Diskuse s wikipedistou:Dalibor Šustek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Harold (diskuse) 25. 4. 2013, 22:38 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Cumming. Bohužel obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit alespoň část textu tvořícího ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Thank you for adding the article Cumming. Unfortunately, the text is not in the Czech language and must be translated. Please try to translate at least part of the text; after one week, a decision will be made whether to keep or delete the untranslated sections. Also, please do not use automated translations, since they are often of poor quality. Thank you for your understanding. --Harold (diskuse) 27. 3. 2013, 21:54 (UTC)

Články[editovat zdroj]

Díky za články, jen bych věnoval trochu větší pozornost češtině. Neříkáme "Lhota je obec v okrese Tábor, Jihočeský kraj, Česká republika" (takto to mají v angličtině), ale "Lhota je obec v okrese Tábor v Jihočeském kraji v České republice". Taky bych chtěl upozornit, že podle typografických pravidel se v češtině v číslech nepíše čárka, která v angličtině odděluje tisíce (angličtina používá desetinnou tečku a pro oddělení tisíců čárky, čeština desetinnou čárku a pro oddělení tisíců mezery). --Harold (diskuse) 25. 4. 2013, 22:38 (UTC)

Prosím, aby jsi mé připomínky vzal na vědomí. Zároveň ještě chci upozornit, aby jsi zakládal články na tvaru typu "Alapaha (Georgie)", což je standardní podoba názvu článků na české Wikipedii s počeštěným názvem státu USA, a nikoliv "Alapaha, Georgia". --Harold (diskuse) 28. 4. 2013, 08:38 (UTC)

Zvýraznění pojmu v první větě[editovat zdroj]

Zdravím, nejprve chci poděkovat za mravenčí práci na obcích USA. Chtěla bych Vás ale také požádat, abyste dodržoval základní typografická pravidla. Jedním z nich je, že encyklopedický pojem, o němž píšeme, v první větě vyznačíme tučně - stači jej v editačním poli označit a poté kliknout na B vlevo nahoře na liště na doknem. Hezdký den, --Linn (diskuse) 28. 4. 2013, 10:20 (UTC)

Kategorizace[editovat zdroj]

Milý kolego, děkuji Vám za články o městech ve státě Georgia. Občas tam doplňuji: Kategorie:Města v Georgii. O kategorizaci pojednává Wikipedie:Kategorizace, ale raději Vám píši, že je vhodné hned při založení článku tam kategorii přidat. S přáním všeho dobrého Martin Davídek (diskuse) 28. 4. 2013, 11:20 (UTC)

Wikidata[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články o amerických městech. Poprosil bych Vás však o přidávání „interwiki“ odakzů na jiné jazykové verze Wikipedie, které se přidávají přes Wikidata. Přidávání je poměrně jednoduché. Stačí třeba na anglické Wikipedii kliknout na odkaz „Edit links“ (pod seznamem interwiki), dostanete se (například) na stránku s číslem Q2291075, dole pod nadpisem „List of pages linked to this item“ kliknete vpravo dole na odkaz „[add]“, v první položce (site) vyberete kód jazyka (cs) a v druhé sekci (article) vložíte název článku v češtině. Pak dáte uložit (save). S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 1. 5. 2013, 20:02 (UTC)

Podpis článků[editovat zdroj]

Zdravím, články se nepodepisují, viz Wikipedie:Podpis. --Jowe (diskuse) 2. 5. 2013, 08:55 (UTC)

Zdravím, prosím, nedávejte čárku za název, stránky je pak nutné přesouvat a je to zbytečná práce. Hezký den, --Linn (diskuse) 2. 5. 2013, 09:16 (UTC)

Rozlišovače[editovat zdroj]

Dobrý den, ještě bych měl jednu připomínku: Pokud název města nemá jiný význam (třeba neexistuje město stejného názvu v jiném státě unie), jako je tomu např. u Avondale Estates, nemá smysl k tomu dávat rozlišovač, tedy to co je za názvem v závorce. --Marek Koudelka (diskuse) 3. 5. 2013, 12:35 (UTC)

Řešení[editovat zdroj]

Dobrý den. Uděláte-li překlep v názvu článku, nepřesunujte pomocí copy & paste, ale normálně článek pomocí funkce přesunout (Alt + M) přesuňte. Přesměrování, které vznikne, můžete poté označit šablonou {{smazat}}. Děkuji za pochopení. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 14. 5. 2013, 14:21 (UTC)

Pár připomínek[editovat zdroj]

Vezmu si jako příklad Covington (Georgie), nicméně protože jedete strojově podle stejné šablony, platí to i pro spoustu dalších:

  1. „v Newton County, v Georgii, ve Spojených státech amerických“ je pro češtinu nezvyklý zápis. Lepší by bylo třeba „v okrese Newton County ve státě Georgii ve Spojených státech amerických“. Už na to upozorňoval Harold.
  2. „47,3%“ – to je špatně, to znamená „47,3 procentní“, zamýšleno bylo zřejmě „47,3 %“, tedy „47,3 procent“. Ta mezera je tam důležitá. (vizte WP:TYPO)
  3. u pěticiferného čísla by měly být poslední tři číslice odděleny pevnou mezerou (vizte WP:TYPO)
  4. „Průměrný věk obyvatele je 35 let“ : Neměl by tam být minulý čas? Nevztahuje se to ke konkrétnímu sčítání v minulosti?

Jedná se vlastně o detaily, nicméně vzhledem k rychlosti, jakou články vkládáte, docela rychle přibývá chyb, které bude muset někdo opravit. Takže raději upozorňuji hned.

Konkrétně ještě k tomuto článku podotýkám, že brigádní generál se píše česky s malým 'b' a kongresman se píše obvykle prostě kongresman. --Tchoř (diskuse) 14. 5. 2013, 15:34 (UTC)

(Kopíruji Vaši odpověď sem, aby byl rozhovor souvislý --Tchoř (diskuse) 14. 5. 2013, 16:17 (UTC))

Tak za 1: Články v této formě píši již od začátku co tvořím a nikomu to zatím nevadilo..Pokud je nutné tam napsat v okrese...ve státě.. dobrá,napíšu..chápu někdo třeba neví co znamená county.
2: Též jste první,na mezeru si nikdo nestěžoval..mám to tak u všech měst...a od začátku to nehodlám spravovat.
3: Dobrá, budu dodržovat
4: Né minulý čas tam být nemá, data jsou aktuální.
--Dalibor Šustek (diskuse) 14. 5. 2013, 15:54 (UTC)
Ohledně 1.: nemáte pravdu, psal už o tom Harold.
Ohledně 2.: Co se dá dělat. Vaše práce je především Vaše vizitka. Tak už to alespoň od teď dělejte správně.
Ohledně 3.: Obecně by podobné informace měly být ve Wikipedii nejlépe s datem. Neříkám, že jsou bezcenné bez data a že ho sám vždy uvedu, nicméně s datem je to lepší. Pokud se tedy jedná o informaci k roku 2013, pak by bylo dobré to tam uvést.--Tchoř (diskuse) 14. 5. 2013, 16:17 (UTC)