Diskuse s wikipedistou:Milhaus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele OISV v tématu „Nesehnutí

Vítejte v české wikipedii!
Vážený kolego, vítám Vás a oceňuji, že jste se rozhodl věnovat část svého volného času rozvíjení naší wikipedie. Všiml jsem si zejména Vašeho prvního článku Scanner. Stál Vás jistě velké úsilí, ale má také své nedostatky, mimo jiné nedodržuje jednotný vzhled a styl. To však není tragédie, žádný učený z nebe nespadl a článek určitě někdo vylepší. Chtěl bych Vás upozornit na některé stránky, kde se dočtete základní věci o vytváření článků. Vždy je najdete na Hlavní straně v části REDAKCE (pravý sloupec). Jedná se především o Rady a informace pro přispěvatele, Jak vytvořit článek, Jak editovat stránku a další. Také Vás chci upozornit na možnost pro začátek zkusit přeložit nějaký anglický článek do češtiny, čímž je možné se nenásilným způsobem seznámit s určitými zvyklostmi spojenými s tvorbou článků.

Při vytváření svého prvního článku jste vložil obrázky:

Tyto obrázky postrádají informace o svém původu a licenci (proč jsou tyto informace důležité, se můžete dočíst například na stránce projektu Licence souborů). Jistě máte zájem, aby se Vaše práce stala pokud možno trvalou součástí wikipedie, takže prosím abyste tyto informace doplnil. V případě nejasností neváhejte a zeptejte se.

Těším se na Vaše další příspěvky a přeji Vám hodně pozitivních zkušeností při práci na tomto projektu. --Beren 21:55, 30. 4. 2005 (UTC)

Environmentalistika[editovat zdroj]

Zdravím, koukám na článek environmentalistika, ale to je spíš slovníkové heslo a k tomu je určen projekt Wikislovník, podrobnosti k němu Vám kdyžtak sdělí Wikipedista:Zanatic, který je správcem právě na Wikcionáři. Zde, tedy v encyklopedii, by měly být články, které vysvětlují takříkajíc podstatu. Podrobněji to najdete na Wikipedie:Co Wikipedie není, zejména bod 2 v druhé kapitolce ("Čím nejsou hesla ve Wikipedii"). --Luděk 20:32, 20. 11. 2005 (UTC)

Portál Životní prostředí - změny[editovat zdroj]

Nazdar kolego. Vidím, že jste založil Portál Životní prostředí, k čemuž tedy blahopřeji, přeji mnoho úspechu a snad tam i zavítám, bylo to kdysi i mé téma... Jenže dnes vidím, že tam bylo uděláno mnoho změn a sice z anonymní IP adresy 147.251.107.10. Jste-li to Vy, tak vše v pořádku. Jde o to, že já jsem při zásadních změnách, prováděných anonymně, stejnak trochu nedůvěřivý, navíc jsme tu v posledních dnech měli pár trochu zákeřných vandalů. Proto se ptám. Příště, pokud možno, bych doporučil pracovat přihlášen, navíc snad i dát něco do souhrnu editace. Jinak mnoho zdaru s projektem, stalo-li se tam něco a nevíteli si rady, napište. Čau -jkb- 18:30, 14. 12. 2005 (UTC)

Šablona:Zivotni prostredi portal[editovat zdroj]

Ahoj! Chtěl bych se zeptat, co Vás vedlo k tomu, že jste založil tuto jednoúčelovou šablonu? Šablony existují proto, aby nám pomohly v případě, kdy se na mnoho stránek vkládají stejné obsahy. Je nějaký důvod proč Vám nevyhovovala ani jedna ze šablon uvedených na Wikipedie:Portál? Díky. --Miraceti 12:56, 20. 12. 2005 (UTC)

Šablonu jsem si dovolil smazat. Jediným rozdílem mezi ní a šablonou PortálA-3-3 jsem shledal v jednom bílém nadpisu. Teď je černý. To se dá řešit dvěma způsoby.

  1. Rozšířením šablony Šablona:PortálA-3-3 tak, aby podporovala ruznobarevne nadpisy chlívků.
  2. Překopírovaním kódu šablony PortálA-3-3 na stránku Portál:Životní prostředí a ruční vyplnění jejich parametrů.

Osobně doporučuju se smířit s černým nadpisem. Pokud by to nešlo, jsem ochotný si pohrát se šablonou PortálA-3-3, aby různobarevné nadpisy uměla. (Původně jsem to zavrhoval, neboť počet parametrů šablony přerostl únosné meze. --Miraceti 13:10, 20. 12. 2005 (UTC)

termoelektricky jev[editovat zdroj]

Clovece, zrovna jsem narazil na tvoji upravu clanku termoelektrický jev a je to narez. Prestoze mam zrovna v sobe nekolik piv, tak si dovolim ti vytknout nekolik veci

  • Za levou oteviraci zavorkou se nepise mezera.
  • Napeti se v Cechach znaci U.
  • Predpokladam, ze jsi opisoval z anglictiny, "derived" neznamena "derivovano" (to je tusim "differentiated", staci zkusit slovnik) ale "odvozeno". Koneckoncu mohlo te trknout, ze ve vzorci pro napeti je integral a ne derivace.
  • "Sila" v mechanice je "force", "vykon" v elektronice je "power", pokud tomu nerozumis, tak to radsi ani neprekladej a uved odkaz na anglicke stranky. Dale je zajimave, ze jyxo ani google na dotaz "termovykon" nebo "termoelektricky vykon" nenajdou vubec nic. Tak jsem to radsi zakomentoval.
  • "Efektivne konstantni pro danou teplotni skalu" jsem si musel nedriv prelozit do anglictiny, abych dosel k zaveru "konstantni v uvazovanem rozsahu teplot"

Spousta lidi na ceskem internetu si dela legraci z automatickeho prekladace z anglictiny do cestiny, ktery preklada clanky wikipedie a vytvari tak spatnou povest wikipedie, ale tohle presne vypada, jakoby to z toho prekladace vylezlo.

Ale aspon me to dountilo to dat pred spanim do poradku. :) --147.230.151.146 23:32, 4. 12. 2006 (UTC)

Cetl jsem za strizliva Vasi odpoved a uznavam, ze Navajo je "neprekonatelne". :) Take priznavam, ze moje predchozi reakce byla ponekud neprimerena. Jako omluva snad budiz brano to, ze jsem uz vcera clanek trochu opravil. --147.230.151.146 19:34, 5. 12. 2006 (UTC)

Zdravím. Chtěl bych jen upozornit, že pokud má termín jen dva významy, nedělá se rozcestník, ale pouhý odkaz na druhý význam. Navíc žádný z těch význaů nemá v názvu velké P. --Postrach 18:48, 19. 12. 2006 (UTC)

  Do článku Sudety jste Vy nebo někdo jiný vložil šablonu pro přesun článku či jeho části do Wikizdrojů, popřípadě jste vkladatelem textu, který byl navrhnut k přesunu do Wikizdrojů. Aby text mohl být přesunut, je zcela nezbytné doplnit několik scházejících informací, zejména zdroj, licenci, kam odkazovat a další. Prosíme, věnujte pozornost nápovědě na stránce Dokumenty pro Wikizdroje (s dalšími odkazy). Žádané vyjasněte prosím na diskusní stránce zmíněného článku a v článku samotném odstraňte posléze šablonu {{WikizdrojePřesun1}}. Srovnej popř. i Wikisource:Návrhy na přesun s případnou diskusí. Děkujeme.

-jkb- (cs.source) 10:49, 14. 4. 2007 (UTC)

Zdar, obrazky z Commons netreba (ba je to kontraproduktivni) nahravat na cs.wikipedii....--StaraBlazkova 01:24, 16. 5. 2007 (UTC)

Jen malé upřesnění – obrázky co jsou na commons můžete použít stejně, jako kdyby byly tady. Prostě napíšete jen jméno souboru jako u místního (když tak mrkněte na Nápověda:Obrázky). --Tlusťa 06:13, 16. 5. 2007 (UTC)

Šablona Pracuje se[editovat zdroj]

Zdravím, budete ještě něco dělat s miniportálem Životní prostředí? Pokud ne, tak upozorňuji, že jste tam zapomněl šablonu Pracuje se.--PaD 07:24, 6. 11. 2007 (UTC)

Portál:Životní prostředí[editovat zdroj]

Zdravim,
jelikož se v tomto oboru příliš neorientuji, poprosil bych o rozšíření této stránky.

Díky Jedudědek 13:05, 14. 1. 2008 (UTC)

Adopce na dálku[editovat zdroj]

Dovolil jsem si odstranit šablonu Vlastní výzkum z článku. Informace v článku mají v drtivé většině původ v uvedených externích odkazech, naprosto mi tedy není jasné, proč by mělo jít o vlastní výzkum. --Cinik 21. 10. 2008, 14:09 (UTC)

Všiml jsem si, že zakládáte články o neziskovkách a dalších organizacích. Jsou výborné, ale chtěl bych Vás poprosit také o přidávání nezávislých zdrojů. Svými vlastními stránkami ty organizace nijak neprokazují svou wp:významnost a je to i na štíru s wp:ověřitelností a nezávislostí těch údajů. U některých (například ADRA) je asi významnost jasná, (byť i tam v článku chybí jakýkoliv nezávislý zdroj) u jiných je to diskutabilní - třeba ARS - Asociace pro rozvojovou spolupráci. --Postrach 4. 12. 2008, 12:08 (UTC)

Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů[editovat zdroj]

Domnívám se, že toto téma je na české wikipedii velmi zanedbané. Rozhodl jsem se, že rozšíření článků o této problematice věnuji trošku času. Nejsem ale žádný ostřílený wikipedista, a proto bych potřeboval poradit a prodiskutovat své nápady, abych nedělal zbytečné chyby. Začal jsem s energií větru, své nápady a činnosti jsem sepsal na Diskuse:Větrná energie. S žádostí o pomoc se obracím na vás, protože jste členem wikiprojektu životní prostředí, který se dané tématice nejvíce přibližuje.--Venan 21. 5. 2009, 14:14 (UTC)


Development Worldwide[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Development Worldwide. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Kacir 28. 5. 2009, 17:28 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku EDUCON. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Kacir 28. 5. 2009, 17:29 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku INEX - sdružení dobrovolných aktivit. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Kyknos 12. 11. 2010, 10:59 (UTC)

Společnost pro Fair Trade[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Společnost pro Fair Trade. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Zdenekk2 (diskuse) 8. 8. 2012, 19:42 (UTC)

Humanistické centrum Narovinu[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Humanistické centrum Narovinu. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 5. 1. 2014, 09:45 (UTC)

INEX - sdružení dobrovolných aktivit[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku INEX - sdružení dobrovolných aktivit. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 5. 1. 2014, 09:48 (UTC)

Nesehnutí[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Nezávislé sociálně ekologické hnutí. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --OISV (diskuse) 13. 9. 2019, 11:09 (CEST)Odpovědět