Diskuse:ISO 3166-1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Reaguji na změnu ze Špicberků na Svalbard s odůvodněním "Špicberky je souostroví, stát (i česky) je Svalbard - viz číselník zemí". Já jsem si myslel, že Špicberky jsou politicky součástí Norska a ne samostatný stát. Abych řekl pravdu, v češtině jsem slyšel pouze Špicberky (nepočítám reklamní letáky cestovních kanceláří, které trpí různými překladatelskými pochybeními). --Luděk 05:50, 21. 5. 2005 (UTC)

Omlouvám se, bylo už asi opravdu moc pozdě. Stát ve smyslu, jak je chápán to není, je to Norské závislé území s guvernérem. Proto jsem užil temín stát jakožto územní celek bez rozlišení vnitřního politického členění. A k změněnému názvu: před opětovnou změnou Špicberk na Svalbard jsem se raději ještě porozhléhl po Googlu, takže bych si troufal říci, že Svalbard je správně česky (při oznaření závislého území) a Špicberky patří opravdu jen souostroví stejně jako označení Ostrov Petra I.

Dovoluji si upozornit autora na chybějící kódy zemí Svatý Bartoloměj a Svatý Martin, která byla publikována tuším někdy v říjnu 2007

GR či EL[editovat zdroj]

Po Řecko je uveden dvoupísmenný kód EL. Nemělo by to správně být GR? --Xth-Floor (diskuse) 8. 2. 2013, 18:28 (UTC)

Anonymova změna revertována. --Mormegil 8. 2. 2013, 19:43 (UTC)