Diskuse s wikipedistou:Pesos

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Chci Vás však poprosit o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak článek bude vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty stránkou nejdůležitější, zobrazují se tam veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny i historie článku zbytečně znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, tak vyplňte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň také dáváte najevo, že další změny v nejbližší době neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout a opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc.--Li-sung 14:15, 23. 4. 2006 (UTC)

I já se přimlouvám za méně časté ukládání pidieditací. --Postrach 20:55, 19. 12. 2006 (UTC)

šablona[editovat zdroj]

Vidím, že se snažíte přídat k článku Vostok (jezero) šablonu, která zřejmě neexistuje. Pokud ji nikdo nevytvoří ta nebude fungovat, musíte najít již existující šablonu, tu pak lze použít. --Li-sung 14:30, 23. 4. 2006 (UTC)

Soubor:Mount Asgard.jpg[editovat zdroj]

U souboru Soubor:Mount Asgard.jpg uvádíte, že jste jeho autorem. Jak je pak možné, že na Commons exituje shodný, jehož autorství si připisuje někdo jiný? --Tlusťa 13:31, 21. 12. 2006 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Nolanus 14:30, 21. 12. 2006 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Sob, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Tlusťa 16:24, 21. 12. 2006 (UTC)

Soubor:Sob.jpg[editovat zdroj]

Licencí {{PD-self}} můžete označit pouze svoje dílo, ne okopírované z knihy. --Tlusťa 17:09, 21. 12. 2006 (UTC)


Soubor bobr.jpg[editovat zdroj]

Takhle prosím ne. Podívejte se co Wikipedie není. Ani články ani obrázky, mající za jediný účel urážet, sem nepatří. --Postrach 08:29, 10. 1. 2007 (UTC)

Změny čísel[editovat zdroj]

Aktuálně provádíte rozsáhlé změny čísel v článcích. Očekávám, že je urychleně ozdrojujete, pokud tak neučiníte, pak je mi líto, všechny Vaše editace tohoto typu zrevertuji. --Cinik 13:17, 29. 6. 2007 (UTC)

Náhled znovu[editovat zdroj]

Pane kolego, už dvakrát jste byl upozorněn, že musíte před editací použít tlačítko náhled. Jestliže během dvou hodin uděláte 8 minizměn ve stejném hesle, to vypovídá , že si změny vůbec nepřipravujete. Napište si uvahy předem ve Wordu nebo na kus papíru a udělejte celou změnu najednou. Já vám do něj dnes nepolezu. Přeju hezký víkend --Zákupák 13:07, 16. 5. 2008 (UTC)

Zdroje a kat[editovat zdroj]

Prosím uvádějte u svých článků své zdroje. Pokud se jedná o překlad, použijte prosím šablonu {{překlad}}. A používejte kategorie, návod jak na to naleznete na stránce Nápověda:Kategorie. Díky moc, hezký večer, --Podzemník 14:26, 16. 5. 2008 (UTC)

subpahyl[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Mutford. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Vrba 23:22, 17. 5. 2008 (UTC)

přehrada Bystřička[editovat zdroj]

Výše uvedeným článkem jste mi udělal radost. Dobrá práce. :-) 80.232.117.40 19:49, 29. 5. 2008 (UTC)

Imagevio autor.[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Brunovce zamek.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Vrbova 22:16, 1. 6. 2008 (UTC)

Smazal jsem Vami nahrany obrazek Soubor:Mhd Valmez.png, nebot je evidentni, ze k nemu autorska prava nemate viz [1] --Vrba 09:27, 3. 6. 2008 (UTC)

Gambrinus liga 2008/09[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku 1. Gambrinus liga 2008/09. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Miraceti 14. 8. 2008, 13:19 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Zdravím, už jsem to dneska psal třem lidem, před uložením i sebemenších změn je nutné vyplnit pole shrnutí editace, ostatní tak snadno poznají, jaké změny jsi provedl. Dík a měj se--Nissan 17. 8. 2008, 12:03 (UTC)

Drožďárna[editovat zdroj]

Vážený pane, dodejte prosím zdroj k Vaší editaci tvrdící, že se staré hřiště Teplic jmenovalo U Drožďárny. To byla totiž jen přezdívka, ofic.byla souběžná ulice Nákladní a U drožďárny se tomu jen tak říkalo kvůli té smrdící budově přes ulici. Té se také jen tak přezdívalo. A s malým d je to tak psáno i v citované knize 20 let teplické kopané, kterou mám doma. A na řadě novinových výstřižků. Máte-li jiný zdroj, uveďte jej do hesla, jinak vaši editaci po pár dnech zruším.--Zákupák 2. 2. 2009, 21:15 (UTC)

kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT|Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy