Lollipopz: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Zamkl stránku „Lollipopz“: Častý vandalismus: krátkodobá polozamčení nestačí ([Editace=Povolit jen automaticky schváleným uživatelům] (do odvolání) [Přesunutí=Povolit jen automaticky schváleným uživatelům] (do odvolání))
šablona zámku
Řádek 1: Řádek 1:
{{Dlouhodobě polozamčeno}}
{{Upravit|doplnit na označená místa reference, a již existující reference správně vložit do textu článku, nahradit nevhodné výrazy}}
{{Upravit|doplnit na označená místa reference, a již existující reference správně vložit do textu článku, nahradit nevhodné výrazy}}
{{Infobox - hudební umělec
{{Infobox - hudební umělec

Verze z 22. 5. 2020, 00:14

Šablona:Dlouhodobě polozamčeno

Lollipopz
Základní informace
PůvodČesko Česká republika
ŽánryPop, dětská hudba
Aktivní roky2015–současnost
Webwww.lollipopz.cz
Současní členové
Pavlína Halvová, Eliška Kavková, Nikol Höfnerová, Niky Grecu
Dřívější členové
Veronika Hubatková, Barbora Marková, Laura Jyotsna Šťastná
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lollipopz je česká dětská pěvecko-taneční hudební skupina zaměřená na dětské publikum. Skupinu tvoří 4 dívky ve věku 11–13 let. Vyznačují se především svými různobarevnými parukami žlutá, modrá, růžová, zelená). Lollipopz vystupují na kulturních akcích po České a Slovenské republice s vlastním repertoárem a komponovanými pořady pro děti.[1][2] Ve své cílové skupině jsou ale známé i jako youtuberky s vlastním pořadem na YouTube Lollymánie. Jedná se o komerční projekt vedený managementem, společností Kawaii Production s.r.o.[3]. Projekt je zamýšlen jako nestárnoucí. To v praxi znamená, že vždy po určité době dochází ke změně obsazení, aby skupinu vždy tvořily děti v určitém věku.

Vznik a historie

První konkurz do skupiny Lollipopz proběhl v září 2015 a zúčastnilo se ho přibližně 50 dětí.[zdroj?]

Představení skupiny veřejnosti proběhlo až v lednu 2016 prostřednictvím první písně Lízátková Párty. V TV se Lollipopz objevily například v pořadu Teleráno na slovenské TV Markíza,[4] v Dobrém ránu na České televizi [5] či v pořadu Snídaně s Novou a Mise nový domov na TV Nova.

V prosinci 2018 Lollipopz absolvovaly své první hudební tour s názvem „Lollipopz Bambule Tour“ a v květnu 2019 své druhé „My Little pony tour“. Obě turné probíhaly v rámci České republiky.

V prosinci 2019 Lollipopz absolvovaly dvě Megashow: v Brně 8. 12. – Brno Zoner Bobyhall a v Praze 14.12. – Praha Lucerna kde poprvé zazněly úplně nové písničky. [zdroj?]

Youtube kanál

V létě 2017 začaly Lollipopz natáčet svůj vlastní pořad na YouTube s názvem Lollymánie.[6] Pořad se natáčel ve studiu v Aquapalace Praha. Na podzim 2018 měl na YouTube premiéru druhý pořad skupiny Lollipopz, s názvem Lollyboxing. Na začátku roku 2020 si Lollipopz přestěhovaly studio Lollymánie z Aquapalace Praha do Království hraček Bambule v centru Chodov, kde už dříve natáčely Lollyboxing.

Na svůj Youtube kanál, vydávají i videoklipy k jejich písním.

Lollipopz na podzim 2019 překonali na YouTube hranici 100 000 odběratelů a od YouTube dostaly Play Button.

Na začátku roku 2020 skupinu Lollipopz opustila členka Laura Šťastná, kterou nahradila Niky Grecu.

Merchandising

Lollipopz také mají poměrně široký merchandising - oblečení, doplňky, plakáty a také paruky. Prodávají ho na svém oficiálním eshopu, také se prodává v Království hraček Bambule a Sparkys.

Diskografie

První CD album skupiny Lollipopz vyšlo v květnu 2015 Za repertoárem skupiny stojí hudební producenti Michal Pešout, Petr Panocha (ze skupiny Maxim Turbulenc), Luboš Lauterbach, David Vostrý a textaři Milan Deutsch a Karel Andreas Stiebling, který je zároveň jedním z manažerů skupiny. Kmotrami tohoto alba jsou Dagmar Patrasová a její dcera Anna Julie Slováčková.

V prosinci roku 2018 Lollipopz vydali singl „První Láska“ s b-stranou „Kouzlo Vánoc“.

V květnu 2019 Lollipopz vydali své druhé album "Nekonečné Léto"

V dubnu 2019 Lollipopz nahráli novou písničku Tenhle den je náš a v létě téhož roku písničku Kolo Štěstí.

Odkazy

Reference

  1. Lollipopz: nová dívčí skupina zve hudbou i pohybem do originálního příběhu - Novinky.cz. www.novinky.cz [online]. [cit. 2019-10-13]. Dostupné online. 
  2. Lollipopz na veletrhu Dětská planeta - Ententyky.cz - Plno rad, kde si hrát. www.ententyky.cz [online]. [cit. 2019-10-13]. Dostupné online. 
  3. Dívčí skupina Lollipopz. lollipopz [online]. [cit. 2019-10-13]. Dostupné online. 
  4. Lollipopz - V Teleránu na TV Markíza. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  5. Lollipopz - ČT1 Sama Doma (Všechno je naruby + rozhovor). [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  6. Lollipopz. YouTube [online]. [cit. 2019-10-13]. Dostupné online. 

Externí odkazy