Diskuse s wikipedistou:Chmee2/Archiv03

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kdokoliv mi bude sem psát, ať mi laskavě tyká!! :-) jinak budu kousat

Ahoj, mám jen malinkatej dotázek vidim že archivuješ, chtěl bych taky, ale podle návodu na en: mi to nějak nejelo (teda zkusil jsem vytvořit stránku Wikipedista diskuse:Horst/Archiv a v náhledu furt červený, nebo to zmodrá až uložením? Kdyžtak tadyto pak vymaž, ať ti tu nedělám nepořádek, díky--Horst 16:00, 6. 12. 2006 (UTC)

já jsem to udělal tak, že jsem použil tlačítko přesun, přesunul diskusi na nový název Chmee2/Archiv01 a dal přesunout, tady jsem si pak zrušil redirect na ArchivO1 a udělal to jako novou stránku s odkazem na Archiv01. Zkus to taky takle, kdyby byl problém, tak písni. Zkusím poradit znova --Chmee2 16:02, 6. 12. 2006 (UTC)
Díky, já na to složitě a ono to de jednoduše. Ještě jednou díky--Horst 16:59, 6. 12. 2006 (UTC)

Ahoj dík že si upravil ten Britannic, odešlo mi na notebooku tlačítko dolu tak všechno musim dělat enterem, budu se muset zeptat někoho chytrýho/teda jestli nevíš ty/, jestli se nedá nadefinovat někam jinam. Bez toho to moc nejde--Horst 18:34, 7. 12. 2006 (UTC)

bohužel, tak s timhle neporadim ;)) --Chmee2 19:18, 7. 12. 2006 (UTC)

Děkuji, both for the welcome and the translation :-) Ev 03:19, 19. 12. 2006 (UTC)

:) --Chmee2 00:08, 20. 12. 2006 (UTC)

Velmi děkuji za pěkné přivítání doufám, že mé skromné příspěvky budou pro Wikipedii a ostatní čtenáře přínosem. Jen mi snad ze začátku promiň mé chyby. Doufám, že časem se zlepším a vše z mé strany bude v pořádku... Lukas Pipal

Diskuse:Schlickovo ladění[editovat zdroj]

Čau, chápu že tvoje cítění dalo přednost pojmu Schlickovo ladění před Schlick (ladění), ale je to rozumné to rozbourat když už na to vede spousta odkazů? Viz Diskuse:Schlickovo ladění

Kychot 17:00, 26. 12. 2006 (UTC)Kychot

Odpověd je na diskusi --Chmee2 17:09, 26. 12. 2006 (UTC)

Správce Danny B.[editovat zdroj]

Ahoj, při hlasování o potvrzení práv správce pro wikipedistu Dannyho B. jsem si všiml nejen tvého hlasu pro. V Dannyho zdůvodnění jsem našel především nesmírné množství sebepochvalných bodů, ale oproti tomu jediný nenápadný odkaz chyby. Ten vede na stránku žádosti o komentář, kterou si Danny napsal sám podle svého pohledu. Kdybych neznal situaci, měl bych skutečně dojem, že Danny B. po půl roce svého správcovství skládá účty. Ale v Dannyho zdůvodnění chybí zmínka o tom, že byl po svých činech k potvrzení práv správce několika wikipedisty vyzván, nebo zmínka o běžící arbitráži ve věci zneužití správcovských práv právě Dannym B.. Rád bych tě proto poprosil o důkladné zamyšlení, zda Danny B. pro svou činnost skutečně potřebuje správcovská práva. Dělá spoustu užitečného, ale zároveň je mu řada věcí vytýkána.

Pokud bys po svém zamyšlení změnil názor, můžeš hlas do konce hlasování změnit, stejně tak se můžeš hlasování zdržet v případě nejistoty. Nebudu mít problém, pokud se přesto rozhodneš hlas pro Dannyho B. zachovat. S pozdravem --Adam Hauner 22:23, 28. 12. 2006 (UTC)

Toho všeho jsi sem vědom a stále hlasuji PRO. Toto mi přijde jako velmi nekalá soutěž a docela mne mrzí, že mi tímto je tapetována diskuse. Na podobné věci slouží část jeho kandidatury Komentáře a nikoliv moje diskuse. Jsem tímto krokem poměrně dost zklamán :( Děkuji za pochopení --Chmee2 20:45, 29. 12. 2006 (UTC)
Jak jsem už uvedl několikrát, nepředpokládám, že by se lidé po odhlasování na stránku znovu vraceli, takže zbývalo jen několik málo metod oslovení, přičemž tato z nich je transparentní. Nekalá soutěž? Nesmysl, nejsem Dannyho konkurentem. --Adam Hauner 06:52, 30. 12. 2006 (UTC)
Terminus technikus použit nejlépe nebyl, ale na mém rozhořčení/zklamání to nic nemění. Koukám, že podobné reakce se objevili i jinde. Nevim, ale vzhledem k tomu, že odhaduju, že spousta tebou oslovenych lidi sleduje RC mi toto přijde i jako zbytečný krok, ale nemá cenu se v tom pitvat. --Chmee2 09:04, 30. 12. 2006 (UTC)
Opravdu to není potřeba, neb už jsem v reakci Berenovi uvedl, že se tohoto způsobu komunikace pro příště vyvaruji. BTW jen pro zajímavost, sám poslední změny nesleduji, používám sledované stránky. --Adam Hauner 14:26, 30. 12. 2006 (UTC)

pekna cetba[editovat zdroj]

doufam, ze jemu jsi to poslal take! pmp

Klementinum a Národní knihovna[editovat zdroj]

Ahoj, když tykat, tak tykat. Na Tebou tvořených, resp. editovaných stránkách - Klementinum a Národní knihovna České republiky (tam zejména) je dost nepřesností. Rád bych to co nejdříve napravil. Všechny informace jsou samozřejmě ověřitelné, navíc by to mělo být přímo z mateřského zdroje:-) Nechce se mi přihlašovat jako "wikipedista", i když by mne to bavilo, nemám na to čas, tak můžu zvolit tuto cestu a prostřednictvím Tebe tam upravené informace, případně i kvalitní fotky "napustit" ? HaHe

AHoj, tyto články jsem nezakládal a pouze jsem je minimálně editovatl přidáním kategorie. Pokud jsou tam nepřesnosti, tak se neboj a editouj s odvaou a změn je. Jednodušší bude, když změny učiníš sám, než přes prostředníka, jelikož zbytečně se tak zaměstnají 2 lidé prací pro jednoho. Můžeš editovat článek i jako anonym a registrovat se nemusíš, ke všemu registrace trvá asi 5 vteřin a tak v ní není problém ;) --Chmee2 10:47, 5. 1. 2007 (UTC)

WikiProjekt Mineralogie[editovat zdroj]

Vážený kolego, založil jsem WikiProjekt Mineralogie. Velice bych si cenil, kdyby ses stal účastníkem a přispěl k vylepšení české Wikipedie i v této oblasti. --MiF 10:01, 4. 1. 2007 (UTC)

ahoj, děkuji za nabídku ale budu muset odmítnout. Mám svojí vlastní soukromou vizi, čím bych teďka chtěl na wikipedii přispět a co bych chtěl přidávat, takže jakmile mi to umožní čas, tak se do toho chci dát. Nechci proto slibovat mojí spolupráci jinde, kde vím, že bych na pravidelnou práci neměl čas. Samozřejmě že se o věci kolem geologie neustále starám a když je vidím, tak edituji a tak se budu asi i často objevovat okolo článků z mineralogie ;) ale na spolupráci na projektu se necítím. Promiň --Chmee2 10:53, 6. 1. 2007 (UTC)

Moje první stránka..[editovat zdroj]

Ahoj, včera jsem přidával heslo "Jaromír Jermář" ... pár lidí už ho editovalo, ale stále to píše upozornění, že je potřeba něco změnit.. Rád bych to učinil, ale nevím, co kde jak. Poradíš?

Díky

Ahoj, samozřejmě že se rád pokusím, tedka na ten článek koukám a vidím ,že už Horst udělal všechny potřebné úpravy, aby to byl pěkný základ článku. Doporučuji si prijít historii hesla, abys viděl, jak se heslo vyvíjel a co se měnilo k tomu, aby se to stalo dobrým heslem. Koukal jsem, že tam byla před tím šablona upravit, která se tam vkládá, když je tam něco nedodělané. Když se toto dodělá, tak se doporučuje odstranit tu šablonu {{upravit}}. Více tedka netuším v čem poradit :-) pokud budeš mít další dotaz, klidně se prej dále ;) --Chmee2 11:02, 7. 1. 2007 (UTC)

PS: když vložíš na konec příspěvku 4x ~ za sebou, tak se udělá podpis ;))

Děkuji, jen fajn, když tady lide komunikuji a odpovidaji. Pokusim se to nějak vymyslet. Stránka vypadá v pohodě, ale ve výsledcích vyhledávání se neobjevuje -> je tam nějaká prodleva? Mart8 09:09, 8. 1. 2007 (UTC)
O prodlevě nevím, spíše se podívej, jestli zadáváš správně název, či případně jestli tam není překlep. --Chmee2 10:59, 8. 1. 2007 (UTC)

Dummy editace[editovat zdroj]

Myslíš, že tohle jsou změny, kvůli kterým stojí za to editovat a zatěžovat kvůli tomu servery? Já myslím, že ne. (Podobně je na tom tenhle můj diskuzní příspěvek) Zanatic ʡ 19:35, 12. 1. 2007 (UTC)

já myslím že ano, jelikož to zlepší grafickou podobu stránky, která se pak ukazuje uživateli. Nechci dělat wikipedii, kde kvůli zátaži serverů to bude vypadat jak v prasečinci ;) --Chmee2 19:41, 12. 1. 2007 (UTC)

Ahoj Chmee2, jelikož ze stranky Brno okdazuje na clanke o lodni doprave v Brne, tak jsem tam presunul neco malo o lodni doprave z clanku o prehrade. Mohl jsem to napsat do shrnuti, ale vis jak, delam rychle a pisu a pisu a... :)Sorry, mrkni nato a dystak to revertni ;)--frettie.net 23:47, 14. 1. 2007 (UTC). Se.... ..

Úprava literatury[editovat zdroj]

Zcela jsem nepochopil tvé přeházení literatury v článku Pletiva dělivá. Proč jsi to udělal jen u tohoto článku a ne u jinných, a proč jde název napřed?--Juan de Vojníkov 11:04, 15. 1. 2007 (UTC)

upravil jsem to zde, jelikož jedu pomocí funkce náhodný článek a tento jsem objevil takříkajíc náhodně. Upravil jsem v něm, co jsem si myslel, že není dobře, tedy literatura. Domnívám se, že by první měl být název knihy, nikoliv její autor, popravdě nevím, jestli máme na to doporučení, ale já tak píšu literaturu vždy a ještě ji po mne nikdo neupravoval, tak to beru, že to dělám asi dobře. Pokud ne, tak to revertuj. (K přehození šířky a kurzívy snad není třeba nic psát ;)
U jiných článků to opravím, až mi zase vyskočí pomocí funkce náhodná stránka, vím není to systematické, ale na druhou stranu aspon mám zajíámavé čtení ze všech oborů :) --Chmee2 11:13, 15. 1. 2007 (UTC)

Revertovat to samozřejmě nebudu. V ČR totiž existuje pouze doporučení používat český standard, není to tedy pravidlo. Co pravidlem je, je to, aby dotyční byl schopen tu knihu najít. To si myslím tvoje editace splňuje také.

Zde uvádím příklad doporučovaný (jako český standard) teď nevím kým:

PARLÉŘ, Petr & Z ARRASU, Tomáš. Kamenný most v poměnách staletí. Praha : Argo, 2006. ISBN 80-4-5869-0

Nevýhoda je v tom, že je to těžko proveditelné u knih.--Juan de Vojníkov 14:37, 15. 1. 2007 (UTC)

v podstatě používám neznalý doporučení podobné schéma, jenom dávám knihu na první místo ;) Možný by nebylo od věci sepsat návrh na doporučení (pokud ho nemáme), abychom to tady ujednotili ;) --Chmee2 14:43, 15. 1. 2007 (UTC)

No mi ho máme. Snad do konce dva. No nikoho bych, ale do ničeho nenutil. Protože když není špatně tak je to OK. Jakmile dáme nařízení, tak zajedno limitujeme wikipedisty na svobodném projektu a za druhé se s tím začne zdržovat hrstka wikipedistů, kteří to budou po někom opravovat. Nicméně na projekt kvality článků už dlouho myslím.--Juan de Vojníkov 14:51, 15. 1. 2007 (UTC)

Kolegové, existuje přece šablona Citace knihy, ta to řeší podle ČSN. --MiF 12:18, 22. 3. 2007 (UTC)

Noční prádlo[editovat zdroj]

Dík za poznámky, s některými souhlasím. Nedaří se mi ale Kategorii Noční prádlo, resp. článek Noční prádlo zařadit jako podkategorii Druhy oděvů. Pokud to uděláš, dík Felix

ahoj, vyřízeno --Chmee2 15:21, 15. 1. 2007 (UTC)

Šablona Nnc[editovat zdroj]

Patří šablona:Nnc přímo do článku nebo do diskuze? Viz tvoje editace [1]. --Pazuzu 11:43, 23. 1. 2007 (UTC)

já nevim :-) Myslel jsem si, že do článku, ale jinde jsem jí viděl v diskuzi, takže skutečně netuším :( --Chmee2 11:52, 23. 1. 2007 (UTC)
Já právě taky nevím. Ona je všude v diskuzi (vyjma Surtsey), ale myslím, že přímo v článku je viditelnější, v diskuzi si jí všimne málokdo. --Pazuzu 12:03, 23. 1. 2007 (UTC)
Já si to taky myslím, ale Zanatic mi říkal, že patří IMHO do diskuse, jelikož se jedná o redakční šablonu, která čtenáře nemá zajímat :-) Nebylo by případně špatné do dopsat k použíti šablony, případně tam vyvolat diskusi, kam jí chceme dát :) --Chmee2 12:05, 23. 1. 2007 (UTC)

Vážený kolego. V září byl založen článek CNS, který vypadal naprosto nepřijatelně. Vy jste jej uvedl do encyklopedické formy, což by bylo záslužné, nebýt toho, že obsah byl absolutní kravinou. Pokud si nejste jist ani základní faktografií, prosím neupravujte článek, byť by byl formátem sebehorší, používejte šablony, nebo alespoň po úpravě hoďte odkaz někomu, kdo se oblastí zabývá či na patřičném projektu (např. Wikipedie:WikiProjekt Biologie), cpž je ještě lepší. Vaše úpravy totiž budí dojem, že jste článek překontroloval a upravil kompletně a lidi pak mají tendenci kontrolu neprovést, takže i vyložené nesmysly mohou dlouhodobě uniknat pozornosti. Cinik 10:46, 24. 1. 2007 (UTC)

Beru na vědomí --Chmee2 18:13, 26. 1. 2007 (UTC)

Drakeova rovnice[editovat zdroj]

Narazil jsem na článek Frank Drake, kde byl uveden vzorec bez dalšího vysvětlení, tak jsem jej podle en: dopnil. A vzápětí jsem si všimnul, že už jste vytvořil článek Drakeova rovnice. Trochu se nám ty naše verze rozcházejí. Především ve význámu symbolů R* (u mě počet za rok) a L (u mě počet let). Zkuste se na to prosím podívat, ja nejsem takový odborník, já to jenom překládal z en:. Ostatně koukám do historie, že jste vycházel z článku, který vycházel z [2] a to je podobnější spíše mojí verzi. --Jx 12:29, 2. 2. 2007 (UTC)

já jsem ten článek psal kdys dávno na jiné stránky a dneska jsem ho sem chtěl jenom přetáhnout, jelikož jsem na něj nějak narazil :) a v té době jsem ještě plně neovládal potřebné znalosti, tak je docela možné, že je chyba v mojí verzi a tak se případně nebojte a upravte to podle vaší verze :) budu rád ;) --Chmee2 12:42, 2. 2. 2007 (UTC)


Dík moc za přivítání a za upozornění, dám si na "Ukázat náhled" pozor ;)--Dredy 14:53, 3. 2. 2007 (UTC)

Ahoj, němel bys chvíli - potřebovala bych poradit, jak se zařazením článku William Henry do katgorie Příjmení. děkuju, --Thymus 15:00, 3. 2. 2007 (UTC)

rád poradim, ale koukam do kategorie přijmení a to jméno tam vidím, nevím tedy přesně s čim bych měl pomoci. Zkus mi to prosím trochu více popsat. --Chmee2 15:06, 3. 2. 2007 (UTC)
Jestli šlo o to, aby v té kategorii William Henry byl pod písmenem "H", tak se to dělá zápisem Kategorie:Příjmení|Henry, William. Otázka je, jestli do takové kategorie patří dvousloví a ne pouze "Henry". --Jx 15:57, 3. 2. 2007 (UTC)
Přesně tak. všechna ostatní hesla jsou jen přijmeni a jen William Henry je tam uveden pod celým jmenem. Měl by být zařazen pod Henry.
Zařazovani do kategorií je nějak poloautomatické nebo ho človek vždycky má napsat sám? třeba když si zkopíruju šablonu rozcestník, je v ní automaticky nastavena kategorie, ale když jsem zařazeni kontrolovala, nebylo spravné - jednalo se o rozcestník u jména William Henry. Nebo by článek měl být ve více kategoriích zároveň? :-) děkuju za rozluštění mých dotazů. --Thymus 22:42, 6. 2. 2007 (UTC)

Angels.jpg on commons[editovat zdroj]

I saw in the spanish Wikipedia that you needed help translating this text into English. In English, the saying directly translates to The angel of the peace...of the facists!' Hope I was some help to you. --en:Adam12901

Thx u :) that´s great --Chmee2 10:37, 10. 2. 2007 (UTC)

Oznámení[editovat zdroj]

Cau, chci ti jen oznámit, ze budu zadat o vylepseni clanku Surtsey. Rikam, ti to proto, abys to nechapal jako srazeni, nebo zpochybnovani vysledku hlasovani, ale vzhledem k tomu, ze tan clanek se stal nejlepsim moje usili o jeho vylepseni a udrzeni se "bohužel" stalo intezivnejsi. S pozdravemJuan de Vojníkov 13:06, 15. 2. 2007 (UTC)

EsO. Rád bych ti s tim pomohl, ale jak asi pochopíš, nevidím svoje chyby, jelikož ty se hledají vždy těžko, pač si je vkladatel neuvědomuje a při čtení mu nejsou chybami, bo je ve svém normálním životě používá/zažívá. Mám v plánu někdy ještě dopsat do článku nějaké to info, co se kde najde, ale až budu mít čas.
Jinak neberu to zle, je to článek jako každý jiný a wikipedie snad stojí na tom, že každý přepisuje to co se mu nelíbí :) --Chmee2 13:19, 15. 2. 2007 (UTC)

Pomooooc[editovat zdroj]

Ahoj, když už tak rozjíždíš ten obrázkovej projekt, tak bych potřeboval pomoc od někoho kdo se domluví anglicky (jak již jsem psal jinde, já toho schopen nejsem)

Na commons jsem včera nahrál tyto tři obrázky

no a ty chuligáni mi je chtěj smazat (teda ty dva krajní, ten uprostřed ne).

Tak jestli by ses na to mohl kouknout a vysvětlit mě proč a případně zda-li oprávněně. Tak nějak jsem to pochopil, že se jedná o dílo odvozené z copyrightem chráněného produktu a jako takové ho nemohu licencovat pod svobodnou licencí, nějak mi pak ale uniká, proč nechtěj mazat (namátkou vybráno:-) například všechny ostatní obrázky na Jigsaw puzzle, u kterých by pak podle mě byl přece stejný problém ???

Předem díky za pomoc Jedudedek 11:40, 17. 2. 2007 (UTC)

někdy dneska/zítra na to kouknu --Chmee2 12:55, 17. 2. 2007 (UTC)

Takže co jsem pochopil já, bez toho aniž bych někomu psal (kdyžtak pak písnu, když budeš chtít) tak to tvoje je jak píšeš odvozené z díla chráněného copyrightem, tedy není možné ty dva obrázky mít pod svobodnou licencí. Ten prostřední nic neporušuje, jelikož tam není vidět žádný obrázek.

Kouknul jsem i do té kategorie a například je tam věta, že je to puzzle podle mapy z roku 1639, takže si myslím, že na to platí, že autor umřel před 70 lety a tak je možné to tam ponechat. Stejně si myslím, že to bude s tím 3D globusem a ostatní obrázky jsou bez viditelného potisku/obrázku, takže je opět možné takto používat. Pokud máš další dotaz, či chceš někomu něco napsat :) rád pomůžu

Jinak ta šablona říká: Soubor je copyvio, jelikož znázorňuje dílo, které je chráněné copyrightem a není publikováno pod svobodnou licencí. Soubor bude rychlosmazán... --Chmee2 10:36, 18. 2. 2007 (UTC)

Dík moc, tak já to zkusím vyfotit bez těch tučňáků, jen tu část kde jsou modré šmouhy. To by snad mohlo projít. A když ne tak si holt poskládam historickou mapu :-) Jedudedek 10:45, 18. 2. 2007 (UTC)

Fotky - Birmingham[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego (popř. ahoj). Nabízím svoje služby jako fotografa. Sice jsem naprostej amatér, ale začátkem března mířím do Birminghamu na služební cestu. Přes dny budu asi vytížen, ale večery a noci jsem ochoten věnovat fotkám pro Commons. Tak jsem tě chtěl poprosit, jestli bys nedal dohromady náměty, co fotit. (Mně nic nenapadá, ale byla by škoda příležitost nevyužít). Viděl jsem totiž, že se tu o fotky a požadavky na svých stránkách dost staráš. Díky. --Krvesaj 21:00, 17. 2. 2007 (UTC)

Díky moc za nabídku :-) kouknu dneska na commons, en wiki a k nám + nějaká mapka, ať vim, co by se tam dalo pořídit :) Zítra bych chtěl (pokud čas dovolí) dát vědět :) --Chmee2 21:16, 17. 2. 2007 (UTC)

Koukal jsem na commons a mají tam poměrně dobře vytvořenou galerii fotek, takže mne konkrétního nic nenapadá a tak mi asi nezbyde než fotit všechno zajímavého, co tam uvidíš :) a po příjezdu dom to porovnat s commons a co tam mít nebudou, tak tam našoupat ;) Určitě pro Aktrona ale vyfot autobus/trolejbus/tramvaj/metro cokoliv tam jezdi ;)) --Chmee2 22:38, 18. 2. 2007 (UTC)

Hmm, asi jsem se tu tím prosazováním MHD prosadil tak trochu moc. No neva. Každopádně Británie je u mě tak trochu dopravně terra incognita, ale něco výhledově napsat samozřejmě můžu :-) --Aktron (d|p) 22:43, 18. 2. 2007 (UTC)
Jsem věděl, že sleduješ RC :p --Chmee2 22:46, 18. 2. 2007 (UTC)

Železniční most (Praha)[editovat zdroj]

Kdybys mojí fotku, která vznikla oskenováním klasické fotografie, nahradil nějakou dokonalejší, vůbec by mi to nevadilo. Ale takhle ... ? PetrS. 06:56, 19. 2. 2007 (UTC)

uff :) přesně nevím, co vadí :), ale pokud z mojí změnou nesouhlasíš klidně ji revertuj. Chtěl jsem tam dát fotku z aktuálního stavu a v lepším rozlišení, ale pokud nesuohlasíš, nebudu mít za zlé, když to předěláš :) --Chmee2 12:50, 19. 2. 2007 (UTC)

Stav je sice aktuální, ale když se na ni podíváš - šedivá obloha, hnusné počasí, asi mírný déšť, pozadí zastřené mraky. Myslím, že i na estetické hledisko by se mělo dbát. Kromě toho jsem chtěl na té Tebou odstraněné fotce, která je částečně detailem té fotky nad ní, zdůraznit ono oku lahodící spojení železničního mostu a Vyšehradu, o které zřejmě časem Praha přijde (Vyšehrad se bourat nebude.). PetrS. 07:00, 20. 2. 2007 (UTC)

EsO a klidně revertuj. --Chmee2 09:46, 20. 2. 2007 (UTC) Jinak obrázek nebyl smazán a ani přemazán, stále je v kategorii o železničním mostě na commons. --Chmee2 10:04, 20. 2. 2007 (UTC)

Odevzdani prava zpravce.[editovat zdroj]

Zablokoval jsi mne pro demonstraci tveho nazoru. Blok je prostredek k ochrane wikipedie a ne prosazovani nazoru tveho nebo jinych. Zneuzil jsi prava zpravce proto te zadam ,aby jsi se dobrovolne vzdal prav zpravce Pmp

Jaký názor jsem demonstroval? :-) Rád se to dozvím, jinak o potvrzení jsem nedavno žádal a nemyslím si, že se stalo něco příliš zásadního, na to abych žádal znova, ale pokud se sejde více názoru, že tvůj blok byl neadekvátní, tak se jich ochotně vzdám, respektive požádám klidně komunitu znova a důvěru. Práva správce ke své činnosti na wiki nepotřebuji, spíše své služby nabízím komunitě, jelikož věřím, že je (většinou) používám rozumně a že jí tim pomáham bránit wiki před očividnými trolama a vandalama. --Chmee2 15:54, 23. 2. 2007 (UTC)

Fotka Šebrleho[editovat zdroj]

Ahoj kolego, přivezl jsem z halového mistrovství ČR v atletice fotku Romana Šebrleho. Jsem ale fotografický ignorant, ta fotka potřebuje určitě úpravy. Když mi na sebe dáš email, poslal bych ti ji a svěřil do tvé péče. Můžu? Jestli jo, dej email. Díky :-) --Krvesaj 20:41, 24. 2. 2007 (UTC)

ahoj, supr :) bohužel jsem na tom naprosto stejně jako ty :) jenom umim zmáčknout spoušť a počkat, jak to dopadne :-) Ale zeptám se na IRC jestli to někdo neumí, případně zkusim ukecat Ludka, at to upravi :)) --Chmee2 11:14, 25. 2. 2007 (UTC)
Tak se na to podívá Natroun, máš ji poslat prosím na pohlavni()centrum()cz. Díky _) --Chmee2 11:17, 25. 2. 2007 (UTC)
Opravdu pohlavni()centrum()cz? Tak to je LOL adresa :-) Posílám, díky. Ta fotka je určena na commons k užití zdarma :-) --Krvesaj 12:28, 25. 2. 2007 (UTC)
taky jsem se tomu smál :) ale prej jo ;) prej ji používá málo --Chmee2 12:31, 25. 2. 2007 (UTC)
ahoj jestli budeš mít čas a náladu , prosím tě, koukni mi na ten Zvíkov a jestli bys mi tam mohl dodat ten odkaz na mapy, aby se dal najít. To já bohužel ještě dlouho nebudu umět. Měj se a díky moc.

Fotka Grygara[editovat zdroj]

Chmee2, pročpak jsi mi smazal fotku

? --Packa 22:22, 27. 2. 2007 (UTC)

důvodem smazání obrázkl bylo vložení šablony, která k tomu vyzývala :-) a já jsem po skouknutí souhlasil, že to tak je, snek01 tam vložil: smazat|nesboboná licence, obrázek pod svobodnou licení je na Soubor:Jiri Grygar.jpg. Snad vysvětlení stačí --Chmee2 13:38, 28. 2. 2007 (UTC)

Ano, ale v šabloně Smazat je napsáno, že své důvody (proč to nechci smazat) mám uvést na diskuzní stránce... Ty sis je nepřečetl nebo jsi s nimi nesouhlasil? --Packa 16:09, 28. 2. 2007 (UTC)

ahoj, omlouvám se moje chyba, nevšiml jsem si, že je k obrázku připojena i diskuse. Nechal jsem se ukolébat zvykem, že tam nebývá :( Obrázek obnovím. Ještě jednou se omlouvám za svoji nepozornost. --Chmee2 13:07, 1. 3. 2007 (UTC)

Nic se neděje, díky, počkám na obnovení --Packa 23:52, 1. 3. 2007 (UTC)

tak tohle je úsměvné, už jsem to obnovil do podoby, ze které jsem to mazal a někdo to opět smazal. (respektive koukám tedka do logu a tam stojí: 22:51, 1. 3. 2007 Vrba (Diskuse | příspěvky | zablokovat) maže "Soubor:Jiří Grygar IAU2006GA.jpg" (mame obr s lepsi licenci)). Mám ho obnovovat tedy opět, když ho další člk smazal? --Chmee2 08:09, 2. 3. 2007 (UTC)
Jestli to chápu, tak člk Vrba si stejně jako ty nepřečetl ten důvod. Nevím, jestli to je úsměvné nebo k pláči... Necháme to být, domlouvám se s p. Suchanem (autorem) a je ochoten to věnovat lidstvu :-) Jen to chce čas a když zrovna spadle meteorit, tak ho moc nemá :) Takže to necháme, fotku samozřejmě mám, ale nemám ten popis, který jsem k tomu psal. Mohl bys mi ho prosím třeba poslat mailem? Dík
Jinak - nebylo by nejlepší smazat člk Vrba? --Packa 13:20, 2. 3. 2007 (UTC)

Prosím tě, čeho je MOHO zkratka?
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 22:20, 28. 2. 2007 (UTC)

MOHO = Mohorovičićova diskontinuita (či jak říká Chmee2 Mohorovičićova plocha:) --Power 09:05, 1. 3. 2007 (UTC)
Je to mezi geologama velmi rozšířenej termín, kterej se využívá v odborné literaruře, jelikož jsou páni akademici líní to vypisovat tak jsem si myslel, že by bylo rozumné to tady i mít :) Už to ale vysvětlil Power :) --Chmee2 13:00, 1. 3. 2007 (UTC)

zdar, ja jen, ze jsem dneska chtel taky tu kampu vyfotit, v kolik tam planujes jit? nebo uz jsi tam byl? kdyztak dej vedet na mobil, ja tvoje cislo nekde ztratil ... --Power 09:03, 1. 3. 2007 (UTC)

to je pěkný, takle mne smazat z telefonu :)

Šablona hrady a zámky[editovat zdroj]

Nazdar bratře, hele chtěl jsem se optat, snažil jsem se vytvořit pro mamku nějakou šablonu pro hrady a zámky aby to ěmla jednoduší, ale je to nad mé síly. Nemohl by jsi něco vytvořit? Vyznáš se tu přeci jen lépe. Mělo by tam být asi něco jako tohle:

Hrad Zvíkov
Status: Hrad
Země: Čechy
Kraj: Jihočeský
Výměra:
Zem.šíř: 49° 26' 20.86"
Zem.dél: 14° 11' 31.48"
Nad.výš:
Mapa:

PS: Udělal jsem jí grafiku na ten Zvíkov, tak na to jukni. Pa. PS2: Odpověz prosím ke mě do profilu, bůh ví kdy se zas kouknu na ten tvůj. --Cryoman 09:23, 1. 3. 2007 (UTC)

Souřadnice[editovat zdroj]

Hi, ty souřadnice jsem tam nacpal já protože mě nebavilo čekat až to ěnkdo udělá :o))) --Cryoman 12:59, 1. 3. 2007 (UTC)

Vůbec se nechci do siskuse o chuchelském mostě zapojovat, a už vůbec ne v konstelaci, která tam existuje. Faktem ale je, že jak na heslo Chuchelský most tak i Diskuse:Chuchelský most existuje několik linků, což by spřrávce, který maže, neměl ponechat, přinejmenším opravit či - v tomto případě - ještě lépe redirect ponechat. Možná, že je už i někde na jiných wiki... Já to dnes odpoledne hledal a všiml si toho. -jkb- (cs.source) 18:09, 2. 3. 2007 (UTC)

myslim, že tohle by spíše mělo jít na vrbu, já jsem dneska za něj jen zaskočil a obnovil na žádost diskusi. Jinak souhlasim, že si to měl vrba prohlédnout a redirectovat --Chmee2 18:16, 2. 3. 2007 (UTC)

No jak jsem řekl, nechtěl jsem se ozývat na jeho stránce kde o to šlo či jde, nevím zcela, co si o tom myslet. Ď. -jkb- (cs.source) 18:26, 2. 3. 2007 (UTC)

Neumannová[editovat zdroj]

Ahoj kolego. Tak Katka Neumannová měla tiskovku ve VIP salónku na Ruzyni dnes před pěti minutama, tj. v 19:00, blbý co? Sorry, ale dřív se mi to nepodařilo vytáhnout z ČTK :-( --Krvesaj 19:08, 2. 3. 2007 (UTC)

jaj jaj jaj :( to je škoda, kdybys věděl o nějaké další šanci jí ulovit, tak dej vědět :) jinak moc díky za info --Chmee2 08:41, 3. 3. 2007 (UTC)


mazani nazoru at je to kdekoliv[editovat zdroj]

Ale mazat jsi mi to nemusel, to si nebudem povidat!!! --JgIII 22:40, 4. 3. 2007 (UTC)

musel, nástěnka správců není místo pro debatování. Pokud myslíš, že porušujem naše práva napiš mi to klidně sem, klidně pod lípu do přípomínek, ale ne na nástěnku správců. Podle mne snadné na pochopení :) --Chmee2 22:43, 4. 3. 2007 (UTC)

Ale nemusel. kdyz uz jsme u toho zneuzivani moci, co? je potreba psat nazor tam kde se to prave resi. necekej ze to budu psat nekam kde je to kazdymu ukradeny. myslim ze poruseni pravidla ze nastenka spravcu neni diskuze nebylo tak vazny aby jsi kvuli tomu cokoli delal, Ja nevim proc todle delate. Mate minimum moci, ale i ta vas dokaze zkorumpovat jako kdybyste ovladali pulku sveta. tak se mi zda ze trosku ztracite kontrolu nad sebou. a ted myslim hlavne juana za ten ban. --JgIII 22:51, 4. 3. 2007 (UTC)

prosim tě, pověz mi jak jsem zneužil svojí moc? to si rád poslechnu. Využil jsem něčeho co mi dává právo správce? Ne. To je tak, když si chceš udělat třídního nepřítele. Pokud sis všiml odstranil jsem tvůj příspěvek vlivem toho, že jsem si myslel, že jsi reagoval na Tompecinu, za což jsem se omluvil, pač si reagoval na něco jiného. Nic to ale nemění na tom, že nástěnka správcu neslouží k vyjadřování názorů. Schávlně kousek odcituji:
  • Pokud něco žádáte od správců, napište sem (jako novou sekci) stručně, co žádáte.
  • Uveďte odkazy, na základě čeho to žádáte.
  • Nedebatujte o dalším. Některý ze správců Vám zde odpoví a zajistí případné řešení problému.
  • Pokud s jeho řešením nesouhlasíte, napište to sem a požádejte další správce o vyjádření.
  • Nevíte-li, zda na řešení vašeho problému jsou nutná správcovská práva, pište na Wikipedie:Potřebuji pomoc.

Teoreticky by se dalo polemizovat, že si splnil bod 4, ale při jeho přečtení a přečtení tvého příspěvku to tak nevypadá, pač tvůj příspěvěk byl výkřik proti všem správcům. Pokud bys sepsal svojí žádost slušně, že nesouhlasíš se zablokováním uživatele protože tohle a tamto, tak by to bylo ponecháno, ale všechno to je jen o slušnosti.... leč málo, pramálo ji je vůči správcům.... --Chmee2 22:58, 4. 3. 2007 (UTC)

Prosimte nemyslis ze to zbytecne hrotis? kdyz ja jsem psal nazor, ktery, jak sam rikas by tam mozna mohl bejt, tak jsem tam zadnyho pecinu nemel, to jsem si vsiml az v historii. podivej se, ty ses spravce a mas pocit ze musis trestat zle hochy. ale postupne ztratis zabrany a nevis kdy dost, zacnes se chovat jako tyran a trestat vic a vic. (to je normalni jev, dokazany a zdokumentovany) a z toho vychazi ta moc. nemyslim konkretni pravomoci ktery mas jako spravce pridelene. ta moc vychazi z tvoji autority. a mazal jsi to z autority spravce. ne jako normalni uzivatel. vubec neni hezky ze porad mluvis o tridnim nepriteli. vy jste spravci a ja mam prirozeny odpor vuci autoritam, normalni jev demokracie. a krome toho, o deset radku vis tam byl ban za "spatnej" nick - a chces mi tvrdit ze moje obavy nejsou aspon trosku opodstatnene? nakonec me prosimte ujisti o sve dobre vuli, s tvoji odpovedi moc jistej nejsme. a jeste mi prosim rekni co se ti na nezneuzivej svou moc zdalo neslusne. jak rikas "to si rad poslechnu". zatim te zdravim jeste podpis --JgIII 23:13, 4. 3. 2007 (UTC)

Žádám užvatele JgIII aby dodržoval pravidla, která jsou stanovena v záhlaví stránky, pokud tak činit nebude tak samozřejmě správci provedou opatření, jak zabránit v nekonstruktivní činnosti tohoto uživatele a zajistit bezproblémové fungování projektu. --Aktron (d|p) 23:17, 4. 3. 2007 (UTC)

Dobrou vůli předpokládám, ale ono je těžké opakovat ti několikrát dokola, že nástěnka správců není pro debatu :( Máme žoky, arbitráže, diskuse, a tunu dalších věcí, tak prosím respektuj, že tam se nediskutuje a nepíšou "výkřiky". Nevím, jak více ti tohle vysvetlit. Dobrou --Chmee2 23:25, 4. 3. 2007 (UTC)


Chybějící fotografie minerálů[editovat zdroj]

Dostačuje? :)

Díky za nabídku. Na této stránce je zatím malá část nerostů bez obrázků. Budeš to dávat rovnou na Commons? Mají už tam na ně připravené "chlívky". --MiF 14:37, 7. 3. 2007 (UTC)

seznam si příští týden projdu a zajdu se domluvit do školních sbírek, jestli mne tam pustí a začnu to případně fotit. Nahážu to rovnou na commons, pač k nám je zbytečné to dávat :) Doufam, že někdy během příštího týdne 14 dní se to začne tady objevovat. --Chmee2 15:27, 7. 3. 2007 (UTC)
Neměl bys nějakou pěknou fotku chromitu? Na Commons jsou jen dvě, nic moc. Díky. --MiF 14:12, 16. 3. 2007 (UTC)
kouknu ve škole, jestli tam někde neleží nějakej :) a případně ho cvaknu --Chmee2 18:49, 19. 3. 2007 (UTC)

Ležel tam ve skřínce, tak jsem ho cvaknul. Koukal jsem, že jich je tam více, ale musim neprve někde sehnat klíč od dalších skříní... jo a nakopíroval jsem na commons rovnou další kameny, co jsem tam našel :) tak případně můžeš kouknou do mnou nahraných obrázku, kdybys chěl vědět jakých.... --Chmee2 15:40, 28. 3. 2007 (UTC)

Kunratický les[editovat zdroj]

Ahoj, díky za článek o Kunratickém lese, avšak mám několik připomínek hned k celé první větě:

  • v úvodu je uvedeno "Kunratický les či Michelský les nebo Krčský les" - Názvy Kunratický a Michelský nejsou názvy téhož lesa, ale názvy dvou sousedících lesů - Kunratický les je les jižně od lesní cesty a katastrální hranice Kunratice-Michle, Michelský les je severně od této linie. Tak je to i ve většině map. Název Krčský les je hovorové a nepřesné označení.
  • dále pokračuje "největší zalesněná souvislá plocha přibližně 300 hektarů [1] na území hlavního města Prahy" - uvedený ref i pohled do mapy prozrazuje opak, Klánovický les je násobně větší.
  • "se nachází na území Prahy 11" - Kunratický les je v Kunraticích, Michelský les v Praze 4-Michli a Praze 11-Chodově.

Mirekk 20:49, 20. 3. 2007 (UTC)

díky za připomínky :) já jsem potřeboval někam umístit obrázky a tak jsem na rychlo spíchnul článek a netušil jsem všechny věci přesně, budu velmi rád, když to zedituješ tak, jak člk z Prahy o tom ví :) já tam jsem jen občas na studia :).
Jinak ty názvy lesa jsem bral z toho, co je v tom externím odkazu. Rád je smažu, pokud jsou špatně (myslím redirecty). --Chmee2 20:55, 20. 3. 2007 (UTC)

V pořádku, nechtěl jsem to měnit bez vysvětlení, zkusím to malinko doplnit (+odkaz na Nový hrádek apod). Ale nevím jestli založit další článek i o tom Michelském lese, když je s Kunratickým propojený a nic moc nového navíc se k tomu asi nevymyslí, uvidíme... Mirekk 21:06, 20. 3. 2007 (UTC)

tak to bude záviset na chuti :-) případně když mi sem hodíš gps souřadnice, tak zaskočím vyfotit i ten Michelský les. Odkaz na Hrádek by tam měl být, dokonce 2x, jednou u obrázku a podruhé v textu. Jdu zkusit k tomu někde vygooglit ty počty muflonu, pač o tom jsem někdy někde něco slyšel a už nevim kde :( --Chmee2 21:13, 20. 3. 2007 (UTC)

Hrádek tam je, jsem ho přehlídnul. Nevím jestli GPS pomůže: Michelský les kolem 50°1'58"N,14°28'8"E, rybník Labuť na okraji lesa 50°2'2.82"N,14°27'26"E. V Kunr. lese býval zookoutek, snad někde tady 50°2'2.82"N,14°27'26"E, ale nejsem si úplně jistý. Ale snad není nutné tak dopodrobna ;-) Sám se tam ale bohužel v nejbližší době nedostanu. Jinak jsem k tomu založil související pahýl Údolí Kunratického potoka, tak kdybyste něco našel můžešte to přihodit. Díky! Mirekk 22:10, 20. 3. 2007 (UTC) edit.konflikt.

Asi by bylo lepší nezakládat nový článek o Michelském lese, protože jde o souvislou plochu, kde ty 2 lesy se kromě polohy až tak neliší.
A ti mufloni - číslo je z pozorování předminulý týden z nemocnice.--Packa 22:03, 20. 3. 2007 (UTC)

To je pravda ale jak to spojit, resp. pod jakým názvem? Nebo udělat z jednoho redirekt? Mirekk 22:12, 20. 3. 2007 (UTC)

píšu si do poznámek a fotky dodám příští víkend (pokud bude pěkné počasí). Vyfotím ten potok celej :)))
OK. necháme to jenom na jeden les :) Osobně bych nechal kunratický a michelský redirect (nebo aspon tak jsem to do dneška znal já :) --Chmee2 22:12, 20. 3. 2007 (UTC)

OK, název Kunratický myslím převládá i co se rozšířenosti týče.Mirekk 22:22, 20. 3. 2007 (UTC)

Ještě něco: přemístil jste Údolí Kunratického potoka na PP Údolí Kunratického potoka s odkazem na Seznam chráněných území Prahy. Bohužel ten formát není zdaleka jednotný, už jsem tu naopak založil články s názvy s "PP" a bylo mi to přesunuto... Navíc z toho seznamu jsou skoro všechny přesměrovány! Např. PP Počernický rybník směrováno na Počernický rybník, PP Chvalský lom na Chvalský lom apod. Myslím že už se o tom někde diskutovalo... Mirekk 22:21, 20. 3. 2007 (UTC)

ha máš pravdu ,moje chyba, hned jdu zjednat nápravu, sorry :)

Nedělejte prosím prosím ta chráněná území s PP na začátku. V seznamech klidně, ale v názvech článků ne. Ty by opravdu měly být tak nějak "lidově srozumitelné". I nebožtík ŠJů jednou uznal, že to s PP na začátku nevypadá dobře :-) --Packa 22:33, 20. 3. 2007 (UTC)

A s názvem lesa - asi by byly nejlepší redirecty na Kunratický les... jen je problém v tom, že asi nejvíc lidí mu říká Krčský ;-(

Zookoutek býval u té restaurace U Krále Václava IV. a je už zase obnovený - jen nevím, jestli tam teď jsou zvířata nebo budou až na jaře (tedy vlastně zítra :-) --Packa 22:42, 20. 3. 2007 (UTC)

Hlasování o smazání/Iuridictum[editovat zdroj]

Wikipedie:Hlasování o smazání/Iuridictum - jen bych tě chtěl upozornit, že jsi se dal 2x pod smazat --Jiří Novotný 17:28, 4. 4. 2007 (UTC)

díky za upozornění, překoukl jsem se a udělal tak chybu :( už je to ale napravené ;) --Chmee2 16:34, 5. 4. 2007 (UTC)

rv. Nobelova cena[editovat zdroj]

Díky za opravu kolego, chtěl jsem to revertovat na předposlení verzi a nějak se mi to nepovedlo... --Mirekk 12:27, 8. 4. 2007 (UTC)

Kategorie: Židé[editovat zdroj]

Dobry den Zadam Te jako zakladatele teto kategorie aby byla okamzite smazana (viz moje poznamka Pod lipou - oznameni). Toto je nevhodna kategorie ktera nepatri do slusne demokraticke spolecnosti a je nepravna jak v Cesku tak v Evropske Unii. Prosim smazat. Dekuji. Tatraplan

nejsem zakladatelem této kategorie, ačkoliv by se to mohlo zdát z historie hesla. Byla založena myslím Semenáčem a já jsem ji pak pouze smazal/obnovil a umravnil tak tim jeho nevhodne shrnutí, které on tam umístil. Osobně si také myslím, že ta ketgorie tady nemá co dělat, ale dokud se nerozhodne někde (třeba hlasovani VfD) tak se mi ji nechce svévolně mazat. --Chmee2 09:32, 13. 4. 2007 (UTC)


Ste zkušený uživatel, tak sakra používejte náhled!! --Chmee2 09:47, 27. 4. 2007 (UTC)