Corinna Scheurle

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Corinna Scheurle
Corinna Scheurle při koncertním provedení jednoaktové opery „Florentinská tragédie“ Alexandera Zemlinského v rámci česko-německého hudebního projektu Musica non grata. Státní opera Praha, duben 2024.
Corinna Scheurle při koncertním provedení jednoaktové opery „Florentinská tragédieAlexandera Zemlinského v rámci česko-německého hudebního projektu Musica non grata. Státní opera Praha, duben 2024.
Základní informace
Narození1991 (32–33 let)
Badenweiler
Povoláníoperní pěvkyně
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Corinna Scheurle (*1991, Badenweiler v Markgräflerlandu) je německá mezzosopranistka.

Život[editovat | editovat zdroj]

Corinna Scheuerle pochází z německo-maďarské hudebnické rodiny. Studovala na Bavorské divadelní akademii Augusta Everdinga v Mnichově u profesorky Christiane Ivenové. Je stipendistkou Wagnerova spolku ve Vorarlbersku.

Od roku 2017 byla členkou Mezinárodního operního studia v berlínské Opeře Unter den Linden a v roce 2019 přešla do souboru Bavorské státní opery v Mnichově. Dále vystupovala na festivalu v Bregenzu, v Komorní opeře Rheinsberg, na festivalu v Baden-Badenu (s CD produkcí Deutsche Grammophon) a na tyrolském festivalu Erl. Scheurle je stálou členkou souboru Státního divadla v Norimberku od roku 2021.

Spolupracovala také s dalšími orchestry jako Staatskapelle Berlin, Bavorský státní orchestr, orchestr Komische Oper Berlin, Vorarlberský symfonický orchestr, Kammerakademie Potsdam, Chamber Orchestra of Europe, Mnichovský rozhlasový orchestr a komorní formace Orchestr NDR v Labské filharmonii.

V roce 2024 vystupovala v pražské Státní opeře v roli Bianky v koncertním provedení jednoaktové opery „Florentinská tragédieAlexandera Zemlinského v rámci česko-německého hudebního projektu Musica non grata.

Jako zpěvačka písní se Scheurle objevil v mnichovském Hidalgu, v Konzerthaus Berlin, v Mendelssohnově domě v Lipsku, v Opeře Lille, berlínském Piano Salon Christophori, v Schattenburg Feldkirch, ve Vorarlberském muzeu v Bregenzi a v Chopinově společnosti v Literaturhaus Darmstadt.

Pravidelně spolupracuje s písňovými klavíristy Akemi Murakamiovou a Klarou Hornigovou.

Role[editovat | editovat zdroj]

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Corinna Scheurle na německé Wikipedii.


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]