším, pouze odhaduji). Pokud se v některých jazycích používá zkratka IDF, stejně nemůže Wikipedie tvrdit, že v zahraničí je běžně známá. To u nás není, že se píše pouze o zahraničí a jak moc encyklopedické je slovo běžně? Není ten pohled pouze evropský? Bude íránský tisk referovat o IDF a nebo ne? Co ostatní arabské státy? Myslím, že ty se tématem zabývají více, než Evropa. Co se všechno schová pod slovo běžně?--PaD 13:50, 3. 12. 2007 (UTC)
Dodatek ke zktatce: na serveru israel.cz jsem zkusil vyhledat IDF, protože mají IDF v závorce v názvu jedné sekce. Docela mě překvapilo, že v normálním textu není tato zkratka použita ani jednou. (Nalezeno 0 záznamů. Zobrazuji stranu 0 z 0). Výskyt zkratky budu dále sledovat.--PaD 14:46, 4. 12. 2007 (UTC)
Zdravím, škoda jen, že „nemít problém ozdrojovat“ je teorie, další věcí je pak praxe. Ne vše co nelze ozdrojovat neexistuje. Jinak já na té zkratce rozhodně nelpím. Spíš jsem trochu citlivý na vkládání {{chybí zdroj}} a proto jsem se ozval. Každopádně díky za reakci a za vysvětlení. --Martin Kozák 00:13, 5. 12. 2007 (UTC)
Já bych neozdrojovaná tvrzení klidně po nějakém čase mazal. A osobně dávám {{chybí zdroj}} pouze k problematickým tvrzením, které nechci okamžitě mazat, ale očekávám, že vkladatel (či někdo další) zdroj přidá.--PaD 11:08, 5. 12. 2007 (UTC)

Zrušení editace vs. vrácení zpět[editovat zdroj]

Ahoj! Prosím Tě, dávej pozor při tom rušení editací. Automaticky se totiž zruší jen jedna a pokud vandal udělá dvě, nevrátíš mu všechny. Klasický revert je chytřejší - automaticky vrátí všechny editace vandala od poslední editace někoho jiného. --Miraceti 14:00, 3. 12. 2007 (UTC)

OK, jeho předchozi editace jsem si nevšiml. Příště budu pozornější--PaD 14:05, 3. 12. 2007 (UTC)

Žádost o mediaci[editovat zdroj]

Vzhledem k tomu, že Kuvaly neměl čas či ochotu mediovat můj problém s Ioannem Pragensis, obracím se na Vás. K popisu v oné neúspěšné mediaci dodávám, že od té doby se stav zhoršil. Velice mi vadí, že Ioannes Pragensis považuje za svou pracovní methodu reverty a osobní útoky. —Guy Peters 1. 5. 2009, 07:17 (UTC)

Dobrý den Guy Pertersi, když se podíváte na mojí aktivitu na Wikipedii, tak zjistíte, že skoro vůbec (dodávám bohužel) needituji. Z tohoto důvodu nechci zasahovat a rozhodovat spory, protože doba, kdy jsem byl aktivní na wiki je od dnešní vzdálená a já neznám pravidla a postupy, kterými se dnešní Wikipedie řídí. S pozdravem--PaD 4. 5. 2009, 12:39 (UTC)

Wikisraz[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

3. (snad již opravdu) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 18. července 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


To Say No to the fair use by sis už mohl sundat.--Juan de Vojníkov 15. 7. 2011, 15:48 (UTC)

Nějak jsem to nestihl. No nic, v zimě bude n wiki času více :-) Jo a díky za upozornění, šablona noFairUse sundaná. --PaD 12. 11. 2011, 09:10 (UTC)

HEY THATS NOT GOOD!!!YOU THIEF I DROWED THAT COAT OF AMRS. IM DOMINICAN!! I DRAWED THA IMAGE OF MI COUNTRY AND NOW YOU DAWNLOADED THE IMAGE YOU CHANGED THE NAME AN NOW YOU SAY THAT WAS ALL YOU R WORK?

Cheers!
The file is already changed so some version i didn't create. The original description has been marked as own work based on Image:Naval Jack of the Dominican Republic.svg as all other files has been marked at the time when i was. Btw if you check the history the file i used for this file was from User:Denelson83 not you.--PaD 23. 4. 2013, 14:04 (UTC)

Pozvánka na editaton v Praze![editovat zdroj]

OPRAVA DATA! Pozvánka na editaton v Praze![editovat zdroj]