Diskuse s wikipedistou:Mirek256/archiv

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

zkuste používat tlačítko Ukázat náhled, zkontrolovat chyby a teprve definitivní verzi uložit --Li-sung 17:02, 23. 7. 2005 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Pokud nahráváte obrázky na Wikipedii, musí být označeny zdrojem a licencí pod kterou je skutečný autor poskytuje. Licence se dodává pomocí popisků --Li-sung 07:42, 24. 7. 2005 (UTC)

Mirku, škoda že nenahráváte obrázky rovnou do Commons. Chtěl jsem zrovna dát vaši vydařenou fotku běžecké tratě na hřebenu Lužických hor do anglické Wiki, ale měl jsem smůlu. S dial-up připojením se mi to nechce přetahovat ručně... Sucháč JanSuchy 17:35, 5. 8. 2006 (UTC)
Už obrázek na commons je..já je tam od určité doby ale nahrávám viz [1]--Mirek256 14:50, 6. 8. 2006 (UTC)
Díky, mrkněte na en:Lusatian Mountains. Snad se nebude někdo vztekat, až tam prodře běžky, ne vždy je tolik sněhu jako minulou zimu ;-) Sucháč JanSuchy 20:51, 6. 8. 2006 (UTC)
Mirku, pokud jste se někdy ve škole učil bukvičky, můžete si je procvičit pod svým obrázkem na sr:Лужичке горе :-) JanSuchy 19:13, 12. 8. 2006 (UTC)
Dnes jsem zmíněný obrázek přidal na ro:Munţii Luzaţieni. BTW, nedoplníte na Soubor:Mirek256.jpg o jaké letadlo se jedná? Hezký den, Sucháč JanSuchy 20:02, 2. 12. 2006 (UTC)

Typografie apod.[editovat zdroj]

Vítám Vás na české Wikipedii. Pustil jste se do Lužických hor, což je jedině dobře, zatím se tomu tady nikdo nevěnoval. Věnujte však, prosím, trochu pozornosti některým typografickým pravidlům. Zejména bych upozornil na zkratku "metrů nad mořem", kdy za značkou metrů se tečka nedělá (stejně jako za kilogramy apod.), naopak za dalšími dvěma písmenky tečku správně děláte, ale za tou tečkou ještě musí být mezera, výsledná zkratka tedy bude vypadat "750 m n. m.". Za úvodní závorkou se nepíše mezera, takže se má psát "Pěnkavčí vrch (792 m n. m.)". Další rady tohoto druhu najdete na Wikipedie:Typografické rady, Wikipedie:Pravopisné rady nebo na Hříchy pro šíleného korektora - psaní zkratek a značek. Ale to jsou drobnosti, to se poddá. Důležitý je obsah a vůči tomu nějaké zvláštní výhrady nemám. Bylo by také dobré, kdybyste byl schopen zařazovat články do příslušných kategorií, alespoň do jedné. Například Lužické hory jsem zařadil do kategorie:Česká pohoří, ale možná byste to příště už mohl zvládnout sám. Pokud budete psát o horách, tak je kategorie:Horské vrcholy no a vesničky zařazujeme do příslušného okresu, například Kategorie:Okres Liberec. Ale jak říkám, to jsou jen drobnosti, rozhodně si zatím nevedete nijak špatně. Hodně štěstí při dalších editacích! --Luděk 11:26, 24. 7. 2005 (UTC)

Dvě drobné připomínky k Vašim astronomickým článkům: a) V číselných údajích se na české wikipedii používá desetinná čárka, nikoli tečka (viz např. Vaše heslo galaxie Šípková růženka, rektascenze a deklinace a jinde). b) Podívejte se na anglickou wikipedii na články hvězdách (námátkou třeba Deneb). U článků jsou vpravo nahoře infoboxy, které shrnují tabelárním způsobem základní numerické údaje. Bylo by velmi vhodné, kdybyste to používal i v článcích, které děláte pro českou w. Držím palce! --A.Vítek 09:00, 4. 8. 2005 (UTC)
Ještě něco: Všiml jsem si, že v článcích používate pro označení astronomické jednotky zkratku AE, zřejmě pod vlivem toho, že přebíráte část informací z německých pramenů, asi z německé wiki. Tato zkratka AE je od německého Astronomische Einheit a v české astronomické terminologii se vůbec nepoužívá. Běžné je (a tak tomu je i v jiných astronomických heslech v české wikipedii) používání mezinárodního symbolu AU, odvozeného z anglického názvu astronomical unit. Jinak se v běžném psaném vyjadřování v češtině používá též a. j., ale to bych ve Wikipedii nedoporučoval. --A.Vítek 11:03, 7. 8. 2005 (UTC)

O těhle asteroidech vím, jsou na de. udělané obšírněji než na en. Stálo by za to něco o nich udělat do cs. Prosím hlesla nazvat "2002 AN29 (planetka)" apod., aby to bylo jednotné. Ony totiž někdy bývají ořesunuty do komet a pak je v tom změtak, když ten dodatečný atribut tam není.

Mirku, podíval jsem se na souhvězdí Delfin, je to výborné, hlavně to připojení infoboxu vpravo. Přesto mám několik drobných připomínek pro další práci na podobných heslech:
a) Minimálně opakovat věci, které vypadají úplně stejně v textu jako v infoboxu. Např. řádku v textu "Latinsky: Delphinus, Genitiv Delphini, Abk. Del" bych v textu vůbec neuváděl, je to přehlednější v tabulce. (Navíc Abk. je zase relikt z německé wiki - vždyť je to Abkürzung ;=)) ). Naopak z infoboxu bych vypustil seznam okolních souhvězdí; je to lepší mít to v úvodním textu - každopádně v hesle jenom jednou.
b) V infoboxu bych změnil první dvě řádky definující začátek tabulky. Mnou navrhovaná úprava zajišťuje, že ve většině prohlížečů se nebude linka oddělující odstavce textu protahovat přes infobox (přeškrtávat ho). Dále přidání formátu se size zvýrazní první řádku jako nadpis a více ji odliší od obsahu infoboxu.
c) U rektascenze se označení h a m píší jako horní index, tedy s pomocí html elementů sup. Totéž platí pro m použité jako označení hvězdné velikosti.
Dále bych zvážil, zdali je výhodné uvádět u polohy souhvězdí v rektascenz a deklinaci pouze cosi jako souřadnice těžiště, spíše bych preferoval v obou případech rozpětí hodnot, které nabývají zapadní a východní nejzazší body a stejně tak jižní a severní. Zatím jsem to neudělal, protože tyto údaje mám jen v J1950 a ne v J2000; ty bych musel někde sehnat.
A teď jedna připomínka týkající se fakticky pouze jednoho objektu právě v tomto souhvězdí a to proměnné hvězdy R Del: jde skutečně o proměnnou hvězdy typu Mira Ceti, obvyklé je přitom dodávat adjektivum "dlouhoperiodickou" a tato třída hvězd se nazýva "mirida".
Podívej se na změny, které jsem v hesle udělal a bude to jasnější. Zdraví a drží palce (neber připomínky moc tragicky, je to jinak perfektní a velmi záslužná práce). --A.Vítek 20:49, 18. 8. 2005 (UTC)

Co se týče Messierova katalogu, tak odpověď není tak zcela jednoduchá. Samozřejmě v asronomických publikacích, kde je zřejmé, o co jde, se pro objekty z tohoto katalogu používá zápisu např. M 100 (tedy písmeno M, mezera a číslo). Jdem přesvědčen, že ve Wiki by to vedlo jen ke zmatkům, proto hlavní heslo doporučuji dělat pod označením "Messier 100", s možným redirectem z "M 100 (galaxie)", samozřejmě i s podobnými redirecty z jiných katalogů (zejména důležitý je NGC = New General Catalogue, zde "NGC 4321 (galaxie)"). Doporučuji Tvé pozornosti interaktivní katalog NGC 2000.0, který je na adrese

http://www.seds.org/~spider/ngc/ngc.html

Tato stránka je sice v angličtině, ale je srozumitelná a až najdeš příslušný záznam k Messierově objektu (napsat M mezera číslo do okénka a klepnout ENTER), dostaneš stránku o tom objektu (zase anglicky), ale klepnutím na odkazem More on ... se dostaneš na podrobnou stránku, kde je možno si zvolit (ne-li vždy, tak rozhodně většinou) verzi v němčině. --A.Vítek 20:58, 19. 8. 2005 (UTC)

Autorská práva[editovat zdroj]

Pokud jste autor obrázků musíte si vybrat některou šablonu licence, pod kterou je uvolníte. Sám nevím co je nejlepší, ale na commons se doporučuje multilicence GFDL a Creative Commons , což byste provedl tak že u k popisku obrázku dáte položku Autor: (svou přezdívku či jméno) a šablony (tzn. něco mezi závorkami {{ a }} ) {{GFDL-self}} {{cc-by-2.0}} . Můžete si ale vybrat i něco jiného třeba {{PD-self}} a uvolnit jako volné dílo.

Rozcestník[editovat zdroj]

Myslím, že pokud jsou jen dvě možná témata pod jedním jménem, je zbytečné dělat rozcestník a stačí je jen takhle provázat jak je to naznačeno v článku Jedlová. Pokud je něco dalšího stejného jména a neexituje převažující význam, měl by se přesounout současný článek (pomocí funkce přesounout v horní liště) na Jedlová (hora) a na Jedlová založit rozcestník dle nápovědy na Wikipedie:Rozcestníky--Li-sung 16:49, 25. 7. 2005 (UTC)

Souhlas s kolegou Li-sungem.
Co máte přesně na myslí, když říkáte "aby tam nebyl ten nadpis"? Myslíte šablonu Pojednává ("Tento článek pojednává o hoře")? Berte to tak, že jste svým článkem "vyhrál" pro horu Jedlová pojmenování článku bez závorky a že závorka zbyla na obec. :-) Rozcestník nebude zapotřebí, pokud do hry nevstoupí ještě nějak¨é třetí místo stejného jména. Zkrátka zatím tu budou dva články, které na sebe vzájemně budou odkazovat v záhlaví. Nazval bych to asymetrické rozlišení (jeden článek závorku má, druhý ne). Druhou možností je rozlišení symetrické (hora i obec se závorkou a rozcestník pod názvem Jedlová. To se dá když tak zorganizovat v budoucnu, ale zatím nás k tomu nic nenutí.
Pokud by hypoteticky bylo stejných názvů víc (tři, čtyři), pak by se pod názvem Jedlová udělal rozcestník a všechny články by byly symetricky rozlišeny závorkou (příklad: Vysoký Újezd). Případně, pokud by jeden z názvů byl jasně nejznámější, dostal by název Jedlová bez rozlišení on a do záhlaví by se dal odkaz na rozcestník, pojmenovaný Jedlová (rozcestník), vyjmenovávající ostatní méně známé možnosti. To by byl asymetrický rozcestník.
Já teď za chvilku zkusím udělat nějaké rozcestníky (dvou a více názvů stejného úrovně významnosti, tedy obyčejné symetrické rozcestníky). Stačí, když se pak podíváte, jak to vypadá. Miaow Miaow 17:05, 25. 7. 2005 (UTC)
Údajná zbytečnost rozcestníků v případě dvou pojmů je IMHO nesmysl: vzájemné odkazování článků, které spolu souvisí jen a jen shodným jménem, je dle mého názoru neodborné (neencyklopedické). Zároveň se vkládaným nesouvisejícím textem snižuje míra skutečného obsahu stránky (SEO) a to na prominentním místě v celé stránce, což se negativně projevuje např. i v tištěné verzi. --Adam Hauner 08:31, 9. 8. 2005 (UTC)

Obrázky z Commons[editovat zdroj]

Prosím nepřihrávetjte se obrázky, které jsou na Commons. Ty stačí použít běžnou syntaxí. --Li-sung 19:03, 2. 8. 2005 (UTC)

Přebírání obrázků[editovat zdroj]

Pokud přebíráte obrázky z jiných wikipedii, myslím, že by bylo lepší používat jejich nejvyšší rozlišení. Tzn. neukládat verzi, ktwrá se zobrazí na popisové stránce, ale použít odkaz těsně pod ní: Download high resolution version. Verze s nižší rozlišením než nejvyšším uloženým se pozná i podle jména souboru, který začíná např. 800px- --Li-sung 11:46, 3. 8. 2005 (UTC)

Lesná vs Lesná u Tachova[editovat zdroj]

Mirku, prosím, rozlišujte mezi jménem obce (Lesná) a jménem katastrálního území (Lesná u Tachova). Ve Wikipedii až na výjimky se jmény katastrálních území nepracujeme. --Adam Hauner 08:31, 9. 8. 2005 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Děkují vám kolego za link do registru UIR-ADR. --Zirland 09:14, 9. 8. 2005 (UTC)

Hi Mirek, I uploaded your pic to commons, but changed the name to Panska skala.jpg. Maybe you would like to change the name here and delete it. I'd like to use it for my German Wikipedia article de:Panská skála, so commons seemed the right place :-) Best wishes from Cologne, elya

Zdravím. Koukal jsem se před chvílí na Vaše editace. Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Chci Vás však poprosit o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak článek bude vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty stránkou nejdůležitější, zobrazují se tam veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny i historie článku zbytečně znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, tak vyplňte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň také dáváte najevo, že další změny v nejbližší době neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout a opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc. --Luděk 10:54, 5. 7. 2006 (UTC)

Já se omlouvám, ale zkoušel jsem všude funknčnost odkazů..agree to the edit counter opt-in termsa horou jsou metry...atd. Nenapadá Vás u Toštejnského panství ještě nějaká kategorie? Jakou kategorii by mělo být Valašské království, Tolštejnské panství? Já to dal do turistiky a pak do oblastí. --Mirek256?~

Nemusíte se nijak omlouvat, bylo to jen upozornění. Co se týče kategorizace, tak mne napadá zatím opravdu jen ta turistika, ale to proto, že nevím, oč se vlastně jedná. V každém případě by to ale chtělo napsat do úvodního odstavce, vo co go, protože zatím tam je "Tolštejnské panství bylo vyhlášeno dne...", ale není tam řečeno, jestli to je nějaká soutěž, akce Z či brigáda, hra pro děti a mládež atp. Takže zkuste něco ve smyslu: "Tolštejnské panství je XXX a bylo vyhlášeno..." --Luděk 11:17, 5. 7. 2006 (UTC)

K Vaši poznámce u hromadných pahylu: Wikipedie skutečně není obecní kronika. Na druhé straně se v obecních kronikách jistě najdou zajímavé texty, a jako takové mohou být převzaty na Wikisource (už tam dva jsou). Dle autorského zákona lze vycházet z toho, že dokumenty z úředních obecních kronik jsou public domain (a sice PD-CzechGov); je-li uveden zdroj, a sice takový, který si nečiní nárok na přidání hodnoty (no, těžké), tak to Wikisource může vzít a sice ráda. Máte-li nápad, dejte vědět. -jkb- 20:15, 30. 7. 2006 (UTC)

počítadlo editací[editovat zdroj]

Dobrý den, vz wikipedie:Pod lípou#Zprovoznění podrobného přehledu editací, myslím že by se vám to mohlo hodit. děkuji --Nádvorník 15:10, 3. 8. 2006 (UTC)

Bildverschiebung nach Commons[editovat zdroj]

Ahoi Mirek, kann ich dein Bild Soubor:Rozhledna na Tanečnici.jpg nach Commons verschieben, damit wir es auch in der deutschen WP verwenden können? Viele Grüße --Hejkal 21:25, 12. 11. 2006 (UTC) Ja, es ist möglich..Gruß Mirek--Mirek256 15:58, 13. 11. 2006 (UTC)

Děkuji, dobře. --Hejkal 17:19, 13. 11. 2006 (UTC)

Zdravím. Čtyřmístná čísla se píší bez mezer, prosím, dodržujte tento úzus. Děkuji.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 16:43, 4. 2. 2007 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Uděluju Vám toto wikivyznamenání za Vaši práci na článku Lesné. Článek jsem zařadil mezi Dobré články. Zdravím, Ioannes Pragensis 19:04, 12. 6. 2007 (UTC)

Děkuji. Skoro si to ani nezasloužím.--Mirek256 13:16, 13. 6. 2007 (UTC)

Překlepy[editovat zdroj]

Milý kolego, dovoluji si Vám udělit ještě jednu wikikytičku za soustavný boj proti překlepům a jiným nedostatkům ve článcích. Už delší dobu pozoruju Vaše editace v seznamu posledních změn a myslím, že si ji rozhodně zasloužíte.. ;-) S přáním pěkného dne --Mercy 17:16, 16. 6. 2007 (UTC)

Já děkuji, ale je to napůl strojové, stačí editovat ve Firefoxu a mít nainstalovanou českou kontrolu českého pravopisu.--Mirek256 17:21, 16. 6. 2007 (UTC)

Já to dělám úplně stejně ;-) --Mercy 17:25, 16. 6. 2007 (UTC)

Ahoj. Jeste jsem to tu moc nepochopil, ale uz mam neco malo editacia nevim jestli uz muzu hlasovat a tak. Nevim co vsechno se pocita. Potrebuju k tomu dostat nejaky status nebo neco?--beavel 12:21, 17. 6. 2007 (UTC)

Dekuju, tohle oceneni mne moc potesilo! :)--frettie.net 22:17, 24. 6. 2007 (UTC)

Dobrá zpráva[editovat zdroj]

Děkuji a budu držet palce!--Ioannes Pragensis 11:39, 27. 6. 2007 (UTC)

Díky za práci na KPMV[editovat zdroj]

Děkuji Vám, že se snažíte doplnit zdroje k některým informacím v článku o Kruhu přátel muzea Varnsdorf. Mé naplnění článku těmi šablonami samozřejmě nemělo za cíl nic jiného, než aby byly zdroje doplněny - a jsem rád, že se toho někdo tak promptně ujal. --Okino 16:11, 28. 6. 2007 (UTC) I když nejsem členem, jejich ročenky mám doma. Ale muzeum opravdu funguje dle mého názoru špatně, chtělo by to změnu, možná až bude vedle knihovna a informační středisko, zlepší se to. Je to ale můj subjektivní názor. Dnes jsem z Vdf dodal několik fotek, kdybyste něco potřebovat, napište si --Mirek256 16:18, 28. 6. 2007 (UTC)

Ne, děkuji, tohle byla jen moje snaha vyřešit probíhající VfD. Bohužel nakonec ti, co hlasovali pro ponechání, odhlasovali a na téma se vykašlali... --Okino 16:21, 28. 6. 2007 (UTC)

Ohrazenice a Nedeveka x Nedvěka[editovat zdroj]

Zdravím Vás, Mirku, a děkuju za to, že se díváte na to, co stvořím. Víc očí víc vidí, ale u té opravy na Nedvěku si vůbec nejsem jist. Ověřoval jsem to z mapy i z Googlu a skutečně všude je Nedveka. Je to trošku zvláštní, vím :-) --Nostrifikator 16:21, 3. 7. 2007 (UTC)

Máte pravdu pravdu, dal jsem to zpět, myslel jsem, že jste se překlep. --Mirek256 16:27, 3. 7. 2007 (UTC)

Hlas u turecké školy[editovat zdroj]

Milý kolego, přesunul jsem Váš komentář, který dělal problémy se zarovnáním, mezi komentáře. Pokud to ale měl být hlas, prosím, hlasujte znovu, vraťte to (s lepším odsazením) nebo mne kontaktujte. Děkuji. --Okino 21:18, 7. 7. 2007 (UTC)

Překlepy[editovat zdroj]

Už jsem chtěl několikrát upozornit na opravy překlepů, dvakrát či třikrát se v „mých“ článečcích objevilo shrnutí překlep a Vaše jméno a když jsem to skouk vidím, že ne překlep ale díky změně skloňování nesmyslná změna formulace (diffy se mi hledat nechce, ale dá se to dohledat, vim jen že jsem ve shrnutí uvedl rv takhle to smysl dává), nevím jestli to je tou strojovou prací ale každopádně to bylo zbytečné, samozřejmě nic hrozného se neděje, jen že vidím že mašina opět běží:-))--Horst 15:29, 21. 7. 2007 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Za články o českém místopise a za přínos v této kategorii Ti uděluji tento WikiŘád České republiky. JAn 21:16, 4. 8. 2007 (UTC)


Mnohokrát děkuji.--Mirek256 06:45, 5. 8. 2007 (UTC)

Nazdar Mirek256. Chtěl bych ti děkovat, že jsi korigoval můj článek Sebnitz (město). Myslím, že jsi zpozoroval, že čeština není má mateřština. Několik pojmů je trochu nejasné, např. je Velké okresní město. To je správní jednotka tady v Sasku, která má jistou samostatnost. Takové Velké okresní město nemá jen starostu, nybrž vrchní starostu. Nevím zda je v Česku něco podobné. Leteců upoutaných modelů (leteců je nesprávné, letců je asi správné. Tedy, je sport upoutaných modelů, upoutaných balónů. Nemůžu to vysvětlit, protože já sám nemám zdání o tím sportu. Tedy, ještě jednou: Srdečný dík! Pozdravy, --Michawiki 21:10, 19. 8. 2007 (UTC)

Kde bydlíš?[editovat zdroj]

Nazdar Mirek256. Na tvé uživatelské stránce píšeš, že bydlíš v Lužických horách a máš tam hodně fot ze Šluknovska. Prozradíš mě, kde bydlíš přesně? Já bydlím totiž v Neustadtě v Sasku, nedaleko od hranice. Pozdravy, --Michawiki 20:20, 16. 9. 2007 (UTC)

Což mne přívedlo na myšlenku zorganizovat v některé restauraci (upřednostňuji) či cukrárně, kavárně v České Lípě v druhé půli roku 2008 mini - wiki - severočeskou slezinu. Třeba sobota v srpnu či říjnu ve dvě odpoledne, ať se každý stačíme vrátit domů. A ti z dáli si město prohlédnout. Když mohou společně na pivo Pražáci.. Navrhněte termín, dáme ho do placu, však ono nás 4-10 přijde. (Zákupák)--P.Starý 19:27, 24. 2. 2008 (UTC)
Saští wikipedisté planují setkání v koutu tří zemí, v Žitavě, pro německých, českých, polských a lužickosrbských wikipedistů. Stránka za to je tady. Vlastně bylo to za duben planováno, ale bohužel zdá se, že zájem odpočívá :-(. Nevím, kolik českých wikipedistů bydlí v severních Čechách. Pozdravy, --Michawiki 16:37, 25. 2. 2008 (UTC)

Lužice?[editovat zdroj]

Ich spreche leider kein Tschechisch. Kann man sagen, dass ein Teil der Lausitz (Lužice) in Tschechien liegt? Weil es in Tschechien das Lausitzer Gebirge (Lužické hory) gibt? Wikipedista:Lausitz

Danke für die Hilfe. Wikipedista:Lausitz

Dir eine mail zu schreiben, scheint wirklich nicht mehr zu funktionieren. Schade, war letztes Wochenende bei dir unterwegs. Viele Grüße --Rolf-Dresden 14:04, 28. 9. 2007 (UTC)

Keine Angst, mich kriegt keiner gleich unter! --Rolf-Dresden 18:18, 1. 10. 2007 (UTC)

lepsi shrnuti[editovat zdroj]

poprosim Vas o lepsi vyplnovani shrnuti, protoze shrnuti: venuje u clanku Dara Rolins neni dostatecne, lepsi je napsat: patvar -> novy tvar. nebo jen:gramatika ci typo (typograficka konvence). Diky --Zacatecnik 16:42, 28. 9. 2007 (UTC)

Slavíček[editovat zdroj]

Das wäre vielleicht auch etwas für die tschechische Wikipedia, das Bild liegt auf commons. Viele Grüße --Rolf-Dresden 13:02, 20. 10. 2007 (UTC)


Danke sehr, werde etwas schreiben--Mirek256 13:05, 20. 10. 2007 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 11:39, 30. 1. 2008 (UTC)

Milý kolego. Děkuji Vám za opravu chyb. Studuji teprve 2. ročník gymnázia a nemám ještě takové zkušenosti s psaním článků. Tímto vyjádřením Vám nechci oplácet opravu, ale četl jsem si právě váš článek o souhvězdá Cefea. Našel jsem tam hned několik nepochopitlných věcí. Například:

  • Cefeus je nevýrazné souhvězdí mezi souhvězdím Kasiopeji a souhvězdím Draka. - Možná by stačilo napsat mezi souhvězdími Kasiopeji a Draka. aby tam nebylo slovo souhvězdí hned třikrát.
  • Nechápu proč do popisu souhvězdí dáváte to, jak se dá souhvězdí najít. Na Vašem místě bych to dal buď do úvodu, nebo do polohy souhvězdí.

Co se týče objektů:[editovat zdroj]

  • Seznam hvězd se mi zdá zbytečný. Jednak že není úplný. A také je lepší napsat o hvězdě trochu více než jen to hodit do tabulky (chápu tabulka je přehledná). A když už tam je tabulka, je zbytečné opisovat téměř stejné informace i do krátkého bodu jako např. tady:

α Cephei (Alderamin) - Bílý podobr vzdálený 49 světelných let a o svítivosti 17x větší, než má naše Slunce. Září jasností 2,5m. Jméno hvězdy je arabského původu a znamená "pravá paže". Vlivem precese zemské osy bude kolem roku 7 500 použitelná jako Polárka. - Informací je tady sice více, ale v tabulce je již uvedena jasnost nebo vzdálenost od Slunce tak proč to opisovat? - Když jsem začínal psát články o souhvězdí, a to už bude nějaký ten pátek, dělal jsem stejnou chybu, kterou Miraceti smazal. A psát to do bodů jako ve škole se mi zdá hloupé. Na to že mě poučujete o slohu předpokládám, že jste zkušený a dovede psát článek, ne výpisek.

U dvojhvězd je také pár připomínek:[editovat zdroj]

  • tabulka
  • když už tabulka, tak dejte všechny informace do ní.
  • také nevím proč jednou uvedete vzdálenost hvězdy ve dvou různých jednotkách.
  • β Cephei je dvojhvězda ve vzdálenosti 230 světelných let. Obě složky dvojhvězdy lze již rozlišit v malém dalekohledu. Spektrografem zjistíme,že jasnější složka je spektroskopická dvojhvězda , oběžnou dobu kolem společného těžiště mají obě 4,75 hodiny. V této periodě vykazuje změny jasnosti mezi 3,3 a 3,4 mag. Jméno hvězdy Alfirk pochází z arabštiny a znamená stádo ovcí.

δ Cephei je 890 světelných let vzdálená dvojhvězda. Úhlová vzdálenost obou složek činí 41 vteřin a obě složky dvojhvězdy lze již rozlišit ve větším triedru.

β Cephei a δ Cephei jsou také proměnné hvězdy.

  • Informaci že β Cephei a δ Cephei jsou také proměnné hvězdy. jste mohl klidně uvést ke každé z hvězd zvlášť.

Proměnné hvězdy[editovat zdroj]

  • Opět zbytečná tabulka
  • Informace ke každé hvězdě bylo možné dát dohromady, ne psat zvlášt o jedné jako o dvojhvězdě a zároveň o proměnné hvězdě.

Co se týče souhvězdí Panny[editovat zdroj]

  • Spica se dá najít prodloužením oje Velkého vozu přes jasného Aktura v souhvězdí Vozky. - Jste si opravdu jistý, že Arkturus je ve Vozkovi? Mě se zdá, že ve Vozkovi je jasná hvězda Kapela a Arkturus je v Pastýřovi. Je lepší si promyslet to co píšete a pokud se v tomto oboru neorientujete delší dobu jako já, je lepší si patřičné informace ověřit.
  • Přes souhvězdí Panny prochází ekliptika, tudíž putuje Slunce, Měsíc a planety souhvězdím Panny. - Tato věta se mi zdá nějaká kostrbatá.
  • Jinak má Panna stejné chyby jako Cefeus.

Touto analýzou vašich článků Vás nechci odrazovat od psaní na wiki. Jen sem Vám chtěl dát pár tipů na to, jak napsat slušný článek. S úctou Kvasar

PS: Doufám, že tu není mnoho chyb!

JJ v pohodě. V Cefeovi jen něco upravím a doplním.

Článek[editovat zdroj]

Mirku, doufám, že si budeme tykat. Chtěl bych tě přizvat do spolupráce na astronomickém portálu. Sice máš pravdu, že se neshodnem na tom jak by měl článek vypadat, ale asi se vyznáš v astronomii. Pošli mi odkaz na nejlepší článek o astronomii (nebo o něčem jiným) jaký jsi napsal... Kvasar.

  • přidej si mě na ICQ jo...? tam je rychlejší komunikace

Medaile zkušeného uživatele[editovat zdroj]

Ahoj. Uděluji Ti Medaili zkušeného wikipedisty, za to, že jsi splnil podmínky pro získání (4000 editací a alespoň rok na wiki). Mnoho úspěchů přeje Kvasar 05:43, 18. 3. 2008 (UTC)

Reference[editovat zdroj]

Jo budu jedině rád, když mi s těmi referencemi pomůžeš. Díky Kvasar

Prosím Tě, co je s tím Mrkošem? Někde jsem něco napsal špatně? --Miraceti 14:49, 13. 4. 2008 (UTC)


Ne, vše je OK, jen mě zmátlo jméno....většinou se píše Mrkos... --Mirek256 15:24, 13. 4. 2008 (UTC)

Kostel ve Varnsdorfu[editovat zdroj]

Uvažoval jsem také nad názvem. Název "Evangelický kostel ve Varnsdorfu" je samozřejmě dobrá možnost, ale zase na druhou stranu on už od roku 1945 není evangelickým kostelem, v 50. letech sloužil husitům, kteří nejsou evangelíky, dneska neslouží nikomu... takže jsem nakonec zvolil "lidovou" variantu, která má taky své mínusy. Mimochodem, původně se myslím tento kostel označoval jako "Evangelische Friedenskirche". --Qasinka 15:28, 15. 4. 2008 (UTC)

Dobrý zdroj[editovat zdroj]

Půjčil jsem si v knihovně Zákup jistě i jinde běžnou knihu Z minulosti Děčínska a Českolipska IV., vydanou v Ústí 1985. Je tam obrovské množství informací o místopise, historii z oblasti Lužických hor, o jejichž propagaci se staráte. Díval jsem se namátkou na některá zdejší hesla, skoro všude by se z té knihy dalo výrazně doplňovat. Jenže já teď dělám pořád na kosmu. Takže zatím jen typ, třeba se do toho taky jednou (za měsíce?) pustím. Srdečně zdravím --Zákupák 13:53, 15. 6. 2008 (UTC)

Zdravím. Opět jsem začal pracovat na článku souhvězdí Velké medvědice. Přál bych si, aby dostal stříbrný puclík. Jednou jste mi nabídl, že mi pomůžete s referencemi. Mohl byste tedy na nich zapracovat? Díky Kvasar

Hele, ale on ten asterismus Velký vůz je tvořený JEN hvězdami (sedmi) z Velké medvědice a nikoliv i z jiných souhvězdí po celé obloze - Merak, Phekda, Megrez, Alioth, Mizar, Benetnaš a Dubhe. Na tom trvám. Kvasar

Ano. Souhlasím, jen jsem předtím špatně pochopil, jak jsi to myslel. Momentálně je to tam tak, že VV tvoří 7 nejjasnějších hvězd z VM. To že Dubhe a Benetnaš do ní nepatří je momentálně v Orientaci pomocí Velké medvědice. MYslím, že to bychom mohli přehodit a dát to k Hvězdám. Naopak tu část, ve které jsem psal o Ukazatelích jsme mohli přeřadit k Orientaci. Co myslš? mám to tak udělat? Kvasar

Ahoj - Kdyby se ti hodila mapka k Tolštejnu tak jsem z mapky Jedlová zvýraznil Tolštejn. A nahrál to na Commons. Jestli ne tak neva. Měl jsem pocit, že by se to mohlo hodit. S pozdravem --Pernak1 10:45, 13. 7. 2008 (UTC) Moc děkuji, mrknu se.--Mirek256 10:46, 13. 7. 2008 (UTC)

Překlepy[editovat zdroj]

Díky za opravu těch překlepů v článku Spitzerův vesmírný dalekohled. Sice jsem to po sobě už xkrát četl, ale stejně jich tam jak vidím zůstalo hodně :-) S pozdravem --Gothic2 17. 7. 2008, 14:39 (UTC)


Doporučení[editovat zdroj]

Lidem, tak strašně chytrým jako vy, vždy doporučuji jediné. Pokud znáte něco lépe než někdo jiný, neopravujte ho... ze slušnosti. Na Wikipedii to ale chodí trochu jinak, a pokud víte něco lépe než jiný uživatel, opravte tu informaci sám, a neotravujte ho s nevhodným překladem. O tom přeci Wikipedie je, ne? Je taky o slušnosti, ale bohužel, mě Vaše stížnosti ani v nejmenším nezajímají. Moje znalosti němčiny nejsou nijak zvláště dobré (Vaše jak tak koukám také ne), ale alespoň jsem se snažil. Úpravy nechám na ostatních. Děkuji za pochopení, s pozdravem --Zipacna1 19. 7. 2008, 13:16 (UTC)

Tolštejn[editovat zdroj]

Dobrý den, Mirku, koukám, že stahujete Tolštejn z nominace, jestli jsem to správně pochopil. Můžu se zeptat proč? Připadá mi, že ten článek sice ještě může v lecčem být vylepšen, ale v zásadě už tomu zlatému puzzlíku není daleko. Nechtěl byste své rozhodnutí ještě zvážit? Mohu Vám s něčím pomoci? Srdečně,--Ioannes Pragensis 20. 7. 2008, 14:40 (UTC)

Wikikytička za článek Jedlová (774 m)‎[editovat zdroj]

Vyznamenání za článek Jedlová (774 m)‎
Vyznamenání za článek Jedlová (774 m)‎

Milý Mirku, uděluji Vám vyznamenání „Wikikytička“ za Dobrý článek Jedlová (774 m)‎ a přeji Vám hodně úspěchů na Wikipedii i mimo ni. Až se povede (jak doufám) ten Tolštejn, tak by možná šlo Jedlovou nominovat i na zlatou. Možná se to nepovede, nevím, zda to někomu nebude připadat moc krátké, ale nechme se překvapit. Srdečně,--Ioannes Pragensis 23. 7. 2008, 14:28 (UTC)

Moc děkuji, já vím, že je to krátké, zkusit se dá, jestli relativně krátký článek projde. Budou ale myslím názory, že Jedlová nemá potenciál na NČ.jsou wikipedisté, kteří jsi toto myslí o většině vesnic.--Mirek256 23. 7. 2008, 15:48 (UTC)

Josef Mašín[editovat zdroj]

Zdravím a sděluji, že pan profesor nám poradil opravdu docela dobře - viz Wikipedista diskuse:Sokoljan#Josef Mašín (1921) ** naš milý kolega navrhuje článek přejmenovat na článek Josef Mašín (starosta) ** IMHO dobré řešení ** Zdravím --MiroslavJosef 31. 7. 2008, 16:35 (UTC)

Já vím, četl. Jen musím napsat, že starostou nikdy nebyl, tehdy se ta funkce tam nejmenovala. Byl předsedou Městského národního výboru ve Varnsdorfu. I když z dnešního pohledu starostou byl. Taky zdravím--Mirek256 31. 7. 2008, 16:48 (UTC)

O.K. - ale byl by to zajímavý námět na film nebo na román - pozoruhodný životopis ** Děkuji za zajímavý článek ** --MiroslavJosef 31. 7. 2008, 16:51 (UTC)

Trochu pozdní poděkování za Tolštejn[editovat zdroj]

Dobrý den Mirku, koukám že Vás ještě nikdo nevyznamenal za Váš nejlepší článek Tolštejn. Je to od nás, ostatních editorů, ostuda, že Vám ještě nikdo nepřišel poblahopřát, ale dovolte prosím, ať to napravím teď alespoň tímto symbolickým „Rozšiřovatelským řádem“. Jsem rád, že jste navzdrory některým nesnázím nominaci nevzdal Doufám, že NNČ pro Vás byla dobrá zkušenost a že některý Váš článek v kolonce „nominace nejlepších článků“ nad posledními změnami;-). Přeji Vám hodně úspěchů při editování. أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 5. 8. 2008, 12:46 (UTC)


Já děkuji, pokusím se udělat ještě dva nejlepší články, pak se uvidí.--Mirek256 5. 8. 2008, 13:11 (UTC)

Převodník na jména kopců?[editovat zdroj]

Ahoj Mirku, právě proběhl holocaust názvů kopců rozlišených nadmořskou výškou vrcholu. Nejsem z toho nadšen, ale důvodu chápu a výsledek diskuse respektuji. Nicméně bych byl rád, kdybys mi poradil, jak on-line řešit tyto problémy:

  • zjištění, že existuje více vrcholů téhož jména (tj. mám například název Lišák a potřebuji zjistit, zda-li existují další),
  • zjištění správného názvu pohoří, pokud znám název, nadmořskou výšku a polohu.

Díky moc za tipy, pokud je dáš na mojí diskusní stránku, budu raději, protože tu tvojí nemám mezi sledovanými a jsem sklerotik. --Adam Hauner 7. 8. 2008, 09:43 (UTC)

Jsi schopen inkriminované stránky z Co je co? naskenovat, resp. dále převést do HTML tabulky a vystavit někde na síti či netu? Je nějaká současná publikace, která by podobný přehled obsahovala? Pokud ne a ne, jak to proboha máme my, nešťastníci nejistí v pohořích a nemající publikaci Co je co, dělat? =)--Adam Hauner 7. 8. 2008, 14:16 (UTC)

Ahoj, dostal jsem se ke kopii toho seznamu a jsem zklamán: namátkově jsem v něm nenašel některé tisícovky a to včetně nejvyššího vrcholu geomorfologického okresku. Pokud dobře chápu situaci, tak aktuálně není znám zdroj, podle kterého by šlo univerzálně řešit pojmenování článku? Pokud není znám zdroj a zároveň není jasné, zda pohořím je celek, podcelek nebo okrsek, bylo by vhodné od praxe pojmenování podle pohoří upustit do doby, kdy se tyto věci vyřeší. --Adam Hauner 25. 9. 2008, 20:16 (UTC)

Historické mapy[editovat zdroj]

Ahoj Mirku256, v článku Lesné jsem si všiml pro mě moc zajímavého historického obrázku, převzatého z vojenských map, jež si tam vložil. Teď se právě snažím trochu vylepšít heslo Poděbrady a velice by se mi zamlouvala myšlenka použití podobného historického obrázku, který by ilustroval třeba územní vývoj města. Poradil bys mi prosím, odkud a jakým způsobem takový obrázek vzít? Nevím, jestli stačí, když si ho jednoduše zkopíruju z toho webu s mapama, nebo třeba z map na seznamu. Nerad bych porušoval nějaké licence. Díky. --Nadkachna 7. 8. 2008, 14:01 (UTC)

Souhvězdí Orionu[editovat zdroj]

Zkuste více používat tlačítko náhled. V článku Souhvězdí Orionu je za posledních 7 minut celkem ŠEST editací. Díky --Faigl.ladislav 13. 8. 2008, 15:16 (UTC)

Bohužel to v tomto případě nejde, plugin Firefoxu co kontroluje pravopis, nefunguje na tak dlouhé stránky, musel jsem to dělat po oddílech. Je mi líto. :-)))--Mirek256 13. 8. 2008, 15:19 (UTC)

Taky tenhle plugin používám a tak se potýkám se stejným problémem. Šlo by to ale řešit tak, že by se vždy daná sekce otevřela k editaci v novém okně a pak se neukládala, ale pouze opravená překopírovala do okna, kde je editován celý článek ;-). --Faigl.ladislav 13. 8. 2008, 15:22 (UTC)


Nejlepší by bylo, kdyby kontrolu pravopisu používali všichni wikipedisté, já měl jen snahu. Já kdysi učil určité lidi plugin Firefoxu používat, ale někoho tím urazíte, tak jsem toho nechal. --Mirek256 13. 8. 2008, 15:28 (UTC)

Spektrální klasifikace[editovat zdroj]

Ahoj Mirku Citace ze článku Spektrální klasifikace

Podtřídy se vyjadřují číslicemi 0 až 9 (např. G5). 0 označuje nejteplejší hvězdu ve třídě, 9 nejchladnější. Například hvězda třídy O2 je teplejší než hvězda třídy O9 a obě jsou teplejší než hvězda třídy B0. Slunce je třídy G2.

Vyvětlení tvojí připomínky.

Jinak jestli to myslíš tak, že místo typ tam mělo být třída, tak to beru, ale připadá mi to jako drobnost, neboť jsem v několika literaturách (např. Noční obloha nebo Která je to hvězda?) viděl spektrální typ.

Jinak s tou vzdáleností Betelgeuze to byl omyl, měl jsi pravdu, že je to 430 ly. i o tom s tím veleobrem. Jinak díky, že opravuješ pravopis. To víš, když na tom děláš tři hodiny denně ve wordu, překládáš z sk. ještě tam něco dodáváš a nakonec dáváš do wiki a k tomu obrázky , tak už to chceš mít co nejrychleji za sebou.

Na ten Rigel se ještě podívám, ale i na několika wikipediích je teplota pokaždé jiná. Na anglické je 11 000 K, na de. je 12 300 K, a na naší je třeba 20 000 K. takže je v tom celkem zmatek

P.S. Nejlepší by bylo napsat panu Grünovi :D

Altair

Ahoj Mirku, nechtěl by ses oficiálně přidat k účastníkům?;-) --Podzemnik 15. 8. 2008, 15:59 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Mirku, když rekategorizuješ tak odstraň taky kategorii okresu (např. Kategorie:Okres Litoměřice). Jinak dík. --Wikipedista:BobM d|p 17. 8. 2008, 06:16 (UTC)

Překlepy[editovat zdroj]

Ahoj Mirku. Jak jsi to myslel s rím firefoxem s kontrolou pravopisu? --Altair 20. 8. 2008, 18:22 (UTC)

Wikipedista III. stupně[editovat zdroj]

Rád bych ti za tvou aktivitu na wikipedii udělil vyznamenání za věrnost: Wikipedista III. stupně. Pro udělení tohoto vyznamenání je zapotřebí 6000 editací a minimálně rok a půl působení na wikipedii. Gratuluji a jen tak dál! --Faigl.ladislav 21. 8. 2008, 18:13 (UTC)

Moc děkuji, to jsem si ani nezasloužil.--Mirek256 22. 8. 2008, 04:31 (UTC)

Ahoi Mirek256. Mám prosbu. Můžeš fotografovat pohřební kámen esperantisty Juliusa Patzelta na hřbitově Horního Podluží? Jeho hrob je na pravé stráně hřbitovu, někde w nějaké střední řadě, docela vpravo - vpravo vedle hrobu jsou jenom hroby podél hřbitovní zdi. Na hrobě stoji tento text:

Julius Pazelt, * 9. V. 1857, 17. I. 1927, (stelo), Per laboro al honoro!, Bund deutscher Esperantisten seinem Vorkämpfer.

Těšil bych se velmi, když by mohl to dělat. Chci použit tvé foto pro článek o Juliuse Patzeltě v eowp. Ze srdečným pozdravem a děkuji moc předem, --Michawiki 24. 8. 2008, 21:19 (UTC)

Odpověděl jsem ti na své diskusní stránce v německé Wikipedii. Pozdravy, --Michawiki 28. 8. 2008, 19:24 (UTC)

pověstí o Tolštejnu[editovat zdroj]

zdravím, dostal jsem na vás tip. Jedná se o článek o hraním útvaru Tolštejn. Je tam zmínka o pověsti s odkazem,

cituji: Pověst o bílé paní vypráví o nešťastném vztahu tolštejnského rytíře a mladé dívky Svanhildy. Dívka milovala chudého zemana, avšak byla provdána s velkým věnem bohatému rytíři........ atd.

rád bych vám nabídnul pověst celou z knihy "Rumburský Skrojek" od Františka Nečáska, který se věnuje celému šluknovskému výběžku. Sepsal o něm pověsti. Musel by se vytvořit nový článek o pověsti a udělat na něj odkaz, ale já nejsem zrovna zdatný wikipedista. Trochu jsem se pokoušel, ale moc mi to nešlo. Tak jak chcete. Pokud by jste měl zájem, najdete mě na mailu: miroslavvachta@seznam.cz. Mohl bych vám poslat třeba obsah sbírky.´ S pozdramen MV

Dobrý den, Mirku, už jsem tu korekturu dočetl. Ještě by bylo potřeba předělat nový odkaz k starokatolické církvi, který jsem tam dodal, do citační šablony. Myslím, že pak to může jít do hlasování. Zdravím,--Ioannes Pragensis 9. 9. 2008, 10:32 (UTC)

...A ještě jsem Vás zapomněl upozornit, že v té finální diskusi přibylo ode mne také pár bodů, omlouvám se. Zdravím,--Ioannes Pragensis 9. 9. 2008, 20:53 (UTC)

Treffen im Dreiländereck[editovat zdroj]

Hallo Mirek. Erst einmal vielen Dank. Ich habe mich sehr gefreut, dass wir uns mal treffen konnten. Ich hoffe, es wird bald wieder einmal.

Ich habe mal eine Kopie der deutschen Projektseite zum Treffen im Dreiländereck hier in der tschechischen Wikipedia angelegt. Kannst du dort mal mein Tschechisch korrigieren? Außerdem habe ich den Text auch ins Polnische übersetzt, damit auch die polnischen Wikipedianer vom Treffen erfahren. Geplant sind auch noch Versionen des Textes in Obersorbisch und Niedersorbisch. Vielleicht geht die Organisation des Treffens etwas schneller vorwärts, wenn es einerseits mehr Interessenten und andererseits mehr Organisatoren (deutsche, tschechische und polnische) gibt. Es ist eine gute Idee und es wäre schade, wenn das Treffen an mangelndem Interesse wegen Unkenntnis scheitern würde. Es wäre gut, wenn Interessenten die Seiten der anderen Sprachversionen beobachten könnten, um dort auf dem Laufenden zu sein. Herzliche Grüße, --Michawiki 14. 9. 2008, 13:43 (UTC)

Varnsdorf[editovat zdroj]

Dobrý den Mirku. Bohužel jsem jdu sdělit Vám, že Vaši nominaci článku Varnsdorf jsem zaarchivoval s výsledkem „nebyl zařazen“. Je to škoda, ale na druhou stranu nic nebrání případné druhé nominaci (v novelizovaném nnč už neplatí doporučení 2 měsíce čekat, než se může tentýž článek nominovat znovu). Ať už se do toho jít znovu či ne, myslím že to byla dobrá zkušenost:). Mějte se pěkně Mirku. أنا الحق مساهمات النقاش ‎ 9. 10. 2008, 20:35 (UTC)

Po delší době Vás zdravím. Stále eviduji, že vám dlužím dvě piva. Až budete mít zas nedělní vyjížďku přes Zákupy, vezměte si prosím foťák. Mě sice syn udělal v červnu desítky fotek a uložil je do počítače, ale na Commons jsou návody zčásti v angličtině mimo můj dosah. Varianta je, že Vám zhruba 5 snímků přepošlu a vy je tam vložíte. Nicméně s pivkem je to lepší varianta. Ozvěte se na petrstary/zavináč/mujbox.cz . --Zákupák 1. 11. 2008, 17:31 (UTC)

navigační šablona Zhořeleckého okresu[editovat zdroj]

jak jsme se domlouvali, prošel jsem ty obce a nechal jsem hornolužickosrbský název v šabloně jen tam, kde jsem pro to našel oporu v Srbském zákoně (předpokládám, že to jsou pak právě ty vesnice, u kterých je ten název i na ceduli v reálném světě). Můžete to zkontrolovat, jestli se to již kryje s Vaší zkušeností z reálného světa. Zdraví --Tchoř 31. 12. 2008, 02:42 (UTC)


Ano, šablona opravdu odpovídá reálnému životu, aspoň podle mne.--Mirek256 31. 12. 2008, 08:03 (UTC)

Nejlepší přání pro nový rok[editovat zdroj]

Vítej Mirku. Přeju ti všechno dobré pro nový rok, zdraví, hodně štěstí a všechno, co si přeješ sám. Z pozdravem, --Michawiki 1. 1. 2009, 00:27 (UTC)

Uzavření ŽoKu[editovat zdroj]

Ahoj, rád bych Tě požádal, zda-li bys neuzavřel Wikipedie:Žádost o komentář/Fotografie wikipedisty ŠJů. Poslední příspěvek sem byl vložen 14. září 2008 a ŽoK je mrtvý. Uvedls, že se případná diskuze přenese na diskuzní stránku návrhu doporučení. Já bych daný ŽoK uzavřel sám, ale nemám přehled o výsledku diskuze a nehodlám další dvě hodiny číst příspěvky, abych posléze napsal jednu větu ve shrnutí. Proto, pokud jsi srozuměn s obsahem, prosím o uzavření. (Tuto zprávu zasílám i kolegovi ŠJů). Díky --Kacir